Καταγγελία της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΦΙΛΩΝ Α.Ε.Κ



Και πάλι από το site www.eksegersi.gr  , αλιεύσαμε την καταγγελία της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΦΙΛΩΝ Α.Ε.Κ. Τα πράγματα με το σωματείο των προσφυγοκάπηλων αρχίζουν και γίνονται πολύ σοβαρά.  Πάμε κατευθείαν στο ζουμί…..
 
 
Σχεδόν έντεκα εκατομμύρια ευρώ συγκέντρωσε η Ερασιτεχνική ΑΕΚ από το ποδοσφαιρικό της τμήμα, όταν η ομάδα (βάσει σχεδίου του Μελισσανίδη) υποβιβάστηκε και έπαιζε στην ερασιτεχνική κατηγορία. Και όμως, ένα ιστορικό σωματείο ξεφτιλίζεται και σέρνεται στα δικαστήρια, πότε γιατί δεν πληρώνει τα ενοίκια των γραφείων του και του κάνουν έξωση και πότε επειδή αφήνει απλήρωτους τους εργαζόμενούς του. Ταυτόχρονα, αθλητικά τμήματα του σωματείου βάζουν λουκέτο, γιατί δεν υπάρχουν λεφτά για να λειτουργήσουν στοιχειωδώς.
 
Η καταγγελία έρχεται από την Ανεξάρτητη Ενωση Φίλων ΑΕΚ και αποκαλύπτει ένα βρομερό παρασκήνιο, με συστηματική παραβίαση των νόμων, από ανθρώπους που έχουν ξεσαλώσει και δεν τους νοιάζει τίποτα, γιατί έχουν τις πλάτες του κράτους!
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρατίθενται στην καταγγελία, την περίοδο 2013-2014 (14 μήνες), πριν συσταθεί η νέα ΠΑΕ ΑΕΚ, το σωματείο συγκέντρωσε από διάφορες πηγές (εισιτήρια διαρκείας και απλά, χορηγίες, διαφήμιση)  ποσό 10.684.509 ευρώ, χωρίς σ' αυτό να συμπεριλαμβάνονται δωρεές και συνδρομές μελών. Κι όμως, εμφανίζεται ως χρεοκοπημένο. Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, τα μέλη της Ανεξάρτητης Ενωσης Φίλων ΑΕΚ ζήτησαν εξηγήσεις από τους διοικούντες, με τους καταστατικούς τρόπους που προβλέπονται. Με διάφορες μεθοδεύσεις εξηγήσεις δεν τους δόθηκαν ποτέ. Αντ' αυτών, τους ζητήθηκε συνάντηση με μεσάζοντα πρώην πρόεδρο. Πήγαν στη συνάντηση κι εκεί τους προτάθηκε «να μην επιμείνουν στο αίτημα παροχής εξηγήσεων στη ΓΣ για το πού πήγαν τα 10 εκ. ευρώ, για το συμφέρον δήθεν του Σωματείου!!!».
 
Αρνήθηκαν να συμπράξουν και «υπέβαλαν τρεις αναφορές – επώνυμες γραπτές καταγγελίες στους αρμόδιους, Υφυπουργό και Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, με τις οποίες ζητούν διαχειριστικό έλεγχο  του Σωματείου,  σύμφωνα με  τον αθλητικό νόμο 2725/1999». Μολονότι  πέρασε αρκετός καιρός από την τελευταία καταγγελία τους (υποβλήθηκε στις 21 Ιούλη του 2016) και πολύ περισσότερος από την πρώτη (υποβλήθηκε στις 7 Οκτώβρη του 2015), δεν πήραν καμιά απάντηση μέχρι την 1η Δεκέμβρη που έκαναν τη δημόσια καταγγελία τους.
 
