MIGUEL GONZALEZ KAI Α.Ρ.Δ… “DR. JEKYLL… AND MR. HYDE…”



Γράφει ο Alexandr Roman.
 
«Υπάρχουν και κάποιοι που είναι χειρότεροι απ’ τους ανίκανους.
Υπάρχουν εκείνοι που είναι ικανοί για όλα…!!!»
 
Αν θα έδινα ένα τίτλο…
σε όλο αυτό τον ορυμαγδό, το σύστριγκλο και την οχλοβοή- χάβρα Ιουδαίων…
που προκλήθηκε με την λύση της συνεργασίας μεταξύ της ομάδας μας και του  Μίτσελ…καθώς και την αυστηρή κριτική έως και βίαια «επίθεση» που δέχθηκε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού…από λογής λογής αφιονισμένους….αλλά ακόμα και από «φίλια πυρά…»,
ο τίτλος μου θα ήταν αυτός….
«Τσιμπούκια στη λίμνη με τα πιράνχας…»  
ή έστω αυτός: «Παρτούζες στη σπηλιά με τις αρκούδες …».
Κι αυτό γιατί αναπαρήχθησαν τις τελευταίες ημέρες Δράκοι με τη σέσουλα… ευφάνταστα, μαζικής παραγωγής και χαμηλής αισθητικής σενάρια…  κακής ποιότητας άρθρα, δηλώσεις,  κριτικές, σχόλια… με απουσία ευθυκρισίας και ορθοφροσύνης,  με μωροπιστία, και αντιορθολογισμό…. απο κάθε αυθεντία… «που θέλει πάνω απ όλα το καλό του Ολυμπιακού…και μόνο αυτό…!!!»
(με κυνισμό και ειρωνεία το παραπάνω σχόλιο….)
Αμήχανος, απροετοίμαστος και άφωνος παρακολούθησα κι εγώ την εξέλιξη του εν λόγω φαινομένου….
 
Σενάρια συνομωσίας…
μέσα  από Λιακούριες θεωρίες περί Νεφελίμ και Ελοχίμ…
που συνδυάζουν την φαντασία του George Lucas την σπλατεροσύνη του George Romero την αισθητική του Ed Wood και τα δραματικά αποτελέσματα του Battlefield Earth.
Θεοποίησαν ξαφνικά τον Μίτσελ ενώ αυτοί οι ίδιοι με την μνήμη χρυσόψαρου…τον καταδίκαζαν…και μάλιστα στο κοντινό παρελθόν…. όταν η εικόνα της ομάδας ήταν από αρνητική μέχρι αποκρουστική.
Εν μια νυκτί μεταμορφώθηκαν σε ασπίδα προστασίας του…
Αρχισαν να εκμεταλλεύονται το δέσιμο και την ευαισθησία των οπαδών του Ολυμπιακού με τον εν λόγω άνθρωπο και προπονητή… και σαν ύαινες που οσμίζονται ψοφίμια, μέσω της πονηρίας τους…έσπευσαν να εκμεταλλευτούν  το συναίσθημα και την ανασφάλεια αυτών των οπαδών… και στρέφοντάς τους κατά του προέδρου… ο οποίος είναι και ο μόνιμος στόχος… το ανεκπλήρωτο απωθημένο...και  η καταπιεσμένη επιθυμία στο υποσυνείδητο κάθε ΑΡΔικειμενικού δημοσιογράφου της χώρας μας… να του καταφέρουν ένα καταστροφικό πλήγμα….στον ίδιο και κατά συνέπεια στην ομάδα.
«Ο Μαρινάκης έδιωξε τον Μίτσελ…»
«Το φάουλ του Μαρινάκη…»
«Ο Μαρινάκης θύμισε Κόκκαλη…»
«Μαρινάκης και αυλοκόλακες….»
«Μίτσελ ο καλύτερος όλων….»
«Οι λόγοι που ο κόσμος στήριξε Μίτσελ…»
«Το 90% των φιλάθλων υπέρ Μίτσελ και κατά Μαρινάκη…»
Αυτό είναι ένα ελάχιστο δείγμα…από αυτά που διαβάσαμε όλοι μας…και αποτελεί την «ΑΡΔικειμενική άποψη» από αυτά τα ντοπαρισμένα ζόμπι με την κίβδηλη συνείδηση…μέσω της οποίας άποψης αντανακλάται το κλασικό στερεότυπο για τους ψυχικά ασθενείς… δηλαδή της βαλσαμωμένης προπαγάνδας τους.
Μέσα από τα φτωχά τους ελληνικά... τους συνειρμούς προνηπίων… οι οποίοι ενδελεχώς διαπνέονται απο φαντασιοπληξία, ακρότητες και υπερβολές… λειτουργούν  ως παραμορφωτικός καθρέπτης… διαστρεβλώνουν και λασπώνουν  κάθε άδολη δραστηριότητα…. παραχαράζουν τα γεγονότα που καθορίζουν την πραγματικότητα…και με μια «εγγυημένη συνταγή» για την προσδοκώμενη απήχηση της είδησης….καθώς και το χάιδεμα των αυτιών των ακαλλιέργητων κυρίως μαζών...επιτελούν στο ακέραιο το υποχθόνιο έργο τους.
Δηλαδή έχουν ένα σατανικό σχέδιο προσποιούμενοι τους φίλους… φορώντας τον ανάλογο μανδύα… με σκοπό να προκαλέσουν ένα καίριο χτύπημα στην ομάδα…όπου τη δεδομένη χρονική στιγμή λόγω της κρίσιμης καμπής του πρωταθλήματος … θα ήταν θανατηφόρο.
(Η ιστορία μας δείχνει ότι πάνω από 90% είναι το ποσοστό υπέρ του πρωταθλητή χειμώνα…να κατακτήσει τελικά το πρωτάθλημα…)
Θεαματική η αντανάκλαση της νοσηρής, υστερόβουλης σκέψης τους… στα μάτια του κάθε νοήμονα ανθρώπου… η οποία καταλήγει απλά να προσβάλει τη νοημοσύνη και αισθητική μας.
 
Εχω αναλύσει σε προηγούμενο κείμενό μου…εδώ σε αυτό το σάιτ…
(με τίτλo:  «ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΡΘΟΛΟΓΙΚΑ ΤΑΛΑΝΤΟΥΧΟΣ Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΗΛΙΘΙΕ»)
όλο αυτό το φαινόμενο των ΑΡΔικειμενικών…το οποίο βρίσκεται σε έξαρση και εξάπλωση ειδικά στις μέρες μας…χειρότερα από Εμπολα και Τζιχαντιστές μαζί.  
«…όλου αυτού του εκπορνευόμενου, περιφερόμενου θιάσου των δημοσιογράφων…και όχι μόνο…..  με τις «εμβληματικές» φωνές … οι οποίες αντηχούν ως  ιδιοτελείς, υστερόβουλες, κατά παραγγελία ιαχές…τα λόγια τους… ακούγονται στα αυτιά των ακαλλιέργητων μαζών ως το κάλεσμα για μαζική κατακραυγή, αφορισμό, τιμωρία  και μαστίγωμα… εκφρασμένο μέσα απο ένα  ενδελεχές απόσταγμα μιας εμετικής αηδιαστικής προπαγάνδας…»
 
Διακατέχονται από μια εμμονή να εφεύρουν στοιχεία και τακτικές... που θεοποιούν τον Μίτσελ… και την ίδια στιγμή απαξιώνουν  μέσω ελεεινών, σαχλών,  ατεκμηρίωτων αφορισμών… τον πρόεδρο του Ολυμπιακού.
Μου θυμίζει «εκκλησιαστικό ανάθεμα…» ο λόγος τους…
Πραγματικά πρόκειται για ένα συνονθύλευμα ανθρωποειδών… τα οποία από τη στιγμή που άρχισαν να σκέφτονται (η περίοδος αυτή συμπίπτει με την ίδια περίοδο που άρχισαν να παίζουν με το μικρό πουλάκι τους)…άρχισαν και να κινούνται στα επικίνδυνα εδάφη του τραγελαφικού…του ορνιθόμυαλου γραφικού, του γκροτέσκου, … της σκάρτης, φθηνής, παρηκμασμένης σκέψης η οποία εξαπλώνεται και αποτυπώνεται ως μια βλαχομπαρόκ και τουρκοφολκλόρ καρικατούρα.
 
Όμως αυτοί οι πρωταθλητές των κυβιστήσεων…οι Μοιρολογίστρες όπως ευφυέστατα τους περιέγραψε και ταυτόχρονα ξεγύμνωσε ο Πρόεδρος στην συνέντευξη-παρουσίαση του νέου προπονητή…
(όταν είπε: «κλαίγατε όταν εφυγε ο Ζαρντιμ…κλαίτε τωρα που φεύγει ο Μιτσελ… μακάρι να κλαίτε και όταν φύγει ο Περέιρα…»)…
…συνεχίζουν να οδύρονται εν μέσω υστερικής κρίσης…μήπως τους λυπηθεί ο κατ’ εξακολούθηση τιμωρός-βιαστής τους(Μαρινάκης)…και καταφέρουν να κερδίσουν κάτι ελάχιστο απ αυτόν…μέσα από τη μεγαλοψυχία του.
Αλλωστε είναι γνωστά τα φιλοζωικά συναισθήματα του Προέδρου.
 
