Σαν Σήμερα 30/12



Ιστορίας ΘΡΥΛΟΥ συνέχεια…
(δεξί κλικ-άνοιγμα σε νέα καρτέλα πάνω στις φωτογραφίες, για να διαβαστούν πιο άνετα)
  
30/12/1973  ΑΡΗΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  13η Αγωνιστική  Πρωτάθλημα Α' Εθνικής  2-4   11' ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ, 14' - 65' ΚΡΗΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ, 55' - 83' Σπυρίδων, 75' ΛΟΣΑΝΤΑ
 
Για τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ή νίκη της ΟΜΑΔΑΡΑΣ ΤΟΥ ΓΟΥΛΑΔΡΗ επί του Αρούλη στου Χαριλάου ήταν ΕΚΠΛΗΞΗ! Και αφήνει υπονοούμενα για τον Χρηστίδη (για τα δύο από τα τρία γκολ που έφαγε), ενώ και ο Παπαφλωράτος που τον αντικατέστησε, αλλά και ο Κελεσίδης, έφαγαν παρόμοια με τον Χρηστίδη γκολ! Ο πόνος που έχει μοιράσει ο ΘΡΥΛΟΣ είναι πολύς και διαχρονικός. ΠΕΝΤΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΓΑΥΡΟΙ στου Χαριλάου!
 


 
30/12/1979  ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  13η Αγωνιστική  Πρωτάθλημα Α' Εθνικής  1-0   9' Κλής
 
Ήτα του ΘΡΥΛΟΥ στη Δράμα, αφού ήταν μέτριος, αν και έχασε μεγάλες ευκαιρίες, ενώ και ο τερματοφύλακας της Δόξας Γκατζηλάκης, έκανε μεγάλες επεμβάσεις. Το σημαντικό όμως δεν είναι αυτό, αλλά αυτά που έγιναν με το σφύριγμα της λήξης. 2000 αφιονισμένα πουσταριά (πρόγονοι των σημερινών που συχνάζουν γύρω από την τουμπίτσα) μπούκαραν στον αγωνιστικό χώρο και χτυπούσαν τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού. Επί ένα 10λεπτο έγινε μακελειό, ενώ ή «ένδοξη ελληνική χωροφυλακή» έκανε τα στραβά μάτια. Επειδή κάποια άλλα πουσταριά της δεκαετίας του 2000 ανακάλυψαν τη «Ριζούπολη», τους αφιερώνουμε το απόσπασμα της «γαυροφυλλάδας» ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ.
 


 
Την ίδια μέρα ο παναθηναϊκούλης έγραφε μια ακόμα λαμπρή σελίδα στην «ένδοξη» ιστορία του. ΕΦΑΓΕ ΕΞΙ ΓΚΟΛ από τον Ηρακλή του μεγάλου Χατζηπαναγή. 6-0 στο Καυτατζόγλειο η «ένδοξη» πανάθα, αλλά η γλώσσα γλώσσα… και τη χειρίζονται καλά οι ρουφιάνοι …. Να τα λέμε όλα…
 
 
30/12/1984  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΕΚ  12η Αγωνιστική  Πρωτάθλημα Α' Εθνικής  0-1   77' Μαύρος
 
Ένας κάκιστος Ολυμπιακός έκανε την κούλα να μοιάζει με Ρεάλ. Παρά την κακή εμφάνιση θα μπορούσε να είχε προηγηθεί στο 32’ ,αλλά η σουτάρα του Βαμβακούλα τράνταξε το δοκάρι. Επίσης στο 89’ ακυρώθηκε γκολ του Κουσουλάκη, που σε ευρωπαικά πρωταθλήματα δε θα ακυρωνόταν ΠΟΤΕ! Η κούλα σωστά διαμαρτύρεται για ένα πέναλτι στον Εστερχάζι. Το γκολ του Μαύρου ευγενική χορηγία του Σαργκάνη.
 
