Τάκης Τσουκαλάς. Κατηγορία: Οπαδός Ολυμπιακού σε βαθμό κακουργήματος. ΕΝΟΧΟΣ ! Δις ισόβια!



Το σημερινό κείμενο είναι του Κόκκινου πρωτοετή της Νομικής. Δεν ανεβαίνει σαν Guest Red, αλλά το ανεβάζω σα Δίας, για δύο κυρίως λόγους. Πρώτον γιατί με εκφράζει απόλυτα και δεύτερον γιατί ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΤΑΚΑΡΟ.
 
Θέμα επικαιρότητας:  Τάκης και Θανάσης Αντετοκούμπο.  Άλλα θέματα και προβλήματα δεν υπάρχουν στην Ελλάδα ε, θεσμοί, μηχανισμοί, κ.λπ.,  λειτουργούν υποδειγματικά παντού, το ήθος ξεχειλίζει, ιδίως στους κυβερνώντες κ.κ. Τσίπρα και Καμμένο, οπότε τι πιο φυσικό από το να ασχολούμαστε όλοι, Αρείου Πάγου συμπεριλαμβανομένου, με τον Τάκη και τον Θανάση Αντετοκούμπο.
 
Τα τριγύρω τα διαβάσαμε όλοι (π.χ., ποιοι είναι αυτοί που κίνησαν το θέμα, όπως ο κ. Δημητράς, κ.α.).  Να βλέπαμε τώρα λοιπόν και τα νομικά δεδομένα της υπόθεσης, με την λίγη πάντα γνώση που προσφέρει το πρώτο μόλις έτος της νομικής σχολής βεβαίως-βεβαίως.
 
Ο λεγόμενος αντιρατσιστικός νόμος είναι ο ν. 927/1979 όπως ισχύει σήμερα (με τις τροποποιήσεις δηλαδή που επέφερε ο ν. 4285/2014).  Το άρθρο 1 του νόμου αυτού έχει ως εξής:
 
1. Όποιος με πρόθεση, δημόσια, προφορικά ή δια του τύπου, μέσω του διαδικτύου ή με οποιοδήποτε άλλο μέσο ή τρόπο, υποκινεί, προκαλεί, διεγείρει ή προτρέπει σε πράξεις ή ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος ή βία κατά προσώπου ή ομάδας προσώπων, που προσδιορίζονται με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, τις γενεαλογικές καταβολές, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή, το σεξουαλικό προσανατολισμό, "τα χαρακτηριστικά φύλου" ή την αναπηρία, κατά τρόπο που εκθέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη ή ενέχει απειλή για τη ζωή, την ελευθερία ή τη σωματική ακεραιότητα των ως άνω προσώπων, τιμωρείται με φυλάκιση τριών (3) μηνών έως τριών (3) ετών και με χρηματική ποινή πέντε έως είκοσι χιλιάδων (5.000 - 20.000) ευρώ.
 
Σύμφωνα με το άρθρο 5 του ιδίου νόμου «Οι πράξεις που περιγράφονται στον παρόντα νόμο, καθώς και τα εγκλήματα που τελούνται συνεπεία αυτών, διώκονται αυτεπαγγέλτως» (κρατήστε το αυτό, είναι σημαντικό).
 
Δείτε την εκπομπή του Τάκη και το τι είπε για Θανάση Αντετοκούμπο.  Υποκίνησε ή προκάλεσε ή διέγειρε ή προέτρεψε οποιονδήποτε (π.χ. τους οπαδούς του Ολυμπιακού που θεωρητικά αποτελούν το κοινό της εκπομπής) σε κάποια πράξη ή ενέργεια και πολύ περισσότερο σε κάποια πράξη ή ενέργεια που να μπορεί να προκαλέσει διακρίσεις, μίσος ή βία κατά οποιουδήποτε προσώπου (ειδικά του Θανάση Αντετοκούμπο) που προσδιορίζεται με βάση φυλή ή χρώμα, και όλα αυτά κατά τρόπο που εκθέτει σε κίνδυνο την δημόσια τάξη ή ενέχει απειλή για την ζωή ή ελευθερία ή σωματική ακεραιότητα του Θανάση Αντετοκούμπο?
 
