Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΧΙΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΙ



Τις προηγούμενες μέρες όπως όλοι ξέρουμε συγκρούστηκαν αρκετές φορές δημοσίως στα θέματα της μπασκετικής επικαιρότητας οι κύριοι ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΙ με το Δημήτριο Γιαννακόπουλο της ΚΑΕ ΠΑΟ. Στο χορό της αντιπαράθεσης μπήκε για μία ακόμη φορά και ο δημοσιογράφος Στέφανος Χίος, με αφορμή την αναφορά του κυρίου Δημητρίου Γιαννακόπουλου στο πώς πλούτισαν οι ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΙ κατά την Κατοχή. Θυμίζουμε ότι το θέμα του ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ αιματολογικού ελέγχου ντόπινγκ στους περυσινούς τελικούς των play off του πρωταθλήματος μπάσκετ, ξεκίνησε από τον ίδιο δημοσιογράφο. Αυτήν τη φορά βγήκε από την ντουλάπα του makeleio.gr το παλιό παραμύθι για τους ''δωσιλόγους Αγγελόπουλους''.
 

 
Εμετικά σχόλια για να σπιλωθεί η μνήμη του αείμνηστου αγωνιστή ΑΓΓΕΛΗ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ, ενός ανθρώπου που αποτελούσε κόσμημα για την Ελλάδα όχι μόνο λόγω της επιστημονικής του ιδιότητας, αλλά και λόγω της στάσης που κράτησε κατά την Κατοχή και τον Εμφύλιο. Ποιο ήταν το ''έγκλημά'' του, που δεν αντέχει ο Χίος; Ο ΑΓΓΕΛΗΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ τάχθηκε με το ΕΑΜ. Έχουμε δει σε δύο ξεχωριστά άρθρα (εδώ κι εδώ) την αλήθεια, πέρα από τα βαζελο-παραμύθια. Σήμερα θα επανέλθουμε με νέα στοιχεία, εξετάζοντας τα ''επιχειρήματα'' του Χίου.
 
Τα ''στοιχεία'' στα οποία στηρίζεται ο Χίος για να αποκαλέσει ''δωσιλόγους'' και ''συνεργάτες των Γερμανών'' τους προγόνους των προέδρων μας, των κυρίων ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΩΝ, προέρχονται από αυτό το βιβλίο του κυρίου Δημοσθένη Κούκουνα.
 

 
Στη σελίδα 96 δημοσιεύεται μία λίστα με Έλληνες επιχειρηματίες που κατά το συγγραφέα ''πληρώθηκαν μέσω Εθνικής Τραπέζης, επειδή συνεργάστηκαν την χρονική περίοδο 1941-1944 με τις Γερμανικές Αρχές Κατοχής''. Εκεί υπάρχει δύο φορές το όνομα της οικογενειακής επιχείρησης του προπάππου των μεγαλομετόχων της ΚΑΕ Ολυμπιακός Θεόδωρου Αγγελόπουλου, με συγκεκριμένα ποσά που (υποτίθεται ότι) πήρε. Το από πού προκύπτει αυτή η λίστα, δεν μας το λέει ο κύριος Κούκουνας. Δεν υπάρχει αναφορά σε πηγή, ώστε να πάμε να ελέγξουμε εμείς οι κακοπροαίρετοι την εγκυρότητα και την ακρίβεια των ισχυρισμών του. Στο τέλος του βιβλίου υπάρχει μία ''βιβλιογραφία'' (μέσα σε αυτήν βρίσκονται και βιβλία του ίδιου του συγγραφέα...), αλλά η συγκεκριμένη λίστα με τους ''δωσιλόγους'' δεν μαθαίνουμε το πώς έφτασε στα χέρια του κυρίου Κούκουνα. Επίσης, δεν μαθαίνουμε το για ποιον ακριβώς λόγο πήρε (λέμε τώρα, αν κι εφόσον τα πήρε, υπόθεση εργασίας...) αυτά τα ποσά η οικογενειακή επιχείρηση του Θεόδωρου Αγγελόπουλου. Το ''Κατά τα ιστορικά ντοκουμέντα που παρατίθενται, οι «συνεργάτες των Γερμανών αδερφοί Αγγελόπουλοι», προέβαιναν σε μια σειρά οχυρωματικών έργων επ’ ωφελεία του γερμανικού στρατού Κατοχής και μεταξύ αυτών, κατασκεύαζαν με σίδερο και ατσάλι συρματοπλέγματα για τους Έλληνες αιχμαλώτους που συγκεντρώνονταν στα στρατόπεδα κράτησης και εκτέλεσής τους.'', που γράφει ο Χίος, δεν προκύπτει από πηγές. Το ισχυρίζεται ο κύριος Κούκουνας, δίχως να μας λέει όμως ''πηγαίνετε εδώ, να το διαπιστώσετε μόνοι σας''. Τώρα, αν έχει τις πηγές και τις κρατάει κρυφές ο κύριος Κούκουνας, για να μην του τις πάρουν, δεν το ξέρουμε. Εμείς στεκόμαστε σε αυτά που διαβάζουμε. Θα μπορούσαμε για παράδειγμα να πούμε ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να συνεργάστηκαν την περίοδο της Κατοχής σε κάποιες δουλειές τους με το τότε ελληνικό Δημόσιο (και όχι με τους Γερμανούς) ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος και οι γιοι του, δίχως αυτό να τους καθιστά ''δωσιλόγους'', για τον ίδιο ακριβώς λόγο που δεν γίνεται για παράδειγμα να θεωρηθούν δωσίλογοι όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι επί Κατοχής. Ένας άνθρωπος που δούλευε στην τότε ΔΕΗ=''Ελληνική Ηλεκτρική Εταιρεία'', θα πρέπει να ακούει σήμερα (αν ζει, αλλιώς τα ακούνε οι απόγονοί του) πως έπαιρνε λεφτά από τους Γερμανούς; Δεν είναι όμως μόνον αυτό. Υπάρχει και ακόμη ισχυρότερο αντεπιχείρημα, που προέρχεται από τις εφημερίδες της εποχής. Μεταπολεμικά, δημοσιεύτηκαν αρκετές λίστες με ''δωσιλόγους συνεργάτες των Γερμανών κατά την Κατοχή''. Παραθέτουμε για παράδειγμα τα παρακάτω (δεξί κλικ-άνοιγμα σε νέα καρτέλα πάνω στις φωτογραφίες, για να διαβαστούν πιο άνετα).
 
