Ειδήσεις από τον Ερασιτέχνη μας 03.02 έως 09.02.2016


Tags: -

Γράφει ο MakTheBet
 
Καλησπέρα σε όλους τους σύγγαυρους. Άλλη μια εβδομάδα μόλις έφτασε στο τέλος της, με τα ερασιτεχνικά τμήματα του Ολυμπιακού να συνεχίζουν τις σπουδαίες εμφανίσεις τους σε Ελλάδα και Ευρώπη με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε σε τροχιά διακρίσεων και κατάκτησης τίτλων, τόσο σε εγχώριο, όσο και σε διεθνές επίπεδο. Παρ'όλα αυτά, το γεγονός που επισκίασε κάθε αγωνιστική δραστηριότητα της περασμένης εβδομάδας ήταν το μνημόσυνο που τελέστηκε το μεσημέρι του Σαββατου 6 Φεβρουαρίου στο «Γ. Καραϊσκάκης» προς τιμήν της μνήμης των 21 αδικοχαμένων παιδιών της τραγωδίας της Θύρας 7 που έλαβε χώρα στις 8 Φεβρουαρίου 1981. Λόγω της ιδιαιτερότητας της συγκεκριμένης ημερομηνίας, επιτρέψτε μου να ξεκινήσω το άρθρο μου από αυτό.
 
Τριανταπέντε ολόκληρα χρόνια πέρασαν από το τραγικό συμβάν της 8ης Φεβρουαρίου 1981 όπου 21 άνθρωποι έχασαν τόσο άδικα τις ζωές τους. Για ακόμα μια χρονιά, η οικογένεια του Ολυμπιακού έδειξε πως ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΕΙ!
Στον περιβάλλοντα χώρο του Καραϊσκάκη, γύρω από το ματωμένο τουρνικέ με τις τόσες αναμνήσεις τελέστηκε το καθιερωμένο ετήσιο μνημόσυνο της Θύρας 7. Όλοι φώναξαν «παρών» και για τους 21 αυτούς ανθρώπους. Και φυσικά τους υπενθύμισαν πως ακόμα κι από ‘κει ψηλά συνεισφέρουν στην κερκίδα αναφωνόντας το σύνθημα: «Αδέρφια, ζείτε, εσείς μας οδηγείτε».
Το παρόν έδωσαν όλα τα διοικητικά και μη στελέχη της ΠΑΕ και της ΚΑΕ Ολυμπιακός, αλλά και του Ερασιτέχνη, ενώ στο σημείο βρέθηκαν επίσης και πάρα πολλοί αθλητές όλων των ερυθρολευκων τμημάτων μας. Φυσικά, από την τελετή δε μπορούσε να λείψει και ο κόσμος του Ολυμπιακού, καθώς εκατοντάδες άνθρωποι έδωσαν για ακόμα μια χρονιά το παρόν, δημιουργώντας μια πολύ όμορφη και ταυτόχρονα συγκινητική ατμόσφαιρα.

Μετά το πέρας της επιμνημόσυνης δέησης και των ομιλιών έγινε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των θυμάτων από τον Πρόεδρο του Ολυμπιακού και Δημοτικό Σύμβουλο Πειραιά, κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, καθώς επίσης και από τον Δήμαρχο Πειραιά, κ. Γιάννη Μώραλη.
 
Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, έτσι και φέτος, διεξήχθη και αιμοδοσία στη μνήμη των θυμάτων της Θύρας 7. Στον χώρο του Μουσείου του Ολυμπιακού που βρίσκεται στην εμπορική στοά του «Γ. Καραϊσκάκης» ο κόσμος μπορούσε να πάει να δώσει αίμα για να βοηθήσει συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Από τις 10 το πρωί και ως την ώρα που άρχισε το μνημόσυνο, εκατοντάδες άνθρωποι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και έδωσαν αίμα τιμώντας για ακόμα μία φορά τη μνήμη όσων χάθηκαν τον Φλεβάρη του 1981.  Θέλω να πω σε όλους αυτούς που συμμετείχαν στην αιμοδοσία ένα τεράστιο «ευχαριστώ» που για ακόμα μια φορά αποδεικνύουν πως ο Ολυμπιακός είναι μια οικογένεια που ενώνει τους ανθρώπους και συνεισφέρει για το κοινό καλό όλο και περισσότερο.
Μπορείτε να πάρετε μια μικρή «γεύση» από την όλη διαδικασία της αιμοδοσίας, χάρη στο παρακάτω βίντεο που «ανέβηκε» από το Κανάλι1 του Πειραιά. 
Η ΠΑΕ Ολυμπιακός δημοσίευσε ένα συγκλονιστικό και απίστευτα συγκινητικό βίντεο με τα σημαντικότερα σημεία της τελετής, διάρκειας περίπου 20 λεπτών, το οποίο πραγματικά αξίζει να παρακολουθήσετε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Το βίντεο αυτό μπορείτε να το δείτε εδώ.
Εμείς από την πλευρά μας θα ευχηθούμε να είναι ελαφρύ το χώμα που σκεπάζει αυτά τα παιδιά και άλλη δυστυχία να μη βρει τις οικογένειές τους, ποτέ ξανά. Καλώς η κακώς, η ζωή συνεχίζεται, με τα καλά της και τα στραβά της. Θα προσπαθήσουμε να αφήσουμε πίσω μας τη συγκινησιακή φόρτιση που μας περιβάλλει αυτήν τη στιγμή και να συνεχίσουμε το άρθρο με την καταγραφή της ειδησεογραφίας των ερυθρόλευκων τμημάτων του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού μας, όπως κάνουμε κάθε εβδομάδα. Πάμε λοιπόν.
 
Μπάσκετ Γυναικών: Το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου, η ομάδα μπάσκετ γυναικών του Ολυμπιακού κλήθηκε να αντιμετωπίσει εντός έδρας τον Πρωτέα Βούλας στα πλαίσια της 14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών. Πριν το παιχνίδι, η προπονήτρια της ομάδας, Ελένη Καπογιάννη δήλωσε στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr) τα εξής:
Ελένη Καπογιάννη: «Μετά την όχι και τόσο καλή εμφάνιση μας απέναντι στον Κρόνο Αγίου Δημητρίου, πιστεύω ότι σε αυτό το ματς θα επανέλθουμε στα επίπεδα που θέλω να βλέπω εγώ την ομάδα. Μέσα στην εβδομάδα δουλέψαμε πολύ καλά στις προπονήσεις και αυτό που μένει είναι όλη αυτήν την δουλειά να την δείξουμε και μέσα στο γήπεδο. Ο Πρωτέας προέρχεται από μια δύσκολη ήττα στην έδρα του, αλλά θεωρώ ότι αν παρουσιαστούμε συγκεντρωμένες και βγάλουμε την δουλειά που έχουμε κάνει αυτές τις ημέρες στις προπονήσεις, δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα».

Και πάμε τώρα στα καθαρά αγωνιστικά, όπου ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε μια μέτρια εμφάνιση, με αποτέλεσμα να βρίσκεται σε θέση κυνηγού μέχρι και το 4ο δεκάλεπτο! Ο Ολυμπιακός τελικά επικράτησε με 67-61, ήταν ωστόσο ομολογουμένως η πιο αγχωτική φετινή νίκη. Τα επιμέρους σκορ των δεκαλέπτων ήταν: 11-21 στο 1ο, 16-11 στο 2ο, 17-16 στο 3ο και 23-13 στο 4ο και τελευταίο δεκάλεπτο.

Από νωρίς φάνηκε ότι θα ήταν ένα αρκετά δύσκολο απόγευμα για τον Ολυμπιακό, καθώς οι ερυθρόλευκες αθλήτριες είχαν πολύ άσχημα ποσοστά ευστοχίας τόσο στα δίποντα όσο και στα τρίποντα, εγονός που δημιούργησε μια διαφορά στο σκορ ανάμεσα στις δυο ομάδες, πολλές φορές και άνω των 10 πόντων.
Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε την αντεπίθεσή του προς το τέλος του 3ου δεκαλέπτου και κυρίως στο 4ο και τελευταίο δεκάλεπτο, με κύριους εκφραστές την Αμερικανίδα Λικέντρα Τζόνσον και την Όλγα Χατζηνικολάου, οι οποίες πέτυχαν πολύ σημαντικά και κρίσιμα καλάθια. Αναλυτικά οι σκόρερ του Ολυμπιακού: Τζόνσον 23 πόντοι, Χατζηνικολάου 19 πόντοι, Χαλιβέρα 13 πόντοι, Κριστόφερσον 8 πόντοι, Κοσμά 3 πόντοι, Νικολαϊδου 1 πόντος. Εν τέλει, ο Ολυμπιακός κρατάει το αποτέλεσμα το οποίο τον διατηρεί πρώτο στη βαθμολογία και μάλιστα αήττητο, καθώς αυτή ήταν η 14η νίκη σε 14 ματς πρωταθλήματος.

Η διεθνής πλεϊ μεϊκερ του Ολυμπιακού, Όλγα Χατζηνικολάου, δήλωσε μετά το τέλος το αγώνα στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr) τα εξής:
Όλγα Χατζηνικολάου: «Η αλήθεια είναι ότι δεν παίξαμε καλά, δεν περιμέναμε να έχουμε τέτοια εικόνα, ο Πρωτέας από την άλλη εμφανίστηκε πολύ διαβασμένος και έκανε κάποια τρικ στην άμυνα που μας αποσυντόνισαν, αλλά θεωρώ ότι το μέταλλο αυτής της ομάδας είναι τέτοιο που ακόμα και σε μια άσχημη μέρα, μπορεί να πάρει την νίκη. Το αήττητο δεν μας αγχώνει. Στον σύλλογο που βρισκόμαστε πρέπει να κερδίζουμε και έχουμε μάθει να κερδίζουμε, δεν υπάρχει άγχος για αυτό. Τέλος θα ήθελα να αφιερώσω αυτή την νίκη στα θύματα της Θύρας 7».
Μερικά από τα highlights της συγκεκριμένης αναμέτρησης μπορείτε να τα δείτε εδώ.
Η επόμενη αγωνιστική του ελληνικού πρωταθλήματος είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου, όπου ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει εντός έδρας τον Αθηναϊκό, στα πλαίσια της 15ης αγωνιστικής. Με νίκη, ο Ολυμπιακός θα βρίσκεται ένα ακόμα βήμα πιο κοντά στην κατάκτηση της 1ης θέσης όσον αφορά την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.
΄Οσον αφορά τώρα την άλλη εγχώρια διοργάνωση, το Κύπελλο Ελλάδας, αυτό αργεί ακόμα καθώς το Final-4 στο οποίο έχουμε ήδη προκριθεί είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί το πενταήμερο 16-20 Μαρτίου 2016. Να υπενθυμίσουμε στο σημείο αυτό πως οι υπόλοιπες ομάδες που συμμετέχουν στα ημιτελικά του συγκεκριμένου θεσμού είναι οι: Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και Αθηναϊκός, ομάδες τις οποίες έχουμε κερδίσει και στο ελληνικό πρωτάθλημα.
Αν ο Ολυμπιακός καταφέρει από την πρώτη κιόλας χρονιά της επαναλειτουργίας του τμήματος μπάσκετ γυναικών του να σαρώσει τους εγχώριους τίτλους θα πρόκειται για κάτι το εξαιρετικό. Νέοι εφιάλτες βλέπω να έρχονται για να στοιχειώσουν τους αλλόθρησκους που θα βλέπουν άλλο ένα τμήμα του Ολυμπιακού να πρωταγωνιστεί και να κατακτάει τίτλους.
Πάμε τώρα να δούμε το τί γίνεται και σε επίπεδο ακαδημιών, ξεκινώντας από τις Νεανίδες, οι οποίες ωστόσο δεν έδωσαν κάποιον αγώνα την περασμένη εβδομάδα, απλούστατα διότι δεν διεξήχθη το πρωτάθλημα. Η επόμενη αγωνιστική (16η) του αντίστοιχου πρωταθλήματος ΕΣΚΑΝΑ Νεανίδων, είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου, όπου θα αντιμετωπίσουμε εντός έδρας τον 2ο της βαθμολογίας Κρόνο Αγίου Δημητρίου. Θυμίζουμε πως ο Ολυμπιακός παραμένει στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα, με τρεις βαθμούς διαφορά πάνω από την τελευταία Τερψιθέα Γλυφάδας.
Συνεχίζουμε με το τμήμα των Κορασίδων, οι οποίες αγωνίστηκαν τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου εντός έδρας με αντίπαλο τον Φάρο Κερατσινίου, στα πλαίσια της 16ης αγωνιστικής του αντίστοιχου πρωταθλήματος ΕΣΚΑΝΑ Κορασίδων Α'. Οι λιλιπούτειες αθλήτριες της Γιάννας Καπουσούζη ηττήθηκαν με 56-74. Παρά την ήττα, ο Ολυμπιακός συνεχίζει να παραμένει στην 9η θέση της βαθμολογίας (οριακά πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού) πάνω από τον 10ο ΑΟΝ Αργυρούπολης και τον 11ο ΑΟ Βάρης. Η επόμενη αγωνιστική του πρωταθλήματος (17η) είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου, όπου θα αντιμετωπίσουμε εκτός έδρας τον ΑΟΝ Αργυρούπολης, σε ένα ματς που μπορούμε να διεκδικήσουμε τη νίκη και να προσθέσουμε δύο εύκολους βαθμούς στο φετινό μας απολογισμό.
 
Βόλεϊ Ανδρών: Την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου, ο Ολυμπιακός κλήθηκε να αντιμετωπίσει εντός έδρας τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης στα πλαίσια της 15ης αγωνιστικής του ελληνικού πρωταθλήματος της Α1 Ανδρών. Πριν το σημαντικό αυτό παιχνίδι, ο ακραίος του Ολυμπιακού, Μπόζινταρ Τσουκ, δήλωσε στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr) τα εξής:
Μπόζινταρ Τσουκ: «Όπως σε κάθε παιχνίδι, έτσι και απέναντι στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης πρέπει να παρουσιαστούμε σοβαροί και συγκεντρωμένοι, έτσι ώστε να δείξουμε την δουλειά που κάνουμε στις προπονήσεις. Για εμάς είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι βρισκόμαστε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να παραμείνουμε εκεί».
Πάμε τώρα στα καθαρά αγωνιστικά, όπου ο Ολυμπιακός έπιασε πολύ υψηλά στάνταρ απόδοσης, νίκησε τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης με 3-0 σετ και παρέμεινε στην κορυφή της Volleyleague. Αναλυτικά η εξέλιξη του παιχνιδιού: Αρχικά, κερδίσαμε το 1ο σετ με 25-13, στη συνέχεια το 2ο με 25-21 και τέλος το 3ο και τελευταίο σετ με 25-17. Το ματς διήρκησε συνολικά 1 ώρα και 5 λεπτά.