Ηταν αυτοί οι ίδιοι οι οποίοι λοιδορούσαν, κακολογούσαν και χλεύαζαν  τον Μιτσελ όταν πρωτοήρθε στην Ελλάδα….αλλά και πιο πρόσφατα….μετά από κακές εμφανίσεις της ομάδας…αρκετές από τις οποίες συνοδεύτηκαν και με απώλεια βαθμών.
Πριν αλέκτωρλαλήσει τρις….και πριν προλάβει κάποιος να σκαρδαμύσσει… οι απόψεις τους…έχουν κάνει στροφή 180 μοιρών…στην προσπάθειά τους να αποκτήσουν έρεισμα… και θυμίζουν έντονα λογομαχία σε παρακμιακό συνοικιακό καφενείο.
Με άλλα λόγια…η γνωστή σε όλους μας…Μελισσανίδιος …επική Κωλοτούμπα…!!! (του Ολυμπιονίκη και όχι του αιλουροειδούς)
Τα λιβελογραφήματά τους…αυτή η ρητορική μίσους… εν κατακλείδι …και αφού γνωρίσουν μια παροδική, συγκυριακή, απειροελάχιστη δημοσιότητα από τον κάθε αδαή, αφυή, και εύπιστο αγαθό των ημερών μας… καταλήγουν να πεθάνουν ήσυχα… σε μια γωνιά…μέσα σε ένα βαθύ σκοτάδι… απαξιωμένα στη συνείδηση όλων…. και ξεχασμένα ακόμα και από αυτούς τους ίδιους τους εμπνευστές και δημιουργούς τους.
Κρίμα που δεν υπάρχει φόρος ΕΝΦΙΑ γι αυτού του είδους την βλαβερή «Πνευματική Ιδιοκτησία…»…ένα λάθος επίθετο…για ένα λάθος ουσιαστικό.
Φυσικά και είναι άδικη η γενίκευση που κάνω...
Όμως δεν δίνουν οι μικρές μειοψηφίες  το στίγμα ενός επαγγελματικού κλάδου...
 
Είναι τόσο προβλέψιμη η στρατηγική τους…
Δυστυχώς παρασύρθηκαν και άνθρωποι που πραγματικά αγαπούν την ομάδα…
Αν ένας ηλίθιος σου λέει την ίδια ιστορία κάθε μέρα για ένα χρόνο, στο τέλος θα καταλήξεις να την πιστέψεις.
Πιστεύω ότι  ΔΕΝ  έπεσαν σε αυτή την παγίδα…ολοι όσοι γράφουν σε αυτό το σάιτ…-παρότι κάποιοι βιάστηκαν να αναδείξουν τα αυτονόητα-….
και απλά εντόπισαν το ρίσκο(το οποίο είναι ηλίου φαεινότερο) στην απόφαση του προέδρου…και την εσφαλμένη ελληνική νοοτροπία…όσον αφορά την γενικότερη έλλειψη εμπιστοσύνης και υπομονής σε βάθος χρόνου…για τους προπονητές, τους αθλητές, τη διοίκηση…
Αραγε αυτή η συμπεριφορά και αντιλήψεις κάποιων που καθορίζουν τον τρόπο σκέψης τους… δεν είναι το βασικό χαρακτηριστικό γνώρισμα των Ελλήνων φιλάθλων...???
Φυσικά υπάρχει αυτή η έλλειψη υπομονής και η συγκεκριμένη νοοτροπία, η οποία στέκεται σαν δαμόκλειος σπάθη πάνω από τα κεφάλια όλων… και δεν θα διαφωνήσω.
Αυτό είναι ένα θέμα στο οποίο μπορεί να γίνει και μια γενικότερη κοινωνιολογική ανάλυση και προσέγγιση…ας το αφήσω για την ώρα.
Παρότι όμως μια υγιής νοοτροπία (υπομονή, ψυχραιμία, εγκαρτέρηση, πίστωση χρόνου, εμπιστοσύνη, στήριξη…) μακροπρόθεσμα έχει την δυναμική να οδηγήσει σε βελτίωση και επιτυχίες… στο βραχυπρόθεσμο ή και μεσοπρόθεσμο διάστημα… είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει σε απώλεια τίτλων.
Αντέχει ο Ολυμπιακός αυτή την απώλεια…???
Και αυτό το εννοώ σε κάθε επίπεδο…και όχι μόνο σε οικονομικό.
Αντέχουν οι οπαδοί του…???
Ρητορικά τα ερωτήματά μου.
 
Από την πρώτη στιγμή έγραψα εδώ στο σάιτ σε σχόλιό μου…το παρακάτω:
«Έχω σοβαρές διαφωνίες με αρκετά απ’ αυτά που αναφέρονται εδώ…
Συνήθως περιμένω να καταλαγιάσει η σκόνη... και δεν βιάζομαι να πάρω θέση για ένα γεγονός ειδικά όταν συνεχίζει να εξελίσσεται.
Το ίδιο έκανα και μετά την απομάκρυνση Ζαρντίμ και δικαιώθηκα.
Το δάσος…καίγεται από τα ίδια του τα ξύλα…!!!”
Η υπερβολική βιασύνη να αποδώσουμε εύσημα ή και ευθύνες... δεν είναι καλός
σύμβουλος και οδηγεί μαθηματικά σε επικίνδυνα εδάφη.
Δέχομαι οτι υπάρχει ρίσκο...στην απόφαση του Προέδρου...
Προτιμώ όμως το ρίσκο από το  να κάθεται ο ίδιος σε μια γωνιά και
μέσα σε ένα κλίμα μοιρολατρικής αφασίας και φιλοσοφικής απάθειας
και αταραξίας να περιμένει στωικά μια αναμενόμενη(με αυτή την αγωνιστική εικόνα)… ήττα της ομάδας μας πιθανόν απο κάποια μικρομεσαία ομάδα
τύπου Κερκυρας ή Πανθρακικού ή ΠΟΑ...
Ο Μιτσελ είχε το χρόνο να αντιδράσει...του δόθηκε πίστωση χρόνου.
Δεν τα κατάφερε...Η ομάδα ήθελε ένα ισχυρό σοκ...!!!
Ας μη βιαζόμαστε...
Δεν εχουμε και όλα τα δεδομενα που οδήγησαν στην απόφαση.
Εν κατακλείδι...
Η υπομονή είναι πικρή..., αλλά ο καρπός της είναι γλυκός…»
 
«Φάκελος Μίτσελ»
 
 Aς πάρουμε όμως τα πράγματα απ την αρχή…
Τον Ιανουάριο του 2013… ο Λεονάρντο Ζαρντίμ απολύθηκε από προπονητής του Ολυμπιακού αήττητος …!!! (εντός συνόρων)
Οι λόγοι ήταν ότι δεν ρίσκαρε να τολμήσει την αγωνιστική αναβάθμιση των νέων ελπιδοφόρων ποδοσφαιριστών του συλλόγου… καθώς επίσης και ότι επι των ημερών του ο Ολυμπιακός έπαιζε ένα ποδόσφαιρο σκοπιμότητας…
Ένα άχρωμο και άνοστο ποδόσφαιρο….καθόλου επιθετικό….καθόλου θεαματικό… με προσανατολισμό στο νικηφόρο αποτέλεσμα και μόνο αυτό…τίποτα άλλο.
Κι ενώ η διοίκηση κάθε ποδοσφαιρικής ομάδας (και όχι μόνο) του πλανήτη γη…θα εκθείαζαν έναν προπονητή ο οποίος είχε αυτά τα θετικά αγωνιστικά αποτελέσματα…όντας αήττητος… δεν ισχύει αυτό για τον Ολυμπιακό.
Διεκδικώντας μια θέση στο βιβλίο Γκίνες (Guinness World Records) …ο Μαρινάκης έλυσε τη συνεργασία με τον συγκεκριμένο προπονητή.
 
Αν θυμάμαι καλά…έτρεξαν τότε… πολλές ψηφοφορίες και γκάλοπ στο διαδίκτυο (ακριβώς όπως τώρα με Μίτσελ), όπου καλούσαν τους φιλάθλους να ψηφίσουν σχετικά με το αν ήταν σωστή ή όχι η απόφαση της διοίκησης του Ολυμπιακού για την απομάκρυνση του Ζαρντίμ.
Το αποτέλεσμα ήταν κατά ένα συντριπτικό ποσοστό (ανω του 90%), υπέρ του ότι ο Ζαρντίμ έπρεπε να μείνει…και προφανώς κατά της απόφασης της διοίκησης του Ολυμπιακού…και του ίδιου του προέδρου.
 