ΟΣΦΠ: ΣΑΡΓΚΑΝΗΣ Π.ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΜΒΑΚΟΥΛΑΣ ΜΙΧΟΣ ΚΟΚΟΛΑΚΗΣ [35'ΑΛΜΠΕΡΤΣΕΝ (79'ΤΟΓΙΑΣ)] ΠΕΡΣΙΑΣ ΠΑΠΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΥΣΟΥΛΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΕΣΤΙΤΣ. ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΓΚΕΟΡΓΚ ΚΕΣΛΕΡ.
 
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΣΟΦΙΑΝΙΔΗΣ.
 

 
 
Την ίδια μέρα όμως ο παναθηναϊκούλης έχασε 3-2 από τον Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη, καταγγέλοντας ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ και ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΥΣ ποδοσφαιριστών στα αποδυτήρια. Κι εμείς που νομίζαμε ότι η «Ριζούπολη» ήταν κάτι ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ στο ελληνικό ποδόσφαιρο… άσε που στη Ριζούπολη δεν πειράχτηκε ούτε φτερούγα από τις κότες….
 

 
30/12/1987  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  Προκριματική Φάση 32, 1ος Αγώνας   Κύπελλο Ελλάδος  0-1  63' ΤΣΙΑΝΤΑΚΗΣ
 
Εντάξει εύκολη νίκη επί αδύναμου αντιπάλου αντιπάλου. Το σημαντικό είναι η «αποθέωση» Κοσκωτά στη Συνέλευση του Ολυμπιακού, όταν ανακοίνωσε την κατασκευή ιδιόκτητου γηπέδου και εισαγωγή των μετοχών στο χρηματιστήριο. Τη συνέχεια την ξέρουμε. Ευτυχώς εμφανίστηκε ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ και γλίτωσε το ΘΡΥΛΟ από τον «παναθηναϊκό δούρειο ίππο».
 





 
ΟΣΦΠ: ΠΛΙΤΣΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ ΝΕΝΤΙΔΗΣ ΜΠΑΝΙΩΤΗΣ ΜΙΧΟΣ ΤΣΑΛΟΥΧΙΔΗΣ Π.ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΤΣΙΑΝΤΑΚΗΣ ΜΟΥΣΤΑΚΙΔΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΓΚΙΡΕ [46'ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ (80'ΠΑΧΑΤΟΥ­ΡΙΔΗΣ)]. ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΤΑΊ΄Σ ΛΙΜΠΡΕΧΤΣ.
 
ΟΣΦΠ ΒΟΛΟΥ: ΜΑΡΑΣΙΔΗΣ ΒΗΤΤΑΣ ΜΑΝΔΑΛΟΣ ΒΑ'Ι'ΝΑΣ ΤΣΟΓΚΑΣ ΤΑΧΟΣ ΚΑΠΟΥΡΑΝΗΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΜΗΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ (67'ΣΚΟΥΡΑΣ) ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ (46'ΣΚΟΥΤΑΣ).
 
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΚΑΝΤΑΡΤΖΗΣ.
 


 
 
 
30/12/1990  ΗΡΑΚΛΗΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  13η Αγωνιστική  Πρωτάθλημα Α' Εθνικής  0-2   40' ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗΣ, 86' ΠΡΟΤΑΣΟΦ
 
ΟΣΦΠ: ΤΑΛΗΚΡΙΑΔΗΣ ΠΑΧΑΤΟΥΡΙΔΗΣ ΚΑΡΑΤΑΊ΄ΔΗΣ ΜΑΥΡΟΜΑΤΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΤΣΑΛΟΥΧΙΔΗΣ ΛΙΤΟΦΤΣΕΝΚΟ ΚΩΦΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ (70'ΓΚΟΤΖΙΑΣ) ΠΡΟΤΑΣΩΦ ΣΑΒΙΤΣΕΦ (80'ΤΣΙΑΝΤΑΚΗΣ). ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΟΛΕΓΚ ΜΠΛΑΧΙΝ.
 
