CL 2019-20. Η ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ ΑΝΑΤΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ



Γράφει ο Red Dragon
 
Μετά την πρόκριση επί της Κράσνονταρ να αναφέρουμε κάποια πράγματα.
 
Ο Ολυμπιακός με τον Βαγγέλη Μαρινάκη στο τιμόνι του έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που προκρίθηκε στους ομίλους από το μονοπάτι των μη πρωταθλητών.
 
Ο Ολυμπιακός με τον Βαγγελη Μαρινακη στο τιμόνι του πέρσι προκρίθηκε σε όμιλο με την Μπετις και την Μιλαν που δεν ειχε αποκλειστει απο ομιλο ευρωπαικης διοργανωσης και ενω πριν ο Ολυμπιακος για πρωτη φορα στην ιστορια του απεκλεισε συλλογο Πρεμιερ Λιγκ.
 
Ο Ολυμπιακος θα βρεθει στην κληρωση του Τσαμπιονς Λιγκ στο τριτο γκρουπ δυναμικοτητας και συγκεριμενα στην 21η θεση μεταξυ των ομαδων που θα συμμετεχουν σε αυτο.
 
Ολο αυτο τον καιρο αναλυαμε το τι ομαδες ειχε να αντιμετωπισει ο Ολυμπιακος.
 
Ας δουμε καποια πραγματα. Ο Ολυμπιακος συμμετειχε στο μονοπατι των μη πρωταθλητων. Αυτο το μονοπατι εδινε δυο εισιτηρια στο Τσαμπιονς Λιγκ. Σε αυτο συμμετειχαν ομαδες οπως οι δευτεροι απο Πορτογαλια, Βελγιο, Ολλανδια, Τουρκια, Ουκρανια, Ελβετια, Αυστρια, Τσεχια και αναμεσα τους ομαδες οπως η Πορτο, η PSV. Ομαδες οπως αυτες που απεκλεισε ο Ολυμπιακος.Ομαδες απο χωρες πολυ ψηλοτερα απο την Ελλαδα στην καταταξη της UEFA.
 
Ο πρωτος αντιπαλος του Ολυμπιακου στα προκριματικα συγκεντρωσε 7 βαθμους σε ομιλο με Ρεαλ, Ρομα, Τσσκα Μοσχας.
 
Μιλαμε για προκριματικα παιχνιδια (οπου ο Ολυμπιακος δεν ειχε ενα ποδοσφαιριστη με τοσο κομβικη σημασια στο παιχνιδι του ενω τρεις ποδοσφαιριστες με επισης πολυ ενεργο ρολο, ενδεκαδατοι ολοι τους περσι, στο ροστερ στο Κοπα Αφρικα) με ματς καθε βδομαδα και με αντιπαλους με διαφορετικα χαρακτηριστικα μεταξυ τους πχ απο την Μπασακσεχιρ του 4-2-3-1 ο Ολυμπιακος αντιμετωπισε μια ομαδα με διαφορετικη φιλοσοφια (4-3-3). Αυτο απαιτει να εχεις την ικανοτητα να διαβασεις αριστα τον καθε αντιπαλο και να διαθετεις ποδοσφαιριστες που μπορουν να ανταποκριθουν αριστα στο τακτικο κομματι.
 
Ο Ολυμπιακος περσι καταφερε να προκριθει σε ομιλο με την δευτερη σε κατοχη μπαλας στην Ισπανια οπου εκανε διπλα στο Καμπ Νου και στο Μπερναμπεου και την Μιλαν που οπως αναφεραμε δεν ειχε αποκλειστει απο ομιλο ευρωπαικης διοργανωσης και πιο πριν απεκλεισε ομαδα Πρεμιερ Λιγκ.
 
Θυμαται κανεις λοιπον καποιον προπονητη που να καταφερε οχι απλα αντιστοιχα πραγματα αλλα να παρουσιασε τετοια δουλεια σε καθε επιπεδο? Μπορει να αντιληφθει καποιος τι σημαινει να δηλωνουν προπονητες και ποδοσφαιριστες αντιπαλων οτι ο Ολυμπιακος για παραδειγμα ειχε καλυτερη φυσικη κατασταση απο ομαδες της Λα Λιγκα και της Serie A οπως η Μιλαν που εκεινη την περιοδο ηταν απο τις πρωτες σε χιλιομετρα στο πρωταθλημα της.
 
Οταν εμεις καταγραφαμε τα αυτονοητα μετα απο μια εξαιρετικη (τετοια ηταν) σεζον του Ολυμπιακου σε Ελλαδα (με την δευτερη μεγαλυτερη συγκομιδη βαθμων τα τελευταια εννια χρονια και ενω υπερτερουσε σε καθε κατηγορια, ομαδικη και ατομικη) ξερετε ποιο ηταν το ¨αντεπιχειρημα¨? Η ΠΑΠΑΡΙΑ ¨δεν πετυχαμε και τους τρεις στοχους¨ (και αναφερονταν και στην Ευρωπη μαλιστα μετα τα οσα καταφερε ο Ολυμπιακος). Ολα αυτα με νεα ομαδα, με το εκτο νεανικοτερο συνολο στο Γιουροπα Λιγκ κοντρα σε αυτη την σαπιλα του ελληνικου πρωταθληματος. Καναμε αγωνα κατα του κατσαπλιαδισμου για να καταγραφουμε απλα τα στοιχειωδη.
 