Η επόμενη επιλογή του Μαρινάκη για τη θέση του προπονητή ήταν ο Μίτσελ.
Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα μέχρι σήμερα….ο Ισπανός τεχνικός έχει καθίσει στον πάγκο των "ερυθρολεύκων" 91 φορές σε όλες τις διοργανώσεις.
Εξ αυτών τα 60 είναι παιχνίδια πρωταθλήματος, έχοντας 47 νίκες, 7 ισοπαλίες και 6 ήττες. Δηλαδή ποσοστό νικών 78,3%.
Στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις έχει 16 αγώνες με 7 νίκες, 1 ισοπαλία και 8 ήττες. Συγκεκριμένα, στο Champions League είχε 7 νίκες, 1 ισοπαλία και 6 ήττες, με 50% ποσοστό νικηφόρων αγώνων, ενώ στο Europa League 2 στις 2 ήττες.
Τέλος, στους αγώνες Κυπέλλου σε 15 αγώνες, έχει 11 νίκες, 3 ισοπαλίες και 1 ήττα (73,3% νικηφόρα παιχνίδια).
Με βάση τα παραπάνω…ο Μίτσελ ήταν ο πιο επιτυχημένος προπονητής του Ολυμπιακού στο Ελληνικό πρωτάθλημα…και ο δεύτερος πιο επιτυχημένος στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις πίσω από τον Βαλβέρδε.
 
*** Με άλλα λόγια δικαιώθηκε πανηγυρικά αυτός ο οποίος αποφάσισε την απομάκρυνση του «αήττητου» Ζαρντίμ…και την πρόσληψη του Μίτσελ…!!!
 
Πάνω από τα αγωνιστικά αποτελέσματα όμως…η ομάδα επί  εποχής Μίτσελ έπαιξε κατά διαστήματα θεαματικό, επιθετικό ποδόσφαιρο, με αυτοματισμούς, με φαντασία, άγνοια κινδύνου μπροστά σε προβεβλημένους αντιπάλους… και εμφανίστηκε ανώτερη και ακομπλάριστη…κοιτώντας στα μάτια και κερδίζοντας τεράστιες ευρωπαϊκές ομάδες των ισχυρότερων ποδοσφαιρικά χωρών.
 
Aλλαξε επίπεδο στην ομάδα κυρίως στην Ευρώπη…
Σε συνεργασία με τη διοίκηση… ανέδειξε τους αθλητές και πολλαπλασίασε κατά πολύ την υπεραξία τους.
Ο ίδιος είχε μια ποιότητα ως προσωπικότητα που ταίριαζε σε κάθε περίπτωση στην αισθητική των οπαδών του Ολυμπιακού και όχι μόνο.
 
Ο Μίτσελ έγραψε μια χρυσή σελίδα στην ιστορία του συλλόγου με το θεαματικό ποδόσφαιρο, το εμπνευσμένο κοουτσάρισμα, την αλάνθαστη τακτική και εν τέλει την εμφαντική επικράτηση επι της πολυδιαφημισμένης Manchester United (στο πρώτο μάτς) η οποία ήταν είναι και θα είναι…ένα τεράστιο μέγεθος στον παγκόσμιο ποδοσφαιρικό χάρτη.
Σε εκείνο όμως το χρονικό σημείο…
τα πράγματα άλλαξαν για τον ίδιο….και για την ομάδα…
 
«Η αξία φθείρεται από την υπερβολική έπαρση…»
Philip Sidney,
 
Στον πρώτο αγώνα με τη M.UTD ο Μιτσελ και η ομάδα του άγγιξε την τελειότητα…κοίταξε τους αντιπάλους στα μάτια…έπαιξε επιθετικά…με άγνοια κινδύνου…
και με τη βοήθεια των οπαδών της ομάδας οι οποίοι ήταν συγκλονιστικοί στο συγκεκριμένο ματς δίνοντας μια τεράστια ώθηση… έφτασε σε αυτή την μεγάλη επιτυχία.
Όμως ο επαναληπτικός… ήταν ένας εντελώς διαφορετικός αγώνας.
Έπρεπε να διαχειριστεί το άκρως θετικό 2-0.
Ο Μίτσελ κατέβασε την ομάδα στο συγκεκριμένο ματς σχεδόν όπως και στο Γ. Καραϊσκάκης….με σαφέστατο επιθετικό προσανατολισμό.
Η στρατηγική του… είχε ως στόχο να πετύχει η ομάδα ένα γκολ…οπότε οι αντίπαλοι θα ήθελαν 4 για να προκριθούν.
Αυτό όμως δε συνέβη. Χάσαμε 3-0 και αποκλειστήκαμε.
Αν σε αυτό το ματς καθόταν στον πάγκο της ομάδας μας ο Βαλβέρδε ή ο Ζαρντίμ…οι πιθανότητες για ένα θετικό αποτέλεσμα και πρόκριση…θα ήταν σαφώς περισσότερες.
Με αυτό τον τρόπο χάθηκε μια ανεπανάληπτη, τεράστια ευκαιρία.
 
«Δεν μου αρέσει να μου δίνουν συμβουλές.
Μπορώ να κάνω και μόνος μου λάθη…»
Oscar Wilde,
 
Μπορώ πολύ εύκολα να φανταστώ τον Μίτσελ να εκστομίζει το παραπάνω απόφθεγμα….μετά τον αγώνα στο Manchester…και ειδικά την αγωνιστική σαιζόν που διανύουμε…κυρίως στο Ελληνικό Πρωτάθλημα.
Τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο… μετά και τον αποκλεισμό από τη M.UTD ο ίδιος ο Μίτσελ…μεταμορφώθηκε από Dr Jekyll σε Μr Hyde… έγινε αυτοκαταστροφικός…με υπεροπτική συμπεριφορά και «αυτοκτονικές» τάσεις.
 
Σε αυτό το σημείο…χωρίς να έχω καμία εσωτερική πληροφόρηση…πάρα μόνο  φήμες…και ψίθυρους που ακούστηκαν κατά καιρούς…θα κάνω τις παρακάτω αυθαίρετες υποθέσεις.
Με άλλα λόγια ένα σενάριο συνωμοσίας.
Υποθέτω ότι οι Σάντσεθ και Μοράλες εισηγήθηκαν στον Μίτσελ…στο συγκεκριμένο αγώνα η ομάδα να έχει αμυντικό προσανατολισμό και να παίξει με αντεπιθέσεις.
Το ακριβώς αντίθετο δηλαδή από τον πρώτο αγώνα καθώς είχαν να υπερασπιστούν ένα σκορ 2-0.
Ο Μίτσελ δεν τους άκουσε…και μετά το αρνητικό αποτέλεσμα και τον αποκλεισμό της ομάδας…ράγισε το γυαλί αναμεσά τους… κλονίστηκε η σχέση τους …και στο τέλος της σαιζόν…ο ίδιος αποφάσισε  τη λύση της συνεργασίας τους…ουσιαστικά τους απέλυσε.
Όμως οι άμεσοι συνεργάτες του Μίτσελ….ο Βίκτορ Σάντσεθ, καθώς και ένα ακόμη μέλος του τεχνικού τιμ, ο αναλυτής των αντιπάλων, Κάρλος Μοράλες…. ήταν οι άνθρωποι που μελετούσαν τον αντίπαλο, προπονούσαν και έστηναν την ομάδα… και είχαν σημαντικό ρόλο στο να υπάρχει θετικό κλίμα στα αποδυτήρια καθώς είχαν κερδίσει την εμπιστοσύνη και το σεβασμό των παικτών.
Φυσικά ο Μίτσελ έλεγε πάντα την τελευταία λέξη….έβαζε την τελευταία πινελιά…και ήταν γνωστή σε όλους η φιλοσοφία του για επιθετικό, θεαματικό ποδόσφαιρο.
Μετά την  αποχώρησή τους….ο Αντώνης Νικοπολίδης βρέθηκε ξανά στου Ρέντη…και ήταν φανερή η πρόθεση  της διοίκησης να έχει δίπλα του κι έναν Έλληνα συνεργάτη, ο οποίος γνωρίζει και την ομάδα, αλλά και την «Σούπερ Λίγκα» σαν την… παλάμη του.
Ο Νικοπολίδης σε καμία περίπτωση δεν αναπλήρωσε το κενό των Σάντσεθ και Μοράλες…(χωρίς αυτό να αποτελεί αιχμή προς τον ίδιο καθώς σέβομαι την αξία και την προσφορά του….είναι ένας πιστός στρατιώτης…υπηρετεί την ομάδα από κάθε πόστο….και όποτε του έχει ζητηθεί).
Από την αρχή της σαιζόν….έγινε απόλυτα ευδιάκριτο σε όλους μας ότι ο Ολυμπιακός έπρεπε να έχει δύο πρόσωπα σαν ομάδα.
Ένα για την Ευρώπη…και ένα εντός συνόρων.
Κι ενώ στα Ευρωπαϊκά παιχνίδια ο Μίτσελ ήταν σχεδόν αλάνθαστος…η ομάδα έπαιξε κατά γενική ομολογία πολύ καλό ποδόσφαιρο…έχασε την πρόκριση στους 16 εξαιτίας ατυχιών και ατομικών λαθών κάποιων ποδοσφαιριστών…
 
Αυτά όμως είναι μέσα στο πρόγραμμα.
Όπως έχω ξαναγράψει…
Ο Jean Paul Sartre είπε: «Σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα, τα πάντα περιπλέκονται από την παρουσία της αντίπαλης ομάδας…» …
Mε άλλα λόγια…  Δεν κερδίζει πάντα η καλύτερη ομάδα… παίζουν άπειροι παράγοντες ρόλο. Υπάρχει στον αθλητισμό ο αιφνιδιασμός, η έκπληξη, η σύμπτωση, το απρόβλεπτο, το απρόοπτο… και πολλά άλλα όπως η μέρα που θα βρεθούν οι αθλητές, οι διαιτητές, η τακτική το πλάνο και στρατηγική του Προπονητή… ή ακόμα και η ψυχολογία η συγκυρία, η τύχη η μοίρα, το πεπρωμένο…  κλπ….κλπ.
 
