ΠΟΡΙΣΜΑ ΟΡΚΩΤΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ: ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΡΗΤΗΣ



Με αφορμή την εμφάνιση των λαλαλάδων δημοσιογράφων Ραπτόπουλου-Πετρουλάκη μαζί με τον Αντώνη Πίκουλα του ''ΓΑΥΡΟΥ'' χθες στην αθλητική εκπομπή Derby στο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤV, όπου ο καραγκιόζης Πετρουλάκης αναφέρθηκε στα ''χαρισμένα χρέη του Κοσκωτά στον Ολυμπιακό'', τηλεφώνησε ένας ''ντροπιασμένος'' Ολυμπιακός λίγο αργότερα στην εκπομπή των ΑΚΗ-ΤΑΚΗ και αναφέρθηκε στο περιστατικό, μιλώντας με τύψεις για το ότι ''η Πολιτεία μας χάρισε χρέη και όταν το ανέφερε αυτό ο Πετρουλάκης στον Πίκουλα, ο Πίκουλας δεν ήξερε τι να πει''. Έχουμε δει σε σειρά άρθρων το ότι ο Ολυμπιακός πλήρωσε ΟΛΑ τα χρέη του και πως αυτά που εμφανίζονταν ως ''χρέη'', στην ουσία ήταν ανύπαρκτα. Σήμερα θα δούμε την επιβεβαίωση, μέσα από το πόρισμα των ορκωτών λογιστών που διενήργησαν έλεγχο στα οικονομικά της ΠΑΕ Ολυμπιακός αφότου ξέσπασε το σκάνδαλο Κοσκωτά, την περίοδο Οκτωβρίου 1988-Φεβρουαρίου 1989. Παίρνουμε το πόρισμα μέσα από μία ''αντικειμενική'' εφημερίδα και όχι μέσα από το ''ΦΩΣ'', για να μην πει κανείς ''αυτά τα λένε οι γαύροι, δεν ισχύουν'' (δεξί κλικ-άνοιγμα σε νέα καρτέλα πάνω σε όλες τις φωτογραφίες, ακόμη κι αν δεν μπορεί να πατήσει κανείς επάνω τους, για να μεγεθυνθούν και να διαβαστούν πιο άνετα).
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΙΛΑΘΛΟΣ 17-2-1989
 

 

 

 

 

 

 
Ουσιαστικά, τα χρήματα που αξίωνε η Τράπεζα Κρήτης από τον Ολυμπιακό, ήταν ένα πολύ μικρό κλάσμα όσων ''κονόμησε'' από την εμπλοκή του τότε προέδρου της Γιώργου Κοσκωτά στην ΠΑΕ Ολυμπιακός, όπως έχουμε δει. Επίσης, το Κράτος αξίωνε φόρους για παίκτες που έφυγαν από τον Ολυμπιακό και υποτίθεται ότι είχαν έρθει λεφτά στα ταμεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός γι'αυτό το λόγο, όμως στην πράξη όχι μόνο δεν είχαν μπει λεφτά στα ταμεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός από άλλες ΠΑΕ, αλλά πλήρωνε κι από πάνω ο Κοσκωτάς, για να μοιράζει παίκτες δεξιά κι αριστερά, όπως έχουμε δει. Σήμερα βλέπουμε ότι ακόμη και τυπικά να το δει κανείς, όλες οι ταμειακές διευκολύνσεις του Κοσκωτά (που έγιναν με χρήματα από τις καταθέσεις της Τραπέζης Κρήτης που βούτηξε) προς την ΠΑΕ Ολυμπιακός είναι άκυρες και η Τράπεζα δεν μπορούσε να διεκδικήσει τα χρήματα που ισχυρίζονταν οι άνθρωποί της ότι έφυγαν παρανόμως από τα ταμεία της, για έξοδα που αφορούσαν την ΠΑΕ Ολυμπιακός (αγορά παικτών κτλπ.).
 
Πετρουλάκη προπαγανδιστή και ''ντροπιασμένοι'' νεόγαυροι, αφήστε το τι λέμε εμείς οι Ολυμπιακοί, που έχουμε συμφέρον να πάρουμε το μέρος του Θρύλου και διαβάστε το τι λέγανε τότε οι ορκωτοί λογιστές για τα ''χρέη'' του Ολυμπιακού. Ποιον να πιστέψουμε, τους αρμοδίους ή τους ψεύτες;

Σχόλια

Εικόνα tsalouxidis

Ο Μπουγάτσας με το Ντρούλινγκ τί άποψη έχουν για τα χρέη του Ολυμπιακού;Ρωτήστε κάποιος να μάθουμε τί πιστεύει ο Μπουγάτσας γι'αυτό το θέμα

Εικόνα Η ΡΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΚΚΙΝΗ ΘΡΥΛΕ ΟΛΕ ΟΛΕ

Σαββα εχω χασει λιγο την μπαλα. Ποσες ρυθμισεις χρεων ειχαν γινει εκεινη την εποχη και ως προς ποιους? Το μονο που ξερω ειναι οτι ο Ολυμπιακος ξεπληρωσε το Δημοσιο στις αρχες του 2000 (αν δεν κανω λαθος) γιατι ειχα διαβασει μια συνεντευξη του Πετρου Κοκκαλη.