EΦHMΕΡΙΔΑ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 19-4-1945
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 13-5-1945
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΜΠΡΟΣ 30-12-1945
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 30-12-1945
 

 
Δεν υπάρχει ούτε μία λίστα με οικονομικούς συνεργάτες των Γερμανών κατά την Κατοχή δημοσιευμένη σε ελληνική εφημερίδα στην οποία να περιέχεται το όνομα του Θεόδωρου Αγγελόπουλου. Τα ονόματα αυτά έβγαιναν από τα υπουργεία του εμφυλιακού ελληνικού Κράτους, επομένως αποτελούν επίσημα στοιχεία. Το ελληνικό Δημόσιο λοιπόν μέσα στον Εμφύλιο, που κάθε άλλο παρά ''κομμουνιστικό'' και ''φιλο-ΕΑΜικό'' ήταν, δεν θεωρούσε τον υπουργό της Π.Ε.Ε.Α.=κυβέρνηση του βουνού ΑΓΓΕΛΗ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟ και τον πατέρα του ''συνεργάτες των Γερμανών''. Πιθανόν να υπάρχει κάπου μία τέτοια λίστα ''δωσιλόγων'' με το ονοματεπώνυμο ''Θεόδωρος Αγγελόπουλος'' μέσα και να μην την έχουμε εντοπίσει εμείς, οπότε θα δεχτούμε τη διόρθωση. Αρκεί όμως να μας την παρουσιάσει κάποιος. Ως τώρα δεν βλέπουμε κάτι τέτοιο. Το σίγουρο είναι πως
 
ΟΥΤΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΟΥΚΟΥΝΑΣ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΛΙΣΤΑ.
 
Δεν παραθέτει δηλαδή κάποιο απόκομμα εφημερίδας ή δημόσιο έγγραφο στο βιβλίο του, με συγκεκριμένη ημερομηνία, στο οποίο να αναγράφεται το όνομα ''Θεόδωρος Αγγελόπουλος'' ως οικονομικός συνεργάτης των Ναζί. Ακόμη και στο προσωπικό του ιστολόγιο ο συγγραφέας πετάει την μπάλα στην εξέδρα όταν ζορίζεται, καταλήγοντας στο αμίμητο ''Ο ΚΟΥΝΙΑΔΟΣ ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΗΤΑΝ Ο ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ ΤΟΥ ΚΑΤΟΧΙΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΛΗ''. Σαν να λέμε δηλαδή ''βρωμιάρης ο ΒΑΓΓΕΛΑΡΟΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ επειδή μιλούσε με τον Μπέο''.
 
