ΟΧΙ. ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ


Tags: -

Το ρολόι του ματς στην οθόνη της τηλεόρασης, δείχνει 70 και κάτι ψιλά.

70 και κάτι ψιλά και μόλις έκλεισα την τηλεόραση. Παρακολουθώ το Θρύλο 30 και βάλε χρόνια, από κοντά, από μακριά, από τηλεοράσεις, από ραδιόφωνα, από παντού, και πάντα με την ίδια λαχτάρα, με την ίδια αγωνία, με τις ίδιες προσδοκίες, με την ίδια θέρμη. Αυτό, δεν το χω κάνει ΠΟΤΕ. Μάλλον, ΑΥΤΟ, δε μου χει συμβεί ποτέ. Να μην αντέχω να δώ μέχρι το τέλος το μάτς. Ματς που αγωνίζεται ο Θρύλος.

Όχι γιατί δεν θα προκριθούμε, όχι γιατί δεν θα νικήσουμε, όχι γιατί δεν παίζουμε μπάλα, αλλά απλά γιατί δεν αντέχω αυτούς τους  ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΥΣ να διασύρουν την ερυθρόλευκη και το Δαφνοστεφανωμένο.

Τους παίχτες  τους πιο νεκρούς κι από πεθαμένους, και τον ατσαλάκωτο προπονητή, που φαίνεται πως όσο πιο ατσαλάκωτος, τόσο πιο άμπαλος. Να ασχημονούν απέναντι στο Θρύλο, απέναντι στον κόσμο του Θρύλου, απέναντι στο ίδιο το ποδόσφαιρο.

Γιατί εδώ, δε μιλάμε για απλά μια πρόκριση που δεν ήρθε. Εδώ μιλάμε για κατακρεούργηση όλων όσων είναι ο Ολυμπιακός.
Εδώ, έχουν λιώσει, έχουν μασήσει, έχουν νιώσει έστω τι εστι Ολυμπιακός, ομαδάρες κι ομαδάρες, κι έρχεται αυτή η μετριάτζα η Λεβάντε και σου ΚΑΝΕΙ ΠΛΑΚΑ; ΣΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ, ΓΛΕΝΤΩΝΤΑΣ ΚΙΟΛΑΣ, μέσα έξω, ΣΤΟ Χ-Α-Λ-Α-Ρ-Ο;
Που είναι η ψυχή σας ρε ξεφτιλισμένοι παίχτες; Εμείς, σαν οπαδοί, μέσα στην κατακόκκινη ψυχή μας, μπορούμε να ονειρευόμαστε προκρίσεις, νύχτες θριάμβου, νίκες εμφατικές, αλλα ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΠΑΔΟΙ, ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ.
Όμως, μπορούμε να ζήσουμε και χωρίς να συμβούν αυτά. Αυτό που δεν ανεχόμαστε, είναι αυτή Η ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ. Αυτή η απελπιστική ανικανότητα να αντεπεξέλθετε στα βασικά καθήκοντά σας ως παίχτες του Θρύλου.
Ρε, ένα δραμι ψυχή δεν έχετε μέσα σας; Αρχιδια ρε, δεν έχετε ανάμεσα στα πόδια σας; Έστω, ρε, για την τιμή των όπλων και του Θρύλου, να πάρετε ΜΙΑ κόντρα ρε, εστω αυτό. Για το ιδιο το ποδόσφαιρο ρε, που το ξεφτιλίσατε κι αυτό απόψε.
Απέναντι σε ποιους ρε;
Που είναι τα μεγάλα λόγια σας ολη τη βδομάδα ρε;

Η αλήθεια είναι όμως, η πικρή αλήθεια, πως αμα σε ένα τέτοιο ματς εντοπίζεις το πρόβλημα στην απουσία ψυχής, πίστης και πάθους, χάνεις το δάσος και βλέπεις μόνο το δέντρο. Αυτή η προσέγγιση είναι κάπως δραματική γιατί ενέχει μια αυτοαναίρεση. Που προκύπτει από την παραδοχή ότι αφου ΔΕΝ μπορούμε να μιλήσουμε για μπάλα, ας μιλήσουμε για ψυχή.

Όμως, για ποια μπάλα να μιλήσεις; Μια ομάδα ατάκτως εριμμενη πάνω στο χορτάρι, χωρις αρχή και τέλος, χωρίς προσανατολισμό, χωρίς σχέδιο, χωρίς σκέψη, και παράλογα λάθος στη συνθεσή της, πώς να την κρίνεις;

Μια ομάδα, που πάει να διεκδικήσει όσες πιθανότητες έχει, όχι για πρόκριση, αλλά να δείξει ότι παρά τον διασυρμό (ελέω και του διαιτητή) στο προηγούμενο μάτς, παραμένει μια αξιόλογη, αξιόμαχη και υπολογίσιμη ομάδα και τρώει γκολ ΑΠΟ ΣΤΗΜΕΝΟ ΜΕ ΚΕΦΑΛΙΑ ΤΟΥ ΜΑΡΤΙΝΣ ΜΕΣΑ ΑΠ ΤΗ ΜΙΚΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΤΟ 9, και στη συνέχεια ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να αντιδράσει ουτε αντανακλαστικά, μέσα στην έδρα της, την κατάμεστη από κόσμο, για μένα δεν είναι το μεγαλύτερο πρόβλημά της το θλιβερό παρόν, αλλά το ζοφερό μέλλον*.
Αλλά, κάποια πράγματα που ξεπερνάνε την ποδοσφαιρική λογική, δεν μπορώ να μην τα θίξω.

