ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΑΝΗΚΕΙ ΤΟ ''LE CHALET'' ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ;



Συνεχίζουμε από εδώ, γιατί τα καλοκαιρινά σενάρια για πώληση της ΠΑΕ Ξάνθη τελικά δεν ευοδώθηκαν. Τουλάχιστον με βάση όσα κυκλοφόρησαν προς τα έξω, γιατί ανεπίσημα, off the record που λένε, οι σχετικές φήμες εξακολουθούν να οργιάζουν. Η ομάδα ξεκίνησε το φετινό πρωτάθλημα στη Superleague δίχως χορηγό στη φανέλα.
 
 
Έναν μήνα πριν οι πάντες στην Ξάνθη ζούσαν στον αστερισμό της επικείμενης πώλησης της ΠΑΕ από τον Χρήστο Πανόπουλο σε ρωσικά συμφέροντα, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα που εμφανίστηκαν σε σειρά διαφορετικών ιστοσελίδων.
Εμφανίστηκε μάλιστα το όνομα του Μπορις Μουζενίδη, δεν διαψεύστηκε αλλά έγινε γνωστό ότι ο ελληνορώσος μεγιστάνας του τουρισμού και προσωπικός φίλος του Ιβάν Σαββίδη αρνήθηκε τελικά την προσφορά, που περιελάμβανε και το ξενοδοχείο Le Chale επικαλούμενος την άγνοιά του περί του ποδοσφαίρου.
Την ίδια στιγμή αναφερόταν ότι «πάντως, το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ της Θράκης έχει βγει «στο σφυρί» από τον Χρ.Πανόπουλο και εμφανίστηκε άμεσα Ρώσος επενδυτής», με την επισήμανση ότι «γίνεται προσπάθεια η μεταβίβαση να ολοκληρωθεί εντός του μήνα».
Ο μήνας αυτός ήταν ο Αύγουστος, πέρασε και η περίφημη ανακοίνωση της μεταβίβασης του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της ΠΑΕ Ξάνθη δεν έχει ακόμα γίνει. Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν θα γίνει.  Παρατηρητικοί φίλοι της ομάδας επισήμαναν στο ThrakiSportS κάτι πρωτόγνωρο, που μπορεί να μην είναι άσχετο με τις (κυοφορούμενες;) διοικητικές εξελίξεις.
Στους πρώτους δύο αγώνες του πρωταθλήματος η φανέλα της Ξάνθης ήταν καθαρή από χορηγούς, πλην φυσικά της Joma που προμηθεύει το αθλητικό υλικό. Δεν υπήρχε ούτε ΟΠΑΠ με το «Πάμε Στοίχημα» όπως τα προηγούμενα χρόνια αλλά ούτε καν οι εταιρείες του Πανόπουλου «Viagas» και «Special Cars», που ανήκουν στην «Βιαμάρ» που είναι επισήμως η ιδιοκτήτρια της Ξανθης.
Οι εταιρείες αυτές ή έστω η ίδια η Βιαμάρ μέχρι την περσινή σεζόν εικονίζονταν σε διάφορα σημεία της επίσημης εμφάνισης της ομάδας, μπροστά, πίσω, στα σορτσάκια, παντού. Πλέον όχι, ούτε στην κόκκινη εμφάνιση κόντρα στον Παναθηναϊκό ούτε στην πορτοκαλί απέναντι στον Ατρόμητο.
Ακόμα πιο παρατηρητικοί τόνισαν ότι οι συγκεκριμένες εταιρείες δεν εμφανίστηκαν ούτε στις διαφημιστικές πινακίδες του αγώνα της πρεμιέρας στο Ξάνθη Arena με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό.
Πρόκειται για κίνηση αν μη τι άλλο περίεργη, αν κρίνει κανείς ότι επρόκειτο για τηλεοπτικό παιχνίδι που μεταδόθηκε αό την ΕΡΤ, δηλαδή από ελεύθερη συχνότητα και μάλιστα εναντίον ενός εμπορικού αντιπάλου. Η λογική λέει ότι ο οποιοσδήποτε θα ήθελε να διαφημιστεί σε αυτό το παιχνίδι και πολύ περισσότερο οι εταιρείες του Πανόπουλου, που τόσα χρόνια εξαργύρωναν με αυτόν τον τρόπο την ιδιοκτησία της Ξάνθης από την «Βιαμάρ».
Κάποιοι λένε ότι είναι και αυτό ένα δείγμα ότι τα πράγματα είναι σοβαρά και οι άνθρωποι που τρέχουν το μάρκετινγκ της Ξάνθης και πρωτίστως ο ίδιος ο Πανόπουλος δεν είχαν καν τον χρόνο να ασχοληθούν με τέτοια ζητήματα, τα οποία προφανώς θεωρούνται «ασήμαντα» μπροστά στο επικείμενο σοβαρό deal.
Κάποιες άλλες πηγές ωστόσο εκτίμησαν στο ThrakiSportS ότι ενδεχομένως το deal να έχει γίνει και απλά να μην το έχουμε μάθει ακόμα, όπως πολλές φορές στο παρελθόν έχει συμβεί με σαφώς μικρότερης σημασίας ζητήματα σχετικά με τις επιχειρηματικές δράσεις του Χρήστου Πανόπουλου, όταν οι ανακοινώσεις έρχονταν τελευταίες...
 
