Σαν Σήμερα 6/10



Ιστορίας ΘΡΥΛΟΥ συνέχεια…
(δεξί κλικ-άνοιγμα σε νέα καρτέλα πάνω στις φωτογραφίες, για να διαβαστούν πιο άνετα)
 
06/10/1940  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ  1η Αγωνιστική  Πρωτάθλημα Πειραιώς  7 – 0  7' - 28' ΚΟΣΚΙΝΑΣ, 31' ΑΝΑΜΑΤΕΡΟΣ, 46' - 49' - 65' - 85' ΒΑΖΟΣ
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ 7/10/1940

 
06/10/1963  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ  4η Αγωνιστική  Πρωτάθλημα Α' Εθνικής  3-1  31' - 41' - 73' ΣΙΔΕΡΗΣ, 69' Αλέφαντος


 
06/10/1974  ΚΑΒΑΛΑ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  2η Αγωνιστική  Πρωτάθλημα Α' Εθνικής  1-2   5' ΑΓΓΕΛΗΣ, 57' Πάτσας, 76' ΒΙΕΡΑ
 
 
06/10/2002  ΚΑΛΛΙΘΕΑ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  Προκριματική Φάση 32, 1ος Αγώνας  Κύπελλο Ελλάδος  1-4  60' ΖΕΤΕΡΜΠΕΡΓΚ, 73' ΝΤΡΑΣΕΝΑ, 77' ΤΖΙΟΒΑΝΙ, 83' ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ, 87' Γκέκας

Απαράδεκτη ενέργεια του Τζιοβάνι στο 80' (χτύπησε εκτός φάσης αντίπαλο) και αποβλήθηκε.

ΟΣΦΠ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΥΡΟΓΕΝΙΔΗΣ ΒΕΝΕΤΙΔΗΣ (76'ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ) ΚΩΣΤΟΥΛΑΣ ΑΝΤΖΑΣ ΝΤΡΑΣΕΝΑ ΠΑΤΣΑΤΖΟΓΛΟΥ ΖΕ ΕΛΙΑΣ (46'ΖΕΤΕΡΜΠΕΡΓΚ) ΝΙΝΙΑΔΗΣ ΤΖΙΟΒΑΝΙ ΟΦΟΡΙΓΚΟΥΕ (61'ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ). ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΕΜΟΝΗΣ.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΤΣΙΚΙΝΗΣ.

 
06/10/2007  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ  4η Αγωνιστική  Superleague  1 – 0  44' ΚΟΒΑΤΣΕΒΙΤΣ

Μετά τη Βρέμη και τον ΘΡΙΑΜΒΟ 1-3, επιστροφή στο κατάμεστο Καραισκάκη για την αποθέωση. Ο Νταρκογκολ σκόραρε και πάλι, είχε και δοκάρι αλλά χάθηκαν και πολλές ευκαιρίες.

ΟΣΦΠ: ΝΙΚΟΠΟΛΙΔΗΣ ΠΑΤΣΑΤΖΟΓΛΟΥ ΣΕΖΑΡ ΑΝΤΖΑΣ ΖΕΒΛΑΚΟΦ ΛΕΝΤΕΣΜΑ ΣΤΟΛΤΙΔΗΣ ΓΚΑΛΕΤΙ ΤΖΟΡΤΖΕΒΙΤΣ (82'ΑΡΤΣΟΥΜΠΙ) ΚΟΒΑΣΕΒΙΤΣ (86'ΝΟΥΝΙΕΣ) ΛΟΥΑ-ΛΟΥΑ (64'ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ). ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΤΑΚΗΣ ΛΕΜΟΝΗΣ.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΤΡΙΤΣΩΝΗΣ. ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 27.029

  
06/10/2013  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΒΕΡΟΙΑ  7η Αγωνιστική  Superleague  6-0  8' - 20' - 81' ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ, 63' - 82' ΚΑΜΠΕΛ, 71' ΜΑΝΙΑΤΗΣ

http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/131007/olympiakos-6-beroia-0

