ΑΛΛΑΞΤΕ ΧΩΡΑ



Πριν από λίγο έπεσαν στην αντίληψή μας δύο ανακοινώσεις συνδέσμων οπαδών του ΠΑΟΚ.
 
«Ο Σύνδεσμος φίλων ΠΑΟΚ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΜΠΕΛΛΟΣ ανακοινώνει στα μέλη του καθώς και σε όλο τον κόσμο του ΠΑΟΚ πως δεν στηρίζει άλλο την δήθεν προσπάθεια του μεγιστάνα και μεγαλομετόχου της ΠΑΕ κ. Ιβάν Σαββίδη σαν Σύνδεσμος. Πήραμε δυστυχώς την απόφαση να μην δώσουμε το παρόν στον αγώνα με τον γαύρο καθώς και στα υπόλοιπα ματς της περιόδου. Πρέπει να καταλάβει ο κόσμος πως το πρόβλημα του ΠΑΟΚ δεν είναι ο γαύρος, η διαιτησία και η ΕΠΟ, αλλά η ΠΑΕ ΠΑΟΚ που αποτελείται από μικρόβια ακαθαρσίες και σκατά. Συγχαρητήρια που καταφέρετε να ξεγελάσετε τον κόσμο για άλλη μια χρονιά. Λευτεριά στον ΠΑΟΚ μας….
Υ.Γ.1 ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΤΕ ΤΟΝ ΠΑΟΚ ΣΑΝ ΓΡΙΑ ΠΟΥΤΑΝΑ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΑΜΗΘΕΙ
Υ.Γ.2 ΠΑΡΕΛΑΒΕ Η παε ΤΑ ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ ΜΕ ΤΟΝ γαυρο ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ
Υ.Γ.3 ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΜΠΟΥΛΟ ΟΛΟΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ
Υ.Γ.4 ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΣΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ.»
 
Τα παλληκάρια έβγαλαν την τσίμπλα από τα μάτια. Ακολούθησε όμως αυτό:
http://www.metrosport.gr/article/thira-4-pros-pektes-paok-antimetopiste-tous-gavrous-me-misos-podosferiko
 
Η Θύρα 4 κάνει κάλεσμα στον κόσμο και τους παίκτες του ΠΑΟΚ προκειμένου να εμφανίσουν στο ντέρμπι έναν εαυτό που δεν θα έχει καμία σχέση με τα... τελευταία χάλια.
 
Η ανακοίνωση του δυναμικού συνδέσμου αναφέρει:
«Ο αγώνας με τον γαύρο είναι ένας από τους 13 τελικούς που απομένουν. Η μόνη διαφορά με τους υπόλοιπους 12 είναι ότι αυτό το ματς είναι από σήμερα ΑΣΟΣ. Ο Άσος θα έρθει είτε αγωνιστικά είτε εξωαγωνιστικά. Προτρέπουμε τον κόσμο να μην δείξει καθόλου ανοχή στο στημένο κοράκι που θα ορίσουν τα σκυλιά του Μαρινάκη.
 
Επίσης όποιος πάει στο γήπεδο καλό είναι να αφήσει την ψυχραιμία του στο σπίτι και να έρθει στην Τούμπα με τα όπλα του, δηλαδή φωνή και πάθος. Προτρέπουμε τους παίκτες μας να ξεχάσουν τα χριστιανικά ήθη του προπονητή μας και να αντιμετωπίσουν τους γαύρους με μίσος, ποδοσφαιρικό... Η οργή μας για τα όσα έχουμε δει ας ξεσπάσει στους παίκτες τον προπονητή και την διοίκηση της ομάδας-εγκληματικής οργάνωσης. Την Κυριακή θα ισχύσει ο ΝΟΜΟΣ της ΤΟΥΜΠΑΣ και αν δεν έρθει το πρέπον αποτέλεσμα...»
 
