Σαν Σήμερα 3/12



Ιστορίας ΘΡΥΛΟΥ συνέχεια…
(δεξί κλικ-άνοιγμα σε νέα καρτέλα πάνω στις φωτογραφίες, για να διαβαστούν πιο άνετα)
 
03/12/1939  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΡΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ  6η Αγωνιστική  Πρωτάθλημα Πειραιώς  3-2   8' ΜΑΡΑΤΟΣ, 49' Παπαντωνίου, 71' - 90' ΒΛΑΧΟΣ, 74' Ρούσσος

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ ΚΑΙ ΕΘΝΟΣ
 
03/12/1967  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΕΚ  9η Αγωνιστική  Πρωτάθλημα Α' Εθνικής  1-4   19' ΓΙΟΥΤΣΟΣ8' Πομώνης, 55' - 70' Παπαϊωάννου, 78' Καραφέσκος 
 
Ακόμα και από αυτό το βίντεο με την κακή ποιότητα, μπορεί ο οποιοσδήποτε να καταλάβει πόσο αστεία γκολ φάγαμε. Αλλά εμείς δεν υιοθετούμε θεωρίες συνομωσίας. Ο αγώνας αυτός ήταν η αφορμή. Αλλά  τα βαθύτερα αίτια της «φυγής» του Μπούκοβι ήταν άλλα.  Μέλη της διοίκησης του ΘΡΥΛΟΥ δεν ήθελαν τον Μπούκοβι, επειδή ήταν εξαιρετικά δημοφιλής και ΑΓΑΠΗΤΟΣ στον κόσμο του ΘΡΥΛΟΥ. Συνεπώς «αυτοί» έμεναν στην αφάνεια. Υπήρχαν και  κάτι ψαροδέκανα που παρίσταναν τους «επαναστάτας». Έπρεπε να διαλύσουν τον ΘΡΥΛΟ, μπας και δει χαρά στα σκέλια της η ομάδούλα από του Γκύζη, της οποίας ετύγχαναν φανατικοί οπαδοί.
 
ΟΣΦΠ: ΒΑΛΛΙΑΝΟΣ ΓΚΑΊ΄ΤΑΤΖΗΣ ΖΑΝΤΕΡΟΓΛΟΥ ΟΡ.ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΜΙΛΗΣΗΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΟΥ ΓΙΟΥΤΣΟΣ ΣΤΟΛΙΓΚΑΣ ΜΠΑΡΜΠΑΛΙΑΣ Π.ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Γ.ΣΙΔΕΡΗΣ.
 
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΒΑΜΒΑΚΟΠΟΥΛΟΣ.
 


 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
 
 
 
03/12/1972  ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  8η Αγωνιστική  Πρωτάθλημα Α' Εθνικής  0-0
 




 
03/12/1989  ΗΡΑΚΛΗΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  12η Αγωνιστική  Πρωτάθλημα Α' Εθνικής  0-0
 
Στο 25' δεν δόθηκε πέναλτι σε ανατροπή του Δρακόπουλου από τον Δεληγιάννη. Σιγά μην το έδινε το ΚΟΥΕΡΒΟ Μπίκας, ο θαμώνας των δικαστηρίων του Κηφισού. Οπαδοί του ΠΑΟΚ δημιούργησαν επεισόδια, αφού είδαν τον αγώνα σαν ευκαιρία εκδίκησης, για κάποια γεγονότα που έγιναν στο Καραισκάκη στις 12/11/1989, και δεν υιοθετούμε. Υπήρχαν συμπλοκές με τα ΜΑΤ, δακρυγόνα, αυτά που περιγράφουμε δηλαδή ως «ομορφιές» του ποδοσφαίρου, τότε που ακόμα δεν υπήρχαν οι «καταστροφείς» Σωκράτης και Βαγγέλης και όλα ήταν αγγελικά πλασμένα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
 
 
ΟΣΦΠ: ΤΑΛΗΚΡΙΑΔΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ ΚΑΡΑΤΑΊ΄ΔΗΣ ΠΑΧΑΤΟΥΡΙΔΗΣ ΜΑΥΡΟΜΑΤΗΣ ΤΣΑΛΟΥΧΙΔΗΣ ΤΣΙΑΝΤΑΚΗΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ (88'ΜΟΥΣΤΑΚΙΔΗΣ) ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΤΕΤΑΡΙ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ (46'ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ). ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΙΜΡΕ ΚΟΜΟΡΑ.
 
