ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΚΑΙ Η ΓΕΛΟΙΑ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ



Διαβάζουμε στη σημερινή Metrosport τα παρακάτω.
 
Σε 12 δόσεις και με μόλις το 10% των προσαυξήσεων η ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα αποτινάξει τα βαρίδια του παρελθόντος μηδενίζοντας το χρέος προς το Δημόσιο.
Μετρά αντίστροφα η ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ο Ιβάν Σαββίδης για να μπει οριστικά τέλος σε ένα θέμα που «κρατά δέσμια» την ιστορική ομάδα όλα αυτά τα χρόνια. Είναι θέμα ωρών πλέον η κατάθεση στην Βουλή προς ψήφιση του νομοσχεδίου που θα δίνει τη δυνατότητα στις Ανώνυμες Εταιρείες (ανάμεσά τους και η ασπρόμαυρη ΠΑΕ) να πληρώσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους προς το Δημόσιο με ευνοϊκούς όρους. Μετά από χρόνια πιέσεων και προσπαθειών και με τον Σαββίδη να επιμένει στην αρχική του πρόταση, ήρθε η ώρα που θα περάσει από τα ταμεία του Δημοσίου για να πληρώσει το πρωτογενές κεφάλαιο και μόλις το 10% των προσαυξήσεων. Ότι δηλαδή είχε προτείνει εδώ και μήνες ο Σαββίδης. Μάλιστα η ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα έχει τη δυνατότητα αυτό το ποσό να το πληρώσει σε 12 ισόποσες δόσεις και να εκμεταλλευτεί την μείωση κατά 90% των προσαυξήσεων.
Το τελικό σχέδιο
Όπως έγινε γνωστό χθες από την Βουλή, το νομοσχέδιο που δεν έχει σχέση με τα κόκκινα δάνεια στις Τράπεζες (θα συνεχιστεί η διαπραγμάτευση με την Τρόικα) περιλαμβάνει μια πληθώρα επιλογών σε ότι αφορά τα ληξιπρόθεσμα χρέη. Το σημείο που ενδιαφέρει την ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι το παρακάτω: Μείωση των προσαυξήσεων ως εξής: -90% μείωση εφόσον τα χρέη καταβληθούν σε 12 δόσεις.
«Καίγεται» η Κυβέρνηση
Ένα ακόμη στοιχείο που πρέπει να συνυπολογιστεί είναι ότι τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας έχουν έτοιμη τη ρύθμιση και επείγονται να τη θέσουν σε εφαρμογή προκειμένου να ανακοπεί η συνεχής αύξηση των ληξιπρόθεσμων χρεών, τα οποία προσεγγίζουν πλέον τα 90 δισ. ευρώ. Άλλωστε εν αναμονή της νέας ρύθμισης καταγράφεται μία άτυπη στάση πληρωμών.
Επιβεβαίωση και από Βενιζέλο
Η ροή πληροφοριών από την Βουλή επιβεβαιώνει ότι η κατάθεση νομοσχεδίου για την οριστική ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων χρεών είναι θέμα ωρών. Χθες ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στην κοινοβουλευτική του ομάδα, έκανε αναφορά σε μία καλή συμφωνία με την τρόικα για τις δόσεις των ληξιπρόθεσμων επιλέγοντας… ενεστώτα διαρκείας. «Η συμφωνία για τα ληξιπρόθεσμα χρέη για τα Ταμεία και τις εφορίες επιτυγχάνεται, θα πάμε σε δόσεις πολλές, φιλικές εφικτές», είπε, μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Δεδομένου ότι η τρόικα αναχώρησε χθες και θα επιστρέψει το Νοέμβριο, θα ακολουθήσει… μπαράζ από e-mail τις επόμενες ώρες, ώστε μέχρι την Παρασκευή να υπάρχει «κάποια κατ’ αρχήν συμφωνία» στα δύο επίμαχα θέματα.
 
 
Θα πει κάποιος εδώ ''εντάξει ρε φίλε, ρύθμιση για όλες τις ΑΕ γίνεται, δεν περνάει κάποια φωτογραφική διάταξη ειδικά για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ''. Στην πράξη αυτό ακριβώς γίνεται, αφού παρέχοντας τη δυνατότητα σε επιχειρηματίες να εξοφλήσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους προς το Δημόσιο σε λίγες δόσεις και με μεγάλη έκπτωση του συνολικού ποσού που χρωστάνε, στην ουσία πριμοδοτούνται αυτοί που έχουν άμεσα διαθέσιμο ρευστό. Πόσοι είναι αυτοί οι επιχειρηματίες τη σήμερον ημέρα που μπορούν να αποδειχθούν συνεπείς και μέσα σε 12 μήνες να εξοφλήσουν όλα τα χρέη τους; Άλλη μία φορά που ο μέγας ΠΑΟΚάρχης Ευάγγελος Βενιζέλος του ΠΑΣΟΚ δίνει τη λύση για την αγαπημένη του ομάδα, τον ΠΑΟΚ. Γι'αυτό και διαβάζουμε σήμερα πως ο Ιβάν Σαββίδης σκέφτεται να βάλει άλλα 14 εκ. ευρώ στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ που εκκρεμεί, ανεβάζοντας το συνολικό ποσό που έχει διαθέσει ως τώρα στα 44 εκ. ευρώ.
 
