Σκάνδαλο τιγρούλι των φρίσκις : Στο «ψυγείο» ο Κος προιστάμενος….



Δε χρειάζεται να τονίσουμε για μια ακόμα φορά ότι η εφημερίδα ΚΟΝΤΡΑ και το site http://www.eksegersi.gr/  αποτελούν ΟΑΣΗ ενημέρωσης. Διαβάστε το κείμενο που δεν θα βρείτε σε κανένα ΑΡΔικειμενικό site, εφημερίδα, ούτε θα αποτελέσει θέμα καμιάς τηλεοπτικής «δίκης». Μία μέρα μετά την αποχώρηση ΛΑφαζάνη από το Υπουργείο ΥΠΑΠΕΝ , ένας έλληνας μηχανικός δημόσιος υπάλληλος , προσπάθησε να νομιμοποιήσει  τη «Δικέφαλος 1924 ΑΕ», δίνοντας για δημόσια διαβούλευση τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, που εμφανίζει τη «Δικέφαλος 1924» ΑΕ ως ιδιοκτήτρια και φορέα του έργου. Επαιξε έτσι συνειδητά το παιχνίδι του Μελισσανίδη.
 
Εμείς από εδώ έχουμε ΣΕΝΤΡΑΡΕΙ πολιτικούς όλων των παρατάξεων για τις  ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ και ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΕΙΣ ΑΒΑΝΤΕΣ τους στο Ενιαίο Αντιολυμπιακό Μέτωπο. Αυτή τη φορά θα πρέπει να πούμε ΜΠΡΑΒΟ στον νέο υπουργό Σκουρλέτη για την άμεση αντίδρασή του και ΤΟ ΞΗΛΩΜΑ του προιστάμενου της Διεύθυνσης Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης. Περιμένουμε όμως να πετάξει στο καλάθι των αχρήστων και τη Μελέτη περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, και κατ επέκταση να σταματήσει ένα μεγάλο ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ με την υπογραφή του τιγρούλι των φρίσκις.
 

Ας δούμε αναλυτικά το κείμενο.

 

Σκάνδαλο Μελισσανίδη: Ξηλώθηκε ο προϊστάμενος, να ξηλωθεί και το σκανδαλώδες έργο του

 
«Ο Π. Σκουρλέτης πρέπει άμεσα να αποσύρει τη σκανδαλώδη ΜΠΕ από τη διαδικασία και να ελέγξει την υπηρεσία (Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης) και τον προϊστάμενό της (Επ. Τολέρης) για την ενέργεια αυτή, που είναι ευθέως σε βάρος των συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου. Αυτή είναι υποχρέωσή του που απορρέει από την τήρηση της νομιμότητας».
Αυτά γράφαμε στο φύλλο της «Κόντρας» που κυκλοφόρησε την 1η Αυγούστου (ολόκληρο το σχετικό άρθρο εδώ), αναφερόμενοι στη σκανδαλώδη «Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για την κατασκευή και λειτουργία του έργου “Κέντρο Αθλητισμού, Μνήμης και Πολιτισμού στη Ν. Φιλαδέλφεια Αττικής», μέσω της οποίας μια ιδιωτική-κερδοσκοπική ανώνυμη εταιρία εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης ενός έργου που θα κατασκευαστεί πάνω σε οικόπεδο κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου.
Η αρμόδια για την έκδοση Εγκρισης και Αδειας Δόμησης για το «γήπεδο Μελισσανίδη» διεύθυνση του υπουργείου ΠΑΠΕΝ (αρχικά η ΔΟΚΚ, στη συνέχεια και έως τώρα η ΔΑΟΚΑ) αρνήθηκε να αναγνωρίσει και να συνεργαστεί με την εταιρία του Μελισσανίδη, ζητώντας απ’ αυτή να προσκομίσει έγγραφα που τη νομιμοποιούν να ζητήσει οικοδομική άδεια για το συγκεκριμένο έργο στο συγκεκριμένο οικόπεδο. Το τελευταίο «έγγραφο» που κατέθεσε η πλευρά Μελισσανίδη (η παράνομη και άκυρη σύμβαση παραχώρησης του οικοπέδου από την Ερασιτεχνική ΑΕΚ στην εταιρία συμφερόντων Μελισσανίδη «Δικέφαλος 1924» ΑΕ) ακόμη εκκρεμεί ενώπιον του Αυτοτελούς Τμήματος Νομοθετικής Πρωτοβουλίας και Εργου του ΥΠΑΠΕΝ, που εξετάζει τη νομιμότητα αυτής της παραχώρησης.
Κι ενώ όλ’ αυτά ήταν γνωστά, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης Επαμεινώνδας Τολέρης ήρθε να νομιμοποιήσει τη «Δικέφαλος 1924 ΑΕ», δίνοντας για δημόσια διαβούλευση τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, που εμφανίζει τη «Δικέφαλος 1924» ΑΕ ως ιδιοκτήτρια και φορέα του έργου. Επαιξε έτσι συνειδητά το παιχνίδι του Μελισσανίδη.
Στις 13 Αυγούστου, με την υπ’ αριθμ. 34390 Απόφασή του, στο πλαίσιο γενικότερης αναδιάρθρωσης στις υπηρεσίες του ΥΠΑΠΕΝ, ο Π. Σκουρλέτης ξήλωσε τον Τολέρη από προϊστάμενο της Διεύθυνσης Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης. Το ότι πρόκειται για ξήλωμα και όχι για συνήθη διοικητική μετακίνηση αποδεικνύεται από το γεγονός ότι ο μηχανικός Τολέρης τοποθετήθηκε στη Διεύθυνση Διοικητικού. Δηλαδή, «στο ψυγείο» όπως λέγονται αυτές οι μετακινήσεις στη δημοσιοϋπαλληλική αργκό.
Δεν φτάνει, όμως, αυτή η «τιμωρία με το γάντι». Ο Τολέρης πρέπει να ελεγχθεί για την ενέργειά του, την οποία έκανε μια μέρα μετά την απομάκρυνση του Π. Λαφαζάνη από το ΥΠΑΠΕΝ και πριν καλά-καλά αναλάβει και ενημερωθεί ο Π. Σκουρλέτης.
Και βέβαια, μεγαλύτερη σημασία έχει η αποκατάσταση της νομιμότητας. Ο υπουργός και ο νέος προϊστάμενος της Διεύθυνσης Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης Χρήστος Παπακωνσταντίνου έχουν υποχρέωση να αποσύρουν άμεσα τη Μελέτη Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης από τη δημόσια διαβούλευση, αποκαθιστώντας έτσι τη νομιμότητα. Δεν μπορεί να επιτρέπουν σε μια κερδοσκοπική ανώνυμη εταιρία να εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης ενός οικοπέδου που ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο και έχει παραχωρηθεί μόνο κατά χρήση, διοίκηση και διαχείριση σε ένα ερασιτεχνικό σωματείο (ΑΕΚ).
Περισσότερα για την ουσία αυτού του σκανδάλου μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Σχόλια

Εικόνα MIKE.A

Εγω το εχω ξαναπει: Αυτο με το υπερπολυτελες και 35 χιλ. γηπεδο ηταν ενας επικοινωνακος σκοπος του γατιου!
Το χρειαζωταν αυτο, οταν ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ οι αεκτσιδες, ξερουνε πολυ καλα οτι αυτος τους εριξε στην Γ! Αλλα ενοειτε οτι δεν θελουν να το λενε γιατι ντρεπωντε οτι ο σωτηρας τους...Εδω ρε παιδια τους εχει φορτωσει τον Μπαγεβιτς που δεν θελανε να τον βλεπουν ουτε ζωγραφιστο! Εδω προχτες με το θεμα Ζηκου - Μπαγεβιτς ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝΕ οι ανθρωποι (κιτρινοι ρεπορτερ και οπαδοι τους) οι περισσοτεροι να παιρνουν το μερος του... Μπαγεβιτς! Που αλλες εποχες αν γινωταν αυτο (να φυγει ο Ζηκος λογω Μπαγεβιτς) θα του λυντσαρανε ολους εκει μεσα οι φανατικοι! Καταλαβατε ποσο εχουν ξεφτυλιστει οι ανθρωποι; Και ποσο πιστευουν στον "σωτηρα" τους;
Πισω στο γηπεδο παλι: Τους "εταξε" αυτο το πραγμα με τις ΤΟΟΟΣΕΣ πολυτελειες μεσα - εξω που ακομα και σε καλες εποχες θα ηταν δυσλολο να γινουν ποσο μαλλον σε αυτες τις δυσκολες! Γιατι μην ξεχναμε οταν βγηκαν ολα στην φορα για το γηπεδο που θα γινει με τις τοσες πολυτελειες μεσα που θα κοστιζε γυρω στα 70-75 εκ. ΠΑΡΑΚΑΛΩ, τοτε η οικονομια του κρατους ειχε παρει την κατω βολτα! Ναι η οχι; Ακομα και αυτος να το εκμεταλευετε ισως να μην τον συμφερει και απο πανω! Μαλλον παει για το Αλσος! Ο Καραλης ο αεκτζης το εχει πει πολλες φορες! Οτι πανευκολα γινετε ενα σουλουπομενο γηπεδο, απλο με 26-28 χιλ. θεσεις χωρις τα προβληματα με το αλσος, την πολεοδομεια, χωρις τοσα πολλα λεφτα για πολυτελειες που θα ηταν ευκολοτερο να βρεθουν!
Και νομιζω οτι αυτο θα γινει οχι ομως τωρα και γρηγορα! Με τα χαλια της Ελλαδας θα περασουν αρκετα χρονια για να δουνε οι αεκτσιδες γηπεδο!

Εικόνα thita

παρακολουθώ το θέμα μόνο μέσα από εδώ

αυτός που μετατέθηκε δεν είναι αυτός που είχε βάλει εκεί ο σαμαράς για να "φτιάξει" το θέμα όπως είχε ζητήσει ο νιάου, αφού πρώτα έστειλε δεν ξέρω που τον προηγούμενο προϊστάμενο, που ήταν κάθετα αντίθετος στις αλχημείες?

