Σαν Σήμερα 22/11



Ιστορίας ΘΡΥΛΟΥ συνέχεια…
(δεξί κλικ-άνοιγμα σε νέα καρτέλα πάνω στις φωτογραφίες, για να διαβαστούν πιο άνετα)
 
22/11/1953  ΑΕ ΝΙΚΑΙΑΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  3η Αγωνιστική  Πρωτάθλημα Πειραιώς  1-5   5' Τσίκλος, 13' ΚΟΤΡΙΔΗΣ, 23' - 83' ΚΑΡΠΑΘΑΚΗΣ, 70' ΜΟΥΣΤΑΚΛΗΣ, 81' ΚΑΝΣΟΣ
 





 
22/11/1967  ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  7η Αγωνιστική  Πρωτάθλημα Α' Εθνικής  1 – 0  45' Λουκανίδης
 
 
Είναι ο αγώνας που ο Παττακός διέκοψε για να «επιπλήξει» και «συνετίσει» το Σιδέρη επειδή είχε μια λογομαχία με το Σούρπη. Τα «λιμανίσια» ήταν αντίθετα προς την Απριλιανήν Τάξην και  Ηθικήν! Λεπτομέρειες στο κείμενο του Σάββα. Λίγες μέρες αργότερα, η "εθνοσωτήριος επανάστασις" η ΧΟΥΝΤΑ δηλαδή, ΥΠΟΧΡΕΩΝΕ τον Μπούκοβι να φύγει από την Ελλάδα. Τα ψαροδέκανα δεν άντεχαν και τρίτο συνεχόμενο πρωτάθλημα στον Πειραιά.... Ο ΚΟΡΑΚΑΣ ΚΙΤΣΟΥΚΑΛΗΣ το έκανε το θαύμα του. Το γκολ του βάζελου ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ.
 
ΟΣΦΠ: ΒΑΛΛΙΑΝΟΣ ΓΚΑΊ΄ΤΑΤΖΗΣ ΖΑΝΤΕΡΟΓΛΟΥ ΟΡ.ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΜΙΛΗΣΗΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΟΥ ΓΙΟΥΤΣΟΣ Ν.ΣΙΔΕΡΗΣ Π.ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Γ.ΣΙΔΕΡΗΣ ΜΠΟΤΙΝΟΣ.
 
ΠΑΟ: ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΛΟΥΚΑΝΙΔΗΣ ΣΟΥΡΠΗΣ ΚΑΜΑΡΑΣ ΠΙΤΥΧΟΥΤΗΣ ΜΠΕΛΛΗΣ ΡΟΚΙΔΗΣ ΔΟΜΑΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΗΣ.
 
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΚΙΤΣΟΥΚΑΛΗΣ.


 
 
22/11/1981  ΑΕΚ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  9η Αγωνιστική  Πρωτάθλημα Α' Εθνικής  2-2   9' ΝΙΚΟΛΟΥΔΗΣ, 12' - 81' Μαύρος, 54' ΛΕΜΟΝΗΣ
 
Δύο φορές προηγήθηκε ο ΘΡΥΛΟΣ. Στο 10’ με δυνατό συρτό σουτ του Νικολούδη και στο 54΄με το Λεμονή. Στην ισοφάριση του Μαύρου στο 12’, ήρθαν τα αεκάκια να πανηγύρίσουν, προς τη γραμμή του πλαγίου όπου βρισκόμασταν σε θέσεις ΟΡΘΙΩΝ ΓΑΥΡΟΙ στιβαγμένοι. Εκεί είχαμε ένα ευγενή διάλογο με το Θωμά όπου τον συγχαρήκαμε για τις επιλογές τους στο γυναικείο φύλλο. Οι «ευχές μας» ήταν ειλικρινείς από τα βάθη της καρδιάς μας. Εννοείται ότι είχε γίνει κατάληψη της Νέας Φιλαδέλφειας. Αυτά θεωρούνταν δεδομένα τη δεκαετία του ‘80. Μη ακούτε τι λένε τα δικέφαλα ΑΡΔακια. Κάποια λίγα αεκάκια αν έπαιρναν άδεια, έμπαιναν μέσα.
Στο 54’ ο Αναστόπουλος από κάθετη πάσα του περσία βγήκε φάτσα με την εστία της προσφυγοπούλας και ο Μανωλάς δεν είχε άλλη επιλογή από την ανατροπή  μέσα στην περιοχή. Ο Ζλατάνος έδωσε το πέναλτι και ο Λεμονής έβαλε τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ και πάλι, ενώ στις κερκίδες το πάρτι συνεχιζόταν. Στο βίντεο από τους πανηγυρισμούς φαίνεται η κατάληψη της Φιλαδέλφειας από Γαύρους. Τι να κάνουμε ρε σεις… γουστάρουμε τα σπιτάκια σας…. Η ισοφάριση του Θωμά στο 81 ήταν ευγενική χορηγία της άμυνάς μας. Γλίτωσε η προσφυγοπούλα με Χ, αλλά ο ΤΙΤΛΟΣ δε χανόταν με τίποτα! Ο δρόμος για το ΤΡΙΤΟ συνεχόμενο είχε ανοίξει….
 