ΟΥΤΕ Ο ΠΙΟ ΑΚΡΑΙΦΝΗΣ ΑΝΤΙ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΙΣΧΥΡΙΣΤΕΙ ΠΩΣ Ο ΤΑΚΗΣ, με ό,τι είπε στην εκπομπή, ΥΠΟΚΙΝΗΣΕ, κ.λπ., ΣΕ ΠΡΑΞΕΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ ΚΑΙ ΒΙΑΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΜΠΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕ ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ.
 
Κ-α-μ-ί-α   ά-λ-λ-η   διάταξη του αντιρατσιστικού νόμου δεν είναι συναφής με ό,τι τέλος πάντων έγινε και ειπώθηκε στην εκπομπή, άρα, δεν υπάρχει κατ’ ουσία ζήτημα παραβίασης του αντιρατσιστικού νόμου.
 
Εάν θεωρήσουμε πως μια κουβέντα όπως αυτή του Τάκη μπορεί να παραβιάζει τον αντιρατσιστικό νόμο, η πρόσφατη κουβέντα του αξιότιμου κ. Πρωθυπουργού ότι δεν θέλει τα παιδιά του να γίνουν Ολυμπιακοί, ήτοι η αποδοκιμασία όσων είμαστε Ολυμπιακοί με την απαξία που μας προσέδωσε, δεν συνιστά άραγε δημόσια, προφορική και σκοπούμενη διάκριση ομάδας προσώπων?  Μήπως να κάνει ο Άρειος Πάγος έρευνα και για αυτό?
 
ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ:  Υπέπεσε λοιπόν ο Τάκης σε κάποιο ποινικό αδίκημα? 
 
Ακόμη και εάν ξεπεράσουμε όλα τα ηθικά ελαφρυντικά (ότι πρόκειται για οπαδική εκπομπή, ότι προβάλλεται αργά, ότι οι παρουσιαστές ομιλούν λαϊκά, ότι σχολιάζουν αθλητές-δημόσια πρόσωπα, ότι η εκπομπή ήταν συναισθηματικά φορτισμένη μετά τον αγώνα μπάσκετ, ότι ειπώθηκε κάτι εκ παραδρομής και εν τη ρύμη του λόγου, ότι δεν μπορεί κατά τους κανόνες της κοινής πείρας και λογικής ο Τάκης να αναφερόταν υποτιμητικά στο χρώμα του συγκεκριμένου αθλητή, δεδομένου ότι και ο Ολυμπιακός έχει στις τάξεις του, σε πάρα πολλά αθλήματα και ειδικά στο μπάσκετ, έγχρωμους αθλητές, ότι ειδικά ο Τάκης έχει κοινωνική δράση υπέρ προσφύγων, κ.λπ.) και προσεγγίσουμε το ζήτημα με την μέγιστη αυστηρότητα, σε ένα μόνο άρθρο του ποινικού κώδικα ή οποιουδήποτε άλλου ειδικού ποινικού νόμου μπορούμε να υπαγάγουμε την κουβέντα:
 
Στο άρθρο 361 του Ποινικού Κώδικα, κατά το οποίο «1. Όποιος, εκτός από τις περιπτώσεις της δυσφήμησης (άρθρα 362 και 363), προσβάλλει την τιμή άλλου με λόγο ή με έργο ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι ενός έτους ή με χρηματική ποινή. Η χρηματική ποινή μπορεί να επιβληθεί και μαζί με την ποινή της φυλάκισης».
 