ΗΡΑΚΛΗΣ: ΠΛΙΤΣΗΣ (28'ΓΚΙΖΕΛΗΣ) ΗΛΙΑΔΗΣ ΛΕΥΚΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ Γ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ Δ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΤΟΥΤΖΙΑΡΗΣ ΓΙΟΒΑΝΟΒΙΤΣ ΜΠΟΝΟΒΑΣ (62'ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ). ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΑΓΚΝΕ ΣΙΜΟΝΣΟΝ.
 
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΜΠΙΚΑΣ. ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 13.000
 



 
 
03/12/2000  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ  9η Αγωνιστική  Πρωτάθλημα Εθνικής Κατηγορίας   5 – 2  5' - 21' - 89' ΤΖΙΟΒΑΝΙ, 63' Τρούπκος, 72' ΝΙΝΙΑΔΗΣ, 85' ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ, 92' Σοάρες
 
ΟΣΦΠ: ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΑΥΡΟΓΕΝΙΔΗΣ (68'ΚΩΣΤΟΥΛΑΣ) ΓΕΩΡΓΑΤΟΣ ΚΟΝΤΗΣ ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ ΑΝΑΤΟΛΑΚΗΣ ΛΟΥΤΣΙΑΝΟ ΖΕ ΕΛΙΑΣ (46'ΠΟΥΡΣΑΝΙΔΗΣ) ΖΕΤΕΡΜΠΕΡΓΚ (59'ΝΙΝΙΑΔΗΣ) ΤΖΙΟΒΑΝΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ. ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΕΜΟΝΗΣ.
 
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΦΛΩΤΣΙΟΣ. ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 3.141
 
 
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ 4/12/2000
 
 
 
03/12/2005  ΑΙΓΑΛΕΩ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  12η Αγωνιστική  Πρωτάθλημα Α' Εθνικής  1-3   14' - 51' ΤΟΥΡΕ, 70' Μάριτς, 85' ΤΖΟΡΤΖΕΒΙΤΣ
 
ΟΣΦΠ: ΝΙΚΟΠΟΛΙΔΗΣ ΠΑΝΤΟΣ ΑΝΑΤΟΛΑΚΗΣ ΣΟΥΡΕΡ ΜΠΟΥΛΟΥΤ ΣΤΟΛΤΙΔΗΣ ΤΟΥΡΕ ΡΙΒΑΛΝΤΟ (82'ΚΑΦΕΣ) ΟΚΚΑΣ (70'ΜΠΑΜΠΑΓΚΙΝΤΑ) ΝΤΑΝΙ (90'ΜΑΡΙΤΣ) ΤΖΟΡΤΖΕΒΙΤΣ. ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΤΡΟΝΤ ΣΟΛΙΝΤ.
 
ΑΙΓΑΛΕΩ: ΣΙΝΤΙΜΠΕ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ ΖΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ ΨΩΜΑΣ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΡΙΤΣ ΟΜΟ ΦΩΤΑΚΗΣ ΜΑΝΟΥΣΑΚΗΣ (40'ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ) ΣΕΖΑΡΕΚ (58'ΠΟΠΟΦ) ΧΛΩΡΟΣ (80'ΣΑΓΑΝΑΣ). ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΖΑΚΑΣ.
 
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΤΕΡΟΒΙΤΣΑΣ. ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 2.520
 

Την ίδια μέρα η "ομαδάρα" του Μαλεζάνι έφαγε μια ξεγυρισμένη ΦΑΠΑ από τον Ατρόμητο. Ηθελαν και πρωτάθλημα τα παρτάλια με τα λάπατα για σήμα...

 
 
03/12/2008  ΜΕΤΑΛΙΣΤ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  4η Αγωνιστική Ομίλων E.L.  Europa League  1-0   87' Έντμαρ
 
Πάλι γκολ στο 87’. Πάλι αστείο γκολ.  Πάλι αστεία αμυντική συμπεριφορά.
 
ΟΣΦΠ: ΝΙΚΟΠΟΛΙΔΗΣ ΤΟΡΟΣΙΔΗΣ (80'ΠΑΝΤΟΣ) ΑΝΤΖΑΣ ΑΒΡ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΝΤΟΜΙ ΓΚΑΛΕΤΙ (70'ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ) ΝΤΟΥΝΤΟΥ ΠΑΤΣΑΤΖΟΓΛΟΥ ΤΖΟΡΤΖΕΒΙΤΣ ΜΠΕΛΟΥΤΣΙ ΝΤΙΟΓΟ. ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΕΡΝΕΣΤΟ ΒΑΛΒΕΡΔΕ.
 
