Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ



Για μία ακόμη αγωνιστική, το έργο συνεχίζεται.
 
- Συζητάμε 3 μέρες για τα ''κομμένα οφσάιντ της ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη'', σε ματς που έληξε 4-0, με όλα αυτά τα οφσάιντ να μην είναι τετ α τετ και η μπάλα να πήγαινε στο πλάι, με την ΑΕΚ να έχει 1 ευκαιρία σε 90 λεπτά στο παιχνίδι (ο Πλατανιάς πιο πολύ μας δυσκόλεψε φέτος στην έδρα μας) και το διαιτητή να μην κάνει κανένα λάθος που κρίνει το αποτέλεσμα, τύπου να δώσει ανύπαρκτο πέναλτι, ή να μην δώσει καθαρό πέναλτι, ή να κατακυρώσει αντικανονικό γκολ, ή να μην κατακυρώσει κανονικό γκολ. Αντίθετα, τα χθεσινά στο δημοτικό γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, περνάνε και πάλι στο ντούκου.
 
Για ένα ακόμη ματς (Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα 3-1) ο Ταυλαρίδης γλίτωσε την δεύτερη κίτρινη κάρτα. Είδε την πρώτη στο 70', όταν ο Λαμπρόπουλος (Ηλείας) καταλόγισε σωστά πέναλτι σε χέρι που έκανε, όμως έπρεπε να τη δει και στο 85' για αγκωνιά σε βάρος του Μανιά. Αν και ο ρέφερι σωστά καταλόγισε το φάουλ, όμως επιβάλλονταν η δεύτερη κίτρινη σε βάρος του αμυντικού του ΠΑΟ επειδή η αγκωνιά δεν είναι απρόσεκτο παιχνίδι. Επίσης, και στο 75' δεν έδειξε κίτρινη στον Τελάντερ για φάουλ στον Τσάβες κοντά στην περιοχή του ΠΑΣ.
Σωστό και το πέναλτι που έδωσε υπέρ του Παναθηναϊκού στο 60' (του Μπέριου στον Τελάντερ). Αντίθετα, δεν υπάρχει παράβαση από τον Στρούνα, ο οποίος έχει μαζεμένο το χέρι του, παρότι ο Μπεργκ ζητούσε πέναλτι.
Οσο για τον Αναστασίου; Οι διαιτητές ανέχθηκαν το... σώου του στον πάγκο - αυτή τη φορά φάνηκε ότι ξέφυγε - και στο τέλος δήλωσε "κάθε εβδομάδα δεν παίζουμε εναντίον έντεκα αλλά έντεκα εναντίον περισσοτέρων"!
Ο Λαμπρόπουλος καταλόγισε 14 φάουλ υπέρ του ΠΑΟ και 17 υπέρ του ΠΑΣ ενώ οι κίτρινες είναι 3-5. Χωρίς προβλήματα οι βοηθοί Μαγιάνης (Αρτας), Κουρομπύλια (Δυτικής Αττικής). Τα κόρνερ είναι 7-6 και τα οφσάιντ 2-0. 
Τέταρτος διαιτητής ήταν ο Παπαδόπουλος (Μακεδονίας).
 
Σε ένα ακόμη ματς φέτος, ευνοείται από τη διαιτησία ο ''αδικημένος'' βάζελος του ''ανύπαρκτου στα κέντρα αποφάσεων'' Αλαφούζου, αλλά δεν ανοίγει ρουθούνι. Θυμίζουμε ότι στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος στο Αγρίνιο ο Σιδηρόπουλος θα μπορούσε να αποβάλει τον Ταυλαρίδη, ο οποίος απείλησε κιόλας την εστία του Παναιτωλικού από θέση οφσάιντ, στη δεύτερη αγωνιστική ο Σελίμος δεν απέβαλε τον Μπεργκ και κατακύρωσε αντικανονικό γκολ-χέρι του Καλτσά, στην τρίτη αγωνιστική ο βοηθός Αναστόπουλος είχε πάθει αγκύλωση στη Νέα Σμύρνη, στην τέταρτη αγωνιστική ο Κομίνης ελέγχεται για δύο περιπτώσεις πέναλτι εις βάρος του ΠΑΟ, ενώ παρά την προπαγάνδα περί του αντιθέτου, ούτε ο Δελφάκης στην πέμπτη αγωνιστική με τον Πλατανιά, ούτε ο Βοσκάκης στην Ξάνθη αδίκησαν τον ΠΑΟ.
 