Για να συνδεσουμε βεβαια οσα αναφεραμε στο ξεκινημα της αναρτησης και αυτα που αναφεραμε πιο πριν θα κανουμε την εξης ερωτηση? Τι χρειαστηκε ωστε ο Ολυμπιακος να καταφερει κατι τετοιο? Ας κοιταξει καποιος ποσο κοστισαν απλα ποδοσφαιριστες οπως οι Σα, Σεμεδο (που ευχη ολων ειναι να ειναι ενταξει), Μερια, Γκιλιερμε. Μονο οι αγορες τους κοστισαν πανω απο 12 εκ ευρω και δεν αναφερομαστε σε συμβολαια ποδοσφαιριστων οπως των Ομαρ (δεν υπαρχουν ακραια μπακ στην χωρα μας και σε πολλες ομαδες μετα απο αυτες που συμμετεχουν στα μεγαλυτερα ευρωπαικα συμβολαια με αντιστοιχα συμβολαια) κλπ. Δεν κανουμε αναφορα στις υπολοιπες θεσεις.
 
Ο Ολυμπιακος που περσι δεν συμμετειχε καν στα προκριματικα του Τσαμπιονς Λιγκ και φετος συμμετειχε στο μη ¨βατο¨ μονοπατι των προκριματικων του Τσαμπιονς Λιγκ.
 
Τι ακριβως εκανε λοιπον? Περσι δαπανησε περισσοτερα απ οτι ολοι οι υπολοιποι μαζι και φετος ενω συμμετειχε στο μη ¨βατο¨ μονοπατι των προκριματικων διατηρησε καθε του ποδοσφαιριστη και εκανε συγκεκριμενες προσθηκες. Η πλειοψηφια των ομαδων που συμμετεχουν στο μη ¨βατο¨ μονοπατι (και χωρις να συμμετεχουν σε πρωταθλημα οπως το ελληνικο με ανυπαρκτα εσοδα και χορηγιες) θα σκεφτοταν ¨για ποιο λογο να ανοιχτουμε ενω μπορει να μην τα καταφερουμε στα προκριματικα¨ (οχι σαν τον ¨επενδυτη¨ με το ξενοδοχειο και τα αναψυκτηρια που περσι εκανε αναφορες περι ¨απεριοριστου μπατζετ¨ και φετος ενω η ομαδα του συμμετειχε στο ¨βατο¨ μονοπατι των προκριματικων περιμενε να κανει μεταγραφες απο τα χρηματα που θα επρεπε να φεσωθουν Ελληνες φορολογουμενοι).
 
Σας φαινονται αυτονοητα αυτα στο ευρωπαικο ποδοσφαιρο? Μια ματια σε αυτο αρκει για να παρετε τις απαντησεις σας.
 
Δεν ειναι φυσικα μονο το χρημα, ειναι η γενικοτερη λειτουργια ενος συλλογου σε καθε επιπεδο, η τεχνογνωσια αυτου κλπ.
 
Και θα κανουμε ξανα την ερωτηση. Καταλαβατε για ποιο λογο ολα αυτα τα αρδοσκουπιδια ¨ωρυονταν¨ και ¨ωρυονται¨ με τον Ολυμπιακου, ξερετε τα σκουπιδια αυτα που γραφαν για παραιτησεις μετα το πρωτο ματς με την Πλζεν κλπ. Θεωρουν (γιατι οντως πιστευαν και πιστευουν οτι μπορουν να δημιουργησουν κατα καιρους ¨θεμα¨) οτι αν προκυψει κατι πχ στο κομματι της τεχνικης ηγεσιας θα χασει χρονο ο Ολυμπιακος και με την σειρα του αυτο θα φερει και αλλες συνεπειες. Θυμαστε τα γραφικα αρδοσπουπιδια απο το ¨Ευαγγελιο¨ που γραφανε οτι ¨δεν βλεπουν καλα τα πραγματα σε ποδοσφαιρο και μπασκετ¨ μετα το πρωτο παιχνιδι του Ολυμπιακου στην Τσεχια?
 
Οταν λεμε λοιπον οτι στηριζει καποιος δεν το κανει απλα με την παρουσια του στο γηπεδο. Στηριζει καποιος την ομαδα του οταν την προστατευει, οταν φιλτραρει τι ισχυει, οταν αντιλαμβανεται ο ιδιος τα λαθη του, οταν προσπαθει να εξελιξει την κριτικη του ικανοτητα κλπ. Ναι υπαρχει η ¨απαιτηση¨ απο πολλους η ομαδα να προσπαθει να ειναι ολο και ¨καλυτερη¨ αλλα πρεπει να συμβαδιζει η ¨απαιτηση¨ αυτη και με την προσπαθεια που κανει ο καθενας στο κομματι που αναφερουμε.
 
Και μιας και αναφερθήκαμε στα τελείως στοιχειώδη μεγάλη μερίδα κόσμου (και δεν εννοούμε τώρα κατσαπλιάδες, κομματόσκυλα, στημένους κλπ) δεν έχει αντιληφθεί το ότι ο εικονιζόμενος άλλαξε το status όχι απλά της ομάδας ΑΛΛΑ ολοκλήρου του συλλόγου.