ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2013-14



Δημοσιεύτηκε ο ισολογισμός της ΚΑΕ Ολυμπιακός για τη σεζόν 2013-14. Ας τον δούμε.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Συμπεράσματα.
 
α) Παρά την προπαγάνδα ορισμένων φωστήρων ''πλέον η ΚΑΕ δεν έχει ζημίες, σταμάτησαν να ξοδεύουν οι Αγγελόπουλοι'', η περυσινή σεζόν έκλεισε με έλλειμμα ύψους 8,5 εκ. ευρώ. Οι υπολογισμοί από το μπακαλοτέφτερο διαφόρων ''ειδημόνων'' τύπου ''τόσα παίρνει ο Ντάνστον, τόσα ο Αγραβάνης, κάνουμε τη σούμα και ορίστε, μην σου πω προκύπτουν και κέρδη'', δεν επιβεβαιώνονται από τους αρμόδιους φορείς που ήλεγξαν τα οικονομικά της ΚΑΕ. Θα έπρεπε να είναι αυτονόητο πως η ΚΑΕ ''μπαίνει μέσα'', αλλά επειδή δυστυχώς δεν είναι, ξεκινάμε με αυτό.
 
ΤΟ ΚΑΤΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ''ΑΣΤΕΙΟ ΡΟΣΤΕΡ, ΓΕΜΑΤΟ ΣΑΠΑΚΙΑ'' ΟΧΙ ΑΠΛΩΣ ΔΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΚΕΡΔΟΦΟΡΟΥΣ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ''ΒΑΖΕΙ ΜΕΣΑ'' ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΕ.
 
β) Στο συγκριτικό πίνακα με τα μεγέθη του ισολογισμού της προηγούμενης χρονιάς, 2012-13, βλέπουμε ότι το μπάτζετ (''έξοδα καλαθοσφαιρικού τμήματος'') τότε ήταν 13,9 εκ. ευρώ, ενώ για την χρονιά 2013-14 το μπάτζετ ήταν 14,9 εκ. ευρώ.
 
ΠΑΡΑ ΤΑ ΟΣΑ ΠΛΑΣΑΡΟΥΝ ΔΕΞΙΑ ΚΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ''ΦΩΣΤΗΡΕΣ'', ΟΧΙ ΑΠΛΩΣ ΔΕΝ ΜΕΙΩΘΗΚΕ ΚΙ ΑΛΛΟ ΤΟ ΜΠΑΤΖΕΤ ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ (ΟΛΑ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟ, Ο,ΤΙ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΗΘΕΙ Η ΟΜΑΔΑ), ΑΛΛΑ ΑΥΞΗΘΗΚΕ ΚΙΟΛΑΣ ΚΑΤΑ 1 ΕΚ. ΕΥΡΩ.
 
γ) Τα ''ίδια κεφάλαια'' της ΚΑΕ διαμορφώνονται αρνητικά για μία ακόμη χρήση, στα 4,5 εκ. ευρώ. Θυμίζουμε ότι τα ''ίδια κεφάλαια'' είναι η καθαρή θέση της εταιρείας, το αποτέλεσμα που προκύπτει αν αφαιρέσουμε τις απανωτές ζημίες που έχει (π.χ. πρόπερσι ''μπήκε μέσα'' κατά 4 εκ. ευρώ, πέρυσι κατά 3 εκ. ευρώ και φέτος κατά 3 εκ. ευρώ, άρα οι συσσωρευμένες ζημίες διαμορφώνονται στα 4+3+3=10 εκ. ευρώ) από το μετοχικό κεφάλαιο, δηλαδή τα λεφτά που ξοδεύουν από την τσέπη τους, από την προσωπική τους περιουσία οι μέτοχοι (Αγγελόπουλοι εν προκειμένω στην ΚΑΕ), για να καλυφθούν αυτές οι ζημίες και να λειτουργήσει η εταιρεία. Αυτό σημαίνει ότι για να ''τρέξει'' η ΚΑΕ από το 2014 και μετά, απαιτούνται τουλάχιστον άλλα 4,5 εκ. ευρώ. Πιο απλά
 
ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΙ ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ, ΞΟΔΕΥΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ. ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΚ ΝΕΟΥ Ο,ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ.
 
δ) Άμεση συνέπεια του παραπάνω, το οποίο προκύπτει από τη σημείωση του ισολογισμού.
 