Ρε Μιτσελ, για το όνομα το Ισπανού Θεού σου, πως ξεκινάς ένα τέτοιο ματς με τον Κοντρέρας στην άμυνα; Γιατί έξω ο Μανωλάς, ο μόνος που θα μπορούσε να αντιμετωπίσει τον σφαιράτο το Μαρτινς; Αλλά κι ο Μαρτινς να μην ηταν το πρόβλημα, πως γίνεται ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ματς, να έχεις να διαλέξεις ανάμεσα σε Μανωλά και Κοντρερας και να επιλέγεις Κοντρέρας; Ποσα ανόητα φάουλ έδωσε, και δίνει πάντα ο γενναιόδωρος Κοντρέρας, εξω απ την περιοχή απλά γιατί ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να πάρει τα πόδια του;

Ρε Μίτσελ, μήπως πέρα απ τις ιδεοληψίες και τις καλές προθέσεις, το ποδόσφαιρο απαιτεί πριν απ όλα ρεαλισμό και αυτογνωσία;
Πως προέκυψε σε ένα ματς φωτια (θεωρητικά) βασικός ο Λυκογιάννης; Απ το ματς στην Ξάνθη; Ποσο πια άχρηστος είναι ο Χολέμπας; Δεν αρκούσε το καψωνι με τη μη συμμετοχή στο προηγούμενο ματς; Τι, δεν είναι καλος αμυντικά; Γιατι, η άμυνα προειχε σ΄αυτό το ματς; Κι από πού προκυπτει ότι είναι καλυτερος αμυντικός ο Λυκογιάννης; Επίσης, μήπως ο Χολέμπας θα σου δινε, εκτός από αθλητισμό και δύναμη, και λιγη ψυχή, λιγο τσαμπουκά που πάντα πρεπει να τα υπολογιζεις σε τετοια μάτς;
ΠΟΣΟ ΠΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΡΑΘΥΜΟΣ ΛΥΚΟΓΙΑΝΝΗΣ;

Ρε Μιτσελ, για όνομα του ατσαλάκωτου Θεού σου, ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΡΤΑΛΙ ΤΟ ΦΕΙΣΑ, με ποια ποδοσφαιρική λογική το ανέσυρες απ το ποδοσφαιρική άβυσσο που ανήκει και τον έκανες το βασικό κεντρικό χαφ της ομάδας; Αυτό ήταν που έλειπε απ την ομάδα; Αυτό είναι η δικια σου πινελιά; Ένας τύπος που θα παίρνει τη μπάλα στα δυο μέτρα απ τον Κοντρερας, και θα τη δίνει τρία μέτρα παράλληλα αριστερά, η τρία δεξιά, η δυο πάλι πίσω; Και αμυντικά να τον κάνει ταναπου ο πάσα ένας;

Ρε Μιτσελ, για όνομα του Ισπανου και ατσαλάκωτου Θεού σου, αυτό το Ντιακιτέ, γιατί τον έθαψες έτσι; Τόσο πια ανωτερος είναι ο πιο-μανιάτης-πεθαίνεις Μανιάτης και δε λεει να βγει απ την 11αδα ουτε ως δεξί μπακ;

Τον Πινο ρε Μίτσελ, που για μένα έπρεπε να ξεκινήσει στο ματς και για όσο αντέξει, γιατι τον ξέχασες στον πάγκο; Έναν απ τους ελάχιστους παίχτες που διαθέτει η ομάδα με ικανότητα στο ένας εναντίον ενός, ικανό να περάσει μια καλη μπαλα, να σεντράρει καλά, και με εμπειρία από τέτοια ματς; Και, όταν ήρθε η ώρα να αλλάξεις κάτι, μπας και πάρουμε τίποτα απ το ματς, ΒΑΖΕΙΣ ΜΕΣΑ ΤΟ ΠΑΡΤΑΛΙ ΤΟ ΦΕΤΦΑΤΖΙΔΗ;
Τι, δεν ήταν έτοιμος ο Πινο; Προέρχονταν από τραυματισμό; Τοτε γιατι τον πήρες στη 18αδα. Εγω ξερω πως ένας παιχτης ή ειναι έτοιμος να βοηθησει, οποτε συμπεριλαμβάνεται στην 18αδα, ειτε δεν ειναι, οπότε δεν συμπεριλαμβάνεται στην 18αδα. Ολα τα άλλα, εναι παπαριές καμαρωτές.

Τώρα, για τη διοίκηση, για τον πρόεδρο, θα μπορούσα να πω πολλά. Αλλά, ειλικρινά, τώρα, νιώθω πως θα ναι σα να κλέβω εκκλησία.
Δυστυχώς, τα λέγαμε πρόεδρε πριν διώξεις το Ζαρντιμ, πολύ πριν διώξεις το Ζαρντιμ από τότε που ήταν προφανές ότι θα τον έδιωχνες και έβαζες τα παπαγαλάκια σου να ξερνάνε χολή για τον προπονητή που μας έκανε μάγκες με το τίποτα.
Τώρα, δεν έχει νόημα.
Τώρα, άκου αυτούς που φόρτωναν με όσα διάβαζαν απ τα παπαγαλάκια σου, και ξεφόρτωναν στο γήπεδο και στα πληκτρολόγια εις βάρος της ομάδας. Αυτούς που χρησιμοποίησες τη δυσαρέσκεια τους ως άλλοθι για να σουτάρεις το Ζαρντιμ.
Λες και δε μπορούσε να αντέξει η ομάδα το Ζαρντιμ μέχρι το τέλος της χρονιάς και να δούμε τι θα κάνουμε μετά. Αυτο που δημιουργησες ομως προεδρε, το αντέχει πιο πολυ η ομάδα;
Αλλά, ειπαμε: εμείς θέλαμε πίεση ψηλά.

Πάντως, ψηλά, χαμηλά, στη μέση, τώρα θα νιώσεις και συ τι εστί πίεση.
Και είμαι σίγουρος ότι θα αναπολείς και συ τη βραδυά μετά το ματς με τη Μονπελιέ, που βγήκες όλο περηφάνια (και καλά έκανες) και δικαιωμένος να πανηγυρίσεις και να βάλεις τα σκουπίδια στη θέση τους.
Λάθη κάνουν όλοι. Αλλά αυτό το δικό σου, ήταν παραπάνω από «λαθη κάνουν όλοι».
Επίσης, έχω την εντύπωση, πως το αντεπιχειρημα «και τι, να φύγει ο Μαρινάκης και να γίνουμε σαν τους άλλους;» απέναντι στα «γκρινιάρικα» επιχειρήματα, δεν έχει και τόση εκφοβιστικη ισχύ πια (γιατι τετοια ισχύ μεταφερει), και θα συνεχίσει να χάνει κι άλλη.
Και αυτό, δεν είναι κατι που συμφωνω. Απλά μια διαπίστωση κάνω από οσα εισπράττω.

ΥΓ.: Μεσα σε ολα αυτα, δεν ανέφερα την πραγματικά εξαιρετικη εμφάνιση του Βλαχοδήμου.
Ομως, αμα ολος ο Ολυμπιακός είναι ο Βλαχοδήμος, αμα όλα οσα περιμέναμε απ την ομάδα αποψε τα βλέπουμε μόνο στο Βλαχοδήμο, τότε το γεγονός αυτό δεν κάνει τιποτε άλλο απ το να υπογραμμίζει ποσο χοντρό ειναι το προβλημα.