Ο ΠΑΟΚ παρακολουθεί με αγωνία και ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις επαφές της κυβέρνησης με την τρόικα και αναμένει την τελική συμφωνία για το θέμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι να υπάρχει σχεδόν ολική διαγραφή προστίμων και προσαυξήσεων για όσους (φυσικά πρόσωπα ή εταιρίες) πληρώσουν εφάπαξ ή με λίγες δόσεις τα χρέη τους προς το δημόσιο και αυτό είναι που επιθυμεί και ο Ιβάν Σαββίδης. Ήδη έχει διαρρεύσει το σενάριο για 90% έκπτωση προστίμων σε περίπτωση καταβολής οφειλών σε 12 δόσεις.Σύμφωνα με όσα αναφέρονται σήμερα στην εφημερίδα "Σπορ του Βορρά", περιμένοντας τις οριστικές εξελίξεις στο θέμα των χρεών, ο Ιβάν Σαββίδης έχει αποφασίσει να βάλει 14 εκ. ευρώ στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που θα επικυρωθεί στη Γ.Σ. της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στις 20 Οκτώβρη. Από αυτά τα 13 εκ. ευρώ υπολογίζει να τα χρησιμοποιήσει για την αποπληρωμή του χρέους του "Δικεφάλου" προς το δημόσιο για να απαλλαγεί οριστικά από το μεγαλύτερο βραχνά του ο ιστορικός σύλλογος.
 
Ο Βενιζέλος κάνει ακριβώς αυτό που ήθελε ο Ιβάν. Ως τώρα ακούγαμε πως η τρόικα δεν δέχεται αυτό που προτείνει ο Σαββίδης, αλλά φαίνεται πως ο Βενιζέλος έπεισε τους τροϊκανούς. Το έχουμε ξαναπεί, αν είναι να ευνοηθούν οι ΔΕΚΟ του ελληνικού ποδοσφαίρου, ΑΕΚ-ΠΑΟΚ, όπως και ο στενός δημόσιος τομέας=Παναθηναϊκούλης, μια χαρά διαπραγματεύσεις κάνει με την τρόικα η συγκυβέρνηση. Για άλλα θέματα της καθημερινότητας και ιδιαίτερα τους φόρους, ακούμε ''αυτό ζητούν οι τροϊκανοί, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε''. Θα ψάχνετε την ψήφο με το κυάλι στις κάλπες σε λίγους μήνες, τσατσόνια του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ...
 
Υ.Γ. Κρατικοδίαιτα παοκάκια, κάντε ένα άγαλμα του Βενιζέλου στην Τούμπα ρε. Σας έχει ξεχρεώσει τόσες φορές ο άνθρωπος. Κρίμα είναι να μην τον τιμάτε.

Σχόλια

Εικόνα Kaine

Ο Ρωσοπόντιος μεγιστάνας που του κόπηκε η γλώσσα πέρισυ που μίλαγε για πρωτάθλημα στην αρχή της σαιζόν, φέτος το πάει αλλιώς (υπογείως). Εγώ ακόμη δεν αλλάζω τη γνώμη που έχω από όταν πρωτοεμφανίστηκε, πως θα φύγει νύχτα και με ξύλο.

Εικόνα Bad7

Και ενα αγαλμα του Ασλανιδη που κρατησε τον Κουδα στον παοκ

Εικόνα Νίκος Γόδας

Θεωρώ ότι είναι λάθος να μπαίνουμε στο τρυπάκι για το αν η ρύθμιση είναι φωτογραφική για τον Π.Α.Ο.Κ. Άλλωστε, τα λίγα εκ. ευρώ που χάνει το κράτος από τον Π.Α.Ο.Κ. είναι σταγόνα στον ωκεανό μπροστά στα 10 δις περίπου που χάνει από το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών όλων των Α.Ε. Και φωτογραφική να μην είναι -που δε θεωρώ ότι είναι- η ρύθμιση, η ουσία είναι ότι ο Π.Α.Ο.Κ., για άλλη μία φορά, δε θα αποπληρώσει το δημόσιο στο έπακρο. Θα είχε ενδιαφέρον να δούμε το ποσό που θα όφειλε ο Π.Α.Ο.Κ. στο δημόσιο αν υπολογίζονταν το 100% των προσαυξήσεων και όχι μόνο το 10%. Πόσα εκ. ευρώ έχασε το δημόσιο από αυτό;

1) Γήπεδο μπάσκετ ο Π.Α.Ο.Κ. με δημόσια χρήματα, ενοικιαζόμενο ο Ολυμπιακός.

