Σαν Σήμερα 17/5



Ιστορίας ΘΡΥΛΟΥ συνέχεια….
(δεξί κλικ-άνοιγμα σε νέα καρτέλα πάνω στις φωτογραφίες, για να διαβαστούν πιο άνετα)
 
17/05/1925  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΕΙΡΑΪΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ  Τελικός  Πρωτάθλημα Πειραιώς  4-2   (Από τα αρχεία έχει διασωθεί ότι  ο Γιώργος Ανδριανόπουλος πέτυχε ένα γκολ)
 
 
17/05/1931  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  11η Αγωνιστική  Πρωτάθλημα Εθνικής Κατηγορίας  3-1  15' ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ, 20' Ντελεάνου, 28' ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ, 44' ΤΕΡΖΑΚΗΣ
 
Χαλασμός κόσμου στο Ποδηλατοδρόμιο! ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ! Ο ΘΡΥΛΟΣ ορμητικός, πάτησε τον παναθηναικούλη, ο οποίος ισοφάρησε με ένα πέναλτι το οποίο παραλίγο να προκαλέσει "ομορφιές". Μέχρι και ο "πάντα ευγενής" Γ. Ανδριανόπουλος "εξανέστη" όπως διαβάζουμε στο ρεπορτάζ του ΕΘΝΟΥΣ. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας ο Γραμματικόπουλος (με εντολή του Γ. Ανδριανόπουλου) έφυγε από το τέρμα του και το πέναλτι χτυπήθηκε σε κενή εστία! Στη συνέχεια άρπαξαν άλλα δυο τεμάχια και αναχώρησαν για Αμπελόκηπους...
Ποιός είναι ρε παιδιά αυτός ο Ντελεάνου που σκόραρε για τον παναθηναικούλη; Άλλο ένα ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ...
 
 
 
17/05/1953  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΕΚ  *** ΤΕΛΙΚΟΣ ***  Κύπελλο Ελλάδος   3-2   20' ΚΟΠΑΝΙΔΗΣ, 38' ΚΑΝΣΟΣ, 79' ΔΑΡΙΒΑΣ, 82' Σεραφείδης, 89' Κανάκης.
 
Γλέντι μέσα στη Λεωφόρο! Το τρίτο συνεχόμενο κύπελλο της ΟΜΑΔΑΡΑΣ του '50 και τέταρτο συνολικά, επί 11 διοργανώσεων! Στον ημιτελικό είχαμε γλεντήσει τον παναθηναικούλη με 1-2. Ο Απόστολος θυμάται : «Μικρό παιδί. Θυμάμαι άριστα τις δύο φωτό της Αθλητικής Φωνής (Δευτέρα γαρ), με τη μεγάλη μορφή του Θρύλου, τον «Μιζούρι» μας, τον Ανδρέα Μουράτη! Μορφή, ΤΑΥΤΟΣΗΜΗ με τον Ολυμπιακό. Στην φωτογραφία με το Κύπελλο στα χέρια μέσα στη Λεωφόρο, έχοντας πίσω του από αριστερά τον καλύτερο Έλληνα μπαλαδόρο ever, τον «Πινόκιο», το 10ρι μας, τον Θανάση Μπέμπη, λίγο πίσω του τον Κανσό, δεξιά το «λιονταράκι», τον Ξανθόπουλο, πίσω ο Δαρίβαρος, ο «Λορέντζι» μας, δεξιά και λίγο πίσω ο ΑΡΧΗΓΟΣ μας, ο Ηλίας Ρωσίδης, και πιο δεξιά ο Καραπατής»  
 










 
17/05/1959  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ  14η Αγωνιστική  Πρωτάθλημα Ελλάδος   1-0    70' ΨΥΧΟΣ
 
Ο Απόστολος θυμάται : "Σάββας Σφαιρόπουλος, στις φωτο του αγώνα μας με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, 1 - 0, στο Καραϊσκάκη. Με τον Αυγητίδη τον τερματοφύλακα. Και οι δύο παίχτες του Απόλλωνα, μεταγράφηκαν στη συνέχεια σ΄ εμάς... Τον Σάββα, τον πήρε γρήγορα η - απαιτητική - Οδοντιατρική απ΄ τα γήπεδα. Ο Αυγητίδης έκανε καριέρα στον Ολυμπιακό. Εξαιρετικό 6άρι, ο ΜΠΑΜΠΑΣ του σημερινού ΑΞΙΟΥ προπονητή μας στο μπάσκετ, Γιάννη Σφαιρόπουλου... Καλότυχος με τέτοιο γιο, Σάββα, και σ΄ ευχαριστούμε που τον έκανες για να μας δίνει τέτοιες χαρές (δυο νίκες με τον βάζελο για το πρωτάθλημα και τελικό Ευρωλίγκας σήμερα. Για την  ώρα...)".
 