 

Σχόλια

Εικόνα ΔΙΑΣ

@Εν Αθήναις

ειπα κιεγω... ησουν πολυ καλος για βαζελος... ολο πολιτισμο και δηθεν επιχειρηματα...αλλα...
μια φορα ζελες για παντα ζελες...
εδω και μια βδομαδα εισαι λεβαντε. Αν δεν ειχε παλιοκαιρο μπορει να πηγαινατε και αεροδρομιο να τους αποθεοσετε.
ευτυχως που αποκλειστηκαμε και δεν γινατε και ρουμπιν καζαν. γιαυτο οι ζελεδες ειστε πολυ-χασμενες προσωπικοτητες. αν αλλαζετε ομαδα καθε μηνα για να χαρειτε αποτυχια του ΘΡΥΛΟΥ λογικο...

Εικόνα ΑΒΒΑ ΚΟΟΥΤΣ

Άς είμαστε ειλικρινείς όμως... άλλωστε μετά απο τέτοιο αποτέλεσμα καλό μπορεί να μας κάνει μόνο η αληθεια!
Ο χθεσινός Ολυμπιακός δεν πάτησε ποτέ στο γήπεδο!
Εξαφανισμένοι ήμασταν... ασόβαροι εντελώς...
Ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε ανέτοιμος και αδιάβαστος.
Και το 2ο είναι πραγματικά περίεργο αφού ο Μίτσελ θα έπρεπε να γνώριζε άριστα τον τρόπο παιχνιδιού της Λεβάντε του φίλου του Μαρτίνεθ. Όμως δεν πρέπει να τον (κατα)κρίνουμε απο τώρα!
Είναι νωρίς... Έχει το τεράστιο ελαφρυντικό πως είναι νέος ακόμη στην ομάδα και δεν γνωρίζει καλά τους παίκτες του. Εγώ θα τον κρίνω την επόμενη σαιζόν όταν θα έχει στην ομάδα τους παίκτες που ο ίδιος θα έχει επιλέξει (ελπίζω!!!), όταν θα έχει κάνει προετοιμασία και θα έχει περάσει στην ομάδα την δική του φιλοσοφία.

Εικόνα TARZANIARHS

ΣΥΓΓΑΥΡΕ ΕΧΕΙΣ ΞΕΦΥΓΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ. ΔΕΝ ΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΥΠΟΨΙΝ ΣΟΥ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΑΓΩΝΟΣ.
ΔΕΝ ΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΥΠΟΨΙΝ ΣΟΥ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΤΗΣ ΚΕΡΚΙΔΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΑΣ. ΔΕΝ ΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΥΠΟΨΙΝ ΣΟΥ ΤΟ ΤΙ ΕΧΟΥΝ
ΔΕΙ ΤΑ ΜΑΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΑ ΑΥΤΑΚΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝΕ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΑΠΟΔΗΤΗΡΙΩΝΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΚΟΟΥΤΣ-ΠΥΡΟΣΩΛΗΝΑ ΠΟΥ
ΕΣΧΑΤΩΣ ΕΨΩΝΙΣΑΜΕ.

ΑΝ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΠΑΡΟΥΤΟΚΑΠΝΙΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΠΛΟΤΣΕΚΑΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΔΙΑΛΕΓΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΗΛΕΣΧΟΛΙΑΣΤΗ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ Ο ΜΑΝΑΤΖΕΡ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΦΕΡΕ ΕΙΝΑΙ ΓΑΤΟΣ, ΠΩΣ ΤΟΝ ΛΕΝΕ?

ΑΠΟ ΤΟ 10` ΛΕΠΤΟ ΤΟ ΓΥΡΙΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ ΜΕ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΥΣ ΣΤΟ ΝΑΣΙΟΝΑΛ ΤΖΕΟΓΡΑΦΙΚ ΧΑΙ ΔΕΦΙΝΙΣΙΟΝ
ΚΑΙ ΦΩΝΑΞΑ ΤΟ ΓΙΟ ΜΟΥ ΠΟΥ ΑΔΙΚΑ ΕΙΧΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΙΜΩΡΙΑ ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΤΟΥ ΔΙΑ ΑΣΗΜΑΝΤΟΝ ΑΦΟΡΜΗΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΦΧΑΡΙΣΤΗΘΗΚΑΜΕ. ΟΠΩΣ ΕΙΔΑ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΜΕ ΤΗ ΜΙΑ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΦΑΝΑΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΗΛΩΣΗΣ ΣΤΟ ΓΑΥΡΟ ΤΟ ΠΗΡΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΤΙ ΜΠΑΛΙΤΣΑ ΘΑ ΒΛΕΠΩ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΗ ΚΑΙ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ, ΟΥΧΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΒΑΣΑΝΙΣΜΟ.

Εικόνα Εν Αθήναις

Ελάτε μωρέ, τί σκάτε;
Πρωτάθλημα θα πάρετε, όλους θα τους τρελάνετε. Γιατί για Ευρώπη...
Καταφέρατε στη χειρότερη χρονιά του Παναθηναϊκού να μαζέψετε λιγότερους βαθμούς στην Ευρώπη από αυτόν.

Εικόνα indian

Πες μου τώρα ειλικρινά ρε φίλε, το τελευταίο που αναφέρεις το σκέφτηκες;;όχι ότι έχει καμία σημασία βέβαια για μένα πόσους βαθμούς μάζεψε ο βάζελος στας ευρώπας, αλλά τουλάχιστον όταν αναφέρεις κάτι, ό,τι κι αν είναι αυτό, τουλάχιστον ας ισχύει...τεσπά χαίρομαι για σένα, αν είσαι ευχαριστημένος με την πάρτη σας, συνεχίστε έτσι!

υγ. ΘΡΥΛΕ ΘΕΕ ΜΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕ ΜΟΥ

Εικόνα savvas gridlock

http://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/uefa/data/method4/trank2013.html

Μεγάλες αλήθειες λες. Φαίνεται και στην τελευταία στήλη στις θέσεις 35 και 53 αντίστοιχα. Άλλη μια ''πρωτιά'' της Πανάθας...

Εικόνα Εν Αθήναις

Περίοδος 2012-13
3 νίκες, 3 ισοπαλίες, 4 ήττες εμείς.
3 νίκες, 0 ισοπαλίες, 5 ήττες εσείς.

Αλήθειες ήθελες.

