Ηρακλής - Ολυμπιακός 1-2. Και πόνος στην «εξυγίανση»



Με έξι αλλαγές στη σύνθεσή του ο ΘΡΥΛΟΣ σε σχέση με το νικηφόρο ματς στη Βέρνη (Young Boys 15/9/2016), βρέθηκε και πίσω στο σκορ μόλις στο 5’ , από γκολ δώρο της άμυνας ΚΑΙ ΠΑΛΙ. Χάθηκαν δυο καλές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο με Τσόρι και Μιλιβόγεβιτς, ενώ χάθηκε και μια αλλαγή αφού αποχώρησε τραυματίας ο Ντε λα Μπέγια. Στο δεύτερο με την είσοδο των Ελιονουσι και Ιντέγε, η ομάδα πήρε τα ηνία του αγώνα και γύρισε εύκολα το ματς, στενοχωρώντας όλο το μπλοκ της “εξυγίανσης” που περίμενε γκέλα. Σκυλιασμένοι στο πρώτο ημίχρονο οι Ηρακληδείς, έσκασαν στο δεύτερο, ενώ από πολύ νωρίς άρχισαν να αντιγράφουν την αεκούλα. ΕΠΕΦΤΑΝ ΚΑΤΩ. Έτσι δε σταματιέται ο ΘΡΥΛΟΣ.
Στους γραφικούς του βοθροκάναλου, που ήθελαν ο ΘΡΥΛΟΣ να παίζει με 10 από το 5’ και με 9΄από 40’ ΞΥΔΑΚΙ και καλοχώνευτο το γκολάκι του ΚΑΦΕΤΗ. Να το γυρίσουν στο subuteo γυναικών.
 
Κατά την διαδρομή από το Γήπεδο στο αεροδρόμιο, το πούλμαν της αποστολής δέχτηκε επίθεση με πέτρες. Όσες και να ρίξετε χαλυβδώνετε ακόμα και νέους παίχτες που ήρθαν στο ΘΡΥΛΟ. Τα χέρια τα οπλίζουν ο Κοντονής και ο Αλαφούζος. Τελεία παράγραφος.
 
Καπίνο. Σωτήρια επέμβαση στο 4’. Δεν ευθύνεται για το γκολ. Θεατής στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Δυο  τρείς φορές που χρειάστηκε είχε έγκαιρες αντιδράσει και μάζεψε τη μπάλα χωρίς να δώσει περιθώρια στους αντιπάλους έστω και την πιθανότητα να σκεφτούν μια υποψία ευκαιρίας.
 
Φιγκέιρας. Από δική του κακή απομάκρυνση αρχικά και άκαιρο τάκλιν στη συνέχεια προήλθε το γκολ που δεχτήκαμε. Στη συνέχει ανέβηκε. Είχε τα γνωστά τρεξίματα, είναι ταχύτατος , θετικός και στο μικρό διάστημα που πήγε αριστερά. Πολύ καλή συνεργασία με Ελιονούσι στο δεύτερο ημίχρονο. Δείχνουν να βρίσκονται πολύ καλά. Δεν είχε καλή συνεργασία με Πάρντο, με ευθύνη του Πάρντο.
 
Μποτία. Δεν ήταν καλός. Σ’ αυτά τα ματς δυο τρεις φορές θα χρειαστεί να επέμβεις. Αν τις χάσεις  χάθηκες. Πολύ άκαιρο και αχρείαστο πέσιμο στη φάση του γκολ. Θα μπορούσε να κόψει εύκολα τη φάση. Άλλες δυο φορές έχασε τον Περόνε.
 
Βιάνα. Έχει καλά στοιχεία. Σα βραζιλιάνος είναι κοντρολαρισμένος. Στο γκολ δεν έχει ευθύνη, αλλά δέχτηκε μια ντρίπλα από τον Περόνε, που παραλίγο να δημιουργήσει κίνδυνο. Ενδεικτικό της απειρίας του. Γενικά δεν είχε προβλήματα. Θα βοηθήσει όταν προσαρμοστεί.
 
Ντε λα Μπέγια. Καλός και σταθερός έως τον τραυματισμό του από κλωτσιά (πάτημα). Χάθηκε έτσι πολύ νωρίς, στο πρώτο ημίχρονο, η δυνατότητα μια βελτιωτικής αλλαγής από τον Μπέντο.
 
