ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ, ΠΡΑΣΙΝΑ (ΓΗΠΕΔΙΚΑ) ΣΚΑΝΔΑΛΑΑντιγράφουμε από το πάντα τεκμηριωμένο site http://www.eksegersi.gr  δυο θεματάκια που πέρασαν στο ντούκου από τα «μεγάλα» και «έγκυρα» site που ενημερώνονται οι φίλαθλοι (και αρκετοί γαύροι).
Αφορούν τις ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΕΚΟ (κατα χρονολογική σειρά) αεκούλα και παναθηναικούλη. Ας τα δούμε.
 
Κατηγορούμενα για κακούργημα μέλη του ΔΣ της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ
Κυριακή 28 Μαΐου 2017
 
Νά ‘ταν οι κάμποι θάλασσες
Και τα βουνά ποτάμια
Να πνίγονταν ο Τάταρης
Που φέρνει τα φιρμάνια
(Αληπασαλίδικο Ιωαννίνων)
 
 
Δεν ξέρουμε πόσο προληπτικός είναι ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ και «άνθρωπος που απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του Μελισσανίδη», Αλέξης  Αλεξίου. Εμείς θα του συνιστούσαμε πάντως, κάθε φορά που βλέπει την «Κόντρα» ν’ ασχολείται με τα κατορθώματά του, να κάνει κάνα ευχέλαιο, κάνα ξεμάτιασμα, έστω κάνα βουντού. Γιατί συνήθως, μετά το δημοσίευμα, ακολουθούν τα χειρότερα για τον ίδιο και την παρέα του.
Γράψαμε την περασμένη Πέμπτη (
δείτε εδώ) , ότι ο Αλεξίου καλεί σε απολογία μέλη της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, με την κατηγορία ότι αναφέρθηκαν στις αρχές για ζητήματα του σωματείου. Και σχολιάζαμε: «Οταν [τα μέλη ενός σωματείου] διαπιστώνουν ότι καμιά δεκαριά εκατομμύρια ευρώ έχουν κάνει φτερά από το σωματείο, έχουν υποχρέωση να προσφύγουν στις αρχές. Κι όταν ο αρμόδιος υφυπουργός Βασιλειάδης στέλνει την υπόθεση στον εισαγγελέα, ο οποίος παραγγέλλει προκαταρκτική εξέταση, οι εξεταζόμενοι θα έπρεπε να εξηγήσουν τι έγιναν τα δέκα εκατομμύρια και όχι να απειλούν με διαγραφή εκείνους που κατήγγειλαν τη λοβιτούρα».
Τι ήταν να το γράψουμε; Την επομένη κιόλας, έγινε γνωστό ότι από τις 17 Μάη ο Αλεξίου και οι υπόλοιποι έχουν… αλλάξει πίστα. Δε βρίσκονται πλέον στο στάδιο των προκαταρκτικώς εξεταζόμενων, αλλά στο στάδιο των κατηγορούμενων για απιστία στην κακουργηματική της μορφή.
Κάποιος από τους Κοντονή, Συνοδινό, Βασιλειάδη (υφυπουργοί και γενικοί γραμματείς Αθλητισμού) έστειλε στον εισαγγελέα την αναφορά που είχαν συντάξει μέλη της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ για οικονομικές ατασθαλίες από το ΔΣ του σωματείου τους. Ενώ η Ερασιτεχνική ΑΕΚ εισέπραξε τουλάχιστον 10 εκατ. ευρώ την περίοδο που ο Μελισσανίδης είχε ρίξει την ποδοσφαιρική ομάδα στη Γ’ Εθνική (για να την πάρει μετά «καθαρή»), δεν πλήρωνε τα ενοίκια των γραφείων της και τους εργαζόμενους σ’ αυτά! Ενα ιστορικό γι’ αυτή την όζουσα ιστορία, με αποκάλυψη και παρασκηνίου, έδωσε πριν από μερικούς μήνες η Ανεξάρτητη Ενωση Φίλων ΑΕΚ (εμείς τη διαβάσαμε στο
 
