Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα του λαθρέμπορου των «ενωσιτών»



Αρχιμηνιά κι Αρχιχρονιά
ψηλή μου δεντρολιβανιά
κι αρχή καλός μας χρόνος
εκκλησιά με τ' άγιο θρόνος.
 
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!
 
Μέρες που είναι συνηθίζονται τα κάλαντα από τη πιτσιρικαρία. Εκτός από τη διατήρηση ενός παμπάλαιου εθίμου της πολιτιστικής μας παράδοσης, είναι μια ευκαιρία για τους ψάλλοντες τα κάλαντα να βγάλουν ένα μικρό χαρτζιλίκι.
 
Φέτος είχαμε μια ενδιαφέρουσα παραλλαγή αυτής της παράδοσης. Ένας ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΑΣ ΚΟΥΡΟΠΛΑΤΗΣ  χαρτζιλίκωσε εκ των προτέρων νεαρά άτομα (που όπως  λένε οι ίδιοι είναι «αλλιώς»), να ψάλλουν κάλαντα στο Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Φιλαδέλφειας, με μύχιο σκοπό να κάψουν τις αντιδράσεις της Δημοτικής Αρχής και μεγάλης μερίδας κατοίκων, στην ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΛΣΟΥΣ, προκειμένου ο εν λόγω ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΑΣ να οικοδομήσει γήπεδο για την προσφυγοπούλα και ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ για την πάρτη του, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗ ΤΣΕΠΗ, αφού θέλει να χρηματοδοτηθεί το «έργο» από την  Περιφέρεια Αττικής με το αμελητέο ποσό των 20.000.000 ευρώ (ΕΙΚΟΣΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ).
 
Η είδηση των καλάντων των «ΑΛΛΙΩΣ που ΕΡΧΟΝΤΑΙ»,  παρουσιάστηκε σε δύο εκδοχές. Μία από τους ΑΡΔ που έχουν μια  έμφυτη «ανιδιοτελή» αγάπη για των τιγρούλη των φρίσκιςοι οποίοι στάθηκαν στην ΕΝΤΑΣΗ με την οποία «έψαλαν» τα κάλαντα οι μισθωμένοι νεαροί. Απ’ ότι φαίνεται νιαούριζαν δυνατά …..

http://www.sport-fm.gr/article/nea-edasi-anamesa-se-opadous-tis-aek-kai-ton-ari-basilopoulo/803892
 
Η άλλη εκδοχή, η οποία είναι πιο ρεαλιστική, με περιγραφές που αναδεικνύουν το «μαλλιαρό»   των καλάντων που εψάλλησαν,  αναδεικνύει την ποιότητα των ανθρώπων που ΕΡΧΟΝΤΑΙ με ΕΞΥΓΙΑΝΤΙΚΟΥΣ σκοπούς. Ας μελετήσουμε το δημώδες ύφος τους
http://unfollow.com.gr/web-only/16124-aek?iframe=true&width=100%25&height=100
 
«Βασιλόπουλε, μαλάκα, καραγκιόζη» (δεν αναφέρονται στον Αι Βασσίλη, αλλά στο Δήμαρχο)
«@αμώ την παναγία σου κι εσένα» (Τιμώ τη παναγία σου είναι το σωστό, αλλά πήγαν σε τούρκικο σχολείο και το έμαθαν λάθος)
«Μωρή γαμιόλα του ΣΥΡΙΖΑ, έρχεται η ώρα» (αναφέρονται στη γυναίκα του Ηρώδη)
«ΣΥΡΙΖΑίοι με στολή είστε, ρε. Πίσω απ’ τα ΜΑΤ, ρε; Γαμιόλες!»  (αναφέρονται στους βοσκούς έξω από τη φάτνη)
«Οοοο / όλο το άλσος γήπεδο»  (η οικολογική τους συνείδηση για την περιοχή της "Αγίας Σοφίας" είναι συγκινητική)
 
Όπως βλέπουμε τα κάλαντα του ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΑ είναι γεμάτα συμβολισμούς. Επειδή σήμερα είναι ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ, και το Ελληνικό Δημόσιο βρίσκεται σε ΑΡΓΙΑ, πιστεύουμε ότι από ΑΥΡΙΟ, δεν υπάρχει καταλληλότερος να ερμηνεύσει τους συμβολισμούς, από κάποιον Εισαγγελέα του Ελληνικού Κράτους. Ή το κατάργησε κι αυτό ο ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΑΣ ΚΟΥΡΟΠΑΛΑΤΗΣ?

