Σαν Σήμερα 22/10



Ιστορίας ΘΡΥΛΟΥ συνέχεια…
(δεξί κλικ-άνοιγμα σε νέα καρτέλα πάνω στις φωτογραφίες, για να διαβαστούν πιο άνετα)

  
22/10/1933  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΦΑΛΗΡΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ  1η Αγωνιστική  Πρωτάθλημα Πειραιώς  6-0
 


 
22/10/1950  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ  3η Αγωνιστική  Πρωτάθλημα Πειραιώς  2-1    10' ΔΡΟΣΟΣ, 28' ΔΑΡΙΒΑΣ, 57' Λαζόπουλος

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΜΠΡΟΣ 24/10/1950


 
22/10/1952  ΑΕ ΝΙΚΑΙΑΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  2η Αγωνιστική  Πρωτάθλημα Πειραιώς  0-6    14' ΜΠΕΜΠΗΣ, 29' - 89' ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ, 52' - 59' ΚΟΠΑΝΙΔΗΣ, 66' ΜΟΥΡΑΤΗΣ

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΜΠΡΟΣ 23/10/1952

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 23/10/1952


 
22/10/1967  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ  3η Αγωνιστική  Πρωτάθλημα Α' Εθνικής  1-0    47' ΑΓΑΝΙΑΝ


 
Την ίδια μέρα, η αεκούλα "χειρουργειται" απο τον ΚΟΡΑΚΑ του τοπικού ντέρμπι με τον παναθηναικούλη και γνωρίζει την ήττα. Ας δούμε το ρεπορτάζ του ΦΩΤΟΣ για τη διαιτησία του αγώνα.... ΚΑΘΑΡΟ ΠΕΝΑΛΤΙ επνιξε ο ΚΟΡΑΚΑΣ για το "μεγαλείο" της μπανάθας....
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 24/10/1967

 
22/10/1989  ΑΕΚ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  6η Αγωνιστική  Πρωτάθλημα Α' Εθνικής  0-0
 
Καλό παιχνίδι, αρκετές ευκαιρίες και για τις δυο ομάδες (περισσότερες για την ΑΕΚ), αλλά πολλές βουτιές επίσης από του παίχτες της κούλας, μπας και τσιμπήσει το κουέρβο (κοράκι). Δοκάρι ο ΘΡΥΛΟΣ με τον Καλογερόπουλο.
Κυριαρχία των γαυρων στην εξέδρα. Χαρακτηριστικό το σύνθημα «ΑΕΚ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΣΟΥ» που ακούγεται και στο βίντεο. Αφιερωμένο σ’ αυτούς που όλο «ΕΡΧΟΝΤΑΙ» και μας ζαλίζουν για τον «κόσμο» τους.
 
ΟΣΦΠ: ΤΑΛΗΚΡΙΑΔΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ ΠΑΧΑΤΟΥΡΙΔΗΣ ΑΛΕΞΙΟΥ ΤΣΑΛΟΥΧΙΔΗΣ ΧΑΤΖΙΔΗΣ ΤΣΙΑΝΤΑΚΗΣ (46'ΚΑΡΑΤΑΊ΄ΔΗΣ) ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΤΕΤΑΡΙ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ (46'ΜΟΥΣΤΑΚΙΔΗΣ). ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΙΜΡΕ ΚΟΜΟΡΑ.
 
ΑΕΚ: ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ (75'ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΟΠΟΥΛΟΣ) ΜΑΝΩΛΑΣ ΚΟΥΤΟΥΛΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΠΑΠΑ'Ι'ΩΑΝΝΟΥ ΟΚΟΝΣΚΙ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΣΑΒΕΒΣΚΙ ΜΠΑΤΙΣΤΑ (68'ΧΑΤΖΗΣ) ΣΑΒΒΙΔΗΣ. ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΝΤΟΥΣΑΝ ΜΠΑΓΕΒΙΤΣ.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ. ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 28.000



 


  
22/10/1995  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΗΡΑΚΛΗΣ  7η Αγωνιστική  Πρωτάθλημα Α' Εθνικής  2-1     4' - 72' ΓΙΟΥΣΚΟΒΙΑΚ, 50' Γιοβάνοβιτς

ΟΣΦΠ: ΡΑΝΤΟΣ ΧΑΤΖΙΔΗΣ (61'ΣΑΠΑΝΗΣ) ΚΑΡΑΤΑΊ΄ΔΗΣ (88'ΠΑΧΑΤΟΥΡΙΔΗΣ) ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ ΣΚΑΡΤΑΔΟΣ ΝΤΑΜΠΙΖΑΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΠΑΣΣΑΛΗΣ ΓΙΟΥΣΚΟΒΙΑΚ ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ (81'ΓΚΩΝΙΑΣ) ΙΒΙΤΣ. ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΣΤΑΥΡΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΠΟΥΦΛΗΣ. ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ:14.444