ΜΕΤΑΛΙΣΤ: ΓΚΟΡΙΑΝΟΦ ΜΑ'Ι'ΝΤΑΝΑ Π.ΓΚΟΥΕΓΕ ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ ΓΚΑΝΤΣΑΡΤΣΙΚ (92'ΜΠΑΜΠΙΤΣ) ΣΛΙΟΥΣΑΡ ΒΑΛΑΓΙΕΦ ΜΠΟΡΝΤΙΟΝ ΤΖΑΚΣΟΝ (90'ΚΟΝΙΟΥΣΕΝΚΟ) ΕΝΤΜΑΡ ΦΟΜΙΝ (82'ΤΡΙΣΟΒΙΤΣ). ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΜΙΡΑΝ ΜΑΡΚΕΒΙΤΣ.
 
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΓΟΥ'Ι'ΛΙΑΜ ΚΟΛΟΥΜ(ΣΚΩΤΙΑ). ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 25.000.
 
 

 
03/12/2011  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ  12η Αγωνιστική  Superleague  2-0   61' ΠΑΝΤΕΛΙΤΣ, 74' ΤΖΕΜΠΟΥΡ
 
ΟΣΦΠ: ΜΕΓΕΡΙ ΤΟΡΟΣΙΔΗΣ ΑΒΡ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΡΚΑΝΟ ΧΟΛΕΜΠΑΣ ΠΟΤΟΥΡΙΔΗΣ (46'ΟΡΜΠΑ'Ι'Θ) ΜΑΝΙΑΤΗΣ ΑΜΠΝΤΟΥΝ ΙΜΠΑΓΑΣΑ (41'ΦΕΤΦΑΤΖΙΔΗΣ) ΤΖΙΜΠΟΥΡ (75'ΜΟΝΧΕ) ΠΑΝΤΕΛΙΤΣ. ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΕΡΝΕΣΤΟ ΒΑΛΒΕΡΔΕ.
 
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: ΜΠΛΑΖΙΤΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΟΣ ΕΤΖΕΓΚΟΥΕΛΕ ΝΤΟΛΕΖΑ'Ι' ΑΝΤΙ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΡΟΤΣΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ (83'ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ) ΜΠΟΥΜΑΛ ΚΑΜΑΡΑ (79'ΜΠΕΛΕΒΩΝΗΣ) ΧΑΡΙΣΤΕΑΣ (69'ΜΟΥΜΙΝ). ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΜΠΑΜΠΗΣ ΤΕΝΝΕΣ.
 
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΠΑΠΠΑΣ. ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 21.203
 
 
 
03/12/2018  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ  Super League 2018-2019   12η Αγωνιστική   2-1    11’ Ποντένσε, 25’ Γκερέρο / 70’ Καμαρά
Γήπεδο: «Γ. Καραϊσκάκης» - Διαιτητής: Στέφανος Κουμπαράκης (Θράκης)
 
Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Σισέ, Βούκοβιτς, Κούτρης, Καμαρά (64’ Νάτχο), Γκιγιέρμε, Ποντένσε, Ναουέλ (73’ Τοροσίδης), Φορτούνης (88’ Μπουχαλάκης), Γκερέρο.
 
Παναιτωλικός (Τραϊανός Δέλλας): Κυριακίδης, Χαντάκιας, Ρότσα, Μανά (83’ Γιαννιώτης), Ντα Σίλβα (57’ Μάλης), Γκουτιέρεζ, Λουσέρο, Μαρινάκης, Σοάρες, Μάζουρεκ, Μοράρ (68’ Καμαρά).
 
 

Σχόλια

Εικόνα Η ΡΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΚΚΙΝΗ ΘΡΥΛΕ ΟΛΕ ΟΛΕ

Πο πο Δια τι μου θυμησες τωρα? Το πρωτο ματς που ειδα τον ΘΡΥΛΟ απο κοντα. 3/12/2000 Ολυμπιακος-Καλαματα 5-2. Ηρθε στη Ροδο η ομαδαρα και θυμαμαι οτι καναμε σαν τρελοι για να δουμε τον ΘΡΥΛΟ απο κοντα. 10 χρονων ημουν τοτε και παραμιλουσαμε μεχρι το τελος της σχολικης χρονιας για εκεινο το παιχνιδι. Δεν ηταν και καποιο σημαντικο παιχνιδι αλλα περιγραφω τα αισθηματα μου για να δειξω ποσο σημαντικο πραγμα ειναι για τον καθενα μας ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. Ειμαι σιγουρος οτι και αλλοι πολλοι αισθανθηκαν τετοια πραγματα οταν ειδαν τον ΘΡΥΛΟ απο κοντα για πρωτη φορα.

