ΕΥΡΩΒΛΑΧΩΝ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ (part 2)




Και θα συνεχίσω διατυπώνοντας ένα αξίωμα το οποίο πιστεύω είναι αυταπόδεικτο και αποδεκτό από όλους: "Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ".

Ξεκινώντας λοιπόν από εκεί θεωρώ ότι είναι κατανοητό πως πρέπει-σαν μια ομάδα που προσπαθεί να είναι αγωνιστικά και οικονομικά υγιής-να επινοήσουμε και να εφαρμόσουμε το δικό μας πρότυπο. Ένα πρότυπο που φυσικά θα έχει στοιχεία από διάφορες ποδοσφαιρικές σχολές αλλά θα είναι ΣΑΦΩΣ προσαρμοσμένο στην ιδιαίτερη φύση της ομάδας και θα υπηρετεί ΑΠΑΡΕΓΚΛΗΤΑ το καταστατικό του Συλλόγου όπως αυτό δημιουργήθηκε και ισχύει από καταβολής του. Το ίδιο πρότυπο μάλιστα (όσον αφορά τις αρχές του) θα ήταν καλό να εφαρμοστεί σε όλα τα τμήματα του Συλλόγου.

Έτσι λοιπόν θα μπορούσαμε να διδαχθούμε από την οικονομική διαχείριση των Γερμανών αλλά και από την ανάπτυξη των Ισπανικών ακαδημιών. Το σίγουρο κατά την γνώμη μου είναι ότι αν θέλουμε η ομάδα μας να ανεβαίνει επίπεδο χρόνο με τον χρόνο πρέπει να αναπτύξει το δικό της πρότυπο το οποίο θα είναι προσαρμοσμένο στα δικά της δεδομένα (αγωνιστικής επιθετικής φιλοσοφίας , οικονομικών δεδομένων και φιλοδοξιών).

Δυστυχώς στις παραπάνω ιδέες όποιος θελήσει να τις εφαρμόσει δεν θα βρει αρωγούς τους οπαδούς της ομάδας. Οπαδοί οι οποίοι είναι πεπεισμένοι ότι με το χρήμα μπορείς να έχεις τα πάντα ΑΥΡΙΟ. Για αυτούς όλα τα παραπάνω είναι επιχειρήματα ενός "καβούρια" προέδρου και των υπαλλήλων του. Δεν έχει καμία σημασία αν το βλέπουν να συμβαίνει σε άλλα μεγάλα ευρωπαικά κλαμπ. Αγνοούν ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΓΝΟΟΥΝ την πορεία αυτών των ομάδων για να φτάσουν σε αυτό το επίπεδο. Δεν θέλουν να ξέρουν ότι ο Ολυμπιακός στο Champions League φέτος είχε 9 βαθμούς και η Manchester City μόλις 3.

Συνοψίζοντας λοιπόν και απατώντας στα ερωτήματα σας λέω ότι θεωρώντας τον Ολυμπιακό μας ένα μεγάλο σωματείο θέλω να παράγει το πρότυπο του. Μόνο τότε θα είμαι σίγουρος και για την πρόοδο του αλλά κυρίως για την συνειδητοποίηση και τον αυτοπροσδιορισμό που θα του δώσουν την απαιτούμενη ώθηση. Διότι αδέρφια μου αν δεν ξέρεις ποιός είσαι και που θέλεις να πας.......ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΣ. Τέλος σε τελείως προσωπικό επίπεδο δεν θα ήθελα να ξέρω ούτε το όνομα του προέδρου του Ολυμπιακού. Θα ήθελα να είναι μια τιμητική θέση.....θα ήθελα να είναι πρόεδρος ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ και να μην χρειάζεται δικά του χρήματα για να διοικεί.
Επιστημονική φαντασία ακόμα.....αλλά ελπίζω.



Μπάμπης Σερδάρης


 

Σχόλια

Εικόνα savvas gridlock

Η γνώμη μου είναι ότι ο πυλώνας μας, ο μπούσουλας, πρέπει να είναι η Μπιλμπάο. Αυτήνανε αντέγραψε στις Ακαδημίες της μέχρι και η Ντόρτμουντ, όπως ομολογούν οι Γερμανοί. Από εκεί και πέρα, δεν είναι ανάγκη να το εθνικοποιήσουμε το θέμα. Όχι σώνει και ντε μόνο ΕΛ-ληνοι μέσα. Κατά κύριο λόγο ναι, ΕΛ-ληνους θα πάρεις, αλλά όχι μόνο. Και σε μια τελική, γιατί να μην πάρεις ΜΟΝΟ Πειραιωτάκια δηλαδή? Σίγουρα πάντως πρέπει να μπούμε στη λογική να παράγουμε παίκτας. Αν δεν το κάνουμε εμείς, ο Ολυμπιακός από την Ελλάδα και το κάνει σε μεγαλύτερο βαθμό από εμάς η Ρεάλ ή η Μπάρτσα, των εκατοντάδων εκ. ευρώ εσόδων ετησίως, είμαστε για κλάματα. Φτιάξε παίκτες, βρες πιτσιρικάδες σε ηλικία 10-15 ετών ανά τον κόσμο με ταλέντο και ολοκλήρωσέ τους ποδοσφαιρικά, να τους πουλήσεις κιόλας. Και δεν είναι ανάγκη η 11άδα σου να έχει μόνο τέτοιους μέσα. Κάνε και καμιά μεταγράφα, να γκαβλώσει ο γκοζμάκης, αλλά με μέτρο. Όχι κάθε καλοκαίρι να`μαστε στο ``χώσε λεφτά πρόεδρε, μην παντελονιάζεις``. Έτσι θα αυτονομηθούμε από τη ντζέπα του χ,λψ Μαρινάκη. Θυμίζω, ΤΟ ΕΤΑΞΕ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΒΑΓΓΕΛΑΣ τη μέρα που ανέλαβε, δεν το λέω στο και καλά.

Εικόνα dono

ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΣ
Κρατάω αυτό που είναι όλη η ουσία της κατάστασης που βιώνουμε σήμερα. Θες μια άλλη μαγική λέξη; ΥΠΟΜΟΝΗ...