 

 
22/10/2006  ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  7η Αγωνιστική  Superleague  1-0   60' Κορακάκης

 
Τον αγώνα τον βάζω για διδακτικούς λόγους. Για να δούμε, πόσο έχουμε κατασπαράξει εμείς οι ίδιοι τις σάρκες του συλλόγου που είναι η ΤΡΕΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΜΑΣ. 7η Αγωνιστική και ο Ολυμπιακός χάνει από τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Είχε προηγηθεί ή ήττα από τη Ρόμα 0-1 στο ΝΑΟ. Μέχρι εκείνη τη στιγμή είχαμε ΕΞΙ ΝΙΚΕΣ! Δείτε πρωτοσέλιδα. «ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕΕΕΕ» & «ΣΗΨΗ» οι εφημερίδες που στηρίζουν το ΘΡΥΛΟ. 

«ΞΕΧΑΡΒΑΛΩΜΑ» και «ΓΙΑ ΤΑ ΘΗΡΙΑ» οι ΑΡΔοφυλλάδες.

Είχαμε και επιδρομή στο Ρέντη από γαύρους. Την 7η αγωνιστική!

Τι έγινε τελικά τον Μαη?


 
Πρωταθλητής ο ΘΡΥΛΟΣ με 9 βαθμούς διαφορά από τη δεύτερη ΑΕΚουλα, 17 βαθμούς από τον τρίτο παναθηναικούλη. Τρεις ήττες συνολικά στο πρωτάθλημα ο ΘΡΥΛΟΣ. Οκτώ η κούλα , έξι ο παναθηναικούλης. Την 7η αγωνιστική όμως είχαμε «ομορφιές»……

ΠΟΣΟ ΣΕ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΗΓΩΣΕΙ ΘΡΥΛΕ ΜΟΥ, ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΡΡΩΣΤΟΙ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΣΟΥ…..
 

 

Η ομαδάρα του ΘΡΥΛΟΥ,  ΓΟΝΑΤΙΣΕ και την ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΙΤΑΛΙΑΣ ΓΙΟΥΒΕ. Μεγάλη μπάλα στο πρώτο ημίχρονο. Γκολάρα του Κασάμαρου, και τρομερές χαμένες ευκαιρίες από Μήτρογλου , Τσόρι (στο γάμα ο Μπουφόν το φάουλ του Αργεντίνου, και μόλις άουτ μια σουτάρα από πλάγια αριστερά που κόντεψε να σκοτώσει τον πέμπτο βοηθό). Στο δεύτερο ημίχρονο δώσαμε χώρο, χάνει εκπληκτική ευκαιρία ο Κασάμι να κάνει το 2-0, και στη συνέχεια ο ΡΟΜΠΕΡΤΟ κατεβάζει τα ρολά! ΠΕΝΤΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΑΠΟΚΡΟΥΣΕΙΣ!. Εξαιρετικό διάβασμα του αγώνα από τον ΜΙΤΣΕΛ!
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός (Μίτσελ Γκονθάλεθ): Ρομπέρτο, Μανιάτης, Μποτία, Μιλιβόγιεβιτς, Μήτρογλου (69' Αφελάι), Εντινγκά, Ντομίνγκες (85' Φουστέρ), Κασάμι (91' Γιαννούλης), Ελαμπντελαουί, Αμπιντάλ, Μαζουακού.
 
Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Μπουφόν, Κιελίνι, Ογκμπόνα (77' Περέιρα), Πογκμπά (87' Τζοβίνκο), Μοράτα, Τέβες, Μπονούτσι, Πίρλο (57' Μαρκίζιο), Ασαμόα, Βιντάλ, Λιχτστάινερ.
 
 
Διαιτητής: Μίλοραντ Μάζιτς (Σερβία)

 
Το γκολ του Κασάμι (VIDEO).