Εικόνα savvas gridlock

Έλα όμως που η ΟΥΕΦΑ δεν είναι αχταρμάς, να θεωρεί ίσης αξίας μια νίκη επί της Μάδεργουελ στα προκριματικά με μια νίκη επί της πρωταθλήτριας Γαλλίας σε ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Το βλέπεις και στον πίνακα εξ άλλου. Εκτός αν αμφισβητείς τον πίνακα και η ΟΥΕΦΑ είναι κι αυτή ''του γαύρου''.

Εικόνα Εν Αθήναις

Πρωταθλήτρια Γαλλίας ήταν πέρυσι. Φέτος είναι άφαντη.

Λάτσιο, Τότεναμ και Μάλαγα δεν έχουν καμία σχέση με Λεβάντε, Μονπελιέ και την αδιάφορη Άρσεναλ.

Εικόνα savvas gridlock

Για'σένα ναι. Για την ΟΥΕΦΑ ισχύει κάτι άλλο και αρχικά αναφέρθηκες σε βαθμούς στην Ευρώπη. Κι αν η Άρσεναλ ήταν αδιάφορη, η Τότεναμ τι ήταν με εσένα? Σκύλιασε εδώ μέσα? Μήπως η Λάτσιο έτρωγε σίδερα εδώ στο ΟΑΚΑ?

Εικόνα Gavrontas

Φυσικα και θα πάρουμε πρωτάθλημα.
Εσεις, θα σωθειτε λες;

Ρε φιλε, σε κατανοουμε, βάζελος εισαι, αλλα μηπως ξεφτλιζεσαι λιγο προσπαθωντας να μας την πεις, ενω εισαι με το ένα ποδι στον ταφο;
Τι θες και τα πιανεις τα ευρωπαικα; ο πασα ενας σας γλεντησε και φετος. Τι βαθμους και βαζελιες λες;

Εικόνα Εν Αθήναις

Έχω όμως φτάσει εκεί που δε θα φτάσεις ποτέ.

Εικόνα red apple

Μικρό πράσινο τίποτα, για χαλάρωσε...

Εικόνα GPan

Πράγματι τέτοια ξεφτιλίκια στον Ολυμπιακό δεν θα τα δούμε ποτέ, ούτε της Δέσποινας παιδιά είμασταν ούτε ευρωπαικό με ταμπλό πήραμε ποτέ.

Εικόνα Εν Αθήναις

Πήγατε φάιναλ φορ με χαλασμένα νερά και aloperidin, κατακτήσατε πρωτάθλημα Ελλάδας στα χαρτιά, ανοίξατε τα πόδια στην ΑΕΚ για να μην πάρει πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός, πήγατε τελικό Γιουρόπα στο Βουκουρέστι με...όχι συγγνώμη, δεν πήγατε τελικά. Φτάσατε πολύ κοντά όμως, μόλις στους 16. Κρίμα(ς)...

Εικόνα savvas gridlock

''Πήγατε φάιναλ φορ με χαλασμένα νερά και aloperidin''

Σε πρώτη φάση και ανάμενε τα λοιπά μπασκετικά, όπως και την ανάλυση των νερών και τι λέγανε τότε οι Ρώσοι

http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/120720/pao-fintes-ekso-oi-kl...

http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/121113/pao-tsska-aionio-deyt...

''κατακτήσατε πρωτάθλημα Ελλάδας στα χαρτιά''

Κανένα πρωτάθλημα Ελλάδος δεν πήραμε στα χαρτιά. Το ματς με την Καλαμαριά πήραμε στα χαρτιά. Αντίθετα εσύ

http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/121114/panathinaikos-protath...

http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/121230/prokrisi-sta-xartia-g...

http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/130205/pao-protathlitis-athi...

και στα επαγγελματικά

http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/121101/h-pae-pao-den-kanei-e...

Κι έρχονται κι άλλα, προπολεμικά.

''ανοίξατε τα πόδια στην ΑΕΚ για να μην πάρει πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός''

Θα το δεις το αφιέρωμα σύντομα για να πειστείς, γιατί αλλιώς δεν βλέπω να βγαίνει η κασέτα. Ο ΟΦΗ το 1996, το Αιγάλεω, ο Απόλλωνας, οι Σέρρες της δεκαετία του '60, δεν σου αρκούν. Θες παραδείγματα και με μεγάλους. Θα τα δεις, να είσαι σίγουρος. Όπως θα δεις και το τι λέγανε τότε ονομαστοί οπαδοί της ομάδας σου για την στάση των παικτών και της διοίκησής σου.

''όχι συγγνώμη, δεν πήγατε τελικά. Φτάσατε πολύ κοντά όμως, μόλις στους 16. Κρίμα(ς)...''

Από το να'χω αυτά

http://www.redsagainsthemachine.gr/category/extras/xoyntempley

καλύτερα στους 16 με δικά μου φρύδια.

Εικόνα Hank

Ρε φιλε, πόσο σανό έχεις μασουλησει τόσα χρόνια βάζελος;

Εικόνα Hank

Κι εγω, οταν ημουν 13-14, ξερεις ποσες φορες την ειχα πηδηξει την καθηγητρια των Αγγλικών στο μυαλό μου;
Ξερω τι λες.

Εικόνα Gavrontas

Και να πουμε και κάποια πράγματα τωρα, που είμαστε πιο ήρεμοι. Γιατί πανω στη γαυρικη ορμή μας, μπορεί να υπερβάλλουμε κιολας. Οχι μάλλον, το χουμε στο DNA μας αυτο.

Εμείς, είμαστε Ολυμπιακοί. Το μόνο που μας νοιάζει είναι το καλό της ομάδας.
Πιστευω ακράδαντα το ίδιο κι ο Μαρινάκης. Ασχετα με το τι μπορει να μας φεύγει πανω στην ένταση, ειναι σιγουρο πως κι ο Μαρινάκης θέλει κι αυτός το καλό του Ολυμπιακού.
Ομως, αυτός έχει και το μαχάιρι και το καρπουζι.
Εχει και υποχρεώσεις, έχει όμως και δικαιωματα.
Και για να πάμε παρακάτω, ας πουμε οτι όντως η αλλαγή του προπονητη τη χειρότερη δυνατή στιγμή, ηταν ένα λάθος που το πλήρωσε ο συλλογος, αλλα για να τα λέμε ολα, το πληρωνει και θα το πληρώσει κι αυτός: ηδη, όσοι απ την αρχή, ή κάθε στιγμή και χωρίς ιδιαίτερο λόγο, ήταν στα κάγκελα εναντίον του, εχουν ξεσαλώσει.