ΟΣΦΠ: ΡΟΜΠΕΡΤΟ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ ΜΑΝΩΛΑΣ ΜΕΝΤΖΑΝΙ ΧΟΛΕΜΠΑΣ ΣΑΜΑΡΗΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ (72'ΓΙΑΤΑΜΠΑΡΕ) ΒΑ'Ι'Σ (61'ΚΑΜΠΕΛ) ΦΟΥΣΤΕΡ ΣΑΒΙΟΛΑ (67'ΣΕΠΟΒΙΤΣ) ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ.  ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΜΙΤΣΕΛ ΓΚΟΝΣΑΛΕΣ.
 
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΚΑΜΠΑΞΗΣ.  ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 17.003

Την ίδια μέρα ο ΘΡΥΛΟΣ κατακτά το Διηπειρωτικό στο Μπάσκετ, με δεύτερη νίκη επί της Βραζιλιάνικης Πινέιρος. Και οι δύο αγώνες στη Βραζιλία.

Πρώτος αγώνας 70-81


 
Δεύτερος αγώνας  69-86

 
06/10/2019  Άρης – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  6η Αγωνιστική  Superleague   1 – 2    6’ Ντιγινί / 33’ Μασούρας,  38’ Ελ Αραμπί
Γήπεδο: Κλεάνθης Βικελίδης – Διαιτητής : Τζοβάρας (Φθιώτιδας)
 
ΑΡΗΣ (Τερζής): Έμαν, Σούντγκρεν, Βέλεθ, Ροζ, Κόρχουτ, Λούκας Σάσα, Ματίγια, Μπρούνο Γκάμα (75’ Μαρτίνες), Φετφατζίδης (46’ Μαντσίνι), Ντιγκινί (84’ Τόνσο), Ιντέγε.
 
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Παπαδόπουλος, Τσιμίκας (57′ Τοροσίδης), Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης, Ποντένσε (37′ Σουντανί), Βαλμπουενά, Μασούρας, Ελ Αραμπί (83′ Γκερέρο).
 
 
 
Με ρεαλισμό και κατά διαστήματα καλή απόδοση, ο ΘΡΥΛΟΣ πέρασε από το Βικελίδης, κόντρα σε έναν Άρη που μάσαγε σίδερα. Η κλωτσιά πήγε σύννεφο. Δύο ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ για τον Ολυμπιακό (τραυματισμοί των Ποντένσε και Τσιμίκα) κααι πολλές χαρισμένες κίτρινες στους παίχτες των γηπεδούχων.

Σχόλια

Εικόνα apostolos gaganis

Κεραμεικός... Την θυμάμαι αυτή την ομάδα, αμυδράαα. Στη δεκαετία του ΄50. Στο Μεταξουργείο, στη Λένορμαν και στη ΒΙΟ...

Εικόνα REDHERAKLIO

O BAZEΛΙΝΑΣ EXEI 5 EΥΡΩΛΙΓKEΣ( Η ΜΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΝΩΣΤΟ ΤΡΟΠΟ ΤΟ 96 ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ) KAI MIA ΣΟΥΠΡΟΛΙΓΚΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ,ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΚΑΙ Ο ΘΡΥΛΟΣ,ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΝ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ

Εικόνα Νίκος Γόδας

Δεν είναι ακριβώς έτσι, φίλε. Το ίδιο λάθος που κάνεις εσύ, το κάνουν και ο Άκης με τον Τάκη στην εκπομπή. Ο βάζελος δεν κατέκτησε καμία σουπρολίγκα ή ευρωλίγκα ενόσω συνυπάρχουν και οι δύο διοργανώσεις. Το πείραμα της σουπρολίγκας τελέστηκε μόνο μία χρονιά, τη σεζόν 2000-01. Ο βάζελος πήγε στον τελικό, αλλά ηττήθηκε από τη Μακάμπι. Ευρωλίγκες πήρε την αμέσως προηγούμενη χρονιά (2000), αλλά και την αμέσως επόμενη (2002).

