Ακυρη η σύμβαση παραχώρησης του οικοπέδου της ΑΕΚ στην εταιρία Μελισσανίδη



Το ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ και πάντα τεκμηριωμένο site  www.eksegersi.gr, αποκαλύπτει σήμερα μια περίεργη υπόθεση, που αφορά το ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΓΗΠΕΔΟ ΑΕΚ ΣΤΑ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ, και αποτελεί μια ομολογία ακυρότητας της σύμβασης με την οποία η Ερασιτεχνική ΑΕΚ εμφανίζεται να παραχωρεί το ιδιοκτησίας Ελληνικού Δημοσίου οικόπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια στην εταιρία «Δικέφαλος 1924» ΑΕ, συμφερόντων Δ. Μελισσανίδη. Ας Αφήσουμε τα λόγια και ας το δούμε.
 
Ακυρη η σύμβαση παραχώρησης του οικοπέδου της ΑΕΚ στην εταιρία Μελισσανίδη
 
Μια «περίεργη» αίτηση επρόκειτο να συζητηθεί σήμερα (Δευτέρα, 18.4.2016) στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών (Εκούσια Διαδικασία). H αίτηση του αθλητικού σωματείου ΑΕΚ για το Διορισμό Προσωρινής Διοίκησής του. Η αίτηση δε συζητήθηκε τελικά, λόγω της συνεχιζόμενης αποχής των δικηγόρων. Η συζήτησή της αναβλήθηκε για τις 30 Μάη.
 
Χαρακτηρίζουμε την αίτηση «περίεργη», διότι περιβλήθηκε με ένα πέπλο απόλυτης μυστικότητας. Ούτε κρατικό μυστικό να ήταν! Οπως γράφτηκε σε «κιτρινόμαυρες» ιστοσελίδες (δείτε π.χ. εδώ, η αίτηση δεν καταχωρήθηκε στο ηλεκτρονικό σύστημα αναζήτησης του Πρωτοδικείου, για να μην την πάρει είδηση κανείς και κάνει παρέμβαση την ημέρα της συζήτησής της. Ζητήθηκε μάλιστα και προσωρινή διαταγή, η οποία συζητήθηκε στις 15 Μάρτη και έγινε δεκτή. Δηλαδή, διορίστηκε το προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο, μέχρι να εκδικαστεί η αίτηση. Κι αυτόν τον προσωρινό διορισμό δεν τον πήρε είδηση κανένας. Κανένα μέλος της ΑΕΚ δεν μπόρεσε να κάνει παρέμβαση μέχρι εκείνη τη στιγμή. Οπως όμως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, την ίδια μέρα (στις 15 Απρίλη δηλαδή) τουλάχιστον ένα μέλος της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ άσκησε παρέμβαση στην αίτηση διορισμού. Επομένως, όταν η αίτηση συζητηθεί, οι «διοικούντες» δε θα είναι μόνοι τους.
 
Εμείς βρήκαμε την αίτηση για διορισμό Προσωρινής Διοίκησης και τη δημοσιεύουμε (δείτε εδώ). Τη δημοσιεύουμε γιατί αποτελεί μια ομολογία ακυρότητας της σύμβασης με την οποία η Ερασιτεχνική ΑΕΚ εμφανίζεται να παραχωρεί το ιδιοκτησίας Ελληνικού Δημοσίου οικόπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια στην εταιρία «Δικέφαλος 1924» ΑΕ, συμφερόντων Δ. Μελισσανίδη.
 
Η ακυρότητα αυτής της σύμβασης προκύπτει, βέβαια, από σωρεία νομικών διατάξεων, στις οποίες έχουμε αναφερθεί αναλυτικά (δείτε εδώ). Ομως, ενώπιον των δικαστηρίων εκκρεμεί και αίτηση μέλους της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, που θεωρεί ότι η σύμβαση είναι άκυρη και για το λόγο ότι αποφασίστηκε σε μια γενική συνέλευση που συγκλήθηκε παράνομα, από ένα ΔΣ που ήταν ήδη έκπτωτο.
 