Εγω, οσο κι αν διαφωνησα με κάποιες επιλογές του, λεω ξεκάθαρα οτι αυτο δεν το αξίζει.
Οχι μόνο γιατι είναι ο προεδρος του Ολυμπιακου, αλλά και γιατι ανεξαρτητα απο αυτο δεν έχει κάνει τόσα οσα θα δικαιολογουσαν, αν δικαιολογουσαν, αυτο το μενος.

Το θέμα λοιπόν είναι, τι κάνουμε τωρα;
Παμε με το Μιτσελ;
Η ξεκαθαρίζουμε πριν απ΄όλα τι ομάδα θελουμε να φτιάξουμε, σε σχέση πάντα με το τι μπατζετ μπορούμε να διαθεσουμε;
Μπορει να θελουμε να γίνουμε σαν τη Μπαρτσελονα. Κι αυτο γινεται (ας πουμε) αλλά πρέπει να πουλήσει ολα τα καρανια του, κι αν τον φτάσουνε κιολας.
Ειναι συγκεκριμένα τα χρήματα που μπορούμε να διαθέσουμε; (προσωπικά, δε με νοιαζει κι αν δε χαλάσει φράγκο. Και δεν θα τον κατακρινω ποτε γι αυτο. Το θεμα δεν ειναι το ποσα χαλάς, αλλα οι επιλογές και η στρατηγική σου. Παντα υπαρχει τρόπος να στησεις μια καλη ομάδα, χωρις να ξηλωθεις και να μπει σε περιπετειες ο σύλλογος)
Μετα, ποσο επηρρέαζουν το αποτέλεσμα που θέλουμε οι δυνατότητες του συγκεκριμμένου μπατζετ;
Και μετα, αλλα είναι τοσο σημαντικό που μαλλον ειναι προαπαιτούμενο, απαράιτητη προϋποθεση, ΠΟΙΟΣ, η ΠΟΙΟΙ θα υλοποιησουν το συγκεκριμένο προτζεκτ;
Και δω, αρχιζουν τα δύσκολα.

Μηπως όμως πρεπει να αρχισουμε να βλεπουμε ξεκαθαρα (συγκεκριμένα οχι εμείς, ο Μαρινάκης), ψυχρά και ωφελιμιστικά (για την ομαδα) τι ΔΕΝ μας κάνει;
Μηπως να γίνουμε πιο καχύποπτοι, πιο υποψιασμένοι;
Μας κάνουν όσοι παρα τω προέδρω έχουν λόγο για τις επιλογές;
Μας κανει το τμήμα scouting;
Μας κάνει ο Κοβασεβιτς;
Μας κάνει -ναι, κι αυτό ακόμα- ο Μιτσελ;

Αυτα πρεπει να απαντηθούν.

(Προσωπικα νομιζω πως ο Μαρινάκης ειναι, η πρεπει να νιώθει, σε εξαιρετικα δυσκολη θέση. Αναγνωρίζοντας, ειμαι σίγουρος, πως ηταν λάθος να μην υποστηρίξει τον προηγούμενο προπονητή, και εχοντας στο μυαλό του οσα έμαθε και βιωσε απ την εξαιρετικη και με εξαιρετικα αποτελέσματα συνεργασια με το Βαλβέρδε, φοβάμαι πως κατα καποιο τρόπο θα "συρθεί" προς μια (καταναγκαστική) ΑΠΟΛΥΤΗ -αλα Βαλβέρδε- στήριξη στο Μιτσελ. Ειναι ομως ο Μιτσελ αυτος που θα πρέπει να του δωσει τα κλειδιά του μαγαζιού;)

Εικόνα indian

Ό,τι αναφέρεις εδώ το συνυπογράφω...
Μήπως να μαζεύαμε υπογραφές και να το πασάραμε στη διοίκηση;...
Τα αυτονόητα τελικά είναι και τα πιο δύσκολα και απαιτούν άντερα και αυτοκριτική...
Ας χαράξουμε στρατηγική, ας φτιάξουμε το πλάνο που θα ακολουθήσουμε και ας προχωρήσουμε στην υλοποίηση του...όχι άλλες σπασμωδικές κινήσεις, όχι άλλες πράξεις εντυπωσιασμού...η υπερβολή είναι κυρίαρχο χαρακτηριστικό όλων των γαύρων, από το Μαρινάκη μέχρι τον τσιγγάνο που μένει απέναντι μου.Η αποστασιοποίηση όμως είναι σημαντική αρετή για τη διοίκηση...Και όλα τα ερωτήματα που θέτεις αδερφέ, εύχομαι και ελπίζω να τα θέσει και να τα απαντήσει κι ο ίδιος ο πρόεδρος...

υγ. ΘΡΥΛΕ ΘΕΕ ΜΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕ ΜΟΥ

Εικόνα indian

Καλημέρα και αν δε γίνει αυτό στ @ρχιδι@ μας τα δυο,πάντα άρρωστοι με τον Ολυμπιακό! Όλοι Σεφ απόψε!
Αδερφέ Gavronta, όπως εσύ έτσι κι εγώ και όλοι μας νομίζω, κατάπιαμε μεγάλη πίκρα χθες βράδυ...αυτό που είδαμε, όσοι αντέξαμε και το είδαμε, σίγουρα δεν ήταν Ολυμπιακός...
Δε θα απαξιώσω τίποτα, δε θα μιλήσω για διασυρμό, ξεφτίλα, αδιαφορία κτλ...Γαύρος είμαι ρε και έτσι ή αλλιώς είναι ένα από τα λίγα πράγματα για τα οποία είμαι πραγματικά υπερήφανος...
Κοντρέρας, Λυκογιάννη, Φέισα δε θα τους ξεκινούσα ποτέ αλλά οκ όλοι έχουμε την άποψη μας για το πως πρέπει να παίζει η ομάδα και το μικρόβιο του προπονητή σε μας είναι μεγαλόβιο...
Θα σταθώ σε 2 πράγματα που συνδέονται: 1)η Λεβάντε χτίστηκε-προγραμματίστηκε το καλοκαίρι για να αντιμετωπίζει κάθε βδομάδα ομάδες όπως Μπάρτσα, Ρεαλ, Ατλέτικο, Βαλένθια, Σεβίλλη κτλ...και 2 χρόνια τώρα τα καταφέρνει και με το παραπάνω...
2)ο Ολυμπιακός κατεδαφίστηκε το καλοκαίρι ( ελέω και των συνθηκών θα πω εγω..)και παρόλα αυτά παίρνει το ευκολότερο πρωτάθλημα της ιστορίας...Είμαστε φέτος σαν χαμένοι στη μετάφραση, ποιοτικά η ομάδα είναι τουλάχιστον 50% κάτω από τις προηγούμενες σεζόν...δε θα κάτσω εδώ να πω καλά ρε κωλόγαυροι ακόμα και πέρσι και πρόπερσι γκρινιάζατε και λέγατε παλτά τους Μαρκάνο, Ορμπάιθ, Μακούν, Φουστέρ κτλ τκλ...είναι δεδομένο ότι το επίπεδο της ομάδας είναι πολύ πιο χαμηλό...και όλοι φταίνε γι αυτό...
Ο προγραμματισμός για τη νέα χρονιά καλό θα είναι να ξεκινήσει από χθες...λάθη κάνουμε όλοι...το πλάνο της ομάδας είναι τριπλό, εξυγίανση-ελληνοποίηση-διάκριση(ομολογώ το θέμα ελληνοποίηση δε θα το καταλάβω ποτέ και το συζητάμε όποτε θέλετε...)ας μάθουμε/μάθουν μέσα από τα λάθη

