Σαν Σήμερα 20/11



Ιστορίας ΘΡΥΛΟΥ συνέχεια…
(δεξί κλικ-άνοιγμα σε νέα καρτέλα πάνω στις φωτογραφίες, για να διαβαστούν πιο άνετα)
 
20/11/1938  ΑΡΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  4η Αγωνιστική  Πρωτάθλημα Πειραιώς  1-4   1' - 17' ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ, 34' ΔΕΠΟΥΝΤΗΣ, 66' ΒΑΖΟΣ, 85' Ρεμούνδος
 
 
20/11/1955  ΕΘΝΙΚΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  8η Αγωνιστική  Πρωτάθλημα Πειραιώς  1-1   30' ΜΟΥΣΤΑΚΛΗΣ, 78' Ζούνης
 
Τα ανιστόριτα βαζελάκια θέλοντας να μειώσουν κάπως το ΘΡΥΛΟ της περιόδου μέχρι το 1960, μιλάνε για τα «εύκολα πρωταθλήματα Πειραιώς» που κέρδιζε ο Ολυμπιακός, επειδή τάχα οι αντίπαλοι ήταν «λίγοι». Ας διαβάσουν για τα ματς με Εθνικό και Προοδευτική κυρίως αλλά και Ατρόμητο, από την ΑΘΛΗΤΙΚΗ  Όχι από «γαυροφυλλάδες». Μάλλον πιο δύσκολα ήταν, παρά τα ματς με παναθηναικούλη και προσφυγοπούλα (όποτε τα κατάφερναν να ξεπεράσουν Απόλλωνα και Πανιώνιο).
 








 
20/11/1957  ΑΡΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  7η Αγωνιστική  Πρωτάθλημα Πειραιώς  2-3   5' Λεκατσάς, 34' ΙΩΑΝΝΟΥ, 38' ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΟΥ, 73' ΠΟΣΕΙΔΩΝ, 82' Κοπανίδης
 

 
20/11/1963  ΛΙΟΝ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  2ος Γύρος, 1ος Αγώνας  Κύπελλο Κυπελλούχων  4-1   18' - 33' - 54' Κομπέν, 21' ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ, 87' Λεμπόρν
 
Μετά την τεράστια πρόκριση επί της Ζαγκλέμπιε στο δρόμο μας βρέθηκε η Λιόν. Πρώτος αγώνας στη Γαλλία και ο ΘΡΥΛΟΣ αγωνίζεται χωρίς του Σιδέρη και Στεφανάκο. Θα γνωρίσει βαριά ήττα 4-1. Στον επαναληπτικό στις 4/12, άγγιξε και πάλι το ΘΑΥΜΑ, αλλά δεν τα κατάφερε. Νίκη επί της πανίσχυρης Λιόν με 2-1 και αποκλεισμός.


Το Σάββατο ο ΘΡΥΛΟΣ θα αντιμετώπιζε τον ΠΑΟΚουλη. Η ΚΕΠ αποφάσισε την αναβολή του αγώνα, λόγω της ευρωπαικής υποχρέωσης του ΘΡΥΛΟΥ. Οι του ΠΑΟΚ ξεκίνησαν όμως για την Αθήνα, προκειμένου να κατέβουν στο γήπεδο και να κερδίσουν ΑΝΕΥ ΑΓΩΝΑ. Μετά τις πράσινες και κίτρινες κοκότες και οι "λεβέντες του βορρά" θέλουν να κερδίζουν στο χορτάρι....


ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
 


 
20/11/1966  ΒΥΖΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  5η Αγωνιστική  Πρωτάθλημα Α' Εθνικής  1-4   22' ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, 50' ΣΙΔΕΡΗΣ, 62' ΜΠΟΤΙΝΟΣ, 82' Σκριβάνος, 84' ΓΙΟΥΤΣΟΣ
 




 
20/11/1983  ΟΦΗ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  11η Αγωνιστική  Πρωτάθλημα Α' Εθνικής  0-0
 
Μια πολύ «περίεργη» σεζόν. Ο Βαρδινογιάννης είναι κυρίαρχος, αλλά ο ΘΡΥΛΟΣ έχει κατακτήσει ήδη ΤΕΣΣΕΡΑ συνεχόμενα πρωταθλήματα. Η σεζόν ξεκινά με αισιοδοξία και σημαντική ενίσχυση της ομάδας με τον Γερμανό ΠΑΙΧΤΑΡΑ Νόιμαν. Πολλά έχουν ακουστεί παρασκηνιακά και καφενειακά για τη σεζόν αυτή. Μετά τον αγώνα με τον ΟΦΗ,  απολύεται ο Χέερ και αναλαμβάνει προσωρινά ο Θανάσης Μπέμπης.
 
