Ο ''ΦΑΡΟΣ'' ΤΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΗΣ ΕΟΚ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ



Αφού θυμηθούμε το ξεκίνημα αυτής της ιστορίας, 2 μήνες πριν, όπως και κάποιες ακόμη ''ομορφιές'' στην ΕΟΚ του ''σωλήνα'' ΒαΖΕλακόπουλου, ας δούμε τη συνέχεια.
 
Στα πλαίσια της αντιμετώπισης της ολοκληρωτικής διοικητικής και οικονομικής αδιαφάνειας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης ξεκινούμε με την δημοσιοποίηση του πρακτικού αρχαιρεσιών των εκλογικών διαδικασιών της 4ης Σεπτεμβρίου  2016 και την κατάσταση των σωματείων και των εκπροσώπων που ψήφισαν, τα αποτελέσματα των οποίων  τόσο απροκάλυπτα κρύβονταν και ταυτόχρονα διαστρεβλώνονταν και έπρεπε να ζητήσουμε μέχρι και εισαγγελική παραγγελία.
 
Είναι προφανές πως η δημοσιοποίηση κάθε διοικητικής και οικονομικής απόφασης, ειδικά την εποχή της οικονομικής-κοινωνικής κρίσης, δεν αποτελεί απλά μια ηθική υποχρέωση όλων, αλλά και ένα μοναδικό εργαλείο για διάλογο, διαβούλευση, συμμετοχή στις αποφάσεις, κοινωνική λογοδοσία, καλύτερα αποτελέσματα διοίκησης, αλλαγή κακών νοοτροπιών  και υγιή ανάπτυξη του αθλήματος που αγαπάμε.
 
Είτε λίγο είτε πολύ ο καθένας μας μπορούσε να φανταστεί κάποιο  λόγο για τον οποίο  κρύβονταν αυτά τα στοιχεία της εκλογικής διαδικασίας και για αυτό  ουδέποτε και πουθενά και με οποιοδήποτε δημόσιο ή άλλο τρόπο ανακοινώθηκαν ή δημοσιοποιήθηκαν από την Ε.Ο.Κ. (Αριθμός εγγεγραμμένων μελών, ταμειακώς εντάξει και με δικαίωμα ψήφου μελών, μελών που ψήφισαν, λευκά άκυρα, αποτελέσματα αρχαιρεσιών, κτλ.) Άρθρο «Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης. Γιατί τόσο απροκάλυπτα κρύβονται και διαστρεβλώνονται  τα πραγματικά εκλογικά αποτελέσματα των αρχαιρεσιών-εκλογικών διαδικασιών της;»(6-1-2018).
 
Δεν μπορούσε όμως κανείς να φανταστεί ότι θα έβγαινε και στην επιφάνεια και μια  παράβαση του ισχύοντος  καταστατικού και νομοθεσίας με την αυθαίρετη  διαδικασία ανακήρυξης των υποψηφίων με διαχωρισμό εκ των προτέρων στο ενιαίο ψηφοδέλτιο σε τακτικά και αναπληρωματικά υποψήφια μέλη.Να «ορίζει» δηλαδή με τον τρόπο αυτό η ηγετική ομάδα ποιους θέλει αναπληρωματικούς και ποιους όχι!!! (Τραγελαφική δε είναι η περίπτωση που τα περισσότερα  εκλεγμένα μέλη του Δ.Σ. από τον αυθαίρετο διαχωρισμό τακτικών υποψήφιων μελών έχουν πάρει λιγότερους ψήφους από άλλα μη μέλη του Δ.Σ. που ήταν αυθαίρετα στον κατάλογο των υποψήφιων αναπληρωματικών μελών). Όλοι γνωρίζουμε πως θα έπρεπε να υπάρχει μια κατάσταση υποψηφίων και όσοι δεν εκλεγούν να είναι οι αναπληρωματικοί, όπως ακριβώς λέει και η παράγραφος 9 του άρθρου 10 του καταστατικού της Ε.Ο.Κ., « 9) Με βάση τις υποψηφιότητες, που προτάθηκαν, το Δ.Σ. με απόφαση του, αφού εξετάσει τη συνδρομή των νόμιμων προϋποθέσεων, για κάθε υποψήφιο, καταρτίζει ενιαίο κατάλογο των υποψηφίων, κατ’ απόλυτο αλφαβητική σειρά. Ο ενιαίος αυτός κατάλογος χρησιμοποιείται στις αρχαιρεσίες, σαν κοινό ψηφοδέλτιο.  Από το κοινό αυτό ψηφοδέλτιο οι αντιπρόσωποι των σωματείων – μελών ψηφίζουν τους υποψήφιους της προτίμησης τους.  Ο ονομαστικός κατάλογος των υποψηφίων αναρτάται σε περίοπτη θέση των Γραφείων της Ομοσπονδίας, οκτώ (8) ημέρες, πριν από την ημέρα που ορίσθηκε για την ψηφοφορία.» Και όλα τα παραπάνω για να γίνει αδύνατη η συμμετοχή-εκλογή κάποιου «άλλου μη αρεστού» υποψηφίου και ταυτόχρονα να μην χρειάζεται να εμπλακούν οι υποψήφιοι σε κυνήγι σταυρού και η μικρή ηγετική ομάδα βρεθεί σε ανασφάλεια  μη εκλογής!
 