Εντός συνόρων τώρα….
η ομάδα έπρεπε να αντιμετωπίσει τα γνωστά «Πούλμαν…» τα οποία τοποθετούσε κάθε αντίπαλος μπροστά στην εστία του.
Κι αυτή ήταν μια τακτική την οποία εφάρμοσαν ανεξαιρέτως όλες οι ομάδες….απο τις μικρότερες μέχρι και τις μικρομεσαίες (ΜΠΑΟΚ, ΠΟΑ).
Σε αυτό το πρόβλημα ο Μίτσελ δεν κατάφερε να δώσει λύση.
Εδώ είναι που καλούμαστε να δώσουμε απάντηση στο ερώτημα:
Μήπως δεν είχε τους κατάλληλους παίκτες έτσι ώστε να ανταποκριθεί…???
Και για το προχωρήσω κι άλλο…ποιος εν κατακλείδι έχει την ευθύνη για το μεταγραφικό σχεδιασμό του καλοκαιριού…???
 
Αν υποθέσουμε ότι ο ίδιος ο Πρόεδρος ήταν αυτός που είχε τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στο μεταγραφικό σχεδιασμό ως δικτάτορας…και ο Μίτσελ σαν κουτάβι με κατεβασμένο το κεφάλι και δεχόταν αδιαμαρτύρητα τις αγοραπωλησίες αθλητών…ήταν άβουλος…ανέγνωμος, συγκαταβατικός, ανεκτικός, διστακτικός, επιφυλακτικός, δειλός στο να διεκδικήσει αυτό που ήθελε ο ίδιος….
Σε αυτή την περίπτωση προπονητής Μίτσελ δεν υπάρχει.
Προπονητής χωρίς ισχυρή προσωπικότητα…με όλα αυτά τα χαρακτηριστικά που περιέγραψα εδώ παραπάνω…ο οποίος δέχεται σουλτανικού τύπου καθεστώτα… δεν είναι προπονητής…
Αν υποθέσουμε από την άλλη πλευρά ότι η διοίκηση έκανε αυτό ακριβώς που επιθυμούσε ο Μίτσελ χωρίς να παρεμβαίνει…χωρίς να έχει άποψη…χωρίς να έχει προτάσεις….και απλά  να πληρώνει…και να έχει το στόμα κλειστό…
Τότε ο Μίτσελ είναι υπεύθυνος για το απολυταρχικό αυτό καθεστώς…είναι αυταρχικός, δεσποτικός, ολοκληρωτικός…και ενεργεί αυθαίρετα, χωρίς να λαμβάνει υπόψη του τις αντίθετες απόψεις….
 
Η αλήθεια…δεν βρίσκεται σε κανένα από αυτά τα  δύο άκρα.
Υπάρχει…και πρέπει να υπάρχει συνεργασία αναμεσά τους.….
Και…. η διοίκηση μέσω των συμβούλων στρατηγικής, των σκάουτερς και μάνατζερ κάνει τις προτάσεις της…
Αλλά και….ο ίδιος ο προπονητής εκφράζει επιθυμίες και προτάσεις.
Εχω την πεποίθηση ότι αυτό ακριβώς συμβαίνει στον Ολυμπιακό.
Φυσικά και θα γίνουν πωλήσεις σημαντικών παικτών.
Αυτό είναι κάτι που κάνουν ακόμα και οι ισχυρότερες ομάδες του πλανήτη.
Πώς να αρνηθεί ο Ολυμπιακός μια πρόταση των 10, 15 εκατομμυρίων ευρώ… και ειδικά όταν οι ίδιοι οι αθλητές θέλουν να κάνουν ένα τεράστιο βήμα στην καριέρα τους και να ανταγωνιστούν στα πλέον πολυδιαφημισμένα πρωταθλήματα…όπου όλοι τους ονειρεύονται κάποτε να αγωνιστούν.
 
Αυτό το οποίο συμβαίνει στην πραγματικότητα….θεωρώ ότι είναι το παρακάτω:
Ο Μαρινάκης δίνει τα κλειδιά της ομάδας στον εκάστοτε προπονητή όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι…και δέχεται εισηγήσεις όσον αφορά στο μεταγραφικό σχεδιασμό από όλους…δηλαδή και από τον προπονητή και από όσους έχουν επιφορτιστεί με αυτό το ρόλο…(Καρεμπέ, Ισά, συνεργάτες, Μάνατζερς, κλπ…).
Σε αυτό το επίπεδο είναι φυσιολογικό να γίνουν και αστοχίες…
Δεν είναι δυνατό να αποδώσουν όλοι οι αθλητές τα αναμενόμενα…
Αυτό συμβαίνει…για πολλούς λόγους… αλλά κυρίως επειδή η φανέλα του Ολυμπιακού είναι βαριά… και η πίεση του πρωταθλητισμού τεράστια.
Πρέπει να το έχει ο αθλητής στο DNA του νομίζω ως εκ γενετής χαρακτηριστικό και όχι μόνο ως επίκτητο.
 
«Δεν έφταιγε ο Μίτσελ για την κακή εικόνα, ο Μαρινάκης που δεν έκανε μεταγραφές φταίει...»
Εχω δει την παραπάνω φράση αρκετές φορές τον τελευταίο καιρό…όχι μόνο σε άρθρα που κραυγάζουν «Ολυμπιακοφροσύνη» αλλά και  γραμμένη σε σχόλια στα social media
Το πιο σύντομο ανέκδοτο των ημερών μας….μετά από το «ΓΑΠ  Πρωθυπουργός»
είναι το: «Ο Ολυμπιακός χρειάζεται μεταγραφές…»
Το ανέκδοτο παίρνει διαστάσεις παράδοξου…αν σκεφτούμε πως αυτοί οι ίδιοι παίκτες…(με διαφορετική διαχείριση ) έκαναν καταπληκτικές εμφανίσεις και είχαν τεράστιες επιτυχίες στα Ευρωπαϊκά σαλόνια….
Στο υπάρχον ρόστερ της ομάδας περισσεύει το ταλέντο, η ταχύτητα, η τεχνική κατάρτιση, οι προσωπικότητες…κλπ…
 
Τι ακριβώς συνέβει λοιπόν…???
Στην αγωνιστική σαιζόν που διανύουμε…
…όλα τα γεγονότα αλλά και τα τεκταινόμενα… και αφορούσαν στην ομάδα μας… τα διαβάσαμε, τα ακούσαμε, τα γράψαμε, τα είπαμε, τα συζητήσαμε, τα αναλύσαμε όλοι μας και κατ’ εξακολούθηση.
Ας μην αναφέρω πάλι τα ίδια τετριμμένα κλισέ…
Απλά θα επισημάνω….το ότι αν ισχύει η θεωρία πως οι αθλητές έδιναν τον καλύτερο εαυτό τους στα Ευρωπαϊκά παιχνίδια με στόχο μια καλή μεταγραφή… ότι ο Ολυμπιακός ήταν απλά ένα σκαλοπάτι στην καριέρα τους για να φτάσουν κάπου ψηλότερα… και την ίδια στιγμή σνόμπαραν το Ελληνικό πρωτάθλημα και δεν έβαζαν τα πόδια τους στη φωτιά…δεν έπαιζαν με πάθος…
Αν όντως ισχύει αυτή η θεωρία….
Ποιος άλλος πλην του προπονητή είναι υπεύθυνος στο να πείσει και να υποχρεώσει τους παίκτες να αποβάλουν αυτή την κακή νοοτροπία…η οποία ήταν επιζήμια για την ομάδα…???
Εν κατακλείδι… αυτό που έχει τη μεγαλύτερη βαρύτητα απ’ όσα διαδραματίστηκαν…ήταν ότι ο Μίτσελ…άρχισε να βιώνει μια κρίση… μέσα στα αποδυτήρια… η οποία αποτυπώθηκε με δραματικό τρόπο και επανειλημμένα  μέσα στον αγωνιστικό χώρο.
Το γεγονός αυτό… (πολικό ψύχος στα αποδυτήρια) καθόλου ασυνήθιστο στο ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι…
είναι κάτι που έχει μονίμως την ίδια κατάληξη:
Την απομάκρυνση του προπονητή…!!!
 