υγ. Πότε θα πιάσουμε κουβέντα για μεταγραφές να φτιαχτούμε ρεεε χαχαχαχα
υγ. ΘΡΥΛΕ ΘΕΕ ΜΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕ ΜΟΥ

Εικόνα Gavrontas

Indian, ολα τα παραπάνω, δεν εχουν να κάνουν με την περηφάνεια μου που είμαι γαύρος.
Αυτο, δεν αλλάζει.

Έχουν να κάνουν πολύ όμως με την αγωνία μου για την ομάδα. Και όχι τόσο για αυτά που χάσαμε, που μάλλον πετάξαμε από μόνοι μας χωρίς καμία λογική φέτος, αλλά περισσότερο για αυτά που έρχονται, με τα δεδομένα όπως είναι τώρα, και που πιθανότατα θα είναι και το καλοκαιρι, και τουλαχιστον μεχρι τον Οκτωβρη που θα μπει ο κοσμος να δειρει το Μιτσελ που λέει κι ο γατος.

Γιατι, και χωρίς να μασάμε τα λόγια μας, θεωρω οτι με αυτό τον τύπο έχουμε μπλεξει, και δεν ξέρω πως θα ξεμπλέξουμε.

Κι αυτο που θιγεις για τους Λυκογιάννη-Κοντρέρας-Φεισα που ανέφερα, δυστυχώς αδερφέ φοβάμαι πως δεν είναι απλά μια άποψη ενός ακόμα προπονητη της εξέδρας, που δεν αρνούμαι οτι μπορει να ειμαι.
Φοβάμαι πως ειναι τοσο παράλογες αυτες οι επιλογές, τοσο εκτός τόπου και χρόνου, που δεν γίνεται παρά, αν όχι να πιστοποιούν, τουλάχιστον να υποψιάζουν για μια αρκετα πιθανη ανεπάρκεια του συγκεκριμένου που επιλέξαμε να μας οδηγησει το μέλλον.

Είναι φορές, υπάρχουν καταστάσεις, που δε γίνεται στο όνομα της οποιαδήποτε ανοχής και πίστωσης που βεβαίως και δικαιούται ο καθένας να προσπερνάμε τόσο αυτονόητα και τόσο εξόφθαλμα πράγματα.
Αυτός λοιπόν ο τύπος αδερφέ, θα κληθεί να σχεδιάσει την επόμενη ομάδα.
Να πει με ποιους θα δουλέψει, ποιους θα διώξει, ποιους θα πάρει.
Λυπάμαι που το λέω, όσο υπερβολικό κι αν ακούγεται, αλλά επιμένω:
Άνθρωπος που επιμένει στο Φεισα με τόση προσήλωση (για την ακρίβεια, άνθρωπος που δεν είδε οτι ο Φεισα ειναι οτιδηποτε αλλο απο ποδοσφαιριστης), που έχει τον Κοντρέρας και το Μανωλα και προτιμάει τον Κοντρέρας (έχοντας μάλιστα να αντιμετωπίσει μια ομάδα που και την κόντρα παίζει και ακόμα χειρότερα την παίζει με έναν παίχτη σαν τον Μαρτινς), τοτε αυτος ο άνθρωπος δεν κομίζει καθόλου καλά μαντάτα για το μέλλον.

Προς επίρρωσιν των παραπάνω, να προσθέσω και τα εξής, απο τη συνεντευξη τύπου μετά το ματς:

Ο Χολέμπας που είδαμε απόψε ήταν απίστευτος. Είναι ο Χολέμπας, με τον οποίο θέλουμε να συνεχίσουμε. Σας διαβεβαιώνω ότι είχα δει 14 παιχνίδια της ομάδας πριν έρθω. Σε κανένα από αυτά δεν είδα τον Χολέμπας με τόση ένταση και τόσο πάθος στο παιχνίδι του, όπως απόψε. Απέδειξε ότι έχει την ικανότητα και αν θέλει, μπορεί να συνεχίσει να παίζει έτσι.

Εικόνα indian

Αλοίμονο φίλε μου, δε νομίζω ότι υπάρχει άνθρωπος που να ασχολείται με το τόπι και να μην έφριξε στο άκουσμα της αρχικής ενδεκάδας...αδυνατώ να κατανοήσω τους λόγους τέτοιας επιλογής...ανεπάρκεια;γραμμή;...πάντα θα είμαι ο πρώτος που θα μιλάει για πίστωση χρόνου αρκεί να βλέπω ένα σχεδιασμό, ένα πλάνο, έργο...νομίζω ότι η χρονική συγκυρία, το επόμενο τρίμηνο, είναι ιδανικό για να δούμε όλοι και η διοίκηση, αν θα προχωρήσει η ομάδα με Μίτσελ για του χρόνου( η προσωπική μου άποψη είναι άντε γεια Μίτσελ, να εξηγούμαι για να μην παρεξηγούμαι/μακάρι να καραξεφτιλιστώ και να κάνει παπάδες)...ειλικρινά το πιστεύω αυτό...όπως δε θα στόλιζα με διθυράμβους σε περίπτωση χθεσινής επιτυχίας, έτσι και τώρα δεν απαξιώνω...αυτό σε καμία περίπτωση δε σημαίνει όμως ότι κάνω τα στραβά μάτια στα τερατώδη λάθη του...