Μετά το φετινό παιχνίδι Ξάνθη-Λάρισα, με την...απίθανη πραγματικά διαιτησία του κυρίου Λάμπρου, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αλέκος Κούγιας, δήλωσε τα παρακάτω.
 
Με πήρε το βράδυ ο Γιάννης Παπαδόπουλος μετά τη δήλωση που είχα κάνει για τον διαιτητή και μου είπε μην ψάχνεις, την Ξάνθη την αγόρασε ο Σαββίδης.
 
Θυμίζουμε ότι ο Γιάννης Παπαδόπουλος είναι το ''δεξι χέρι'' του Δημήτρη Μελισσανίδη σε θέματα...παρασκηνίου. Στις 9 Δεκεμβρίου, με το που τελείωσε το παιχνίδι Ξάνθη-Ολυμπιακός, ο υπεύθυνος Επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κώστας Καραπαπάς, με δηλώσεις του στην κάμερα της ''δημόσιας και όχι κρατικής'' ΕΡΤ, η οποία κάλυπτε τηλεοπτικά τον αγώνα, αναρωτήθηκε δημοσίως ''σε ποιον ανήκει μετοχικά η ΠΑΕ Ξάνθη;''.
 
 
Προχθές ''ξαναχτύπησε'' ο Κυριάκος Θωμαΐδης.
 
 
Θα είχε ενδιαφέρον να μας ενημερώσει ο Χρ.Πανόπουλος σε ποιον ανήκει πλέον το Le Chalet της Ξάνθης. Πάντα του άρεσαν οι καθαρές κουβέντες.
 
Το ''Le Chalet'' είναι ένα 4-άστερο ξενοδοχείο στα Πηγάδια της Ξάνθης, το οποίο χτίστηκε μαζί με το γήπεδο της θρακιώτικης ομάδας. Μαθαίνουμε λοιπόν ότι από αυτό το ξενοδοχείο ξηλώθηκαν όλα τα διακριτικά, π.χ. ταμπέλες, που είχαν επάνω το όνομα της Ξάνθης. Αυτήν την στιγμή διενεργείται οικονομικός έλεγχος στα ταμεία της ΠΑΕ, η οποία γενικά λειτουργούσε με διαφανή τρόπο από το 1991 που ενεπλάκη σε αυτήν διοικητικά ο Πανόπουλος. Μόλις ολοκληρωθεί ο έλεγχος, εκεί κάπου προς το...Φεβρουάριο του 2019, όπως ακούγεται, θα ανακοινωθεί η μεταβίβαση των μετοχών της ΠΑΕ στο νέο αφεντικό, το οποίο θα είναι ο...Μπόρις Μουζενίδης, αυτός που το καλοκαίρι διαβάζαμε ότι...έκανε πίσω. Μάλιστα υπάρχουν φήμες για παλαιμάχους ποδοσφαιριστές της Ξάνθης, οι οποίοι έχουν ήδη προσεγγιστεί, ώστε να αναλάβουν διοικητικό πόστο στη νέα εποχή για την ακριτική ΠΑΕ. Ακούγεται ας πούμε το όνομα του Ζήση Βρύζα για τη θέση του προέδρου. Ο Βρύζας έχει κάποια μπλεξίματα με τοκογλύφους που τον κυνηγούν, έφυγε κι από την Εθνική Ελλάδος, με το που πήγε σε αυτήν ο Άγγελος Αναστασιάδης, οπότε ήρθε η ώρα να ''βολευτεί''. Εντάξει, δεν θα είναι στο κυρίως μαγαζί, την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, στην οποία δούλευε παλαιότερα, ούτε στη μεγαλύτερη θυγατρική της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, την τωρινή ''εξυγιαντική'' ΕΠΟ. Θα πάει σε άλλο, μικρότερο παράρτημα, την Ξάνθη. Μπράβο Ζήση, μπράβο και σε όσους ''εξυγίαναν'' το ελληνικό ποδόσφαιρο, με τις πλάτες της UEFA του ''Τεό'' Θεοδωρίδη, αλλά και των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που μας κυβερνούν. Γέμισε με ΜΑΥΡΑ ρούβλια όλη η χώρα...
 
Υ.Γ. Μην ξεχνάμε και το ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ του Ιβάν ''Σαββίδη'' που λέγεται ΠΑΣ Γιάννινα, έτσι;