Το σπουδαίο έργο του Πέδρο Μαρτίνς



Την Τετάρτη ο Θρύλος έδωσε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι απέναντι στην Ομόνοια για τα play offs του Uefa Champions League. Έδειξε στους Κύπριους ποιος είναι το αφεντικό και με το 2-0 έβαλε στέρεες βάσεις για την πρόκριση στους ομίλους της κορυφαίας Ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Φυσικά μεγάλο μερίδιο για το όμορφο ποδόσφαιρο που παίζει η ομάδα, το έχει ο Πέδρο Μαρτίνς.
 
Ένας προπονητής, ο οποίος δίχως ποτέ να πει μεγάλα λόγια, μέσα στον αγωνιστικό χώρο παρουσιάζει μία ομάδα με αυτοματισμούς, ενέργεια (για τα δεδομένα της εποχής) και ταυτότητα. Με λίγα λόγια και κατανοητά, ξέρει τι θέλει να πάρει από την συγκεκριμένη αναμέτρηση, παρεμβαίνει με τις αλλαγές του, αν κάτι δεν πάει καλά κατά την διάρκεια του παιχνιδιού (που είναι πολύ σημαντικό). Από την ημέρα που ήρθε στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ρέντη, μίλησε στους ποδοσφαιριστές του και τους κατέστησε σαφές πως  δεν θα χαριστεί σε κανέναν και πως όλοι πρέπει να αποδεικνύουν την αξία τους στις προπονήσεις και στους αγώνες.
 
Όσον αφορά τον αγώνα με την Ομόνοια, ο Professor έκανε δύο σημαντικές αλλαγές στην διάρκεια του δευτέρου μέρους.  Πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Ραντζέλοβιτς και τον Ελ Αραμπί στις θέσεις των Μασούρα και Φορτούνη αντίστοιχα. Και Δικαιώθηκε. Ο Σέρβος κέρδισε το πέναλτι και ο Ματιέ Βαλμπουενά σκόραρε και ο Ελ Αραμπί (αυτός ο χαρισματικός σκόρερ), με εξαιρετική ντρίπλα και αριστερό "κεραυνό" έκανε το 2-0, που ουσιαστικά κλείδωσε την συμμετοχή του Θρύλου στους "χρυσοφόρους" ομίλους.
 
Μη ξεχνάμε πως από την ομάδα αποχώρησαν και παίκτες κλειδιά, οι οποίοι ήταν κομβικοί στο παιχνίδι που ήθελε να επιβάλλει ο κόουτς Μαρτίνς, (η ανάπτυξη της ομάδας ξεκινούσε κατά κύριο λόγο από τα ακραία μπακ, δηλαδή τον Τσιμίκα και τον Ομάρ). Παρόλα αυτά, χάρη στην οικονομική υπέρβαση του Βαγγέλη Μαρινάκη, για να φέρει στην ομάδα έναν παίκτη παγκόσμιας κλάσης, όπως είναι ο Ραφίνια, έκανε το έργο του Μαρτίνς ευκολότερο.
 
 
Στα θετικά επίσης της ομάδας, που και αυτό είναι έργο του κόουτς, είναι ότι ο Ολυμπιακός έχει μία άριστη αμυντική λειτουργία. Σε τέσσερα επίσημα παιχνίδια, η ομάδα δεν έχει δεχτεί γκολ. (αεκ - Ολυμπιακός 0-1, Ολυμπιακός - Αστέρας Τρίπολης 3-0, Ολυμπιακός - Ομόνοια 2-0, Ολυμπιακός-Παναιτωλικός 2-0). Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποδίδει καλά, με τον Σεμέδο να καθοδηγεί τον Μπα και την επιστροφή του Ζοζέ Σα να δίνει άλλον αέρα και ασφάλεια στην ομάδα.
 
Σιγά σιγά ο Πέδρο Μαρτίνς αρχίζει να βάζει στην βασική 11άδα και τον Εμβιλά. Έναν πάρα πολύ ποιοτικό ποδοσφαιριστή, με συμμετοχές στην Εθνική Γαλλίας. Θα βοηθήσει αρκετά την ομάδα και ο Κόουτς ξέρει πάρα πολύ καλά τις δυνατότητές του. Για να δώσουμε ένα  παράδειγμα, το ετήσιο κασέ του Γάλλου είναι περίπου ίσο με το μπάτζετ μιας θεωρητικά "μεγάλης" ομάδας στη Super League. Με άλλα λόγια, φαίνεται ξεκάθαρα το πόσο έχει ξεφύγει ο Ολυμπιακός από τις άλλες ομάδες στην Ελλάδα.
 
Έχει τον μεγαλύτερο ΠΡΌΕΔΡΟ, αυτόν που τους πονάει και θα συνεχίσει να τους πονάει.
 
Έχει τον καλύτερο Προπονητή, Έχει τους καλύτερους ποδοσφαιριστές.
 
ΈΧΕΙ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΎΤΕΡΟ ΚΌΣΜΟ...
 
Γι' αυτό θα συνεχίσει να κατακτά τίτλους και να μοιράζει στους "εξυγιαντές" πόνο...
 
REDMASTER