Κάποιος από αυτούς που πέρασαν από την πολιτική ηγεσία του υφυπουργείου Αθλητισμού, λοιπόν, έστειλε τον φάκελο στον εισαγγελέα. Ο εισαγγελέας παρήγγειλε στον/στην Πταισματοδίκη Αθηνών να διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση, για να διαπιστώσει αν υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις για τη διάπραξη του κακουργήματος της απιστίας, η προκαταρκτική εξέταση διήρκεσε περίπου ένα πεντάμηνο, προφανώς ο Αλεξίου και οι υπόλοιποι του ΔΣ της Ερασιτεχνικής (τακτικά και αναπληρωματικά μέλη από τον Ιούνη του 2013 μέχρι τον Ιούνη του 2014) έδωσαν τις εξηγήσεις τους (απολογία), η δικογραφία επέστρεψε στον εισαγγελέα κι αυτός –αντί να τη βάλει στο αρχείο παραδίδοντας άσπιλους και αμόλυντους στην κοινωνία αυτούς τους αδάμαντες, που υπηρετούν με ανιδιοτέλεια και προσωπικό κόστος τα υψηλά ιδανικά του ερασιτεχνικού αθλητισμού- άσκησε ποινική δίωξη για απιστία στην κακουργηματική της μορφή, από κοινού κατ’ εξακολούθηση (αυτό σημαίνει ότι όλοι μαζί την κάνανε τη «δουλειά» και ότι η «δουλειά» κράτησε καιρό) και παρέπεμψε την υπόθεση σε τακτική ανάκριση.
Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι οι απολογητικές καταθέσεις ή τα απολογητικά υπομνήματα που κατέθεσαν οι 20 κατηγορούμενοι δεν έπεισαν τον εισαγγελέα για το αβάσιμο των σε βάρος τους καταγγελιών. Ο εισαγγελέας έκρινε ότι υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις ενοχής και τους άσκησε ποινική δίωξη. Κι όπως το κόβουμε το πράγμα, όταν ολοκληρωθεί και η τακτική ανάκριση, θα παραπεμφθούν σε δίκη στο Εφετείο Κακουργημάτων. Δεν νομίζουμε ότι θα αλλάξει κάτι στη διαδικασία της ανάκρισης, διότι όλη η υπόθεση συνοψίζεται στο… γιωργάκειον ερώτημα: «πού πήγαν τα λεφτά;». Αν ο Αλεξίου και οι υπόλοιποι είχαν πειστικές απαντήσεις, θα τις είχαν δώσει στην προκαταρκτική εξέταση και δε θα ήταν τώρα κατηγορούμενοι.
Δε θα πρέπει να μπερδεύουμε το ποινικό αδίκημα της απιστίας (άρθρο 390 Ποινικού Κώδικα) με την απιστία μεταξύ ζευγαριών (αν και στην περίπτωσή μας ταιριάζουν και τα δύο: απιστία απέναντι στην «αγαπημένη τους» ομάδα και απιστία στα οικονομικά του σωματείου). Οταν κάποιος διαχειρίζεται την περίουσία ενός άλλου και εν γνώσει του προκαλεί βλάβη σ’ αυτήν (λαμογιά το λέει ο λαός), διαπράττει απιστία, η οποία είναι πλημμέλημα μέχρι του ποσού των 30.000 ευρώ, ενώ πάνω απ’ αυτό το ποσό γίνεται κακούργημα, που τιμωρείται με κάθειρξη από πέντε μέχρι δέκα χρόνια. Επειδή τα 10 εκατομμύρια είναι ποσό πολλαπλάσιο των 30.000 ευρώ, όπως αντιλαμβάνεστε, η επαπειλούμενη εν προκειμένω ποινή πιάνει ταβάνι (10 χρόνια).
Περιττεύει να πούμε ότι οι κατηγορούμενοι Αλεξίου και σία είναι οι ίδιοι που προώθησαν την επαίσχυντη και παράνομη σύμβαση εκχώρησης του οικοπέδου της ΑΕΚ (της έχει παραχωρηθεί από το Ελληνικό Δημόσιο κατά χρήση, διοίκηση και διαχείριση) στην εταιρία «Δικέφαλος 1924 ΑΕ» της οικογένειας Μελισσανίδη.
Οι δυο αυτές υποθέσεις (εξαφάνιση 10 εκατ. ευρώ και παράνομη παραχώρηση του οικοπέδου) είναι συγκοινωνούντα δοχεία. Η άσκηση ποινικής δίωξης για απιστία σε βαθμό κακουργήματος ενδιαφέρει και το δικαστήριο που εκδίκασε την προσφυγή μελών της ΑΕΚ κατά του κύρους της γενικής συνέλευσης-παρωδίας και κατά του παράνομου παραχωρητήριου, γιατί πρόκειται για τα ίδια πρόσωπα, που δρούν παράνομα καθ’ όλη αυτήν την περίοδο. Ενδιαφέρει όμως και το υπουργείο Περιβάλλοντος (υπηρεσιακούς παράγοντες και πολιτική ηγεσία), που έχουν την εκκρεμότητα της νομιμοποίησης ή της απόρριψης της παράνομης σύμβασης.
ΥΓ1. Τα τακτικά και αναπληρωματικά μέλη του ΔΣ της ΑΕΚ, που στο πληροφοριακό σύστημα του ΔΣΑ (δείτε τη φωτογραφία) αναφέρονται με τα αρχικά τους είναι με αλφαβητική σειρά οι Αλεξίου, Ασλανίδης, Αγγελόπουλος, Βάσιος, Γεωργατζόγλου, Δεληβελιώτης, Κατσαδήμας, Καρέρ, Κοτσάτος, Λαζόπουλος, Μπέρκοβιτς, Μάρκου, Ντικιάδης, Ντόνας, Νταγιάκος, Ποτού, Παπαϊωάννου, Χηνάς, Χατζηκομνηνός, Χατζηπαντελής.
ΥΓ2. Το τετράστιχο της εισαγωγής, παρμένο από παραδοσιακό θρήνο των Ιωαννίνων, της κατηγορίας των αληπασαλίδικων τραγουδιών, ετέθη εν είδει έμμετρης… αυτοκριτικής για τα… κακά νέα που είμαστε αναγκασμένοι να ανακοινώνουμε.
 