Οι ΑΡΔοφυλλάδες (Βέργη την επόμενη φορά απλά "χτύπημα"  στο πρωτοσέλιδο όταν  γαμ....σόρυ...  νικάει ο ΘΡΥΛΟΣ, μωρή  σουβλίτσα)

 
22/10/2017   Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ  1 - 0   Super League 2017-18 | 8η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ | 51’ Ένγκελς
Γήπεδο: «Γ. Καραϊσκάκης» - Διαιτητής: Γεώργιος Κομίνης (Θεσπρωτίας)
 
Η νύχτα που ο  ΘΡΥΛΟΣ νίκησε Τσίπρα, Καμμένο, Κοντονή, Ρώσο και Πόντιο ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΟΥΣ, τη ΜΑΦΙΑ ΤΗΣ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗΣ και τα πιστόλια τους ΚΟΡΑΚΕΣ ΚΑΙ ΑΡΔ. Ο ΘΡΥΛΟΣ κόντρα στο σάπιο ελληνικό κράτος των λαμόγιων και των απατεώνων.
Ο ξεκούραστος παοκούλης, χωρίς ευρωπαικές υποχρεώσεις, με διαφορά τεσσάρων βαθμών από το ΘΡΥΛΟ, ήρθε να τελειώσει το πρωτάθλημα. Έτσι λέγανε πριν περάσουν τα Τέμπη. Κόντρα στον Ολυμπιακό που τρεις μέρες πριν αντιμετώπισε στο Καμπ Νου την κορυφαία ομάδα του πλανήτη. Με βασικές απώλειες λόγω τραυματισμών, αλλά με ένα κόσμο που ΕΒΓΑΖΕ ΦΩΤΙΑ. Και έκαψε του πολυλογάδες....
 
 
 
Οι αντικειμενικές με βαριά καρδιά...
 
 
22/10/2019  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΜΠΑΓΕΡΝ  Φάση ομίλων Champions League, 3η Αγωνιστική  2 – 3   23’ Ελ Αραμπί, 79’ Γκιλιέρμε / 34’ – 62’ Λεβαντόφσκι, 75’ Τολισό  
Γήπεδο: Γ. Καραϊσκάκης – Διαιτητής: Μπλόμ (Ολλανδία)
 
Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Σα, Τσιμίκας, Μεριά, Σεμέδο, Ελαμπντελαουί, Γκιλιέρμε, Καμαρά (Ραντζέλοβιτς 88′), Μπουχαλάκης (Λοβέρα 69′), Μασούρας (Γκερέρο 78′), Ποντένσε, Ελ Αραμπί.
 
ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ (Νίκο Κόβατς): Νόιερ, Παβάρ, Αλκάνταρα, Μαρτίνεθ (46’ Τολισό), Λεβαντόφσκι, Κουτίνιο, Ερνάντες (59’ Μπόατενγκ), Γκνάμπρι, Μίλερ (86’ Πέρισιτς), Αλάμπα, Κίμιχ
 
 
 
Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ του Βαγγέλη Μαρινάκη και του Πέδρο Μάρτινς είναι μια μεγάλη Ευρωπαική Ομάδα, που κανένα «ευρωπαϊκό μεγαθήριο» δεν του προκαλεί φόβο. Το αντίθετο. Τα δίνουν όλα για να τον νικήσουν. Απόδειξη οι πεσμένοι στο χόρτο ποδοσφαιριστές της Μπάγερν στο τέλος του αγώνα.
Εξαιρετικά στημένος ο ΘΡΥΛΟΣ στο χόρτο. Άριστο; Τακτικά, με τον Τσιμίκα, τον Ποντένσε, τον Καμαρά και τον Μασούρα να οδηγούν και τους υπόλοιπους να ακολουθούν το πλάνο του προπονητή τους.
Προηγηθήκαμε με γκολάρα του Ελ Αραμπί από καταπληκτική ενέργεια του Τσιμίκα. Δυστυχώς δωρίσαμε και τα τρία γκολ στους γερμανούς. Αλλά η ομάδα δε «μασάει». Βγάζει αντίδραση και μειώνει με τον Γκιλιέρμε. Και στη συνέχει χάνει τρεις μεγάλες ευκαιρίες να ισοφαρίσει, αναγκάζοντας τους «γερμανούς» να ανασάνουν από ανακούφιση που τελείωσε το μαρτύριό τους.
Αξίζαμε την ισοπαλία. Αλλά δυστυχώς για μια ακόμα φορά η μπάλα δε μας ήθελε.
Είναι από τις λίγες φορές που βλέπεις στο τέλος του αγώνα γερμανούς να πέφτουν στο χόρτο ξέπνοοι, απόδειξη ότι ο ΘΡΥΛΟΣ του έβγαλε τα πνευμόνια. Οι δε παράγοντες (πρόεδρος Ούλι Χένες) και ο προπονητής τους να παραδέχονται ότι ήταν τυχεροί.
 