Αν την κυριακη πειραχτεί οποιοδήποτε μέλος της αποστολής του ΘΡΥΛΟΥ...
ΚΑΡΝΤΑΣΙΑ ΑΛΛΑΞΤΕ ΧΩΡΑ

Σχόλια

Εικόνα nikos michalopoylos

Κι αν δεν ερθει το πρεπον αποτελεσμα.... ΘΑ ΜΑΣ ΚΛΑΣΕΤΕ Τ ΑΡΧΙΔΙΑ!

Εικόνα scorpio7

Δυστυχως αυτοι καταλαβαινουν μονο μια γλωσσα...,τα της ανακοινωσης της 4 τ ασπαζονται πανω κατω ολοι τους.τον οποιο "πολιτισμο" μας τον αντιλαμβανονται ως ενδοτικοτητα.Ελπιζω η διοικηση να ναι παρουσα κ επι τελους αυτοι που..πρεπει να ναι οπως..πρεπει!

το "αλλαξτε χωρα" θα πρεπε να χει ειπωθει μ επισημη ανακοινωση του συλλογου κ οχι μονο απο μια λεβεντικη ιστοσελιδα οπως η "RATM".

Εικόνα οχι αλλο καρβουνο...

ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΙΔΙΑ!
ΤΗΝ ΒΡΗΚΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΧΩ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ....ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΥΣ...

ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΑΙΤ paokgate4.gr...........

Ο ΣΦ ΠΑΟΚ ΘΥΡΑ 4 διαθέτει εισιτήρια για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό, καθημερινά μετά τις 20:00 στα γραφεία του συνδέσμου.

Ο αγώνας με τον γαύρο είναι ένας από τους 13 τελικούς που απομένουν. Η μόνη διαφορά με τους υπόλοιπους 12 είναι ότι αυτό το ματς είναι από σήμερα ΑΣΟΣ. Ο Άσος θα έρθει είτε αγωνιστικά είτε εξωαγωνιστικά. Προτρέπουμε τον κόσμο να μην δείξει καθόλου ανοχή στο στημένο κοράκι που θα ορίσουν τα σκυλιά του Μαρινάκη. Επίσης όποιος πάει στο γήπεδο καλό είναι να αφήσει την ψυχραιμία του στο σπίτι και να έρθει στην Τούμπα με τα όπλα του, δηλαδή φωνή και πάθος. Προτρέπουμε τους παίκτες μας να ξεχάσουν τα χριστιανικά ήθη του προπονητή μας και να αντιμετωπίσουν τους γαύρους με μίσος, ποδοσφαιρικό... Η οργή μας για τα όσα έχουμε δει ας ξεσπάσει στους παίκτες τον προπονητή και την διοίκηση της ομάδας-εγκληματικής οργάνωσης. Την Κυριακή θα ισχύσει ο ΝΟΜΟΣ της ΤΟΥΜΠΑΣ και αν δεν έρθει το πρέπον αποτέλεσμα...

ΓΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟ ΑΛΗΘΕΣ.... http://www.paokgate4.gr/
(ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ......?)
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ...................

Εικόνα Νίκος Γόδας

Μπράβο στους μάγκες της Νεάπολης. Όσον αφορά τους άλλους... "μάγκες", φέτος δε θα τελειώσει αναίμακτα νέος κύκλος επεισοδίων...

Εικόνα kg

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΧΩΡΑ?

ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ?

Εικόνα pantzo

ΣΤΗΝ "ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ" ΖΟΥΝΕ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ...