Μνημόνιο προπαγάνδας, σανός που κανείς δεν τρώει
Παρασκευή 02 Ιουνίου 2017
Στις διακρατικές σχέσεις, όταν δεν υπάρχει θέληση ή δυνατότητα για την υπογραφή μιας δεσμευτικής συμφωνίας, αλλά κάποιο από τα δύο μέρη (ή και τα δύο), θέλει να έχει τη δυνατότητα μιας προπαγανδιστικής αξιοποίησης, υπογράφουν ένα «Μνημόνιο συναντίληψης», που έχει την αξία ενός ευχολόγιου (χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το Μνημόνιο που ως υπουργός Ενέργειας υπέγραψε ο Λαφαζάνης με τους Ρώσους). Τον δρόμο αυτό ακολούθησαν οι Τσιπραίοι για να δώσουν προπαγανδιστικό βάρος στην εξαγγελία Τσίπρα ότι θα φτιάξει γήπεδο του Παναθηναϊκού στο Γουδή (καταστρέφοντας την ενότητα του χώρου που προορίζεται για μητροπολιτικό πάρκο).
Φώναξε, λοιπόν, ο Φάμελλος τον Μπαλτάκο και υπέγραψαν «μνημόνιο συναντίληψης και συνεργασίας», που έχει το χαρακτήρα ευχολόγιου για προπαγανδιστική χρήση (από την πλευρά της κυβέρνησης, γιατί ο Μπαλτάκος, όταν είδε τη χλεύη των οπαδών του ΠΑΟ, μαζεύτηκε και κράτησε αποστάσεις).
Ομως, ακόμα και ως ευχολόγιο, το εν λόγω μνημόνιο δείχνει υποταγή στα σχέδια των καπιταλιστών του επαγγελματικού αθλητισμού, αφού αναφέρει ότι το γήπεδο της Λ. Αλεξάνδρας θα γίνει αστικό πάρκο «υπό την προϋπόθεση ότι θα έχει προηγηθεί η ανέγερση ποδοσφαιρικού γηπέδου και αθλητικών εγκαταστάσεων για τον Παναθηναϊκό Α.Ο. σε χώρο αποδοχής του ιδίου»! Οσο για την κυβέρνηση, «θα εξετάσει την πρόταση του Παναθηναϊκού Α.Ο. για ανέγερση των παραπάνω εγκαταστάσεων στην περιοχή  Γουδή». Στο μεταξύ, θα φτιάξουν και μια «ομάδα εργασίας», με συμμετοχή της Αυτοδιοίκησης α' και β' βαθμού και εθελοντικά του ΠΑΟ. Ακόμα και στο επίπεδο της προπαγάνδας, ο Μπαλτάκος επέβαλε τους όρους του στον Φάμελλο.
 