 
ΗΔΗ ΕΧΕΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ ΝΕΑ ΑΥΞΗΣΗ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΥΨΟΥΣ 12 ΕΚ. ΕΥΡΩ. ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ 12 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ (ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΟΥΣ-ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ) ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΒΑΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΕ, ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΙΣΩ ΠΟΤΕ ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΑ.
 
ε) Έχουμε εξηγήσει στο πρόσφατο άρθρο για τον ισολογισμό της ΠΑΕ Ολυμπιακός (για όποιον δεν είναι εξοικειωμένος με οικονομικούς όρους, οι υπόλοιποι δεν χρειάζεται φυσικά να διαβάσουν αυτά που ήδη ξέρουν) το γιατί δεν εκδίδονται μερίσματα σε εταιρείες με συσσωρευμένες ζημίες. Η ΚΑΕ Ολυμπιακός είναι μία τέτοια εταιρεία, με συσσωρευμένες ζημίες ύψους 29,6 εκ. ευρώ και βέβαια με αρνητικά ίδια κεφάλαια. Αυτό σημαίνει πως
 
ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΟΣΑ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ, ΑΦΟΥ Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΔΕΝ ΕΚΔΙΔΕΙ ΜΕΡΙΣΜΑΤΑ. ΟΥΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΤΕ ΕΣΤΩ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΕ, ΑΦΟΥ ΣΥΝΕΧΩΣ Η ΚΑΕ ''ΜΠΑΙΝΕΙ ΜΕΣΑ'' ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΒΑΖΟΥΝ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ (ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ) ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΟΥΝ.
 
στ) Μαζεύοντας το δ) και το ε), αλλά έχοντας στο μυαλό μας και δύο προηγούμενα άρθρα μας (εδώ κι εδώ), προκύπτει ότι
 
ΑΠΟ ΤΟ 2004 ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝΕ ΣΤΗΝ ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΕΧΟΥΝ ΞΟΔΕΨΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 150 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ. ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ. ΑΝΤΙΘΕΤΑ, ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΒΑΖΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΑ ΧΡΗΜΑΤΑ.
 
ζ) Το μετοχικό κεφάλαιο της ΚΑΕ είναι 13 εκ. ευρώ (το κατατεθειμένο, το οφειλόμενο είναι 3,5 εκ. ευρώ). Η ΚΑΕ δεν έχει μετοχικό κεφάλαιο κάτω του 1 εκ. ευρώ, όπως άλλοι. Τις ζημίες που δημιουργούνται στην ΚΑΕ, τις καλύπτουν βάζοντας το χέρι στην τσέπη και χώνοντας ζεστό χρήμα οι Αγγελόπουλοι.
 
ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΤΡΙΚ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΓΕΘΗ ΣΤΟΝ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.
 
η) Το ότι οι Αγγελόπουλοι καλύπτουν τις τρύπες, τις ζημίες της ΚΑΕ Ολυμπιακός με αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, έχει μία ακόμη συνέπεια.
 
Η ΚΑΕ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΟΥΤΕ ΕΥΡΩ ΔΕΞΙΑ ΚΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ. ΟΠΟΙΑ ΖΗΜΙΑ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ, ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΜΕ ΖΕΣΤΟ ΧΡΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ. ΑΝ ΑΥΡΙΟ ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΔΗΛΑΔΗ ΣΗΚΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΦΥΓΟΥΝ, ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΜΜΕΝΗ ΓΗ ΠΙΣΩ ΤΟΥΣ, ΜΕ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΒΑΡΗ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΕΠΟΜΕΝΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ.
 
Πιο απλά, για τους Αγγελόπουλους.
 
- Από το 2004 οι Αγγελόπουλοι έχουν ξοδέψει 150 εκ. ευρώ από την περιουσία τους για την ΚΑΕ Ολυμπιακός, δίχως να πάρουν ούτε σεντ του ευρώ πίσω.
 
- Τώρα, μέσα στην κρίση, βγάζουν ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ 10-12 εκ. ευρώ από την τσέπη τους, για να βλέπουμε εμείς τον Ντάνστον, το Λοτζέσκι και τον Ντάρντεν.
 
- Συνεχίζουν να συντηρούν μία ΚΑΕ ζημιογόνα, δημιουργώντας νέα ελλείμματα για τις επόμενες χρήσεις, που θα τους αναγκάσουν να ξαναβάλουν το χέρι στην προσωπική τους περιουσία.
 