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΛΕΓΕΤΑΙ

Εικόνα Spiros Legend

Να πω κι εγώ μια άποψη?Βορειοελλαδίτης είμαι,γεωγραφικά,και μαλιστα η Αλβανία είναι...μισή ώρα κολύμπι απέναντι.Καταλαβαίνω την ενόχληση απόλυτα,μόνο που πρέπει να γίνουν κάποιοι διαχωρισμοί.Άλλο η Βουλγαρία,ΠΟΥ ΚΑΚΩΣ ΛΕΓΕΤΑΙ,ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΟΨΟΥΜΕ,άλλο οι Βούλγαροι,που όπως ορθότατα λέει και το λεξικ ό του Μπαμπινιώτη,λέγεται υβριστικα για οπαδούς ομάδων και ειδικά του Πάοκ...Αυτά που λέει ο Σάββας είναι πολύ σωστά,ούτε κατα διάννοια αφορούν όχι μόνο Ολυμπιακούς,αλλά οποιονδήποτε Μακεδόνα,ακόμα και Παοκτζή και αντιολυμπιακό κιόλας.Θεωρώ ότι απευθύνονται οι χαρακτηρισμοί μόνο σε συγκεκριμένα κτήνη,που χρειάζονται άμεση ψυχιατρική βοήθεια,σαν αυτούς που την έπεσαν στα 8χρονα και αυτούς που κρεμάνε Βουλγάρικες σημαίες,πανό που λένε Έλληνες είστε και φαίνεστε και βρίζουν το Σύνταγμα και τη Βουλή της Ελλάδας.Ε αυτοί είναι Ούννοι,Βούλγαροι,Σκοπιανοί,Τούρκοι,πάντως όχι Έλληνες,ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΔΕ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ!Πάντως τη λέξη Βουλγαρία πρέπει όντως να μην τη χρησιμοποιούμε,έχω ακούσει να βρίζουν σε γήπεδα την Κέρκυρα,λέγοντας γαμώ την Αλβανία σας και έχω τρελλαθεί τελείως,διότι δεν έχουμε δώσει και κανένα δικαίωμα σε κανέναν πούστη μπουρτζόβλαχο να μας πιάνει στο στόμα του...Εδώ υπάρχει αντίστροφο κόμπλεξ από τους υβρίζοντες,για λόγους που δεν είναι της παρούσης...Και δεν είναι ποδοσφαιρικοί αλλά πολιτισμικοί και άλλου τύπου...Τα είπα αυτά για να γίνει κατανοητό πόσο άσχημο είναι να βρίζουν τον τόπο που μένεις,να το προσέχουμε όλοι αυτό.Υ.Γ.Τα Αρειανά βρίζουν Πάοκ και Τουρκία ενώ είναι συμπολίτες!

Εικόνα savvas gridlock

Σωστος εισαι κι εφοσον τσαντιζονται πολλα αδερφια μας γαυροι απο τη Βορεια Ελλαδα, πρεπει να το κοψουμε αυτο το "Βουλγαροι", σεβομενοι αυτους και μονον αυτους. Παντως φιλε τοσα χρονια στα γηπεδα εγω δεν ακουσα καποιο νοτιοελλαδιτη γαυρο να αποκαλει καποιο βορειοελλαδιτη γαυρο "Βουλγαρο". Αν και οποιος το εκανε, γαμιεται. Στους αντιολυμπιακους της Βορειου Ελλαδος παει ο χαρακτηρισμος και ειναι καθαρα γηπεδικος, σε καμια περιπτωση ιστορικος.

Εικόνα scorpio7

Ετσι!καταντησε κουραστικο ν ακουμε "ευθικτους" Ολυμπιακους απ την Μακεδονια.Ετσι αποκαλουνται οπαδοι κ ιδιως μια συγκεκριμενη ομας.Εξαλλου δεν τους ενοχλει ασχετως τι λενε.Σημαιες κοτσαρουνε κ διαφορα.δλδ αν καποιος αποκαλεσει καποιον...πουστη ο θιγομενος για να δειξει ποσο τον πειραξε θ αρχισει να τον παιρνει???

''ΒΟΥ-ΒΟΥ" λοιπον σ οποιον υποστηριζει αυτους κ ας ειναι κ απ το Καστελοριζο.Αντιθετως καποιος κ με υπηκοοτητα της γειτονος ,αν ειναι με τον ΘΡΥΛΟ "ΒΟΥ-ΒΟΥ.." δεν ειναι...

Ελπιζω να τα πα καλα...

Εικόνα pantzo

ΤΟ "ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ" ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΑΔΕΡΦΕ (ΜΑΛΛΟΝ ΑΝΤΕΘΝΙΚΟΣ).
ΔΕΝ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝΕ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΤΕΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΛΑΤΑΝΙΑ ΑΛΛΑ ΟΜΑΔΩΝ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΛΟΓΩ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ.

