ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2012 - 2013 part 3



Κλείνοντας την ανασκόπηση της περιόδου 2012 – 2013 και αφού έχουν προηγηθεί τα προηγούμενα δύο μέρη, που ασχοληθήκαμε με την πορεία της ομάδας στην Ευρώπη και στο Ελληνικό πρωτάθλημα, θα κλείσουμε με την πορεία της ομάδας στο κύπελλο Ελλάδας. Ασχολούμαστε τελευταία με τα πεπραγμένα στο κύπελλο αποκλειστικά λόγω της χρονικής στιγμής τέλεσης του τελικού κυπέλλου με τον Αστέρα Τρίπολης, ο τελικός έγινε μετά από το τέλος κάθε άλλης διοργάνωσης στην Ελλάδα και η κατάκτησή του συνεπάγεται και το 16ο double της ιστορίας μας (συνολικά 40 πρωταθλήματα – 26 κύπελλα). Κατόρθωμα σχεδόν αξεπέραστο με τα σημερινά δεδομένα, που ο μοναδικός που μπορεί να το επαναλάβει στα χρόνια που έρχονται είναι ο ίδιος ο Ολυμπιακός μας.
Ας δούμε λίγο από την αρχή την πορεία μας στο κύπελλο και να πάμε βήμα - βήμα την ανασκόπηση μας.
Ο Ολυμπιακός μας μπήκε στον θεσμό του κυπέλλου από την 3η φάση, μαζί με όλες τις ομάδες της superleague. Η κλήρωση του έφερε απέναντί του την ομάδα της Παναχαϊκής, με την ιδιαιτερότητα ο πρόεδρός της να είναι ένας από τους μεγαλύτερους συκοφάντες – λασπολόγους και υβριστές του συλλόγου μας, ο περιβόητος Κούγιας. Οι αναμετρήσεις όπως ήταν αναμενόμενο ήταν πολύ φορτισμένες, με τον πρόεδρο της Παναχαϊκής να κάνει ότι περνάει από το χέρι του να αυξήσει την πόλωση και να δημιουργήσει πολεμικό κλίμα στους Πατρινούς οπαδούς εναντίον μας (δεν ήξερε, δεν ρώταγε τι πρεσβεύει αθλητικά η Πάτρα?). Το πρώτο παιχνίδι ήταν εντός έδρας με τον Ολυμπιακό μας να επικρατεί με 2-0, αλλά το σκορ να είναι μαγική εικόνα. Με βάση την εικόνα του παιχνιδιού ένα τριπλάσιο σκορ θα ήταν σαφώς δικαιότερο. Στον επαναληπτικό αγώνα στην Πάτρα δεν μπορούμε να πούμε πολλά για το αθλητικό μέρος του παιχνιδιού, αφού αυτό διακόπηκε πριν το τέλος της κανονικής διάρκειάς του, λόγω επεισοδίων που δημιούργησαν οι γνωστοί ελάχιστοι βαζελοκούλες της Πάτρας. Φυσικά κατοχυρώθηκε στον Ολυμπιακό με το σκορ σε εκείνο το χρονικό σημείο να είναι 1-1 και φυσικά οι Πατρινοί να μην έχουν καμία ελπίδα πρόκρισης, αφού παίζανε και με δέκα παίκτες.
Στον επόμενο γύρο ο Ολυμπιακός μας αντιμετώπισε την Καβάλα για την 4η φάση του κυπέλλου. Το πρώτο παιχνίδι, που ήταν εντός έδρας, ήταν απολύτως σημαδιακό για την μετέπειτα πορεία μας στην χρονιά. Το παιχνίδι έληξε με 2-0 άνετα και εύκολα, αλλά η είδηση βόμβα έσκασε μετά την λήξη του. Ο πρόεδρος αποφάσισε να απολύσει τον προπονητή Λ. Ζαρντίμ υποκύπτοντας έτσι στις φωνές των απανταχού πικραμένων οπαδών της ομάδας, που περίμεναν μέσα σε 5-6 μήνες με νέο ρόστερ και νέο προπονητή, να γίνουμε Μπάρτσα και να συνεχίσουμε όπως τελείωσε η περυσινή σεζόν. Στον επαναληπτικό αγώνα στο Ανθή Καραγιάννη, με τον Αντ. Νικοπολίδη στον πάγκο, επικρατήσαμε ξανά με σκορ 0-1 και προκριθήκαμε πολύ εύκολα στην επόμενη φάση του θεσμού του κυπέλλου.