Επειδή όμως ο Στέφανος Χίος έχει μία πρεμούρα τα τελευταία χρόνια να βρει απογόνους συνεργατών των Ναζί στη σύγχρονη πολιτική και επιχειρηματική ζωή του τόπου, θα τον βοηθήσουμε στις ανησυχίες του. Όχι με εκθέσεις ιδεών τύπου Κούκουνα, αλλά με στοιχεία. Παραθέτουμε ένα απόκομμα που έχουμε χρησιμοποιήσει στο παρελθόν.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 23-6-1945
 
 
Αντιγράφουμε το επίμαχο σημείο.
 
''Μάρτυρες κατηγορίας επιστρατεύθηκαν γνωστοί συνεργάτες των Γερμανών, όπως οι Κασιδιάρηδες, που δολοφόνησαν 15 πατριώτες τον Ιούνιο του '44''.
 
Ξέρεις κάποιον ''Κασιδιάρη'' σήμερα κύριε Χίο; Για να ρωτήσουμε πιο σωστά, έχεις καλέσει κάποιον ''Κασιδιάρη'' στο πάνελ των εκπομπών σου κύριε Χίο; Ερωτήσεις κάνουμε, δίχως να λέμε πως ο ''Κασιδιάρης'' που έχεις φιλοξενήσει στο στούντιο των εκπομπών σου εσύ ο απηνής διώκτης όλων των Ναζί και των απογόνων τους, έχει σχέση με τους παραπάνω ''Κασιδιάρηδες'' (προς Θεού, θα πέσει φωτιά να μας κάψει...). Κι επειδή διαβάζουμε στο άρθρο σου πως έχεις ανησυχίες για το Μελιγαλά,
 
Ο κ.Χάντζος με καταγωγή και βιώματα από τον ιστορικό Μελιγαλά(εκεί όπου η αριστερά οφείλει για να κλείσουν οι πληγές να γονατίσει και να ζητήσει μια μεγάλη συγγνώμη για τα ανομήματα των προγόνων της),
 
ας δούμε το τι συνέβαινε στην Πελοπόννησο λίγο πριν φύγουν οι Γερμανοί από την Ελλάδα.
 
 
 
Ενδεικτικά τα βάζουμε αυτά. Αν θέλεις κύριε Χίο, μπορούμε να σου στείλουμε πολλά ακόμη σχετικά αποκόμματα εφημερίδων της εποχής. Ως τότε, ρίξε μια ματιά και σε αυτό το βίντεο.
 
 
Υ.Γ. 1 Ξαναλέμε. Αν υπάρχουν στοιχεία για συνεργασία των ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΩΝ με τους Ναζί, ας μας τα δείξει όποιος τα διαθέτει. Εμείς δεν τα βλέπουμε. Πιθανόν και να μας έχουν διαφύγει. Ξεβρακώστε μας λοιπόν. Μέχρι να το κάνετε όμως, προπαγάνδα και λάσπη εις βάρος ανθρώπων που σχετίζονται με τον Θρύλο ΤΕΛΟΣ. ΚΟΜΜΕΝΗ. Τον Ολυμπιακό στο στόμα σας δεν θα τον πιάνετε κύριε Χίο και κύριε Δημήτριε Γιαννακόπουλε, με αναφορές στην ψευδο-ιστορία του κάθε Κούκουνα. 
 
Υ.Γ. 2 Κάποιος μπορεί να διαβάσει τα παραπάνω κι επειδή το έχει, αυτό, μέσα του, να σκεφτεί περίεργα πράγματα με το μυαλό του. Το ενδεχόμενο κάποιοι πρόγονοι του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη να συνεργάστηκαν με τους Ναζί (ενδεχόμενο ξαναλέμε), δεν συνεπάγεται πως και ο ''αγωνιστής'' Ηλίας είναι δωσίλογος. Οικογενειακή ευθύνη δεν υπάρχει, ούτε μπορούμε να πούμε πως είναι Ναζί ο ίδιος ο ''αγωνιστής'' Ηλίας. Αλίμονο. Αυτά τα λένε κάποιοι κακεντρεχείς, που δεν δέχονται την αλήθεια ότι η σβάστικα είναι το αρχαιοελληνικό ''γαμμάδιον'' και τσαμπουνάνε κάτι μαλακίες τύπου ''και γιατί ρε καραγκιόζη που μας παριστάνεις τον πατριώτη, από τα χιλιάδες αρχαιοελληνικά σύμβολα που υπάρχουν, επέλεξες να κοτσάρεις στο μπράτσο σου αυτό με το οποίο ταυτίστηκε ο Χίτλερ, που έσφαξε χιλιάδες Έλληνες;''.
 
