Σαν Σήμερα 11/1



Ιστορίας ΘΡΥΛΟΥ συνέχεια…
(δεξί κλικ-άνοιγμα σε νέα καρτέλα πάνω στις φωτογραφίες, για να διαβαστούν πιο άνετα)
 
11/01/1934  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΦΑΛΗΡΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ  7η Αγωνιστική  Πρωτάθλημα Πειραιώς  2-0  ('Ανευ Αγώνος)
 
11/01/1959 ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  Κύπελλο Χριστουγέννων    0-1    (Δημοτικό Γήπεδο Λεωφόρου)    73' Γκαβέτζος
 
 
11/01/1976  ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  12η Αγωνιστική  Πρωτάθλημα Α' Εθνικής  0-0
 
Σε ΚΟΛΑΣΗ αγωνίστηκε ο ΘΡΥΛΟΣ, διαβάζουμε στην ΑΘΛΗΤΙΚΗ. Οι ποδοσφαιριστές των Σερρών χτυπούσαν στο ψαχνό. Ο ΘΡΥΛΟΣ δε μάσησε όμως. Και θα έφευγε με τη νίκη αλλά η σουτάρα του Καραβίτη "τράνταξε" το δοκάρι. Τα βαζελολάγνα ΑΡΔακια όμως, ακόμα κλαψουρίζουν για την φυσούνα της Ριζούπολης....
 




 
11/01/1981  ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  17η Αγωνιστική  Πρωτάθλημα Α' Εθνικής  0-1  88' ΚΥΡΑΣΤΑΣ
 
ΟΣΦΠ: ΣΑΡΓΚΑΝΗΣ ΚΥΡΑΣΤΑΣ ΒΑΜΒΑΚΟΥΛΑΣ ΣΤ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΝΟΒΟΣΕΛΑΤΣ ΜΙΧΟΣ (72'Π.ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ) ΠΕΡΣΙΑΣ ΓΑΛΑΚΟΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΟΡΦΑΝΟΣ (76'ΛΕΜΟΝΗΣ) ΑΛΣΤΡΟΜ. ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΚΑΖΙΜΙΡ ΓΚΟΡΣΚΙ.
 
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ-ΑΡΓΥΡΙΟΥ.
 




 
Την ίδια μέρα, όπως βλέπουμε, ο γνωστός οπαδός του παναθηναικούλη, "πρωθυπουργός" των λακόστ, Γ. Ράλλης, τίμησε τη ΔΕΚΟ με την παρουσία του, βαφτίζοντας το Δημοτικό Γήπεδο της Λεωφόρου, σε "Στάδιο Απ. Νικολαίδης".
 
 
 
11/01/1992  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΟΚ  15η Αγωνιστική  Πρωτάθλημα Α' Εθνικής  3-2   13' Αναστασιάδης, 17' ΤΣΑΛΟΥΧΙΔΗΣ, 29' ΣΑΒΙΤΣΕΦ, 82' ΠΡΟΤΑΣΟΦ, 90' Λαγωνίδης
 
Λεπτομέρειες στο κείμενο του Σάββα
http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/130111/san-simera-fobos-kai-tromos-gia-ta-paokakia
 
ΟΣΦΠ: ΤΑΛΗΚΡΙΑΔΗΣ ΒΛΑΧΟΣ ΚΑΡΑΤΑΊ΄ΔΗΣ ΜΑΥΡΟΜΑΤΗΣ (54'ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ) ΤΣΑΛΟΥΧΙΔΗΣ ΛΙΤΟΦΤΣΕΝΚΟ ΤΣΙΑΝΤΑΚΗΣ ΚΩΦΙΔΗΣ ΠΡΟΤΑΣΩΦ ΧΑΤΖΙΔΗΣ ΣΑΒΙΤΣΕΦ (82'ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ). ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΟΛΕΓΚ ΜΠΛΑΧΙΝ.

ΠΑΟΚ: ΓΚΑΜΠΡΙΤΣ ΤΟΥΡΣΟΥΝΙΔΗΣ ΑΛΕΞΙΟΥ ΜΗΤΣΙΜΠΟΝΑΣ ΠΛΙΤΣΗΣ ΛΑΓΩΝΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ [46'ΜΑΛΙΟΥΦΑΣ(82'ΧΙΟ­ΝΑΣ)] ΣΚΑΡΤΑΔΟΣ ΤΖΟΥΡΤΖΕΒΙΤΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ ΛΕΟΝΤΙΑΔΗΣ.
 