Στην περίπτωση της ΔΕΚΟ αεκούλας, που δεν πρέπει ΠΟΤΕ να ξεχνάμε πως για χάρη της γράφτηκαν στο χιόνι ΧΡΕΗ 350.000.000 (τριακοσίων πενήντα εκατομμυρίων) ευρώ, βλέπουμε μια ΝΕΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΗ υπόθεση να σκάει , που αφορά ποσό 10.000.000 ευρώ. ΚΟΚΟΚΟ τα ΑΡΔακια.
Στην περίπτωση της ΔΕΚΟ παναθηναικούλη, η ιστορία του ΚΡΑΤΟΥΣ υπηρέτη συνεχίζεται. ΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ στην υπηρεσία του πράσινου συνοικιακού σωματείου Γκύζη – Αμπελοκήπων. ΥΜΝΟΙ από τα ΑΡΔακια!
 
Δεν θέλουμε καν να φανταστούμε τι θα γραφόταν και τι θα παιζόταν σε ράδια και τηλεοράσεις αν αφορούσαν το ΘΡΥΛΟ.

Σχόλια

Εικόνα ΤΡΕΞΕ ΖΕΛΑ ΤΡΕΞΕ

γιατί είναι αλλιώς να είσαι αεκ...

η περηφάνεια του να χρωστάς παντού να ρίχνεις κλάμα και να στα σβήνουν....

για το «αρχοντολόι» του ποα, τι να πω;
ας φέρουν τον εκπτωτο βασιλέα, που τον έχουν επίτιμο πρόεδρο, να ρίξει ο ευσυγκίνητος ένα κλάμα on tv, μπας και σβηστούν και τα δικά τους χρέη.

Εικόνα Γιάννης ο Red

Τα λινκ για το άρθρο του ΔΙΑ,εδώ.
-Για ΑΕΚ:
http://www.eksegersi.gr/issue/918/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%C...

"Κατ' εξακολούθηση…

Οι κατηγορούμενοι Αλεξίου και σία είναι οι ίδιοι που προώθησαν την επαίσχυντη και παράνομη σύμβαση εκχώρησης του οικοπέδου της ΑΕΚ (της έχει παραχωρηθεί από το Ελληνικό Δημόσιο κατά χρήση, διοίκηση και διαχείριση) στην εταιρία «Δικέφαλος 1924 ΑΕ» της οικογένειας Μελισσανίδη.

Οι δυο αυτές υποθέσεις (εξαφάνιση 10 εκατ. ευρώ και παράνομη παραχώρηση του οικοπέδου) είναι συγκοινωνούντα δοχεία. Η άσκηση ποινικής δίωξης για απιστία σε βαθμό κακουργήματος ενδιαφέρει και το δικαστήριο που εκδίκασε την προσφυγή μελών της ΑΕΚ κατά του κύρους της γενικής συνέλευσης-παρωδίας και κατά του παράνομου παραχωρητήριου, γιατί πρόκειται για τα ίδια πρόσωπα, που δρουν παράνομα καθ’ όλη αυτήν την περίοδο. Ενδιαφέρει όμως και το υπουργείο Περιβάλλοντος (υπηρεσιακούς παράγοντες και πολιτική ηγεσία), που έχουν την εκκρεμότητα της νομιμοποίησης ή της απόρριψης της παράνομης σύμβασης.