 
 
Δεν αναφέρουμε τα παραπάνω, επειδή θέλουμε να ασχοληθούμε με τα πολιτικά, τα οποία σιχαινόμαστε ΟΠΟΙΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΑΠΟΧΡΩΣΗ ΚΙ ΑΝ ΕΧΟΥΝ. Το κάνουμε επειδή βλέπουμε πως έχει μία ευαισθησία με την οικογενειακή ευθύνη ο Στέφανος Χίος. Ψάχνει δηλαδή να βρει απογόνους συνεργατών των Ναζί. Μόνο που είναι επιλεκτική αυτή του η ευαισθησία. Ψάχνει προς μία κατεύθυνση με περισσή σπουδή, αγνοώντας αυτά που είναι μπροστά στα μάτια του. Ε ρίξε και μια ματιά στο πάνελ των εκπομπών σου ρε Στέφανε. Γιατί δεν είναι μόνον ο ''αγωνιστής'' Ηλίας, του οποίου η σβάστικα στο μπράτσο δεν σε ενοχλεί καθόλου (εσένα που υποτίθεται βγάζεις σπυριά με τους Ναζί...). Είναι κι άλλοι. Εδώ είμαστε να σε βοηθήσουμε και με αυτούς, αν το θελήσεις. Όχι όμως με εκθέσεις ιδεών τύπου Κούκουνα, ξαναλέμε. Με στοιχεία μιλάμε εμείς, τα οποία τα βάζουμε εδώ ανοιχτά, να τα δει όλος ο κόσμος και να τα αξιολογήσει καταπώς γουστάρει ο καθένας, με το όποιο μυαλό κουβαλάει.
 
Υ.Γ. 3 Είδαμε πως ο Στέφανος Χίος χρησιμοποίησε τη δική μας ανάρτηση, γράφοντας ότι ''Μάγκες, εδώ μέσα παίζουν όλα''. Αυτό ακριβώς ισχύει και για εμάς. Η όποια απάντηση δώσει αυτός ή ο κύριος Κούκουνας, θα δημοσιευτεί κι εδώ. Αν προσκομίσουν στοιχεία για όσα λένε κι εμείς συνεχίσουμε να λέμε τα δικά μας, ας μας ξεφτιλίσουν οι αναγνώστες, είτε εδώ, είτε αλλού, είτε απλώς στη συνείδησή τους. Τι πιο ξεκάθαρο από αυτό; Ξεβρακώστε μας κι αν εμείς κάνουμε κο-κο-κο και αγνοήσουμε τα στοιχεία που θα μας παρουσιάσετε, μιλήστε για ''οπαδική τύφλωση λόγω Ολυμπιακού'', ''καμένα μυαλά'' κι ό,τι άλλο θέλετε. Περιμένουμε και προκαλούμε. Ως τότε, ενημερώνουμε τους αναγνώστες μας που δεν είχαν την τιμή να διαβάσουν το βιβλίο του κυρίου Κούκουνα ότι μεγάλο μέρος της έρευνάς του για το κατοχικό δάνειο και τις αποζημιώσεις που (θα έπρεπε να) αξιώνει η Ελλάδα από το γερμανικό Κράτος, στηρίζεται στα στοιχεία που συγκέντρωσε ο αείμνηστος ΑΓΓΕΛΗΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ (αρθρογραφούσε γι'αυτό το θέμα στον ελληνικό Τύπο από το 1944 ακόμη, με το που έφυγαν οι Ναζί από την Ελλάδα). Τον οποίο βγάζει δωσίλογο...
 
Υ.Γ. 4 Κι επειδή υπάρχουν και περίεργοι που θα αρχίσουν πάλι τα ''τι κάνουν οι Αγγελόπουλοι για όλα αυτά;'', θυμίζουμε τι έχουν κάνει.
 

 
Το αν η υπόθεση εκδικαστεί το 2030, με τα υπέροχα δικαστήρια που διαθέτει η ΕΛ-λαδάρα μας, δεν είναι ευθύνη των ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΩΝ. Αυτοί αντέδρασαν στην σπίλωση του επωνύμου τους...

Σχόλια

Εικόνα lets79

...."ΚΑΙ Η ΑΚΡΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΘΕΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΕΙΤΕ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΦΙΠΟΛΗ, ΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ"....ΦΙΛΕ REDHERAKLIO,ΕΙΠΕΣ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ....

Εικόνα clark gheibol

Νομίζω ότι όλο αυτό το παραλήρημα του Χίου του ήρθε όταν του χτένιζε τις κωλότριχες τραβέλι μεγάλης αναγνωρισιμότητας και γνωστό για τα φιλομπαθαναϊκά του αισθήματα
Χώρια που οι πρόγονοι του Χίου είναι υπεύθυνοι για την εξάπλωση του Έμπολα στην Ελλάδα, καθώς απ' ό,τι ακούγεται τη γκζέπλεναν τη νυχτερίδα...