Αυτό ακριβώς έρχονται να ομολογήσουν οι «διοικούντες» την Ερασιτεχνική ΑΕΚ με την αίτηση για διορισμό προσωρινής διοίκησης. Παραδέχονται ότι η προηγούμενη διοίκηση δεν είχε νομιμοποίηση.
 
Δεν φτάνουν, βέβαια, μέχρι το τέλος. Δεν παραδέχονται, δηλαδή, ότι υπήρχαν μέλη στην προηγούμενη Διοίκηση που δεν είχαν το δικαίωμα του εκλέγεσθαι και επομένως ήταν εξ ορισμού έκπτωτα (προβλέπεται ρητά από το άρθρο 3, παρ. 6 του Νόμου 2725/1999 και από το άρθρο 2, παρ. 5β του Ν. 3372/2005). Τέσσερα μέλη του ΔΣ και συγκεκριμένα οι Α. Αλεξίου, Μ. Αγγελόπουλος, Γ. Μπέρκοβιτς και Ε. Ασλανίδης ήταν έκπτωτα λόγω συμμετοχής τους στα ΔΣ των ΠΑΕ και ΚΑΕ ΑΕΚ. Αλλα μέλη είχαν παραιτηθεί, όπως ομολογούν στην αίτηση για διορισμό Προσωρινής Διοίκησης, και επομένως η σύγκληση της γενικής συνέλευσης – παρωδία, που «ενέκρινε» τη σύμβαση παραχώρησης ήταν εξ ορισμού άκυρη.
 
Στην προσπάθειά τους να νομιμοποιήσουν εκ των υστέρων αυτή την παρανομία, πρότειναν στη διορισμένη προσωρινή διοίκηση να συμμετέχουν και μέλη που δεν έχουν το δικαίωμα. Εκτός του Α. Αλεξίου, κώλυμα έχουν σίγουρα οι Α. Ανατολιωτάκης (μέλος ΔΣ ΠΑΕ ΑΕΚ), Ε. Καρρέρ (μέλος ΔΣ ΚΑΕ ΑΕΚ), όπως βρήκαμε με ένα πρόχειρο ψάξιμο. Ενδεχομένως και άλλοι.
 
Αυτό τι σημαίνει; Σημαίνει ότι παγίδεψαν το δικαστήριο και πήραν προσωρινή διαταγή για ένα διορισμένο ΔΣ του οποίου κάποια μέλη έχουν ασυμβίβαστο. Γι’ αυτό κράτησαν κρυφή την όλη διαδικασία. Γιατί θα μπορούσε οποιοδήποτε μέλος της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ να παρέμβει, να αποδείξει ότι κάποια μέλη που προτείνονται για το διορισμένο ΔΣ έχουν ασυμβίβαστο και ο διορισμός να μην γίνει όπως τον είχαν σχεδιάσει.
 
Εν πάση περιπτώσει, εκείνο που ενδιαφέρει εμάς είναι η ομολογία τους ότι το αθλητικό σωματείο ΑΕΚ δεν είχε νόμιμα συγκροτημένο ΔΣ. Επομένως, όλες οι ενέργειες αυτού του ΔΣ είναι άκυρες. Κι όμως, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Π. Σκουρλέτης, μολονότι ήταν ενήμερος με τον πιο επίσημο τρόπο για όλ’ αυτά και ιδιαίτερα για το γεγονός ότι η σύμβαση παραχώρησης αμφισβητείται ενώπιον των δικαστηρίων, η κρίση των οποίων εκκρεμεί, αναγνώρισε τη «Δικέφαλος 1924» ΑΕ ως φορέα του γηπέδου και εξέδωσε Απόφαση Εγκρισης Περιβαλλοντικών Ορων στο όνομά της.
 
Εχουμε γράψει ότι ασκούνται πιέσεις στις αρμόδιες υπηρεσίες να προχωρήσουν το θέμα της νομιμοποίησης της «Δικέφαλος 1924» ΑΕ ως παραχωρησιούχου και να εκδώσουν Εγκριση και Αδεια Δόμησης στο όνομά της. Θα πρόκειται για σκάνδαλο, ίδιας φύσης με αυτό του Βατοπεδίου. Η ιστορία με το διορισμό Προσωρινής Διοίκησης στο αθλητικό σωματείο ΑΕΚ, προκειμένου να εγκριθούν εκ των υστέρων όλες οι παρανομίες έγκρισης της παραχώρησης, αποτελεί μια ακόμα επιβεβαίωση.

