ΖΕ ΕΛΙΑΣ 2001, ΜΟΛΕΝΤΟ 2017



Έχουμε δει την ιστορία με την ΟΛΟΣΩΣΤΗ μείωση της ποινής του Βραζιλιάνου ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού Ζε Ελίας το 2001, 3 μέρες πριν το ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού (2-2 έληξε) στο ΟΑΚΑ, στα πλαίσια της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α' Εθνικής της σεζόν 2001-02. Όπως αναλύσαμε διεξοδικότατα στο άρθρο, υπήρχε ρητή διάταξη του κανονισμού με βάση την οποία οι ποινές του αθλητικού δικαστή έπρεπε να στηρίζονται ΜΟΝΟ σε όσα αναγράφονται στο φύλλο αγώνος. Ο αθλητικός δικαστής ''έριξε'' 5 αγωνιστικές στο Ζε Ελίας δίχως να στηριχθεί στο φύλλο αγώνος κι έτσι η απόφαση ''έπεσε'' στη Δευτεροβάθμια Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, η οποία μάλιστα βασίστηκε και στο δεδικασμένο που υπήρχε με την ''αθώωση'' του ποδοσφαιριστή Μπελεβώνη το 1999 για χτύπημά του σε αντίπαλο. Επιστρέφουμε στο σήμερα, αντιγράφοντας.
 
Κανονικά θα αγωνιστεί στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ο Ροντρίγκο Μολέντο. H Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ έκανε δεκτή την έφεση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κατά της τιμωρίας του Βραζιλιάνου, το οποίο σημαίνει πως ο έμπειρος στόπερ θα αγωνιστεί κανονικά στο ντέρμπι με τους "ερυθρολεύκους" (28/10, 19:30).
Ο Μολέντο είχε τιμωρηθεί αρχικά με τρεις αγωνιστικές για το χτύπημα πάνω στον Βασίλη Ρέντζα στην αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την ΑΕΛ (20/9) για την πρώτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι "πράσινοι" άσκησαν έφεση, υποστηρίζοντας πως η φάση δεν διέφυγε της προσοχής του διαιτητή και επομένως δεν έπρεπε να γίνει χρήση βίντεο, με την Επιτροπή Εφέσεων να δικαιώνει τους ισχυρισμούς τους.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο Βραζιλιάνος είχε εκτίσει ήδη τις δύο απ' τις τρεις αγωνιστικές της ποινής στα παιχνίδια με Λαμία για το πρωτάθλημα και Αναγέννηση Καρδίτσας για το Κύπελλο.
H ανακοίνωση:
Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ με την υπ΄ αριθμόν 55/25-10-2017 απόφασή της δέχεται τυπικά και κατ΄ουσία την έφεση του ποδοσφαιριστή της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Ροντρίγκο Μοντέστο Μολέδο Ντα Σίλβα κατά της υπ΄ αριθμόν 181/2017 απόφασης ΠΕ/ΕΠΟ. Εξαφανίζει εκκαλουμένη. Απαλλάσσει τον πειθαρχικώς εγκαλούμενο από το αποδιδόμενο σε αυτόν πειθαρχικό παράπτωμα.
 
3 μέρες πριν το ντέρμπι του 2001 ''ξετιμωρήθηκε'' ο Ζε Ελίας του Ολυμπιακού, 3 μέρες πριν το ντέρμπι ΠΑΟ-Ολυμπιακός του 2017 ''ξετιμωρήθηκε'' ο Μολέντο του ΠΑΟ. Το 2001, τα ''αντικειμενικά'' και ''αμερόληπτα'' αθλητικά ΜΜΕ, για παράδειγμα το βοθρατζίδικο του Ταύρου που λεγόταν ''ΦΙΛΑΘΛΟΣ'', μιλούσαν για ''απόφαση με την οποία το ποδόσφαιρο γυρίζει πολλά χρόνια πίσω''.
 
 
Σήμερα τα ''αντικειμενικά'' και ''αμερόληπτα'' ΜΜΕ κάνουν κο-κο-κο, όπως βλέπουμε στην ''άχρωμη, άγευστη και άοσμη'' παρουσίαση της είδησης στο sport24.gr. Ο δε Γουλής στο contra.gr του ομίλου Golendri24 πανηγυρίζει ουσιαστικά με θράσος για την απόφαση στην υπόθεση του Μολέντο. Δείτε το πώς παρουσίασε το 2001 η εφημερίδα των Αλαφούζων ''Καθημερινή'' το ''σκάνδαλο Ζε Ελίας'' και το πώς παρουσιάζει σήμερα το sport-fm.gr του Ιωάννη Αλαφούζου τη ''δικαίωση Μολέντο''. Δείτε και άλλο ένα ''αχρωμάτιστο'' ΜΜΕ, το gazzetta.gr, να μην παίρνει θέση στην έκπτωση της ποινής του Μολέντο. Για πολλοστή φορά το λέμε,
 