Στην  συνέχεια λοιπόν μπορεί ο καθένας να διαβάσει και να καταλάβει τα πραγματικά αποτελέσματα των εκλογών και γιατί η ομοσπονδία προκλητικά και διαστρεβλωτικά ανακοίνωσε στο δελτίο τύπου της στις 4/9/16:  «Με πανηγυρικό τρόπο και ποσοστό 90,71%, η διοίκηση του Γιώργου Βασιλακόπουλου επανεξελέγη στις σημερινές εκλογές της ΕΟΚ, αποσπώντας την έμπρακτη επιδοκιμασία των σωματείων…».
 
Τέλος θα αφήσω ασχολίαστη την συνειδητή προχειρότητα της καταγραφής των εκπροσώπων που ψήφισαν, χωρίς να χρησιμοποιήσουν τις μηχανογραφημένες καταστάσεις της κάθε ένωσης των σωματείων και των εκπροσώπων τους, όπου θα καταγράφονται και ποια σωματεία δεν ψήφισαν. Ασχολίαστο επίσης θα αφήσω και το γεγονός ότι από τους 581 που ψήφισαν οι 99 ήταν γυναίκες, δηλαδή  το 17%, ενώ το παγκόσμιο αρνητικό φαινόμενο να μην έχει εκλεγεί ποτέ γυναίκα στο  Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης καλά κρατεί.
 
Ορίστε λοιπόν τα πραγματικά αποτελέσματα και τα σχετικά πρακτικά. (Η μηχανογραφημένη κατάσταση των ονοματεπωνύμων εκπροσώπων (αρχικά με αλφαβητική σειρά των επωνύμων και μετά με αλφαβητική σειρά των ονομάτων των σωματείων) προέκυψε από την απλή καταγραφή των στοιχείων των πρακτικών που παρατίθενται πρωτότυπα και αυτά  παρακάτω.
 
Εγγεγραμμένα σωματεία στο μητρώο της Ε.Ο.Κ :   800
 
Ψήφισαν                                                                        :   581 (αποχή 27,37)
 
Έγκυρα ψηφοδέλτια                                                    :   578 (λευκά 3)
 
Στο σύνολό τους οι  18 υποψήφιοι εκλέχτηκαν μέλη του Δ.Σ., παρόλο που μετά τον αρχικό αυθαίρετο διαχωρισμό τακτικών  και αναπληρωματικών μελών αρκετοί από τους υπόλοιπους υποψήφιους πήραν περισσότερους σταυρούς από τους αρχικά εκλεγμένους.
 
*Η πληρεξουσιότητα των αντιπροσώπων των σωματείων έχει νομιμοποιηθεί κατόπιν απόφασης του Δ.Σ. του ίδιου του σωματείου.
 
 
 
 
Για όλα αυτά φυσικά δεν υπάρχει εισαγγελέας σε αυτήν τη χώρα να ενδιαφερθεί, ούτε θα τα σχολιάσουν οι 2 υπουργάρες, ο Κοντονής με το Βασιλειάδη. Αυτοί ως γνήσιοι Συριζαίοι νοιάζονται μόνο ''να γκρεμίσουν τη γαυρο-παράγκα στο ποδόσφαιρο, μπας και πάρει και κάνας άλλος, πλην του Ολυμπιακού, το πρωτάθλημα''. Θα δούμε λοιπόν το πού θα καταλήξουν όλοι αυτοί, τα ροζ αριστερά κοπρόσκυλα του ΣΥΡΙΖΑ, οι καραμανλικοί απατεώνες των ΑΝΕΛ, οι λαθρέμπορες και σωματέμπορες χρηματοδότες τους, αλλά και οι όψιμοι συνεταίροι τους στα sites που βγαίνουν από τα αμπάρια του Golendri, αυτοί της μπασκετικής βρομιάς της ΕΟΚ. Έρχονται φυλακίσεις...

Σχόλια

Εικόνα ThomasK

Τους σφηνώθηκε η "εξυγίανση" στον πάτο τους και δεν χαμπαριάζουν, θα
το κάνουν αν τους σφηνωθεί ο "φάρος", δεδομένης της ανύπαρκτης
αντίδρασης από τις υπόλοιπες ΚΑΕ και των σχετικών παραγόντων ή
των υπευθύνων Αρχών (εισαγγελικών και μη);
Μακάρι να υπάρξει φως στη μαυρίλα και τη σαπίλα τής ΕΟΚ.