Για το τελευταίο, πρέπει να θυμίσουμε μερικά πράγματα, για να μην παραστήσουν τους ανήξερους ο υπουργός Σταθάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Φάμελλος, αλλά και οι υπηρεσιακοί παράγοντες που χειρίζονται την υπόθεση. Από την πρώτη στιγμή (Αύγουστος 2014) που η «Δικέφαλος 1924 ΑΕ» κατέθεσε μια αίτηση κι έναν άδειο φάκελο ζητώντας έγκριση και άδεια δόμησης για κατασκευή γηπέδου, μετά και από δική μας παρέμβαση, ο τότε προϊστάμενος της ΔΟΚΚ του ΥΠΕΝ ζήτησε νομιμοποιητικά έγγραφα. Ενα μήνα αργότερα, ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ (αυτοί που είναι σήμερα κατηγορούμενοι για απιστία σε βαθμό κακουργήματος) έστειλαν στην υπηρεσία κάποιο έγγραφο, με το οποίο προσπάθησαν να νομιμοποιήσουν τη «Δικέφαλος 1924 ΑΕ» ως κύριο του έργου.

Δεν έχουμε δει τι ακριβώς έγραφε αυτό το έγγραφο, ξέρουμε όμως πώς το έκρινε το Αυτοτελές Τμήμα Νομοθετικής Πρωτοβουλίας και Εργου του ΥΠΕΝ. Σε έγγραφό του με αρ. πρωτοκόλλου 5522/6.2.2015, που υπογράφει η τότε προϊσταμένη Ξανθίππη Πουρνάρα, με εισηγήτρια τη δικηγόρο Ζωή Βισβάρδη, το Τμήμα σημείωνε: «Πέραν του από 16.9.2014 εγγράφου του Αθλητικού Σωματείου ΑΕΚ που πρόκειται περί απλού ενημερωτικού εγγράφου, δεν υπάρχει κανένα στοιχείο για το ποιος ή ποιες συμβάσεις έχουν υπογραφεί για την εκπλήρωση των σκοπών της παραχώρησης κατά χρήση της έκτασης, ποιο το αντικείμενο αυτό, ποιες δράσεις υλοποιούνται, ποιοι φορείς ή οργανισμοί ή νομικά πρόσωπα είναι οι συμβαλλόμενοι στις συμβάσεις αυτές που σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 3 του άρθρου 42 [Ν. 4277/2014] δύνανται να υπογράφουν με το ως άνω ερασιτεχνικό σωματείο ΑΕΚ ειδικές προγραμματικής ανάπτυξης κλπ.».

Ο κατηγορούμενος για κακούργημα Αλεξίου προσπάθησε να εξαπατήσει τις υπηρεσίες του ΥΠΕΝ, προκειμένου αυτές να εκδώσουν οικοδομική άδεια στο όνομα της «Δικέφαλος 1924 ΑΕ». Είχε, ως φαίνεται, σκοπό να παραχωρήσει το οικόπεδο στη «Δικέφαλος 1924 ΑΕ» με μια απλή απόφαση του ΔΣ, δηλαδή του εαυτού του. Οταν η προσπάθεια εξαπάτησης απέτυχε, όπως φαίνεται καθαρά από το απόσπασμα του εγγράφου που παραθέσαμε, αναγκάστηκε να συγκαλέσει (πέντε μήνες αργότερα!) τη γενική συνέλευση-παρωδία, που ενέκρινε το παραχωρητήριο του οικοπέδου στη «Δικέφαλος 1924 ΑΕ», χωρίς κανείς να το διαβάσει. «Δεν θέλω να δια-βάσετε ούτε το παραχωρητήριο, ούτε τίποτα. Δεν μου έχετε εμπιστοσύνη; Το έχω διαβάσει εγώ. Αρκεί!» είπε κάποια στιγμή ο Μελισσανίδης, εκνευρισμένος από τα ερωτήματα που έβαζαν κάποιοι θαρραλέοι μέσα στο κλίμα παρωδίας (το ρεπορτάζ είναι από «κιτρινόμαυρα» Μέσα στις 3.2.2015).