ΠΟΙΟΣ ΓΑΜΕΙ ΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΗΣ ΕΝ ΛΟΓΩ ΟΜΑΣ ΠΟΥ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.

ΕΝΑΣ ΣΕΒΑΣΤΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΘΙΑΣΜΕΝΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΟΤΑΝ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΑ ΜΕΡΗ ΜΑΣ ΚΑΙ "ΧΥΝΟΥΜΕ".

ΠΑΙΖΑΜΕ ΞΥΛΟ ΣΤΙΣ ΑΛΑΝΕΣ ΣΑΝ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΕΤΡΟΠΟΛΕΜΟΥΣ ΩΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ.

ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΛΑΩ ΕΠΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΕΚΦΡΑΖΩ) ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΜΟΥ (ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ) ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΝΑΟ ΑΥΘΗΜΕΡΟΝ ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΣΗ ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΟΥ, ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩ ΤΟΝ ΠΕΡΑΙΑ,ΤΑ ΑΛΑΝΙΑ ΤΗΣ ΚΕΡΚΙΔΑΣ, ΝΑ "ΜΥΡΙΣΩ" ΤΗΝ ΛΙΜΑΝΙΣΙΑ ΠΕΙΡΑΙΩΤΙΚΗ ΡΕΜΠΕΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ.

ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΠΑΡΩ ΤΗΝ ΤΖΟΥΡΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΞΕΧΑΡΜΑΝΙΑΣΩ ΠΑΙΡΝΩ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΑΔΙΑΦΟΡΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.

ΔΕΝ ΘΕΩΡΩ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΟΥΤΕ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ, ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΜΑΣ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΘΕΩΡΩ ΠΑΡΑΣΗΜΑ ΟΛΑ ΤΑ ΧΛΜ ΠΟΥ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ.

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΜΑΚΡΙΝΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΓΡΑΦΙΚΑ (ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΣΟΥΚΑΙ ΠΟΥ ΖΕΙΣ), ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΠΑΙΡΝΩ ΠΟΛΛΗ ΣΟΒΑΡΑ

ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΜΟΥ (ΠΟΝΤΙΟΣ ΑΠΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΛΛΑ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΚΑΙ ΒΕΡΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΜΙΝΙΑ Η' ΤΗΝ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ Η' ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗ Π Ε Ρ Η Φ Α Ν Η ΦΤΩΧΟΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ)

ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΟΥ (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ).

Ο ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ

PANTZO

"ΕΥΘΙΚΤΟΣ" ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΚ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.

ΥΣ ΖΗΤΩ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΑΣ

Εικόνα μαουνιέρης

Προσυπογράφω.

Εικόνα scorpio7

Αδερφε λυπαμαι που το παιρνεις προσωπικα αλλα δεν ισχυει για μενα το αντεθνικοε χαρακτηρισμος.
Δεν μιλαει κανεις για κατοικους της Μακεδονιας.πως το λενε?μονο οπαδους του εν λογω μπουρδελου λεμε.δεν ειναι σαφες?εξαλλου οι συντοπιτες τους τους αποκαλουν με κατι χειροτερο κ πιο ανατολικο προσδιορισμο.που ειναι η ευθιξια τους???

Αν αρχισουμε τις..εκπτωσεις θα λεμε κ τα χανουμια αλλιως(αντεθνικον ντε κ καλα)κ τις βαζελινες το ιδιο("ρατσιστικο" διοτι το "βαζελα"=αδερφη).

Στο παλιο Καραισκακη ετσι θυμαμαι να τους λενε παντα κ εν χορω...,στο γηπεδο τους δε,το 1992 το 1ο συνθημα που φωναξαμε στον 1ο διπλο τελικο κυπελλου κ στο σπασιμο της παραδοσης τρεις μερες μετα,πριν απ το "Ο-ΛΥ-ΜΠΙ-Α-ΚΟΣ" ηταν το "β... ρουφιανοι ηρθε το λιμανι"!να..ντρεπομαι δλδ?