Οι ερυθρόλευκοι παρουσιάστηκαν απόλυτα συγκεντρωμένοι και σε πολύ καλη κατάσταση απέναντι στους ακρίτες, μη αφήνοντας τους περιθώρια να αμφισβητήσουν την κυριαρχία τους σε κανένα σημείο του παιχνιδιού.
Η ομάδα μας πίεσε από νωρίς στο σερβίς (πετύχαμε 9 άσσους!) ενώ σε ατομικό επίπεδο, οι Έγκλσκαλνς, Τσουκ και Φιλίποφ ήταν αυτοί κατάφεραν να ξεχωρίσουν. Όλοι οι παίκτες του Ολυμπιακού πάντως έκαναν μια αρκετά καλή εμφάνιση με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να φτάσει σε αυτήν τη νίκη σχετικά εύκολα.
Αναλυτικά τα στατιστικά των παικτών που αγωνίστηκαν στο εν λόγω ματς:  Σουλτανόπουλος 8 (3/6 επ., 1 άσσος, 4 μπλοκ), Φιλίποφ 4 (2 άσσοι, 2 μπλοκ), Έγκλσκαλς 13 (10/22 επ., 3 άσσοι), Τσουκ 11 (8/13 επ., 2 άσσοι, 1 μπλοκ, 29% υπ.-14% αρ.), Όγκουρτσακ 6 (5/8 επ., 1 μπλοκ, 40% υπ.-20% αρ.), Σπίνου 1 (1/2 επ.), Ταμπουρατζής (λ)(67% υπ.- 48%αρ.), Κοκκινάκης 2 (2/6 επ., 67% υπ.- 67%αρ.), Σφενδυλάκης 4 (3/3 επ., 1 μπλοκ).

Μετά το τέλος του παιχνιδιού, τόσο ο προπονητής της ομάδας Ρομπέρτο Πιάτσα, όσο και ο Μπόζινταρ Τσουκ, δήλωσαν στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr) τα εξής:
Ρομπέρτο Πιάτσα: «Νομίζω οτι είχαμε ενα καλό παιχνίδι. Απο τους αντιπάλους μας έλειπε ένας σημαντικός παίκτης, αλλά αυτό δεν αφορά εμάς, μιας και η ομάδα μου ήταν πάρα πολύ καλή. Τώρα κοιτάμε μπροστά τους δύο αγώνες με την Παναχαϊκή για Πρωτάθλημα και Κύπελλο αλλά και τον αγώνα με τον Παμβοχαϊκό».
Μπόζινταρ Τσουκ: «Ήταν ένα σχετικά εύκολο ματς για εμάς έτσι όπως εξελίχθηκε, νομίζω οτι παρουσιαστήκαμε συγκεντρωμένοι στον αγώνα και εφαρμόσαμε τις οδηγίες του προπονητή μας. Τώρα πρέπει να δουλέψουμε ακόμα περισσότερο μιας και η συνέχεια αναμένετε πολύ δύσκολη μιας και θα έχουμε υποχρεώσεις σε Πρωτάθλημα, Κύπελλο αλλά και Λιγκ Καπ».
Τα highlights του αγώνα με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης μπορείτε να τα δείτε εδώ.
 
Λίγες μέρες αργότερα και συγκεκριμένα το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου, ο Ολυμπιακός κλήθηκε να αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Παναχαϊκή στα πλαίσια της 16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Οι μοναδικοί παίκτες που δεν ακολούθησαν την αποστολή του Ολυμπιακού για το εν λόγω ματς ήταν οι Παπαδόπουλος, Δεληπρίμης και Γαλιώτος.
Πριν το παιχνίδι, ο προπονητής της ομάδας Ρομπέρτο Πιάτσα, δήλωσε στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr) τα εξής:
Ρομπέρτο Πιάτσα: «Προερχόμαστε από ένα καλό παιχνίδι απέναντι στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης και τώρα ξεκινάει ένα σερί δύσκολων αγώνων για όλες τις διοργανώσεις, αφού σε μια περίοδο δυο εβδομάδων θα παίξουμε για το Πρωτάθλημα, το Κύπελλο αλλά και το Λιγκ Καπ. Εμείς πρέπει να παρουσιαστούμε σοβαροί και συγκεντρωμένοι για να πετύχουμε τις νίκες που χρειαζόμαστε, αρχίζοντας από τον αγώνα με την Παναχαϊκή».
Πάμε τώρα στα καθαρά αγωνιστικά, όπου ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα από την Πάτρα καθώς επικράτησε της μαχητικής Παναχαϊκής με 1-3 σετ, συνεχίζοντας έτσι το σερί νικών του και φυσικά παραμένοντας στην κορυφή της Volleyleague. Αναλυτικά η διακύμανση του τελικού σκορ: Αρχικά, κερδίσαμε το 1ο σετ με 23-25, στη συνέχεια χάσαμε το 2ο σετ με 25-21, έπειτα κερδίσαμε το 3ο σετ με 11-25, ενώ τέλος κερδίσαμε και το 4ο σετ με 20-25. Το παιχνίδι διήρκησε συνολικά 1 ώρα και 37 λεπτά.

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν οι Έγκλσκαλνς (19 πόντοι) και Τσουκ (16 πόντοι). Ας δούμε όμως αναλυτικά τα στατιστικά όλων των παικτών που αγωνίστηκαν στο εν λόγω ματς: Φιλίποφ 3 (1/2 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ), Κοκκινάκης 5 (4/12 επ., 1 άσσος, 60% υπ. - 45% αρ.), Τσουκ 16 (12/20 επ., 2 άσσοι, 2 μπλοκ, 33% υπ.-33% αρ.), Έγκλσκαλνς 19 (17/36 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ), Σουλτανόπουλος 2 (2/5 επ.), Σπίνου 7 (6/7 επ.), Ταμπουρατζής (λ)(46% υπ.-31% αρ.), Όγκουρτσακ 6 (4/6 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ, 47% υπ.-33%αρ.), Σακόγλου 3 (3/5 επ.), Σφενδυλάκης 5 (3/3 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ), Στιβαχτής (συμμετοχή)

Μετά το τέλος του παιχνιδιού, ο προπονητής της ομάδας Ρομπέρτο Πιάτσα, δήλωσε στο επίσημο σάιτ του ερασιτέχνη Ολυμπιακού τα εξής:
Ρομπέρτο Πιάτσα: «Πριν από όλα θα ήθελα να αφιερώσω αυτή την νίκη της ομάδας μου στους αδικοχαμένους οπαδούς του Ολυμπιακού που έφυγαν πριν από 35 χρόνια στο Στάδιο Καραϊσκάκη. Για την διαιτησία δεν θα ήθελα να αναφερθώ. Το μόνο που θα ήθελα να πω είναι ότι στα 27 χρόνια της καριέρας μου έχω πάρει μονάχα 2 κίτρινες κάρτες εκ των οποίων η μια εδώ στην Ελλάδα όταν διαμαρτυρήθηκα για ένα λάθος του διαιτητή. Και σήμερα έγινε το ίδιο. Στα αγωνιστικά τώρα, εμείς δεν παίξαμε στο επίπεδο που μπορούμε, για το επόμενο παιχνίδι της Τετάρτης θα πρέπει να δείξουμε πάρα πολύ προσοχή και να παρουσιαστούμε απόλυτα συγκεντρωμένοι».
Mερικά από τα  highlights της συγκεκριμένης αναμέτρησης μπορείτε να τα δείτε εδώ.
Η επόμενη αγωνιστική του πρωταθλήματος είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου, όπου θα αντιμετωπίσουμε εντός έδρας τον Παμβοχαϊκό. Όσον αφορά τώρα το Κύπελλο Ελλάδας, ο επόμενος αγώνας είναι προγραμματισμένος για την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου, όπου θα αντιμετωπίσουμε εκτός έδρας την Παναχαϊκή. Θυμίζουμε πως τα υπόλοιπα ζευγάρια του Κυπέλλου είναι τα εξής: Εθνικός Αλεξανδρούπολης – Ορεστιάδα, ΠΑΟΚ – Άρης, Νίκη Αιγινίου – Ηρακλής, Δραπετσώνα – Λαμία, Κύζικος Νέας Περάμου – Παμβοχαϊκός, Καλαμάτα – Παναθηναϊκός και Κηφισιά – Φοίνικας Σύρου.
Τέλος, όσον αφορά το Λιγκ Καπ, σύμφωνα με πληροφορίες, αλλά χωρίς να υπάρχει επίσημη ανακοίνωση, το final-4 της διοργάνωσης κατά πάσα πιθανότητα θα διεξαχθεί το διήμερο 20-21 Φεβρουαρίου. Θυμίζουμε πως οι υπόλοιπες τρεις ομάδες που συμμετέχουν σε αυτήν τη φάση της διοργάνωση μαζί με τον Ολυμπιακό είναι οι: ΠΑΟΚ, Ηρακλής Θεσσαλονίκης και Φοίνικας Σύρου. 
Και πάμε τώρα σε επίπεδο ακαδημιών, όπου όμως πλέον σε αγωνιστική δράση βρίσκονται μόνο οι Παίδες, μιας και οι Έφηβοι ολοκλήρωσαν τη φετινή τους παρουσία στο αντίστοιχο Πρωτάθλημα ΕΣΠΕΔΑ τερματίζοντας στη 2η θέση. Η ομάδα των παίδων μας λοιπόν, αγωνίστηκαν το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου εντός έδρας με αντίπαλο τον ΑΓΟΓ Ευρυαλη, στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής, του 2ου γύρου, της β' φάσης του β'ομίλου του αντίστοιχου πρωταθλήματος ΕΣΠΕΔΑ Παίδων. Η ομάδα του Κυριάκου Καμπερίδη επικράτησε με 3-0 σετ. Οι παίκτες που αγωνίστηκαν στο εν λόγω ματς ήταν οι: Μελιγγιώτης, Ζωγραφάκης Δημήτρης, Μπαρμπούνης Σπύρος, Μαγγανάς Πέτρος, Μαζωνάκης Αλέξανδρος, Μπεζάνι Τζούλιο, Θεοδώρου , Μελιάδης Γρηγόρης, Συναδινός Σωτήρης και Στράτος Απόστολος . Η επόμενη αγωνιστική για το πρωτάθλημα Παίδων είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου, όπου θα αντιμετωπίσουμε εντός έδρας τον Ακάδημο Αργυρούπολης.

Τέλος, όσον αφορά το πρωτάθλημα παμπαίδων, του οποίου την διοργάνωση ανακοίνωσε επίσημα η ΕΣΠΕΔΑ χωρίς ωστόσο να δώσει συγκεκριμένη ημερομηνία έναρξης, προς το παρόν βρισκόμαστε σε αναμονή, διότι αφενός δε γνωρίζουμε το αν ο Ολυμπιακός δήλωσε το τμήμα παμπαίδων του για την εν λόγω διοργάνωση και αφετέρου δεν έχει βγει επίσημα κάποια ανακοίνωση σχετικά με το πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα.
 
Βόλεϊ Γυναικών: Την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου, η ομάδα βόλει γυναικών του Ολυμπιακού κλήθηκε να αντιμετωπίσει τον Άρη Θεσσαλονίκης εκτός έδρας σε νοκ άουτ αγώνα στα πλαίσια της Γ' φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο μεγαλύτερος «πονοκέφαλος» για τον προπονητή της ομάδας, Μπράνκο Κοβάτσεβιτς, ήταν η απουσία της ακραίας Κωνσταντίνας Βλαχάκη, η οποια δεν κατάφερε να ξεπεράσει τον τραυματισμό της. Στη θέση της, ο Σέρβος τεχνικός επέλεξε να πάρει την Όλγα Ζαμπάτη, τη νεαρή αθλήτρια που προέρχεται από τα τμήματα υποδομής του συλλόγου μας. Περνάμε στα καθαρά αγωνιστικά, όπου οι ερυθρόλευκες αθλήτριές μας έκαναν το καθήκον τους, παρουσιάστηκαν σοβαρές και επικράτησαν άνετα του Άρη με σκορ 0-3 σετ.
Μετά τη νίκη αυτή, οι παίκτριες του Ολυμπιακού εξασφάλισαν και την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, αφού ο αγώνας ήταν νοκ άουτ. Ας δούμε αναλυτικά τα σετ: Αρχικά κερδίσαμε το 1ο σετ με 19-25, στη συνέχεια το 2ο με 17-25 και τέλος το 3ο με 18-25.

Ο Άρης αντιστάθηκε μονάχα στο πρώτο σετ του αγώνα όταν και βρέθηκε να προηγείται ακόμα και με 19-16, αλλά η ομάδα του Μπράνκο Κοβάτσεβιτς με ένα εκπληκτικό σερί 9-0, κατάφερε να κατακτήσει το σετ και να πάρει το προβάδισμα τόσο σε αγωνιστικό, όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο.
Το υπόλοιπο του παιχνιδιού αποδείχθηκε εύκολη υπόθεση για τον Ολυμπιακό, ο οποίος πίεσε πολύ στο σερβίς (είχαμε 7 κερδισμένους άσσους) ενώ είχε και εξαιρετικά ποσοστά άμυνας. Μεγάλη εμφάνιση πραγματοποίησαν οι Τσβετάνοβα και Μαλασάϊ, οι οποίες πέτυχαν 17 και 15 πόντους αντιστοίχως. Ας δούμε όμως αναλυτικά τα στατιστικά όλων των παικτριών που αγωνίστηκαν στο εν λόγω ματς: Γιώτα 8 (4/12 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ), Λαζάρεβιτς 10 (8/17 επ., 73% υπ. - 64% αριστες, 2 μπλοκ), Μαλασάι 15 (14/22 επ., 50%υπ.-21%αριστες, 1 μπλοκ), Λαμπρούση 11 (3/6 επ., 6 άσσοι, 2 μπλοκ), Χριστοδούλου 2 (2 μπλοκ), Τσβετάνοβα 17 (16/28 επ., 1 άσσος), Κονόμι (λ)(65% υπ.-54% αρ.).
Μένουμε στο Κύπελλο Ελλάδας, καθώς την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΟΠΕ η κλήρωση για την Γ’ φάση της διοργάνωσης. Ο Ολυμπιακός κληρώθηκε με τη Θέτιδα Βούλας, την οποία θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου. Το πλήρες πρόγραμμα των αγώνων αυτής της φάσης του κυπέλλου θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες από την ΕΟΠΕ.
Και πάμε τώρα στο Πρωτάθλημα, όπου ο Ολυμπιακός κλήθηκε να αντιμετωπίσει την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου εκτός έδρας το Μαρκόπουλο, στα πλαίσια της 16ης αγωνιστικής του ελληνικού πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών. Το παιχνίδι μετετράπη σε παράσταση για ένα ρόλο, ο Ολυμπιακος επικράτησε άνετα με 0-3 σετ σημειώνοντας έτσι την 16η σερί νίκη της στο πρωτάθλημα της Α1. Όλες οι αθλήτριες που χρησιμοποίησε ο Μπράνκο Κοβάτσεβιτς, είχαν καλή απόδοση με τις κεντρικές Γιώτα και Λαμπρούση να ξεχωρίζουν, συνεχίζοντας έτσι το σερί των πολύ καλών εμφανίσεων που κάνουν σε όλες τις διοργανώσεις, που συμμετέχει ο Ολυμπιακός.

Ας δούμε όμως αναλυτικά τα στατιστικά όλων των παικτριών που αγωνίστηκαν στο εν λόγω ματς: Γιώτα 8 (6/11 επ., 2 μπλοκ), Λαζάρεβιτς 10 (8/22 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ, 50%υπ.-25%αρ.), Μαλασάι 11 (10/23 επ., 1 μπλοκ, 44%υπ.-44%αρ.), Λαμπρούση 9 (5/10 επ., 3 άσσοι, 1 μπλοκ), Χριστοδούλου 3 (3/6 επ.), Τσβετάνοβα 9 (7/27 επ., 2 άσσοι), Κονόμι (λ)(56%υπ.-56%αρ.). Με αυτήν τη νίκη, ο Ολυμπιακός έφτασε τα 48 σετ υπέρ και μόλις 3 κατά, ενώ είναι η μόνη ομάδα που διατηρεί το απόλυτο τόσο εκτός, όσο και εντός έδρας. 

Μπορείτε να δείτε ολόκληρο τον αγώνα της ομάδας μας με αντίπαλο το Μαρκόπουλο εδώ.
Η επόμενη αγωνιστική του πρωταθλήματος είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου, όπου θα αντιμετωπίσουμε εντός έδρας τον ΑΟ Πορφύρα, στα πλαίσια της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.
Πάμε τώρα και σε επίπεδο ακαδημιών, ξεκινώντας από το τμήμα των Νεανίδων, οι οποίες ήταν προγραμματισμένο να αντιμετωπίσουν την Κυριακή 7 Φεβρουαριου εκτός έδρας τον ΑΟΝ Αργυρούπολης, ωστόσο ο αγώνας αναβλήθηκε. Τελικά, ο αγώνας πραγματοποιήθηκε μια ημέρα αργότερα με τον Ολυμπιακό να γνωρίζει την ήττα με 3-0 σετ. Τα κορίτσια του Σπύρου Σαραντίτη που αγωνίστηκαν στο εν λόγω ματς ήταν οι: Αδαμοπούλου Χριστίνα, Βασιλοπούλου Δήμητρα, Γιώτα Αφροδίτη, Γκόλφη Άννα, Ζαμπάτη Όλγα, Ζουμίδη Φρειδερίκη, Καίσαρη Πολυξένη, Λιόλιου Γεωργία, Κοχιαδάκη Ανδρονίκη, Μιλεντίγιεβιτς Έλενα, Μπακιρτζόγλου Μαριλία,  Πάντου Κατερίνα και Τσαλικούση Μαρία. Μέχρι την ώρα που γραφόταν το παρόν άρθρο, δεν είχε γίνει γνωστές οι ημερομηνίες των επόμενων αγώνων του πρωταθλήματος Νεανίδων.

Συνεχίζουμε με τις Κορασίδες Α', οι οποίες το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου αγωνίστηκαν εκτός έδρας με αντίπαλο τον ΔΑΣ Δραπετσώνας, στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής, του 2ου γύρου, της α'κατηγορίας της β' φάσης του αντίστοιχου πρωταθλήματος ΕΣΠΕΔΑ. Ο Ολυμπιακός επικράτησε εύκολα με 0-3 σετ. Οι παίκτριες του Σπύρου Σαραντίτη που αγωνίστηκαν στο εν λόγω ματς ήταν οι: Αδαμοπούλου Χριστίνα, Βασιλοπούλου Δήμητρα, Γιώτα Αφροδίτη, Γκόλφη Άννα, Ζαμπάτη Όλγα, Ζουμίδη Φρειδερίκη, Καίσαρη Πολυξένη, Λιόλιου Γεωργία, Μπακιρτζόγλου Μαριλία και  Πάντου Κατερίνα. Η επόμενη αγωνιστική του πρωταθλήματος Κορασίδων Α' είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου, όπου θα αντιμετωπίσουμε εντός έδρας τον ΓΣ Ηλιούπολης.

Περνάμε στο τμήμα των Κορασίδων Β', οι οποίες την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου αγωνίστηκαν εκτός έδρας με αντίπαλο την Ηλιούπολη, στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής, του 1ου γύρου, της β'φάσης του β' ομίλου του αντίστοιχου πρωταθλήματος ΕΣΠΕΔΑ. Η ομάδα του Σπύρου Κυριακάκη ηττήθηκε με 3-1. Οι αθλήτριες που αγωνίστηκαν στο εν λόγω ματς ήταν οι: Δήμιζα Πόπη, Γκιόκα Μαριαλλένα, Ζγούρη Μαρία, Καρακώστα Αλεξάνδρα, Κουτρούλη Ξένια, Κορέλη Φιλίππα, Κυπραίου Μιχαέλα, Παπαντωνοπούλου Αγγελική, Τζιωβαρίδου Νεφέλη, Τύρου Μαρία και Φιρλιγκού Γιώτα. Η επόμενη αγωνιστική του πρωταθλήματος Κορασίδων Β' είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου όπου θα αντιμετωπίσουμε εκτός έδρας τον ΑΟΝ Αργυρούπολης.

Τέλος, πάμε και στο τμήμα των Κορασίδων Δ', οι οποίες την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου αγωνίστηκαν εκτός έδρας με αντίπαλο τον ΑΟΝ Αργυρούπολης, στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής, του 2ου γύρου, της β' φάσης του α' ομίλου του αντίστοιχου πρωταθλήματος ΕΣΠΕΔΑ. Η ομάδα του Κυριάκου Καμπερίδη ηττήθηκε με 3-1 σετ. Οι αθλήτριες που αγωνίστηκαν στο εν λόγω ματς ήταν οι: Θεοδώρου Σοφία, Κορνέλη Αμαλία, Μυλωνά Άντρια, Ρέκα Αθηνά, Ταμπακίδη Δανάη, Τσαλικούση Θένια, Τσιρογιάννη Ιωάννα, Ψαρράκη Αφροδίτη, Στύλιου Νικολίνα και Χριστοπούλου Ζωή . Η επόμενη αγωνιστική του πρωταθλήματος Κορασίδων Δ' είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου όπου θα αντιμετωπίσουμε εντός έδρας τον ΑΟΝΣ Μίλων.

Θα κλείσουμε την ειδησεογραφία του τμήματος βόλεϊ γυναικών με δύο εξωαγωνιστικές ειδήσεις. Η πρώτη αφορά το πρωτάθλημα παγκορασίδων, του οποίου την διοργάνωση ανακοίνωσε επίσημα η ΕΣΠΕΔΑ χωρίς ωστόσο να δώσει συγκεκριμένη ημερομηνία έναρξης, με αποτέλεσμα αυτήν τη στιγμή να βρισκόμαστε σε αναμονή, διότι αφενός δε γνωρίζουμε το αν ο Ολυμπιακός δήλωσε το τμήμα παγκορασίδων του για την εν λόγω διοργάνωση και αφετέρου δεν έχει βγει επίσημα κάποια ανακοίνωση σχετικά με το πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα.
Η δεύτερη είδηση έχει να κάνει με κάποιες νεαρές αθλήτριες του Ολυμπιακού οι οποίες κλήθηκαν για προπονήσεις από τους ομοσπονδιακούς τεχνικούς της εθνικής Ελλάδος σε επίπεδο παγκορασίδων αλλά και κορασίδων. Σε επίπεδο παγκορασίδων, οι "ερυθρόλευκες" αθλήτριες που κλήθηκαν για προπόνηση ήταν οι: Μαρία Μερακλή και Κωνσταντίνα Τσακιροπούλου, ενώ σε επίπεδο κορασίδων, οι αθλήτριες που κλήθηκαν ήταν οι: Όλγα Ζαμπάτη και Χριστίνα Αδαμοπούλου.
 
Πόλο Ανδρών: Την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου, το τμήμα πόλο ανδρών του Ολυμπιακού αγωνίστηκε εντός έδρας με αντίπαλο τη Γιαντράν, στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής του Champions League. Πριν το πολύ σημαντικό αυτό παιχνίδι, τόσο ο προπονητής της ομάδας Θοδωρής Βλάχος, όσο και ο τερματοφύλακάς μας Γιόσιπ Πάβιτς, έκαναν δηλώσεις στο επίσημο σάιτ το Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr). Ας δούμε τί είπαν:
Θοδωρής Βλάχος: «Μετά από καιρό, ξανά σε δράση για το Champions League με την ομάδα μας να θέλει την δεύτερη νίκη της στην τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου. Μετά από ένα τέτοιο διάστημα διακοπής, όλα τα παιχνίδια κρύβουν κινδύνους , με τους φιλοξενούμενους πάντα να παίζουν χωρίς άγχος, πόσο μάλλον στην περίπτωση της Γιαντράν που δεν έχει τίποτα να χάσει. Για αυτό τον λόγο εμείς θα πρέπει να παρουσιαστούμε ιδιαίτερα καλοί και προσεκτικοί για να καταφέρουμε να πάρουμε την δεύτερη νίκη μας».
Γιόσιπ Πάβιτς: «Είμαστε έτοιμοι για αυτό το παιχνίδι. Μετά την ισοπαλία με την Μπαρτσελονέτα όπου δείξαμε πως δεν συμβιβαζόμαστε με την ήττα, θέλουμε να πετύχουμε τη δεύτερη νίκη μας στον όμιλο. Οδηγό μας αποτελεί το προηγούμενη εντός έδρας ματς στην Ευρώπη, αυτό με την Ριέκα το οποίο κερδίσαμε πιάνοντας πολύ καλή απόδοση. Θέλουμε τη συμπαράσταση του κόσμου γιατί η παρουσία του μας δίνει μεγάλη δύναμη να ξεπερνάμε τυχόν δύσκολες καταστάσεις που παρουσιάζονται στον αγώνα».
Πάμε τώρα στα καθαρά αγωνιστικά, όπου ο Ολυμπιακός έπαιξε εξαιρετικά στα τρία από τα τέσσερα οκτάλεπτα, με αποτέλεσμα να καταφέρει να κερδίσει με 10-4. Αναλυτικά τα επιμέρους σκορ των οκταλέπτων ήταν: 3-0 στο 1ο, 1-3 στο 2ο, 3-1 στο 3ο και 3-0 στο 4ο και τελευταίο οκτάλεπτο. Ο καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού ήταν ο Γιάννης Φουντούλης, ο οποίος κατάφερε να πετύχει έξι τέρματα. Οι Μυλωνάκης, Ποντικέας, Μουρίκης, Γούνας πέτυχαν από ένα γκολ, ενώ οι Πάβιτς, Δελακάς, Σμιθ, Γενηδουνιάς, Κολόμβος, Μάλιαρακ και Γαλανόπουλος κατέγραψαν συμμετοχή.

Μετά το τέλος του παιχνιδιού, τόσο ο προπονητής του Ολυμπιακού Θοδωρής Βλάχος, όσο και ο Γιάννης Φουντούλης, έκαναν δηλώσεις στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr). Ας δούμε τί είπαν:
Θοδωρής Βλάχος: «Ενα πράγμα που καταλάβαμε σήμερα, είναι ότι η Γαντράν, μόνο αμελητέα ποσότητα δεν είναι. Μπορεί να μην έχουν το τεράστιο όνομα σαν κλαμπ και να είναι μια νεανική ομάδα, αλλά παίζουν με πάθος και στο επόμενο παιχνίδι, το οποίο είναι πάρα πολύ σημαντικό, θα πρέπει να παρουσιαστούμε απόλυτα συγκεντρωμένοι, να παίξουμε με μυαλό και να το κερδίσουμε».
Γιάννης Φουντούλης: «Ενώ ξεκινήσαμε πολύ καλά τον αγώνα, προηγούμασταν 4-0 έχοντας αρκετά καλή απόδοση, η Γιαντράν αντεπιτέθηκε, με αποτέλεσμα να δεχθούμε κάποια γκολ και το παιχνίδι να γίνει ντέρμπι μέχρι τα μέσα του τρίτου οκταλέπτου. Σε εκείνο το σημείο ανεβάσαμε κι εμείς την απόδοση μας, σημειώσαμε κάποια τέρματα, αυξάνοντας την διαφορά και ουσιαστικά κλειδώσαμε την νίκη. Αυτό που μας μένει απο αυτό το παιχνίδι είναι οτι, αν δεν παλέψουμε, αν δεν μοχθήσουμε  την επόμενη Τετάρτη, το έργο μας θα είναι πάρα πολύ δύσκολο».
Τα highlights της αναμέτρησης με τη Γιαντράν μπορείτε να τα δείτε εδώ
Η επόμενη αγωνιστική του Champions League είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου, όπου θα αντιμετωπίσουμε και πάλι τη Γιαντράν, στα πλαίσια της 6ης αγωνιστικής. Για το σημαντικό αυτό παιχνίδι αναφέρθηκαν με δηλώσεις τους, τόσο ο προπονητής της ομάδας Θοδωρής Βλάχος, όσο και ο παίκτης μας Γιάννης Φουντούλης. Ας δούμε τι είπαν:
Θοδωρής Βλάχος: «Το εκτός έδρας παιχνίδι με τη Γιαντράν είναι κλειδί για την Ευρωπαϊκή μας συνέχεια. Είμαστε ψυχολογικά και σωματικά έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε κάθε δυσκολία σε μια παραδοσιακά σκληρή έδρα όσο νεανική ομάδα και εάν είναι ο αντίπαλός μας. Ξέρουμε πόσο σημαντική είναι μια νίκη στο Μαυροβούνιο και πλέον έχουμε στο μυαλό μας πως σε κάθε εκτός έδρας παιχνίδι πρέπει να υπερβάλουμε εαυτούς για να πάρουμε αυτό που θέλουμε».
Γιάννης Φουντούλης: «Δίνουμε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι την Τετάρτη σε μια δύσκολη έδρα. Είναι ένα παιχνίδι πάρα πολύ σημαντικό για μας γιατί μια ενδεχόμενη νίκη θα μας κρατήσει στην 1η θέση και θα μας φέρει πιο κοντά στο στόχο μας που είναι η πρόκριση στο Final 6. Πρέπει να σεβαστούμε απόλυτα τον αντίπαλό μας, να παρουσιάσουμε το καλύτερό μας πρόσωπο και να είμαστε συγκεντρωμένοι καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού αν θέλουμε να πάρουμε τη νίκη. Πιστεύουμε στις δυνατότητές μας και στην ομάδα μας και είμαστε αισιόδοξοι ότι θα καταφέρουμε».
Αφήνουμε όμως την Ευρώπη και περνάμε εις ότι αφορά το Πρωτάθλημα Ελλάδας, καθώς ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου εκτός έδρας τον ΠΑΟΚ στα πλαίσια της 11ης αγωνιστικής της Α1 Ανδρών, με μοναδικό απόντα τον Γιώργο Ντόσκα, εξαιτίας ενός μικρού προβλήματος τραυματισμού.
Πριν το παιχνίδι αυτό, ο προπονητής της ομάδας Θοδωρής Βλάχος, δήλωσε στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr) τα εξής:
Θοδωρής Βλάχος: «Θέλουμε να συνεχίσουμε το νικηφόρο σερί μας στις εγχώριες διοργανώσεις, σκοπός μας είναι να παρουσιαστούμε σοβαροί και απόλυτα συγκεντρωμένοι μιας και το ζητούμενο για την ομάδα, είναι να διατηρηθεί σε υψηλό τέμπο ενόψει και του πολύ δύσκολου αγώνα που έχουμε με την Γιαντράν, εκτός έδρας για το Τσάμπιονς Λιγκ την επόμενη Τετάρτη».
Πάμε τώρα στα καθαρά αγωνιστικά, όπου ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε με τη σοβαρότητα που έπρεπε με αποτέλεσμα να κερδίσει τον ΠΑΟΚ με το επιβλητικό 2-15(!).

Αναλυτικά η διακύμανση του σκορ:
1ο Οκτάλεπτο : 5:41’ Βλαχόπουλος (0-1), 4:31’ Μουρίκης (0-2)
2ο Οκτάλεπτο : 7:20’ Βλαχόπουλος (0-3), 6:52’ Βλαχόπουλος (0-4), 5:24’ Μουρίκης (0-5), 2:16’ Γούνας (0-6), 0:05’ Παπαποστόλου (1-6)
3ο Οκτάλεπτο : 7:33’ Βλαχόπουλος (1-7), 6:25’ Γενηδουνιάς (1-8), 2:57’ Βλαχόπουλος (1-9), 2:10 Βλαχόπουλος (1-10), 1:12 Μυλωνάκης (1-11)
4ο Οκτάλεπτο : 5:33’ Γούνας (1-12), 5:14’ Κουτσιαλης (2-12), 4:44’ Δερβίσης (2-13), 3:14’ Ποντικέας (2-14), 0:45’ Δερβίσης (2-15)
 
Μετά το τέλος της αναμέτρησης με τον ΠΑΟΚ, ο πρώτος σκόρερ της ομάδας Άγγελος Βλαχόπουλος έκανε δηλώσεις στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr). Ας δούμε τί είπε:
Άγγελος Βλαχόπουλος: «Όπως εξελίχθηκε ήταν ένα εύκολο ματς για εμάς. Ειδικά στην άμυνα μπορώ να πω τα καταφέραμε υπέροχα. Αυτό είναι και κάτι που ψάχναμε μιας και στην Ευρώπη τα πάντα ξεκινάνε από εκεί, ας μην ξεχνάμε ότι σε λίγες ημέρες δίνουμε ένα πολύ κρίσιμο αγώνα εκτός έδρας για το Τσάμπιονς Λιγκ. Στον επιθετικό τομέα ίσως να μπορούσαμε να πετύχουμε κάποια γκολ παραπάνω. Τώρα επικεντρωνόμαστε στο ματς της Τετάρτης. Την σημερινή νίκη θα ήθελα να την αφιερώσω στην μνήμη των θυμάτων της Θύρας 7».
Η επόμενη αγωνιστική του πρωταθλήματος είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου, όπου ο Ολυμπιακός θα ανετιμετωπίσει εκτός έδρας τον ΝΟ Χίου. Τέλος, όσον αφορά το Κύπελλο Ελλάδας, ο Ολυμπιακός έχει από καιρού εξασφαλίσει την παρουσία του στο Final-4 της διοργάνωσης, το οποίο θα διεξαχθεί το διήμερο 4-5 Μαρτίου.
Πάμε τώρα σε επίπεδο ακαδημιών για να δούμε τα νέα των ερυθρόλευκων τμημάτων υποδομής μας.
Νέοι Άνδρες: Οι Νέοι Άνδρες έχουν ήδη προκριθεί στη Β'Φάση του αντίστοιχου πανελληνίου πρωταθλήματος, η οποία και θα διεξαχθεί το τριήμερο 22-24 Απριλίου. Μέχρι τότε, οι νεαροί αθλητές θα συνεχίσουν τις προπονήσεις τους υπό τις οδηγίες του Δημήτρη Πλατανίτη, προκειμένου να εμφανιστούν πανέτοιμοι στη συνέχεια της διοργάνωσης.
Έφηβοι: Οι Έφηβοι θα ξεκινήσουν τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις το τριήμερο 19-21 Φεβρουαρίου, όπου θα διεξαχθεί η Α'Φάση του αντίστοιχου πρωταθλήματος. Ο Ολυμπιακός θα βρίσκεται στον ίδιο όμιλο με τον Πανιώνιο, την Ηλιούπολη, τον Νηρέα Χαλανδρίου και τη Βουλιαγμένη. Μέχρι τότε, οι νεαροί αθλητές θα συνεχίσουν τις προπονήσεις τους υπό τις οδηγίες του Δημήτρη Πλατανίτη, προκειμένου να εμφανιστούν πανέτοιμοι για την έναρξη της διοργάνωσης.
Παίδες: Οι Παίδες έχουν ήδη προκριθεί στη Β'Φάση του αντίστοιχου πανελληνίου πρωταθλήματος, η οποία και θα διεξαχθεί το τριήμερο 18-20 Μαρτίου. Μέχρι τότε, οι νεαροί αθλητές θα συνεχίσουν τις προπονήσεις τους υπό τις οδηγίες του Νίκου Δεληγιάννη, προκειμένου να εμφανιστούν πανέτοιμοι στη συνέχεια της διοργάνωσης.
Μίνι Παίδες: Οι Μίνι Παίδες θα ξεκινήσουν τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις το τριήμερο 22-24 Απριλίου, όπου θα διεξαχθεί η Α'Φάση του αντίστοιχου πρωταθλήματος. Μέχρι τότε, οι νεαροί αθλητές θα συνεχίσουν τις προπονήσεις τους υπό τις οδηγίες του Ανδρόνικου Γκουζέλη, προκειμένου να εμφανιστούν πανέτοιμοι για την έναρξη της διοργάνωσης.
 
Πόλο Γυναικών: Το πρωί της Τεταρτης 3 Φεβρουαρίου, αναχώρησε από το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» η Πρωταθλήτρια Ευρώπης ομάδα πόλο γυναικών του Ολυμπιακού, με προορισμό το Πόρτο της Πορτογαλίας, προκειμένου να δώσει τους προγραμματισμένους αγώνες του Group C της φετινής LEN Euroleague.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε 4 αγώνες σε 3 ημέρες, με τον προπονητή της ομάδας, Χάρη Παυλίδη να βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να έχει στη διάθεσή του όλες τις πάικτριες της ομαδας. Αναλυτικά, οι «ερυθρόλευκες» που απάρτισαν την αποστολή της ομάδας ήταν οι: Χρυσή Διαμαντοπούλου, Εύη Τετζαλίδου,  Ελευθερία Πλευρίτου, Μαρία Σώρα, Φιλιώ Μανωλιουδάκη, Άλκιστη Αβραμίδου, Αλεξάνδρα Ασημάκη, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Τζούλια Έμολο, Μόνικα Έγκενς , Ρομπέρτα Μπιανκόνι, Βίρνα Νιαρχάκου και Ιωάννα Σταματοπούλου, ενώ εκτός έμειναν οι Βάσω Πλευρίτου και Σίλια Λογοθέτη.
Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε στο ξενοδοχείο και μερικές από τις αθλήτριές μας έκαναν δηλώσεις στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr).

Οι αθλήτριες που μίλησαν ήταν η αρχηγός Φιλιώ Μανωλιουδάκη, η Ελευθερία Πλευρίτου και η Νικόλ Ελευθεριάδου. Ας δούμε τί είπαν:
Φιλιώ Μανωλιουδάκη: «Προερχόμαστε από ένα μεγάλο διάστημα αποχής.  Θεωρώ ότι είχαμε τις πρώτες δυο μέρες μια προσαρμογή αλλά θεωρώ ότι έχουμε δουλέψει αρκετά για τον όμιλο αυτό. Κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Είμαστε σε έναν αρκετά δύσκολο όμιλο και μια αρκετά καλή ομάδα θα μείνει απ’ έξω. Στόχος μας είναι η πρόκριση και η πρώτη θέση του ομίλου που θεωρητικά θα μας φέρει ένα πιο εύκολο χιαστί».
Ελευθερία Πλευρίτου: «Είμαστε προετοιμασμένες για την Ευρωλίγκα και πιστεύω ότι θα πάμε πολύ καλά. Έχουμε ως στόχο  την πρόκριση και να περάσουμε ως πρώτοι στον όμιλο γιατί πιστεύω το αξίζουμε. Βέβαια έχουμε τα δυο δύσκολα παιχνίδια την Παρασκευή αλλά ελπίζω ότι θα ανταπεξέλθουμε».
Νικόλ Ελευθεριάδου: «Πιστεύω ότι είμαστε αρκετά προετοιμασμένες ώστε να είμαστε να είμαστε το ίδιο ανταγωνιστικές με την περσινή σεζόν και να υπερασπιστούμε τον τίτλο. Η ομάδα έχει πάρα πολλά πλεονεκτήματα  γιατί γνωρίζει η μια την άλλη πολύ καλά. Μας περιμένουν δυο πολύ δυνατά παιχνίδια σε μια μέρα κόντρα στην Πάντοβα και την Βουλιαγμένη.  Για μένα είναι η πρώτη φορά που θα συμμετάσχω σε αυτή τη φάση της Ευρωπαϊκού. Ελπίζω το αποτέλεσμα να είναι αυτό που θέλουμε».
Και πάμε τώρα στα καθαρά αγωνιστικά, καθώς ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις υποχρεώσεις του στην Euroleague επικρατώντας της Βρετανικής Λόντον Όττερ με το επιβλητικό 27-5(!).  Οι «ερυθρόλευκες» ξεκίνησαν χαλαρά στην αναμέτρηση, ύστερα από το μεγάλο διάστημα της διακοπής που είχε προηγηθεί λόγων των εθνικών ομάδων, αλλά στη συνέχεια απέκτησαν πολύ καλό ρυθμό. Με κύριο χαρακτηριστικό την εξαιρετικά πιεστική άμυνα ο Θρύλος έκλεβε αρκετές φορές την μπάλα και χτυπούσε στην κόντρα. Η διαφορά των 22 τερμάτων με την οποία επιβλήθηκαν οι πολίστριες του Ολυμπιακού, πιστοποιεί την διαφορά δυναμικότητας που τις χωρίζει από την αγγλική ομάδα.

Ας δούμε όμως αναλυτικά τη διακύμανση του σκορ:
1ο οκτάλεπτο: 1-0 Ασημάκη (7:39), 2-0 Αβραμίδου (5:02), 2-1 Ντον (π/π, 4:32), 3-1 Ασημάκη (4:16), 4-1 Μ. Πλευρίτου (3:35), 4-2 Έτιμπετ (π/π, 1:32)
2ο οκτάλεπτο: 5-2 Έγκενς (7:26), 6-2 Ελ. Πλευρίτου (6:17), 7-2 Μπιανκόνι (5:32), 8-2 Ελευθεριάδου (4:58), 9-2 Έμολο (3:31), 10-2 Αβραμίδου (π/π, 2:46), 11-2 Αβραμίδου (2:11), 12-2 Έγκενς (1:38), 13-2 Ελ. Πλευρίτου (0:14)
3ο οκτάλεπτο: 14-2 Έμολο (π., 6:07), 15-2 Έγκενς (5:25), 16-2 Έμολο (3:35), 17-2 Τετζαλίδου (2:49), 18-2 Ελ. Πλευρίτου (2:10), 19-2 Αβραμίδου (1:10), 19-3 Κ. Ρότζερς (0:40), 20-3 Αβραμίδου (0:10)
4ο οκτάλεπτο: 21-3 Ελ. Πλευρίτου (6:58), 21-4 Ντιν (π., 6:33), 22-4 Ασημάκη (5:25), 23-4 Έγκενς (4:55), 24-4 Έγκενς (3:17), 25-4 Τετζαλίδου (1:50), 25-5 Μίγκλετ (1:28), 26-5 Μ. Πλευρίτου (1:05), 27-5 Έμολο (0:15).