- Αγαπούν το μπάσκετ του Ολυμπιακού και δεν το χρησιμοποιούν ως όχημα για να μπουν στο ποδόσφαιρο-να κάνουν πολιτική-να παίρνουν δουλειές από το Δημόσιο, ώστε να υπάρχει ο κίνδυνος στο μέλλον να το παρατήσουν και να αφήσουν χάος πίσω τους.
 
Όποιος βρει άλλον άνθρωπο που συνδυάζει τα 4 παραπάνω πράγματα, ''έχω λεφτά-θέλω να βάλω λεφτά-βάζω και θα βάζω κάθε χρόνο λεφτά-τα βάζω μόνο στο μπάσκετ, δίχως να αποσκοπώ κάπου αλλού'', ας μας τον υποδείξει και θα συζητήσουμε τα σενάρια που πλάθουν διάφοροι, ''να φύγουν οι Αγγελόπουλοι'', ώστε να αναλάβει το μπάσκετ του Θρύλου άλλος μεγαλομέτοχος. Η όποια κριτική προς το πρόσωπό τους, η οποία έχει βάση, αφορά το πώς προστατεύουν την ομάδα. Από το καλοκαίρι του 2014 βλέπουμε άλματα, όχι απλώς βήματα, προς τη σωστή κατεύθυνση και σε αυτό το πολύ σημαντικό κομμάτι. Δεν αρκούν, αφού και πάλι δεν είμαστε καλά, αλλά είμαστε πολύ καλύτερα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Σε θέματα νοοτροπίας όπως αυτό, δεν γίνεται να απαιτείς να γυρίσεις ένα διακόπτη και να γίνουν όλα όπως πρέπει σε 2 μήνες. Απαιτείται χρόνος. Για εμάς εδώ λοιπόν, οι Αγγελόπουλοι που για την καψούρα τους ξεπαραδιάζονται κάθε χρόνο, οι Αγγελόπουλοι που πληρώνουν τους πάντες δίχως να χρωστάνε σε κανένα με χρήματα από την περιουσία τους, οι Αγγελόπουλοι που σιγά σιγά αρχίζουν να ακούν τον κόσμο και να προσπαθούν να προστατεύσουν την ομάδα μας, είναι
 
ΠΡΟ-Ε-ΔΡΑ-ΡΕΣ.
 
Όποιος διαφωνεί, περαστικά και ξέρει αυτός, καλού κακού λίγο βιξ για τον οισοφάγο.
 
Υ.Γ. 1 Φυσικά αυτά δεν θα τα δείτε να πολυκυκλοφορούν στα στέκια που συχνάζουν οι μπασκετικές ''δημοσιογραφάρες'' της μασονίας. Είπαμε, οι Αγγελόπουλοι δεν μοιράζουν μεροκάματα, οπότε ''σιγά μην πούμε καλό λόγο γι'αυτούς''. Αν μοίραζαν (κάνα 50ευρο, όχι τρομερά ποσά), θα τους αγαπούσε όλο το μπασκετικό σύστημα, όπως και οι ''μπασκετικοί Ολυμπιακοί'' που μηρυκάζουν τις πορδές των υπαλλήλων του πράσινου αποστήματος. Είναι να έχεις ''επίπεδο'' και να μην είσαι ''ποδοσφαιρικός κάφρος'' σε αυτήν τη ζωή...
 
Υ.Γ. 2 Ο ισολογισμός υπογράφεται από τον ορκωτό λογιστή κύριο Κόκκινο και φυσικά από τον υπεύθυνο του λογιστηρίου της ΚΑΕ, Νέαρχο Ρηγανά. Όποιος αμφισβητεί τα οικονομικά στοιχεία που περιγράφουν οι παραπάνω αρμόδιοι, ας μας υποδείξει τα κατά την γνώμη του ''ορθά'' οικονομικά στοιχεία. ΣΤΟΙΧΕΙΑ, όχι υπολογισμούς από το μπακαλοτέφτερο του κεφαλιού του. Όποιος επίσης διαφωνεί με την ερμηνεία που δίνουμε εμείς στα στοιχεία του ισολογισμού της ΚΑΕ, το site μας έχει ελεύθερα τα σχόλια. Μπορεί να μας ''κατακεραυνώσει'' με τα δικά του στοιχεία. ΣΤΟΙΧΕΙΑ όμως, όχι αερολογίες. Αν δεν θέλει-μπορεί-ξέρει να κάνει κάτι από αυτά τα δύο κι επιμένει να χορεύει στο χορό ''κλείσανε την κάνουλα οι Αγγελόπουλοι, δεν βάζουν πλέον λεφτά'', ξέρει τον δρόμο.
 