Εικόνα μαουνιέρης

"Fledermäusewäscher", δηλαδή!
Διαβάζεται (δια τους μη γνωρίζοντες την Γερμανική) "Φλέντερ-μώυζε-βέσερ".
Και παναπεί "Ξελπυντές νυχτερίδων" οι όγλανοι!

Εικόνα ΑΒΒΑ ΚΟΟΥΤΣ

ΧΑΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΑΧΑΧΑΧΑ

Εικόνα lets79

Δυστυχώς είμεθα το Έθνος που...αποθεώνει την ποδοσφαιρική "ιδιοφυία" του Καραγκούνη και την δημοσιογραφική "αφθεντεία" του Χίου...Χωρίς να θέλω να υπερασπιστώ τους Αγγελόπουλους κάποια στιγμή αυτό το παραμύθι με τους δωσίλογους-γενικώς- πρέπει να σταματήσει....Σαφώς και υπήρξαν Έλληνες που είχαν οικονομικά οφέλη από συνεργασία με τους Γερμάνους(το χρήμα,ούτε χρώμα,ουτε έθνος,ούτε τίποτα δεν γνωρίζει),αλλά είναι Ίδιον της φυλής μας,πάντοτε να προσπαθεί να εκμεταλλέυεται τέτοιες καταστάσεις....Με την ίδια λογική θα έπρεπε επί τουρκοκρατίας,επί φραγκοκρατίας κτλ,να...μην πλουτίζουν όσοι μπορούσαν,γιατί ήταν συνεργασία με τον κατακτητή(που ήταν συνεργασία,αλλά τους πιάναμε και κώτσο).Ο μέγιστος ευεργέτης Αβέρωφ(ο...παλιός έτσι;)έκανε την τεράστια περιουσία του,όταν ώντας επίσημως προμηθευτής του αγγλικού στρατού στο Σουδάν,τροφοδοτούσε με όπλα τους μουσουλμάνους του Μασούντ....Πάντως όσο δωσίλογοι ήταν οι συνεργάτες των Ναζι,νομίζω πως ήταν και οιεν Ελλάδι,εραστές των γκουλάγκ(που ήταν και...συμμαχάκια με τους άλλους αρχικά,μετά χάλασε η μανέστρα!).Τέσπα,μεγάλο θέμα και θέλει πολύ ψάξιμο....Αλλά Ελλάδα,είμαστε,ο καθένας μπορεί να λέει την παπαρία του και να δημιουργεί εντυπώσεις και άντε βρες άκρη μετά εσύ....

Εικόνα REDHERAKLIO

Να την βρούμε την άκρη,γιατί ακριβώς μέσα στο να τους βάλουμε όλους στο ίδιο τσουβάλι,κρύβεται η συνειδητή προσπάθεια συγκάλληψης των ενόχων.ΚΑΙ Η ΑΚΡΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΘΕΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΕΙΤΕ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΦΙΠΟΛΗ, ΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ.

Εικόνα μαουνιέρης

O κ. Χίος δεν είναι δημοσιογράφος. Επ' αυτού τίποτε περισσότερο.
Τα βιβλία του κ. Κούκουνα εκδίδονται από "αγνώστους" εκδοτικούς οίκους - ίσως και τόσα άλλα συναφή. Και επ' αυτού τίποτε περισσότερο.
Για τον Άγγελο Αγγελόπουλο δεν χρειάζεται να αποδειχθεί απολύτως τίποτε. Όλοι ξέρουν ποιός είναι. Ο κ. Χίος και ο κ. Κούκουνας πρέπει να αποδείξουν ποιοί είναι για να μιλήσουν για κάποιον πού όλοι ξέρουν ποιός είναι. Αλλιώς δεν ακούγονται. Φωνασκούν μεν, αλλά δεν ακούγονται καν. Ο μεν κ. Χίος μονίμως υβρίζει και χυδαιολογεί, ο δε κ. Κούκουνας δεν τεκμηριώνει τις αναφορές του. Αμφότεροι παρουσιάζονται (από τον εαυτό τους) ως οι άγγελοι του καλού και ως οι ιδιοκτήτες της γνώσης. Συγχωρήστε με, αλλά ως "δημοσιογράφο" προτιμώ τον Ξενοφώντα και ως ιστορικούς τον Θουκυδίδη, τον Πολύβιο και τον Τάκιτο. Από τους άλλους δεν θα πάρω.

Γιατί αν μπούμε στη νοοτροπία των Χίων και των ομοίων τους, θα αναγακαστούμε κι εμείς να πούμε ότι έχουμε δει πρωτθυπουργούς στην Ελλάδα που ήσαν παιδιά δωσιλόγων και φίλοι γνωστού αθλητικού ομίλου. (Άντε γιατί σας παραανεχτήκαμε, απορρίμματα...)