Στο ξαναλεω με καθε σεβασμο κ συμφωνοντας μεχρι κεραιας στα υπολοιπα που γραφεις κ μπραβο σου κ μαγκια σου οτι αυτο ΔΕΝ αφορα εσενα η αλλους Ολυμπιακους εκ Μακεδονιας,καταλαβε το.

https://www.youtube.com/watch?v=1NMnxC_reqY#t=64&hd=1

Να σαι παντα καλα.ΖΗΤΩ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!

υγ.επειδη Ολυμπιακος μεταξυ αλλων σημαινει κ "δεν ξεχνω" κ λογω της επετειου της Θ7 δεν ξεχνω την συμπεριφορα των ξερασματων αυτων στην μνημη των αδερφων μας μεχρι να χουν κ αυτοι θυματα.Το οποιο "αντεθνικο" λοιπον ειναι πολυ "λιγο" στην δικια μου ζυγαρια ηθικης,μνημης κ αξιοπρεπειας..

Εικόνα Northern Outpost

Καλημέρα σύγγαυροι
Μία μικρή εικαστική παρέμβαση επί του όλου ζητήματος:
Ήδη στη λατινική γλώσσα υπήρχε η λέξη vulgaris με την έννοια του κατώτερου ανθρώπου, της μάζας, ίσως και του κατώτερου του πληβείου, δηλαδή του χυδαίου, αντικοινωνικού και του άγριου (σας θυμίζει κάτι αυτό;). Όταν ένα Σλαβικό φύλο κατέβηκε από την περιοχή του Βόλγα και μας κατσικώθηκε πάνω από τη Θράκη και τη Μακεδονία, οι πρώτοι που ήρθαν σε επαφή ήταν οι Βυζαντινοί, οι οποίοι εκείνη την εποχή (7ος αιώνας)γράφουν μεν ακόμα λατινικά αλλά έχει αρχίζει να συντελείται η μετάβαση στην ελληνική κουλτούρα. Οι ίδιοι οι Βούλγαροι βέβαια, ισχυρίζονται ότι η ακριβής ονομασία τους (Μπουλγκάρσκι)είναι γηγενής δική τους από την εποχή που βρισκόντουσαν στην περιοχή του Βόλγα και προέρχεται από την Τουρανική λέξη Bulga (ανάμίξη, αναταραχή, ανακάτωμα, κοινώς...μανούρα). Ωστόσο, όταν επέρχεται η μετανάστευση τους στη σημερινή Βουλγαρια, οι Βυζαντινοί ιστοριογράφοι περιγράφουν σε εκείνη την περιοχή Κουτριγούρους, Ονογούρους και Ουιγούρους και όχι ...Μπούλγκαρους όπως επιμένουν οτι ονομάζονταν εξαρχής.
Υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις (οι οποίες είναι φυσικά....μη πολιτικά ορθές) οτι η λέξη Βούλγαρος είναι ένας συλλήβδην προσδιορισμός, δηλωτικός της συμπεριφοράς του συγκεκριμένου λαού, ο οποίος αναπτύχθηκε κατά τον 8ο αιώνα και τους Βυζαντινοβουλγαρικούς πολέμους, όταν οι Βυζαντινοί, εντυπωσιασμένοι από το...επίπεδο του πολιτισμού των νέων γειτόνων μας, τους αποδίδουν τον όρο ως δηλωτικό της συμπεριφοράς τους. Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμα και σήμερα στην αγγλική γλώσσα υπάρχουν οι λέξεις vulgar και vulgarism (χυδαίος, χαμηλού επιπέδου και το αντίστοιχο ουσιαστικό). Επομένως, σύμφωνα με αυτή την άποψη, ο όρος Βούλγαρος, εκτός από την εθνική του έννοια αποτελεί και χαρακτηριολογικό προσδιορισμό (ειδικά στην ελληνική γλώσσα, λαμβάνοντας υπόψη τα όσα έγιναν και αργότερα, κατά τη διάρκεια του Μακεδονικού Αγώνα και της Βουλγαρικής κατοχής της Μακεδονίας και της Θράκης). Εν κατακλείδι και πάντα σύμφωνα με την ταπεινή μου άποψη, Βούλγαροι δεν πρέπει να αποκαλούνται όσοι κατάγονται ή ζουν στη Μακεδονία και, ανεξαρτήτως του ποια ομάδα υποστηρίζουν, επιδεικνύουν όλα εκείνα τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν έναν πολιτισμένο άνθρωπο με ικανό εγκεφαλικό όγκο για να αρθρώσει μία ολοκληρωμένη σκέψη.
Για όλους δε εκείνους που η συμπεριφορά τους και η εγκεφαλική τους αντίληψη περιορίζεται στο "σπάστε, καταστρέψτε, κάψτε, σκοτώστε, ουγκ", ο χαρακτηρισμός Βούλγαροι είναι μάλλον κολακευτικός, διότι μπορεί να προκαλέσει την αντίδραση ακόμα και των (πολιτισμένων πια) Βουλγάρων...
A, και κάτι τελευταίο για το ματσάκιον αύριο. Παρόλες τις κορώνες, τα σκυμμένα και τα προβληματισμένα κεφάλια των Παοκτζήδων φίλων μου είναι πολλά και, όταν φέρνω τη συζήτηση στα ποδοσφαιρικά, πληθαίνουν εκείνοι που εκφράζουν την οργή τους για τους δικούς τους ιθύνοντες και όχι για τον Θρύλο….