Μιλιβόγεβιτς. Μέτριος. Καμία σχέση με το ματς της Βέρνης. Ενώ είχε τρεξίματα, δεν έκανε ούτε να τάκλιν να κόψει αντίπαλο. Αμυντικό χαφ είσαι Μίλι. Θα πέσεις….  Έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει. Μπορούσε να τελειώσει καλύτερα τη φάση.
 
Μάρτινς. Στο πρώτο ημίχρονο μέτριος. Πελαγοδρομούσε στο κέντρο. Ούτε αυτός κατάφερε να κόψει αντιπάλους. Ανέβηκε πολύ στο δεύτερο. Έτρεξε πολύ, έκανε τα τάκλιν του, ήταν πολύ μαχητικός και ΕΒΓΑΛΕ ΜΑΓΙΚΗ ΚΑΘΕΤΗ στον ΚΑΦΕΤΗ.
 
Ντομίνγκεζ. Δραστήριος και μαχητικός όσο έπαιξε. Δεν ήταν ο γνωστός Τσόρι, αλλά ήταν στιγμές που οι αντίπαλοι τον έχαναν. Το ξέρουμε κι εμείς κι ο κόουτς ότι για 60 λεπτά μπορεί να κάνει «παπάδες».
 
Σεμπά. Του βγήκε η κούραση από τα συνεχόμενα ματς. Φαινόταν ότι δεν είχε καθαρό μυαλό από τον τρόπο που προσπάθησε να τελειώσει κάποιες φάσεις στο πρώτο μέρος. Πάντως τακτικά και πάλι ίσως είναι ο μοναδικός που είναι αλάνθαστος.
 
Πάρντο. Με ότι έχουμε δει μέχρι στιγμής, ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ  ο Μπέντο τον άφησε εκτός ευρώπης. ΠΡΕΠΕΙ να ανέβει πολύ. Είναι κρίμα.
 
Καρντόσο. Αποκομμένος στο πρώτο ημίχρονο. Δεν τροφοδοτήθηκε όπως έπρεπε. Στο δεύτερο ανέβηκε κι αυτός και σε δυο φάσεις έδει ξε την κλάση του. Κόπηκε μια φορά offside ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ. Θέλει λίγο χρόνο ακόμα να φτάσει στο επίπεδο φυσικής κατάστασης των υπολοίπων.
 
Ρέτσος. Και δεξί μπακ και αριστερό μπακ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ. Και μάλιστα αυτή τη φορά δε «μάσησε».  Να συνεχίσει έτσι και η καθιέρωση είναι στο χέρι του.
 
Ελιονούσι. Μπήκε στο δεύτερο, άρχισαν οι συνεργασίες με τον Φιγκέιρας και τα ρήγματα στην άμυνα του Ηρακλή πύκνωναν. Μεστή εμφάνιση.
 
Ιντέγε. Ρε ΚΑΦΕΤΗ τι παθαίνει όταν περνάς τα Τέμπη; Πολύ καλό τελείωμα στην κάθετη του Μάρτινς και ΤΕΖΑ η «εξυγίανση». ΤΕΣΣΕΡΑ γκολ σε δυο ματς, αυτός που «δεν το ‘χει» , όπως μας έλεγαν τα ΑΡΔακια. Πάλι τρεξίματα, πάλι ανελέητο κυνήγι στα μπακ του αντιπάλου.
 
Μπέντο. Εκτεταμένο ροτέισον από τον κόουτς. Αυτό ξένισε αρκετούς αρχικά. Όμως αυτός ξέρει καλύτερα από όλους και διαχειρίστηκε τέλεια τις δύο ουσιαστικά αλλαγές που είχε. Στο μόνο που θα μπορούσε κάποιος  να έχει μια ένσταση είναι στην επιλογή Βιάνα αντί Ρέτσου, αφού ο Ρέτσος είχε ήδη παιχνίδια στα πόδια του. Θα μπορούσε να πάει λίγο πιο πίσω το ντεμπούτο του βραζιλιάνου, σε εντός έδρας αγώνα ίσως. Όμως κάποια στιγμή πρέπει κι αυτός να παίξει. Μάλλον δικαιωμένος πρέπει να αισθάνεται και για αυτή την επιλογή ο Μπέντο.
Είμαστε με τον κόουτς και στο «θέμα» Φορτούνη. Ο Κώστας είναι ΚΕΦΑΛΑΙΟ για την ομάδα. Πρέπει να σταματήσει να ακούει τους απέξω και να ακούσει τον προπονητή του για να γίνει καλύτερος. Δεν τον έχει βάλει τιμωρία. Ευκαιρία του δίνει. Να χαλαρώσει, να ηρεμήσει, να αποβάλει το άγχος και να καθαρίσει το μυαλό του. Σύντομα θα τον δούμε πάλι να χαζεύει τα μπακάκια των αντιπάλων.
 