Υπό την δυσμενή για τον Τάκη εκδοχή ότι η λέξη «πίθηκος» χρησιμοποιήθηκε λόγω του χρώματος του αθλητή (και όχι π.χ. από τις σπαστικές κινήσεις του σε όλο το παιχνίδι), εφαρμογής τυγχάνει ΚΑΙ το άρθρο 81Α του Ποινικού Κώδικα, κατά το οποίο: «Εάν από τις περιστάσεις προκύπτει ότι έχει τελεστεί έγκλημα κατά παθόντος, η επιλογή του οποίου έγινε λόγω των χαρακτηριστικών φυλής, χρώματος, εθνικής ή εθνοτικής καταγωγής γενεαλογικών καταβολών, θρησκείας, αναπηρίας, σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας ή χαρακτηριστικών φύλου το πλαίσιο ποινής διαμορφώνεται ως εξής: α) Στην περίπτωση πλημμελήματος, που τιμωρείται με φυλάκιση έως ένα (1) έτος, το κατώτερο όριο της ποινής αυξάνεται στους έξι (6) μήνες και το ανώτερο όριο αυτής στα δύο (2) έτη. Στις λοιπές περιπτώσεις πλημμελημάτων το κατώτερο όριο ποινής αυξάνεται κατά ένα (1) έτος».
 
Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η όμωςΤο άρθρο 368 του Ποινικού Κώδικα ορίζει ότι «1. Στις περιπτώσεις των άρθρων 361, 362, 363, 364 και 365 η ποινική δίωξη ασκείται μόνο ύστερα από έγκληση» (έγκληση είναι η μήνυση από το ίδιο το θύμα, και όχι από άλλο πρόσωπο, δηλαδή στην περίπτωσή μας τον Θανάση Αντετοκούμπο).
 
Άρα λοιπόν, συμπερασματικά, τι καταλαβαίνουμε από τα ανωτέρω?
 
Αν, ξαναλέμε ΑΝ, υποθέσουμε πως ο Τάκης μπορεί να υπέπεσε σε κάποιο αδίκημα, δεν μπορεί να είναι άλλο παρά μόνο η εξύβριση του άρθρου 361 του ποινικού κώδικα, υπό την επιβαρυντική περίπτωση του άρθρου 81Α του ποινικού κώδικα στην χειρότερη/αυστηρότερη για τον Τάκη περίπτωση και σε καμία περίπτωση στα του άρθρου 1 του αντιρατσιστικού νόμου.
 
Και τότε γιατί μιλάνε όλα τα παπαγαλάκια λοιπόν για αντιρατσιστικό νόμο?
 
Διότι τα αδικήματα του αντιρατσιστικού νόμου διώκονται, όπως είδαμε πιο πάνω ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΩΣ, ενώ για να διωχθεί κάποιος για εξύβριση, χρειάζεται έγκληση, δηλαδή μήνυση από το ίδιο το θύμα.  Ο Θανάσης Αντετοκούμπο ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΜΗΝΥΣΗ στον Τάκη (όπως δεν έκαναν μήνυση εκατοντάδες αθλητές κατά επώνυμων ή ανώνυμων οπαδών που, σε αμιγώς οπαδικού χαρακτήρα εκδηλώσεις όπως αγώνες, εκπομπές, κ.λπ., είπαν μια κουβέντα παραπάνω).  Άρα δεν μπορεί να γίνει δίωξη και κατηγορία. Τέλος.
 
Βεβαίως το θέμα έπρεπε να μην είχε τραβήξει καν προσοχή, πόσο μάλλον να φτάσει έως εδώ.  Προσπαθούν όμως τα πιστόλια του γνωστού παρακρατικού συστήματος να κάνουν την τρίχα τριχιά σε οτιδήποτε αφορά και πλήττει άμεσα ή έμμεσα τον Ολυμπιακό και μπλέκουν εδώ και καιρό και την δικαιοσύνη, αναζητώντας εκεί όμοιούς τους που θα κάνουν το άσπρο μαύρο.  Μπορεί φυσικά και να τους βρουν, και ο Τάκης να παραπεμφθεί με τον αντιρατσιστικό νόμο, σε μια δίκη όπου τελικά θα αθωωθει, αλλά αυτό δεν θα έχει σημασία αφού θα είναι όμηρος καμιά πενταετία και θα έχει τέλος πάντων τόσο λοιδωρηθεί στο μεταξύ.
 