Ολοι αντιλαμβανόμαστε τι έχει συμβεί και «πού πήγαν τα λεφτά» (για να θυμηθούμε το ερώτημα που έθετε στον Καραμανλή ο Γιωργάκης, στην προεκλογική περίοδο του 2009). Εχουμε μια ακόμα απόδειξη της βύθισης των Τσιπροκαμμένων στο βόρβορο της διαφθοράς και της διαπλοκής, προκειμένου να έχουν την εύνοια παραγόντων που κάνουν μπίζνες με τον αθλητισμό και συγκεντρώνουν κοινωνική και πολιτική δύναμη μέσω αυτού. Αναρωτιόμαστε, όμως, ρητορικά: οι… ανεξάρτητες εισαγγελικές αρχές τι κάνουν; Γιατί δεν παρεμβαίνουν διατάσσοντας τουλάχιστον έρευνα για τα καταγγελλόμενα επωνύμως;
 
Παραθέτουμε στη συνέχεια ολόκληρη την ανακοίνωση-καταγγελία της Ανεξάρτητης Ενωσης Φίλων ΑΕΚ:
 
ΓΙΑΤΙ  ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Η ΑΕΚ;
ΤΙ ΕΓΙΝΑΝ ΤΑ ΠΟΣΑ ΠΟΥ ΕΙΣΕΠΡΑΞΕ, ΤΟ 2013-2014;
 
Με ντροπή, για την κατάντια της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ να μην πληρώνει το προσωπικό της, και θλίψη, για τα όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό ενημερωθήκαμε από τα ρεπορτάζ των ΜΜΕ για τα όσα διημείφθησαν στη χθεσινή δίκη για την καθυστέρηση καταβολής των αποδοχών εργαζομένων στο Σωματείο ΜΑΣ και τους αστείους ισχυρισμούς που προβλήθηκαν για την αντίκρουση των απαιτήσεων των εναγόντων, που προσβάλλουν τη νοημοσύνη μας.
 
Γι’ αυτό, επανερχόμαστε και πάλι και ρωτάμε: Τι έγιναν, κύριοι διοικούντες την ΑΕΚ, τα ποσά που εισέπραξε και διαχειρίστηκε το Σωματείο κατά την περίοδο 2013-2014, κατά την οποία η ποδοσφαιρική του ομάδα υποβιβάστηκε, «ΚΑΤ’ ΕΝΤΟΛΗΝ», και αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της Ερασιτεχνικής Β΄ κατηγορίας;
 
Κατά την χρονική αυτή περίοδο, από τις εκλογές της 15ης  Ιουνίου 2013 μέχρι τη 18η Ιουνίου 2014, όταν συστάθηκε η νέα ΑΕΚ-ΠΑΕ, κατά την οποία το ΣΩΜΑΤΕΊΟ ΑΕΚ έλαβε μέρος με τη ποδοσφαιρική του ομάδα στο πρωτάθλημα Β’ Εθνικής Ερασιτεχνικής Κατηγορίας,  εισέπραξε και διαχειρίστηκε, με διάφορες αιτιολογίες, από εισιτήρια αγώνων, χορηγίες, διαφημίσεις και από τα μέλη και φίλους του,  πλέον των 10 εκ. ευρώ.
 
Τα έσοδα αυτά, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου και άλλα στοιχεία που έχουμε συγκεντρώσει, είναι, συνοπτικά, τα ακόλουθα και  προήλθαν, από τις εξής πηγές:
 
α) Από κάρτες (εισιτήρια) διαρκείας περιόδου 2013-2014, που διετέθησαν στους φιλάθλους, εισπράχθηκε ποσό 3.500.000 ευρώ, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, από το οποίο (ποσό), το 50% (1.750.000 ευρώ) θα παρέμενε  στο Σωματείο και το υπόλοιπο 50% θα πήγαινε για την ανέγερση του γηπέδου της ΑΕΚ στη Ν. Φιλαδέλφεια.
 