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΝΑΖΙΡΗΣ. ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 18.004

Στους μπουγατσομάχους "έφταιξε" και ο γνωστός "εθνικάρας" Γιαννης Ματζουράνης και άρχισαν τις απειλές.... 

 
 
11/01/1998 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΒΕΡΟΙΑ  17η Αγωνιστική  Πρωτάθλημα Α' Εθνικής  4-1   38' - 43' ΙΒΙΤΣ, 49' Τσαλουχίδης, 73' ΤΖΟΡΤΖΕΒΙΤΣ, 87' Μαλλούς (Αυτ.)
 

 
Την ίδια μέρα η "ομαδάρα" του παναθηναικούλη έφερνε ισοπαλία 0-0 στον Πύργο με αποκαρδιωτική εμφάνιση. Μόνοι τους τα έγραφαν. Κατά τα άλλα τους έφταιγε η "παράγκα"...
 
 
 
11/01/2004  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΟΚ  16η Αγωνιστική  Πρωτάθλημα Α' Εθνικής  1-2   66' ΚΑΣΤΙΓΙΟ, 68' Σαλπιγγίδης, 86' Σπάσιτς
 
Ο Βενετίδης απλά κοίταζε. Και στα δυο γκολ. Στο δεύτερο γκολ πάντως, ήταν ομαδική η προσπάθεια για να σκοράρει ο παοκούλης. Τόσο ο Ανατολάκης όσο και ο Ελευθερόπουλος ήταν αλλού. Μπορεί να έψαχναν τον Βενετίδη. Ο Τοχόρουγλου έβγαλε δυο απίστευτες φάσεις γλιτώνοντας τον παοκούλη. Ο Καφές είχε δοκάρι και στην επιστροφή ο Καστίγιο αστόχησε σε άδειο τέρμα. Αν είχε έρθει αυτό το τρίποντο, ο Δούρος θα ήταν ακόμα μια πράσινη γραφική καρικατούρα απλά..
 
ΟΣΦΠ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΤΟΣ ΑΝΑΤΟΛΑΚΗΣ ΒΑΛΛΑΣ ΒΕΝΕΤΙΔΗΣ ΚΑΡΕΜΠΕ (34'ΚΑΦΕΣ) ΣΤΟΛΤΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ (57'ΓΕΩΡΓΑΤΟΣ) ΤΖΟΡΤΖΕΒΙΤΣ ΚΑΣΤΙΓΙΟ (75'ΚΟΥΖΜΠΑ) ΤΖΙΟΒΑΝΙ. ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΟΛΕΓΚ ΠΡΟΤΑΣΩΦ.
 
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 9.164
 
 
Μέσα στη τρελή χαρά η ΑΡΔοφυλλάδα! Πιο πολύ χάρηκε, επειδή 800 συνεργάτες της ΓΑΔΑ, με πράσινα κασκόλ, "ακύρωσαν τα αστεία μέτρα του Λιάνη". Δηλαδή παρά την απαγόρευση των μετακινήσεων αυτοί πηγαν στην Ξάνθη. Ο μοναδικός λόγος που πάρθηκε η απόφαση του Λιάνη, ήταν για να μην πάμε εμείς στη Λεωφόρο, ώστε να κάνει ο Δούρος της δουλειά του...
 
 
 
  
11/01/2012  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ  Προκριματική Φάση 16  Κύπελλο Ελλάδος  3-0   10' - 56' ΠΑΝΤΕΛΙΤΣ, 21' ΦΟΥΣΤΕΡ
 
ΟΣΦΠ: ΜΕΓΕΡΙ ΧΑΒΙΤΟ ΑΒΡ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ (74'ΒΑΛΕΡΙΑΝΟΣ) ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ ΠΟΤΟΥΡΙΔΗΣ ΜΟΝΤΕΣΤΟ (67'ΜΑΚΟΥΝ) ΓΕΣΤΕ ΑΜΠΝΤΟΥΝ ΦΟΥΣΤΕΡ ΜΟΝΧΕ ΠΑΝΤΕΛΙΤΣ (57'ΙΜΠΑΓΑΣΑ). ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΕΡΝΕΣΤΟ ΒΑΛΒΕΡΔΕ.
 
ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ: ΚΑΣΜΕΡΙΔΗΣ ΚΑΛΑΜΙΩΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ (62'ΝΙΚΟΛΑΟΥ) ΣΥΡΟΣ ΠΑΓΩΝΗΣ ΣΚΟΝΔΡΑΣ ΨΙΑΝΟΣ ΣΤΑΜΠΟΛΖΙΕΦ (46'ΒΑΓΓΕΛΗΣ) ΖΟΥΜΠΟΥΛΑΚΗΣ ΡΟΚΑΣΤΛ (78'ΒΛΑΧΟΣ) ΝΤ'ΑΚΟΛ. ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΛΥΣΑΝΔΡΟΣ ΓΕΩΡΓΑΜΛΗΣ.
 
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΚΟΜΙΝΗΣ. ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 6.818
 
 
 
Την ίδια μέρα ο παναθηναικούλης τον ήπιε στη πλατεία (τον φραπέ... μη πάει αλλού το μυαλό σας..). Πόσο αδικημένος αυτός ο παναθηναικούλης από την παράγκα!
 
 
 
11/01/2015  ΞΑΝΘΗ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  11η Αγωνιστική SuperLeague (εξ αναβολής)   1-3   82' Λουσέρο , 19' - 53' Μήτρογλου, 30' Ντοσεβί
 
 
Εκεί που ο παοκούλης και ο παναθηναικούλης, αυτοί οι τεράστιοι αλλά αδικημένοι από τη «παράγκα», το ΘΕΟ και τη κενωνία σύλλογοι, ΦΑΓΑΝΕ ΝΤΟΡΤΙΑ, ο ΘΡΥΛΟΣ πέρασε με ΤΡΙΜΠΑΛΟ, αφού δε μάσησε στα τσεκούρια του «παραρτήματος». Στη πιο κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος η ομάδα έβγαλε ΜΑΓΚΙΑ, ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ και έπαιξε στρωτή μπαλίτσα, με τη συμπαρτάσταση του ΚΟΣΜΟΥ μας που βρέθηκε στη Ξάνθη, για να αποδείξει για μια ακόμα φορά, ΟΤΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ!

 
Τα πρωτοσέλιδα των ΑΡΔοφυλλάδων τα κρατάμε, να τους τα τρίβουμε στη μούρη, όταν θα αρχίσουν να ξαναμιλάνε για αναξιόπιστο πρωτάθλημα, "κόκκινη ΕΠΟ", "εγληματικές" οργανώσεις και όλα τα γνωστά ΘΡΥΛΟΦΟΒΙΚΑ τσιτάτα τους, απου αντιγράφουν από ΣΚΑΙ-σκονάκια...
 

 

Σχόλια

Εικόνα Ψηλός

Θυμάμαι σαν τώρα το ματς με τον Ο.Φ.Η. του Βορρά το '03-04. Για να καταλάβετε πόσο ανοργάνωτη και ασταθής ήταν η ομάδα εκείνη τη σαιζόν, με τις συνεχείς αλλαγές προπονητών και το κακό κλίμα (Ελευθερόπουλος - Άντζας) κλπ, παρότι είχε καλούς παίχτες, έχω ακούσει από ΠΑΟΚτζή ότι ο Γ.Χ. Γεωργιάδης, ΠΟΥ ΤΟΤΕ ΗΤΑΝΕ ΠΑΙΧΤΗΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, όταν έβαλε το 1-2 ο Σπάσιτς στο 86', εκείνος ήτανε στον πάγκο και σηκώθηκε πάνω και πανηγύριζε. Ξαναλέω, την ιστορία μου την έχει πει ΠΑΟΚτζής λίγα χρόνια αργότερα και με περηφάνια στο μάτι σε στυλ "Δε θα ξεχάσω ποτέ την ιστορική αυτή νίκη...". Δεν τον αδικώ, έτσι μετρημένες στα δάχτυλα που είναι οι νίκες τους εναντίον μας, λογικό είναι να κάνουνε σα λιγούρια κάθε φορά. Όσο για την ιστορία με το Γ.Χ., δεν το θεωρώ εντελώς απίθανο να συνέβη στ' αλήθεια. Και ο ίδιος αλλά και ο Καφές, ο Νταμπίζας, ο Σφακιανάκης κ.ά. έχουνε βγάλει χολή κατά του Θρύλου μολονότι είχανε φάει ψωμί στην ομάδα μας. Ψευτοϊδεολόγοι, παραδόπιστοι, κομπλεξικοί...