Αυτό το «πέτσινο» παραχωρητήριο κατατέθηκε στη συνέχεια στο ΥΠΕΝ και ακόμα είναι σε εκκρεμότητα. Ας έχουν, λοιπόν, υπόψη και οι υπηρεσιακοί παράγοντες και η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΝ με ποιους έχουν να κάνουν (πέρα από τα αξεπέραστα νομικά προβλήματα που έχει η συγκεκριμένη σύμβαση παραχώρησης, τα οποία την καθιστούν άκυρη και παράνομη, διότι το οικόπεδο που έχει παραχωρηθεί κατά χρήση, διοίκηση και διαχείριση στην ΑΕΚ είναι πράγμα εκτός συναλλαγής και δεν μπορεί να παραχωρηθεί σε τρίτον και ιδιαίτερα σε ένα κερδοσκοπικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, όπως είναι η «Δικέφαλος 1924 ΑΕ».

ΥΓ1. Τα τακτικά και αναπληρωματικά μέλη του ΔΣ της ΑΕΚ, που στο πληροφοριακό σύστημα του ΔΣΑ (δείτε τη φωτογραφία) αναφέρονται με τα αρχικά τους είναι με αλφαβητική σειρά οι Αλεξίου, Ασλανίδης, Αγγελόπουλος, Βάσιος, Γεωργατζόγλου, Δεληβελιώτης, Κατσαδήμας, Καρέρ, Κοτσάτος, Λαζόπουλος, Μπέρκοβιτς, Μάρκου, Ντικιάδης, Ντόνας, Νταγιάκος, Ποτού, Παπαϊωάννου, Χηνάς, Χατζηκομνηνός, Χατζηπαντελής. Οπως διαβάσαμε σε φιλικά προς τους κατηγορούμενους Μέσα, κάποιοι απ' αυτούς ισχυρίζονται στα απολογητικά τους υπομνήματα ότι δεν έχουν καμιά ευθύνη, είτε γιατί είχαν παραιτηθεί από το ΔΣ, είτε γιατί δεν είχαν καμιά ενεργή ανάμιξη στα διοικητικά (περιμένουμε με αγωνία να διαβάσουμε κάποια στιγμή τις απολογίες τους σε όλα τα στάδια της προδικασίας, για να δούμε πόσο βαθύς είναι ο… εμφύλιος σπαραγμός).

Οι «εγκέφαλοι» της υπόθεσης, από την άλλη, δηλώνουν ότι «παρακολουθούν με ψυχραιμία την υπόθεση, δίχως να θεωρούν πως συντρέχει λόγος ιδιαίτερης ανησυχίας», γιατί «οι συγκεκριμένες καταγγελίες είναι εντελώς αβάσιμες, κάτι που θεωρούν ότι θα αποδειχθεί και από την ανάκριση». Απορούμε με την… ψυχραιμία και την… αισιοδοξία τους. Το υφυπουργείο Αθλητισμού πήρε μια καταγγελία και δεν την πέταξε στα σκουπίδια, όπως θα έκανε με μια προδήλως αβάσιμη καταγγελία, αλλά την έκρινε σοβαρή και την έστειλε στον εισαγγελέα, προφανώς για να μην κατηγορηθεί για συγκάλυψη. Ο εισαγγελέας παράγγειλε προκαταρκτική εξέταση για να διαπιστώσει το βάσιμο των καταγγελλόμενων. Οι κατηγορούμενοι απολογήθηκαν και δεν έπεισαν, με αποτέλεσμα ο εισαγγελέας να τους ασκήσει δίωξη για απιστία σε βαθμό κακουργήματος. Τι διαφορετικό θα προκύψει στην ανάκριση, ώστε να ελπίζουν ότι θα αλλάξει η ποινική τους μεταχείριση; Εχουμε την… αίσθηση ότι η ψυχραιμία και η αισιοδοξία που δηλώνουν μάλλον ένδειξη πανικού είναι.