Στην προημιτελική φάση κληρωθήκαμε να αντιμετωπίσουμε τα Γιάννενα σε ένα σετ αναμετρήσεων με πολύ ενδιαφέρον γιατί η ομάδας των Ιωαννίνων ήταν σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση την συγκεκριμένη περίοδο. Το πρώτο παιχνίδι έγινε στους Ζωσιμάδες, εκτός έδρας για την ομάδα μας, αλλά αυτό δεν μας εμπόδισε να επικρατήσουμε με 0-1, παρά τον κάκιστο αγωνιστικό χώρο που δυσκόλευε τους ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων. Στον επαναληπτικό στο Γ. Καραϊσκάκης τα πράγματα ήταν πολύ απλά για την ομάδα μας. Έπρεπε να χτίσει πάνω στο αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα και να περάσει ένα άνετο βράδυ. Κάπως έτσι κι έγινε. Το τελικό σκορ 2-0 μας πέρασε άνετα και εύκολα στην ημιτελική φάση του κυπέλλου.
Εκεί αντιμετώπισε τον Πανθρακικό με το πρώτο παιχνίδι να γίνεται στην έδρα μας. Σε αυτό τα παιχνίδι σαν να ξεμπουκώσαμε, σαν να λυθήκαμε κάπως, σε κάθε περίπτωση όμως καταφέραμε να γυρίσουμε ένα παιχνίδι που είχε στραβώσει ολοκληρωτικά, τόσο σαν αποτέλεσμα (προηγηθήκαμε με δύο γκολ και ισοφαριστήκαμε πριν το ημίχρονο). Το τελικό σκορ 6-2 είναι απολύτως ενδεικτικό της διάθεσης και της καλής εμφάνισης της ομάδας. Στον επαναληπτικό της Κομοτηνής ο Ολυμπιακός απλά έκανε το χρέος του και με μια πολύ άνετη εμφάνιση σφράγισε το εισιτήριο για τον τελικό με ακόμα μια νίκη με 1-2. Γενικά ήταν μια πολύ εύκολη και ολοκληρωτική επικράτηση συνολικά και στα δύο παιχνίδια και μια άνετη πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης. Αυτό που μας μένει από τις δύο αναμετρήσεις με τον Πανθρακικό είναι σαφώς το ΥΠΕΡΟΧΟ γκολ του Φετφατζίδη στο πρώτο παιχνίδι, καθώς και η συνολική αντίδραση της ομάδας μετά την ισοφάριση του Πανθρακικού και κυρίως το σφυροκόπημα του δευτέρου ημιχρόνου.
Στον τελικό αντιμετωπίσαμε τον Αστέρα Τρίπολης, που είχε κάνει την έκπληξη (με βάση το όνομα του αντιπάλου) και απέκλεισε τον μπάοκ στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Το τι έγινε στον τελικό είναι λίγο πολύ γνωστό. Απλά για την ιστορία καταφέραμε να ολοκληρώσουμε την φετινή αγωνιστική περίοδο με ένα ακόμα νταμπλ, γράφοντας ακόμα μία σελίδα στην ένδοξη ιστορία του δαφνοστεφανομένου. Ο φετινός τελικός όπως και οι προηγούμενοι δύο που πήραμε μέρος, δεν κρίθηκε και πάλι στην κανονική διάρκεια του αγώνα και στα 90΄. Χρειάστηκε την παράταση όπου το ισόπαλο 1-1 της κανονικής διάρκειας έγινε 1-3 και πήραμε το κύπελλο σε μια χρονιά πλήρους ισοπέδωσης των αντιπάλων μας από την ομάδα, που μπορεί να μην ήταν η ίδια σε υψηλότατο επίπεδο, αλλά σε σχέση με τον ανταγωνισμό της ήταν τουλάχιστον 2 κλάσεις ανώτερη. Αυτή είναι η πραγματικότητα κι όποιος δεν την βλέπει είτε είναι τυφλός, είτε δεν θέλει να την δει, είτε σε τελική ανάλυση συντάσσεται με τον όποιο όψιμο πολέμιο της στυλ Τουίτη, Δαβάκη, Σαγόνια, κτλ
Προφανώς το τρίτο και τελευταίο μέρος της ανασκόπησης της περιόδου, που αφορά την πορεία στο κύπελλο Ελλάδας και την ολοκλήρωση της κατάκτησης του νταμπλ δεν θα μπορούσε παρά να είναι αρχειακό - περιγραφικό. Κριτική σε παίκτες – προπονητή – Διοίκηση έγιναν στα προηγούμενα δύο μέρη (1 & 2). Εύχομαι σε όλους να οπλιστούν με κουράγιο, υπομονή και δύναμη γιατί του χρόνου η κατάσταση που θα βιώσουμε εντός και εκτός γηπέδου θα είναι δισ χειρότερη.
 
