Ο ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ ΤΩΝ 5 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΚΑΙ Ο ΜΑΚΗΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ



Έχουμε δει τα 54 εκ. ευρώ του Μαρινάκη στην ΠΑΕ Ολυμπιακός μέσω αυξήσεων κεφαλαίου, από το 2010 μέχρι σήμερα (σε λίγο το ποσό θα αυξηθεί, μόλις πιστοποιηθεί η καταβολή της αύξησης των 10 εκ. ευρώ που έχει εξαγγελθεί), τα 73 εκ. ευρώ του Ιβάν Σαββίδη στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ από το 2012 μέχρι σήμερα (σε λίγο θα γίνουν 80, εκκρεμεί αύξηση ύψους 7 εκ. ευρώ) και τα 24 εκ. ευρώ του Ιωάννη Αλαφούζου στην ΠΑΕ ΠΑΟ από το 2012 μέχρι σήμερα. Αυτά τα λεφτά έχουν βάλει οι 3 πρόεδροι των μεγάλων ομάδων του ποδοσφαίρου στη χώρα μας από τις περιουσίες τους, λεφτά που πέταξαν δίχως να πάρουν ποτέ έστω ένα ευρώ πίσω. Πάμε να δούμε το πόσα λεφτά έβαλε ο Δημήτρης Μελισσανίδης στην ΠΑΕ ΑΕΚ, από το 2013 μέχρι τώρα. Είχαμε μείνει εδώ, στα 3,3 εκ. ευρώ. 
 

 

 

 
Έκτοτε πιστοποιήθηκε άλλη μία αύξηση ύψους 1 εκ. ευρώ.
 

 
Στις 30 Ιουνίου 2016 ανακοινώθηκε άλλη μία αύξηση ύψους 100.000 ευρώ, δίχως να υπολογίζεται σε αυτήν η έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο, που είναι κάτι σαν έξτρα αποθεματικό.
 

 
Στον ισολογισμό της ΠΑΕ ΑΕΚ για την χρήση της σεζόν 2015-16, διαβάζουμε τα παρακάτω.
 

 
1,88 εκ. ευρώ μετοχικό κεφάλαιο, 3,4 εκ. ευρώ αποθεματικό, συνολικά δηλαδή
 
5 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΕ ΑΕΚ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ.
 
Τώρα αν αυτά τα λεφτά προέρχονται από χρήματα του ΟΠΑΠ ή τηλεοπτικά δικαιώματα π.χ. για τη σεζόν 2013-14, που η ΑΕΚ έπαιζε στη Football League 2=Γ' Εθνική και δεν ήταν ΠΑΕ, άρα δεν είχε υποχρέωση δημοσίευσης αναλυτικών οικονομικών καταστάσεων, αν ευσταθούν κάποιες καταγγελίες για 11 εκ. ευρώ που είναι στον αέρα, δεν το ξέρουμε. Με βάση τα επίσημα στοιχεία, προκύπτει αυτό το ποσό. 5 εκ. ευρώ. Τίποτε παραπάνω. Τουλάχιστον τίποτε παραπάνω δεν υπάρχει στο αρχείο του ΓΕΜΗ, από όπου παίρνουμε τα στοιχεία. Κι αν δεν έχει γίνει καταχώρηση εκεί, δεν υπάρχει κάτι άλλο...
 
Ταυτόχρονα, θα δούμε και τα νούμερα για τον πρόεδρο στο τμήμα μπάσκετ της ΑΕΚ, το Μάκη Αγγελόπουλο. Φίλος λέει του Δημήτρη Μελισσανίδη. Βέβαια παλαιότερα στη ''Δίκη'' του Θωμαϊδη, στην ΕΡΤ-3 το 2001, ο Μελισσανίδης έλεγε ''μπούλη που είπε μαμά στα 20'' τον Αγγελόπουλο,
 

 
αλλά τώρα είναι φίλοι. Ε ας δούμε το πόσα λεφτά έχει βάλει από την τσέπη του στην ΚΑΕ ΑΕΚ ο φίλος του Μελισσανίδη, Μάκης Αγγελόπουλος, πάλι μέσα από το αρχείο του ΓΕΜΗ.
 