 
17/05/1962  ΦΚ ΣΕΡΑΓΕΒΟ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  4η Αγωνιστική Ομίλων  Βαλκανικό Κύπελλο   3 – 3    7' - 58' Ασλάνοβιτς, 10' - 26' - 72' ΣΙΔΕΡΗΣ, 48' Μίοτς
 
Το πλήρες ρεπορτάζ της ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ εδώ
 
 
17/05/1964  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΙΕΡΙΚΟΣ  29η Αγωνιστική  Πρωτάθλημα Α' Εθνικής  5-0  24' - 70' ΣΙΔΕΡΗΣ, 73' ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΟΥ, 83' ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, 89' ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ
 
Ο Απόστολος θυμάται : "Ολυμπιακός - Πιερικός 5 - 0. Προσέξτε τη φωτογραφία του Γιώργαρου του Σιδέρη, του «Φόντακα», με τον Κιζίρογλου.  Έτσι για να παίρνετε μια - απειροελάχιστη - ιδέα οι νεότεροι (και ... τυχερότεροι), του τί σημαίνει πραγματικά σέντερ φορ - τανκ, οδοστρωτήρας, κατανοώντας κάπως γιατί λατρεύτηκε από τόσους πολλούς οπαδούς μας και εξακολουθεί ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ακόμη ν΄ αποτελεί τον ΦΟΡ ΚΡΟΥΣΗΣ - ΠΡΟΤΥΠΟ για όσους τον ΕΖΗΣΑΝ...".
 




 
17/05/1970  ΠΙΕΡΙΚΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  31η Αγωνιστική  Πρωτάθλημα Α' Εθνικής   3-3    7' - 14' - 60' Λιάπης, 24' ΣΙΩΚΟΣ, 26' ΣΙΔΕΡΗΣ, 43' ΜΥΛΛΕΡ

 
17/05/1987  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ  27η Αγωνιστική  Πρωτάθλημα Α' Εθνικής    1-0   65' ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
 
ΑΞΙΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ κατά την ΑΘΛΗΤΙΚΗ ο ΘΡΥΛΟΣ


 
Την ίδια μέρα, είχαμε μια «ομορφιά του ποδοσφαίρου» στο ΟΑΚΑ. Ο παναθηναικούλης ΑΡΠΑΞΕ ΜΙΑ ΕΞΑΡΑ από το εθνικάκι και ακολούθησαν γεγονότα που προκάλεσαν ΓΕΛΙΑ...
 
 
17/05/1990  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΟΦΗ  *** ΤΕΛΙΚΟΣ ***  Κύπελλο Ελλάδος   4-2   12' - 68' ΤΣΑΛΟΥΧΙΔΗΣ, 22' - 88' ΝΤΕΤΑΡΙ, 47' Βλαστός, 53' Τσίμπος.
ΟΣΦΠ : ΤΑΛΗΚΡΙΑΔΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ ΚΑΡΑΤΑΊ΄ΔΗΣ ΠΑΧΑΤΟΥΡΙΔΗΣ ΑΛΕΞΙΟΥ ΤΣΑΛΟΥΧΙΔΗΣ ΜΑΥΡΟΜΑΤΗΣ(69'ΤΣΙΑΝΤΑΚΗΣ) ΚΩΦΙΔΗΣ(90'ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ) ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΤΕΤΑΡΙ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ : ΙΜΡΕ ΚΟΜΟΡΑ.
http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/130519/telikos-kypelloy-1990-olympiakos-ofi-4-2
 
 
 
   
17/05/1992  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΘΗΝΩΝ  31η Αγωνιστική  Πρωτάθλημα Α' Εθνικής   3 – 0   17' - 68' ΠΡΟΤΑΣΟΦ, 69' ΝΕΝΤΙΔΗΣ

 
Την ίδια μέρα, άλλη μια ΞΕΦΤΙΛΑ για τον παναθηναικούλη. Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ τα γραφει...
 