Μεταξύ μας να καταθέσω εδώ ότι αρχικά έφριξα στο άκουσμα πρόσληψης του ( και γιατί είμαι φόλα Μπιλμπάο και Ράγιο Βαγιεκάνο αλλά κυρίως και σοβαρά γιατί δεν έχει δείξει πουθενά τίποτα )...Όταν ήρθε ο Βαλβέρδε, επειδή και λόγω Μπιλμπάο γνώριζα 10 πράγματα παραπάνω, είχα κατενθουσιαστεί και φώναζα, αφήστε τον να δουλέψει...τώρα λοιπόν περιμένω να δω δείγμα δουλειάς του Μίτσελ αυτό το τρίμηνο...τώρα θα μου πεις, τί να δεις ρε φίλε μας δουλεύεις; το πρωτάθλημα έχει κριθεί, πίεση καμία...ε γελιούνται όσοι μιλούν για καμία πίεση γιατί και με όλα τα ντέρμπι στο Καραισκάκη, όλοι μας απαιτούμε να δούμε ΠΛΑΝΟ κ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ...και δεν έχουμε σκοπό να περιμένουμε μέχρι τον Οκτώβριο...

Στα του Χολέμπας τί να πω...όταν βγάζεις μια σεζόν με 1! αριστερό μπακ...χαμένοι στη μετάφραση...

υγ. ΘΡΥΛΕ ΘΕΕ ΜΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕ ΜΟΥ

Εικόνα Gavrontas

αυτό με το Χολέμπας, το έβαλα γιατί μου κάνει κατ' αρχας τρομερη εντυπωση να λέει οτι δεν ειχε δει (εστω στα 14 ματς της ομάδας που ειδε) καλυτερο Χολέμπας απ το χτεσινό...

Εικόνα indian

Από τη στιγμή που επιλέγει Κοντρέρας αντί Μανωλά( και μάλιστα με τέτοιον αντίπαλο, χάνεις και Μάρτινς χάνεις και μια σούπερ απειλή στα δικά σου στημένα...) και Φέισα σαν αμυντικό χαφ σε ένα 4-3-3 με δυο εσωτερικά χαφ επιθετικογενή και άρα χρειάζεσαι αμυντικό χαφ σκυλί του πολέμου, καρεμπεοειδές, δε μου κάνει καμία εντύπωση η δήλωση του για Χοσέ...

υγ. ΘΡΥΛΕ ΘΕΕ ΜΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕ ΜΟΥ

Εικόνα k1p

Συμφωνώ πως η χρονιά θα μπορούσε να έχει καλύτερη κατάληξη αλλά επίσης πιστεύω πως ήταν προβληματική εξ'αρχής.
Μια διάθεση ελληνοποίησης χωρίς ιδιαίτερο σχέδιο,ένας προπονητής μιας εντελώς διαφορετικής νοοτροπίας (όχι θελκτικής στο κοινό) και κυρίως,το εντελώς λάθος πλασάρισμα της φετινής ομάδας και των δυνατοτήτων της στον κόσμο.

Στην αρχή ψάχναμε τον διάδοχο του βαλβέρδε να είναι και η συνέχεια του σχεδίου του.Κατέληξαν στον ολιγαρκή Ζαρντίμ χωρίς όπως φαίνεται να εξετάσουμε τις θέσεις του γύρω απο το άθλημα.Θέλω να πιστεύω πως η επιλογή έγινε κυρίως με οικονομικά κριτήρια αλλιώς τίθεται τεράστιο ζήτημα ικανότητας αυτών που τον εντόπισαν.
Στη συνέχεια η ομάδα έχανε τα βασικά της στοιχεία χωρίς επάξιους αντικαταστάτες.Αυτό όμως που την καταδίκασε ήταν πως στα "προεόρτια" της σεζόν όλοι μίλαγαν για τη συνέχεια της ομαδάρας του βαλβέρδε που με το ελληνικό στοιχείο θα αποκτούσε και μέλλον εκτός απο παρόν.

Λογικό ήταν ο κόσμος με αυτό που έβλεπε απο την αρχή (απο τη στιγμή που άλλα περίμενε ή τον προετοίμαζαν να δεί),να μπερδευτεί.Μια μερίδα τα έχωνε στον προπονητή που δεν λύνει τα χαλινάρια και μια άλλη στον Μαρινέρο που αποδυνάμωσε έτσι την ομάδα.Η δική μου γνώμη είναι πως η ομάδα όντως αποδυναμώθηκε αλλά και με πλήρες ρόστερ όπως το περσινό,προπονητής σαν το ζαρντίμ δεν θα μπορούσε να το χειριστεί αλλιώς.
Εκανε ο ζαρντίμ επομένως για αυτό το ρόστερ;Βάση αποτελέσματος ναι.
Εκανε ο ζαρντίμ για προπονητής του ολυμπιακού γενικότερα;Προσωπικά δεν ήθελα να τον βλέπω όσο έντιμος και να ήταν ως προς αυτό που έταζε και στο οτι δεν άφησε καμμένη γη όπως κάτι μαθητευόμενοι του παρελθόντος με τραυματισμούς κλπ.

Βασικά η ανικανότητα της διοίκησης(ως προς τις επιλογές παιχτών-προπονητή-σχεδίου) φάνηκε στην αμφιταλάντευση που παρουσίασε μέσα στη χρονιά ως προς τη προώθηση της ομάδας.Απο τη "συνέχεια του βαλβέρδε" όταν είδαμε πως δεν μας βγαίνουν πήγαμε στο "στηρίζουμε και χειροκροτάμε όπως και να έχει".Οταν όμως του κόσμου του έχεις τάξει παστίτσιο,οι φακές που προκύπτουν στη θέση του δεν γίνεται να γίνουν δεκτές με ενθουσιασμό.Εκτός αν είναι στερημένος.Και οι ολυμπιακοί μόνο στερημένοι δεν ήμαστε.

Ο Ζαρντίμ επομένως αδικήθηκε κυρίως απο την διοίκηση και δευτερευόντως(τριτευόντως-τεταρτευόντως) απο τον κόσμο.Αν παρουσιαζόταν ως ο προπονητής που σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία θα έβγαζε έλληνες παίχτες και θα έβαζε τις βάσεις για την ομάδα του μέλλοντος,τότε αρκετοί περισσότεροι θα τον στήριζαν και θα αντιμετώπιζαν τη σεζόν ως μεταβατική.Αλλο να στηρίζεις παιδιά που προσπαθούν να γίνουν άντρες και άλλο να απαιτείς απο αυτά να πρωτοστατήσουν στη μάχη ως καταξιωμένοι πολεμιστές.

