Τι Βατοπαιδι τι Φιλαδέλφεια....



Αντιγράφουμε απο το ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ site www.eksegersi.gr/ , το τελευταίο κείμενό του σχετικά με το ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ του γηπέδου της κούλας στα Νέα φιλαδέλφεια, ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΓΑΛΟ "ΑΡΙΣΤΕΡΟ" ΣΚΑΝΔΑΛΟ.
 
 
Το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης, ο Σκουρλέτης υπέγραψε την ΑΕΠΟ (Αδεια Εγκρισης Περιβαλλοντικών Ορων) για τη μελέτη του γηπέδου Μελισσανίδη, την οποία ετοίμαζαν εντατικά οι υπηρεσιακοί παράγοντες της Διεύθυνσης Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης του υπουργείου, αφότου ο Σκουρλέτης τους άναψε το πράσινο φως να προχωρήσουν, προκειμένου να κάνει το χατίρι του Μελισσανίδη.
Η έκδοση ΑΕΠΟ για ένα έργο στο οποίο ως φορέας εμφανίζεται η εταιρία «Δικέφαλος 1924» ΑΕ είναι αφεαυτής σκανδαλώδης, όπως αναλυτικά έχουμε γράψει. Από τη στιγμή που η αρμόδια Διεύθυνση και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου γνώριζαν ότι υπάρχει «πρόβλημα» (τουλάχιστον) όφειλαν να απόσχουν από κάθε ενέργεια μέχρι να λυθεί αυτό το «πρόβλημα». Ομως, από μια πανικόβλητη πολιτική κλίκα, που αναζητά προστάτες στους ισχυρούς του χρήματος που διαθέτουν «ιδιωτικούς στρατούς» (γιατί έχει παντελώς χάσει την εμπιστοσύνη του λαού), δεν περιμέναμε διαφορετική συμπεριφορά. Αυτή η πολιτική κλίκα, άλλωστε, ένα χρόνο πριν γίνει κυβέρνηση, έστελνε εκπροσώπους της στα γραφεία του συγκεκριμένου καπιταλιστή, για να διαπραγματευθούν με τους ανθρώπους του τη στήριξή της στο νομοθετικό έκτρωμα που η προηγούμενη μνημονιακή συγκυβέρνηση προωθούσε στη Βουλή. Το ότι τελικά δεν το ψήφισε δεν οφείλεται στη βούλησή της, αλλά στα γεγονότα που στο μεταξύ δημιούργησε ο αγώνας λίγων εύψυχων στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Δεν έχουμε δει την ΑΕΠΟ και δεν μπορούμε να τη σχολιάσουμε στο περιεχόμενό της. Θα το κάνουμε όταν δημοσιοποιηθεί. Η ΑΕΠΟ, όμως, έτσι κι αλλιώς δεν λύνει το μείζον πρόβλημα που έχει η μπίζνα του Μελισσανίδη στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Διότι, ακόμα και μετά τις σκανδαλώσεις ρυθμίσεις του Ν. 4277/2014, που κρίθηκαν συνταγματικές από το ΣτΕ, το οποίο κουρέλιασε δικές του προηγούμενες αποφάσεις, η εταιρία του Μελισσανίδη δεν μπορεί να χτίσει γήπεδο εμφανιζόμενη ως παραχωρησιούχος του οικοπέδου.
Διότι το συγκεκριμένο οικόπεδο εξακολουθεί να παραμένει στην ιδιοκτησία του Δημοσίου. Εχει παραχωρηθεί μόνο κατά χρήση, διοίκηση και διαχείριση στο Ερασιτεχνικό Σωματείο ΑΕΚ, το οποίο απαγορεύεται να το μεταβιβάσει σε οποιονδήποτε τρίτο και ιδιαίτερα σε μια ανώνυμη εταιρία, η οποία είναι από τη φύση της κερδοσκοπική και δεν επιδιώκει κοινωφελείς σκοπούς.
Πέραν αυτού, που αποτελεί το βασικό λόγο απαγόρευσης, ο ίδιος ο Ν. 4277/2014 επιτρέπει στην ΑΕΚ να συνάπτει ειδικές προγραμματικές συμβάσεις αθλητικής ανάπτυξης μόνο με φορείς του δημοσίου. Πράγμα που έχει επισημάνει στο έγγραφό του και το Αυτοτελές Τμήμα Νομοθετικής Πρωτοβουλίας και Εργου του ΥΠΕΝ.
Η σύμβαση παραχώρησης από το ερασιτεχνικό σωματείο ΑΕΚ στη «Δικέφαλος 1924» ΑΕ, εκτός του ότι
είναι αφεαυτής παράνομη, αποφασίστηκε και από μια γενική συνέλευση-παρωδία, που συγκλήθηκε παρανόμως. Η εγκυρότητα αυτής της γενικής συνέλευσης εκκρεμεί ήδη ενώπιον των ελληνικών δικαστηρίων, μετά από προσφυγή που υπέβαλε μέλος του ερασιτεχνικού σωματείου ΑΕΚ. Η εκδίκαση έχει αναβληθεί δύο φορές μέχρι τώρα (μία με αίτημα της ΑΕΚ και μία λόγω της αποχής των δικηγόρων) και –σύμφωνα με τις αρχές της χρηστής διοίκησης- οι υπηρεσίες του Δημοσίου που εξετάζουν τη νομιμότητα αυτής της σύμβασης (δηλαδή το Αυτοτελές Τμήμα Νομοθετικής Πρωτοβουλίας και Εργου του ΥΠΕΝ και η ΔΑΟΚΑ, που είναι η κατά νόμο αρμόδια για την έκδοση Εγκρισης και Αδειας Δόμησης), οφείλουν να απόσχουν από κάθε ενέργεια που θα μπορούσε να θεωρηθεί παρέμβαση υπέρ της μιας ή της άλλης πλευράς, μέχρι η υπόθεση να τελεσιδικήσει. Είναι πλήρως ενήμεροι για τη δικαστική εκκρεμότητα, έχουν στα χέρια τους αντίγραφο της αγωγής, έχουν δικά μας έγγραφα που έχουν κατατεθεί με όλους τους προβλεπόμενους τύπους, επομένως δεν μπορούν να επικαλεστούν άγνοια.
Ηδη, από την Πέμπτη άρχισε η πίεση από τα παπαγαλάκια του Μελισσανίδη: «ο Σκουρλέτης υπέγραψε, σε 40 μέρες πρέπει να εκδοθεί η άδεια». Αυτή η πίεση θα μεταφερθεί πάνω στους υπηρεσιακούς παράγοντες, με σκοπό να τους κάνουν να παρανομήσουν και να θεωρήσουν νόμιμη την παράνομη σύμβαση, δίνοντας σε μια ιδιωτική εταιρία το δικαίωμα να χτίσει την επιχείρησή της σ’ ένα οικόπεδο ιδιοκτησίας του Δημοσίου. Αυτή η πίεση μπορεί να είναι και από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, που όπως είπαμε είναι πανικόβλητη και αδίστακτη, έτοιμη για τα πάντα.