Το κρητικό παράρτημα, πίστευε ότι ο ΘΡΥΛΟΣ θα «μασήσει» στις ψευτομαγκιές. Αιφνιδιάστηκαν όμως από τον απρόσμενο (γι αυτούς) τσαμπουκά των ποδοσφαιριστών μας. Δύο δοκάρια στο πρώτο ημίχρονο αλλά η «πόρνη» δεν ήθελε να μπει στα δίχτυα.
 
ΟΣΦΠ: ΣΑΡΓΚΑΝΗΣ ΓΟΥΝΑΡΗΣ ΒΑΜΒΑΚΟΥΛΑΣ ΣΤ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ(64'ΛΑΛΑΣ) ΜΙΧΟΣ Π.ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΝΟΊ΄ΜΑΝ ΛΕΜΟΝΗΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΟΡΦΑΝΟΣ. ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΧΑ'Ι'ΝΣ ΧΕΕΡ.
 
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ.
 




 
 
20/11/1985  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΟΚ  Προκριματική Φάση 64  Κύπελλο Ελλάδος  0-0 (4-3 πεν.)
 
 
Πρόκριση για το ΘΡΥΛΟ στα πέναλτι. Κανονικός αγώνας και παράταση 0-0, αν και στο 97' δεν δόθηκε πέναλτι σε ανατροπή του Πέτρου Ξανθόπουλου από τον Αλαβάντα.
 
ΟΣΦΠ: ΜΟΥΚΕΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ ΚΟΚΟΛΑΚΗΣ ΠΑΠΑΓΓΕΛΗΣ ΜΙΧΟΣ Π.ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΣΕΜΕΡΤΖΙΔΗΣ ΣΕΣΤΙΤΣ (46'ΜΠΑΡΙΟΣ) ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΛΕΜΟΝΗΣ (100'ΤΟΓΙΑΣ). ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ.
 
ΠΑΟΚ: ΤΕΡΖΗΣ ΑΛΑΒΑΝΤΑΣ ΣΚΑΡΤΑΔΟΣ ΓΙΟΥΡΙΣΙΤΣ (49'ΨΑΡΡΑΣ) ΣΙΓΓΑΣ ΜΠΑΝΙΩΤΗΣ ΚΑΡΑΣΑΒΒΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΗΣ ΟΡΦΑΝΟΣ ΠΑΠΡΙΤΣΑ ΚΩΣΤΙΚΟΣ (65'ΜΑΛΙΟΥΦΑΣ).
 
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΜΑΡΚΟΥ.  ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 25.955
 







 
 
20/11/1988  ΕΘΝΙΚΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  9η Αγωνιστική  Πρωτάθλημα Α' Εθνικής  0-3   52' ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ, 54' ΣΑΒΒΙΔΗΣ, 88' ΝΤΕΤΑΡΙ
 
 
Το ΚΟΥΕΡΒΟ έκλεισε τα μάτια στο 76' σε ανατροπή του Μουστακίδη από τον Δοξάκη.
 
ΟΣΦΠ: ΤΑΛΗΚΡΙΑΔΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ ΚΑΡΑΤΑΊ΄ΔΗΣ ΜΠΑΝΙΩΤΗΣ (46'ΣΑΒΒΙΔΗΣ) ΑΛΕΞΙΟΥ ΤΣΑΛΟΥΧΙΔΗΣ ΚΩΦΙΔΗΣ ΤΣΙΑΝΤΑΚΗΣ ΧΑΤΖΙΔΗΣ (46'ΜΟΥΣΤΑΚΙΔΗΣ) ΝΤΕΤΑΡΙ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΓΙΑΤΣΕΚ ΓΚΜΟΧ.
 
ΕΘΝΙΚΟΣ: ΔΟΞΑΚΗΣ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΧΟΡΤΣΑΣ ΓΕΡΟΘΟΔΩΡΟΣ ΓΕΩΡΓΑΡΑΣ (46'ΚΑΤΣΙΚΟΓΙΑΝΝΗΣ) ΛΥΡΗΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΜΠΑΤΙΣΤΑ (26'ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ) ΞΑΝΘΗΣ ΚΑΜΙΤΣΗΣ.
 