Και αυτό γιατί είναι αδύνατο σε οποιαδήποτε ομάδα….να αλλάξει έναν αριθμό αθλητών της… όχι μόνο λόγω των συμβολαίων τους (ειδικά αν είναι υψηλά αμειβόμενοι) αλλά και γιατί θα πρέπει να τους αναπληρώσει… κάτι τρομερά δύσκολο στη μέση της σαιζόν.
Έγιναν λοιπόν γνωστά τα προβλήματα στις σχέσεις μεταξύ Μίτσελ και Παπαδόπουλου, Ντουρμάζ, Αφελάι, Κασάμι, Μήτρογλου(η εμμονή στη χρησιμοποίησή του όταν ήταν ανέτοιμος…εξέθεσε τον παίκτη στα μάτια των οπαδών) κι άλλων Ελλήνων παικτών(ίσως να φάνηκε μετά το ματς με Μάλμε).
 
Δεν θα πάρω το μέρος κανενός…
Ούτε και θα καταδικάσω κανέναν.
Ειδικά από τη στιγμή που δεν έχω εσωτερική και αντικειμενική πληροφόρηση.
Ούτε τον Μίτσελ θα κατηγορήσω που άφησε τα λάθη του να συσσωρεύονται… ακριβώς όπως στο tetris…με αποτέλεσμα να τον πνίξουν.
Ένα λάθος όμως… γίνεται σφάλμα μόνο όταν προτιμήσουμε να μην το διορθώσουμε
 
Αυτό ακριβώς προσπάθησε να διορθώσει ο πρόεδρος,
Ανέφερα εδώ παραπάνω τι ορίζει ο κανόνας σε αυτές τις περιπτώσεις.
Την άμεση αλλαγή προπονητή…
Αν κάποιος λοιπόν καταδικάσει τον Μαρινάκη… τον καταδικάζει ουσιαστικά και του επιρρίπτει ευθύνες επειδή ακριβώς ακολούθησε τον κανόνα σε ανάλογες περιπτώσεις και έκανε το λογικό και αυτονόητο.
Με αυτή του την απόφαση…έθεσε τους ακριβοπληρωμένους παίκτες μας προ των ευθυνών τους.
Πλέον δεν τους άφησε καμία δικαιολογία και άλλοθι.
 
«Όταν διοικείς ανθρώπους, να χρησιμοποιείς το μυαλό σου.
Δεν παίζεις σκάκι με την καλή σου την καρδιά...»
Nicolas Chamfort
 
Ο Μαρινάκης τόλμησε….
Και για άλλη μια φορά δεν φοβήθηκε να πάει κόντρα στο 90% των οπαδών της ομάδας του…ακριβώς όπως και στην περίπτωση Ζαρντίμ(αν δεχθούμε ότι στις διαδικτυακές ψηφοφορίες…ψήφισαν μόνο οπαδοί του Ολυμπιακού…!!! Πολύ χλωμό το βρίσκω αυτό….!!!)
 
Αναμφισβήτητα…
η απομάκρυνση του προπονητή ενόχλησε σε συναισθηματικό επίπεδο…αρκετούς από εμάς…καθώς ο Μίτσελ μας είχε κερδίσει με την συμπεριφορά, τα επιτεύγματα, την υψηλή αισθητική και το ήθος του.
Η απόφαση του προέδρου στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο… εμπεριέχει  ένα τεράστιο ρίσκο. Ο ίδιος όμως ως προσωπικότητα…έχει δείξει δείγματα κατά το παρελθόν… ότι δεν φοβάται να παίξει με τη φωτιά…καθώς έχει άγνοια κινδύνου.
Αυτή η συμπεριφορά είναι ένα δίκοπο μαχαίρι…
Για όποιον όμως δεν είναι ανιστόρητος … θα του φέρει στο μυαλό… λίγους μα εκλεκτούς οι οποίοι ανά τους αιώνες… τόλμησαν… με ριζοσπαστικές κινήσεις  και  ριψοκίνδυνες αποφάσεις… τις περισσότερες φορές με αντίθετη κατεύθυνση από το κύμα, απ’ το ρεύμα… να υπερασπιστούν τα πιστεύω τους.
Κανένας δεν μπορεί να ανακαλύψει νέους ωκεανούς αν δεν έχει το θάρρος να απομακρυνθεί από την ακτή.
«Τις μεγάλες πράξεις πρέπει να τις επιχειρείς χωρίς πολύ σκέψη, από φόβο μήπως η συνειδητοποίηση του κινδύνου σβήσει τη φωτιά της τόλμης…»
 
 
Δεν γνωρίζω αν αυτό που έπραξε τελικά ο Πρόεδρος ήταν το σωστό…
Όμως θα στηρίξω την απόφασή του αλλά και τον ίδιο προσωπικά…
Και αυτό είναι κάτι που ο ίδιος με την μέχρι σήμερα συμπεριφορά του,  τα έργα του απέναντι στην ομάδα μου και τα επιτεύγματά του… με έχει  υποχρεώσει να το πράξω… το έχει κερδίσει.
Δεν θα βιαστώ….
Ούτε να λιβανίσω τον ίδιο…
Ούτε θα του προσδώσω μυθικές διαστάσεις…
Ούτε βιαστικά θα του αποδώσω ευθύνες…
Δεν με ενδιαφέρει αν ουσιαστικά σε αυτόν θα κοστίσει σε οικονομικό επίπεδο η τυχόν απώλεια του πρωταθλήματος…
Δεν βλέπω την ομάδα μου σαν επιχείρηση… παρότι ισχύουν όλοι οι νόμοι του management… της διαδικασίας του προγραμματισμού (planning), της οργάνωσης (organizing), της διεύθυνσης (directing), και του ελέγχου (controlling) που ασκούνται σε μια επιχείρηση (ή σε ένα οργανισμό), προκειμένου να επιτευχθούν αποτελεσματικά οι στόχοι τους…
 
Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ..!!!!!!
είναι για μένα μια τεράστια, ανυπέρβλητη, ασυναγώνιστη, ανίκητη, αξεπέραστη ομάδα… είναι μια έμπνευση, ένα ιδανικό, μια αυθόρμητη διανοητική σύλληψη... μια ιδεολογία που λειτουργεί ως ανιδιοτελής πίστη σε μια ιδέα ή μια ηθική αρχή ή αξία….
Κι εφόσον ριζώσει μέσα σου... σου αλλάζει όλη την κοσμοθεωρία.... 
Δεν υπάρχει λοιπόν ιδιοκτήτης και ιδιοκτησία στον Ολυμπιακό….
Υπάρχει όμως ο διοικητικός ηγέτης  αυτής της ομάδας...
Είναι αυτός ο οποίος οι αποφάσεις του, επηρεάζουν την τύχη και πορεία της, περισσότερο απ’ οποιονδήποτε άλλον… προπονητή, αθλητή, φίλαθλο, οπαδό, μέλος της....
Πρέπει ο ίδιος να γνωρίζει όμως ότι:
Η κάθε κίνηση κι επιλογή του….έχει την επίδραση σε όλους εμάς  μια πέτρας που πέφτει στα ήρεμα νερά μιας λίμνης....Τα ταράζει....
Η αντανάκλαση ως άμεση συνέπεια... ακόμα και της παραμικρής απόφασής  του, που αφορά στο Θρύλο μας.... αγγίζει το ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ μας.
Αγγίζει το συναίσθημα που ζει μέσα σε κάθε αυθεντικό, έγκυρο, αξιόπιστο  φίλαθλο κι οπαδό της ομάδας μας....
Αγάπη, Αγανάκτηση, Αισιοδοξία, Ελπίδα, Ευτυχία, Ζήλια, Θυμός, Λύπη, Λατρεία, Μίσος, Προσδοκία, Φόβος....  
Όλα αυτά τα συναισθήματα που υπάρχουν μέσα σε εκατομμύρια ανθρώπους, επηρεάζει σχεδόν με τις καθημερινές αποφάσεις του....
Πιθανόν να χαρακτηρισθώ ρομαντικός με τις παραπάνω σκέψεις μου…προκαλώ όμως τον οποιονδήποτε να με διαψεύσει…τεκμηριώνοντας.
Κάποιος είπε πως…. αν περιγράφεις τα πράγματα πολύ καλύτερα από ό,τι είναι, σε θεωρούν ρομαντικό. Αν τα περιγράφεις πολύ χειρότερα από ό,τι είναι, σε θεωρούν ρεαλιστή. Και αν τα περιγράφεις ακριβώς όπως είναι, σε αποκαλούν σατιρικό συγγραφέα.
 