 
17/05/2008  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΡΗΣ  *** ΤΕΛΙΚΟΣ ***  Κύπελλο Ελλάδος   2-0    33' ΚΟΒΑΤΣΕΒΙΤΣ, 53' ΖΕΒΛΑΚΟΒ
 
Τη χρονιά που τα συνεταιράκια, παναθηναικούλης και κούλα, ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ και προσέφυγαν στο CAS, τη σεζόν που ο Νούνιες και ο Λούα Λούα γλέντησαν το βάζελο με μια ακόμα ΤΕΣΣΑΡΑ, τους πήραμε ένα ακόμα ΜΑΓΚΙΟΡΙΚΟ Κύπελλο, μέσα στη Θεσσαλονίκη. Ο παιχταράς μας ο Γκαλέτι έκανε πάρτι με όλο τον ΑΡΗ, και ο Σεγκούρα γλέντησε τον τον Ντούσαν… 
ΟΣΦΠ : ΝΙΚΟΠΟΛΙΔΗΣ ΤΟΡΟΣΙΔΗΣ ΖΕΒΛΑΚΟΦ ΑΝΤΖΑΣ ΜΠΡΑΒΟ ΓΚΑΛΕΤΙ (85'ΣΙΣΙΤΣ) ΠΑΤΣΑΤΖΟΓΛΟΥ ΣΤΟΛΤΙΔΗΣ ΤΖΟΡΤΖΕΒΙΤΣ ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ(81'ΠΑΝΤΟΣ) ΚΟΒΑΣΕΒΙΤΣ (90'ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ).  ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ : ΧΟΣΕ ΣΕΓΚΟΥΡΑ.
 

Εν τω μεταξύ «κάποιοι» ονειρεύονταν ΣΑΒΙΟΛΑ  Πέντε χρόνια μετά φόρεσε την ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΗ. Πάντα  σκημένα τα βαζέλια… για φάπες….


 

Σχόλια

Εικόνα Γιάννης ο Red

Για το 2008
-Η "αντικειμενική"μπομπολοφυλλάδα γλείφει τον Θρύλο,μπας και πουλήσει κάνα παραπάνω φύλλο.Μετά,μιλά για "παράγκες".Αν είσαι "αντικειμενικός"(δηλαδή πισωκίνητος)ΑΡΔ...:
http://news247.gr/newspapers/Sport/goal_news/article141572.ece/BINARY/w9...

Εικόνα nik7os

Καλημερα & συγχαρητηρια γιατι συνεχιζεται ακομη πιο δυνατα....

Το ματσακι του 1987 με τον νιωνιο εγινε στις 16/5/1987 γιατι αν δεις την περιγραφη λεει προχθες....
Σ' ευχαριστω ιδαιτερα γιατι κι εγω ειχα λαθος ημερομηνια στο βιντεο(ως 10/5/1987) & το διορθωσα...

Παντα για ιστορικους λογους η διορθωση & παλι πολλα συγχαρητηρια!!!!!!

Εικόνα Blanco21

Σαν σήμερα 17 Μαΐου 1978 ΑΕΚ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 6-1,η μεγαλύτερη νίκη της ΑΕΚ επί του Ολυμπιακού αλλά και γενικότερα σε ντέρμπι,ίσως από την καλύτερη ΑΕΚ όλων των εποχών μαζί με τη ΑΕΚ της δεκαετίας του '90.

Επίσης ήθελα να σας ρωτήσω ποια είναι η γνώμη σας για το πρωτάθλημα του 2008,το οποίο τελικά κρίθηκε στα χαρτιά.

Εικόνα savvas gridlock

Για το ματς του 1978, ομαδαρα τοτε η ΑΕΚ του Μπαρλου, χτισμενη απο το μεγαλυτερο ισως προπονητη που δουλεψε ποτε στην Ελλαδα, το Φαντρονκ, δικαιως ξεφτιλισε το θιασο του Ολυμπιακου. Ο Μπαρλος μπορει να εκανε μαλακιες στο παρασκηνιο, αλλα τοτε ειχε φτιαξει μεγαλη ομαδα.