- Η επίθεση στο σπίτι του μέλους της ΚΕΔ Σωμαρακάκη, παραμονή του παιχνιδιού Ολυμπιακός-ΑΕΚ και με τα ΜΜΕ της ΑΕΚ όλη την εβδομάδα να έχουν σηκώσει τους τόνους μέχρι και ''για το ξενοδοχείο που θα έμενε ο διαιτητής του ματς Κύζας'', είναι σαν να μην έγινε. Τα φέιγ βολάν που πετάχτηκαν έγραφαν ''υπάλληλε του Φαταούλ ξέρουμε πού μένεις''. Προφανώς αν έγραφαν ''υπάλληλε του Μελισσανίδη ξέρουμε πού μένεις'', σήμερα θα ήταν πρώτο θέμα στα περισσότερα sites. Μπορεί να είχαμε κι επερωτήσεις στη Βουλή, ανώτατους δικαστικούς να ψάχνουν το θέμα κτλπ.. 4 παράγοντες της ΕΠΟ έχουν δεχθεί δολοφονικές επιθέσεις από το 2013 που αποφάσισε να ασχοληθεί ξανά με το ελληνικό ποδόσφαιρο ο λαθρέμπορας της Κοκκινιάς (και δεν βάζουμε καν την επίθεση στον Αιμίλιο Κοτσώνη το Δεκέμβριο του 2013...), οι τραμπουκισμοί και οι απειλές δίνουν και παίρνουν, αλλά οι ανώτατοι δικαστικοί της χώρας πετάνε χαρταετό. Ακόμη περιμένουμε να ανοίξουν τηλέφωνα στην περίπτωση Ζωγράφου, την οποία κουκούλωσε ο εισαγγελέας Σιμιτζόγλου. Εννοούμε να ανοίξουν τα τηλέφωνα και να μάθουμε τις συνομιλίες, όπως τις μαθαίνουμε στην ''εγκληματική οργάνωση στο ελληνικό ποδόσφαιρο''. Όχι να δεχόμαστε μόνο το ''δεν προέκυψε κάτι από το άνοιγμα των τηλεφώνων Ζωγράφου-Μελισσανίδη''. Τα τηλέφωνα του ΜΑΡΙΝΑΚΗ είναι μονίμως ανοιχτά. Ο Μελισσανίδης παραδέχεται ότι μιλάει με μέλη της ΚΕΔ, επιβεβαιώνεται αυτό το πράγμα από το άνοιγμα των τηλεφώνων του (σύμφωνα με όσα γράφει το dikisports πάντοτε), αλλά δεν ασχολείται κανείς δημοσιογράφος. Δεν ερευνά το θέμα κανένας εισαγγελέας και φυσικά ο λαθρέμπορας της Κοκκινιάς δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα...
 
- Υπάρχουν συγκεκριμένες καταγγελίες για την τακτική που ακολουθούν άνθρωποι του Μελισσανίδη, ώστε να επηρεαστούν διαιτητές πριν τα παιχνίδια τους. Προφανώς επειδή τα γράφει ο Γαβαθιώτης, που είναι ''του γαύρου'', δεν ευαισθητοποιείται κανείς. Όταν όμως ''αποκαλύπτει'' κάτι π.χ. ο Κυριάκος Θωμαϊδης στον ΣΚΑΙ (καμιά μούφα δηλαδή, από τις χιλιάδες ψευτο-ειδήσεις που αναπαράγει στην καριέρα του), ενεργοποιούνται ανώτατοι δικαστικοί και αθλητικοί εισαγγελείς.
 
- Aκόμη περιμένουμε να μάθουμε το αν θα κληθούν για εξηγήσεις ο Δημήτρης Μελισσανίδης και ο Τάκης Φύσσας, για τα ντου που έκαναν προσφάτως σε αποδυτήρια διαιτητών. Ούτε κουβέντα για όλα αυτά τα ΜΜΕ της ''εξυγίανσης''. Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ με το Σάββα Θεοδωρίδη, οδηγήθηκαν σε δικαστήριο για το υποτιθέμενο ''ντου'' τους στα αποδυτήρια του διαιτητή Γιάχου, στον τελικό Κυπέλλου του 2013 στο ΟΑΚΑ Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης.
 
- Είδαμε να προβάλλεται ιδιαίτερα η συνέντευξη Ιβάν Σαββίδη στο sdna.gr του πρώην ''Πρασινοφρουρού'' της ''ΠΡΑΣΙΝΗΣ'' Βασίλη Παπαθεοδώρου, όπου μας είπε ότι δεν έχει καμία σχέση με Έλληνες διαιτητές. Δεν είδαμε ΕΝΑ δημοσιογράφο να αναρωτιέται ''και τότε γιατί πληρώνεις το Μάλαμα Τεβεκέλη; Τι δουλειά κάνει αυτός στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ;''.
 