Από την άλλη πλευρά του φεγγαριού τώρα…
Η ρωσική  αρκούδα…με το εντυπωσιακό(σύμφωνα με τον ίδιο) βιογραφικό…. κάποιος Ιβαν Σαββίδης…θέλει να πάρει πρωτάθλημα με τα ψίχουλα…με ανύπαρκτο ρόστερ…με τάματα του προπονητή του σε αόρατες δυνάμεις (και δεν εννοώ το wifi που όντως δουλεύει)…έχει μετατρέψει την ομάδα του σε Λουκρητία Βοργία όπου ασελγούν επάνω της όλες οι ομάδες της περιφέρειας της χώρας… και ο ίδιος ασκεί διοίκηση μέσω  SKYPE
Ένα άλλο επίσης μεγάλο νούμερο…ο επονομαζόμενος Αλ-Αφ-Ουζ ή αλλιώς ΤΟΥΙΤΙ… ούτε κάν με ψύχουλα(μπιρ παρά)…παρά μόνο με επένδυση στην προπαγάνδα… αξιώνει κατάκτηση πρωταθλήματος…και ασκεί διοίκηση μέσω tweets στο TWITTER….
Εδώ υπάρχει υπουργός ανάπτυξης στην Ελλάδα… πώς να μην υπάρχουν Σαββίδης-Αλαφούζος-Μελισσανίδης πρόεδροι των ΜΠΑΟΚ-ΠΟΑ-ΚΟΥΛΑΣ…???
 
Την ίδια ακριβώς στιγμή…κάποιος τρίτος… ο οποίος στην Ελλάδα φέρεται να έχει εμπλακεί σε στημένους αγώνες με την Άνω και Κάτω Ραχούλα για να κατακτά τα πρωταθλήματα…και στην Ευρώπη δεν υπάρχει πρωταθλήτρια την οποία να μην έχει κερδίσει.... με ένα πλούσιο ρόστερ ταλαντούχων και ακριβοπληρωμένων αθλητών... επιθυμεί κι αυτός το πρωτάθλημα… και ασκεί διοίκηση από την κερκίδα των ποδοσφαιριστών γηπέδων κάθε γωνιάς της χώρας που έχει ομάδα στην Superleague…και ο ίδιος σαν μικρό παιδί… ενώνει τη φωνή του… στέκεται μαζί και δίπλα σε κάθε αυθεντικό οπαδό της ομάδας του…
Δεν υπάρχει αινιγματικό δίδαγμα στην παραπάνω εικόνα…
Βγάλτε τα συμπεράσματα μόνοι σας.
 
«Όποτε οι άλλοι συμφωνούν μαζί μου…
 αισθάνομαι ότι δεν πρέπει να έχω δίκιο….»
Oscar Wilde
 
Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι ο Προέδρος πήρε μια λανθασμένη απόφαση στην υπόθεση Μίτσελ…
Errare humanum est…. (μτφρ: το λάθος ανθρώπινο…).
Είπα λάθος και όχι σφάλμα…και υπάρχει σοβαρός λόγος γι αυτό.
Ο μόνος άνθρωπος που δεν κάνει λάθη, είναι ο άνθρωπος που δεν κάνει τίποτε.
Αν λοιπόν υπάρχει ένας άνθρωπος στον Ολυμπιακό που έχει το δικαίωμα να κάνει ένα λάθος…αυτός είναι ο Μαρινάκης.
Αλλωστε το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι λαθών.
Η ομάδα που κάνει τα λιγότερα λάθη σε ένα παιχνίδι, συνήθως κερδίζει.
Όταν όμως υπάρχει ανάγκη να πάρεις μια απόφαση, το καλύτερο πράγμα είναι να κάνεις το σωστό. Το δεύτερο καλύτερο πράγμα είναι να κάνεις λάθος. Το χειρότερο απ’ όλα είναι να μην κάνεις τίποτα.
 
Και ποτέ δεν πρέπει να εμπιστεύεσαι αυτόν που ποτέ δεν κάνει λάθος και που ποτέ δεν αποτυχαίνει σ’ αυτό που κάνει.
Και αυτό επειδή είτε είναι ψεύτης είτε ασχολείται μόνο με τα σίγουρα, τα δοκιμασμένα και τα ασήμαντα.
 
Ας μη βιαζόμαστε να κρίνουμε την απόφαση του προέδρου…
Πολλοί έκαναν αυτό το σφάλμα  στην απομάκρυνση του Ζαρντίμ.
Ας μένουμε ενωμένοι…κυρίως στα δύσκολα…
Καθώς… όπου ενότητα, εκεί νίκη…!!! (Ubi concordia, ibi victoria.)
Αυτός που επέλεξε να φέρει τον Μίτσελ ήταν αυτός που τελικά δικαιώθηκε.
Μήπως τελικά γνωρίζει κάποια πράγματα παραπάνω από όλους εμάς..???
Φυσικά κανείς…ούτε ο ίδιος διεκδικεί το αλάθητο του Πάπα…
 
«Ο βασιλιάς πέθανε…  ζήτω ο Βασιλιάς».
 
Μετά τον τελευταίο αγώνα της ομάδας μας στην Ξάνθη…
κατέληξα στα παρακάτω συμπεράσματα…
Κατ’ αρχάς δεν θα βιαστώ να κρίνω τον προπονητή Περειρα καθως δεν εχω ικανό δείγμα… με τρεις προπονήσεις και ένα αγώνα που έχει κοουτσάρει.
Στον συγκεκριμένο ματς όμως… έκανε ακριβώς αυτό που δεν τολμούσε ο Μίτσελ….επειδή δεν εμπιστευόταν τα στόπερ του.
Έπαιξε 4-1-2-3 και όχι 4-3-3 που έγραψαν μερικοί άσχετοι δημοσιογράφοι.
Χρησιμοποίησε μόνο ένα αμυντικό χαφ… δύο οργανωτές…και δύο καθαρόαιμα εξτρέμ.
Δεν φοβήθηκε την αήττητη και ισχυρή ιδιαίτερα στην έδρα της Ξάνθη που έκοβε ταρίφα(4 τεμάχια)  στους πρωτοπόρους και υποψήφιους πρωταθλητές…
Με το στήσιμο της ομάδας αμι τι άλλο…έδειξε αυτοπεποίθηση ο ίδιος και εμπιστοσύνη στο DNA του πρωταθλητή Ελλάδας.
Τέλος…
Το γεγονός ότι απένειμε τα εύσημα στον Μίτσελ για τη μέχρι τώρα δουλειά του…. κάτι πρέπει να λέει σε όλους μας για τις ιδιότητες και τα ποιοτικά γνωρίσματα του Περέιρα ως ανθρώπου.
Την ίδια χρονική στιγμή ο Μίτσελ άφηνε αιχμές σε συνεντεύξεις που παραχώρησε σε ΜΜΕ της πατρίδας του…
Είπε ότι δεν κατάλαβε γιατί τερματίστηκε η συνεργασία μαζί του… καθώς όλα κυλούσαν σαν καλοκουρδισμένο ρολόι…!!! (δική μου η υπερβολή…η οποία δεν αλλοιώνει το νόημα των δηλώσεών του.)
Τώρα αναρωτήθηκε αν η καρέκλα του προπονητή στον Ολυμπιακό είναι ηλεκτρική…και δεν μπορεί ο ίδιος να εξηγήσει την απόλυση Ζαρντιμ…???
 
Δεν είμαι αγνώμονας….
Θα πω ένα μεγάλο και ειλικρινέστατο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ  για την τεράστια προσφορά του στο σύλλογο… στον προπονητή Μίστελ…
Και το έχω κάνει ήδη εδώ παραπάνω… σε αυτό το κείμενο, με εμφαντικό τρόπο.
 
Ηταν πιθανόν…ο καλύτερος…  μέχρι τον επόμενο…!!!
 
Όσο για τον πρόεδρο…
Έχω να του πω αυτό:
 
«Έχεις τα πινέλα…
έχεις τα χρώματα….
ζωγράφισε ένα ερυθρόλευκο παράδεισο….
και πάρε μας μαζί σου εκεί μέσα…»
 
Υ.Γ: Φήμες λένε….
Ότι o ερυθρόλευκος παράδεισος…
βρίσκεται εκτός των συνόρων
και των τειχών της χώρας…!!!
 
ΑLEXANDR ROMAN

Σχόλια

Εικόνα CVRED

Προσωπικά διαφωνώ με την κίνηση του Προέδρου. Όχι μόνο γιατί θεωρώ πως ο Μίτσελ ήταν ο καλύτερος προπονητής της σύγχρονης ιστορίας μας, αλλά κι επειδή ήταν "Ελληνική" κίνηση.
Το μη θεαματικό ποδόσφαιρο (με μερικές εκλάμψεις στην Ελλάδα και σε ορισμένα ευρωπαϊκά παιχνίδια), για κάποιους μήνες, δεν αποτελεί κριτήριο απόλυσης ενός προπονητή με προσφορά, για μένα. Και υπάρχουν και πολλά παραδείγματα ομάδων στο εξωτερικό που, σωστά, επιμένουν στον (ακόμα και κακό) προπονητή μέχρι το τέλος της χρονιάς, που δεν χρειάζεται να αναφέρουμε.
Ο Πρόεδρος, σε σχέση με τους προπονητές, δεν παίρνει ορθολογικές αποφάσεις. Φυσικά, δικαιώνεται, μέχρι στιγμής τουλάχιστον. Οπότε δεν μπορούμε να πούμε κάτι. Και γενικά δεν μπορούμε να προσάψουμε τίποτα στον Πρόεδρο μέχρι σήμερα, καθώς, άσχετα με τον τρόπο, ότι κάνει, το κάνει για το καλό της ομάδας και ΜΟΝΟ.
Προς το παρόν δεν πιστεύω οτι έχουμε κάνει το βήμα παραπάνω αναφορικά με τη νοοτροπία μας. Και όσο βλέπω κινήσεις σαν την απομάκρυνση του Μίτσελ (στο χρονικό σημείο που έγινε), δεν θα νιώθω οτι έχουμε κάνει αυτο το κλικ που μας λείπει. Και είναι κρίμα, γιατί σε όλους τους άλλους τομείς (ευρωπαϊκές πορείες, μεγάλες πωλήσεις παικτών, συμμετοχές σε ICC και σε forums κτλ), είμαστε όπως πρέπει.