Κανενα πρωταθλημα δεν πηραμε στα χαρτια το 2008. Πηραμε ενα ματς με την Καλαμαρια στα χαρτια, το οποιο ματς εγινε τη 19η αγωνιστικη, 11 στροφες πριν το φιναλε. Οπως αποδειχτηκε στο CAS, στο οποιο προσεφυγε η Καλαμαρια με τη νομικη βοηθεια ΑΕΚ-ΠΑΟ εναντιον της ΕΠΟ, δικαιως πηραμε το ματς στα χαρτια, με βαση τους κανονισμους και με βαση την αποφαση ενος διεθνους δικαστηριου. Ηθικα ομως, εγω δεν γουσταρω να κανουμε ενστασεις. Αν περνουσε απο το δικο μου χερι (κι απο το χερι πολλων γαυρων που ξερω), δεν θα καναμε ενσταση τοτε κι ας ειχαμε 100% δικαιο νομικα. Ηταν μια κινηση του Κοκκαλη που δεν ειχε καμια σχεση με αυτο που ειναι διαχρονικα ο Θρυλος. Στην πραξη βεβαια, για να μην κοροιδευομαστε, αν δεν εκανε ενσταση ο Ολυμπιακος θα εκανε καποια αλλη ομαδα και θα δικαιωνοταν, οποτε η ουσια δεν θα αλλαζε. Π.χ. ο Λεβαδειακος του Κομποτη, που διεκδικουσε την παραμονη με την Καλαμαρια, ετοιμος ηταν για ενσταση, οποτε η προπαγανδα του αντιολυμπιακου Τυπου σε μια τετοια περιπτωση θα οργιαζε, "ο γαυρος δεν θελει να εκτεθει, γι'αυτο βγαζει μπροστα τα παραρτηματα του, να βγαλουν το φιδι απο την τρυπα". Ισως δηλαδη απο αυτην την αποψη να ηταν και καλυτερα που βγηκε μπροστα ο Κοκκαλης, αλλα σε καθε περιπτωση, για'μενα ηταν μεγαλο λαθος η ενσταση.

Εικόνα Blanco21

Η ουσία είναι ότι το ματς αυτό όμως τελικά έκρινε το πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό να τερματίζει πρώτος με 70 βαθμούς και 2η η ΑΕΚ με 68 βαθμούς,ενώ θα έπρεπε η ΑΕΚ να τερματίσει 1η με 68 βαθμούς και 2ος ο Ολυμπιακός με 67 βαθμούς.

Ήταν ένα αδικοχαμένο πρωτάθλημα για την ΑΕΚ όπου είχε την καλύτερη επίθεση,την καλύτερη άμυνα,τις περισσότερες νίκες εντός και εκτός έδρας,τον τοπ σκόρερ αλλά και τους περισσότερους σκόρερ,όπως και τον πρώτο στις ασσίστ.

Η ΑΕΚ εκείνη τη χρονιά έπαιξε πολύ ωραίο ποδόσφαιρο με μεγάλες νίκες,2 από τις σημαντικότερες ήταν το 0-4 στην Τούμπα επί του ΠΑΟΚ και το 4-0 επί του Ολυμπιακού,που αποτελεί και τη μεγαλύτερη ήττα του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα από το 1988.

Εικόνα ΔΙΑΣ

τα θυμασαι καλα φιλε? 6 ηττες ειχες εκεινη τη σεζον. εναντι 2 του ολυμπιακου. Ο ντεμης με συνεντευξη τυπου ειχε χαρακτηρισει τη χρονια χαμενη. πολυ πριν την υποθεση βαλνερ. Στα πλει οφ πατωσες αν και ξεκινησες με ενα βαθμο αβανταζ απο το βαζελο.

Εικόνα Blanco21

Σίγουρα η ΑΕΚ έκανε κάποιες απρόσμενες ήττες στην έδρα της με Πανιώνιο και Ηρακλή ενώ έχασε και στην έδρα της Λάρισας,όπως επίσης και ισοπαλία με Άρη στο ΟΑΚΑ,αλλά γενικά η ΑΕΚ έπαιζε επιθετικό και εντυπωσιακό ποδόσφαιρο με 65 γκολ έναντι 58 Ολυμπιακού,ενώ δέχτηκε 17 γκολ έναντι 23 του Ολυμπιακού.Ο Ολυμπιακός μπορεί να είχε μόνο 2 ήττες,αλλά είχε 7 ισοπαλίες έναντι 2 της ΑΕΚ.

Στα play off,η ΑΕΚ δεν είχε καθόλου ψυχολογία και διάθεση να παίξει με τον τρόπο που έχασε το πρωτάθλημα και ο Παναθηναϊκός βγήκε εύκολα πρώτος στα play off.

Εικόνα apostolos gaganis

Να...την σχολιάσουμε λίγο τούτη την ανάρτηση, για να μην ξεχνάμε και την ΙΣΤΟΡΙΑ μας, που φτιάχνει γαυροχαρακτήρες, αγνούς, άφθαρτους, περήφανους και άτρωτους στις κάθε λογής πουστιές ΟΛΩΝ των αντιΟλυμπιακών, ιδιαίτερα τώρα που΄χουμε τόσο σημαντικά και ραγδαία γεγονότα με τα οποία ασχολιόμαστε ( και καλώς...) και ανήμερα ενός τόσο σημαντικού τελικού Ευρώπης στο μπάσκετ... Έχουμε λεπόν:

