Σαν Σήμερα 27/12



Χρόνια πολλά σε όλο τον κόσμο και ….  Ιστορίας ΘΡΥΛΟΥ συνέχεια…
(δεξί κλικ-άνοιγμα σε νέα καρτέλα πάνω στις φωτογραφίες, για να διαβαστούν πιο άνετα)
  
27/12/1970  ΑΡΗΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  13η Αγωνιστική  Πρωτάθλημα Α' Εθνικής  0-0
 
Για να συνειδητοποιήσουμε σε τι κατάσταση είχε κατρακυλήσει ο ΘΡΥΛΟΣ (12ος μετά από αυτό τον αγώνα), η ισοπαλία από τον Άρη στη Θεσσαλονίκη θεωρήθηκε ΑΘΛΟΣ!. Την ίδια μέρα κούλα και παναθηναικούλης ήρθαν ισόπαλοι 1-1, με την ΑΘΛΗΤΙΚΗ να τονίζει στο πρωτοσέλιδο ότι «ΕΠΑΙΞΑΝ ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΤΙΜΙΑ». Γιατί άραγε; Υπήρχαν μεταξύ τους αγώνες που δεν ήταν «ΚΑΘΑΡΟΙ ΚΑΙ ΤΙΜΙΟΙ»; Εποχές προ Κόκκαλη και Μαρινάκη, που όλα «έλαμπαν από πάστρα» …..
 





 
27/12/1981  ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  13η Αγωνιστική  Πρωτάθλημα Α' Εθνικής   2 – 1   39' Παπαγεωργίου, 47' ΒΑΜΒΑΚΟΥΛΑΣ, 78' Ανανιάδης
 
 
"Κουτή" ήττα του ΘΡΥΛΟΥ στα Γιάννενα.
 



 
 
Είχαμε και «ομορφιές» του ποδοσφαίρου την ίδια μέρα. Είπαμε! "Το ελληνικό ποδόσφαιρο το κατέστρεψε ο Κόκκαλης και το αποτέλειωσε ο Μαρινάκης". Φωτογραφία από τον αγώνα Εθνικού ΑΕΚ 0-2 στο Καραισκάκη. Οι παίχτες του Εθνικού έχουν «πολιτισμένο διάλογο» με τον διαιτητή του αγώνα. Το ψιλοέσφαξε το εθνικάκι ο ΚΟΡΑΚΑΣ, αλλά ποιος ασχολείται αν δεν υπάρχει ολυμπιακός στο στόρι;
 
 
Στις Σέρρες (1-1 με τον παναθηναικούλη), ευγενής φίλαθλος (και όχι αλήτης ολυμπιακός) πετάει αναπτήρα, ο οποίος βρίσκει τον Γαλάκο στο κεφάλι. Η φωτογραφία τα λέει όλα, τότε που κουμάντο στο ελληνικό ποδόσφαιρο έκανε ο Βαρδινογιάννης.

 
27/12/1982  ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  11η Αγωνιστική  Πρωτάθλημα Α' Εθνικής  0-2   44' ΜΙΧΟΣ, 80' ΓΟΥΝΑΡΗΣ
 
20.000 εισιτήρια στη Νέα Σμύρνη! Άλλες εποχές, άλλα οικονομικά δεδομένα. Η ουσιαστική διαφορά όμως : χωρίς «ειδικούς» στα ραδιόφωνα, χωρίς ΑΡΔ, χωρίς κανάλια, χωρίς γραμμές για τα offside, χωρίς κριτικούς διαιτησίας, χωρίς ΔΙΚΕΣ!
 
Μία αγωνιστική πριν το ντέρμπι με τον παναθηναικούλη, ο ΘΡΥΛΟΣ πέρασε από τη Νέα Σμύρνη με νίκη 0-2 επί του σκληροτράχηλου Πανιώνιου. Το Ελληνικό Ποδόσφαιρο όμως συγκλονίζεται από ένα ακόμα ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ. Την «ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΠΟΥΜΠΛΗ» από το Αιγάλεω, το γνωστό ινδιάνικο χωριό….
 






 
Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ στο πρωτοσέλιδό της προαναγγέλλει την έκδοση της απόφασης. Η ΠΑΕ παναθηναικούλης (ο Βαρδινογιάννης δηλαδή) βγάζει ανακοίνωση με την οποία γελάνε όλες οι ινδιάνικες φυλές των Ινκας περιλαμβανομένων, αφού φτάνει στο σημείο να αποκαλεί «εμπαθείς εξυγιαντές» αυτούς που αρνούνται να πιστέψουν ότι ο Χουάν Ραμόν Ρότσα έπαιζε βόλους στα πέριξ της Θηβών.
 


 
 
 
27/12/1987  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ  12η Αγωνιστική  Πρωτάθλημα Α' Εθνικής  2-0   1' ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ, 70' ΜΟΥΣΤΑΚΙΔΗΣ
 
Στη 12η αγωνιστική έφτασε το πρωτάθλημα για να κάνει την πρώτη του νίκη ο ΘΡΥΛΟΣ. Τραγικό! Περισσότεροι από 65.000 ΓΑΥΡΟΙ στο ΟΑΚΑ, για 70.000 κάνει λόγο η ΑΘΛΗΤΙΚΗ (εισιτήρια 60.976). ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ!
 
Αναλυτικά για τον αγώνα στο κείμενο του Σάββα
http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/130225/gayroi-neas-kai-palaias-kopis
 






 

Σχόλια

Εικόνα redismagik

αλλα χρονια άλλες συμπεριφορές . βλέπω την ομάδα από το 86 και μέχρι σήμερα ανατριχιάζω όταν βλέπω στη φυσούνα την έξοδο τον παιχτών μας . πέρασα τα πέτρινα χρονια διπλα στην ομάδα . ποτε δεν έβαλα κριτήριο για την παρουσία μου ποιος διοικούσε ποιος έπαιζε ποιος προπονούσε την ομάδα . έτσι μέχρι σήμερα ... ! εγώ θεωρώ σαν ηθικό χρέος το να είμαι στο γήπεδο . μπορεί να είμαι λάθος αλλα όπως προείπα είμαι γαλουχημένος σε αλλα χρονια .