Ας έχουν υπόψη τους, όμως, οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες ότι οι υπουργοί έρχονται και παρέρχονται και φροντίζουν για την απαλλαγή τους από ποινικές ευθύνες, τις οποίες μεταβιβάζουν στους υπαλλήλους, οι οποίοι μένουν και πληρώνουν τις συνέπειες των σκανδάλων στα οποία συμπράττουν. Ας θυμούνται το σκάνδαλο του Βατοπεδίου. Οι υπηρεσιακοί παράγοντες διεκπεραίωσαν τις εντολές των πολιτικών τους προϊσταμένων, θεωρώντας ότι αυτοί θα τους καλύψουν. Οταν όμως ξέσπασε το σκάνδαλο, οι υπουργοί εξαφανίστηκαν και οι υπηρεσιακοί παράγοντες έμειναν με τις κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος. Η συγκεκριμένη υπόθεση είναι εξίσου σκανδαλώδης με αυτή του Βατοπεδίου. Μπορεί να έχει διαφορετικά τυπικά χαρακτηριστικά, έχει όμως την ίδια ουσία. Πρόκειται για αρπαγή περιουσίας του Δημοσίου από μια κερδοσκοπική ανώνυμη εταιρία.


 
Ο Σκουρλέτης λοιπόν, έκανε το χατίρι του Φλαμπουράρη. Τώρα όμως ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ. Τα παπαγαλάκια του τιγρούλι των φρίσκις περνάνε κλίμα ότι η Άδεια Δόμησης είναι θέμα ημερών. ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. 
Και ξέρεις κάτι «αριστερέ» Σκουρλέτη? Για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, ο γιός του ταχυδρόμου, ο Ρουσόπουλος ντε, ο κολλητός του ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΥ, γλίτωσε, γιατί ήταν γιουσουφάκι της διαπλοκής. Για σένα δεν είμαι σίγουρος ότι θα γλιτώσεις…

ΥΓ. Οι Μηχανικοί  της ΔΑΟΚΑ είναι έτοιμοι να παρανομήσουν για χάρη του τιγρούλι;

Σχόλια

Εικόνα Aprosarmostos17

Όσοι δημόσιοι υπάλληλοι βάζουν την υπογραφή τους σε τέτοιες κατάπτυστες αποφάσεις, καλό είναι να διαβάσουν το άρθρο 86 του Συντάγματος και ειδικά την παράγραφο 3:

'Αρθρο 86: (Δίωξη κατά μελών της Κυβέρνησης, Ειδικό Δικαστήριο)