Τρομερά πράγματα. Ο τρόπος που διαστρέφεται η πραγματικότητα από τα sites τη σήμερον ημέρα, που υποτίθεται υπάρχει απεριόριστη ενημέρωση, είναι απίστευτος. Η ύπαρξη των ''βαζελόγαυρων'', που με το παραμικρό ''ντρέπονται που είναι Ολυμπιακοί'', κατά κύριο λόγο σε αυτό το φαινόμενο οφείλεται. Διυλίζουμε τον ολυμπικό κώνωπα, καταπίνουμε την αντιολυμπιακή κάμηλον.

Σχόλια

Εικόνα Νίκος Γόδας

Πόσο δίκιο έχεις, ρε Σάββα; Αυτή η αντιμετώπιση που έχει ο Ολυμπιακός από τα μέσα σε τρελαίνει. Και μετά κλαίγονται που τρώνε μάπες οι διάφοροι τσάτσοι.

Εικόνα REDNYC

H GNWSTH VAZELIKH TAKTIKH: XASOUME-KERDISOUME, FONAZOUME GIA TA KORAKIA...

Εικόνα thita

ΤΑ ΕΙΠΕΣ ΟΛΑ, δεν μπορώ να προσθέσω ούτε τελεία

γι' αυτό ΠΑΡΑΚΑΛΑΩ να αποκτήσει κανάλι πανελλαδικής εμβέλειας ο Θρύλος, είτε από τους έλληνες εφοπλιστές, είτε από τον όμιλο Κόκκαλη (ακούγεται και για τους δύο πως θα διεκδικήσουν τηλεοπτικές άδειες), για να τους βγάζει στη σέντρα όλους και να αναγκάζεται να κουνήσει τον κώλο του ο κάθε αδρανής εν δυνάμει παραδικαστικός εισαγγελέας

Εικόνα savvas gridlock

Αν δεν κανω λαθος, σε παλιοτερο κειμενο, πριν μηνες, εσυ δεν ρωτουσες για το ποιος ειναι πισω απο την επιθεση με σφαιρες εναντιον του Αιμιλιου Κοτσωνη στο μαγαζι του στον Αλιμο, το Δεκεμβριο του 2013; Υπαρχει απαντηση στο κειμενο για το ποιος του την εκανε...

Εικόνα thita

το είδα σάββα, δεν θυμάμαι αν ρωτούσα εγώ, πάντως δεν με εκπλήσσει ασφαλώς η απάντηση, ξέρω τον νιάου (όχι προσωπικά) και τις πρακτικές του ΠΟΛΛΑ χρόνια τώρα, έχω να σου προσθέσω ιστορία για το λιμάνι του Λαυρίου που δεν μπορεί γνωρίζεις (ήθελε να το κάνει νέο/μικρό πειραιά, ανεφοδιασμό για κρουαζιέρα και πλοία γραμμής και ήρθε δικηγόρος από Γαλλία για να δικάσει την προσφυγή των δημοτών στο Σ.τ.Ε., κανένας δικηγόρος εδώ δεν δεχόταν να αναλάβει, είχε απειλήσει και ακόμη περισσότερα όποιον είχε ασχοληθεί)

και για να μην ξεχνιόμαστε

http://www.iefimerida.gr/news/231696/melissanidis-stin-original-21-den-m...

αυτή η συνέντευξη ΚΑΙ ΜΟΝΟ θα έπρεπε να προκαλέσει αυτεπάγγελτη ενεργοποίηση της επιτροπής επαγγελματικού αθλητισμού και υποβιβασμό της αεξάρας, ως συνέβη στην Κέρκυρα

εδώ ο άνθρωπος ομιλεί ως ο απόλυτος άρχων και κύριος της αεξάρας και δεν συγκινείται κανείς, απίστευτο, κι ο κοντονής συστήνει αυτοσυγκράτηση, θα πηδηχτώ απ' το παράθυρο, που έλεγε και μια ψυχή

αλλά τι λέω, αφού η αεξάρα, για το παράπτωμα της άσκησης διοίκησης από άλλον, με ασυμβίβαστη ιδιότητα, μέσω παρένθετων προσώπων, κλπ., τιμωρήθηκε επαρκώς: βγήκε από το κουπόνι του οπαπ

Εικόνα Romain

Τσιπρας και Κοντονής μόνο τον Ολυμπιακό θέλουν να αποκλείσουν από την Ευρώπη. Την Αεκουλα την σιγονταρουν. Βάλανε και ΓΓΑ τον Ιούλιο, και οι υπουργοί βλέπουν τα ματς με τον Νιαου και υπόσχονται γήπεδο.

Τελικά δεν υπάρχει διαφορά από τους πρώτη φορά αριστερά με τους άλλους στη διαπλοκή. Αυτοί όμως έχουν μεγάλα περιθώρια να την αυξήσουν.

Δεν ξέρω τι θα γίνει με Τσιπρα και Σκουζο, αλλά ο Νιαου είναι και αυτος ευελικτος.