Σχόλια

Εικόνα fasteddie

Η ομαδα ητανε μαυρα χαλια,απεναντι σε εναν εκ των υποψηφιων για υποβιβασμο.Τι να συζηταμε τωρα ρε παιδια...Οτι μας ειχε παρει το κεντρο επι 40 λεπτα η γριουλα μεχρι να κουραστουνε?Οτι ο γερο-Περονε εκανε ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕ ολοκληρη την αμυνα μας??
Φυσικα δεν περιμεναμε και κατι το διαφορετικο...Γιατι παρα τους...διθυραμβους που αφιερωθηκαν για τον Ολυμπιακο μετα το διπλο στην Ελβετια και το γλυψιμο απο αρδ και μη,η ομαδα ακομα ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΜΠΑΛΑ.Αυτο βεβαια για μια ομαδα που μεχρι πριν μια εβδομαδα δεν γνωριζαν οι μισοι τους αλλους μισους,ηταν καπου αναμενομενο.Τα αποτελεσματα που πηραμε μεχρι στιγμης (η Βεροια δεν αποτελει σοβαρο τεστ) οφειλονται καθαρα στην προσωπικοτητα αυτου του ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ ΠΑΙΧΤΑΡΑ που ονομαζεται Καμπιασο και στην οξυδερκεια και την καθετη μπαλια του...κοντου δαιμονα Μαρτινς.Για μενα (και για πρωτη φορα θα το γραψω) ο Μπεντο εχει αρχισει τα...χαζα του Σιλβα.Εξηγουμαι.
1) Εχει διαλυσει ψυχολογικα τον Παρντο.Κανει μπαμ οτι το παιδι ειναι μαυρα χαλια,μακαρι να κανω λαθος αλλα δεν βλεπω μελλον πλεον γιαυτον στην ομαδα.
2) Φορτουνης.ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ να μην τον παρει στην αποστολη και πειτε οτι θελετε.Αυτο που του εκανε δεν ειναι συμμορφωση (για οσους εχουν παιξει εστω και σε ερασιτεχνικη ομαδα) αλλα ΜΑΜΗΣΙ ΑΝΕΥ ΣΙΕΛΟΥ.Ολοι το βλεπαμε οτι ο Κωστας ηταν ανετοιμος και (προφανως) τραυματιας.Αλλο ομως να ειναι ο παιχτης ανετοιμος και αλλο να ειναι ΞΕΝΕΡΩΜΕΝΟΣ οπως ειναι τωρα.Δηλαδη δε μπορουσες να τον παρεις εστω και στον παγκο??ΜΕ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ ΠΑΙΖΕΙΣ ΡΕ ΦΙΛΕ!!Και ξεκινας με τον 35χρονο Τσορι στο πρωτο ημιχρονο οπου ξερεις ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΤΡΕΞΙΜΑΤΑ ΣΤΑ ΧΑΦ??Ξεκινας τον Φορτουνη και στο 60 αν δεν αποδιδει ο παιχτης τοτε βαζεις τον Τσορι ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΚΟΥΡΑΣΤΕΙ ΤΑ ΧΑΦ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΠΑΠΑΔΕΣ...Εγω δεν λεω οτι ο Φορτουνης ειναι ο Μεσι,αλλα του κερατα,αν δεν τον βαζεις ουτε με τη γρια,ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ!!Επισης σφαλμα που βγηκε δημοσια και ειπε οτι θελει περισσοτερα απο τον παιχτη.Αυτα ειναι ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΥΡ ΜΠΕΝΤΟ!!Ας του εξηγησει καποιος οτι αυτα ειναι...βουτυρο στο ψωμι των αρδ για να ''ξεσκισουν'' την ομαδα...Με το Γιβραλταρ δλδ (εστω με το Γιβραλταρ) που ο Φορτουνης ξεχωριζε σαν τη μυγα μες στο γαλα,δεν ηταν ανετοιμος??Μονο με τον Ολυμπιακο ειναι ανετοιμος??Εκτος αν συμβαινει κατι ΑΛΛΟ...
3) Σεμπα.Δεν ηταν ουτε κουρασμενος,ουτε τιποτα.Ειναι αμπαλος και οι τελικες του προσπαθειες ειναι για πολλα γελια.Αμα ειναι καλος στην τακτικη να γινει σκακιστης,γιατι για ποδοσφαιριστης δεν κανει.Συγγνωμη,αλλα αυτη ειναι η πραγματικοτητα.ΜΕΓΑ κριμα να εχει ''θαφτει'' ο Μανθατης για να παιζει ο Σεμπα.
Εξακολουθω να θεωρω τον Μπεντο πολυ καλο προπονητη,εχει καταφερει την ομαδα να παιζει υποφερτο ποδοσφαιρο,την εχει συμμαζεψει και φυσικα ξερει να παιρνει αποτελεσματα.Αλλα οταν βλεπουμε φαουλ,θα τα λεμε.