Θέλουμε να αγιάσουμε, δηλαδή να μην ασχολούμαστε μαζί τους, και δεν μας αφήνουν.  Ανεξάρτητα από το αν εμείς οι Ολυμπιακοί παρακολουθούμε ή όχι την εκπομπή και αν η αισθητική ή οι όποιες κουβέντες εκεί μας εκφράζουν ή όχι, το βέβαιο είναι ένα:  Το παρακράτος (δεν νοείται παρακράτος χωρίς συμμετοχή διεφθαρμένων πολιτικών, κρατικών μηχανισμών, φορέων και λειτουργών) ενοχλείται από τον Θρύλο και τον Μαρινάκη και τον οποιονδήποτε έχει τέλος πάντων σχέση με το παγκόσμιο αθλητικοκοινωνικό κίνημα που λέγεται Ολυμπιακός, με το πρωτοφανές παγκοσμίως μέγεθος (αναλογικά με τον πληθυσμό της χώρας, τα αθλήματα, την κοινωνική δράση, την επιρροή που ασκεί στον κόσμο του, κ.λπ.).  Στο στόχαστρο χθες ο Μαρινάκης, σήμερα ο Τάκης, αύριο εμείς που πάμε π.χ. στο γήπεδο, κ.λπ., και πάντα πάντως ο Ολυμπιακός.   Προφανώς η εκπομπή ενοχλούσε και έπρεπε να βρεθεί τρόπος να σταματήσει.  Κι αν δεν υπήρχε τρόπος, κανένα πρόβλημα.  Εφευρέθηκε ένας.
 
Νιώστε, στηρίξτε, ελάτε στα γήπεδα και ενεργοποιηθείτε γενικά όπου βλέπετε μάχες, ακόμη και στα σόσιαλ μίντια.  Είμαστε στην δίνη του μεγαλύτερου πολέμου της ιστορίας μας, δεν ξανάγινε συνασπισμός των ιστορικών αθλητικών εχθρών μας με οικονομικούς παράγοντες της χώρας, προδότες πολιτικούς, επίορκους δικαστικούς, ενεργούμενα αστυνομικούς και δημοσιογραφικά πιστόλια.  Ούτε στην χούντα.  Κι είμαστε κοντά στη νίκη.  Θα τα γράψει όλα η ιστορία.  Στην κρίσιμη αυτή καμπή, δίνουμε όλοι το παρόν, με ό,τι μπορούμε.  Όπου πρέπει, όπως πρέπει.  Προς το παρόν, εδώ, και με λόγια και επιχειρήματα.
 

Σχόλια

Εικόνα Γιώργος Π.

(Άφησα και πμ, το γράφω κι εδώ σε περίπτωση που δεν εστάλη)

Υπάρχει ανάρτηση στο σάιτ του Λαλάκη στην ενότητα ΄΄στις γρήγορες΄΄ που αναφέρει: "Αφήστε ήσυχη τη βοηθό που ακύρωσε κανονικό γκολ στο Αγρίνιο, θέλει να μείνει λίγο μόνη να σκεφτεί." 24 Νοεμβρίου 2018, 19:36

Αυτό τώρα είναι σεξιστικό ή όχι? Κάνει διάκριση στο φύλο ή όχι? Για να ξέρουμε. Από το ίδιο σάιτ που πριν λίγες μέρες υποτίθεται παρέδιδε μαθήματα αντιρατσισμού με αφορμή τον Τάκη

Καλό είναι να αναδεικνύουμε τέτοια θέματα. Υπάρχουν και άλλα σάιτ και λογαριασμοί σε fb, twitter που κάνουν ολυμπιακή αντιπροπαγάνδα και θα μπορούσαν να ενημερωθούν για το συγκεκριμένο και να γίνει ένα "θεματάκι". 'Ετσι, για να μην τρώει ο κόσμος μόνο την προπαγάνδα που μας σερβίρουν από τα βωθροσάιτ τους, να ξέρουν ότι υπάρχει και απάντηση