Δηλώνουν ακόμα οι «εγκέφαλοι» ότι «οι συγκεκριμένοι καταγγέλλοντες ψεύδονται σε όσα καταμαρτυρούν και γι’ αυτόν τον λόγο θα τους κατατεθούν μηνύσεις καθώς πλήττουν το όνομα και το πρεστίζ του συλλόγου». Την ποινική δίωξη, πάντως, τους την άσκησε ο εισαγγελέας και όχι οι καταγγέλλοντες. Και μάλιστα, ο εισαγγελέας οδηγήθηκε στην άσκηση ποινικής δίωξης όχι αβασάνιστα, αλλά αφού προηγουμένως παρήγγειλε και έγινε προκαταρκτική εξέταση, από την οποία πείστηκε ότι υπάρχουν τουλάχιστον αποχρώσες ενδείξεις ενοχής τους. Από την άλλη, κάπως αργά δε θυμήθηκαν να δηλώσουν ότι θα καταθέσουν μηνύσεις κατά των καταγγελλόντων; Αυτό θα έπρεπε να το κάνουν από την πρώτη στιγμή και όχι τώρα που είναι κατηγορούμενοι.

Κι αφού σκοπεύουν να καταθέσουν μηνύσεις, γιατί πριν το κάνουν αυτό καλούν σε απολογία τους καταγγέλλοντες με το ερώτημα της διαγραφής από το Σωματείο; Το τελευταίο δεν είναι χωρίς σημασία, καθώς σχετίζεται άμεσα με τη δυνατότητα των μελών της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ να παραστούν ως πολιτική αγωγή στη δίκη. Επιδιώκουν να τους διαγράψουν από μέλη για να μην έχουν έννομο συμφέρον που να δικαιολογεί την παράσταση πολιτικής αγωγής στην ποινική δίκη κατά των Αλεξίου και σίας.

ΥΓ2. Το τετράστιχο της εισαγωγής, παρμένο από παραδοσιακό θρήνο των Ιωαννίνων, της κατηγορίας των αληπασαλίδικων τραγουδιών, ετέθη εν είδει έμμετρης… αυτοκριτικής για τα… κακά νέα που είμαστε αναγκασμένοι να ανακοινώνουμε.

ΥΓ3. Κατατρυχόμενο από το… «σύνδρομο Ραν-Ταν-Πλαν» (ο σκύλος του Λούκι Λουκ, που του πατάνε την ουρά στη δεύτερη σελίδα και αντιδρά στην πέμπτη) το βασικό «υπαλληλικό» Μέσο (aek365.gr) έγραψε την Τρίτη για μια είδηση που δημοσιεύτηκε την Κυριακή, αναπαράχτηκε την ίδια μέρα στο Διαδίκτυο και τη Δευτέρα και σε έντυπα Μέσα. «Ντροπή! Ταλαιπωρούν σε ανακριτές και δικαστήρια τους ανθρώπους που έσωσαν την ΑΕΚ» είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος. Ακολουθεί μια περιγραφή της… ντροπής, που φιλοδοξεί να υψώσει τείχος ηθικής και νομικής υπεράσπισης στους κατηγορούμενους, το μόνο που καταφέρνει όμως είναι να τους κάψει, επιβεβαιώνοντας τη διάπραξη του αδικήματος για το οποίο κατηγορούνται! Δεν έχουν καταλάβει οι δυστυχείς ότι άλλο χούλιγκαν και άλλο δικαστές που πρέπει να κρίνουν βάσει του νόμου. Σιγά μην πήγαιναν τα λεφτά στο χάντμπολ, την ποδηλασία και το πινγκ πονγκ, λέει η… υπερασπιστική γραμμή. Τα λεφτά πήγαν μόνο στο ποδόσφαιρο και δικαιολογήθηκαν με παραστατικά εκ των υστέρων! Γι' αυτό και τους άσκησε ποινική δίωξη ο εισαγγελέας.

Παρασκευή 02 Ιουνίου 2017"

-Για ΠΑΟ,όπου αναφέρεται στον πρόεδρο του Ερασιτέχνη,Δημήτρη Μπαλτάκο:
http://www.eksegersi.gr/issue/918/%CE%A0%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B2%CE%AC%C...