Εικόνα savvas gridlock

Πλεον δεν ειναι τοσο αγνωστοι αυτοι οι εκδοτικοι οικοι. Ο Λιβανης εκδιδει βιβλια του Κουκουνα.

http://www.livanis.gr/ViewAuthors.aspx?ValueId=1020793

Εικόνα μαουνιέρης

Σύγγαυρε Σάββα, αναβαθμίστηκε όντως! Παίζει πια στη φουτμπωλ λήγκ των εκδοτών.

Εικόνα savvas gridlock

''Γιατί αν μπούμε στη νοοτροπία των Χίων και των ομοίων τους, θα αναγακαστούμε κι εμείς να πούμε ότι έχουμε δει πρωτθυπουργούς στην Ελλάδα που ήσαν παιδιά δωσιλόγων και φίλοι γνωστού αθλητικού ομίλου. (Άντε γιατί σας παραανεχτήκαμε, απορρίμματα...)''.

Τι εννοείτε κύριε μαουνιέρη, να το διευκρινίσουμε αυτό (που θα έλεγε και ο Χάρης Αλευρόπουλος). Μήπως ότι ο γιος του δωσιλόγου ''πρωθυπουργού'' επί Κατοχής Ιωάννη Ράλλη, ο κύριος Γεώργιος Ράλλης-''Γάλλης'', υπήρξε αντιπρόεδρος του ΠΑΟ και αργότερα πρωθυπουργός της Ελλάδος με τη Νέα Δημοπρασία;

http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/130103/georgios-rallis-kai-p...

Γιατί αν εννοείτε αυτό, είστε κακεντρεχής κύριε μαουνιέρη και σπιλώνετε την ένδοξη Πανάθα.

Εικόνα μαουνιέρης

Α, έχουμε αποκαλύψεις κ. Σάββα! Στον κ. Λαχείο έπεσε ο κλήρος...

Εικόνα apostolos gaganis

1. Στεκομαι απολυτως αντικειμενικα ως προς την αναρτηση. Καλως επισημαινεις με στοιχεια και λογικη επιχειρηματολογια το αβασιμο των καταγγελιων του μετωπου Γιαννακοπουλου - Χιου για το παρελθον της οικογενειας των Αγγελοπουλων στα χρονια της Κατοχης. Περιμενω βεβαια μαζι μ΄εσενα και τον αντιλογο, οπως επιβαλλεται, η οριστικη ομως κριση επι του ζητηματος ειναι φυσικο να δοθει στο μελλον ( και οποτε γινει αυτο ) απο την κατ΄εξοχην αρμοδια αρχη, δηλ. την Δικαιοσυνη. Εσυ θελεις να επισημανεις ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ κατα των ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ και το κανεις. Ορθως.

2. Αν εχεις και μπορεις σχετικα να μου δωσεις καποια στοιχεια για το Who΄s who του κ. Κουκουνα, νομιζω οτι ενδεχομενως να βοηθουσε.

3. Προσωπικα, δεν δεχομαι την αποψη περι ευθυνης των ΑΠΟΓΟΝΩΝ για τα - οποια - αποδεδειγμενα αμαρτηματα των ΠΡΟΓΟΝΩΝ τους. Η ευθυνη δεν μεταφερεται γονιδιακα ( αστειο και σαν σκεψη ). Ο καθενας, κρινεται γιαυτα που κανει Ο ΙΔΙΟΣ σε τουτο τον κοσμο και οχι για ο,τι εκανε ο πατερας του ή ο παππους του. ΕΚΤΟΣ, κι αν ηταν παρων στις πραξεις των γεννητορων του και ΕΝΣΥΝΕΙΔΗΤΩΣ ειτε συνηργησε σ΄αυτες ή δεν προσπαθησε να αποτρεψει, οποτε μιλαμε για ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ στο εγκλημα... ( οριστε, γιναμε και δικηγοροι τωρα...). Αν παντως ο γυιος του Χιτλερ για παραδειγμα, που δεν ειχε καν γνωρισει - ηταν π.χ. μωρο - τον πατερα του, αποδεικνυοταν ενας μια χαρα επιστημονας και ανακαλυπτε το φαρμακο κατα του καρκινου, εγω δεν θα΄μουνα απο΄κεινους που θα λεγανε ΄΄ναιιιι, αλλα κλπ...΄΄. Γιατι, σιγουρα, θα υπηρχαν και τετοιοι...Ακραιο το παραδειγμα του φαρμακου για τον καρκινο, ακραιο ομως και να΄σαι παιδι του Χιτλερ...