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΙΑΤΡΟΠΟΥΛΟΣ.  ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 30.000
 


 
 
20/11/2004  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΟΦΗ  8η Αγωνιστική  Πρωτάθλημα Α' Εθνικής  3-0   43' - 51' ΤΖΙΟΒΑΝΙ, 78' ΡΙΒΑΛΝΤΟ
 
ΤΖΙΟΒΑΝΙ-ΡΙΜΠΟ-ΚΑΣΤΓΙΟ-ΓΕΩΡΓΑΤΟΣ-ΚΑΦΕΣ-ΒΕΝΕΤΙΔΗΣ έκρυβαν τη μπάλα. Αυτή την ΟΜΑΔΑΡΑ, προσπάθησε να τη σταματήσει ο σύζυγος κάποιας Νατάσσας, και το μέλος του ΠΟΑ Βουλγαράκης-«νόμιμος και ηθικός».
 
ΟΣΦΠ: ΝΙΚΟΠΟΛΙΔΗΣ ΠΑΝΤΟΣ ΑΝΑΤΟΛΑΚΗΣ ΣΟΥΡΕΡ ΒΕΝΕΤΙΔΗΣ ΣΤΟΛΤΙΔΗΣ ΚΑΦΕΣ (87'ΡΕΖΙΤΣ) ΚΑΣΤΙΓΙΟ (72'ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ) ΓΕΩΡΓΑΤΟΣ (76'ΜΑΡΙΤΣ) ΡΙΒΑΛΝΤΟ ΤΖΙΟΒΑΝΙ. ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΝΤΟΥΣΑΝ ΜΠΑΓΕΒΙΤΣ.
 
ΟΦΗ: ΣΗΦΑΚΗΣ ΜΠΕΛΕΒΩΝΗΣ ΤΟΜΟΦΣΚΙ ΚΟΛΙΤΣΙΔΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΡΟΥΜΠΑΚΗΣ (73'ΔΕΡΜΙΤΖΑΚΗΣ) ΔΕΝΤΣΑΣ ΚΟΥΤΣΟΥΡΕΣ (85'ΤΖΑΝΗΣ) ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ (79'ΝΤΕΓΙΑΝΟΦ) ΜΑΧΛΑΣ ΝΟΥΑΦΟΡ
 
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΝΤΑΜΠΩΣΗΣ. ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 25.316
 

Τα ΑΡΔόφυλλα Αποθέωση στην ΟΜΑΔΑΡΑ

 
Σε αγώνα που ακόμα και οι ΒΑΖΕΛΟΛΑΓΝΟΙ ΑΡΔικειμενικοί ΑΠΟΘΕΩΝΑΝ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑΡΑ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ, η ΟΠΑΔΙΚΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ "ανακάλυψε ΣΠΡΩΞΙΜΟ" από τον ΚΟΡΑΚΑ! Για να μην αναρωτιόμαστε ποιοί "ΕΚΑΨΑΝ" τα μυαλά των οπαδών.... Την ίδια μέα ο παναθηναικούλης με το ζόρι νικούσε 1-0 την Καλλιθέα. Στις εξέδρες οι επιδοτούμενοι της ΜΠΥΡΑΣ 13 απειλούσαν σαλιαρίζοντας με πανιά, προκειμένου να γίνει γήπεδο του παναθηναικούλη στο Γουδί... Και οι χορηγίες της κρατικής τότε COSMOTE προς τη ΔΕΚΟ και φυλλάδα έρρεαν!



 

 
20/11/2015  Πόλο Γυναικών  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣΠΑΝΤΟΒΑ   Ευρωπαϊκό  Super  Cup    10 – 6  Κολυμβητήριο «Π. Καπαγέρωφ», ΠΕΙΡΑΙΑΣ
 
ΤΡΙΤΟΣ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΟΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΑΥΡΙΝΕΣ ΜΑΣ! Με την ΘΥΡΑ 7 και τον ΠΥΡΙΝΟ ΛΑΟ ΜΑΣ ΠΑΡΩΝ!
 
 
 
 
 

Σχόλια

Εικόνα apostolos gaganis

Νικοπολίδης, Γεωργάτος, Στολτίδης, Τζόρτζεβιτς, Ριβάλντο, Τζιοβάνι, Καστίγιο, και μετά σου μιλάνε για ΄΄παράγκες΄΄ και τα ρέστα... Απλά ή χαμογελάς συγκαταβατικά ( και με την απαραίτητη δόση σαρκασμού... ) ή, αν είσαι ψυχοπονιάρης ( μ΄αυτούς, κακώς ), τους φέρνεις θερμόμετρο...

Εικόνα ze ηλιας

Ή φέρνεις στα τραπέζια τους lexotanil,zanax και άλλα ηρεμιστικά όπως κάνει ο μάστορας στο καφενείο που παρακολουθώ εγώ τους αγώνες.
Παρακαλώ πολύ μια έκθεση ιδεών και εμβάθυνση για το παρακάτω από τους επαίοντες
http://www.gavros.gr/content/football/114533-mia-ellada-kai-kati-eisithr...