αν θυμάμαι σωστά από τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύετε εδώ δηλαδή

αν είναι έτσι πάντως, ας ξαναφέρουν τον ανθρωπάκο πίσω, που το μόνο του "λάθος" ήταν ότι δεν βάρεσε προσοχή όταν έδωσε ο νιάου το παράγγελμα (ευτυχώς έχουν μείνει ακόμη κάποιοι τέτοιοι)

ελπίζω ειλικρινά με τη νέα κατάσταση που πάει να διαμορφωθεί με τις επερχόμενες εκλογές να μην επιστρέψουμε στα ίδια όσον αφορά κανάλια/γήπεδο ΑΕΚ/λαθρεμπόρια κλπ.

Εικόνα KYTHNOS 7

Ρε παιδιά επειδή εμείς εδώ στο κατακόκκινο νησί δε μαθαίνουμε αμέσως τα νέα, η κουλα έπαιξε στο καινούργιο γήπεδο προχθές???

Δεν ξέρω αν το πήρατε χαμπάρι αλλά εχθές κέρδισε ο Φορτουνης, ενώ το Σάββατο κέρδισε η ομάδα της κουλας.
Κωλοαρδακια...

Εικόνα KYTHNOS 7

Εισιτήρια πρώτης αγωνιστικής... 21800 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ... Οι άλλοι που έρχονται - ήρθαν 15800...
Αλήθεια αυτό το πουστροGoal και η άλλη η κοντούλα που είδε τους 30 και 40 χιλ κουλιδες???

2 τα ενδεχόμενα...
Ή λένε ψέματα (πολύ πιθανό, έως σιγουρο) ή εκτός από τους 15000 οι υπόλοιποι ήταν τσαμπατζιδες (επίσης πιθανό λόγω του τσαμπατζη κουροπαλατη δασκάλου)...

Ουστ νούμερα του κωλου και "αντικειμενικοι" " της πουτσας

Εικόνα REDHERAKLIO

.Στον sportfm στο σχόλιο του αγώνα ο πρώην υπεύθυνος τύπου της ΑΕΚ,Ν.ΚΑΤΣΑΡΟΣ είπε ότι οι φίλαθλοι ήταν 35000 (σήμερα ανακοινώθηκε ότι τα κομμένα εισιτήρια ήταν 16700 περίπου,ΟΥΤΕ ΤΑ ΜΙΣΑ ΔΗΛΑΔΗ....Δύο ώρες πριν το μάτς ρεπόρτερς του σταθμού ανέφεραν τεράστιες ουρές στα ταμεία του ΟΑΚΑ,παροτρύνοντας τον κόσμο να προλάβει να κόψει εισιτήριο...ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ ΜΗΝ ΞΟΔΕΥΕΣΑΙ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΟΥΣ,ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΦΤΗΝΟΤΕΡΟΥΣ

Εικόνα thita

έλα ρε αδερφέ, αφού δεν το ξέρεις? ο μαρινάκης δηλώνει παραπάνω εισιτήρια και πληρώνει φόρους και Φ.Π.Α. για να λέει μετά ότι ο θρύλος είναι πρώτος... δεν διαβάζεις αντικειμενικά sites τύπου sdna φαίνεται

ρε τον βλάκα τον πρόεδρο, καβούριας στις μεταγραφές αλλά παραπάνω στην εφορία, επο, κλπ.

δεν κοιτάει ρε λίγο παραδίπλα, τον νιάου, να μάθει πως διοικούνται, εεεε, συγνώμη, πως παρακολουθούνται από επφανείς και έμπειρους ευεργέτες φιλάθλους οι πραγματικά μεγάλες ομάδες...

Εικόνα CVRED

Το θέμα είναι πως όσα σκάνδαλα κι αν γίνουν, όσο και να τα μαγειρέψει ο γατούλης, το γήπεδο δεν θα γίνει. Και ο λόγος είναι απλός και βασικός. Δεν υπάρχουν λεφτά. Και τις παράνομες άδειες και εκτάσεις να πάρει. Και τα 20 εκ. του Έλληνα φορολογούμενου να κλέψει, μέσω της πολιτείας, Και τα στραβά μάτια της πολεοδομίας να έχει, οτι και να κάνει, δεν υπάρχουν τα υπόλοιπα χρήματα για να πληρωθεί το γήπεδο. Τραπεζικά δεν μπορεί να τα βρεί, καθώς ήδη έχει φάει 2 πόρτες απο Alpha και Πειραιώς, σε αίτησή του για δάνεια.
Οπότε, καλό θα είναι να το χωνέψουν οι οπαδοί της κούλας, πως ο ρόλος τους στο ελληνικό ποδόσφαιρο, είναι αυτός του κομπάρσου. Να είναι κάπου εκεί στη μέση της βαθμολογίας και να προσεύχονται για έξοδο σε κανένα Europa League. Τα υπόλοιπα είναι παραμύθια για να κοιμούνται το βράδυ. Μιλάμε για μια ομάδα που δαπάνησε 160.000 ευρώ σε μεταγραφές και οι οπαδοί της μιλάνε για τίτλο. Τόσο στόκοι.