Εικόνα μαουνιέρης

Σύγγαυρε, με συγχωρείς, αλλά τα ετυμολογικά τα έχεις μπερδέψει. Το αγγλικό "vulgar" (και τα ανάλογα επίθετα που απαντώνται σε πολλές γλώσσες) προέρχεται από το λατινικό ουσιαστικό "vulgus", που σημαίνει "όχλος", "λαός". Από την ίδια ρίζα προέρχεται και η λέξη "vulgata", που σημαίνει τη μετάφραση της Αγίας Γραφής στα "κοινά" λατινικά. Σκέψου σχετικά τις χρήσεις του "κοινός" στα ελληνικά (: "κοινή γυναίκα") και του "common" στα αγγλικά (: "common people"). Αμφότερα τα παραδείγματα έχουν να κάνουν με τη "χυδαιότητα". Το δε λατινικό επίθετο "vulgaris" σημαίνει ακριβώς "χυδαίος", διότι ο όχλος (σύμφωνα με προαιώνιες δοξασίες) είναι "χυμένος", είναι "χύμα", είναι "άτακτος" και, άρα, "ακατάτακτος".

Εικόνα Northern Outpost

Αγαπητέ Μαουνιέρη, κανένας λόγος να ζητάς συγγνώμη, έχεις απόλυτο δίκιο και μου αρέσουν οι παρατηρήσεις - διορθώνομαι!
Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου ως προς την ετυμολογία και θα προσθέσω ενισχυτικά τη χρήση του προσωνύμιου "vulgaris" σε φυτά (Phaseolus vulgaris - Φασίολος ο κοινός) ή στην ιατρική (Acne Vulgaris - Κοινή Ακμή). Ωστόσο, αυτό το οποίο ήθελα να καταδείξω με το σχόλιο μου ήταν ότι ο εθνικός χαρακτηρισμός που αποδόθηκε αρχικά από τους Βυζαντινούς, είναι πολύ πιθανό να ήθελε να καταδείξει την ακραία, εκτός ορίων συμπεριφορά των εν λόγω φυλών και όχι απλά τη διάθεση υποτίμησης τους ως "όχλου". Εξάλλου η Βυζαντινή Αυτοκρατορία είχε υποτελείς πολλές νομαδικές φυλές - όχλους, για μία όμως μόνο επιφύλαξε τον όρο "Βούλγαρος".
Όπως και να έχει, πολύ ασχοληθήκαμε με αυτούς. Σήμερα είναι 8 του Φλεβάρη και σήμερα, κάθε χρόνο, ο αληθινός γαύρος κλείνει τα μάτια, χαμηλώνει το κεφάλι και θυμάται. Και αναλογίζεται. Και συνειδητοποιεί. Και όταν ανοίξει τα μάτια και σηκώσει ξανά το κεφάλι του, ξέρει γιατί είναι περήφανος που είναι Ολυμπιακός!
8-2-1981. Ήμουν 10 χρονών. Αλλά θυμάμαι. Και δεν ξεχνώ.