Σχόλια

Εικόνα REDNYC

ΜΠΡΑΒΟ ΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΕΚΕΙ ΕΞΩ ΣΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ.....

Ο ΝΙΑΟΥ ΤΟ ΕΧΕΙ ΤΕΡΜΑΤΙΣΕΙ - ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΛΑΜΟΓΙΟ, ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΑΣ, ΕΚΒΙΑΣΤΗΣ, ΑΡΧΙΜΑΦΙΟΖΟΣ, ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ. ΕΝΑ ΑΜΟΡΦΩΤΟ ΓΑΤΑΚΙ ΜΕ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑ ΚΑΤΩΤΕΡΟΤΗΤΑΣ ΕΤΩΝ 65. ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΥΛΑ. ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΕΧΕΙ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΗ Ο ΚΟΝΤΟΣ ΝΟΥΣ.....ΤΟΣΟ ΒΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΛΑΜΟΓΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ....

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΣ ΚΟΥΛΑΣ, ΑΣ ΤΟ ΒΑΛΟΥΝΕ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥΣ ΟΙ ΚΙΤΡΙΝΙΑΡΙΔΕΣ, ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ, ΟΤΙ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ, ΓΗΠΕΔΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΣΗ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ! ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΣΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΤΟΥΣ ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΛΕΦΤΑ. ΑΛΛΑ ΤΙ ΛΕΩ, Ο ΓΑΤΟΥΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΚΑΒΟΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟ....

ΓΕΝΙΚΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΙ ΜΠΟΥΡΔΕΛΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ:

ΤΗΝ ΒΑΖΕΛΑ ΤΗΝ ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Ο ΓΙΓΑΣ ΕΣΣΙΕΝ, ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ Η ΒΑΖΕΛΑ ΤΟΝ ΕΦΕΡΕ ΜΕ ΤΙΜΕΣ ΑΡΧΗΓΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΣΠΑΣΕΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ......ΤΡΟΜΕΡΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΦΡΑΓΚΟΥΖΟ!!!!

Ο ΜΠΑΟΥΓΚ ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟ, ΘΥΣΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ (ΜΙΑΣ ΚΑ ΘΑ ΤΟΥ ΑΦΑΙΡΕΘΟΥΝ 3 ΒΑΘΜΟΙ) ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΚΟΤΕΣ ΚΑΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΟΝ ΔΙΑΣΥΡΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΡΥΛΟ....ΧΕΣΤΗΣ Ο ΚΟΝΤΟΠΟΥΤΑΝΟΣ Ο ΠΟΝΤΙΟΣ!!!

Η ΚΟΥΛΑ ΔΙΩΧΝΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟ ΜΕ ΤΟΝ ΑΤΡΟΜΗΤΟ ΓΙΑΤΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥΣ ΞΕΦΤΙΛΙΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ Ο ΝΙΑΟΥ ΦΟΒΗΘΗΚΕ ΤΟ ΚΥΝΗΓΗΤΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΛΟΡΙΤΖΙΝΑΛ....ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΡΕΛΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ Ο ΓΑΤΟΥΛΗΣ ΟΧΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ!!!!

ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ Ο ΠΡΕΖΑΚΙΑΣ ΔΙΑΣΥΡΕΤΕ ΑΠΟ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΤΟ ΜΙΣΟ ΜΠΑΤΖΕΤ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΙ ΚΑΝΕΙ; ΔΙΩΧΝΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ.....ΕΤΟΙΜΟΣ Ο ΤΙΤΛΟΣ ΤΗΣ ΚΩΛΟΦΥΛΛΑΔΑΣ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΤΗΣ ΜΠΥΡΑΣ 13.... ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ....

Α ΡΕ ΘΡΥΛΕ ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥΣ!!!!! ΧΡΟΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ Ο ΒΑΓΓΕΛΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΙ!!!!! ΠΟΥΤΣΑ ΠΑΝΤΟΥ ΡΕ!!!