Εικόνα ALEXANDR-ROMAN

Οι διαφωνίες είναι καλοδεχούμενες...
εφόσον είναι τεκμηριωμένες.
Μια απόφαση μπορεί να είναι ανορθολογική και
να έχει επιτυχημένο αποτέλεσμα.
Εχω γραψει κείμενο για το συγκεκριμένο ζήτημα
εδώ στο σάιτ με τίτλο...
"ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΡΘΟΛΟΓΙΚΑ ΤΑΛΑΝΤΟΥΧΟΣ Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΗΛΙΘΙΕ..."
απευθυνόμενος πάλι οχι μόνο στους ΑΡΔ αλλά και σε κάθε
"αυθεντία" των ημερών μας που εκφράζει άποψη δημόσια.
Ας μην επαναλαμβάνομαι...
Ευχαριστώ για το σχόλιο.

Εικόνα γαυρος ο μη tsimpon

Έχοντας πάρει θέση τόσο υπέρ του σενιορ Μίτσελ όσο και κατά του (κυρίως λόγω των τελευταίων γνωστών δηλώσεων του για το τι άλλο να κάνει),αισθάνομαι ότι έχει εφαρμοστεί και εφαρμόζεται με ευλαβική συνέπεια (εδώ μέσα από όλους) σε όλα τα πονήματα το γνωμικό ενός αγνώστου που λέει τα εξής λόγια " Αν δεν συμφωνείς τότε να αντιλέγεις και όταν αντιλέγεις, πρότεινε. Προτείνοντας, να κάνεις!"Νομίζω λοιπόν, ότι αυτό έχει εφαρμοστεί από όλους μας (συμφωνούντες και διαφωνούντες).Περιττό να πω ότι η διαφωνία με επιχειρήματα ακόμα και ενάντια στην λογική που λέει,ότι το δικό μου εγώ πρέπει να το προασπίζω έστω και αν είναι λάθος ,με βρίσκει απέναντι(όπως όλους μας) και κατά συνέπεια καλοδέχομαι,καλοδεχόμαστε σχεδόν πάντα την γνώμη που σωστά επιχειρηματολογεί ,και δείχνει σωστά το που το πως το γιατί,το δεν έπρεπε αυτό,και ένα σωρό από αντίθετα.Έχω την αίσθηση ότι η "ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ" για το κατέβασμα του ΜΙΤΣΕΛ από το ερυθρόλευκο πλοίο σαν "λαθρεπιβάτη" ενόχλησε.Γιατί; Αραγε σε ποιον να αρέσει αυτού του είδους απόλυση ,την στιγμή μάλιστα που ο κ.Περειρα, μετά το νικηφόρο αποτέλεσμα στην Ξανθη είπε, προς τιμήν του. Θα ήθελα πριν φύγω να πω δυο λόγια για τον Μίτσελ. Η νίκη αυτή δεν είναι αποτέλεσμα μόνο δικής μου δουλειάς, αλλά και της δουλειάς του Μίτσελ. Άφησε μια πολύ καλή ομάδα και .θέλω να του ευχηθώ τα καλύτερα για το μέλλον».Αυτο τώρα πως ερμηνεύεται σε συνδυασμό με τον τρόπο απόλυσης του από μεριά σου;Είναι " άδειασμα" του πρόεδρου αυτή του η γνώμη, κατά την γνώμη σου;ΥΓ Έκανες κάποιες υποθετικούς συνηρμους στο τι έγινε ή είχε προταθεί(από κάποιους συνεργάτες) να γίνει στο δεύτερο παιχνίδι με την M.U.,και στοχοποιεις με υποθετικα γεγονοτα αναφεροντας επι λεξη
«Η αξία φθείρεται από την υπερβολική έπαρση…»
Philip Sidney,
Στον πρώτο αγώνα με τη M.UTD ο Μιτσελ και η ομάδα του άγγιξε την τελειότητα…κοίταξε τους αντιπάλους στα μάτια…έπαιξε επιθετικά…με άγνοια κινδύνου…
και με τη βοήθεια των οπαδών της ομάδας οι οποίοι ήταν συγκλονιστικοί στο συγκεκριμένο ματς δίνοντας μια τεράστια ώθηση… έφτασε σε αυτή την μεγάλη επιτυχία.
Όμως ο επαναληπτικός… ήταν ένας εντελώς διαφορετικός αγώνας.
Έπρεπε να διαχειριστεί το άκρως θετικό 2-0.
Ο Μίτσελ κατέβασε την ομάδα στο συγκεκριμένο ματς σχεδόν όπως και στο Γ. Καραϊσκάκης….με σαφέστατο επιθετικό προσανατολισμό.
Η στρατηγική του… είχε ως στόχο να πετύχει η ομάδα ένα γκολ…οπότε οι αντίπαλοι θα ήθελαν 4 για να προκριθούν.
Αυτό όμως δε συνέβη. Χάσαμε 3-0 και αποκλειστήκαμε.
Αν σε αυτό το ματς καθόταν στον πάγκο της ομάδας μας ο Βαλβέρδε ή ο Ζαρντίμ…οι πιθανότητες για ένα θετικό αποτέλεσμα και πρόκριση…θα ήταν σαφώς περισσότερες.
Με αυτό τον τρόπο χάθηκε μια ανεπανάληπτη, τεράστια ευκαιρία.

«Δεν μου αρέσει να μου δίνουν συμβουλές.
Μπορώ να κάνω και μόνος μου λάθη…»
Oscar Wilde,

Μπορώ πολύ εύκολα να φανταστώ τον Μίτσελ να εκστομίζει το παραπάνω απόφθεγμα…μετά τον αγώνα στο Manchester…και ειδικά την αγωνιστική σαιζόν που διανύουμε…κυρίως στο Ελληνικό Πρωτάθλημα.
Τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο… μετά και τον αποκλεισμό από τη M.UTD ο ίδιος ο Μίτσελ…μεταμορφώθηκε από Dr Jekyll σε Μr Hyde… έγινε αυτοκαταστροφικός…με υπεροπτική συμπεριφορά και «αυτοκτονικές» τάσεις.

Σε αυτό το σημείο…χωρίς να έχω καμία εσωτερική πληροφόρηση…πάρα μόνο φήμες…και ψιθύρους που ακούστηκαν κατά καιρούς…θα κάνω τις παρακάτω αυθαίρετες υποθέσεις.
Με άλλα λόγια ένα σενάριο συνωμοσίας.
Υποθέτω ότι οι Σάντσεθ και Μοράλες εισηγήθηκαν στον Μίτσελ…στο συγκεκριμένο αγώνα η ομάδα να έχει αμυντικό προσανατολισμό και να παίξει με αντεπιθέσεις.......ΕΡΩΤΗΣΗ.Γιατι λοιπόν τότε δεν εκδιώχθηκε ο Μίτσελ άλλα του επετράπη να απολύσει τους συνεργάτες του,και κατά συνέπεια να απολέσει την ψυχραιμία του ΕΡΩΤΗΣΗ 2η .Αν όμως είχε κερδίσει εκείνο το παιχνίδι( στο Manchester) τοτε αν μου επιτρέπεις(υποθετικά)θα ήταν το θρυλικοτερο παιχνιδι όλων των εποχών, και θα το είχε καταφέρει ένας άνθρωπος με καρδιά μικρού παιδιού.θα μου επιτρέψω εδώ να πω ότι τα παραδείγματα που έχουν χαθεί σε μάχες όχι όμως οι ιδέες και τα ιδανικά, είναι πολλά. Ένα είναι ο Λεωνίδας και οι 300 .Έχασε μια μάχη αλλά τι μάχη και τι ντόρο έκανε αυτή η μάχη στα πέρατα του κόσμου. ΥΓ2 Προσωπικά θαυμάζω τον άνθρωπο και τον χαρακτήρα που δίνει μάχες,ανεξάρτητα του αποτελέσματος.Νομίζω ότι ο κάθε ένας δείχνει τον χαρακτήρα του από το πως αγωνίζεται στον κάθε στίβο. Συγνώμη για την κατάχρηση του χώρου, και μάλλον κούρασα με την πάρλα μου.Καληνύχτα σας.