Εικόνα μαουνιέρης

Γειά σου, φίλε μου και σύγγαυρε. Ελπίζω και εύχομαι (δεν μπορώ να κάνω τίποτε άλλο) να μην έχουμε σήμερα καφριλίκια την ώρα του αγώνα. Ας είναι μόνο όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα, πριν από τον αγώνα. Να είσαι καλά.

Εικόνα Spiros Legend

Πολυ σωστος φιλε,να μας γραφεις πιο συχνα τετοια ψαγμενα σχολια.Ειπες με ιστορικο-ετυμολογικο-γλωσσολογικο τροπο αυτο που τονισα κι εγω παραπανω,οτι δεν αφορα η λεξη <<Βούλγαροι>>ουτε καν μη Ολυμπιακους Μακεδονες,παρα μονο μια συγκεκριμενη κατηγορια πιθηκοειδων που ειναι κακη απομιμηση ανθρώπων.Και επιπλεον φερονται ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ!

Εικόνα pantzo

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΑΣ ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΑΙ ΕΠΑΥΞΑΝΩ.

"ΑΔΕΡΦΙΑ ΖΕΙΤΕ ΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙΤΕ..."

Εικόνα pantzo

ΔΕΚΤΗ Η ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ. ΕΧΕΙΣ ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.

Εικόνα pantzo

ΘΡΥΛΟΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ...

ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ ΜΑΣ ΨΗΛΑ ΝΑ ΚΥΜΑΤΙΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟΙ.
ΜΕ ΠΕΤΡΟΠΟΛΕΜΟΥΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ (ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-ΘΡΑΚΗ) ΟΤΑΝ ΕΡΧΟΤΑΝ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΚΑΣΤΟΡΙΑ ('97),ΕΔΔΕΣΑ ('95),ΤΟΥΜΠΑ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΚΑΙ ΚΑΥΤΑΤΖΟΓΛΕΙΟ

RED ARMY

Εικόνα Spiros Legend

Σεβάσμιε Δία επίτρεψε μου να πω ότι αυτα αποβράσματα και ντροπές του ανθρώπινου είδους,σε καμία περίπτωση δεν πιστεύουν ότι βρίσκονται στην ίδια χώρα με εμάς...Τη σημαία της Χώρας τους,θα την δούμε κρεμασμένη στη Θύρα των Βουλγαροπίθηκων,την Κυριακή,όπως πάντα με Ολυμπιακό.ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΙΣΩ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ,ΟΙ ΨΕΥΤΟΜΑΓΚΙΕΣ ΤΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΘΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΚΕΙ,ΑΣ ΜΗ ΓΙΝΕΙ ΜΑΤΣ,ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΝ ΓΙΑ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΑ ΠΛΕΥ-ΟΦΦΣ.ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΣΤΙΣ ΑΛΗΤΕΙΕΣ ΤΟΥΣ,ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΑ ΔΟΝΤΙΑ,ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ...ΠΛΑΝΗΤΗ!

Εικόνα DoctorRED

Αλήθεια ο νέος Υφυπουργός Αθλητισμού κος Κοντονής τα έχει υπόψη του αυτα?? Αφου θέλει να πατάξει τη βία στα γηπέδα να η ευκαιρία του.

Εικόνα apostolos gaganis

Μουδωσες την ιδέα να περιγράψω μια ΝΕΑ νοσολογική οντότητα. Σε... παγκόσμιο επίπεδο. Θα την αποκαλέσω ΜΟΓΓΟΛΟΕΙΔΗ ΠΑΟΚ-ΙΚΗ ΙΔΙΩΤΕΙΑ, αγγλιστί ΜONGOLOID PAOKIAN IDIOCY και θα την πρωτοδημοσιεύσω βεβαίως, όπως πάντα, στο εγνωσμένου κύρους Journal of R.A.T.M ( Royal Academy of Thorough Medicine)... Τα υπόλοιπα από Δευτέρα...