β) Από χορηγίες της περιόδου 5/9/2013 – 18/7/2014 ποσό 3.584.509,22, όπως αυτό προκύπτει από την έκθεση του ΔΣ της ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΑΕ, προς τη ΓΣ της εταιρίας, επί του Ισολογισμού της 31ης/12/2014. Από το ποσό αυτό είχε καταβληθεί στην Ερασιτεχνική ποσό 1.112.664 ευρώ, μέχρι τις 20.1.2014, όπως αναφέρεται στη σελ. 51 του Ενημερωτικού Δελτίου της ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΑΕ. Σύμφωνα με το άρθρο 19 του καταστατικού του Σωματείου, το σχετικό γραμμάτιο εισπράξεως πρέπει να έχει τις υπογραφές του Προέδρου, του Γραμματέα και του Ταμία. Μέχρι τις 29/5/2014, Πρόεδρος ήταν ο Κ. Κοτσάτος, Γεν. Γραμματέας ο  Α. Αλεξίου και ταμίας ο Γ. Μπέρκοβιτς.  Τι λένε οι κύριοι αυτοί;  Εισέπραξαν το ποσό αυτό ή όχι; Και αν το εισέπραξαν, σε ποιο λογαριασμό κατατέθηκε και πού πήγε;   
 
γ) Από απλά εισιτήρια αγώνων περιόδου 2013-2014 ποσό 1.500.000 ευρώ,
 
δ) Διάφορες άλλες μικρο-χορηγίες ποσό 200.000 ευρώ,
 
ε) Από διαφημίσεις εντός γηπέδου ποσό 400.000 ευρώ,
 
ζ) Από κάρτες διαρκείας επόμενης περιόδου 2014-2015, που διατέθηκαν μέχρι 18/7/2014, όταν και συστάθηκε η νέα ΑΕΚ – ΠΑΕ, ποσό 1.500.000 ευρώ, περίπου.
 
Ητοι, συνολικά εισπράχθηκαν 10.684.509 ευρώ, κατά τη 14μηνη περίοδο Ιούνιος 2013 – Ιούλιος 2014, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται στο ποσό αυτό δωρεές και συνδρομές των μελών του Σωματείου μας και διαφόρων διοικητικών παραγόντων, όπως ανακοίνωσαν στη ΓΣ.
 
Γι’ αυτό, διερωτάται κάθε νοήμων φίλαθλος: Πώς είναι δυνατόν, με τόσες εισπράξεις, το Σωματείο ΑΕΚ (Ερασιτεχνική) να μην πληρώνει τα ενοίκια των Γραφείων του επί της Λεωφ. Δεκελείας 138-140 και να γίνεται έξωσή του από αυτά, για 5.000 ευρώ, να μην πληρώνει το προσωπικό του, για μισθούς 50.000 ευρώ, και να γίνεται επίσχεση εργασίας από αυτό, να μην καταβάλλει τις αποζημιώσεις και τα έξοδα των αθλητών του και να διαλύονται τα τμήματά του;
 
Με το ερώτημα ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ, απευθυνθήκαμε, κατ’ επανάληψη, στο ΔΣ του Σωματείου και συγκεκριμένα:
 
1.- Μέλη του Σωματείου και της Ενώσεώς μας ζήτησαν, με γραπτή αίτηση που κατάθεσαν, συγκεκριμένες απαντήσεις του ΔΣ, στη ΓΣ της 30ης/7/2014, μεταξύ των θεμάτων της οποίας συμπεριλαμβανόταν και αυτό του οικονομικού απολογισμού για το που πήγαν τα 10 εκ. ευρώ της περιόδου 2013-2014. Εντελώς περίεργα, όμως, κατά τη συνεδρίαση της ΓΣ, το ΔΣ απέσυρε το θέμα αυτό από την ημερησία διάταξη, με διάφορες αβάσιμες και ανεπίτρεπτες προφάσεις..
 
2.- Στις 17/9/2014, μέλη του Σωματείου ζήτησαν απάντηση από το ΔΣ, με την από 17/9/2014 αίτησή τους, που έλαβε αριθμ. πρωτ. 513/17-9-2014, στα ερωτήματα που είχαν τεθεί για τη ΓΣ της 30ης/7/2014 και, κυρίως, τι έγιναν τα 10 εκ. ευρώ, επί της οποίας ουδεμία απάντηση έλαβαν.
 