 

 
Κάτι λιγότερο από 500.000 ευρώ προκύπτει ως τελικό ποσό. Τίποτε παραπάνω. Όπως μας λένε ορισμένοι ρεπόρτερ της ΑΕΚ, ''ο Αγγελόπουλος χώνει πολλά λεφτά''. Πώς τα χώνει βέβαια και πού είναι αυτά τα λεφτά, δεν το βλέπουμε, τουλάχιστον επισήμως. Οι Παναγιώτης-Γιώργος Αγγελόπουλος π.χ., ανταγωνιστές θεωρητικά του Μάκη Αγγελόπουλου, προσφάτως έβαλαν άλλα 15 εκ. ευρώ στην ΚΑΕ Ολυμπιακός και συνολικά από το 2004 που ασχολούνται με την ΚΑΕ μέχρι σήμερα έχουν βάλει περίπου 160 εκ. ευρώ στην εταιρεία από την περιουσία τους με αυξήσεις κεφαλαίου, δίχως να πάρουν πίσω ποτέ τίποτε, έστω ένα ευρώ. Ο Μάκης ο Αγγελόπουλος όμως ''τα χώνει, δεν υπολογίζει το χρήμα''. Είναι φίλος με τον άλλο το ''χώστη'' το Δημήτρη Μελισσανίδη, που ''τα σκάει για παικταράδες-τσαμπιόνια'' κάθε τρεις και λίγο. Ό,τι ελεύθερο κυκλοφορεί, το χτυπάει, δεν το αφήνει. Δείξε μου το φίλο σου, που λένε...

Σχόλια

Εικόνα Νίκος Γόδας

Είχε και το θράσος ο Μάκης Αγγελόπουλος να βγει να μιλήσει για παράγκες στο ποδόσφαιρο. Δεν κοιτάει που ο Βασιλακόπουλος, ο βάζελος, ήθελε να τον πετάξει εκτός πρωταθλήματος, οι παράγκες στο ποδόσφαιρο τον μάραναν. Τελικά, άμα δεν πεις κάτι κατά του Ολυμπιακού, πρόεδρος δεν γίνεσαι.

Εικόνα REDNYC

ΣΑΒΒΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ, Ο ΒΑΓΓΕΛΑΡΟΣ ΕΧΩΣΕ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ 40ΑΡΙΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 15 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΙΣΟ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ.

Εικόνα savvas gridlock

Για το Καραισκακη εδωσε 10 στο Σωκρατη, Γιαννη. Τωρα τα λεφτα που εδωσε στο Σωκρατη για τις μετοχες της ΠΑΕ, τα γνωριζουν οι δυο τους. Μπορει να ειναι οσα λες...

Εικόνα Romain

Λογικά τα χρήματα που έβαλε ο Μελισσανιδης ήταν μέρος των εσόδων της ομάδας από την γαμα εθνικη. Έδωσε 5 και πήρε 11 εκ. Έχει άλλα 6 για την Αγιά Σοφιά.

Ο Μάκης Αγγελόπουλος, θα κάνει ότι και ο δημητρακης. Δηλαδή άλλα δηλώνει επίσημα και άλλα πληρώνει τους παίκτες. Σιγά που θα πληρώσει και φόρους.