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς.
 
ΥΣΤ 1. Ώστε αδικήθηκε ο αστερούλης?? Το είδατε αυτό που ανέβασε ο Σάββας? Διαφωνείτε κάπου? Συνεχίζετε να αισθάνεστε ΄΄ντροπή΄΄ και τέτοια γραφικά?
ΥΣΤ 2.  Στην κούλα λέει πήραν απόφαση να πέσουν στην Γ Εθνική… Ας τους ενημερώσει κάποιος ότι αυτό δεν είναι κάτι που μπορούν να αποφασίσουν οι ίδιοι. Με τους κανόνες της ισονομίας και ευνομίας, η κουλίτσα που έχει μέτοχους που δεν έχουν οικονομικό πρόβλημα ΔΕΝ δικαιούται να πτωχεύσει, κανένα πρωτοδικείο δεν θα αποφασίσει υπέρ αυτού. Επίσης θα διαγραφούν ποια χρέη ακριβώς?  Τα χρέη προς το Δημόσιο? Προς τους ημεδαπούς εργαζομένους και προμηθευτές? Προς τους αλλοδαπούς τι γίνεται?

Σχόλια

Εικόνα savvas gridlock

Τι πρεσβεύει αθλητικά η Πάτρα δηλαδή? Όλος ο κόσμος ξέρει ότι είναι καταπράσινη και οι γαύροι δεν βγαίνουν ούτε για τσιγάρα όξω. Δηλαδή άμα βγεις για καφέ ξέρω'γω εκεί στην Αγίου Νικολάου, μόνο ΠΡΑΣΙΝΗ θα δεις να διαβάζει ο γκοζμάκης. Ούτε ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ, ούτε ΓΑΥΡΟ, ούτε ΦΩΣ. Γαυροφυλλάδες δεν παίζουν.

Εικόνα dono

Εδώ είναι ο Πειραιάς καταπράσινος, η Πάτρα δεν θα ήταν;

Εικόνα clark gheibol

όταν μια εταιρεία πτωχεύει και τίθεται σε εκκαθάριση, ρευστοποιείται όλη η περιουσία και πληρώνονται οι δανειστές. Πρώτα οι προνομιούχοι και μετά οι υπόλοιποι, σύμμετρα. Εκτός κι αν στο ποδόσφαιρο ισχύει κάτι άλλο, οι αλλοδαποί παίχτες θα πάρουν μαλλιά από τσόνι που λένε και στο χωργιό μου (αναφέρομαι στο δεύτερο υστερόγραφο)

Εικόνα dono

Ναι ΑΛΛΑ για να πτωχεύσεις μια εταιρία δεν εξαρταται μόνο από το τι θέλεις εσύ. Η πτώχευση εγκρίνεται από το πρωτοδικείο και όχι από την γενική συνέλευση της εταιρίας. ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ αλλά και πρακτικά, αν οι μέτοχοί σου έχουν την δυνατότητα να σώσουν οικονομικά την εταιρία, το πρωτοδικείο δεν εγκρίνει την πτώχευση ΠΟΤΕ. Αυτά γίνονται καθημερινά για τις εταιρίες του γκοσμάκη, τώρα με την προσφυγοπούλα δεν ξέρω...