3.-  Στις αρχές Απριλίου 2016, εν όψει της ΓΣ της 8ης/4/2016, η διοικούσα ομάδα του Σωματείου ΑΕΚ, αποτελουμένη εκ των Αλεξίου (Προέδρου), Ασλανίδη (Αντιπροέδρου) και Κατσαδήμα (Γεν. Γραμματέα), ζήτησαν συνάντηση με εκπροσώπους μας, με τη μεσολάβηση του τέως Προέδρου Ανδρέα Ανατολιωτάκη. Η συνάντηση έγινε  στα Γραφεία του Α. Ανατολιωτάκη, πλησίον της Πλατείας Συντάγματος, στις 4/4/2016, κατά την οποία έλαβαν μέρος οι πιο πάνω Αλεξίου, Ασλανίδης και Κατσαδήμας και, ως εκπρόσωποί μας, τα μέλη της Ανεξάρτητης Ενωσής μας Βασ. Καπετανόπουλος και Νικ. Σταθάκος. Κατά τη συνάντησή αυτή, αφού προηγήθηκε συζήτηση επί όλων των προβλημάτων του Σωματείου, οι Αλεξίου, Ασλανίδης και Κατσαδήμας ζήτησαν από τους εκπροσώπους μας να μην επιμείνουν στο αίτημα παροχής εξηγήσεων στη ΓΣ για το πού πήγαν τα 10 εκ. ευρώ, για το συμφέρον δήθεν του Σωματείου!!!
 
Οι εκπρόσωποί μας, όπως ήταν φυσικό, αρνήθηκαν την πρότασή τους αυτή, γι’ αυτό οι Ασλανίδης, Αλεξίου και Κατσαδήμας προσπάθησαν να βρουν τρόπο ώστε να μην εμφανισθούμε στη ΓΣ της 8ης/4/2016, εμείς και ορισμένοι άλλοι φίλαθλοι που γνώριζαν το θέμα, που με νομικά ευάλωτο τρόπο είχαν συγκαλέσει και γι’ αυτό είναι άκυρη και ανυπόστατη, για να ενημερώσουμε τα μέλη για το τι συμβαίνει στο Σωματείο.  
 
Από τα πιο πάνω γίνεται εμφανής η προσπάθεια αποφυγής της λογοδοσίας, με διαφόρους μεθοδεύσεις και ευάλωτα νομικά «τερτίπια», γεγονός που θεμελιώνει περαιτέρω τις αρχικές μας υποψίες, ότι κάτι σάπιο συμβαίνει, στο αθλητικό σωματείο ΑΕΚ και, κυρίως, αυτές τις μεθοδεύσεις, που αφορούν την είσπραξη και διαχείριση του ποσού των 10 εκ. ευρώ.
 
Οι μεθοδεύσεις αυτές προσβάλλουν κάθε έννοια Κράτους Δικαίου  και σεβασμού των νόμων, την εφαρμογή των οποίων (νόμων) είναι επιφορτισμένη να ελέγχει η Πολιτεία, διά των αρμοδίων οργάνων της. Γι’ αυτό, μέλη μας υπέβαλαν τρεις αναφορές – επώνυμες γραπτές καταγγελίες στους αρμόδιους, Υφυπουργό και Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, με τις οποίες ζητούν διαχειριστικό έλεγχο  του Σωματείου,  σύμφωνα με  τον αθλητικό νόμο 2725/1999, επί των οποίων, παρά το γεγονός ότι παρήλθε σημαντικό χρονικό διάστημα (η πρώτη υποβλήθηκε στις 7 Οκτώβρη 2015 και η τρίτη υποβλήθηκε στις 21 Ιούλη 2016), ΔΕΝ έλαβαν καμία απάντηση μέχρι σήμερα.. 
 