1. Μόνο η Βουλή έχει την αρμοδιότητα να ασκεί δίωξη κατά όσων διατελούν ή διετέλεσαν μέλη της Κυβέρνησης ή Υφυπουργοί για ποινικά αδικήματα που τέλεσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, όπως νόμος ορίζει. Απαγορεύεται η θέσπιση ιδιώνυμων υπουργικών αδικημάτων.
2. Δίωξη, ανάκριση, προανάκριση ή προκαταρκτική εξέταση κατά των προσώπων και για τα αδικήματα που αναφέρονται στην παράγραφο 1 δεν επιτρέπεται χωρίς προηγούμενη απόφαση της Βουλής κατά την παράγραφο 3.
Αν στο πλαίσιο άλλης ανάκρισης, προανάκρισης, προκαταρκτικής εξέτασης ή διοικητικής εξέτασης προκύψουν στοιχεία, τα οποία σχετίζονται με τα πρόσωπα και τα αδικήματα της προηγούμενης παραγράφου, αυτά διαβιβάζονται αμελλητί στη Βουλή από αυτόν που ενεργεί την ανάκριση, προανάκριση ή εξέταση.
3. Πρόταση άσκησης δίωξης υποβάλλεται από τριάντα τουλάχιστον βουλευτές. Η Βουλή, με απόφασή της που λαμβάνεται με την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών, συγκροτεί ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, διαφορετικά, η πρόταση απορρίπτεται ως προδήλως αβάσιμη. Το πόρισμα της επιτροπής του προηγούμενου εδαφίου εισάγεται στην Oλομέλεια της Βουλής η οποία αποφασίζει για την άσκηση ή μη δίωξης. Η σχετική απόφαση λαμβάνεται με την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών.
Η Βουλή μπορεί να ασκήσει την κατά την παράγραφο 1 αρμοδιότητά της μέχρι το πέρας της δεύτερης τακτικής συνόδου της βουλευτικής περιόδου που αρχίζει μετά την τέλεση του αδικήματος.
Με τη διαδικασία και την πλειοψηφία του πρώτου εδαφίου της παραγράφου αυτής η Βουλή μπορεί οποτεδήποτε να ανακαλεί την απόφασή της ή να αναστέλλει τη δίωξη, την προδικασία ή την κύρια διαδικασία.

Συμπέρασμα: μετά από 2 κοινοβουλευτικές περιόδους (μόνο μέσα στο 2015 είχαμε 2 και ψαχνόμαστε ήδη για νέες εκλογές) ο κάθε υπουργός, ότι απατεωνιά και να έχει κάνει, ΔΕΝ ΔΙΩΚΕΤΑΙ. Το αδίκημά του έχει παραγραφεί. Όλοι οι υπόλοιποι, θα πληρώσουν τη νύφη. Αξίζει;

Εικόνα thita

με τέτοια στήριξη από το κράτος, πιστεύω τελικά την κατασκευή του γηπέδου να την αναλάβει (ανταποδοτικά) η τεχνική εταιρεία του φλαμπουράρη, η ..... πρώην βεβαίως, αφού εδώ και κάποιο καιρό έχει μεταβιβάσει τις μετοχές του εεεεε.....

πω πω υγεία

Εικόνα REDNYC

ΓΗΠΕΔΟ ΔΕΝ ΧΤΙΖΕΤΑΙ - ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΓΡΑΨΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΔΙΑ ΠΟΥ ΑΝΕΒΑΣΕΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΞΑΝΑ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ "ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ". ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΧΟΥΝΤΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ.

Ο ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ ΗΔΗ ΕΞΕΔΩΣΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ......ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΧΤΙΣΕΙ Ο ΓΑΤΟΥΛΗΣ, ΘΑ ΤΟ ΧΤΙΣΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΟΥ....ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΜΩΣ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ.....ΕΞΑΛΛΟΥ, ΤΙ ΤΟ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΜΑΧΟΣ ΤΟΥ GREXIT? ΧΑΧΑΧΑ!

Ε ΡΕ ΣΑΝΟ ΠΟΥ ΤΡΩΝΕ ΟΙ ΦΛΟΡΙΤΖΙΝΑΛ...

Εικόνα ΤΡΕΞΕ_ΖΕΛΑ_ΤΡΕΞΕ

ο αεκτσής εργολάβος, φοροφυγάς, δεξί χέρι και συβουλάτωρ του βάζελου υιού του εργολάβου της χούντας, (_(_)τρίβεται με τον καταδικασμένο λαθρέμπορα!
με λίγα λόγια έχουν κάνει το λαθρεμπόριο ελπίδας και φούμαρων εργολαβία...

Εικόνα REDHERAKLIO

ΜΠΡΑΒΟ RATMΙΤΕΣ...ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ...ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΙΔΙΩΣ ΟΙ ΟΠΟΑΔΟΙ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ...ΑΛΛΗ ΕΥΝΟΙΑ ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΚΑΔΟΡΟΥΣ,ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΤΑΙ,ΙΔΙΩΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΠΟΧΕΣ