Ακούσατε τίποτα για τον Ιβάν; Δεν είναι στο μέτωπο, αλλά έχει 25 μήνες στη πλάτη. Αρχίζει νέος αγώνας αναβολών μέχρι τέλους...



Γράφει ο Κόκκινος Πρωτοετής Νομικής

Αφήνουμε, με θλίψη, στην άκρη τα γνωστά τεκταινόμενα παγκόσμιας και ιστορικής σημασίας.

Ομοίως αφήνουμε και τα χθεσινά ματσάκια του Θρύλου για τα οποία όλοι έχουμε τέλος πάντων άποψη, ειδικά οι «έχω παίξει μπάλα και ξέρω», αφού ως γνωστόν, ο καλύτερος παίκτης είναι πάντα αυτός που δεν έπαιξε (ΑΝ έπαιζε και ΑΝ έκανε αυτό, ΘΑ γινόταν εκείνο και θα περνάγαμε Αταλάντα, κ.λπ.).

Πιάνουμε όμως το επικοινωνιακό κομμάτι του αθλητισμού και των πέριξ αυτού, καθόσον εκεί πάσχει, παραδοσιακά, ο μεγαλύτερος πολυαθλητικός σύλλογος.

Χθες λοιπόν, πλέον όλων των άλλων, είχαμε και το πρωτόδικο δικαστήριο του Ιβάν Σαββίδη, για την γνωστή μπούκα με όπλο στο γήπεδο της Τούμπας.

Το περιστατικό αυτό είχε αναδειχθεί διεθνώς και είχε συγκεντρώσει παγκόσμια αποδοκιμασία.

Μετά από κάπου … 134 αναβολές της υπόθεσης, ήρθε τέλος πάντων χθες η ώρα της δίκης.

Αποτέλεσμα?  Το αυτονόητο και προδιαγεγραμμένο, για όποιον κάτοικο του πλανήτη έχει IQ άνω του 12:  Ένοχος ο Ιβάν Σαββίδης και ποινή 25 μήνες φυλάκιση, παράλληλα δε (παρεπόμενη ποινή) τριετής απαγόρευση παρακολούθησης αγώνων.

Βεβαίως έχουμε πει:  Η υπόθεση αυτή θα κλείσει τελικά ευμενώς για τον Ιβάν Σαββίδη, αφού θα παραγραφεί, καθόσον θα παρέλθει η οκταετία (σε τόσο παραγράφονται τα πλημμελήματα με δικονομικά ορθή διαδικασία κατηγορίας, κ.λπ.), πέντε χρόνια χρειάστηκαν για την πρωτόδικη απόφαση, είναι άραγε δυνατό στα επόμενα τρία να έχουμε εφετείο και άρειο πάγο?

Μέχρι να απαλλαγεί λοιπόν λόγω παραγραφής (και όχι αθωωθεί, αφού αθώωση έχουμε όταν το δικαστήριο μπαίνει στην ουσία, όπως για Μαρινάκη και δήθεν Ε.Ο., που είπε ΑΘΩΟΣ, ενώ όταν παύει η κατηγορία για λόγους ακυρότητας ή παραγραφής, κ.λπ., το δικαστήριο απαλλάσσει και όχι αθωώνει), ο Ιβάν Σαββίδης είναι καταδικασμένος για αθλητική βία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Περιμέναμε από τα αθλητικά μέσα να δείξουν όχι το ενδιαφέρον που, για μία δεκαετία, έδειχναν για Ολυμπιακό και Μαρινάκη, αλλά έστω το 1% αυτού ρε παιδί μου και να έπαιζαν στα σαλόνια τους λίγο το θέμα.

Άλλωστε μιλάμε για τον ιδιοκτήτη εεεεε σύμβουλο διοίκησης και σύζυγο της ιδιοκτήτριας (έτσι δηλώθηκε στην περί πολυϊδιοκτησίας δίκη:  ότι ο παοκ ανήκει στην Κυριακή Σαββίδη και στον γιο της) ενός από τους Big4 και νούμερο ένα, στην Βόρεια Ελλάδα, επενδυτή εεεεε σύζυγο της επενδύτριας (στις περισσότερες εταιρείες, όπως π.χ. στην ναυαρχίδα Agrocom, ιδιοκτήτρια εμφανίζεται επίσης η Κυριακή Σαββίδη), το θέμα είχε συγκεντρώσει άλλωστε και παγκόσμια (αρνητική) δημοσιότητα.

Ομοίως  αναμέναμε από τους χιλιάδες μοναδικούς (χαχαχα) αναγνώστες και σχολιαστές του σδνα ή όλων των άλλων τέλος πάντων αντικειμενικών μίντια (π.χ. των «είμαι Ολυμπιακός, αλλά αισθάνομαι ντροπή που ο Μαρινάκης είπε για τον Σισσέ ότι φοράει φούστα»), να σχολιάζουν στα άρθρα περί της καταδίκης του Ιβάν Σαββίδη, αποδοκιμάζοντας την συμπεριφορά του, θεωρώντας ίσως ότι η ποινή είναι μικρή, κ.λπ.
Κι όλα αυτά υπό το δεδομένο της αυξημένης αυτή την εποχή (υποτίθεται) ευαισθησίας, λόγω της δολοφονίας του Άλκη επειδή δεν ήταν παοκ, αλλά άρης.

Πήγαμε λοιπόν μια βόλτα χθες βράδυ και σήμερα πρωί στα αντικειμενικά sport24, sport-fm, sportday, sportime, sportdog, gazzetta και ίσως σε κανένα – δύο ακόμη που μας διαφεύγουν, για να διαβάσουμε τις κατά τα ανωτέρω τοποθετήσεις, δημοσιογραφικές και αναγνωστών, στην υπόθεση της καταδίκης του Ιβάν Σαββίδη.

Το αγαπημένο μας σδνα το αφήσαμε βεβαίως, αφού είναι μια ξεχωριστή κατηγορία μόνο του.

Έκπληξη:  Τα άρθρα για την χθεσινή καταδίκη του Ιβάν Σαββίδη έχουν εξαφανιστεί (ίσως κείτονται ημιθανή, κάπου στο πέμπτο-έκτο υπόγειο των ειδήσεων και του scroll, δεν φτάσαμε εκεί, ξεχαρβαλώθηκε το ποντίκι), ούτε βεβαίως είδαμε κάπου tag «Ιβάν όπλο» και τέτοια, ψηλά-ψηλά στα sites, π.χ. πάνω ή κάτω από το κεντρικό θέμα.

Δηλαδή, όχι απλά δεν αποδόθηκε στην υπόθεση αυτή το 1% του δημοσιογραφικού ενδιαφέροντος και χρόνου που είχε «αφιερωθεί» στον Μαρινάκη, αλλά ειλικρινά είναι σαφέστατα πιο εύκολο να και πετύχει κάποιος ακόμη και τώρα στα sites αυτά τα περί κατηγορίας του Μαρινάκη για Ε.Ο., κ.λπ. (για τα οποία, είπαμε, έχει αμετακλήτως αθωωθεί σε ποινικό και πειθαρχικό/απαράγραπτο επίπεδο εδώ και καιρό), παρά τα μόλις χθεσινά, για Ιβάν Σαββίδη.

Συμπέρασμα:  Αφενός, κάθε χρόνο, ο κατσουράνης είναι και πιο off-side, τώρα ας πούμε έχει φτάσει οκτώ μέτρα ακάλυπτος.  Αφετέρου, πρόεδρε, κάνε μεταγραφές, μην τσιγκουνεύεσαι τα σουβλάκια, η ομάδα χρειάζεται ΑΡΔ, δεν πάμε πουθενά έτσι.