ΗΡΑΚΛΗΣ: ΓΚΙΖΕΛΗΣ ΗΛΙΑΔΗΣ ΖΗΦΚΑΣ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ (58'ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ) ΛΕΥΚΟΠΟΥΛΟΣ (46'ΜΠΟΥΡΕ) Γ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ Δ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΤΟΥΤΖΙΑΡΗΣ ΚΩΣΤΗΣ ΜΠΟΝΟΒΑΣ. ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΤΕΛΗΣ ΜΠΑΤΑΚΗΣ.
 
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΚΑΡΑΜΑΝΗΣ. ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 14.000
 


 
 

Σχόλια

Εικόνα Antreas7

Σαργκάνης και σεζόν 1984-85. Εκτός από την προσφορά στο Μαύρο, πρόσφερε και 3 γκολ στην Παναχαϊκή και γενικά έμοιαζε όλη τη χρονιά ...ματιασμένος.

Εικόνα μαουνιέρης

O Νίκος Χρηστίδης υπήρξε σπουδαίος τερματοφύλακας. Και ΕΙΝΑΙ σοβαρός άνθρωπος.

Εικόνα nmavronas

ΣΑΡΗΣ- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2-4! ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΘΕΝ "ΥΠΟΠΤΗ" ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΙΔΗ ΝΑ ΣΠΙΛΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΜΕΓΑ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ! ΜΑΤΑΙΑ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΣΑΒΒΑΣ Ο ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ!ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΝΟΝΙΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΕΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΤΙ ΜΟΝΟ Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΚΥΝΗΓΙΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ! ΓΟΥΛΑΝΔΡΗΣ ΚΑΙ ΚΟΚΚΑΛΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΑΝ ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ...

Εικόνα nmavronas

ΑΡΗΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2-4 ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΑΡΗΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΠΩΣ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ ΕΓΡΑΨΑ...

Εικόνα savvas gridlock

Ο πόλεμος που δέχτηκε ο μέγας Γουλανδρής από τη Χούντα, δεν έχει προηγούμενο. Αυτό που έκανε ο κυρ-Νίκος, δεν έχει ξαναγίνει ποτέ και πουθενά. Τα έβαλε με ένα καθεστώς το οποίο έτρεμαν όλοι, με κίνδυνο για τις δουλειές του (άλλοι εφοπλιστές θησαύριζαν επί ''Επανάστασης'', οι Γουλανδρήδες δεν πήρανε ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ) και όχι απλώς κέρδισε, αλλά τους πήρε τις κιλότες. Κι όλα αυτά για τον Ολυμπιακό, με δεκάδες χαμένα εκατομμύρια, δίχως να περιμένει να πάρει τίποτε πίσω. Είναι που για κάποιους πονηρίδηδες ''οι λεφτάδες δεν ασχολούνται με το ποδόσφαιρο επειδή αγαπάνε τις ομάδες τους, άλλα πράγματα ψάχνουν''. Τσαπρρρρ...

Εικόνα REDHERAKLIO

ENA MHNA META TO MATΣ ME TON AΡH,ΠAIZAME ΣTO ΣΠOΡTIΓK,ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΕ ΤΟ ΑΕΚΑΚΙ.ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΤΑ ΧΑΝΟΥΜΙΑ ΦΩΝΑΖΑΝ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ".....ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΑ ΦΑΤΕ ΕΚΑΤΟ(ΠΟΝΤΟΥΣ)..."Η ΠΛΑΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣΑΜΕ,ΑΛΛΑ ΟΤΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΕΚΑΝΑΝ ΜΕΤΑΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΤΟΝ "ΠΟΥΛΗΜΕΝΟ"ΧΡΗΣΤΙΔΗ,ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΨΟΥΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΦΤΥΝΑΝ,ΚΑΤΙ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΥΣ ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟΥΣ..ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΟΤΙ ΜΕΡΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ,ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ..ΚΑΛΗ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Εικόνα savvas gridlock

O Xρηστίδης πήγε στα δικαστήρια όλους αυτούς που τον σπίλωναν και τους ξεκώλιασε. Ψιλά γράμματα αυτά για τους αντιολυμπιακούς.