1953: Μικρό παιδί. Θυμάμαι άριστα τις δύο φωτό της Αθλητικής Φωνής ( Δευτέρα γαρ ), με τη μεγάλη μορφή του Θρύλου, τον ΄΄Μιζούρι΄΄ μας, τον Ανδρέα Μουράτη! Μορφή, ΤΑΥΤΟΣΗΜΗ με τον Ολυμπιακό... Στην φωτογραφία με το Κύπελλο στα χέρια μέσα στη Λεωφόρο, έχοντας πίσω του από αριστερά τον καλύτερο Έλληνα μπαλαδόρο ever, τον ΄΄Πινόκιο΄΄, το 10ρι μας, τον Θανάση Μπέμπη, λίγο πίσω του τον Κανσό, δεξιά το΄΄λιονταράκι΄΄, τον Ξανθόπουλο, πίσω ο Δαρίβαρος, ο ΄΄Λορέντζι΄΄ μας, δεξιά και λίγο πίσω ο ΄΄αρχηγός΄΄μας, ο Ηλίας Ρωσίδης, και πιο δεξιά ο Καραπατής... Βλέπω και θυμάμαι ακόμα τη γελοιογραφία του πρύτανη των Ελλήνων γελοιογράφων, του Κώστα Μητρόπουλου, απ΄τον ίδιο τελικό ( 3 -2 ) με την Κούλα. Μεσόκοπη ψωμωμένη κυράτσα η τελευταία, με φτερά στο καπέλο της ( ήταν της μόδας τότε τα καπέλα στις γυναίκες...), το σκυλάκι στα πόδια της, να κάνει, τί άλλο; Να κλαίει... Από τότε... Και τον Γαύρο, μαγκάκι, λαϊκόφατσα, πάνω στο τοιχάκι με το τούβλινο μπάλωμα, μπροστά στη θάλασσα, το τσιγαράκι κρεμασμένο στο κάτω χείλος, με την τραγιάσκα του, το ατίθασο τσουλούφι του... ΤΟ ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΟ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, ΤΗΣ ΓΑΥΡΩΣΥΝΗΣ...

1959: Σάββας Σφαιρόπουλος, στις φωτο του αγώνα μας με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, 1 - 0, στο Καραϊσκάκη... Με τον Αυγητίδη τον τερματοφύλακα... Και οι δύο παίχτες του Απόλλωνα, μεταγράφηκαν στη συνέχεια σ΄εμάς... Τον Σάββα, τον πήρε γρήγορα η - απαιτητική - Οδοντιατρική απ΄τα γήπεδα. Ο Αυγητίδης έκανε καριέρα στον Ολυμπιακό. Εξαιρετικό 6άρι, ο ΜΠΑΜΠΑΣ του σημερινού ΑΞΙΟΥ προπονητή μας στο μπάσκετ, Γιάννη Σφαιρόπουλου... Καλότυχος με τέτοιο γυιο, Σάββα, και σ΄ευχαριστούμε που τον έκανες για να μας δίνει τέτοιες χαρές ( δυο νίκες με τον Βάζελο για το πρωτάθλημα και τελικό Ευρωλίγκας σήμερα. Για την ώρα...).

1964: Ολυμπιακός - Πιερικός 5 - 0... Προσέξτε τη φωτογραφία του Γιώργαρου του Σιδέρη, του ΄΄Φόντακα΄΄, με τον Κιζίρογλου. Έτσι για να παίρνετε μια - απειροελάχιστη - ιδέα οι νεότεροι ( και...τυχερότεροι ), του τί σημαίνει πραγματικά σέντερ φορ-τανκ, οδοστρωτήρας, κατανοώντας κάπως γιατί λατρεύτηκε από τόσους πολλούς οπαδούς μας και εξακολουθεί ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ακόμη ν΄αποτελεί τον ΦΟΡ ΚΡΟΥΣΗΣ - ΠΡΟΤΥΠΟ για όσους τον ΕΖΗΣΑΝ...

1990: Και τελειώνω εδώ. Μου΄χει μείνει απ΄αυτόν τον αγώνα, ο Τσαλούχας ( αλήθεια τί γίνεται ο δικός μας, ο Συρρατμίτης Τσαλουχίδης, γιατί τον έχω ΄΄χάσει΄΄ τώρα τελευταία και τον πεθύμησα...), η τέταρτη και αποφασιστική γκολάρα του Ντέταρι και η ΚΑΚΟΠΙΣΤΙΑ των ΟΦΗτζίδων... Εκεί, εκεί ρε, στη Β΄ Εθνική...