2) Γήπεδο ποδοσφαίρου ο Ολυμπιακός με δικά του χρήματα, γήπεδο ποδοσφαίρου ο Π.Α.Ο.Κ. ανακαινισμένο με λεφτά της χούντας.

3) Χρέη αποπληρωμένα ο Ολυμπιακός, χρέη χαρισμένα ο Π.Α.Ο.Κ.

4) Χορηγίες του δημοσίου στη φανέλα ο Π.Α.Ο.Κ., ιδιωτικές χορηγίες ο Ολυμπιακός.

ΔΕΚΟ χαρακτηρίζεται ο Ολυμπιακός, ομάδα του λαού ο Π.Α.Ο.Κ.... Τα συμπεράσματα δικά σας...

Εικόνα REDHERAKLIO

Συμπληρώνω οτι η έκταση του γηπέδου της Τούμπας,είναι καταπατημένη.Ολοι στην Θεσσαλονίκη ξέρουν οτι ανήκει στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού,στον Δήμο και σε ιδιώτες.Αυτός είναι ο λόγος που, όταν εκδήλωσαν την διάθεση να γκρεμίσουν το παλιό γήπεδο και στην θέση του να κατασκευάσουν σύγχρονο,το σχέδιο σταμάτησε γιατί κινδύνευαν να χάσουν την έκταση.Ετσι όλοι εμείς γλυτώσαμε τα έξοδα,γιατί ως συνήθως, χαρισμένο θα ήταν

Εικόνα savvas gridlock

Τα χρέη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ προς το Δημόσιο είναι 29 εκ. ευρώ. 11 εκ. ευρώ είναι το αρχικό κεφάλαιο και 18 εκ. ευρώ οι προσαυξήσεις. Αν ψηφιστεί το νομοσχέδιο όπως ακούγεται, θα αποδωθεί στο Δημόσιο το 10% των προσαυξήσεων, ήτοι 1,8 εκ. ευρώ. Με 13 εκ. ευρώ συνολικά καθάρισε ο Ιβάν. Γι'αυτό κάνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην ΠΑΕ ύψους 14 εκ. ευρώ, με το ένα μύριο που περισσεύει να πηγαίνει στις μεταγραφές και γενικότερα στα ανοίγματα της ΠΑΕ.

http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/130316/o-sabbidis-kai-oi-moy...

Εικόνα Νίκος Γόδας

Άραγες, ο Π.Α.Ο.Κ. γλίτωσε 16 εκ. ευρώ από το νομοσχέδιο. 16 εκ. ευρώ λιγότερα στα κρατικά ταμεία από τον "επαναστάτη" Π.Α.Ο.Κ....

Εικόνα Νικος τρελογαυρος

Γιατι εδω στο site το κυριο στοιχειο ειναι η αληθεια ετσι πρεπει να παραδεχτουμε-αποδεκτουμε οτι και σε εμας μειωθηκαν οι προσαυξησεις στα χρεη και στους φορους μεσω νομων.
Και τα παραπανω δεν τα λεει κανενας βαζελογαυρος :p.

Επισης ποιος μπορει να μου στειλει το λινκ με τις φαπες που εχει φαει ο παναθηναικουλης απο τα χωρια της ευρωπης?

Εικόνα savvas gridlock

Τίποτε απολύτως δεν μειώθηκε σε εμάς.

http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/131113/i-rythmisi-ton-xreon-...

Η Τράπεζα Κρήτης δεν δικαιούται τίποτε απολύτως, γιατί η ίδια παραιτήθηκε του δικαιώματός της και πάνω από όλα επειδή η εμπλοκή του Κοσκωτά στην ΠΑΕ Ολυμπιακός το ίδιο διάστημα που ήταν πρόεδρος στην Κρήτης επέφερε αύξηση των κερδών της Τραπέζης.

http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/140613/trapeza-kritis-kai-ol...

Τα χρέη που παγώσανε δεν χαρίστηκαν, αφού τα δικαστήρια έκριναν τι και πότε έπρεπε να πληρωθεί. Όσο για το ΦΠΑ ορισμένων μεταγραφών που χαρίστηκε, ορίστε το γιατί χαρίστηκε.

http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/140702/i-eforia-kai-i-trapez...

Οι φάπες του βάζελου στην Ευρώπη.

http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/120921/o-perigelos-tis-eyropis

Εικόνα Νικος τρελογαυρος

Εχω ριξει απλετο χρονο να διαβασω αυτα (2 ωρες και κατι ειχα κανει την 1η φορα :p) και οποτε ξαναμπαινω ριχνω ματιες μηπως ξεχασα κατι :p
Μετα την απαντηση σου καταλαβα οτι κατι ξεχασα :p

Στις φαπες του βαζελου στην ευρωπη καντε χωρο για την φαπα στην Ολλανδια.