Κατα τα αλλα οσον αφορα το Μποτια,δε μπορω να καταλαβω γιατι εκνευριζομαστε...ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ο Μποτια.Ενας αργος,αγαρμπος,αμπαλος και ατσαλος αμυντικος με μοναδικο του προσον τη δυναμη και μια εμπειρια που εχει αποκτησει με τα χρονια.Οσο θα παιζει βασικος στον Ολυμπιακο θα κανουμε το σταυρο μας,τοσο απλα.Ολα τα λεφτα ειναι η φαση του γκολ που εχει κανει φιγουρα τσαμικου και πεσμενος προσπαθει να βρει τη μπαλα με το κεφαλι και βρισκει στο απλωμενο του χερι...Φυσικα ηταν πεναλτι που κακως δεν σφυριξε ο διαιτητης.ο Βιανα για πρωτη εμφανιση ικανοποιητικος.Δεν ειναι αργος (ουτε πολυ γρηγορος) εχει καλη τεχνικη (βραζιλιανος γαρ...) και δεν φοβαται.Τον εκανε γιογιο σε 1-2 φασεις ο γερο-Περονε.Θα τον δουμε...

Πολυ καλος ο Ελιουνουσι για ακομα ενα ματς,φοβερος Ρετσος,παιζει με ανεση πιστευω σε ολες τις θεσεις της αμυνας ΚΑΙ αμ. χαφ.Πολυ καλος ο Καπινο,ο Φιγκειρας και φυσικα ο Μαρτινς,που εχει στοφα μεγαλου παιχτη.ο Μιλι ηταν αρκετα καλος αν και κουρασμενος,αν αναλογιστουμε οτι ετρεχε και για τον Τσορι...
Καρντοσο φανερα ανετοιμος και βαρυς,αλλα οταν εχει τη μπαλα στα ποδια ξερει τι να την κανει και αυτο αρκει προς το παρον.Δεν τον φοβαμαι.

υ.γ.1 Ο Τουιτης αρχισε παλι τα οργανα για τη διαιτησια...Αναμενομενο βεβαια.Για τον Γκρεγκ Λουγκανις-Μπεργκ τσιμουδια...Και μαλιστα για ενα ματς που οι φασεις που καθορισαν το σκορ ηταν καθαρες...
υ.γ.2 Ο Ιντεγε εχει βαλθει να αποδειξει σε ολους εμας που τον αμφισβητουσαμε ποσο λαθος καναμε.Μακαρι να συνεχισει ετσι και να μην ειναι απλα ενα καλο φεγγαρι...