Μετά το τέλος του παιχνιδιού, οι αθλήτριες Ρομπέρτα Μπιανκόνι, Αλεξάνδρα Ασημάκη και Εύη Τετζαλίδου έκαναν δηλώσεις στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr). Ας δούμε τί είπαν:
Ρομπέρτα Μπιανκόνι: «Το ξεκίνημα ήταν δύσκολο μέχρι να βρούμε ισορροπία γιατί είχαμε δυο μήνες να παίξουμε μαζί.  Για αυτό χρειαστήκαμε λίγο χρόνο μέχρι να αποκτήσουμε τον απαιτούμενο ρυθμό. Αύριο θα είναι πιο δύσκολα τα πράγματα για εμάς. Πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένες και να έχουμε υπομονή στο παιχνίδι μας από την αρχή μέχρι το τέλος. Πρέπει να παίξουμε πολύ καλά για να κερδίσουμε και στα δυο ματς».
Αλεξάνδρα Ασημάκη: «Ήταν χαμηλής δυναμικότητας ο αντίπαλος μας σήμερα αλλά κάναμε σωστή διαχείριση και οικονομία δυνάμεων ενόψει της αυριανής μέρας που παίζουμε δυο δύσκολα ματς μέσα σε λίγες ώρες. Πετύχαμε αρκετά γκολ κυρίως στην κόντρα. Θέλουμε σαφώς τη νίκη και στα δυο παιχνίδια και να παίξουμε αυτό που μπορούμε. Δεν θα μετρήσει πολύ το ότι έχουμε κερδίσει φέτος και τις δυο ομάδες,  θέλει προσοχή και στα δυο ματς. Δεν πιστεύω όμως ότι θα έχουμε κάποιο πρόβλημα αν είμαστε συγκεντρωμένες».
Εύη Τετζαλίδου: «Σήμερα ουσιαστικά ήταν ένα εύκολο παιχνίδι. Κάναμε κάποια πράγματα ώστε να είμαστε έτοιμες για αύριο.  Έγινε καλή διαχείριση για να είμαστε φρέσκιες αφού έχουμε δυο ματς την ίδια μέρα που είναι δύσκολα. Κάναμε μια καλή αρχή αλλά το θέμα είναι τι θα κάνουμε αύριο».
 
Μία μέρα αργότερα και συγκεκριμένα την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου, ο Ολυμπιακός έδωσε το δεύτερο αγώνα του για τη Euroleague με αντίπαλο την ιταλική Πάντοβα, της οποίας θυμίζω είχαμε επικρατήσει στον τελικό του Ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ πριν λίγους μήνες. Στα αγωνιστικά, το παιχνίδι αποδείχθηκε ακατάλληλο για...καρδιακούς, καθώς ο Ολυμπιακός βρέθηκε να χάνει ακόμα και με 8-2(!) στην έναρξη του 3ου οκταλέπτου, ωστόσο η ομάδα μας επέδειξε τεράστια ψυχικά αποθέματα και κατάφερε να αποσπάσει τελικά την ισοπαλία με 9-9, με το 9ο γκολ να το πετυχαίνει ο Ολυμπιακός με πέναλτυ μόλις 10 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη! Την εκτέλεση ανέλαβε η Μπιανκόνι, η οποία έδειξε τεράστια ψυχραιμία και κατάφερε να σκοράρει.

Ας δούμε όμως αναλυτικά τη διακύμανση του σκορ:
1ο οκτάλεπτο: 1-0 Μπαρζόν (κόντρα, 4:23), 2-0 Μπαρζόν (π/π, 0:30)
2ο οκτάλεπτο: 3-0 Γκοτάρντο (φουνταριστό, 5:37), 3-1 Έγκενς (περιφέρεια, 5:13), 4-1 Ιλ. Σαβιόλι (περιφέρεια, 4:47), 4-2 Ασημάκη (φουνταριστό, 4:16), 5-2 Μ. Σαβιόλι (περιφέρεια, 2:10), 6-2 Μ. Σαβιόλι (περιφέρεια, 1:10), 7-2 Γκοτάρντο (φουνταριστό, 0:10).
3ο οκτάλεπτο: 8-2 Κεϊρόλο (π/π, 6:16), 8-3 Αβραμίδου (2 μέτρα, 5:49), 8-4 Έμολο (π/π, 1:43), 8-5 Μανωλιουδάκη (π., 0:03).
4ο οκτάλεπτο: 8-6 Ασημάκη (φουνταριστό, 6:03), 8-7 Μπιανκόνι (περιφέρεια, 5:12), 9-7 Ρόμπινσον (κόντρα, 3:50), 9-8 Μπιανκόνι (κόντρα, 0:58), 9-9 Μπιανκόνι (π., 0:25).
 
Λίγες ώρες μετά το παιχνίδι με την ιταλική Πάντοβα, ο Ολυμπιακός κλήθηκε να αντιμετωπίσει τη Βουλιαγμένη στο τρίτο παιχνίδι του γ'προκριματικού ομίλου στον οποίο βρίσκεται η ομάδα μας. Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση, πιστοποίησε στην πισίνα την ανωτερότητά του και χάρη στην ενέργεια, το πάθος και την ψυχή που έδειξαν οι πολίστριές μας κατάφεραν να επικρατήσουν με 13-8.
Μεγάλη εμφανιση πραγματοποίησε η Αβραμίδου η οποία πέτυχε 5 γκολ, ενώ "κολώνα" στο τέρμα ήταν και η Χρυσή Διαμαντοπούλου η οποία απέκρουσε πέναλτυ ενώ είχε και πολλές ακόμα σωτήριες επεμβάσεις.

Ας δούμε όμως αναλυτικά τη διακύμανση του σκορ:
1ο οκτάλεπτο: 1-0 Μπιανκόνι (π/π, 6:16), 2-0 Αβραμίδου (περιφέρεια, 4:45), 2-1 Ρουμπέση (περιφέρεια, 0:35), 3-1 Αβραμίδου (περιφέρεια, 0:25)
2ο οκτάλεπτο: 4-1 Έμολο (περιφέρεια, 7:35), 5-1 Έμολο (π/π, 5:37), 6-1 Μανωλιουδάκη (κόντρα, 4:55), 6-2 Ξενάκη (φουνταριστό, 4:32), 6-3 Ξενάκη (φουνταριστό, 3:47)
3ο οκτάλεπτο: 7-3 Μ. Πλευρίτου (π/π, 7:28), 7-4 Β. Διαμαντοπούλου (περιφέρεια, 5:36), 8-4 Αβραμίδου (π/π, 5:08), 9-4 Αβραμίδου (π., 4:18), 9-5 Τσουκαλά (π/π, 3:41), 10-5 Μπιανκόνι (π., 1:23), 10-6 Ξενάκη (π/π, 0:04)
4ο οκτάλεπτο: 11-6 Αβραμίδου (π., 6:06), 11-7 Τσουκαλά (π/π, 4:58), 12-7 Ασημάκη (π/π, 4:15), 13-7 Μανωλιουδάκη (π/π, 1:19), 13-8 Ρουμπέση (π/π, 0:49)

Μετά το τέλος του παιχνιδιού, τόσο ο προπονητής της ομάδας Χάρης Παυλίδης, όσο και οι παίκτριες Χρυσή Διαμαντοπούλου και Τζούλια Έμολο, έκαναν δηλώσεις στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr). Ας δούμε τί είπαν:
Χάρης Παυλίδης: «Ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι. Τα κορίτσια κατάλαβαν το πρωί ότι φτάσαμε πολύ κοντά στον αποκλεισμό και το βράδυ αντιμετωπίσαμε το ματς σαν Πρωταθλητές Ευρώπης με σοβαρότητα, συγκέντρωση και επιθετική διάθεση από την αρχή. Για να καθαρίσουμε το ματς και να μην μπούμε σε περιπέτειες όπως το πρωί. Αφιερώνουμε την πρόκριση στα παιδιά που έχασαν την ζωή τους στη ΘΥΡΑ 7 το 1981».
Χρυσή Διαμαντοπούλου: «Πιστεύω ότι το πρωινό παιχνίδι αν και δεν πήγε όσο καλά θα θέλαμε, μας έδωσε ρυθμό για το απογευματινό. Σίγουρα κρατήσαμε τα δυο τελευταία οκτάλεπτα που πήγαμε κάπως καλύτερα και καταφέραμε να γυρίσουμε το παιχνίδι και αυτό βγήκε υπέρ μας. Μετά το παιχνίδι με την Πάντοβα, πεισμώσαμε γιατί δεν είμαστε η ομάδα που δείξαμε στο πρώτο ημίχρονο. Ήμασταν και με την πλάτη στον τοίχο γιατί έπρεπε να δείξουμε την ποιότητα μας και το ποιες είμαστε. Η σημερινή νίκη και η πρόκριση είναι αφιερωμένη στα αδικοχαμένα θύματα της ΘΥΡΑΣ 7».
Τζούλια Έμολο: «Δεν είναι ποτέ εύκολο να κερδίζεις σε τέτοιο επίπεδο αγώνων. Παίξαμε πολύ καλά και διαφορετικά από το παιχνίδι που προηγήθηκε το πρωί κόντρα στην Πάντοβα. Απέναντι στη Βουλιαγμένη παίξαμε σαν ομάδα, σαν Ολυμπιακός!  Αγωνιστήκαμε με δυνατό ρυθμό, γρήγορα και με προσήλωση στον τρόπο παιχνιδιού μας».
 
Το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου, ο Ολυμπιακός έδωσε το τελευταίο του παιχνιδι για τη φάση των ομίλων με αντίπαλο την οικοδέσποινα Φλουβιάλ Πορτουένσε, της οποίας και επικράτησε άνετα με 3-20(!). Ο Ολυμπιακός πήρε συνολικά από τα 4 του παιχνίδια 10 βαθμούς, τερμάτισε στην 1η θέση του ομίλου του και πλέον βρίσκεται σε θέση ισχύος όσον αφορά την επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Ας δούμε όμως αναλυτικά τη διακύμανση του σκορ στο συγκεκριμένο ματς:
1ο οκτάλεπτο: 0-1 Ασημάκη (φουνταριστό, 7:38), 0-2 Ελ. Πλευρίτου (π/π, 1:48)
2ο οκτάλεπτο: 0-3 Αβραμίδου (π., 7:44), 0-4 Αβραμίδου (κόντρα, 7:18), 0-5 Ασημάκη (κόντρα, 5:59), 1-5 Σαρμέντο (κόντρα, 5:10), 1-6 Ελ. Πλευρίτου (π/π, 4:58), 1-7 Μπιανκόνι (2 μέτρα, 2:36), 1-8 Τετζαλίδου (κόντρα, 0:41)
3ο οκτάλεπτο :1-9 Έγκενς (περιφέρεια, 6:00), 1-10 Έγκενς (φουνταριστό, 4:19), 1-11 Αβραμίδου (κόντρα, 1:54), 2-11 Λόπεζ (φουνταριστό, 1:13), 2-12 Ασημάκη (φουνταριστό, 0:58), 2-13 Ασημάκη (π/π, 0:25)
4ο οκτάλεπτο: 2-14 Ασημάκη (φουνταριστό, 7:47), 2-15 Έγκενς (κόντρα, 7:16), 2-16 Ελευθεριάδου (περιφέρεια, 5:54), 3-16 Σαρμέντο (περιφέρεια, 3:50), 3-17 Ελευθεριάδου (περιφέρεια, 3:39), 3-18 Ελευθεριάδου (περιφέρεια, 2:19), 3-19 Έμολο (π/π, 0:50), 3-20 Ελ. Πλευρίτου (κόντρα, 0:26).

Κορυφαία της αναμέτρησης από πλευράς Ολυμπιακού ήταν η Νικόλ Ελευθεριάδου, η οποία σκόραρε τρία τέρματα ενώ παράλληλα ήταν εξαιρετική και στα ανασταλτικά της καθήκοντα. Πρώτη σκόρερ του παιχνιδιού με 5 γκολ αναδείχθηκε η Αλεξάνδρα Ασημάκη, ενώ θετική ήταν και η παρουσία της Ιωάννας Σταματοπούλου που χρησιμοποιήθηκε αντί της Χρυσής Διαμαντοπούλου καθώς ο Χάρης Παυλίδης επέλεξε να την ξεκουράσει.
Συνολικά, όλες οι «ερυθρόλευκες» ήταν εξαιρετικές ενώ MVP σε όλη τη διοργάνωση για τον Ολυμπιακό ήταν η Τζούλια Έμολο. Την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου, η αποστολή του Ολυμπιακού επέστρεψε στην Ελλάδα καθώς η πρώτη φάση της Euroleague τελείωσε.
Μετά την πρόκρισή τους στα προημιτελικά της διοργάνωσης, έξι από τις αθλήτριές μας (Μανωλιουδάκη, Αβραμίδου, Πλευρίτου, Έγκενς, Ελευθεριάδου και Σταματοπούλου) έκαναν δηλώσεις στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr), με κοινό παρονομαστή των δηλώσεών τους να αποτελεί η τραγωδία της 8ης Φεβρουαρίου 1981 όπου χάθηκαν άδικα οι ψυχές 21 ανθρώπων. Ας δούμε τί είπαν:
Φιλιώ Μανωλιουδάκη: «Σίγουρα στόχος μας είναι να περάσουμε στο Final 4 της Ευρωλίγκας και κάναμε ένα βήμα για να βρούμε θεωρητικά κάποιον ποιο αδύναμο αντίπαλο στην επόμενη φάση.  Αυτά τα παιχνίδια είναι πάντα επικίνδυνα πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένες τις επόμενες ημέρες μέχρι το πρώτο παιχνίδι για τους «8». Δείξαμε ότι έχουμε ψυχή και ότι δεν παρατήσαμε το παιχνίδι με την Πάντοβα σε θεωρητικά ένα σκορ το οποίο δύσκολα γυρίζει. Αυτό  ήταν ένα σημάδι για να μπούμε και στο παιχνίδι με την Βουλιαγμένη πολύ δυνατά και να κάνουμε κάτι αντίστοιχο. Νομίζω ότι αυτό είναι ένα στοιχείο που μπορούμε να κρατήσουμε.  Κρατάμε τα δυο οκτάλεπτα και το παιχνίδι με τη Βουλιαγμένη. Αφιερώνουμε την πρόκριση στα θύματα της Θύρας 7, στα 21 αδικοχαμένα παιδιά. Αυτό είναι η ιστορία του Ολυμπιακού και εμείς το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να τους θυμόμαστε και να τους τιμάμε, όπως το κάνουν όλα αυτά τα χρόνια τα τμήματα του συλλόγου μας».
Άλκιστις Αβραμίδου: «Το αποτέλεσμα της Βουλιαγμένης ήταν προς όφελός μας και δεν πληρώσαμε τα δυο άσχημα οκτάλεπτα που κάναμε με την Πάντοβα. Βγαίνοντας πρώτοι θα έχουμε ένα πιο εύκολο χιαστί. Στόχος μας είναι το Final 4 και απολογισμός ότι αν και βρεθήκαμε μετά από δυο μήνες ουσιαστικά σαν ομάδα και οι συνθήκες ήταν δύσκολες γιατί έμενες έξω με μια ισοπαλία ή μια ήττα, δείξαμε τι μέταλλο έχει αυτή η ομάδα και τι μπορεί να κάνει. Παρά τα δυο άσχημα οκτάλεπτα με την Πάντοβα, φανήκαμε πιο δεμένες από πριν και συσπειρώθηκε η ομάδα. Φάνηκε πόσο πολύ το θέλαμε γιατί παίξαμε με πολύ πάθος και σαν ομάδα. Είναι αφιερωμένη η πρόκρισή μας στα θύματα της Θύρας 7. Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να πετύχουμε 21 γκολ για να τους τιμήσουμε όπως θέλαμε αφού φτάσαμε στα 20».
Μαργαρίτα Πλευρίτου: «Πήραμε ουσιαστικά αυτό που θέλαμε, την πρωτιά στον όμιλό μας. Κάναμε δυο άσχημα οκτάλεπτα με την Πάντοβα αλλά ευτυχώς το διορθώσαμε στη συνέχεια με την ισοπαλία. Από κει και πέρα με τη Βουλιαγμένη παίξαμε πολύ καλύτερα γιατί ήμασταν πιο συγκεντρωμένες και με τις άλλες δυο ομάδες ήταν αρκετά εύκολα τα πράγματα. Θέλω να αφιερώσω και εγώ και όλη η ομάδα την πρόκριση στα αδικοχαμένα θύματα της Θύρας 7 που έχασαν τη ζωή τους πριν 35 χρόνια».
Μόνικα Έγκενς: «Πετύχαμε το σκοπό μας και βάλαμε τους εαυτούς μας σε καλύτερη κατάσταση ενόψει της επόμενης φάσης. Είμαι ικανοποιημένη από την παρουσία μας εδώ, μαθαίνω τον τρόπο που αγωνίζεται η ομάδα και τα πήγαμε πολύ καλά σε αυτή τη διοργάνωση».
Νικόλ Ελευθεριάδου: «Η συμμετοχή αυτή μου έδωσε πάρα πολλές εμπειρίες. Ανυπομονούσα να αγωνιστώ με τον Ολυμπιακό στην Ευρώπη. Είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι και ικανοποιημένοι από την παρουσία μας εδώ γιατί καταφέραμε αυτό που θέλαμε να πάρουμε δηλαδή την πρώτη θέση στον όμιλο, την οποία αφιερώνουμε στα θύματα της Θύρας 7».
Ιωάννα Σταματοπούλου: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που πετύχαμε τους στόχους μας. Είχαμε πρόοδο ως ομάδα. Αφιερώνουμε την πρόκριση στους ανθρώπους που χάθηκαν άδικα στις 8 Φεβρουαρίου του 1981».
 
Το πρωί της Δευτέρας 8 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της LEN, στην Νιόν της Ελβετίας, η κλήρωση για την προημιτελική φάση της Euroleague. Ο Ολυμπιακός κληρώθηκε να αγωνιστεί με την Ρωσική Ουραλότσκα, η οποία είχε τερματίσει δεύτερη στον πρώτο όμιλο, πίσω από την επίσης Ρώσικη, Κίνεφ Κίρισι. Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί στις 17 Φεβρουαρίου στο Παπαστράτειο και ο επαναληπτικός στις 27 Φεβρουαρίου στην Ρωσία. Ας δούμε όμως αναλυτικά τα ζευγάρια της κλήρωσης:
 
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – Ουραλότσκα (Ρωσία)
Σαμπαντέλ (Ισπανία) – Ζέντες (Ουγγαρία)
Ματάρο (Ισπανία) – Ούβσε (Ουγγαρία)
Βουλιαγμένη – Κίρισι (Ρωσία)
 
Οι νικητές των αναμετρήσεων θα αγωνιστούν στο Final Four της LEN Euroleague το οποίο είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί στις 22 & 23 Απριλίου, ενώ οι χαμένοι, θα αγωνιστούν στο Final Four του LEN Trophy, το οποίο είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί μια εβδομάδα νωρίτερα, δηλαδή στις 15 & 16 Απριλίου. Οι τοποθεσίες που θα διεξαχθούν και τα δυο Final Four, θα γίνουν γνωστές μετά το τέλος της προημιτελικής φάσης.
Μετά την κλήρωση, ο προπονητής της ομάδας, Χάρης Παυλίδης, δήλωσε στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr) τα εξής:
Χάρης Παυλίδης: «Φαντάζομαι ότι αν είμαστε σοβαροί και αντιμετωπίσουμε το παιχνίδι όπως πρέπει δεν θα έχουμε πρόβλημα. Δεν έχουμε πολλές πληροφορίες για τον αντίπαλό μας αλλά θα προσπαθήσουμε άμεσα να συγκεντρώσουμε. Είναι λίγο αντισυμβατικές οι ρώσικες ομάδες γιατί παίζουν πόλο έξω από το συνηθισμένο. Ο καλός Ολυμπιακός όμως δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, αρκεί να είμαστε σοβαροί και συγκεντρωμένοι και στα δυο παιχνίδια».
Ο Ολυμπιακός αφήνει πίσω του για λίγο τα της Ευρώπης και επαναφέρει τη συγκέντρωσή του στο εγχώριο πρωτάθλημα, καθώς την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου θα αντιμετωπίσει εντός έδρας τον Τρίτονα Αμαρουσίου, με μοναδική απούσα την Μόνικα Έγκενς. Ο Ολυμπιακός λογικά θα έχει ένα εύκολο απόγευμα και θα επικρατήσει της ομάδας του Αμαρουσίου με αποτέλεσμα να συνεχίσει το νικηφόρο του σερί και να παραμείνει στην κορυφή της βαθμολογίας.
Πάμε τώρα να δούμε τί γίνεται και σε επίπεδο ακαδημιών.
Νέες Γυναίκες: Το ερυθρόλευκο τμήμα των νέων γυναικών έχει ήδη προκριθεί στην Β'Φάση του αντίστοιχου πρωταθλήματος υποδομών και πλέον οι αθλήτριές μας περιμένουν την κλήρωση (θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Απριλίου) που θα δείξει τον επόμενο αντίπαλό τους. Θυμίζουμε πως η τελική φάση της εν λόγω διοργάνωσης έχει προγραμματισθεί για το τριήμερο 6-8 Μαϊου. Μέχρι τότε, οι νεαρές αθλήτριες θα συνεχίσουν τις προπονήσεις τους υπό της οδηγίες του Ιωάννη Μπενόπουλου, προκειμένου να εμφανιστούν πανέτοιμες στην επανέναρξη της διοργανωσης.
Νεανίδες: Η Α' Φάση του πρωταθλήματος Νεανίδων είναι προγραμματισμένη για το τριήμερο 11-13 Μαρτίου. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στον Α' Όμιλο όπου θα κληθεί να αντιμετωπίσει τους: Ιωνικό Νίκαιας, ΟΦΗ, Εθνικό και ΝΟ Ρεθύμνου. Μέχρι τότε, οι νεανίδες μας θα συνεχίσουν τις προπονήσεις τους υπό τις οδηγίες του Ιωάννη Μπενόπουλου, προκειμένου να εμφανιστούν πανέτοιμες κατά την έναρξη της εν λόγω διοργάνωσης.
Κορασίδες: Η Α' Φάση του πρωταθλήματος Κορασίδων είναι προγραμματισμένη για το τριήμερο 15-17 Απριλίου. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στον Γ' Ομιλο, όπου θα κληθεί να αντιμετωπίσει τους: Νηρέα Χαλανδρίου, ΓΣ Περιστερίου και Εθνικό. Μέχρι τότε, οι κορασίδες μας θα συνεχίσουν τις προπονήσεις τους υπό τις οδηγίες του Κώστα Χατζηδάκη, προκειμένου να εμφανιστούν πανέτοιμες κατά την έναρξη της εν λόγω διοργάνωσης.
Μίνι Κορασίδες: Η Α' Φάση του πρωταθλήματος Μίνι Κορασίδων είναι προγραμματισμένη για το τριήμερο 1-3 Απριλίου. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στον Γ' Ομιλο, όπου θα κληθεί να αντιμετωπίσει τους: ΝΟ Ρεθύμνου, ΑΕ Χαϊδαρίου και ΝΕ Πατρών. Μέχρι τότε, οι νεαρές αθλήτριες θα συνεχίσουν τις προπονήσεις τους υπό τις οδηγίες του υπεύθυνου προπονητή του τμήματος Κώστα Χατζηδάκη, προκειμένου να εμφανιστούν πανέτοιμες κατά την έναρξη της εν λόγω διοργάνωσης.
 
Κολύμβηση: Την προηγούμενη εβδομάδα αναφέραμε πως το Σαββατοκύριακο 6-7 Φεβρουαρίου ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθούν στο Ποσειδώνιο Κολυμβητήριο Θεσσαλονίκης οι αγώνες «ΑΡΗΣΤΕΙΑ 2016» υπό την αιγίδα του Αρη Θεσσαλονίκης, χωρίς ωστόσο να γνωρίζαμε αν θα υπήρχαν αθλητές ή αθλήτριες του Ολυμπιακού που θα συμμετείχαν στην εν λόγω διοργάνωση. Τελικά, το κολυμβητικό τμήμα του Ολυμπιακού πράγματι δήλωσε συμμετοχή για το εν λόγω τουρνουά στο οποίο έλαβαν μέρος 4 αθλητές και 4 αθλήτριες. Συγκεκριμένα, την «ερυθρόλευκη» αποστολή αποτέλεσαν οι: Γιαννιώτης Σπύρος, Φωκαϊδης Αντώνης, Αλυφαντής Ρωμανός και Σαββίδης Μανώλης όσον αφορά τους άνδρες και Λυμπερτά Μαριάννα, Αραούζου Καλλιόπη, Κατωπόδη Ειρήνη και Αργυρίου Δήμητρα, όσον αφορά τις γυναίκες. Μέχρι τη στιγμή που γραφόταν το παρόν άρθρο, δεν είχαν γίνει γνωστά τα αποτελέσματα των ατομικών επιδόσεων των αθλητών μας.

Σε άλλα νέα, η επίσημη σελίδα της Ελληνικής Κολυμβητικής Ομοσπονδίας ανακοίνωσε τους τόπους και τις ημερομηνίες διεξαγωγής των πανελληνίων πρωταθλημάτων κολύμβησης για το 2016. Ενημερωτικά, τα καταγράφουμε όπως παρατίθενται και στο σάιτ:
1. Πανελλήνιο πρωτάθλημα Βετεράνων: Θεσσαλονίκη (Ποσειδώνιο κολυμβητήριο), 9-10 Απριλίου 2016
2. Πανελλήνιο πρωτάθλημα Μεγάλων Αποστάσεων (OPEN WATER): (Λίμνη Βεγορίτιδα – Άρνισσα), 17-19 Ιουνίου 2016
3. Πανελλήνιο πρωτάθλημα Παμπαίδων – Παγκορασίδων Α’, Β’: Βόλος (Ανοιχτό κολυμβητήριο ΕΑΚ), 14-17 Ιουλίου 2016
4. Πανελλήνιο πρωτάθλημα Παίδων – Κορασίδων – Εφήβων – Νεανίδων: Θεσσαλονίκη (Ποσειδώνιο κολυμβητήριο), 21-24 Ιουλίου 2016
 
Στίβος: Το περασμένο Σαββατοκύριακο 6-7 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκαν δύο διοργανώσεις στίβου. Η αρχή έγινε το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου όπου διεξήχθη το "Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Ανωμάλου Δρομου 2016", ενώ μια μέρα αργότερα διεξήχθη ο "17ος Δρόμος Βουνού - Υμηττός 2016" (πρόκειται για μικτό αγώνα ορεινού δρόμου). Μέχρι τη στιγμή που γραφόταν το παρόν άρθρο δε μας είχε γίνει γνωστό το αν υπήρχαν αθλητές ή αθλήτριες του Ολυμπιακού που να συμμετείχαν στις εν λόγω διοργανώσεις.
Σε άλλα νέα, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 13-14 Φεβρουαρίου είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί το "Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου 2016" για άνδρες και γυναίκες, στο οποίο σίγουρα θα συμμετάσχει ο Ολυμπιακός, χωρίς όμως να είναι ακόμα γνωστό το ποιοί ακριβώς θα είναι αυτοί που θα αποτελέσουν την ερυθρόλευκη αποστολή. Εμείς από την πλευρά μας θα ευχηθούμε σε όλους τους αθλητές και τις αθλήτριές μας καλή επιτυχία σε ομαδικό αλλά και ατομικό επίπεδο και πάνω απ' όλα χωρίς τραυματισμούς!
 
Ιστιοπλοϊα: Οι αθλητές της αγωνιστικης αλλά και της προαγωνιστικής ομάδας του "ερυθρόλευκου" τμήματος ιστιοπλοϊας του Ολυμπιακού συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις ιστιοπλοϊας του συλλόγου οι οποίες βρίσκονται στο Μικρολίμανο.

Σύμφωνα με το επίσημο σάιτ της Ελληνικης Ομοσπονδίας Ιστιοπλοϊας, υπάρχουν αρκετοί προγραμματισμένοι εγχώριοι και διεθνείς αγώνες για το συγκεκριμένο άθλημα οι οποίοι θα διεξαχθούν την ερχόμενη εβδομάδα. Καθαρά ενημερωτικά τους αναφέρουμε:
Σε εγχώριο επίπεδο είναι προγραμματισμένη η παρακάτω διοργάνωση:
· 13/2-14/2 - Διασυλλογικό Ειρήνης-Φιλίας - OPTIMIST-LASER RDL/4.7 (GRE)
Ενώ σε διεθνές επίπεδο είναι προγραμματισμένοι οι παρακάτω αγώνες:
· 10/2-13/2 - Portugal International Sailing Olympic Week (POR)
· 10/2-13/2 - 470 South American Championship (ARG)
· 13/2-13/2 - DMTRA Winter Series Stage 5 (NED)
· 13/2-13/2 - DMTRA Winter Series Stage 5B (NED)
· 16/2-19/2 - Rolex Farr 40 World Championship (AUS)
· 16/2-21/2 - Hong Kong Race Week (HKG)
Eίναι άγνωστο ακομα αν θα υπάρξουν αθλητές μας που θα συμμετάσχουν σε κάποια από τις παραπάνω διοργανώσεις.
 
Κωπηλασία: Κανένα νέο δεν είχαμε όσον αφορά το "ερυθρόλευκο" τμήμα κωπηλασίας του Ολυμπιακού. Οι προπονήσεις των αθλητών και των αθλητριών τόσο της αγωνιστικής οσο και της προαγωνιστικής κωπηλατικής ομάδας συνεχίζονται στις ιδιόκτητες Ναυταθλητικές Εγκαταστάσεις του συλλόγου μας που βρίσκονται στην Πλατεία Αλεξάνδρας στο Πασαλιμάνι.

Σε ατομικό επίπεδο, η προσοχή μας στρέφεται για ακόμα μία εβδομάδα στην παρουσία του αθλητή μας Διονύση Αγγελόπουλου, ο οποίος είναι ο μοναδικός αθλητής του Ολυμπιακού που συμμετέχει στο προπονητικό κοινόβιο που διεξάγεται υπό την αιγίδα της ΕΚΟΦΝΣ στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά και το οποίο θα διεξαχθεί ως τις 20 Φεβρουαρίου.
 
Κανόε Καγιάκ: Κανένα νέο δεν έχουμε όσον αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα του κανόε-καγιάκ. Οι προπονήσεις συνεχίζονται κανονικά στις ιδιόκτητες Ναυταθλητικές Εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού που βρίσκονται στην Πλατεία Αλεξάνδρας στο Πασαλιμάνι, υπό το βλέμμα της αρχιπροπονήτριας Κατερίνας Παγίδα και του έφορου του τμήματος Τάσου Βουγίδη.

Τέλος, να πούμε πως δεν είχαμε καμία νεότερη ανακοίνωση της ΕΟΚΚ (Ελληνική Ομοσπονδία Κανόε Καγιάκ) σχετικά με το συγκεκριμένο άθλημα (τουλάχιστον όσον αφορά τυχόν προκυρήξεις αγώνων) ούτε στο επίσημο σάιτ της, αλλά ούτε και στην επίσημη σελίδα της στο facebook.
 
Πινγκ Πονγκ: Αγωνιστική δράση δεν είχαμε την περασμένη εβδομάδα όσον αφορά τα τμήματα του πινγκ πονγκ σε άνδρες και γυναίκες, καθώς οι υποχρεώσεις τους αργούν ακόμα.
Συγκεκριμένα, οι επόμενοι αγώνες των ανδρών για το ελληνικό πρωτάθλημα είναι προγραμματισμένοι για το διήμερο 20-21 Φεβρουαρίου όπου θα αντιμετωπίσουμε στο ΣΕΦ τον Άρη Βούλας, τον ΑΣ Πέρα και τον ΑΟ Τατάυλα.
Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις των γυναικών επανέρχονται το διήμερο 26-27 Φεβρουαρίου, όπου θα αντιμετωπίσουν τον Τελαμόνα Σαλαμίνας, τον ΔΑΟ Ταύρου και τον ΟΕΑ Εδέσσης.
Μέχρι τότε, οι αθλητές και οι αθλήτριες του Ολυμπιακού θα συνεχίσουν κανονικά τις προγραμματισμένες προπονήσεις τους προκειμένου να επανέλθουν στις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.
Μια από τα ίδια και όσον αφορά την ερυθρόλευκη ακαδημια του Ολυμπιακού στο πινγκ πονγκ, καθώς οι νεαροί και νεαρές αθλητές και αθλήτριες αντίστοιχα δεν έδωσαν κάποιον αγώνα την εβδομάδα που μας πέρασε, ή τουλάχιστον δε μας έχει γίνει γνωστός μέχρι τη στιγμή που γραφόταν το παρόν άρθρο. Οι προπονήσεις συνεχίζονται κανονικά προκειμένου όλοι τους να βρίσκονται στην απαιτούμενη φυσική και αγωνιστική κατάσταση όταν επανέλθουν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις.
 
Ξιφασκία: Κανένα νέο δεν είχαμε την περασμένη εβδομάδα όσον αφορά το τμήμα ξιφασκίας και συγκεκριμένα τους δύο αθλητες που το απαρτίζουν, τη Βάσω Βουγιούκα και τον Γιώργο Τσουρούτα. Και οι δύο συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους, με την προσοχή μας να στρέφεται κυρίως στη Βουγιούκα, η οποία συνεχίζει την προετοιμασία της για τους διεθνείς αγώνες ξιφασκίας που θα πραγματοποιηθούν μέσα στον Φεβρουάριο στη Γάνδη, στους οποίους θέλει να έχει μια καλή παρουσία προκειμένου να διατηρηθεί εντός 16δας στη σχετική κατάταξη και να σφραγίσει και τυπικά το εισιτήριο για τους ερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

 Σε άλλα νέα, καθαρά ενημερωτικά να αναφέρουμε πως σύμφωνα με το επίσημο σάιτ της ΕΟΞ (Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας) την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα το διήμερο 13-14 Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων, ωστόσο ο Ολυμπιακός δεν πρόκειται να συμμετάσχει στην εν λόγω διοργάνωση καθώς δε διαθέτει στο τμήμα ξιφασκίας του αθλητές αυτών των ηλικιών.
 
Πυγμαχία: Αγωνιστική δράση δεν είχαμε την περασμένη εβδομάδα όσον αφορά το τμήμα πυγμαχίας του Ολυμπιακού. Οι αθλητές και οι αθλήτριές μας συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους, προκειμένου να είναι έτοιμοι εν'όψει των αγωνιστικών υποχρεώσεων που έπονται.

Σε άλλα νέα, η Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας (ΕΟΠ) μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ανακοίνωσε τις ημερομηνίες διεξαγωγής των πανελληνίων πρωταθλημάτων και λοιπών διοργανώσεων που ειναι προγραμματισμένες να γίνουν μέσα στο 2016. Παρακάτω γίνεται πλήρης καταγραφή των διοργανώσεων αυτών:
· 01) ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΝΕΩΝ, από 3 έως 6 Μαρτίου - 17 & 18 ΕΤΩΝ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΚΑ, ΓΕΝΝΗΘΕΝΤΕΣ ΤΑ ΕΤΗ 1998 & 1999
· 02) ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΝΕΑΝΙΔΩΝ, από 3 έως 6 Μαρτίου - 17 & 18 ΕΤΩΝ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΚΑ, ΓΕΝΝΗΘΕΙΣΕΣ ΤΑ ΕΤΗ 1998 & 1999
· 03) ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Γ’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΑΝΔΡΩΝ, από 7 έως 10 Απριλίου - 19 ΕΩΣ & 40 ΕΤΩΝ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΚΑ, ΓΕΝΝΗΘΕΝΤΕΣ ΤΑ ΕΤΗ 1976 ΕΩΣ & ΤΟ 1997
· 04) ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΑΝΔΡΩΝ, από 26 έως 29 Μαΐου - 19 ΕΩΣ & 40 ΕΤΩΝ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΚΑ, ΓΕΝΝΗΘΕΝΤΕΣ ΤΑ ΕΤΗ 1976 ΕΩΣ & ΤΟ 1997
· 05) ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΠΑΙΔΩΝ, από 20 έως 23 Οκτωβρίου - 15 & 16 ΕΤΩΝ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΚΑ, ΓΕΝΝΗΘΕΝΤΕΣ ΤΑ ΕΤΗ 2000 & 2001
· 06) ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ, από 20 έως 23 Οκτωβρίου - 15 & 16 ΕΤΩΝ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΚΑ, ΓΕΝΝΗΘΕΙΣΕΣ ΤΑ ΕΤΗ 2000 & 2001
· 07) ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ, από 20 έως 23 Οκτωβρίου - 13 & 14 ΕΤΩΝ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΚΑ, ΓΕΝΝΗΘΕΝΤΕΣ ΤΑ ΕΤΗ 2002 & 2003
· 08) ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ, από 20 έως 23 Οκτωβρίου - 13 & 14 ΕΤΩΝ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΚΑ, ΓΕΝΝΗΘΕΙΣΕΣ ΤΑ ΕΤΗ 2002 & 2003
· 09) ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΤΗΓΟΡ. ΑΝΔΡΩΝ (ELITE), από 8 έως 11 Δεκεμβρίου - 19 ΕΩΣ & 40 ΕΤΩΝ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΚΑ, ΓΕΝΝΗΘΕΝΤΕΣ ΤΑ ΕΤΗ 1976 ΕΩΣ & 1997
· 10) ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΤΗΓΟΡ. ΓΥΝΑΙΚΩΝ (ELITE), από 8 έως 11 Δεκεμβρίου - 19 ΕΩΣ & 40 ΕΤΩΝ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΚΑ, ΓΕΝΝΗΘΕΙΣΕΣ ΤΑ ΕΤΗ 1976 ΕΩΣ & 1997
· 11) ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ - ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΟΠ ΜΕ ΑΣΑΕΔ από 4 έως 6 Νοεμβρίου.
· 12) ΚΥΠΕΛΛΑ ΠΟΛΕΩΝ – ΠΡΑΒΑΤΖΗ - (ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΟΠ ΜΕ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ)
· 13) ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΠΙΛΕΚΤΩΝ ΠΥΓΜΑΧΩΝ ΑΝΔΡΩΝ ELITE (στις 19/03/2016, στις 25/06/2016 και στις 15/10/2016)
· 14) ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ – ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΠΥΓΜΑΧΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ - ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΟΠ ΜΕ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ (ΓΕΝΝΗΘΕΝΤΕΣ ΤΑ ΕΤΗ 2004 ΕΩΣ & 2010)
 
Ταε Κβο Ντο: Αγωνιστική δράση δεν είχαμε την περασμένη εβδομάδα όσον αφορά το τμήμα ταε κβο ντο του Ολυμπιακού. Οι αθλητές και οι αθλήτριές της αγωνιστικής και της προαγωνιστικής μας ομάδας συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους, προκειμένου να είναι έτοιμοι εν'όψει των αγωνιστικών υποχρεώσεων που έπονται.

Θυμίζουμε πως, σύμφωνα με την επίσημη σελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταε Κβο Ντο, τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα ξεκινούν τον Απρίλιο, όπου τον "χορό" θα ανοίξει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών το οποίο θα διεξαχθεί το διήμερο 2-3 Απριλίου. Κατά τα τέλη Απριλίου και συγκεκριμένα το διήμερο 23-24 Απριλίου θα διεξαχθεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών-Νέων Γυναικών. Τα υπόλοιπα πρωταθλήματα των μικρότερων ηλικιών θα ξεκινήσουν μετά τον Ιούνιο. Μέχρι τότε λοιπόν αναμονή.
 
Κικ Μπόξινγκ: Αγωνιστική δράση δεν είχαμε την εβδομάδα που μας πέρασε όσον αφορά το "ερυθρόλευκο" τμήμα κικ μπόξινγκ του Ολυμπιακού.  Τόσο οι αθλητές της αγωνιστικής, όσο και της προαγωνιστικής ομάδας συνεχίζουν κανονικά την προετοιμασία τους εν'όψει της συνέχειας, με τους Βλαδίμηρο Ναζαρένκο και Ισίδωρο Μπινίκο να επιβλέπουν τις προπονήσεις αμφοτέρων.

Θυμίζουμε πως στο επίσημο σάιτ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κικ Μπόξινγκ ανακοινώθηκε η διοργάνωση των πανελληνιών πρωταθλημάτων σε όλες τις κατηγορίες (Low Kick, K1, Full Contact, Light Contact, Kick Light και Point Fighting) τόσο σε επίπεδο ανδρών-γυναικών (άνω των 18 ετών), όσο και σε επίπεδο νέων (κάτω των 18 ετών) για το 2016. Ενημερωτικά, αναφέρουμε πως τα πανελλήνια πρωταθλήματα ανδρών και γυναικών σε όλες τις κατηγορίες έχουν προγραμματιστεί για το τριήμερο 3-5 Ιουνίου, ενώ τα πανελλήνια πρωταθλήματα ανηλίκων (Νέων Ανδρών, Νέων Γυναικών, Εφήβων, Νεανίδων, Παίδων, Κορασίδων, Παμπαίδων και Παγκορασίδων) επίσης σε όλες τις κατηγορίες, έχουν προγραμματιστεί για το τριήμερο 4-6 Νοεμβρίου.
 
Ποδόσφαιρο Γυναικών: Τα ερυθρόλευκα τμήματα του ποδοσφαίρου γυναικών στις ακαδημίες του Ολυμπιακού σε Ρέντη, Ηράκλειο, Βάρη και Καρδίτσα συνεχίζουν τις προπονήσεις τους, ενώ τα τμήματα εγγραφών παραμένουν κανονικά ανοικτά.
 
Ποδόσφαιρο Νέων: Αγωνιστική δράση είχαμε και όσον αφορά τα ερυθρόλευκα τμήματα ποδοσφαίρου νέων, τα οποία συμμετέχουν στα αντίστοιχα πρωταθλήματα υποδομών της Superleague.
Ξεκινάμε από την ομάδα Κ20, η οποία αντιμετώπισε την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου εντός έδρας τον ΠΑΟΚ, στα πλαίσια της 21ης αγωνιστικής του αντίστοιχου πρωταθλήματος υποδομών της Superleague. Ο Ολυμπιακός ήταν εξαιρετικός και διέλυσε τον ΠΑΟΚ με 4-1, παρά το γεγονός ότι βρέθηκε από πολύ νωρίς πίσω στο σκορ. Τα γκολ για την ομάδα μας πέτυχαν οι Μάριος Βρουσάι, Κώστας Κιρτζιαλίδης, Αντώνης Βατουσιάδης και Κώστας Τσιμίκας (εκπληκτικό το γκολ του νεαρού αριστερού μπακ). Με τη νίκη αυτή ο Ολυμπιακός συνέχισε το αήττητο σερί του (18 νίκες και 2 ισοπαλίες σε 20 παιχνίδια) και είναι πλέον στην 1η θέση της βαθμολογίας στο +6 από τον δεύτερο ΠΑΟΚ, ο οποίος μάλιστα έχει και έναν αγώνα περισσότερο!