Εικόνα clark gheibol

κανένας δεν υποχρεώνει τους μετόχους να βάλουν λεφτά
άλλο το πορτοφόλι της εταιρείας, άλλο των μετόχων
αυτή είναι η έννοια της κεφαλαιουχικής εταιρείας, όπως είναι οι ΑΕ
μην μπερδεύεσαι με τις προσωπικές εταιρείες, εκεί το πορτοφόλι είναι ένα και αδιαίρετο

Εικόνα dono

Στις αε τα χρέη μετακυλούνται στους μετόχους ή ΔΣ στην περίπτωση της αεκ, εννοώ τα βεβαιωμένα χρέη (επιταγές, χρέη προς τρίτους). Αν και οι μέτοχοι δεν μπορούν να αποπληρώσουν ή να δώσουν στο πρωτοδικείο σχέδιο διάσωσης, τόυε και μόνο τότε εγκρίνεται η πτώχευση. Μετά έχεις απόλυτο δίκιο μπαίνεις σε φάση εκκαθάρισης κτλ

Εικόνα indian

η αεκ μπορεί να πτωχεύσει πέφτοντας στη γ εθνική...αυτό όμως ΔΕ σημαίνει ότι διαγράφονται όλα της τα χρέη...τα χρέη προς τους ποδοσφαιριστές που έχουν προσφύγει στην ουέφα μένουν...η ουέφα είναι ανεξάρτητος οργανισμός...γι αυτό και κάθε ποδοσφαιριστής κάνει ακόμα και προληπτικά προσφυγή...και τα λεφτά που χρωστάει η αεκ στους παίκτες δεν είναι λίγα...επίσης, από τη στιγμή που θα κηρύξει πτώχευση, δεν μπορεί να διεκδικήσει τα χρήματα ψωμιάδη που τόσο τα θέλουν...τέλος, οι τωρινοί μέτοχοι της αεκ ασφαλώς και δε θέλουν να πέσει η ομάδα στη γ και να κηρύξει πτώχευση γιατί αυτό σημαίνει γι αυτούς ότι θα αναλάβουν τις υποχρεώσεις της εταιρείας οι ίδιοι που έχουν βάλει τις υπογραφές τους και μάλιστα χωρίς να ισχύουν οι ρυθμίσεις του 44 κτλ κτλ...
τώρα για το σημαντικό κομμάτι της ανάρτησης σου φίλε dono, ασφαλώς και αυμφωνούμε