Ας πληροφορηθεί, λοιπόν, ο κόσμος της ΑΕΚ υπεύθυνα, από τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας, πού πήγαν τα χρήματά του, που με στερήσεις κατέθεσε στο Σωματείο. Αλλά και το σπουδαιότερο, από στοιχεία που υπάρχουν και θα διασταυρωθούν, θα απαντηθούν και τα ερωτήματα περί της όλης οργανώσεως και μεθοδεύσεως για την υφαρπαγή και τον έλεγχο της ΑΕΚ για ιδιοτελείς σκοπούς.
 
Ας σταματήσουμε, πια, να σφυρίζουμε αδιάφορα, ενώ η ΑΕΚ πεθαίνει, και ας  δείξουμε στους κυρίους αυτούς ότι υπάρχουν και σκεπτόμενοι ΑΕΚτζήδες, που θα αγωνιστούν για να αποτρέψουν τη διάλυση και εξαφάνιση του Σωματείου της ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ.
 
Αθήνα  1 Δεκέμβρη 2016
 
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΩΝ Α.Ε.Κ
Η Α.Ε.Κ. μας ενώνει
Η ΑΛΗΘΕΙΑ μας δυναμώνει

ΤΙ ΕΓΙΝΑΝ ΤΑ 11 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΩΡΕ ΚΛΕΦΤΟΠΟΥΛΑ; ΞΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ Ο ΚΟΝΤΟΝΗΣ; ΌΛΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΗΤΑΝ ΜΕ ΤΟΝ «ΔΙΟΙΚΗΤΗ». Ο ΤΖΟΥΛΙΟ ΜΗΠΩΣ ΞΕΡΕΙ;

Σχόλια

Εικόνα Aprosarmostos17

Την ώρα που η Κούλα διαλύεται, ο λαθρέμπορας χτίζει κουρο-παλάτια.

Εικόνα CEN-TAURUS

Όσο είναι υπουργός ο κοντός νους, φυλάσσονται καλά τα περάσματα. Καμία δυσμενή δικαστική εξέλιξη δεν θα έχει ο τιγρούλης, θυμηθείτε το. Συνδέονται "αρρηκτα" οι δυο τους.

Εικόνα MIKE.A

Παλι απο υπαλληλους τους και παλι απο αθλητες τους φαγανε τα λεφτα! Οπως αλλες δυο φορες τοτε με το αρθρο 44 αλλα και οταν τους εριξε ο γατουλης στην Γ εθνικη! Μιλαμε για μεροκαματιαρηδες ανθρωπους, οπως και αθλητες (ερασιτεχνες αυτη την φορα) που δεν βγαζουν και τα εκατομμυρια! Ως ποτε ρε παιδια αυτο το κω@@σωματειο θα τρωει τον ιδρωτα τοσων ανθρωπων; Τι γινετε; Δεν υπαρχει κρατος, δεν υπαρχει κανενας εκει στην βουλη να πει κατι; Τα αλλα ΜΜΕ (εφημεριδες - Ραδιοσταθμοι - σαιτ) γιατι σιωπουν; Και αν δεν θελουν οι ρεπορτερ της Κουλας σε αυτα τα "αντικειμανικα" ΜΜΕ να γραψουν κατι για αυτο, γιατι δεν τα γραφουν οι αλλοι "αντικειμενικοι" ρεπορτερ; Ρε παιδια εσεις εκει μεσα στο σαιτ αν εχετε την δυναμη και γνωριζετε ανθρωπους, πιεσετε το ΦΩΣ τον Γαυρο, τον Πρωταθλητη να τα γραψουν στα πρωτοσελιδα τους! Γιατι οταν ο Γαυρος και Πρωταθλητης γραφουν για Μπικα και αλλους σε αυτα οι εισαγγελεις και οι αλλοι αντιολυμπιακοι δινουνε σημασια! Οταν γραψουνε και για αυτα θα μπορουνε τοτε οι "αλλοι" να κανουνε το παπι; Θα μπορουνε να τα κρυψουνε και τα αΛλα τα "αντικειμενικα" ΜΜΕ;