ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΘΡΥΛΟΣ !



Σαν Σήμερα, 29/05/1938,  Ο ΘΡΥΛΟΣ κατακτά το ΕΚΤΟ του πρωτάθλημα (μέχρι το 1938 ο παναθηναικούλης είχε ...μόλις ΕΝΑ, ο ΑΤΙΤΛΙΑΚΟΣ), νικώντας τον Απόλλωνα Αθηνών 3-2.
 
Απίστευτη αφήγηση (στην εφημερίδα ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ) από τους Συμεωνίδη και Χέλμη των λεπτομερειών του τελικού. Ειδικά, το τι συνέβη στα αποδυτήρια, αφού στο ημίχρονο ο ΘΡΥΛΟΣ έχανε 1-2.

 
Ο ΓΙΓΑΝΤΑΣ Συμεωνίδης λέει:
 
«Όταν κατεβήκαμε στα αποδυτήρια μετά το 2-1 συγκεντρωθήκαμε όλοι ΚΑΙ ΟΡΚΙΣΘΗΚΑΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ. Να νικήσουμε όμως ΤΙΜΙΑ χωρίς το παραμικρό επεισόδιο, χωρίς την παραμικρή αντιαθλητική εκδήλωση. Κανείς μας δε συζήτησε για το αποτέλεσμα όπως και κανείς μας δε κριτικάρισε συνάδελφό του. Κανείς δεν κατέκρινε αυτούς που υστέρησαν. Απεναντίας τους ενθαρρύναμε για το καλό τους παίξιμο, τους είπαμε τα καλύτερα λόγια και έτσι ξανανιωμένοι πήραμε το δρόμο του Β’ ημιχρόνου».
 
Ο πρώην παίχτης του Εθνικού, Χέλμης λέει:
 
«ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΩ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΟΜΑΔΑ. Παίζω μπάλα από μικρός. Στον Εθνικό έχω δώσει μεγάλους αγώνες με νίκες σημαντικές αλλά αυτό που ένιωσα την Κυριακή είναι άλλο πράγμα. Τούτο μόνο σας λέω : Πολλές φορές συνέβαινε ο Εθνικός να κερδίζει στο πρώτο ημίχρονο αλλά στα αποδυτήρια ΑΡΧΙΖΕ Ο ΦΟΒΟΣ και η απαισιοδοξία. Μήπως, σκεπτόμεθα, οι αντίπαλοί μας παίξουν καλύτερα τώρα. Ή αν κουρασθούμε στο δεύτερο ημίχρονο τι θα γίνει. ΕΔΩ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. Απ’ το σύντομό του λεξικό ΛΕΙΠΟΥΝ ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ  «ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ», «ΜΗΠΩΣ», «ΕΑΝ», τις έχει αντικαταστήσει με τις λέξεις «ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ», «ΠΙΣΤΙΣ», «ΨΥΧΗ»».

 
ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΙΜΑΣΤΕ Ο ΘΡΥΛΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ! 

Σχόλια

Εικόνα RED HELL

Δοξα και τιμη σε ολους εκεινους που συνεβαλαν τα μεγιστα για να φτασει ο Θρυλος εδω που ειναι σημερα.
ΥΓ.Τι στο διαολο συμβαινει στο πολο?Εκτος απο το οτι στο γυναικειο τμημα παμε για αυτοκτονια(κοριτσαρες συγκεντρωθειτε και διαλυστε τις πουτανες)η διαιτησια ειναι προκλητικη.Για 3ο συνεχομενο ματς δεν μας κατακυρωνεται γκολ.Οι αλλοι παιζουν ξυλο συνεχεια και σε εμας με το παραμικρο αποβολες.Αλλα τον τιτλο δεν τον χανουμε ουτε στο αντρικο ουτε στο γυναικειο μπασταρδοι.

Εικόνα REDNYC

ΘΡΥΛΑΡΑ ΡΕ!

Εικόνα apostolos gaganis

΄΄ ΕΔΩ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. Από το σύντομό του λεξικό λείπουν οι λέξεις ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ, ΜΗΠΩΣ, ΕΑΝ. Τις έχει αντικαταστήσει με τις λέξεις ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ, ΠΙΣΤΙΣ, Ψ-Υ-Χ-Η ΄΄.

1938 - ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΕΛΜΗΣ - ΑΘΑΝΑΤΟΣ!

Τ΄ακούτε αθλητές ΟΛΩΝ των τμημάτων του Ολυμπιακού; Ειδικά εσείς, τα κορίτσια μας στο πόλο, αύριο κι εσείς οι μπασκετμπολίστες μας ΄΄μεθαύριο΄΄; Γιατί ο Αη Λαός θα΄ναι - όπως ΠΑΝΤΑ - εκεί και όπως ΠΡΕΠΕΙ, να στηρίξει με ΟΛΗ του την ψυχή τον ΔΑΦΝΟΣΤΕΦΑΝΩΜΕΝΟ...

Εικόνα savvas gridlock

Από το 1930 ξαναπήρανε πρωτάθλημα το 1949 οι λαγοί. Κι αυτό το πήρανε με ένα κάρο πουστριλίκια, ενστάσεις αντιπάλων κτλπ..

Εικόνα ΔΙΑΣ

ΑΧΑ! μόλις τελείωσε ο εμφύλιος και συντρήψαμεν τον μιαρόν κομμουνισμόν δηλαδή! τι ρουφιάνοι! χαχαχαχαχα