Εικόνα Aprosarmostos17

Η δικαιοσύνη θα έπρεπε να επέμβει και στο πρόσφατο παρελθόν, όταν ο τότε υφυπουργός παιδείας (!!!) / σούργελο / μεθύστακας Ζουράρις, είχε προσβάλλει ΖΩΝΤΑΝΑ στην εκπομπή του πανίβλακα Μπογδάνου, τα εκατομμύρια των οπαδών του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, παραφράζοντας αισχρό σύνθημα της εξέδρας των μπουγατσομάχων οπαδών. Μάλιστα όταν αργότερα εξύβρισε τους οπαδούς του Άρη, αναγκάστηκε σε παραίτηση από τον σαλτιμπάγκο Καμμένο για να μην χάσουν ψηφαλάκια και όταν ζήτησε συγνώμη προς τους οπαδούς του Άρη με την ουρά στα σκέλια, επανέλαβε ότι δεν μετάνοιωσε για το σύνθημα εναντίον των οπαδών του Ολυμπιακού.

Αν για παράδειγμα ένας Πειραιώτης υφυπουργός παιδείας επισκεφτεί το Μακεδονία TV, και πει ζωντανά στον αέρα: "ΚΑΘΕ ΠΑΤΕΡΑΣ ΠΑΟΚΤΖΗΣ ΕΧΕΙ ΕΤΑΙΡΑ ΚΟΡΗ, ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΚΙΝΑΙΔΟ ΥΙΟ, ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΛΕΝΤΑΝΕ ΟΛΟΙ", δεν θέλω να φανταστώ το τσουνάμι αντιδράσεων και τις δικαστικές εμπλοκές του φουκαρά υφυπουργού, αν βέβαια καταφέρει να φτάσει ζωνταντός και αρτιμελής μέχρι το αεροδρόμιο Μακεδονία και εγκαταλείψει την χώρα των Μάο-Μάο.

Και ρωτώ: Αν πετύχω πουθενά τον μεθύστακα παπαρολόγο Ζοράρι (με γιώτα, όπως το αρχίδι) και τον σαπίσω στο ξύλο, θα φταίω εγώ; Θα πρέπει να λογοδοτήσω; Αυτός ο μπινές γιατί δεν λογοδότησε; Τελικά για ποιους ισχύουν οι νόμοι; Και ποιος αποφασίζει για το ποιοι και πότε θα λογοδοτήσουν;

Σήκωσαν τον ντουνιά για μια μεταμεσονύκτια οπαδική εκπομπή στο ΑΒ Channel, όταν για παράδειγμα το φασιστικό φανόμενο Χίος βρίζει οτιδήποτε συμβολίζει τη διαφορετικότητα, όταν σκατοφασίστες σαν τον Πλεύρη, τον Βελόπουλο, τον Άδωνι και ένα σωρό ακόμα wannabe γκεμπελίσκους έχουν πλημμυρίσει την ελληνική τιβί και χύνουν δηλητήριο στον αμόρφωτο νεοέλληνα. Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο.

Εικόνα Ποσειδωνία

Η στήριξη του Τσουκαλά στην Μακεδονία , αλλά και σε κάθε τι ελληνικό τρομάζει τους σύγχρονους εθνομηδενιστές, οι οποίοι κινούνται ενάντια στην γλώσσα μας, ενάντια στη θρησκεία, ενάντια στην φιλοπατρία, υπέρ του διαμελιστικού μειονοτικού πολυπολιτισμού, υπέρ της μονομερούς από την Ελλάδα κατάργησης των συνόρων, υπέρ των μεταναστών και ενάντια στους γηγενείς!!
Αυτή τη στήριξη του Τσουκαλά στον Ελληνισμό, έγινε κυνηγητό.