υγ. ΘΡΥΛΕ ΘΕΕ ΜΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕ ΜΟΥ

Εικόνα dono

Σωστό. Με την πτώχευση διαγράφονται κυρίως τα χρέη προς την ημεδαπή

Εικόνα clark gheibol

ρε φίλε, επειδής έχω κάπως μαύρα μεσάνυχτα από το θέμα, μήπως μπορείς να με καθοδηγήσεις ή εσύ ο ίδγιος ή με λινκ; Πώς μια εταιρεία που πτωχεύει συνεχίζει να χρωστάει; Πτώχευσις και εκκαθάρισις. Μετά δημιουργία νέου σωματείου με την ίδγια επωνυμία, εγώ έτσι το καταλαβαίνω. Βέβαια, έτσι όπως τό 'χω στο μυαλό μου, η Κούλα θά 'πρεπε να πάει στα τοπικά, οπόταν υπάρχει κάτι τις άλλο. Δυσκολεύομαι δηλαδής να καταλάβω πώς γίνεται να πτωχεύεις και να εξακολουθείς να χρωστάς, μιας και η πτώχευση έχει ακριβώς αυτή τη συνέπεια: τη διαγραφή όλων των χρεών. Φυσικά, αντιλαμβάνομαι ότι εδώ δε μπρόκειται για απλές ΑΕ, αλλά για ΠΑΕ, γι' αυτό και ρωτάω. Αλλιώς, απευθύνομαι στο Σάββα, απλά αυτός θα μας κατεβάσει πάλι καμιά διακοσαργιά λινκς και θα μας πει "όλα εδώ μέσα είναι, δγιαβάστε τα" και θα φάμε όλο το Σου Κου να δγιαβάζουμε...
Τώρα, αυτό το δεύτερο που λες για τις υπογραφές, πάλι δυσκολεύομαι κάπως να το καταλάβω. Εννοείς μήπως ότι αίρεται η αυτοτέλεια του νομικού προσώπου κι επομένως ευθύνονται οι διευθύνοντες σύμβουλοι με την ατομική τους περιουσία; Δηλαδής μπορεί να δούμε κανα δικαστικό επιμελητή στο σπίτι του Βανδή να κατάσχει τα στρινγκάκια της Ντέμη; Και να τριτοπετάγεται η Ντέμη και να λέει "τα στρινγκάκια δεν είναι του Βανδή, είναι δικά μου"; Ε, άμα δω κανα τέτχοιο, έχω κλείσει με τα εξωγηπεδικά. Μετά, μόνο ό,τι γίνεται στο χορτάρι στα 90 λεπτά και στις προπονήσεις, δε γκζανασχολούμαι...

Εικόνα dono

Ακριβώς έτσι συμβαίνει. Μετακυλεί η ευθύνη και η διαχείρηση (χρέη, δικαστικές εκκρεμότητες) στα μέλη του ΔΣ που συνήθως είναι και μέτοχοι (όχι στην αεκ)

Εικόνα savvas gridlock

Εμείς μπορεί να είμεθα πτωχοί, όμως το κούτελό μας είναι καθαρό και ό,τι λέμε το τεκμηριώνουμε ρε πούστηδε...

Εικόνα indian

Φίλε clark, μόνο μαύρα μεσάνυχτα δεν έχεις απ' ότι φαίνεται...πολύ σωστά τα λες...
Με την πτώχευση και τον υποβιβασμό στη Γ Εθνική( δεν είναι η γ εθνική που ξέρουμε εμείς, από του χρόνου αυτό που λέμε γ εθνική είναι αυτό που μάθαμε σαν περιφερειακό..), η ΠΑΕ ΑΕΚ λύεται και μπαίνει σε εκκαθάριση.Εκκαθάριση σημαίνει ότι εισπράττονται οι τυχόν απαιτήσεις, εκποιούνται τα περιουσιακά στοιχεία της ΠΑΕ και γίνεται προσπάθεια να πληρωθούν τα χρέη. Επειδή μοναδικό σοβαρό περιουσιακό στοιχείο είναι το λεωφορείο (που φυσικά δεν φτάνει), το Ελληνικό Δημόσιο (Εφορία) μπορεί να στραφεί κατά της ατομικής περιουσίας των νομίμων εκπροσώπων της Εταιρίας για το χρονικό διάστημα που γεννήθηκαν τα χρέη (δηλαδή κατά των Διευθυνόντων Συμβούλων τα αντίστοιχα χρονικά διαστήματα). Μπορεί δηλαδή να κατασχέσει τα περιουσιακά τους στοιχεία (σπίτι, αυτοκίνητο, λογαριασμούς κ.λ.π). Δεν αποκλείεται δηλαδή, αυτοί με τη σειρά τους να στραφούν αναγωγικά κατά των υπολοίπων που ήταν μέλη του ΔΣ το επίμαχο χρονικό διάστημα και ενδεχομένως και κατά των μετόχων. Μπορούν να το κάνουν αυτό βάσει του νόμου Α. 115 Ν. 2238/1994.
Η εκκαθάριση σύμφωνα με την τροπολογία που ψηφίσθηκε τον Ιανουάριο διαρκεί τρεις μήνες (είναι διάταξη του Ν. 2725/1999) και όχι 30 μήνες όπως ίσχυε παλαιότερα. Η ομάδα, αγωνιστικά, εκπροσωπείται από τον Αθλητικό Σύλλογο (Ερασιτεχνική). Το Σωματείο δεν το ακολουθούν τα χρέη στην Εφορία.
Τα χρέη σε παίκτες και μάνατζερ, καθώς αποτελούν ξεχωριστές περιπτώσεις. Και αυτό γιατί εκεί ισχύουν οι κανονισμοί της FIFA (όχι της ουέφα που ανέφερα πριν εκ παραδρομής...), η οποία μπορεί να επιβάλλει, με ποικίλους τρόπους, την πληρωμή τους. Πρόσφατο άλλωστε είναι το παράδειγμα του Μακεδονικού, ο οποίος τιμωρήθηκε με αποβολή από το πρωτάθλημα της Δ' Εθνικής, ενώ ήταν ερασιτεχνικό σωματείο, λόγω ανεξόφλητης οφειλής στον Βούλγαρο ποδοσφαιριστή Τσίπεφ, ο οποίος είχε προσφύγει στα αρμόδια όργανα και δικαιώθηκε.
Όταν η ΑΕΚ ανέβει σε επαγγελματική κατηγορία και γίνει Π.Α.Ε., τότε η Εταιρεία που θα συσταθεί δεν θα λέγεται ΑΕΚ. Μπορεί να λέγεται ΑΕΚ 1924 ή Νέα ΑΕΚ. Τα χρέη όμως στην Εφορία δεν ακολουθούν την νέα ΠΑΕ. Είναι καθαρή από χρέη στο Δημόσιο.
Και κλείνοντας ξαναλέω ότι από τη στιγμή που θα μπει η εταιρεία σε διαδικασία εκκαθάρισης, αυτός που στην ουσία είναι ο πιο κερδισμένος, είναι ο ψωμιάδης...