Και μετα απο αυτο περιμενα υπομονετικα πως και πως για να παρω το βαπτισμα του πυρος και στο Ναο. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΟΚ 5-1 στις 30/10/2004 (αν δεν κανω λαθος). Η αδερφη μου ειχε ερθει στην Αθηνα για σπουδες εκεινη την χρονια και μου ειχε υποσχεθει οτι θα μας βρει εισιτηρια. Ανεβαινω Αθηνα με τον πατερα μου και παμε πρωι πρωι στο Ναο (δεν αντεχα να περιμενω). Για το ματς τι να πω? Ονειρικο, νομιζες και ολα μου τα ονειρα εγιναν πραγματικοτητα. Μετα παμε σε μια ταβερνουλα στον Πειραια που ειχε ορχηστρα και μολις με βλεπουν (ερυθρολευκος) απο το κεφαλι μεχρι τα παπουτσια αρχιζουν και τραγουδανε Περαια μου Περαια μου με το Σαρωνικο σου που εχεις για καμαρι σου τον Ολυμπιακος σου. Απλα ονειρο.

Μετα πια περιμενα πως και πως να γινω φοιτητης μονο και μονο για να εχω την δυνατοτητα να βλεπω τον Ολυμπιακο σε Ελλαδα και εξωτερικο (αν και ημουν Βορεια Ελλαδα).

Και κατι τελευταιο παιδια.Οσοι εχετε επαφες με ΓΑΥΡΟΥΣ της επαρχιας και της περιφερειας μπορειτε να καταλαβετε ποση τρελα και καψα εχουν για να δουν τον Ολυμπιακο απο κοντα. Φυσικα δεν λεω οτι ειναι περισσοτερο Ολυμπιακοι απλα πολλα παιδια δυσκολευοντε να βρουν εισιτηρια αν δεν ανηκουν σε συνδεσμο.

Συγγνωμη αν σας κουρασα, απλ μου βγηκε και τα εγραψα, αυτα. Αυτο ειναι ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, τετοιες μικρες ομορφες στιγμες για τον καθενα μας. Αλλωστε, δεν ξερω τι ειναι αυτο που συμβαινει και μ αρρωσταινει και μου χει παρει το μυαλο...

Εικόνα ΔΙΑΣ

οι γαυροι της επαρχιας ειναι οτι πιο αγνο εχει απομεινει στην ελληνικη κοινωνια φιλε μου

Εικόνα john_7

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ! ! ! ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΠΟΜΩΝΗ ΤΗΣ ΧΑΝΟΥΜΙΣΑΣ ΣΤΟ 1-4 ΤΟΥ 1967 ΜΠΗΚΕ ΣΤΟ 8' ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΟ 19' ΙΣΟΦΑΡΙΣΑΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΟΥΤΣΟ. ΦΙΛΙΚΑ & ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΑ ΓΙΝΝΗΣ. ΥΓΕΙΑ & ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ! ! ! !

Εικόνα ΔΙΑΣ

σωστος! ο "δαίμων του πληκτρολογίου" θα λέγαμε αν ήμασταν ΑΡΔ

Εικόνα savvas gridlock

Και βέβαια να δώσουμε τα συγχαρητήριά μας σε ορισμένες πριμαντόνες του τότε Ολυμπιακού, που εξυπηρέτησαν μια χαρά τα σχέδια των παραγοντάρων μας που θέλανε να φάνε τον Μπούκοβι, αλλά και των ''Επαναστατών'' της δεκάρας. Κάποια στιγμή θα πρέπει να ανοίξουν τα στόματα, όσο είναι εν ζωή ακόμη. Αν βρουν τον ανδρισμό να το κάνουν.

Εικόνα savvas gridlock

Γελοία χουντικά αποβράσματα...

Εικόνα ΔΙΑΣ

που στο θεμα ΚΟΥΔΑ στηριξαν τη ΔΕΚΟ του Βορρά. αλλα τα μπουγατσαν κι εδώ βγάζουν γλώσσα!