Εικόνα thita

ίσως να είναι καλή ιδέα ο μανθάτης, γιατί δεν είναι τεμπέλης παρά πιέζει και αυτός αρκετά, απλά ίσως να πρέπει να ξεκινήσει απο καραϊσκάκης, έτσι λένε όλοι (εγώ δεν έχω παίξει μπάλα, άρα δεν έχω άποψη)

Εικόνα fasteddie

Μακαρι φιλε μου.Συμφωνω να ξεκινησει στο Ναο,δλδ π.χ. δε μπορουσε να παιξει ενα 20λεπτο με τη Βεροια??Εαν αριστερα ειχαμε καποιον ''Μιραλας'' δεν θα μιλουσε κανεις.Αλλα να ''θαβεται'' ο Μανθατης για να παιζει ο Σεμπα,τι να πω...Ο Μανθατης εχει το απροβλεπτο,χαιρεσαι να τον βλεπεις.Ο Σεμπα ειναι οντως καλος αμυντικα και τακτικα,αλλα να θυμισω σε ολους οτι δεν ειναι αμυντικος,επιθετικος ειναι!!Και σαν επιθετικος πολυ λιγα πραγματα...Εχουμε μπερδεψει μαλλον στην Ελλαδα το ''παιχτης εργατης'' με το ''παιχτης λιμενεργατης'' δεν εξηγειται αλλιως....

Εικόνα thita

Συντάσσομαι με το μεγαλύτερο μέρος της κριτικής (=διεκδικώ αξίωμα στην RATM Δημοκρατία της Βόρειας Κορέας)

ο πάρντο έπαιζε?

ο μποτία δεν καταλαβαίνει ότι πηδάει για κεφαλιά σε λάθος χρόνο? (έτσι έχασε την κεφαλιά και ήρθε το φάουλ πριν το γκολ) αμυντικός είναι, έλεος, άσε που βρίσκω απίστευτο το πόσο εύκολα τον παίρνουν στη δύναμη οι αντίπαλοι επιθετικοί, δείχνει σαν να μην έχει ποτέ καλή ισορροπία

μιλιβόγιεβιτς ή του ύψους ή του βάθους, ελπίζω να μην διαλέγει και αυτος παιχνίδια σαν κάτι ψυχές που δεν είναι πια μαζί μας

αν τα δύο μπακ μας ήταν λίγο καλύτερα επιθετικά, θα είχαμε πολύ πιο εύκολα τα αποτελέσματα που θέλαμε

Εικόνα ΔΙΑΣ

τους βορειοκορεατες αξιωματουχους τους τρωνε τα σκυλια καμια φορα... χαχαχαχα
ο παρντο ειναι μεγαλη απογοητευση.οταν παιζουν μαζι φιγκειρας ελιονουσι απο δεξια ειμαστε πολυ καλα.θα μπορουσε να παρει ευκαιριες ο μανθατης. ειναι ανακατοσουρας και για μισαωρα θα μπορουσε να κανει ζημιες.
Ο μποτια φετος δε παει καλα. δεν διαβαζει ουτε τις φασεις. ρε φιλε δεν μπορει να σε περνανε στο πλαγιο στη σεντρα με τακουνακι. εκει τι αλλο θα εκανε ο αντιπαλος? η πλαγιο θα εβγαινε μαζι με τη μπαλα η τακουνακι στο συμπαικτη του. Ε ρε μποτια να δεν μπορεις να διαβασεις αυτα.... θα παιξει ο βιανα και ο ρετσος διδυμο. εκει παει η δουλεια

Εικόνα thita

αμήν, βιάνα ρέτσος

Εικόνα apostolos gaganis

Πρώτα ανέβασα το άρθρο μου για τον Φορτούνη και ΜΕΤΑ διάβασα τούτο το άρθρο σου...

Εικόνα ΔΙΑΣ

δεν τρεχει κατι αποστολε. αλλη μια φορα που συμφωνουμε. ομοφωνια βορειας κορεας εχουμε και δε μαρεσει....

Εικόνα Pr0pheT7

Για μένα το γκολ του Ηρακλή δεν θα έπρεπε να μετρήσει. Θα έπρεπε να δοθεί πέναλτι και προφανώς όχι κίτρινη κάρτα καθώς ο Μποτία την χτύπησε με το χέρι απλωμένο, ενώ γλιστρούσε. Αν δεν κάνω λάθος δεν υπάρχει το πλεονέκτημα στο πέναλτι και προφανώς το πέναλτι δεν είναι γκολ, τουλάχιστον όχι 100%.

Και στο πέναλτι του Ηρακλή δεν ήταν για κίτρινη καθώς η μπάλα έκανε γκελ, αλλά έκανε γκελ και δύο φορές πάνω στα χέρια του αμυντικού. Ορθώς δεν δόθηκε, παρόλο που ο Βαρούχας τα έκανε θάλασσα... και πάλι.