4. Εμενα βεβαια και ολους νομιζω τους Ολυμπιακους, οι Αγγελοπουλοι μας ενδιαφερουν ως κουμανταδοροι της ομαδας μπασκετ του Θρυλου. Δεν αδιαφορω για το παρελθον τους, καθε αλλο μαλιστα, αφου μιλαμε για την ομαδα μου ( μας ), το ΑΤΟΜΙΚΟ ομως παρελθον τους, και οχι το τί εκανε ή δεν εκανε τοτε - σε χρονια σκοτεινα - ξερω ΄γω ο παππους τους κττ. Αυτα ας τα κρινουν η Ιστορια και τα Δικαστηρια. Εγω ζηταω απο τον Παναγιωτη και τον Γιωργο Αγγελοπουλο ενα πραγμα: ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΗ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΤΟΝ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΕΠΙΤΥΧΙΩΝ, ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΖΕΛΟ, ΓΙΑΤΙ Σ΄ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΝΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΑ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΑ... ΕΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ, ΝΑΙ. ΒΑΖΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ, ΝΑΙ. ΑΞΙΕΠΑΙΝΟΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ. ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ ΘΕΛΕΤΕ; ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ! ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΟΜΩΣ...ΓΙΟΚ! ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΑΓΙΑ ΤΑ ΔΥΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ, ΑΛΛΑ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΖΕΛΟ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΤΡΑΒΗΞΕΙ ΚΙ ΥΠΟΜΟΝΗ ΔΕΕΕΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗ! Ο ΝΤΑΛΚΑΣ ΜΑΣ, ΣΤΕΚΕΤΑΙ Ο ΠΟΥΣΤΗΣ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΑ ΕΝΤΟΝΟΣ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ! ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ, ΑΛΛΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΝΑ ΕΠΙΔΕΙΝΩΝΕΤΑΙ ΟΣΟ ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ Η ΛΥΣΗ ΤΟΥ. Ο ΓΑΥΡΟΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΟΙ ΄΄ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΟΙ΄΄ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝΕ ΤΗ ΧΑΡΗ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΟΜΜΕΝΟΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΠ΄ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΖΑ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ. ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ, ΟΧΙ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙΑ. ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ! ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ, ΓΑΥΡΩΣΥΝΗ, ΕΞΥΠΝΑΔΑ, ΛΕΒΕΝΤΙΑ, ΕΥΣΤΟΧΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ, ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΝ ΜΑΣ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΑΛΙΝΩΔΙΕΣ, ΤΑΚΤΙΚΙΣΜΟΥΣ, ΑΠΡΑΞΙΕΣ, ΛΟΓΙΑ, ΘΕΩΡΙΕΣ, ΑΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΦΛΩΡΙΕΣ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΚΑΛΩΣ ΕΝΝΟΟΥΜΕΝΟ ΜΑΟΥΝΙΕΡΙΚΟ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΚΥΡΙΩΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΚΙ ΟΧΙ ΓΡΑΒΑΤΩΜΕΝΟΥΣ ΄΄ΕΙΔΙΚΟΥΣ΄΄ Ή...ΨΙΛΟΣΝΟΜΠ ΄΄ΣΕΦικούς΄΄ ΜΕ ΣΙΝΙΕ ΚΑΖΟΥΑΛ ΝΤΥΣΙΜΟ Ή ΓΟΒΑ ΄΄ΜΑΝΟΛΟ΄΄...ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ ΓΑΥΡΙΚΗ ΒΑΡΒΑΤΙΛΑ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟ ΣΕΦ ΚΙ ΟΧΙ ΘΡΙ ΠΟΪΝΤΣ, ΜΠΑΝ - ΜΠΑΝ, ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΦΤΕΡ ΣΕΪΒ ΚΑΙ ΜΠΟΝΤΥ ΛΟΣΙΟΝ...ΑΪ ΣΙΧΤΙΡ ΠΙΑ! ( ολα μου φταινε...)

Εικόνα savvas gridlock

2. Μπορεις να μπεις στο blog του

http://aera2012.blogspot.gr

η να διαβασεις ενα βιογραφικο του.

http://www.biblionet.gr/author/10616/Δημοσθένης_Κούκουνας

Κυκλοφορουν και βιντεακια στο youtube με εμφανισεις του σε εκπομπες και ομιλιες του σε εκδηλωσεις.

3. Συμφωνουμε πως δεν υπαρχει ουτε για αστειο οικογενειακη ευθυνη και δεν γινεται να απολογειται σημερα καποιος επειδη οι προγονοι του υπηρξαν συνεργατες των Ναζι. Εκτος κι αν ο ιδιος ειναι Ναζι και κυκλοφορει με τατου την σβαστικα στο μπρατσο.