Εικόνα MIKE.A

Πραγματι φιλε δεν νομιζω να εβαλε ουτε 1 ερω ο νιαου! Αντε μερικα εκατοσταρικα μεσω δανειου στην ζουλα οπως λεει ο φιλος παρακατω αν καταλαβα καλα!
Το ειχα γραψει αρκετες φορες πριν πολυ καιρο σε αλλο σαιτ, οτι η Κουλα ειχε τρομερα εσοδα για ομαδα Γ και Β εθνικης! Εσοδα απο ΟΠΑΠ (2.5 εκ. καθε χρονια στην Γ και Β), τηλεοπτικα εσοδα πανω απο 1.5 η 2 εκ. τον χρονο αφου εκανε μονη της την συμφωνια με τον ΟΤΕ, παρα πολλα εσοδα (για ομαδα Γ-Β εθνικης) απο εισιτηρια, και ενοειτε απο χορηγους! Τα εξοδα της ηταν πολυ λιγα! Το μπατζετ δεν νομιζω να ξεπερνουσε το 1 εκ. (Γ εθνικη) και το 1.5 η 2 εκ.(Β εθνικη)! Δεν ειχε ουτε μακρυνα ταξιδια εκτος απο Κρητη, ουτε προετοιμασιες στο εξωτερικο! Με αυτα τα λεφτα κινηθηκανε οταν ανεβηκανε στην ΣΛ, αφου τα εξοδα ανεβηκανε, και απο εκει και περα προχωραει συμφωνα με τα εσοδα της και τα εξοδα της! Απο οτι φαινετε απο τα ρεπορταζ μπηκανε και μεσα (ειχε ζημια) 4-5 εκ. Ειναι πολυ δυσκολο να κανει μια ομαδα πρωταθλητισμο αν δεν εχει καποιον να βαζει λεφτα και να κανει αυξησεις ΜΚ! Εδω δεν μπορει να πουλησει ουτε παιχτη πανω απο 1 εκ. για να βγαλει κανενα εξοδο! Η πλακα ειναι οτι νομιζουνε οτι θα τους σωσει το γηπεδο αν γινει! Αν γινει βεβαια!

Εικόνα Romain

Έτσι είναι. Θα βάλει μερικά εκ. που του έχουν μείνει από την γαμα και θα περιμένει την Δουρου Αρενα για τα υπόλοιπα. Ότι βάλει στο πρότζεκτ, θα είναι για να φτιάξει Mall δίπλα στο γήπεδο.

Αν και πότε θα γίνει. Γιατί βλέπω και με ΜΑΚΕΤΕΣ γινόταν η δουλειά. Τώρα έχουν καταλάβει και τα πρόβατα ότι ο Νιαου τους δουλεύει. Γιαυτό και δεν πατάνε στο γήπεδο.

Εικόνα savvas gridlock

Γιατι το λες αυτο ρε φιλε; Παλια ο Ροβας-ΡοΜΠας μετραγε καθισματα στο Καραισκακη και πουλουσε οπαδιλικι. Τωρα κατεληξε στον Αρουλη...

Εικόνα koropi48

Άντε τώρα να δείξεις αυτά τα στοιχεία στα πρόβατα και τους υπάλληλους και να τους πείσεις ότι τα 11 εκατομμύρια που φαίνονται άνοιγμα, είναι τα έσοδα από τις κάτω κατηγορίες. Υπήρχε μεγάλο κέρδος από τον υποβιβασμό. Κάπου είναι αυτά τα λεφτά, αφού τα έξοδα για μεταγραφές είναι μικρότερα κι από ομάδες β' εθνικής.

Εικόνα Warrior 7

Δύο παρατηρήσεις...

1) Υποθέτουμε ότι και τα 5.3 εκ. ευρώ (1.5 εκ. ευρώ για τη χρήση 14/15 και 3.8 εκ. ευρώ για τη χρήση 15/16) τα έβαλε μόνος του ο γατούλης. Αν πχ. υπήρξαν και άλλοι που συμμετείχαν τότε τα λεφτά που ο ίδιος έβαλε είναι σαφώς λιγότερα.

2) Τη λογιστική περίοδο 15/16, η εταιρία σύναψε δάνειο με μηδενικό επιτόκιο με την Oil Tank Engineering & Consulting Ltd. για την κάλυψη υποχρεώσεων προς τους ποδοσφαιριστές. Το όνομα της εταιρίας και οι όροι του δανείου παραπέμπουν σε γνωστό "οπαδό" της ομάδας, ο οποίος αφού λογικά σιχάθηκε το δανεικά και αγύριστα μέσω των ΑΜΚ, αποφάσισε να κατοχυρώσει τα χρήματά του μέσω εταιρικού δανεισμού, προφανώς μετά από τις συμβουλές του φίλου του και γνωστού μας, εθνικού φοροφυγά.

