Σαν Σήμερα 3/3



Ιστορίας ΘΡΥΛΟΥ συνέχεια….
(δεξί κλικ-άνοιγμα σε νέα καρτέλα πάνω στις φωτογραφίες, για να διαβαστούν πιο άνετα)
 
03/03/1929  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΕΘΝΙΚΟΣ  2η Αγωνιστική  Πρωτάθλημα Πειραιώς  0-1,  2' Παπαγιαννόπουλος.
Ο Ολυμπιακός των Ανδριανοπουλαίων χάνει από τον Εθνικό μπροστά σε χιλιάδες κόσμου στο Ποδηλατοδρόμιο, σε αγώνα που διαιτήτευσε ο ''Δαλάι Λάμα'' του ΠΑΟ, Απόστολος Νικολαϊδης. Συνηθισμένη τακτική εκείνα τα χρόνια, που υπήρχε λειψανδρία σε παράγοντες-διαιτητές, δίχως κάτι το μεμπτό σε αυτό. Δύο πέναλτυ έδωσε στο κάτω κάτω στον Θρύλο, τα οποία έχασε...
 
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΜΠΡΟΣ 4/3/1929


 
03/03/1957  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ  24η Αγωνιστική  Πρωτάθλημα Ελλάδος  2-0,  39' ΔΑΡΙΒΑΣ, 89' ΥΦΑΝΤΗΣ.
Ο Ολυμπιακός, με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Υφαντή-Μπέμπη και Τσώχο (τον Σταύρο Τσώχο, γνωστό δημοσιογράφο μετέπειτα), κερδίζει δύσκολα στο Καραϊσκάκη τον Πανιώνιο, με κακή εμφάνιση. 12.000 γαύροι αψήφισαν το κρύο και πήγαν να δουν τον Θρύλο. Κακή διαιτησία, αδίκησε και τις δύο ομάδες, μα πιο πολύ τον Ολυμπιακό, σύμφωνα με την ''Ηχώ'' και όχι το 'ΦΩΣ''.
 







 
03/03/1968  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  22η Αγωνιστική  Πρωτάθλημα Α' Εθνικής 1-0,  5' ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ.
Το πρώτο ντέρμπυ πρωταθλήματος στο Καραϊσκάκη επί χούντας, λήγει με νικητή τον Θρύλο. Όλες οι εφημερίδες συμφωνούν πως ο ΠΑΟ ήταν καλύτερος κι έχασε πολλές ευκαιρίες, αλλά η αιτία γι'αυτό ήταν η διάσειση του τερματοφύλακα του Ολυμπιακού Ξαρχάκου μετά το 30', που δεν του επέτρεπε να αγωνιστεί όπως ήθελε (δεν υπήρχε η πολυτέλεια των αλλαγών εκείνα τα χρόνια), με αποτέλεσμα οι παίκτες του Θρύλου να υποχρεωθούν σε αμυντικογενή τακτική, αφού αν άφηναν το παραμικρό σουτ στους αντιπάλους τους θα έτρωγαν γκολ. Μετά το τέλος του αγώνα ο ΠΑΟ υπέβαλε ένσταση (περίεργο, αυτοί ποτέ δεν κάνουν ενστάσεις...), ενώ ο έφορας του Θρύλου, ταγματάρχης των ΛΟΚ Παπαποστόλου, μπήκε στα αποδυτήρια του ΠΑΟ κι έδωσε συγχαρητήρια στην ομάδα της χούντας, λέγοντάς τους ''παίξατε καλύτερα''. Λυπήθηκε το πουστοδέκανο που κέρδισε ο Ολυμπιακός, αν και είχε διοριστεί αρχηγός του ποδοσφαιρικού τμήματος του Θρύλου. Γι'αυτό τον είχε κουτουλήσει ο Μποτίνος, λίγους μήνες πριν.
 
 









 
Ο ηγέτης του "Ασλανιδιακού" δε θα μπορούσε να μείνει σιωπηλός αφού η ομαδούλα του έχασε. Εδωσε συγχαρητήρια σε όλους εκτός από το "κακό" παιδί Γιώργο Σιδέρη. "Θύμα" του Γιώργαρου ο Βασιλάκης ο Κωνσταντίνου.
 
