Ο ΠΑΤΤΑΚΟΣ ΚΑΙ Η ΠΟΙΝΗ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ



Έχουμε δει την ιστορία γύρω από το ντέρμπυ του 1973 στο Καραισκάκη μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναικού, που τα βαζελάκια σηκώθηκαν κι έφυγαν από το γήπεδο.
 
Οι ποινές όλων των εμπλεκομένων αναφέρονται αναλυτικά στην ανάρτηση. Εστιάζουμε στο Βασίλη Κωνσταντίνου, που τιμωρήθηκε με αποκλεισμό 1 χρόνου και ουσιαστικά κι από το επόμενο πρωτάθλημα, αυτό της σεζόν 1973-74. Οι οπαδοί και τα μέσα προπαγάνδας του ΠΑΟ -''Αθλητική Ηχώ'', ''Παναθηναικά Νέα'' και διάφοροι σκόρπιοι ΑΡΔ σε πολιτικά και αθλητικά φύλλα της εποχής-, σήκωναν κατά καιρούς θόρυβο, ώστε να χαριστεί αυτή η ''εξοντωτική'', όπως έλεγαν κι έγραφαν, ποινή στον Κωνσταντίνου. Λίγο μετά την έναρξη του πρωταθλήματος της περιόδου 1973-74, στο παιχνίδι μπήκε και ο υψηλός προστάτης τους, ο Στυλιανός Παττακός.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 6-10-1973
 

 

 

 
Λόγω του τεταμένου πολιτικά κλίματος εκείνο τον καιρό, όλες οι αποφάσεις της ''κυβέρνησης'' πήγαν πίσω. 1,5 μήνα αργότερα ανετράπη ο Παπαδόπουλος από τον Ιωαννίδη και η απόφαση του Παττακού για τον Κωνσταντίνου υλοποιήθηκε από τη νέα ''κυβέρνηση''. Ο ΓΓΑ Βλαδίμηρος, λίγο πριν παραδώσει την σκυτάλη στον Πρίντζη, τον τέως αρχηγό του τμήματος άρσης βαρών του ΠΑΟ και εκλεκτό του Ιωαννίδη για τη θέση του ''αρχηγού'' του αθλητισμού στη χώρα, χάρισε το υπόλοιπο της ποινής του Κωνσταντίνου. Ήταν τέλη Δεκεμβρίου 1973, εν όψει του νέου έτους.
 
Τα παραπάνω έρχονται να προστεθούν σε σειρά αντιστοίχων θεμάτων που έχουμε δει, για το πόσο ''γαύρος'' είναι ο Παττακός. Έτσι δεν μας λένε οι φωστήρες-ερευνητές? Ο ''γαύρος'' ο Παττακός λοιπόν
 
α) Διέκοψε το ντέρμπυ της Λεωφόρου ΠΑΟ-Ολυμπιακός το 1967 και κάλεσε το Σιδέρη για να τον κράξει, επειδή ''έπαιζε σκληρά''.
 
β) Σύμφωνα με δήλωση του ιστορικού παράγοντα του ΠΑΟΚ Παντελάκη, μερίμνησε ώστε ο Κούδας, παίκτης που έκανε προπονήσεις για 1,5 χρόνο και συμμετείχε σε φιλικά με τη φανέλα του Ολυμπιακού, να επιστρέψει στον ΠΑΟΚ, όπως διαβάζουμε στην ''Αθλητική Ηχώ'' στις 6 Φεβρουαρίου 2000.
 
γ) Μερίμνησε ώστε να μην τιμωρηθεί ο ΠΑΟ και να μην μάθουμε ποτέ το ποια ήταν τα ''υψηλά ιστάμενα πρόσωπα'' που έστειλαν τον αστυφύλακα να απειλήσει τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού Καρυπίδη, την ώρα του αγώνα ΠΑΟ-Ολυμπιακός στη Λεωφόρο το 1971.
 
δ) Ως Αντιπρόεδρος της χουντικής ''κυβέρνησης'', έκανε τα πάντα για να βρεθεί χώρος για το νέο γήπεδο του ΠΑΟ, όπως έχουμε δει για παράδειγμα στην ''Αθλητική Ηχώ'' στις 9 Σεπτεμβρίου 1972, αν και υπάρχει πλήθος τέτοιων στοιχείων στις εφημερίδες της εποχής.
 
Τώρα έρχεται κι αυτό με την υπόσχεση να χαριστεί η ποινή στον Κωνσταντίνου, που όλη η Ελλάδα τον έβλεπε να κυνηγάει το Συνετόπουλο. Σε λίγο καιρό θα δούμε κι άλλα τέτοια. Δεν τελειώσαμε. Θα πειστούν και οι πλέον δύσπιστοι για αυτό που μας λένε οι όψιμοι αναθεωρητές ''ιστορικοί'' οπαδοί του ΠΑΟ, δηλαδή για το ότι
 
Ο ΠΑΤΤΑΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ''ΑΡΡΩΣΤΟΣ ΓΑΥΡΟΣ'' ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΤΑΕΤΙΑ ΕΚΑΝΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΥΝΟΗΘΕΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ.
 
Κι αν βρείτε ΜΙΑ ενέργειά του αντίστοιχη με τις παραπάνω, ώστε να αποκομίσει το παραμικρό όφελος ο Θρύλος επί των ημερών της παντοδυναμίας του, σφυράτε μας...

Σχόλια

Εικόνα red apple

Εμ βέβαια... Ο Ολυμπιακός φόραγε Κόκκινα... Τί περίμενες,δηλαδή; Να τον υποστηρίξουν οι Εθνοσωτήρες Χουνταίοι; Πάλι καλά που δεν μας εξορίσανε σε καμιά Γιούρα