ΟΣΦΠ: ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΜΙΧΟΣ ΒΑΜΒΑΚΟΥΛΑΣ ΣΤ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΝΟΒΟΣΕΛΑΤΣ ΠΕΡΣΙΑΣ ΝΙΚΟΛΟΥΔΗΣ ΚΟΥΣΟΥΛΑΚΗΣ (73'Π.ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ) ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΟΡΦΑΝΟΣ (46'ΛΕΜΟΝΗΣ). ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΧΕΛΜΟΥΤ ΣΕΝΕΚΟΒΙΤΣ.
 
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΖΛΑΤΑΝΟΣ.
 





 
 
22/11/1989  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΟΣΕΡ  3ος Γύρος, 1ος Αγώνας  Κύπελλο UEFA  1-1   19' Κόβατς, 30' ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
 
 
Μετά τις Ραντ Βελιγραδίου και την Αυστριακή Φέρστ Βιέννα, στο δρόμο μας η Γαλλική Οσέρ. Αποκλεισμός με δυο ισοπαλίες; Μόνο στο ΘΡΥΛΟ συμβαίνουν αυτά. Οι χαμένες προκρίσεις που έχουμε στις λεπτομέρειες είναι ασυνήθιστα πολλές. Τόσο πολλές, που αν ζούσε ο Johann Carl Friedrich Gauss θα άλλαζε την «κανονική κατανομή» του και όλη τη θεωρία πιθανοτήτων. Ο Κόβατς πρέπει να έβαλε το πιο εύκολο γκολ της καριέρας του στο 19’.  Στο 30’ ωραία προσπάθεια του Μητρόπουλου αριστερά μέσα στην περιοχή, γύρισμα ξυραφιά και ο Αναστόπουλος με έξυπνη προβολή ισοφαρίζει. Μετά άρχισαν να χάνονται οι ευκαιρίες με αποκορύφωμα ένα πλασέ του Αναστόπουλο μόλις άουτ. Μεγάλη ευκαιρία έχασε και η Οσέρ προς το τέλος με τον Ταληκριάδη να σώζει. Στον Επαναληπτικό το 0-0 έδωσε την πρόκριση στην Οσέρ του Εντσο Σίφο.
 
ΟΣΦΠ: ΤΑΛΗΚΡΙΑΔΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ ΚΑΡΑΤΑΊ΄ΔΗΣ ΜΑΥΡΟΜΑΤΗΣ ΠΑΧΑΤΟΥΡΙΔΗΣ ΤΣΑΛΟΥΧΙΔΗΣ ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΧΑΤΖΙΔΗΣ (46'ΤΣΙΑΝΤΑΚΗΣ) ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΤΕΤΑΡΙ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΙΜΡΕ ΚΟΜΟΡΑ.
 
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΜΠΛΑΝΚΕΣΤΑΊ΄Ν(ΟΛΛΑΝΔΙΑ). ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 30.000
 








 
 
22/11/1992  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΛΑΡΙΣΑ  10η Αγωνιστική  Πρωτάθλημα Α' Εθνικής  2-1   51' ΠΡΟΤΑΣΟΦ, 80' Αλεξούλης, 85' ΣΑΒΒΙΔΗΣ
 
ΟΣΦΠ: ΜΙΡΤΣΟΣ ΠΑΧΑΤΟΥΡΙΔΗΣ ΚΑΡΑΤΑΊ΄ΔΗΣ ΒΛΑΧΟΣ ΜΑΥΡΟΜΑΤΗΣ ΤΣΑΛΟΥΧΙΔΗΣ ΤΣΙΑΝΤΑΚΗΣ (52'ΧΑΤΖΙΔΗΣ) ΜΠΑΤΙΣΤΑ ΠΡΟΤΑΣΩΦ ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ (68'ΣΑΒΒΙΔΗΣ) ΒΑΊ΄ΤΣΗΣ. ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΟΛΕΓΚ ΜΠΛΑΧΙΝ.
 