Εικόνα savvas gridlock

Εδώ ρε Μάνο σου λένε από τη ΔΕΚΟ ''88 εκ. ευρώ χρωστάει ο Ψωμιάδης στην ΑΕΚ, ας συμψηφιστούν με τα χρέη της ΑΕΚ στο Δημόσιο να τελειώνουμε'' και δεν βρίσκεται ΕΝΑΣ μαλάκας να ρωτήσει ''πού τα έχει ρε αυτά τα 88 εκ. ευρώ ο Ψωμιάδης? Άντε και μας τα επιδίκασαν. Πώς στο μπούτσο θα τα πάρουμε?''. Βγαίνει ο ''έγκριτος νομικός'' Χάρης Οικονομόπουλος και καθησυχάζει τους οπαδούς της ΔΕΚΟ ''μην μασάτε, και στη Γ' Εθνική να πέσουμε, ακόμη κι αν πτωχεύσουμε και μπούμε σε εκκαθάριση, τα λεφτά του Ψωμιάδη δεν σταματάμε να τα κυνηγάμε. Άσχετα είναι το ένα με το άλλο''. Και δώσ'του μπίρι μπίρι εκεί για λεφτά που δεν υπάρχουν πουθενά. Από την άλλη θα μου πεις, η μαλακία των ΕΛ-λήνων δικαστώνε έχει βαρέσει tilt. Πιστεύουν ότι αν επιδικάσουν, ας πούμε, 150 εκ. ευρώ ως χρέη της παλιάς Τράπεζας Κρήτης και νυν Eurobank προς το Δημόσιο, θα ανοίξει το πουγκί ο χ,ψ Λάτσης, Σάλλας ή Κωστόπουλος και θα πει ''πάρε και άλλα 10 από εμένα, να πιεις μια μπύρα''.

Εικόνα indian

Έτσι ακριβώς Σάββα, έχουν χάσει την μπάλα, τον παίκτη και το γήπεδο μαζί...

Εικόνα Hank

Μοναδικο περιουσιακο στοιχειο ειναι το λεωφορείο; Δεν το ξερα αυτο.
Απ την αλλη, τι το θελαν ολοκληρο λεωφορειο; Κι ενα ταξι, τους εφτανε. Αντε, κανα δυο το πολυ.