 
 
 
 
 
03/03/1991  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΛΑΡΙΣΑ  21η Αγωνιστική  Πρωτάθλημα Α' Εθνικής   2 – 0 ,   2' - 32' ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ.
Ο Ολυμπιακός του Μπλαχίν, εξόριστος στα Γιάννινα μετά την τιμωρία για τα επεισόδια στο ματς με τον Αθηναϊκό κερδίζει με δύο γκολ του Αναστόπουλου τη Λάρισα. Ρεκόρ εισιτηρίων στο γήπεδο του ΠΑΣ, με 8.118 κομμένα εισιτήρια. Κομβόι γαύρων από όλη τη Δυτική Ελλάδα, έβαψε τις περιοχές και τους δρόμους στα ερυθρόλευκα.
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ


 
 
03/03/1996  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΕΘΝΙΚΟΣ  23η Αγωνιστική  Πρωτάθλημα Α' Εθνικής  3-0,  47' ΓΕΩΡΓΑΤΟΣ, 67' ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ, 74' ΣΚΑΡΤΑΔΟΣ.
Δύσκολη νίκη επί του Εθνικού για τον Ολυμπιακό του Τάκη Περσία, με πρωταγωνιστή το Γεωργάτο. Αρκετός κόσμος στο Φάληρο, μετά το ''X'' της ΑΕΚ στην Καλαμάτα την προηγούμενη μέρα, αλλά λίγο πολύ όλοι είχαμε πάρει απόφαση πως πρωτάθλημα δεν θα πάρουμε εκείνη την χρονιά, με αποτέλεσμα να περιμένουμε τον Μπάγεβιτς, που είχε συμφωνήσει με το Σωκράτη από τα μέσα Φεβρουαρίου.
 
 
03/03/1999  ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  Προημιτελική Φάση  Champions League  2-1,  37' Ιντσάγκι, 78' Κόντε, 90' ΝΙΝΙΑΔΗΣ.
Ήττα με 2-1, αλλά σκορ πρόκρισης για τον Θρύλο στο πρώτο ματς των ''8'' του Champions League, που γλύτωσε απ'τα χειρότερα λόγω Ελευθερόπουλου και τύχης. Τεράστια εκδρομή του κόσμου μας στο Τορίνο, που το έκαναν μπουρδέλο, όπως λέει και το σύνθημα. Αμφιβάλλω αν μετά το 2-1 του Νινιάδη υπήρχε γαύρος που δεν αισθανόταν σίγουρος για την πρόκριση στους ''4''. Αν πάντως δινόταν εδώ τέτοιο πέναλτυ, που ήταν ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟ βέβαια, σε αυτό το χρονικό σημείο του αγώνα υπέρ του Ολυμπιακού, σε ματς με διπλούς αγώνες όπου το 2-0 έγινε 2-1, ακόμη θα έσκουζε το Ενιαίο Αντιολυμπιακό Μέτωπο.
 



 
 
 
 
03/03/2002  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΙΓΑΛΕΩ  18η Αγωνιστική  Πρωτάθλημα Α' Εθνικής  3-0,  24' ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ, 51' - 90' ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ.
O Θρύλος του Λεμονή διαλύει το Αιγάλεω στο ΟΑΚΑ, με καλή εμφάνιση του Τζιοβάνι και του Γιαννακόπουλου, αλλά και ωραίο ποδόσφαιρο συνολικά από όλη την ομάδα κατά διαστήματα.
 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ 4/3


 
 
03/03/2004  ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  Προημιτελική Φάση, 2ος Αγώνας  Κύπελλο Ελλάδος  0-0.
Εύκολη πρόκριση στους ''4'' του Κυπέλλου για τον Θρύλο μέσα στη Νέα Σμύρνη, μετά το 1-0 του πρώτου αγώνα στη Ριζούπολη, όπου ο Μπέος με τους μπράβους του έβριζαν τους νεκρούς του Ολυμπιακού και με τα καραγκιοζιλίκια τους λίγο έλειψε να τους χτίσουμε εκεί μέσα. Αγγαρεία το ματς, δεν βλεπόταν με τίποτε. Κέρδος ο βετεράνος πια Νινιάδης από αυτό το παιχνίδι, στη μεγάλη επιστροφή του, όπως (κακώς) πιστεύαμε τότε...
 
 
 
3/3/2011 Με μεγάλη εμφάνιση του Νεστέροβιτς, ο Ολυμπιακός του Ίβκοβιτς καταπίνει τη Ζαλγκίρις με 78-64 στο ΣΕΦ, στον δρόμο για το πλεονέκτημα έδρας στην άτυχη για εμάς σειρά των ''8'' με τη Σιένα.