Μετά το τέλος του αγώνα, τόσο ο τεχνικος της ομάδας Βασίλης Βούζας, όσο και ο νεαρός ποδοσφαιριστής μας Μάριος Βρουσάι, έκαναν δηλώσεις στο επίσημο σάιτ της ΠΑΕ Ολυμπιακός (olympiacos.org). Ας δούμε τί είπαν:
Βασίλης Βούζας: «Είπαμε το Σάββατο μετά από το μνημόσυνο στα παιδιά της ομάδας ότι πρέπει να κερδίσουμε για την ΘΥΡΑ 7. Τα καταφέραμε. Νομίζω κερδίσαμε με καλό σκορ και μπορούσαμε να πετύχουμε και άλλα γκολ. Παίζαμε κόντρα στον κύριο διεκδικητή του τίτλου και τον κερδίσαμε δυο φορές. Είχαμε διαστήματα που παίξαμε πολύ καλά και πήραμε αυτό που θέλαμε. Δεν μας φόβισε το γκολ. Έχουμε πολύ ποιοτική ομάδα και στόχος μας είναι να βελτιωνόμαστε και να συνεχίζουμε να κερδίζουμε έως το τέλος».
Μάριος Βρουσάι: «Ακολουθήσαμε αυτά που μας είπε ο προπονητής και κερδίσαμε. Ξέραμε τι πρέπει να κάνουμε μέσα στο γήπεδο και αποδείξαμε πως είμαστε καλύτεροι. Καμία νίκη δεν είναι εύκολη. Εύκολη την κάνουμε εμείς με την απόδοση μας. Για εμάς αν και δεν ζούσαμε τότε είναι κίνητρο ο άδικος χαμός των παιδιών της ΘΥΡΑΣ 7 και θέλαμε μια μεγάλη σε έκταση νίκη για να τους την αφιερώσουμε. Το καταφέραμε».
Συνεχίζουμε με την ομάδα Κ17, η οποία αντιμετώπισε το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου εντός έδρας τον Λεβαδειακό, στα πλαίσια της 9ης αγωνιστικής του β'γύρου του αντιστοιχου πρωταθλήματος υποδομών της Superleague. Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε μια σχετικά καλή εμφάνιση, ωστόσο τελικά παραχώρησε την ισοπαλία με 1-1 σκορ. Το γκολ για την ομάδα μας πέτυχε ο Ξενιτίδης στο 74ο λεπτό της αναμέτρησης. Παρά το ισόπαλο αποτέλεσμα, η ομάδα Κ17 του Ολυμπιακού παραμένει στην 1η θέση της βαθμολογίας στο +3 από τον δεύτερο Ατρόμητο, ο οποίος μάλιστα έχει και ένα παιχνίδι περισσότερο.
Μετά το τέλος του αγώνα, ο τεχνικός της ομάδας Δημήτρης Μαυρογενίδης έκανε δηλώσεις στο επίσημο σάιτ της ΠΑΕ Ολυμπιακός (olympiacos.org). Ας δούμε τί είπε:
Δημήτρης Μαυρογενίδης: «Τα παιδιά προσπάθησαν αλλά για ένα ακόμη παιχνίδι δεν κάναμε γκολ τις ευκαιρίες που δημιουργήσαμε. Για εμάς δεν αλλάζει κάτι. Δουλειά, δουλειά και συνεχή βελτίωση. Αυτός είναι ο στόχος μας. Να δουλεύουμε και να μαθαίνουμε από τα λάθη μας. Το Πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμη».
Τέλος, περνάμε και στην ομάδα Κ15, η οποία αντιμετώπισε την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου εντός έδρας τον Πλατανιά, στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής του γ'γύρου του αντίστοιχου πρωταθλήματος υποδομών της Superleague. Ο Ολυμπιακός παρουσιάσηκε σοβαρός, ώς όφειλε και έφτασε σε μια εύκολη επικράτηση με 2-0. Τα γκολ για την ομάδα μας πέτυχαν οι Τσακίρης και Μούγιος. Η νίκη αυτή, σε συνδυασμό με το ισόπαλο χωρίς τέρματα αποτέλεσμα του Παναθηναϊκού με τον Ατρόμητο λίγη ώρα νωρίτερα, επανέφερε τον Ολυμπιακό στην κορυφή της βαθμολογίας του αντίστοιχου πρωταθλήματος, όπου συνευρίσκεται μεν με τον Παναθηναϊκό, ωστόσο τον ξεπερνάει λόγω της διαφοράς τερμάτων στους μεταξύ τους αγώνες.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο τεχνικός της ομάδας Νίκος Τοπολιάτης έκανε δηλώσεις στο επίσημο σάιτ της ΠΑΕ Ολυμπιακός (olympiacos.org). Ας δούμε τί είπε:
Νίκος Τοπολιάτης: «Στόχος μας είναι σε κάθε αγώνα να έχουμε καλύτερη εικόνα. Δουλεύουμε στις προπονήσεις και προσπαθούμε να προσθέτουμε συνέχεια νέα στοιχεία. Δουλειά και μόνο δουλειά και συνεχίζουμε».
Οι ακριβείς ημερομηνίες των επόμενων αγωνιστικών και των τριών πρωταθλημάτων υποδομής της Superleague δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές.
Συνεχίζουμε με τα αποτελέσματα των αγώνων που έδωσαν τα υπόλοιπα ακαδημαϊκά τμήματα της κεντρικής σχολής του Ολυμπιακού στο Ρέντη την εβδομάδα που μας πέρασε:
•         Tρίτη 2 Φεβρουαρίου - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ10 - ΑΟ Πειραιά Κ10 4-1 (Θουκυδίδειο)
•         Tρίτη 2 Φεβρουαρίου - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ16 - Καλλιθέα Κ16 7-1 (Attica Cup)
•         Tρίτη 2 Φεβρουαρίου - OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ14 - Καλλιθέα Κ14 0-0 (Attica Cup)
•         Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ16 - Απόλλων Σμύρνης Κ16 5-1 (Attica Cup)
•         Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ14 - Αετός Κορυδαλλού Κ14 6-0 (Θουκυδίδειο)
•         Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου - Απόλλων Σμύρνης Κ13 - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ13 0-1 (Attica Cup)
•         Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου - Απόλλων Σμύρνης Κ10 - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ10 0-2 (Φιλικό)
•         Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου - Καλλιθέα Κ9 - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ9 1-7 (Θουκυδίδειο)
 
ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΟ ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ ΕΡΧΟΜΕΝΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ (10/02 - 16/02/2016)
·        10/02/2016 - Μπάσκετ Νεανίδων - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Κρόνος Αγ. Δημητρίου
·        10/02/2016 - Βόλεϊ Ανδρών - Παναχαϊκή - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
·        10/02/2016 - Πόλο Ανδρών - Γιαντράν - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
·        10/02/2016 - Πόλο Γυναικών - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Τρίτων Αμαρουσίου
·        13/02/2016 - Bόλεϊ Γυναικών - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Πορφύρας
·        13/02/2016 - Μπάσκετ Κορασίδων - ΑΟΝ Αργυρούπολης – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
·        13/02/2016 – Πόλο Ανδρών – ΝΟ Χίου - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
·        13/02/2016 - Βόλεϊ Ανδρών - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΜΒΟΧΑΙΚΟΣ
·        13/02/2016 - Βόλεϊ Παίδων - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Ακάδημος Αργυρούπολης
·        14/02/2016 - Μπάσκετ Γυναικών - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Αθηναϊκός
·        14/02/2016 - Βόλεϊ Κορασίδων Δ' - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΟΝΣ Μίλων
·        14/02/2016 - Βόλεϊ Κορασίδων Β' - ΑΟΝ Αργυρούπολης - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
 
ΥΓ1: Ο Ολυμπιακός διεκδικεί μέσα στο 2016 περισσότερους από 20 ομαδικούς τίτλους! Και όχι στα λόγια, αλλά στην πράξη... Δείτε πόσα τμήματά μας βρίσκονται στην κορυφή των πρωταθλημάτων που έχουν ήδη ξεκινήσει και στα οποία συμμετέχουν...Κι ακόμα δεν έχουν ξεκινήσει κάποια…
ΥΓ2: Πλησιάζει η Άνοιξη αδέρφια... Πλησιάζουν οι μήνες κατάκτησης τίτλων.... Οι αγαπημένοι μήνες όλων των Ολυμπιακών...
ΥΓ3: Θέλω να ευχαριστήσω τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό, ο οποίος εδώ και κάποια χρόνια λειτουργεί την ιστοσελίδα «osfp.gr» από την οποία ενημερωνόμαστε πλήρως για τα περισσότερα ερασιτεχνικά μας τμήματα! Πριν τη δημιουργία της ιστοσελίδας αυτής, ήταν πολύ δύσκολο για εμάς να γνωρίζουμε τα νέα των τμημάτων μας, και ειδικά εκείνων που είναι λιγότερο ενδιαφέροντα στον κόσμο (κυριως τα ατομικά)... Να είστε καλά όλοι όσοι (συν)εργάζεστε για το σάιτ αυτό...
ΥΓ4: Καλή και ερυθρόλευκη εβδομάδα σε όλους σας, με υγεία πάνω απ'όλα!
 
ΜakTheBet

Σχόλια

Εικόνα MakTheBet

Έχουμε κατακτήσει ήδη 9 και συνεχίζουμε....

Εικόνα MakTheBet

Τώρα που αποφασίστηκε και η επανέναρξη του Κυπέλλου έχουμέ άλλον έναν τίτλο να κυνηγήσουμε...

Εικόνα holland74

Αδερφέ ευχαριστώ για την απάντησή σου...Και πάλι βέβαια δεν καταλαβαίνω πως είναι δυνατόν να μετράνε τίτλοι όπως 4 πρωταθλήματα ποδοσφαίρου σεγας...ας είναι, όπως λες ακόμα και έτσι, σε καμιά δεκαριά χρόνια θα τους ρίχνουμε καμιά 50αριά τίτλους...Συνέχισε την άψογη δουλειά που κάνεις..

Εικόνα MakTheBet

Αδερφέ, προσωπικά δε με πολυνοιάζει πλέον αν θέλουν να βάζουν στο σύνολο των τίτλων τους ανύπαρκτα πρωταθλήματα, ή ακόμα και πρωταθλήματα που κατέκτησαν.....άλλες ομάδες που ουδεμία σχέση έχουν με τον σημερινό ΠΑΟ. Εγώ βλέπω τον Ολυμπιακό τα τελευταία χρόνια να πρωταγωνιστεί ΠΑΝΤΟΥ με αποτέλεσμα αν συνεχισουμε ετσι, σε 4-5 χρόνια να τους περάσουμε ΚΑΙ εκεί. Κι αυτό μου αρκει... Αφήστε τους να χαίρονται όσο μπορούν (και όσο προλαβαίνουν)...

Εικόνα MakTheBet

Στους ομαδικούς τίτλους ειμαστε μέχρι σήμερα 364 εμείς vs 394 αυτών. Του χρόνου θα τους περάσουμε πιστεύω...

Εικόνα holland74

Καταπληκτική δουλειά αδερφέ...Ο ερασιτέχνης είναι ο Ολυμπιακός...Το πόλο γυναικών φαίνεται να είναι και φέτος για μεγάλα πράγματα, στο πόλο ανδρών ελπίζω να είμαστε στο φάιναλ 6 και νομίζω με την πρώτη θέση πάμε αμέσως στους 4..Κομβικό θα είναι το ματς με Μπαρτσελονέτα εδώ...Καλό θα ήταν να γίνει ξανά ένα αφιέρωμα για τους συνολικούς τίτλους του ΟΣΦΠ, απέναντι στην προπαγάνδα του βάζελου με τους 500 τίτλους που βάζουν μέσα πρωτάθλημα ποδοσφαίρου ΣΕΓΑΣ 1911 και 37 νομίζω πρωταλήματα ανωμάλου δρόμου, χαχαχαχαχα..

Εικόνα MakTheBet

Καλημέρα φίλε μου... Πράγματι, και τα δύο τμήματα του Ολυμπιακού στο πόλο δείχνουν να είναι σε πολύ καλό δρόμο φέτος... Μακάρι να συνεχίσουν έτσι... Όσο για τους τίτλους, ανοίγεις τεράστιο θέμα... Στη Βικιπαίδεια, στην καταγραφή των τίτλων των δύο ομάδων περιλαμβάνονται ΜΟΝΟ αυτοί που έχουν κατακτηθεί σε ΟΜΑΔΙΚΟ επίπεδο, στους οποίους ο Παναθηναϊκός είναι μπροστά πάνω κάτω για 40 τίτλους κι αυτό χάρη σε κάτι πρωταθλήματα ποδηλασίας και πυγμαχίας...Πάντως, αν συνεχίσει ο Ολυμπιακός να κατακτάει τίτλους με τη σέσουλα όπως τα τελευταία χρόνια, σε 3-4 χρόνια το πολύ θα τους περάσουμε και στα ομαδικά... Από κει και πέρα, αν βάλουμε στη σούμα τα ατομικά πρωταθλήματα και τα πρωταθλήματα υποδομών όλων των τμημάτων, ο Ολυμπιακός είναι πρώτος στις κατακτήσεις... Μιλάμε πάντα βάσει της Βικιπαίδειας έτσι? Υπάρχουν αποδείξεις (αποκόμματα εφημερίδων από ηλεκτρονικό αρχείο) για το ότι πολλά από τα περίφημα 500 Πρωταθλήματα του Παναθηναϊκού δεν υφίστανται, αλλά μέχρι στιγμής υπάρχει ακόμα ένα τεράστιο κενό... Γίνονται πάντως πολύ μεγάλες προσπάθειες από πολλούς για την πλήρη καταγραφή των τίτλων του Ολυμπιακού ΒΑΣΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ, ωστόσο υπάρχει πάρα πολύ ψωμί ακόμα...

Εικόνα MakTheBet

Βάσει Βικιπαίδειας και μόνο -δεν την θεωρώ την πλέον αξιόπιστη αλλά λέμε τώρα-, ο Ολυμπιακός σαν σύλλογος σε όλα τα αθλήματα, όλων των ηλικιών, σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο (εξαιρούνται τα ανεπίσημα τουρνουά φυσικά) έχει κατακτησει 1310(!) τίτλους, έναντι 1042 του Παναθηναϊκού...Καταλαβαίνεις για τί διαφορά μιλάμε έτσι?

Εικόνα MakTheBet

Μετά από νέα ενημέρωση των λημμάτων στη βικιπαίδεια τα οποία περιλαμβάνουν ατομικούς τίτλους των αθλητών του Ολυμπιακού το νούμερο γίνεται αρκετά μεγαλύτερο....

Εικόνα MakTheBet

Μιλάμε για πάνω από 2000 τίτλους