ΛΑΡΙΣΑ: ΜΙΧΑΗΛ ΜΑΓΓΟΣ ΤΣΙΜΠΙΝΗΣ (80'ΠΡΟΒΙΔΑΣ) ΝΑΣΙΑΚΟΣ ΙΖΑ ΓΚΑΛΙΤΣΙΟΣ ΑΛΕΞΟΥΛΗΣ ΝΤΑ ΣΙΛΒΑ ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ ΜΙΛΟΣ ΣΤΟ'Ι'ΚΑ. ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΚΡΙΣΤΟ ΜΠΟΝΕΦ.
 
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΒΟΡΓΙΑΣ. ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 13.872 
 



 
 
22/11/2003  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  11η Αγωνιστική  Πρωτάθλημα Α' Εθνικής  1-1   37' Κωνσταντίνου, 60' ΣΤΟΛΤΙΔΗΣ
 
Λίγους μήνες μετά την ΤΡΙΑΡΑ – ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ στο ΕΠΟΣ της Ριζούπολης, τα βαζελάκια επέστρεψαν στον Εφιάλτη. "Πάνοπλοι", αυτή τη φορά με "ηγέτη" τον Κύρο Βασάρα. Παρά τα «μέτρα ασφαλείας», χεσμένοι ήταν πάλι. Στο 5’ σουτάρα του Τζόλε στο δοκάρι.  Πλασέ του Τζιοβάνι σε κενό τέρμα μόλις άουτ. Στο 33’ Ο Κύρος ΚΟΥΕΡΒΟ γλιτώνει τον παναθηναικούλη, αφού έκανε κοκοκοκο ανατροπή του Τζιοβάνι στην περιοχή από τον Σειταρίδη. Σαν να μην έφταναν αυτά , από βολέ του Νικοπολίδη ο Ανατολάκης βγάζει έξοχη ασσίστ  στον Παπαδόπουλο που με νέα κεφαλιά βγάζει τον Κωνσταντίνου φάτσα με τον Κατεργιαννάκη κι αυτός κάνει το 0-1 (αν και χεσμένος όπως ήταν και αυτός και όλος ο πουθεναικός,  παραλίγο να το βγάλει ο Κατεργιαννάκης). Στο 60’ ήρθε η ισοφάριση. Σέντρα του Γεωργιάδη από δεξιά ο Στολτίδαρος σηκώνεται και με μια ΑΠΙΑΣΤΗ κεφαλιά στη άλλη γωνία κάνει τα βαζελάκια να ξαναβλέπουν εφιάλτες. Ο Τζιοβάνι όμως στο 81’ πέταξε στα σκουπίδια την ευκαιρία να τελειώσει μια και καλή τους πουθενάδες. Είπαμε ότι ήταν χεσμένοι. Γλίστρησε μόνος του ο Μόρις έξω από την περιοχή και έχασε τη μπάλα. Ο Τζιοβάνι που ήταν κοντά την πήρε και μπήκε στην περιοχή μόνος του με τον Νικοπολίδη. Το πλασέ που έκανε όμως δεν ήταν πλάσέ Τζιοβάνι, αλλά πλασέ Χατζηγκλεγκλέ των τοπικών του Πειραιά.
Λογικά λοιπόν πανηγύρισαν στο τέλος την πολύτιμη ισοπαλία τα παναθηναικάκια (παίχτες και οπαδοί). Κάθε μικρό σωματείο που καταφέρνει κάτι ανάλογο δικαιούται να πανηγυρίζει.
 
ΟΣΦΠ: ΚΑΤΕΡΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΜΑΥΡΟΓΕΝΙΔΗΣ ΑΝΤΖΑΣ ΑΝΑΤΟΛΑΚΗΣ ΒΕΝΕΤΙΔΗΣ ΚΑΡΕΜΠΕ ΣΤΟΛΤΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ (84'ΝΙΝΙΑΔΗΣ) ΤΖΟΡΤΖΕΒΙΤΣ ΚΑΣΤΙΓΙΟ (73'ΚΑΦΕΣ) ΤΖΙΟΒΑΝΙ. ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΟΛΕΓΚ ΠΡΟΤΑΣΩΦ.
 