4. Δεν δεχομαι ουτε για πλακα οτι θα χασουμε το φετινο πρωταθλημα απο το Διαμαντακο, τον Μποχωριδη και τον πατατες Μπλουμ-ς. Δεν το χωραει το μυαλο μου και δεν το πιστευω με τιποτε. Αν γινει κι αυτο, δεν θα εχουμε καθολου καλα ξεμπερδεματα. Περιμενουμε κανονικο προπονητη στον παγκο. Οποιος και να'ναι, αρκει να μην βαφτιστει τετοιος ο Τομιτς.

Εικόνα apostolos gaganis

2. Eχει μια ταση, μια εμμονη ν΄αποδιδει ή να προσθετει ευθυνες σε απογονους αμαρτησαντων πολυ ευκολα, ΄΄δημοσιογραφικα΄΄ θα΄λεγα, δηλαδη με ανεπαρκεις ( μερικες φορες τουλαχιστον ) αποδειξεις. Στη μεγγενη του φθανει και σε υπερβολες, για λογους εντυπωσιασμου ή αλλους που αγνοω, φορτωνοντας αυθαιρετα σε προσωπα ευθυνες και πρωην συγγενων τους εξ αγχιστειας ή ενοχοποιωντας μονηρεις, βραχυτατες χρονικα ή σπανιες κοινωνικες επαφες των προσωπων αυτων με εγκληματιες, χωρις το παραμικρο ομως παραπερα αποδεικτικο στοιχειο. Απλως εικαζει και εικαζει κανοντας την τριχα - τριχια. Γνωστη τακτικη. Μου θυμισε καπως υβριδιο Χιου και Κωστα Βαξεβανη, με αγγιγμα Τραγκα... Μιλαμε, επομενως για ΄΄Σχολη΄΄. Αυτη ειναι η εντυπωση μου, οχι αδιαμφισβητητη βεβαια, γιατι δεν εχω καμια ορεξη γι΄αλλες ανασκαφες τοσο του κυριου οσο και του αντικειμενου με το οποιον ασχολειται. Δεν μ΄ενδιαφερει ιδιαιτερα. Πώς λεμε ομως, ειμαστε μια ωραια ατμοσφαιρα;...

4. Εγω, αντιθετα, δεν ειμαι καθολου σιγουρος οτι θα το παρουμε φετος. Αν κρατησει το πλεονεκτημα ο Βαζελος, θαχει φτιαξει μεχρι τοτε ομαδα - να΄σαι σιγουρος, εχει και τη γνωστη αβαντα για καβαντζα... Δεν το βλεπω, λογικα. Εκτος πια, αν γινουν πραματα και θαματα στην πορεια. Καλα, ας προχωρΗσουμε πρωτα στο θεμα του προπονητη. Αποφαση και πραξη ομως, ΤΩΡΑ.

Μολις χτες ελεγα στον Θωμα οτι δεν θα μιλησω για μπασκετ μερικες μερες, μεχρι να΄δω και ΄΄πριν αλεκτωρ φωνησαι΄΄ αυτοδιαψευστηκα. Μεγαλος ο νταλκας...Τί να΄πω;

Εικόνα rasputin7

Οσοι δηλωνουν ''καθαρα μπασκετικοι'' ειναι κατι κομπλεξικα τυπακια που ετυχε να γνωριζουν καποιο ψαγμενο συστημα με παραλλαγες ή καμια εννοια παραπανω και νομιζουν οτι γινανε φιλ τζακσον.Αυτοι μισουνε τους αλλους Ολυμπιακους πιο πολυ και απο τους βαζελους.Ευτυχως αποτελουν τη μειονοτητα.

Εικόνα k1p

Εκεί που ξεκιναει για δοσίλογους συνεργάτες των ναζί και καταλήγει να υπερασπίζεται τον χάντζο απο τον "ιστορικό" μελιγαλά,καταλαβαίνεις πως και ανιστόρητος πρέπει να είναι ο αγαπητός στέφανος και υπο την επήρρεια αμφεταμινών ενδεχομένως.

Κάπου έχει μπερδευτεί.Δεν θα ξεμπερδευτεί ποτέ.Τουλάχιστον έχει πλάκα.

υ.γ.Το οτι ο μπαρτζώκας πριν 2 χρόνια είχε δηλώσει πως η ομάδα επηρεάστηκε απο τον στέφανο ήταν απο τις χειρότερες στιγμές μου ως ολυμπιακός.Απο τότε φάνηκε πόσο ακατάλληλος καραγκιόζης ήταν(για τον γιώργο λέω.Ο στέφανος είναι θεότητα).Και συνήθως τέτοιοι τύποι φεύγουν νύχτα υπο την συνοδεία κορνέ.Όπως και έγινε...