Εικόνα Γιάννης ο Red

Κι ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο του Γιώργου Κογκαλίδη.
http://to10.gr/dekaria/178273/akyres-ekloges-tis-eok/

"Άκυρες οι εκλογές της ΕΟΚ
Μόνο στην Ομοσπονδία του Γιώργου Βασιλακόπουλου γίνονται τέτοιες αρχαιρεσίες. Τι λέει ο Γιώργος Βασιλειάδης;

Γιώργος Κογκαλίδης -15/03/2018 12:00

Όταν μια ομοσπονδία (ΕΟΚ) ανακοινώνει με δελτίο Τύπου (04/09/2016) πως «με πανηγυρικό τρόπο και ποσοστό 90,71%, η διοίκηση του Γιώργου Βασιλακόπουλου επανεξελέγη στις σημερινές εκλογές της ΕΟΚ, αποσπώντας την έμπρακτη επιδοκιμασία των σωματείων…», δεν έχει λόγο να μην δίνει τα πρακτικά της Γενικής Συνέλευσης. Κάθε λογικός άνθρωπος θα τα είχε κάνει φέιγ βολάν για να διαφημίσει την πανηγυρική εκλογή του.

Η ΕΟΚ έπραξε το αντίθετο και χρειάστηκε να φτάσει ο Βασίλης Ντάκουρης στην εισαγγελία και να πάρει τα πρακτικά με εισαγγελική παραγγελία. Από μόνο του το γεγονός «φώναζε» πως κάτι είχαν να κρύψουν, γι’ αυτό και ουδέποτε, και πουθενά, και με οποιοδήποτε δημόσιο ή άλλο τρόπο, ανακοινώθηκαν ή δημοσιοποιήθηκαν από την ΕΟΚ τα πραγματικά εκλογικά αποτελέσματα.

Τι προκύπτει; Καταφανής παράβαση του ισχύοντος καταστατικού και της κείμενης νομοθεσίας, με αυθαίρετη διαδικασία ανακήρυξης των υποψηφίων, με διαχωρισμό εκ των προτέρων στο ενιαίο ψηφοδέλτιο, σε τακτικά και αναπληρωματικά υποψήφια μέλη!

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος και η ηγετική ομάδα της ΕΟΚ, «όρισαν» ποιους ήθελαν αναπληρωματικούς και ποιους όχι, απαγορεύοντας από τους εκλέκτορες να επιλέξουν! Το τραγελαφικό στην ιστορία είναι πως κάποια μέλη του Δ.Σ. (από τον αυθαίρετο διαχωρισμό τακτικών υποψήφιων μελών) έχουν πάρει λιγότερους ψήφους από άλλα… μη μέλη του Δ.Σ. (που ήταν αυθαίρετα στον κατάλογο των υποψήφιων αναπληρωματικών μελών). Μόνο στην ΕΟΚ του Βασιλακόπουλου συμβαίνουν αυτά.

Η παράγραφος 9 του άρθρου 10 του καταστατικού της ΕΟΚ, αναφέρει: «Με βάση τις υποψηφιότητες, που προτάθηκαν, το Δ.Σ. με απόφαση του, αφού εξετάσει τη συνδρομή των νόμιμων προϋποθέσεων, για κάθε υποψήφιο, καταρτίζει ενιαίο κατάλογο των υποψηφίων, κατ’ απόλυτο αλφαβητική σειρά.

Ο ενιαίος αυτός κατάλογος χρησιμοποιείται στις αρχαιρεσίες, σαν κοινό ψηφοδέλτιο. Από το κοινό αυτό ψηφοδέλτιο οι αντιπρόσωποι των σωματείων – μελών ψηφίζουν τους υποψήφιους της προτίμησης τους. Ο ονομαστικός κατάλογος των υποψηφίων αναρτάται σε περίοπτη θέση των Γραφείων της Ομοσπονδίας, οκτώ (8) ημέρες, πριν από την ημέρα που ορίσθηκε για την ψηφοφορία».

Στις αρχαιρεσίες από τα εγγεγραμμένα σωματεία στο μητρώο της ΕΟΚ (800 στον αριθμό), ψήφισαν 581 (αποχή 27,37%) και τα έγκυρα ψηφοδέλτια ήταν 578 (λευκά 3). Στο σύνολό τους οι 18 υποψήφιοι εκλέχτηκαν μέλη του Δ.Σ., παρόλο που μετά τον αρχικό αυθαίρετο διαχωρισμό τακτικών και αναπληρωματικών μελών, κάποιοι από τους υπόλοιπους υποψήφιους πήραν περισσότερους σταυρούς από τους αρχικά εκλεγμένους.

Έχει να πει κάτι ο κ. Βασιλειάδης; Μήπως έχει να μας πει κάτι ο κ. Κοντονής για τον «φάρο» του ελληνικού αθλητισμού;"