Πάντως στην τελευταία χρήση οι ζημιές ανήλθαν σε 4.2 εκ. ευρώ και με βάση την τελευταία δημοσιευμένη οικονομική θέση της εταιρίας κάποιος θα χρειαστεί να βάλει το χέρι στην τσέπη και φέτος, είτε μέσω ΑΜΚ είτε μέσω "φιλικών" άτοκων δανείων.

Εικόνα savvas gridlock

1) Λιγο δυσκολο να υπηρξαν αλλοι μετοχοι που εβαλαν το χερι στην τσεπη, οπως ειναι δυσκολο να το εκανε και ο ''τιγρης''.

2) Εταιρεια του Μελισσανιδη ειναι προφανως αυτη. Δεν ειναι κρυφο.

Σωστα, πρεπει να γινει αυξηση κεφαλαιου. Αμεσα. Αλλα προς το παρον δεν εχει προκηρυχθει καν, οποτε...

Εικόνα Warrior 7

Ουσιαστικά ναι, αφού έχει βάλει μπροστινό ο οποίος δουλεύει στην Aegean Oil ως director στην εταιρία που δάνεισε την ΠΑΕ.

Το ζήτημα με το δάνειο είναι ότι αποτελεί senior claim στα assets (ενεργητικό) της ΠΑΕ σε σχέση με το μετοχικό κεφάλαιο. Με λίγα λόγια, αν για παράδειγμα, υπάρξει εκκαθάριση στην ΠΑΕ, πρώτα θα πληρωθούν οι προμηθευτές, οι τράπεζες και οι δανειστές και εφόσον υπάρξει υπόλοιπο αυτό πάει στους μετόχους. Αυτό δε σημαίνει ότι τα χρήματα του δανείου είναι απολύτως κατοχυρωμένα. Αυτό θα εξαρτηθεί από την πορεία της εταιρίας. Απλά η κίνηση αυτή δείχνει ότι ένα μέρος των χρημάτων που έχει βάλει στην ομάδα θα πρέπει κάποια στιγμή να επιστραφεί, είτε μέσω αυξημένης κερδοφορίας, είτε σε περίπτωση που πουληθεί η ομάδα, η επόμενη διοίκηση θα πρέπει να αποπληρώσει το συγκεκριμένο δάνειο ύψους περίπου 2.8 εκ. ευρώ.

Αυτά για τους τσάμπα μάγκες και τους μπροστινούς τους.

Εικόνα MIKE.A

Ρε παιδια βοηθηστε με εδω! Δεν νομιζω να εβαλε απο την τσεπη του ο Νιαου ουτε αυτα τα 5 εκ. γιατι βαση νομοθεσιας της ΦΙΦΑ εχει στοιχηματικη εταιρια που απαγορευεται αυστηρα! Αν τους πιασει η ΦΙΦΑ δηλαδη να βαλει εστω και 1 ευρω ο νιαου θα την ριξουνε κατευθειαν στην Β! Και μην ξεχνατε οτι ουτε κοντινος του συγγενης (ο γιος πχ η αδελφος η εξαδελφος κτλ) μπορει να βαλει!

Εικόνα savvas gridlock

Ουτε Ευρωπη θα επρεπε να παιξουν, αλλα καθαρισε ο Θοδωρας...

Εικόνα koropi48

Πώς τους ξεκίζεις έτσι ρε σάββα; Και ταξί ελεύθερο να βρουν το χτυπάνε οι θεριακλήδες. Και να φανταστείς ότι σ αυτόν των μεγαλοχορηγό του μπάσκετ των 500 χιλιάδων ολόκληρων ευρώ, ο κοντονής είχε εξαγγείλει ότι θα παραχωρήσει τη χρήση του κλειστού του γαλατσίου, αλλά ήρθαν οι πρόσφυγες και τους έβαλαν εκεί. Καλόμαθαν στο τζάμπα τόσα χρόνια, πρόεδροι και φίλαθλοι και δε λένε να ξεμάθουν με τίποτα.

Εικόνα savvas gridlock

Μιλαμε για ''χωστη'' Μακαρο Αγγελοπουλο, οχι αστεια.