Δυστυχώς μια χρονιά που ξεκινάει προβληματικά ήταν μαθηματικά βέβαιο πως θα έληγε άδοξα και νωρίς.Το επίσης κακό είναι πως ακόμα και σε μια σεζόν με τόσα λάθη απο μεριάς μας,εντός των συνόρων δεν έχουμε απώλειες.Και είναι κακό γιατί οι ομάδες χτίζονται μέσα απο εντάσεις και ανταγωνισμούς συν τοις άλλοις.Τότε θα φτιάξεις πραγματικούς πολεμιστές.Τώρα με τη γκρίνια του κόσμου για μια χαμένη ευρωπαική χρονιά,δύσκολα θα ιδρώσει το αυτί κάποιου απο αυτούς.Ισα ίσα που αρχίζω και πιστεύω πως μερικοί πιτσιρικάδες βολεμένοι απο +1 τίτλο στο βιογραφικό τους μπορεί να την ψάξουν για παραέξω...

Εικόνα savvas gridlock

Έχεις ωραίο τρόπο σκέψης.

Εικόνα indian

Ωραίος ρε μάγκα...
Να πω μονάχα ότι ακόμα και σε μια τέτοια χρονιά, η ομάδα μπορεί να έχει κέρδη... βλέπε Μανωλάς, Σιόβας, Βλαχοδήμος...

υγ. ΘΡΥΛΕ ΘΕΕ ΜΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕ ΜΟΥ

Εικόνα clark gheibol

Φίλε, συμφωνώ σε όλα, εκτός από τη ντοποθέτησή σου για το αν ο Ζ έκανε για το Γαύρο. Εγώ νομίζω ότι ο τύπος άνοιξε το κόκκινο ψυγείο και βρήκε μέσα δυο φέτες μουχλιαζμένο γκούντα, ένα πορτοκάλι κι ένα πακέτο τσιγάρα. Κι από κει έφκιασε μια λουκανικόπιτα που νόστιμη μπορεί να μην την έλεγες, αλλά εμπάση περιπτώσει τρωγόταν. Μια ομάδα με συνεχώς συρρικνούμενο μπάτζετ χρειάζεται προπονητή να διαχειριστεί το υλικό που έχει, καθώς και αυτό στο οποίο έχει πρόζβαση (πχ ελληνικό πρωτάθλημα). Ούτε στις μεταγραφές τον είδαμε το ντύπο, ούτε πουθενά. Ό,τι ζήτησε δεν το πήρε. Πήρε όμως τον Αντώνη στο μπάγκο και τις σφαλιάρες της διοίκησης και του κόζμου.
Αλλά επειδή είμαστε γαύροι και αναγνωρίζουμε τα λάθη μας, οπότε για να τα διορθώσουμε θα κάνουμε μεγαλύτερα λάθη, η πρόβλεψη είναι ότι στο Μίτσελ θα δοθεί αυτό που δε δόθηκε στο Ζ: η δυνατότητα να σχηματίσει ομάδα όπως τηνε θέλει αυτός. Μακάρι να βγει ως προπονητής, αν κι εμένα μου μοιάζει λίγο Ζίκο. Εγώ έτσι όπως έχω δει την ομάδα λέω ότι θα μπει ο κόζμος στο γήπεδο για να τον δείρει. Εκεί, γύρω στον Οκτώβριο του χρόνου

Εικόνα GPan

Einai na mhn apogohteuteis me ta xtesina syggaure? Plaka mas kanane, kai to corner pou fagame htan gia na fas to kaskol sou.

Ama h omas 8elei na exei vlepseis gia tas Eurwpas prepei na parousiazei pio sovarh eikona.

Isws auth h vivlikh katastrofh einai to timhma gia na petaksoume ta kolyria pou xreiazomastan epi epoxas Zarntim(to kserete oti egw eimai allhs apopshs alla proxwrame)!

Gia na deis mpalitsa tou xronou ginane oi allages kai piastike h omas me ta vrakia katw. Kalh tous wra kai dikaiws kerdisane oi spanioloi. Twra esy ti 8a kaneis einai to 8ema.. to 1/3 tou budget sou exoun oi Levantes kata ta legomena tou paredra...den kserw an alh8euei, den to epsaksa.

Εικόνα savvas gridlock

Το μισό μπάτζετ μας έχει, Γιώργο. 28 εκ. ευρώ, όπως ο περυσινός βάζελος. Δεν σε διορθώνω για να το παίξω εξυπνάκιας, απλώς αν το διαβάσει κανένας με μυαλό για μαστορέματα, με λίγο ράδιο-αρβύλα θα βγάλει ότι η Λεβάντε έχει μπάτζετ όσο η Οδηγήτρια. Μια ομάδα σαν τον περυσινό βάζελο, με Κατσουράνη-Λέτο, αν είχε τις αβάντες τις διαιτητικές της Λεβάντε στο πρώτο ματς, μας έριχνε κι αυτή μια τριάρα σε νοκ-άουτ παιχνίδι π.χ. Κυπέλλου? Εγώ λέω ναι...

Εικόνα Gavrontas

Μην το ψάξεις, γιατί μπορεί να ναι και παρακάτω απ το 1/3. Αστο έτσι.

Λες για βιβλική καταστροφή, και, σχετικα με την εικονα της ομάδας πριν τα Χριστουγεννα, δεν έχεις και πολύ άδικο.
Γιατι εγω πιστεύω πως παρ'ολα τα λαθη, τις παλλινωδιες, την αμηχανία της διοικησης απ το καλοκαιρι, το προφανως προβληματικό ρόστερ, ο φετινός Ολυμπιακός δεν άξιζε με τίποτα αυτή την τραγική κατάληξη που ειχε η χρονιά.

Εικόνα red apple

Ρε Μιτσελ, για όνομα του ατσαλάκωτου Θεού σου, ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΡΤΑΛΙ ΤΟ ΦΕΙΣΑ, με ποια ποδοσφαιρική λογική το ανέσυρες απ το ποδοσφαιρική άβυσσο που ανήκει και τον έκανες το βασικό κεντρικό χαφ της ομάδας;

Ελεγεία του ξεφωνήματος!