Εικόνα clark gheibol

ήδη η άρση της αυτοτέλειας του νομικού προσώπου αποτελεί κατάφωρη αδικία σε βάρους κάθε έννοιας του εμπορικού δικαίου, αν όμως επιπλέον υπάρχει και η δυνατότητα να στραφούν οι διευθύνοντες σύμβουλοι αναγωγικά κατά των μελών του ΔΣ ή, - ακόμη χειρότερα- κατά των μετόχων, καταργείται κάθε έννοια κεφαλαιουχικής εταιρείας και γίνονται όλες προσωπικές. Θα το κοιτάξω αυτό που λες, θέλω να ελπίζω ότι ισχύει κάτι άλλο
Τώρα, αυτό για το αυτοδιοίκητο της ουέφα ή της φίφα ή δε γκζέρω κι εγώ τι, άσε και θα το δούμε, είναι κάπως γκρίζα ζώνη. Γιατί μπορεί ο Μακεδονικός να τιμωρήθηκε, ο Μπόσμαν όμως τη γκέρδισε την υπόθεσή του στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, ενώ περιμένω με αγωνία να δω τι θα γίνει με τη μπροσφυγή της Γιουβέντους σε βάρους της figc για αποζημίωσις. Παραβιάζονται αρχές ίσης μεταχείρισης και τα ευρωπαϊκά δικαστήρια δε σηκώνουν τσαμπουκάδαι...
Τέλειωσα, εκκαθαρίστηκα, λύθηκα, τι άλλο θες κύριε μαλάκα από μένα; Έφυγα ρε, πάρ' το χαμπάρι. Τι πα' να πει χρωστούσα στο Βούλγαρο; Ξέρεις πόσοι εργολάβοι χρωστάνε σε Βουλγάρους; Ε, άμα πτωχεύσουν οι εταιρείες τους, οι Βούλγαροι θα πάρουν μαλλιά από τσόνι

Εικόνα indian

Κοίτα να δεις, δεν διώκονται οι μέτοχοι της εταιρείας...διώκονται νομικά οι κύριοι οι οποίοι δέσμευαν νομικά την παε με την υπογραφή τους...αυτό συμβαίνει σε όλες τις αε...τώρα το ότι αυτοί με τη σειρά τους μπορούν να προσφύγουν κατά των μελών του ΔΣ ή αν είναι αποδιοπομπαίοι τράγοι ή αν αποτελεί το γεγονός αυτό κατάφωρη παραβίαση δικαιωμάτων αυτό είναι ένα άλλο θέμα πολύ πολύ μεγάλο...
Οι Δημητρέλος, Νικολαΐδης, Αδαμίδης και Θανόπουλος δέσμευαν την ΠΑΕ με την υπογραφή τους και θα δουν την περιουσία τους να δεσμεύεται και παράλληλα να τελεί υπό εκποίηση. Οι Δημητρέλος και Αδαμίδης θα έχουν μεγάλο πρόβλημα στη διαδικασία, δεδομένου πως διώκονται για αδικήματα που θεωρούνται κακουργήματα και ελλοχεύει κίνδυνος για φυλάκισή τους...
Ο νόμος μποσμάν που αναφέρεις, έχει να κάνει με την ουέφα και όχι με τη φίφα...η φίφα είναι η μαμά-οργάνωση αν μπορώ να το θέσω έτσι που έχει υπό την αιγίδα της τις διάφορες συνομοσπονδίες...η φιφα είναι οργανισμός με δικό του δίκαιο και κανόνες...γι αυτό και ο νόμος μποσμάν που είχε να κάνει με την ευρωπαική ένωση και την ελεύθερη μετακίνηση αγαθών και εργατικού δυναμικού ισχύει μόνο για την ουέφα...το συγκεκριμένο όμως ζήτημα της οικονομικής εκκαθάρισης είναι παγκόσμιο και αδιαπραγμάτευτο...