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΒΑΣΑΡΑΣ. ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 9.639
 
 
22/11/2006  ΒΑΛΕΝΘΙΑ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  5η Αγωνιστική Ομίλου 32  Champions League  2-0   44' Ανγκούλο, 47' Μοριέντες
 
 
 
Δύο φορές ο Κανιθάρες γλίτωσε τη Βαλένθια στην αρχή, σε δυο τρομερά σουτ του Ριβάλντο και του Μάριτς (φάουλ από 35 μέτρα). Στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου και στο πρώτο του δεύτερου η Βαλένθια πέτυχε δυο γκολ και όλα τελείωσαν. Μέτρια εμφάνιση από το ΘΡΥΛΟ. Με τις γνωστές αμυντικές αδυναμίες. Αλλά η Βαλένθια είναι μεγάλο club και εμείς ακόμα ψαχνόμασταν.
 
Βαλένθια: Κανιθάρες, Μιγκέλ, Αγιάλα, Βίγια, Μπαράχα, Ανγκούλο, Χοακίν, Αλμπιόλ, Σίλβα, Τόρες, Παγιάρδο
 
Ολυμπιακός: Νικοπολίδης, Στολτίδης, Καστίγιο, Οκκάς, Ριβάλντο, Τζόρτζεβιτς, Ζεβλάκοφ, Κωστούλας, Κωνσταντίνου, Πάντος, Σέζαρ
 
Διαιτητής: Ντουαμέλ
 
 
 
22/11/2008  ΗΡΑΚΛΗΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  11η Αγωνιστική  Superleague  0-3   34' ΤΖΟΡΤΖΕΒΙΤΣ, 38' ΜΠΕΛΟΥΤΣΙ, 81' ΝΤΟΥΝΤΟΥ
 
Με 10 παίχτες ο ΘΡΥΛΟΣ από το 45’ (αποβολή Πατσατζόγλου). Σιγά μη  μασήσει! Έβαλε και τρίτο γκολάκι και έστειλε μήνυμα προς όλους ότι θα ήταν πρωταθλητής και πάλι. Τι να κάνουν και τα ΑΡΔακια? Το πήραν απόφαση και με βαριά καρδιά άρχισαν τα «κόκκινα εξώφυλλα». Τρομερή ΓΚΟΛΑΡΑ το 1-0 του Τζόλε από σέντρα του Τάσαρου του Πάντου. Γκολάρα και του Μπελούτσι από εξαιρετική σέντρα του Ντιόγκο, αλλά το ΤΡΙΤΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ! Μια σουτάρα του Ντουντού στο «γάμα» από 30 μέτρα!
 
ΟΣΦΠ: ΝΙΚΟΠΟΛΙΔΗΣ ΠΑΝΤΟΣ ΑΝΤΖΑΣ ΑΒΡ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΝΤΟΜΙ ΝΤΟΥΝΤΟΥ ΠΑΤΣΑΤΖΟΓΛΟΥ ΓΚΑΛΕΤΙ (83'ΟΣΚΑΡ) ΤΖΟΡΤΖΕΒΙΤΣ ΜΠΕΛΟΥΤΣΙ (69'ΜΕΝΔΡΙΝΟΣ) ΝΤΙΟΓΟ (77'ΚΟΒΑΣΕΒΙΤΣ). ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΕΡΝΕΣΤΟ ΒΑΛΒΕΡΔΕ.
 
ΗΡΑΚΛΗΣ: ΚΟΒΑΛΕΦΣΚΙ ΜΠΟΥΡΜΠΟΣ ΠΑΠΑΖΑΧΑΡΙΑΣ ΚΑΤΣΙΑΜΠΗΣ (46'ΜΑΡΤΟΣ) ΠΕΡΠΕΡΙΔΗΣ ΦΟΥΦΟΥΛΑΣ ΝΤΙΕ ΜΑΡΚΕΣ ΚΟΝΕ (57'ΕΠΣΤΑ'Ι'Ν) ΠΑΠΑΣΤΕΡΙΑΝΟΣ (79'ΓΙΑΝΤΣΗΣ) ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ. ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΡΟΔΟΛΦΟ ΜΠΟΡΕΛ.
 
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΒΑΣΑΡΑΣ. ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 9.066
 

 

 

Σχόλια

Εικόνα olympiakaraga7te

Απλως να σημειωσω οτι στο 2-0 με τη Βαλενθια, ακυρωνεται κακιστως ως οφσαιντ κανονικο γκολ του Μπαμπαγκιντα που θα εκανε το παιχνιδι 2-1 και μετα θα ειχαμε καποια τυχη για την ισοπαλια...