Εγώ θα πω τα εξής όμως. Το 1996 το πήρε, όπως το πήρε και όπως τα έχει πει κι ο Σάββας http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/121024/syggnomi-fiba-se-mpar... . Το 2000 το πήραν στη Θεσσαλονίκη, το 2007 το πήραν στην Αθήνα, έχοντας εκτελέσει 46(!!!) βολές. Το 2002, αν δεν γινόταν μία από τις πολλές συνεχόμενες κωλοφαρδίες τους, δε θα είχαν πάει καν στη Μπολόνια, εκεί όπου θα ήμαστε εμείς. Το τι έγινε εκείνη τη σεζόν, είναι για να το πετάξουμε στα σκουπίδια μια για πάντα. Για 'μένα, αυτή η σεζόν ήταν η απαρχή των πέτρινων χρόνων για το μπάσκετ κι ας προϋπήρχαν πολλές σεζόν μακριά από το πρωτάθλημα. Ήταν, επίσης, μία σεζόν που χάσαμε μία τεράστια ευκαιρία να εδραιωθούμε στην κορυφή της Ελλάδας και να ρίξουμε τον βάζελο στο καναβάτσο.

Συνεχίζω με τον βάζελο όμως... Το 2009, έπρεπε να χάσουν δύο εν δυνάμει buzzer beater ο Ολυμπιακός και η ΤΣΣΚΑ, ώστε να το σηκώσει ο βάζελος στο Βερολίνο. Και εδώ που τα λέμε, με ένα υλικό τότε που προκαλούσε δέος. Πάλι χρειάστηκαν την κωλοφαρδία. Το final-4 του 2011 ήταν το πιο εύκολο όλων των εποχών και το χειρότερο ποιοτικά. Ε, ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του.

Από την άλλη, ο Ολυμπιακός έπρεπε να νικήσει, το 1997, δύο φορές μέσα στην Παρτιζάν και στη συνέχεια να αποκλείσει με μειονέκτημα τον βάζελο, για να πάρει τον τίτλο αέρα πατέρα, νικώντας την Μπαρτσελόνα του Καρνισόβας και του Τζόρτζεβιτς. Το 2012 έκανε αυτό που κανείς δεν πίστευε, μα κανείς όμως... Και το 2013 έδωσε ρεσιτάλ. Σε ένα από τα πιο δύσκολα final-4 όλων των εποχών. Και το πήρε ΕΠΙΒΛΗΤΙΚΑ. Ποια είναι η σύγκριση;

Εικόνα thita

ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ, πάρα πολύ σωστό το σχόλιο/σύγκριση

επίτρεψέ μου να προσθέσω πως ο Θρύλος έχει, από τα χρόνια του Ιωαννίδη, και έναν σιχαμένο αποκλεισμό με ένα πάτημα γραμμής του πάσπαλιε στη γαλλία, με τη λιμόζ του αλήτη του μάλκοβιτς, αν θυμάμαι καλά το 1993 πρέπει να ήταν ή το 1994 (πριν πάρει η βαζέλα ευρωπαϊκό), στην τελευταία φάση του αγώνα (ισοπαλία και είχαμε την μπάλα δική μας και άρα την τελευταία επίθεση), από το video του αγώνα ΟΥΔΕΠΟΤΕ επιβεβαιώθηκε πως ο πάσπαλιε είχε πατήσει γραμμή αλλά το κοράκι το έδωσε παρά το ότι ήταν στο πλάϊ, σε ανύποπτη φάση, ενώ δηλαδή ετοιμαζόταν ο Θρύλος για σετ επίθεση (όχι αιφνιδιασμό, κλπ.), αυτά να τα βλέπουν βέβαια οι εραστές του non call (μιλάμε εάν, ΕΑΝ επαναλαμβάνω, έχει πατήσει ο πάσπαλιε γραμμή, πρέπει να είναι χωρίς υπερβολή ένα χιλιοστό, όχι εκατοστό)