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ''ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ'' ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟΝ ΑΝΤΙΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ. ΧΩΝΕΨΤΕ ΤΟ, ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΩΣ ''ΑΜΕΡΟΛΗΠΤΟΙ'', ΠΟΥ ''ΛΕΝΕ ΤΙΣ ΣΚΛΗΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ'', ΕΙΝΑΙ ΧΟΛΕΡΙΑΣΜΕΝΟΙ ΑΝΤΙΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ.

Υ.Γ. 1 Για πολλά χρόνια η ιστορία με το Ζε Ελίας ήταν καραμέλα στο στόμα των απανταχού βάζελων. Μέχρι και βίντεο έφτιαχναν γι'αυτήν. Τώρα κι αυτοί πανηγυρίζουν για το ότι θα παίξει ο Μολέντο. Αλλά εντάξει, αναμενόμενο από αυτούς, βάζελοι είναι, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ντροπή που κουβαλάνε πάνω τους...
 
Υ.Γ. 2 Οι αναγνώστες του site και γενικότερα όσοι έχουν ασχοληθεί με την ιστορία του Ολυμπιακού, ξέρουν και μία άλλη ιστορία με απόφαση λίγες μέρες πριν από ντέρμπι ΠΑΟ-Ολυμπιακού, το 1980, με την ''ξαφνική'' τιμωρία Γαλάκου-Νικολούδη του Θρύλου με επέμβαση των Βαρδινογιάννηδων ώστε να μην αγωνιστούν στο δημοτικό γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Αυτά φυσικά είναι ''ψιλά γράμματα'' για τους ''αμερόληπτους'', εδώ δεν θυμούνται τα του Ζε Ελίας το 2001, θα θυμηθούν (οι παλαιότεροι εξ αυτών) ή θα γνωρίζουν (οι νεότεροι τραχανοπλαγιάδες ''αντικειμενικοί δημοσιογράφοι'') μία υπόθεση του 1980;

Σχόλια

Εικόνα takis xwsiar

Εγω φιλοι μου λεω κατι άλλο,που θα ικανοποιησει ολους τους Γαυρους!Επειδη τα τελευταια χρονια ενας ενας οι βρομιαριδες την κανουν για τη Β η και τη Γ εθνικη για να σωθουν από τις "αμαρτίες" τους,να κανουμε το εξης!Απ τη μια να τους γαμαμε βοηθώντας τους να πεσουν,αλλα να φτιαξουμε και ομαδα στην Β εθνικη ώστε να παιρνουμε τη δοση μας και εκει!Και άλλη μια στη Γ,ΝΑ ΜΗΝ ΓΛΥΤΩΝΟΥΝ ΠΟΥΘΕΝΑ!Και όχι μονο στο ποδοσφαιρο,διοτι αρχιζουν και λακανε και στον ερασιτεχνη!

Εικόνα Arxidakos

Χαχα, ναι ναι ναι, συνυπογράφω, φαντάσου τρόμο να μη μπορούν να γλιτώσουν ούτε εκεί από τον αιώνιο βιαστή τους...

Εικόνα Aprosarmostos17

Μία θα είναι η τιμωρία τους και δεν θα την αποδώσουν δικαστές. Το φυστίκι θα το φάνε στο γήπεδο.
ΦΕΡΤΕ ΜΑΣ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΚΑΛΠ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ.

Εικόνα Φάνηςγαυρος

Για αυτό εγώ λέω να εξαφανιστεί από προσώπου γης αυτό το κωλοσωματειο που λέγεται βαζελος!αϊ σιχτιρι πια...

Εικόνα savvas gridlock

Κι εγώ αυτό λέω φίλε.

Εικόνα Eleni

Θυμάσαι αυτόν τον διαιτητή?Μας είχε σφάξει στο Μάντσεστερ http://www.sdna.gr/podosfairo/ellada/article/390996/seminario-apo-tin-ka...

Τώρα εκθειάζει τον Σιδηρόπουλο.Λες!

Εικόνα savvas gridlock

Το Σιδηροπουλο που παλια συσσωμη η εξυγιανση καθυβριζε με τα χειροτερα λογια, αλλα τωρα τον αγαπησαν.

Εικόνα Red Captain

Ωραίο το άρθρο σου και οι φώτο.... για να θυμόμαστε οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι μας!!!!!