ΧΟΥΝΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ''ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ'' ΣΤΟΝ ΠΑΟ



Διαβάσαμε στο ''αγαπημένο'' μας site χθες την παρακάτω ανάρτηση.
 
Πράγματι, στις 15 Μαρτίου 1976, ειπώθηκαν αυτά που περιγράφονται πιο πάνω για τα χρέη των χουντικών διοικήσεων του ΠΑΟ. 4 μέρες νωρίτερα, όμως, στις 11 Μαρτίου 1976, ο τότε Γενικός Γραμματέας του ΠΑΟ Κασιμάτης, είχε ανακοινώσει δημόσια, σε συνέντευξη Τύπου, αναλυτικά τα χρηματικά ποσά που έλαβε ως επιχορηγήσεις ο Παναθηναικός από τη ΓΓΑ κατά την επταετία της ''Επανάστασης''. Το έχουμε ήδη δει, από την εφημερίδα ''ΤΑ ΝΕΑ'' στις 12 Μαρτίου 1976.
 
Στην ανάρτηση του greenzone επιχειρείται να καλλιεργηθεί ένα ''αντιχουντικό'' προφίλ στον ''πατριάρχη'' του ΠΑΟ, Απόστολο Νικολαίδη aka Δαλάι Λάμα. Το πόσο ''αντιχουντικά'' φρονήματα είχε, το εξετάσαμε πρόσφατα. Σύμφωνα όμως με τα λεγόμενά του, όταν ανέλαβε πρόεδρος στον Παναθηναικό, το Σεπτέμβριο του 1974, βρέθηκε αντιμέτωπος με κρυφά χρέη από τα χρόνια 1972-1974. Την περίοδο Σεπτεμβρίου 1971-Ιουλίου 1973 (τυπικά Ιουλίου 1973, ουσιαστικά Απριλίου 1973, αφού μετά το ντέρμπυ του Μαρτίου 1973 στο Καραισκάκη, που τα βαζέλια έφυγαν από το γήπεδο, η διοίκηση του ΠΑΟ εξαναγκάστηκε σε παραίτηση), πρόεδρος στον ΠΑΟ ήταν ο Κίτσιος. Ο Κίτσιος εξελέγη με την ψήφο των τότε μελών του ΠΑΟ. Μετά την αποκατάσταση της δημοκρατίας στη χώρα, τέθηκε θέμα διαγραφής όλων των μελών που γράφτηκαν στους Συλλόγους επί χούντας και έγινε προσπάθεια να ακυρωθούν οι αποφάσεις όλων των Γ.Σ. επί επταετίας στις διάφορες ομάδες. Πατώντας στην αντιχουντική υστερία εκείνων των ημερών, θα περίμενε κανείς παράγοντες σαν τον Κίτσιο να αντιμετωπίζονται εχθρικά από όλους τους ''δημοκράτες'' Παναθηναικούς. Ας δούμε λοιπόν μία ενδεικτική δήλωση του ιστορικού παράγοντα του Παναθηναικού και μέλους του για πολλά χρόνια πριν την δικτατορία, Πέτρου Γκιουράνοβιτς, το Σεπτέμβριο του 1974 στην εφημερίδα ''ΟΜΑΔΑ''.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΟΜΑΔΑ 3-9-1974
 

 
''Κάτω τα χέρια από τον Κίτσιο. Εμείς γουστάραμε και τον γράψαμε μέλος στον ΠΑΟ'', φωνάζει ο Γκιουράνοβιτς. Θα μπορούσαμε να βάλουμε τα πρακτικά αυτής της Συνέλευσης των μελών του ΠΑΟ το 1967, αλλά δεν θα είχε νόημα, αφού θα την αμφισβητούσαν οι φωστήρες-ερευνητές. Γι'αυτούς δεν παίζει ρόλο ούτε το ότι ο Κίτσιος χρημάτισε στέλεχος διοικήσεων του ΠΑΟ και κατά τη Μεταπολίτευση. Φτιάξανε τώρα το παραμύθι ''οι χουντικές διοικήσεις μας φόρτωσαν χρέη'', αγνοώντας τους επαίνους του Γκιουράνοβιτς προς τον ΕΚΛΕΓΜΕΝΟ χουντικό πρόεδρό τους Κίτσιο και τις ανακοινώσεις Κασιμάτη για τα υπέρογκα ποσά που απεκόμισαν από τη χούντα. Μιλάμε μόνο για τα νόμιμα ποσά. Υπήρχαν και πολλά παράνομα, όπως έχουμε δει.
 
Έχουν ΘΡΑΣΟΣ τα χουντόπαιδα...

Σχόλια

Εικόνα clark gheibol

αυτοί σε λίγο θα ανεβάσουν κανα άρθρο ότι ο Άγιαξ έπχιασε τη διαιτησία για να τους κερδέψει στο ντελικό της Χούντας