ΘΥΜΙΖΩ πως το final-4 εκείνη τη χρονιά γινόταν στο σεφ (με μεγάλο φαβορί τον παοκ, των πρέλεβιτς, κόρφα, φασούλα, μπάρλοου και λίβινγκστον)

το πήρε τελικά η λιμόζ με αντι-μπάσκετ, αφού κέρδισε στον τελικό την μπένετον του τόνι κούκοτς ο οποίος έφαγε εκείνο το βράδυ το ξύλο της ζωής του και άπειρα αντι-αθλητικά χτυπήματα από όλα τα άκυρα και άμπαλα (πλην δύο) μαύρα κυρίως κατσίκια που είχε μαζέψει ο κεφάλας ο μπόζα

εάν είχε προκριθεί ο Θρύλος σε εκείνο το final-4, βάζω τη ζωή μου στοίχημα πως θα το είχε σηκώσει, με ξένους τον πάσπαλιε απλά ασταμάτητο και τον μπέρι να σαρώνει σε ψευτο-ραβέρσες και rebounds, ο κόσμος είχε τόσο ενθουσιασμό για το μπάσκετ εκείνη τη χρονιά (στο ποδόσφαιρο δεν είχε πάει ακόμη νομίζω ο σωκράτης, ενώ στο μπάσκετ την προηγούμενη χρονιά, την πρώτη δηλαδή του Ιωαννίδη, η ομάδα είχε βγει με τη μία δεύτερη, πάνω από τον αυτοκράτορα άρη, με πρωταθλητή τον παοκ, και ο πάσπαλιε μοίραζε σαραντάρες ΠΑΝΤΟΥ, απλά δεν κοβόταν το ελάφι, δίποντα, τρίποντα, αιφνιδιασμους, τι να λέμε) που το σεφ θα είχε 13.000 μέσα και άλλους τόσους απ' έξω

στο τέλος εκείνης της χρονιάς ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ σηκώσαμε κούπα στην Α1, αλλά η ευκαιρία στην ευρώπη χάθηκε από έναν αλήτη διαιτητή (έτσι βγήκε η θεωρία του Ιωαννίδη για σέρβικη μαφία στο μπάσκετ, κλπ.)

συγνώμη για το παραλήρημα (μεγάλος άνθρωπος γαρ) αλλά αυτό δεν ξεχνιέται ΠΟΤΕ, ακόμη οργισμένος είμαι για τον βρωμόπουστα τον διαιτητή

Εικόνα olympiakaraga7te

Και ο βαζελος εχει διηπειρωτικο ομως υπαρχει μια τεραστια διαφορα που θελω να επισημανω. Καταρχας εμεις πηραμε απολυτως δικαια και τις 3 Ευρωλιγκες μας ενω αυτοι το 1996 ολοι θυμομαστε πως την πηραν. Επισης θυμομαστε τι ακολουθησε στο ΣΕΦ στον 5ο τελικο. Ομως αυτοι για να παρουν διηπειρωτικο το 1996 κερδισαν δυο φορες στην εδρα τους την πρωταθλητρια Λατινικης Αμερικης και εχασαν μια φορα εκτος εδρας. Ετσι το πηραν. Σε αντιθεση με εμας που νικησαμε την πρωταθλητρια Λατινικης Αμερικης δυο φορες στο σπιτακι της μεσα και το πηραμε. Εχει μεγαλη διαφορα το να νικας της ιδιας αξιας ομαδα με 0-2 παρα με 2-1 νομιζω.
ΜΟΝΟ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΗΡΕ ΔΙΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΜΕ 2 ΝΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ
ΜΟΝΟ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Εικόνα μαουνιέρης

1963: Τρία Ο Σιδέρης - ένα ο Αλέφαντος.