 

Σχόλια

Εικόνα Γιάννης ο Red

-Για το 1986

Ο Ολυμπιακός έχασε με 4-0 από τον Άγιαξ στο Ντε Μέερ για το Κύπελλο Κυπελλούχων:
https://www.youtube.com/watch?v=vwKZw7u1ApU

-Για το 1997

Ο Ολυμπιακός έχασε με 5-1 απ' τη Ρεάλ Μαδρίτης, όπου το πρώτο πέναλτι που πήρε η Ρεάλ(απ' τον ιταλό "κουέρβο" Πιερλουίτζι Κολίνα) ήταν ανύπαρκτο:
https://www.youtube.com/watch?v=MfnbJ7hwNKY

Εικόνα Eleni

Aυτές οι φωτό από παλιές εφημερίδες είναι όλα τα λεφτά.Τις μαζεύουμε σαν πολύτιμα πετραδάκια.Ευχαριστούμε ΔΙΑ!

Εικόνα Bad7

ΓΙΟΥΒΕ ΓΙΟΥΒΕ ΒΑΦΑΝΚΟΥΛΟ ΟΕ ΟΕ ΓΑΜΑ ΤΟΥΣ ΤΗ ΜΑΝΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕ

Εικόνα γαυρος ο μη tsimpon

Ειναι ενας γαυρος σε ενα άρρωστο περιβάλλον.Εχει φορέσει τα αμυντικα και εχει παρει ολα τα προληπτικα μετρα.Ομως τιποτα απο ολα αυτα δεν ειναι ικανά,να σώσουν το φίλαθλο -άρρωστο εγω του.Ρωτώντας,χρειάζεται του ειπαν να ψάξει, για να βρει,ομφάλιο λώρο.Και ισως βρει την γιατρειά του οταν δεχτει τα αρχέγονα βλαστοκύτταρα των παλαι ποτε αγνων εποχων.Που ομως; Δεν ξερει κανενας.Γιατι βλεπετε η ανακυκλωση της βρωμιας και της πουστιας ειναι πατεντα αρχαιοτατη.Και οτι καλο φροντιζουν να το καταστρεφουν,ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΛΟΥΝ.......Τωρα που κολλανε ολα αυτα δεν ξερω.Η μηπως εδω; ΠΟΣΟ ΣΕ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΗΓΩΣΕΙ ΘΡΥΛΕ ΜΟΥ, ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΡΡΩΣΤΟΙ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΣΟΥ…..η καπου αλλου;σε περιεργα κυκλωματα διαπλοκης,η στην αδιαφορια καποιων;Η στους νομους και τους θεσμους;
ειλικρινα δεν ξερω..... ΑΣ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ juˈvɛntus,ΝΑ ΞΑΝΑΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΧΑΜΕΝΗ ΡΟΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΧΑΡΑ ΣΤΗ ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΤΟ ΓΑΥΡΟΠΛΟΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΥΤΥΧΙΣΜΈΝΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΔΙΏΤΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΜΑΣ....το πεπρωμενο φυγειν αδυνατον.Μου ειναι αδιανοητο να το πιστεύουμε εμεις και να μην το αισθανεστε εσεις, οπου και οταν αγωνίζεσθε.Χαλαρωστε και αφηστε το μεγαλειο του θρυλικου πνευματος να σας ενθουσιασει και να εξαψει το ενδιαφερον για νικη και ΔΟΞΑ .ΥΓ Μην μας την σπατε και ιδιαιτερα μη μας την χαλατε με τα βαζελια ΚΑΙ τα μπαοκια..... ASKING A LOT?

Εικόνα olympiakaraga7te

Κοιταξε αδερφε η γνωμη μου ειναι πως με 6/6 ειναι λαθος να κατακρινουμε την ομαδα για την ηττα 1-0 τοτε απο τον Ατρομητο... Ομως γενικα εκεινη η χρονια μου αφησε πικρη γευση γιατι αποκλειστηκαμε στο κυπελλο απο τον ΠΑΣ που ηταν στη Β' Εθνικη σε διπλους αγωνες μαλιστα, ενω στο ΤΣ.Λ. ηταν η μονη χρονια που δεν καναμε ουτε μια νικη σε ομιλο στην ιστορια μας στο θεσμο! Το οτι μας περασε η Σαχταρ μας πειραξε ολους αφου αν την κερδιζαμε εδω μεσα βγαιναμε εμεις 3οι. Ε και στο πρωταθλημα χασαμε μεσα-εξω απ' τον ανυπαρκτο τοτε (οπως και τωρα) βαζελο ασχετα αν το ενα ηταν αυτογκολ του Κωστουλα και το αλλο μαλακια του Ανατολακη στο 89... Φυσικα δεν ειμαι αχαριστος να παραγνωριζω πως το πηραμε το πρωταθλημα με χαρακτηριστικη ανεση και αν και δεν εχω ζησει τα πετρινα χρονια φανταζομαι πως νοιωθαμε τοτε και πως δεν εχουμε την πολυτελεια να απαξιωνουμε κανενα τιτλο!