 
Υ.Γ. 3 Τα αντίστοιχα μεγέθη της ΚΑΕ ΠΑΟ, σε προσεχές άρθρο. Λίγο πολύ στην κατεύθυνση παλαιοτέρων σχετικών άρθρων μας θα είναι, οπότε ετοιμαστείτε για νέο γέλιο.
 
Υ.Γ. 4 Μετά το ''σας γαμάει ο Βαγγέλας'' πρέπει να ετοιμάσουμε και το ''σας γαμάνε οι Αγγελόπουλοι''. Και ως εικόνα δηλαδή...

Σχόλια

Εικόνα el trick

Ακριβώς αυτή η οικονομική ισχύς (φυσικά και η ΚΑΕ μπαίνει μέσα) με κάνει ακόμη περισσότερο επιφυλακτικό, όσον αφορά τις ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ.
ΟΙ δυνατότητές τους είναι ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ.
Γιατί λοιπόν δεν ρίχνουν το σωλήνα;;;;
Γιατί κάνουν κάτι και μετά το αφήνουν να γυρίσει σε βάρος τους/μας όπως πρόσφατα με το ΑΣΕΑΔ όπου η υπερ μας υποτιθέμενη τελεσίδικη απόφαση εγινε τελεσίδικη απόφαση υπερ του βάζελου;;;;
Υ.Γ. Γνωρίζω ένα κανόνα που δεν έχει εξαίρεση. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΛΟΥΤΙΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΡΩΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΜΟΝΟ. Άρα δεν είναι άβγαλτοι ούτε αγγελούδια.
Γιατί λοιπόν αφήνουν τον σωλήνα να έχει το πάνω χέρι;;;;

Εικόνα red7neck

Toυς εύχομαι ολόψυχα να τους έχει ο Θεός καλά και να είναι για πολλά χρόνια στο τιμόνι της διοίκησης του Ολυμπιακού! Έχουν το πιο δύσκολο έργο να επιτελέσουν: να διαλύσουν την παράγκα, το καρκίνωμα που λέγεται μπασκετικός βάζελος!

Η κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος θα με κάνει να χαρώ ακόμη πιο πολύ από τους υπόλοιπους τίτλους των άλλων αθλημάτων!

Εικόνα CVRED

Για μένα, πρόκειται, για τους κορυφαίους προέδρους του Ολυμπιακού, σε όλα τα τμήματα, διαχρονικά.
Απίστευτες θυσίες, αγνοί, γεμάτοι αγάπη για την ομάδα και τους οπαδούς της και με μια ασταμάτητη προσπάθεια για το βήμα παραπάνω.

Εικόνα nissios

Βάλε και τη δική μου γνώμη μαζί με τη δική σου.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Μάγκες Αγγελόπουλοι!!!

Εικόνα apostolos gaganis

Το άρθρο άρτιο. Οι Αγγελόπουλοι, εξαίρετοι. Μοναδικοί, θα΄λεγα, ως πρόεδροι. Και ως άνθρωποι; Άψογοι.

ΕΓΩ ΟΜΩΣ ΘΕΛΩ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΦΕΤΟΣ. ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ, ΤΗΝ ΕΧΩ ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΟΙΡΑ.

Τον Παναθηναϊκό θέλω να πατήσω. Αυτό ζητάει η καρδιά μου.

Εικόνα Romain

Αυτό είναι άρθρο με στοιχεία και αποδείξεις. Οι διάφοροι πράσινοι παρατρεχάμενοι/εξαρτώμενοι αλλά και "αντικειμενικοί" ΑΡΔ είναι της ατάκας το κάγκελο. Με πρώτο και καλύτερο το δημητράκη.

Εικόνα Βασιλης-Ντεταρι-Φουνες -7-

Πολυ ωραιο αρθρο Σαββα...Ετσι για να καταλαβαινομαστε...