Εικόνα savvas gridlock

Τρεις ρυθμίσεις έγιναν. Η πρώτη το καλοκαίρι του 1990, όταν το Δημόσιο έδωσε εγγυητική επιστολή ύψους 2,5 δισ. δραχμών στην Τράπεζα Κρήτης, με αποτέλεσμα η Τράπεζα Κρήτης να παραιτηθεί από κάθε δικαίωμα συντηρητικής κατάσχεσης σε περιουσιακό στοιχείο της ΠΑΕ Ολυμπιακός το Δεκέμβριο του 1990 (φυσικά δεν έχει πάρει φράγκο η Τράπεζα από το Δημόσιο, επειδή και η ίδια η Τράπεζα χρωστάει πολλά δισ. δραχμές στο Δημόσιο). Αυτή η ρύθμιση έγινε για να μπορέσει να κάνει μεταγραφές ο Ολυμπιακός και να πληρώσει μισθούς, επειδή η Τράπεζα έβαζε χέρι από το Δεκέμβριο του 1989 μέχρι το καλοκαίρι του 1990 σε όλα τα έσοδα της ΠΑΕ. Με αυτήν τη ρύθμιση πουλήθηκε ο Ντέταρι στην Μπολόνια και αγοράστηκαν οι Προτάσοφ-Λιτόφτσενκο-Σάβιτσεφ )βέβαια ο Ανάργυρος δεν πλήρωσε ούτε αυτούς, ούτε τις ομάδες τους, ο Κόκκαλης τους πλήρωσε τον Απρίλιο του 1992). Η δεύτερη ρύθμιση έγινε το Φεβρουάριο του 1992, από τον υπουργό Οικονομικών της κυβέρνησης Μητσοτάκη Παλαιοκρασσά και τον υφυπουργό Αθλητισμού Παπαγεωργόπουλο και αφορούσε πληρωμή όλων των προστίμων για φόρους που έφταναν στο 20% του αρχικού χρέους (και όχι χάρισμά τους), ρύθμιση για πληρωμή σε 60 δόσεις του φόρου μισθωτών υπηρεσιών και σε 90 δόσεις του ΦΠΑ, που δεν είχαν καταβληθεί. Η τρίτη ρύθμιση είναι η γνωστή, τον Ιούλιο του 1993.

http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/131113/i-rythmisi-ton-xreon-...

Η δεύτερη και η τρίτη ρύθμιση αφορούσαν όλες τις ΠΑΕ, αφού δεν χρώσταγε λεφτά μόνον η ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Εικόνα Η ΡΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΚΚΙΝΗ ΘΡΥΛΕ ΟΛΕ ΟΛΕ

Ευχαριστω Σαββα. Κατατοπιστικος οπως παντα. Θαυμαζω τους ΓΑΥΡΟΥΣ που εζησαν εκεινη την εποχη και ευχομαι να μην τα ξαναζησει καμια γενια Ολυμπιακων αυτα τα περιστατικα. Και οσο τα διαβαζω αυτα, τοσο πιο πολυ θελω να ορμηξω στα βαζελογαυρακια που γκρινιαζουν. Γιατι γκρινιαζουν? Επειδη παιρνουμε πρωταθληματα και ειμαστε σωστο μαγαζι. Προσπαθω να καταλαβω εδω και πολλα χρονια το μελαγχολικο βλεμμα του πατερα μου οταν μιλαει για τα "πετρινα" χρονια και καταλαβαινω οτι ειναι κατι πολυ παραπανω απο την ελλειψη τιτλων...

Εικόνα savvas gridlock

Kάποιοι άλλοι Στέλιο μας λένε ''μακάρι να γυρίσουμε στα πέτρινα, να ξαναγίνουμε οπαδοί''. Γίνεσαι τρομερός οπαδός αν πας μέσα στον Πειραιά, στη Νεάπολη της Νίκαιας, να παίξεις με τον Ιωνικό και σου φωνάζουν ειρωνικά οι Power Rangers ''έξω οι τσάτσοι του Βαρδινογιάννη''. Ο Κανελλάκης του Ιωνικού ήταν πιο ισχυρός οικονομικά από τον Ανάργυρο Σαλιαρέλη του Ολυμπιακού. Ξέρεις τι οπαδάρα γίνεσαι με τέτοια σκηνικά; Γαμάς και δέρνεις.

Ακρυλικός στόκος, για όλα τα μερεμέτια...

Εικόνα Η ΡΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΚΚΙΝΗ ΘΡΥΛΕ ΟΛΕ ΟΛΕ

Απιστευτα σκηνικα, πραγματικα μεγαλοι μαγκες οι ΓΑΥΡΟΙ που τα εζησαν αυτα και περασαν δεκαδες μαρτυρια (σε εισαγωγικα). Σαββα κατι ασχετο, η εκπομπη των ΑΚΗ-ΤΑΚΗ δεν ανεβαινει πια στο youtube ε? Κατι ειχε πει ο ΑΚΗΣ για τα δικαιωματα. Κριμα γιατι εμεις στην επαρχια που δεν πιανουμε το καναλι, δεν μπορουμε να δουμε αλλιως την εκπομπη.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Όντως, την ψάχνω κι εγώ για μέρες την εκπομπή αλλά δεν τη βρίσκω. Πώς θα γίνει ρε παιδιά να τη δούμε; Δε γίνεται να την ανεβάζετε στο site, όπως κάνατε στην αρχή;

Εικόνα Η ΡΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΚΚΙΝΗ ΘΡΥΛΕ ΟΛΕ ΟΛΕ

Παρεμπιπτοντως χθες ο Κλαρκ ηταν πολυ καλος με 19 στις 31 επιθεσεις. Μακαρι να με διαψευσει και να με αναγκασει να κωλοτουμπιασω.