Σχόλια

Εικόνα Aprosarmostos17

Των φώτων μπορεί να βάλουν φωτιά στο άλσος για να τιμήσουν το έθιμο. Έτσι έκαναν οι Μογγόλοι πρόγονοί τους.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Καλή χρονιά σε όλο τον κόσμο. Με υγεία, Ολυμπιακό, δουλειά και αγάπη για όλους.

Εικόνα tsalouxidis

Αυτοί είναι γνωστό ότι είναι "αλλιώς".Δε χρειάζεται να στο πούνε, το βλέπεις και μόνος σου.Είναι κάποια παιδιά λίγο αλλιώτικα απ'τα άλλα.Πιο γκλάμουρ
Ο Μελισσανίδης γιατί δε βάζει λεφτά να φτιάξει το γήπεδο;Δεν έχει ή τα λυπάται να τα χαλάσει;
Χρόνια πολλά και υγεία σε όλους

Εικόνα Κωστας 7

Kαλη χρονια μαγκες,με υγεια και πανω απο ολα ερυθρολευκη μαγεια!

Εικόνα SAVE WILLY

Καλη χρονια σε ολους τους γαυρους του κοσμου μα περισσοτερο σε ολους εσας παιδια που μας ανοιγετε τα ματια καθε μερα.Να ειστε καλα και παντα νικες ο Θρυλος μας

Εικόνα Chief Bromden

Καλή χρόνια με υγεία και ευτυχία για όλους τους συγαυρους!

Κατανυκτική η ατμόσφαιρα στην Φιλαδέλφεια...
Κάλαντα , ωσαννα και αγαπάτε αλλήλους...
Μήπως να φτιαχνοταν μια φάτνη αντί για γήπεδο;

Εικόνα ΔΙΑΣ

Καλή χρονιά και σε σένα Τσίφ! Ετσι κι αλλιώς πρόβατα θα μπούνε μέσα...

Εικόνα nikos michalopoylos

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

Εικόνα ΔΙΑΣ

καλη χρονιά νικόλα! νασαι καλα φίλε!

Εικόνα apostolos gaganis

Bλέπωωω... ΄΄πάλης ξεκίνημα, νέοι αγώνες΄΄ για τον ιστότοπό μας. Διαβάζοντας τα σχόλια των Συρρατμιτών μου για την καινούρια χρονιά σε άλλες αναρτήσεις, διαπιστώνω για άλλη μια φορά την τόσο μεγάλη αγάπη τους γιαυτή τη μοναδική γαυροφωλιά - προπύργιο της αλήθειας, της ειλικρίνειας, της αταλάντευτης πίστης στον δαφνοστεφανωμένο έφηβο, της ΓΑΥΡΩΣΥΝΗΣ. Με τέτοιους αναρτησιολόγους και σχολιαστές όμως, ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ, ΚΑΝΕΙΣ ΣΚΕΠΤΙΚΙΣΜΟΣ. Η έπαλξη θα παραμείνει ΟΡΘΙΑ. Αυτό είναι βέβαιο. Χρόνια πολλά λοιπόν ΣΕ ΟΛΟΥΣ κι ας ευχηθούμε τρόπαια, πολλά τρόπαια, για το 2015! Θεωρώ τιμητικό, το ότι συμμετέχω σε τούτη την προσπάθεια!

Εικόνα ΔΙΑΣ

καλη χρονιά Απόστολε για σένα και την οικογένειά σου! ΥΓΕΙΑ και ΘΡΥΛΟΣ πρώτο νάχουμε! αυτά μας έχουν απομείνει αλλά δε μασάμε!