Εικόνα ALEXANDR-ROMAN

Εγραψες εδω παραπάνω:... "το γνωμικό ενός αγνώστου που λέει τα εξής λόγια " Αν δεν συμφωνείς τότε να αντιλέγεις και όταν αντιλέγεις, πρότεινε. Προτείνοντας, να κάνεις!"
Απαντώ:... Κάποιος νε ανώτατη πνευματική διανόηση είπε: "Η αλήθεια είναι μια χώρα δίχως μoνoπάτι"..... O άνθρωπoς έχει φτιάξει μέσα τoυ σαν φράχτη προστασίας διάφορες εικόνες -θρησκευτικές, πoλιτικές, πρoσωπικές. Αυτές εκδηλώνoνται σαν σύμβoλα, ιδέες, πίστεις. Τo βάρoς αυτών των εικόνων κυριαρχεί πάνω στη σκέψη τoυ ανθρώπoυ, στις σχέσεις τoυ και στην καθημερινή τoυ ζωή. Αυτές oι εικόνες είναι oι αιτίες των πρoβλημάτων μας επειδή χωρίζoυν τoν έναν άνθρωπo από τoν άλλoν. Η αντίληψη πoυ έχει o άνθρωπoς για τη ζωή διαμoρφώνεται από τις έννoιες πoυ ήδη ενυπάρχoυν στo νoυ τoυ..."
Συμπεραίνουμε λοιπόν οτι η δική σου αλήθεια...το δικό σου σωστό ή λάθος απέναντι σε οτιδήποτε...προφανώς δεν είναι ίδιο με το δικό μου... με του Μαρινάκη.... με της καθε ανθρώπινης ύπαρξης. Οι προτάσεις που επικαλείται ο άγνωστος στο γνωμικό του -που επικαλείσαι- δεν εχουν κανένα νόημα...και οδηγούν σε αδιέξοδο εφόσον κυριαρχεί το "ΕΓΩ". Η ατoμικότητα είναι τo όνoμα, η μoρφή και η επιφανειακή παιδεία πoυ απoκτά ο καθένας από την παράδoση και τo περιβάλλoν τoυ.
Ομως... Τo περιεχόμενo της συνείδησής τoυ είναι όλη τoυ η ύπαρξη. Αυτό τo περιεχόμενo είναι κoινό σε όλη την ανθρωπότητα. Αν λοιπόν δεν αντιληφθούμε οτι είμαστε όλοι μας ένα κομμάτι ενός ζωντανού οργανισμού...ότι έχουμε κοινή συνείδηση... όλος αυτός ο ατέρμων διάλογος, οι συμφωνίες, διαφωνίες, οι διασταυρούμενοι μονόλογοι, οι προτάσεις, οι ιδέες, κλπ...απλά θα πέσουν στο κενό.
Οσον αφορά το σχόλιό σου για το σεναριό μου... δεν υπάρχουν αυθαίρετες υποθέσεις και κριτικές σε ένα φανταστικό σενάριο...ακριβώς όπως δεν υπαρχουν και στη φανταστική λογοτεχνία.
Ομως αν διάβασες λιγο παραπάνω...έγραψα κάτι για φήμες και ψιθύρους...
Υπομονή...ίσως με τον καιρό μάθουμε όλοι μας οτι το φανταστικό σενάριο ήταν "True Story..."
Η ανυπομονησία ποτέ δεν εξασφαλίζει επιτυχία.
Ευχαριστώ που διάβασες το κείμενο "σεντόνι" μου...καθως και για το σχόλιό σου.

Εικόνα γαυρος ο μη tsimpon

Ο Τζίντου Κρισναμούρτι (αγγλ.: Jiddu Krishnamurti) γεννήθηκε στο χωριό Μαντάναπαλί, 150 χιλ. από το Μαδράς (Ινδία), στις 12 Μαΐου 1895 .
Ομιλία Διάλυσης του Τάγματος ΑΥΤΟΣ ΕΙΧΕ ΠΕΙ «Πρόκειται να συζητήσουμε αυτό το πρωί τη διάλυση του Τάγματος του Αστέρος. Πολλοί άνθρωποι θα χαρούν, κι άλλοι αντιθέτως θα λυπηθούν. Δεν είναι ένα θέμα που δίνει χάρα μήτε λύπη, και η διάλυση αυτή είναι κάτι το αναπόφευκτο, όπως πρόκειται να εξηγήσω. «Μπορεί να θυμάστε την ιστορία του πως ο διάβολος κι ο φίλος του περπατούσαν στο δρόμο, όταν είδαν μπροστά τους έναν άνδρα που έσκυψε κάτω και σήκωσε κάτι από το έδαφος, το κοίταξε, και το έβαλε στη τσέπη του. Ο φίλος είπε στον διάβολο, «Τι σήκωσε ο άνδρας από το έδαφος;» «Σήκωσε ένα κομμάτι Αλήθειας» είπε ο διάβολος. «Αυτό είναι πολύ κακό για σένα, τότε», είπε ο φίλος του. «Α, καθόλου» απήντησε ο διάβολος, «Θα τον αφήσω να την οργανώσει». Υ π ο σ τ η ρ ί ζ ω ότι η Α λή θει α είναι μία χώρα δίχως Μ Ο Ν Ο Π Α Τ Ι, και δεν μπορείτε να την προσεγγίσετε με κανένα μονοπάτι, με καμία θρησκεία, με καμία αίρεση. Αυτή είναι η άποψή μου, κι εμμένω απόλυτα σε αυτήν κι απόλυτα. Η Αλήθεια, καθώς είναι απεριόριστη, απόλυτη, απροσέγγιστη από οποιοδήποτε μονοπάτι, δεν μπορεί να οργανωθεί : μήτε μπορεί κάποια οργάνωση να διαμορφωθεί για να καθοδηγήσει ή να εξαναγκάσει τους ανθρώπους να ακολουθήσουν κάποιο ιδιαίτερο μονοπάτι. Εάν καταλάβετε πρώτα αυτό, τότε θα δείτε πόσο αδύνατον είναι να οργανώσετε μία πίστη. Μία πίστη είναι καθαρά ατομικό θέμα, και δεν μπορείτε και δεν πρέπει να την οργανώσετε. Εάν το κάνετε, γίνεται νεκρή, κρυσταλλωμένη : γίνεται ένα δόγμα, μία αίρεση, μία θρησκεία, για να επιβληθεί στους άλλους. Αυτό είναι που ο καθένας σε όλον τον κόσμο προσπαθεί να κάνει. Η Αλήθεια είναι περιορισμένη γίνεται ένα παιχνίδι για εκείνους που είναι αδύναμοι, για εκείνους που είναι στιγμιαία μόνον δυσαρεστημένοι. Η Αλήθεια δεν μπορεί να κατέβει, αντιθέτως το άτομο πρέπει να κάνει την προσπάθεια να αναρριχηθεί σε αυτή. Δεν μπορείτε να φέρετε την κορυφή του βουνού στην κοιλάδα. Για να επιτύχετε την κορυφή του βουνού πρέπει να περάσετε μέσα από την κοιλαδα, να σκαρφαλώσετε στα απόκρημνα, δίχως φόβο για τον κίνδυνο του γκρεμού,ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ,Συνεπώς αυτοί είναι κάποιοι από τους λόγους για τους οποίους, μετά από προσεκτική μελέτη δύο ετών, πήρα αυτήν την απόφαση. Δεν πρόκειται για στιγμιαία παρόρμηση. Δεν έχω πειστεί γι αυτό από κανέναν. Δεν πείθομαι σε τέτοια πράγματα. Επί δύο χρόνια το σκέφτομαι, αργά, προσεκτικά, υπομονετικά, και τώρα αποφάσισα να διασκορπίσω το Τάγμα, καθώς τυγχάνει να είμαι ο Επικεφαλής. Μπορεί να σχηματίσετε άλλες οργανώσεις και να περιμένετε κάποιον άλλον. Δεν με αφορά αυτό, μήτε το να δημιουργήσετε καινούρια κλουβιά, καινούρια διακόσμηση για εκείνα τα κελιά/κλουβιά. Η μόνη μου έγνοια είναι να θέσω τον άνθρωπο απόλυτα, απεριόριστα (άνευ όρων) ελεύθερο»......ΚΑΙ Γραφεις εσυ....Συμπεραίνουμε λοιπόν( οτι η δική σου αλήθεια...το δικό σου σωστό ή λάθος απέναντι σε οτιδήποτε...προφανώς δεν είναι ίδιο με το δικό μου... με του Μαρινάκη(;).... με της καθε ανθρώπινης ύπαρξης(;). Οι προτάσεις που επικαλείται ο άγνωστος στο γνωμικό του -που επικαλείσαι- δεν εχουν κανένα νόημα...και οδηγούν σε αδιέξοδο εφόσον κυριαρχεί το "ΕΓΩ".Σου το ξαναγραφω (τογνωμικο) για να σε ρωτησω πιο κατω." Αν δεν συμφωνείς τότε να αντιλέγεις και όταν αντιλέγεις, πρότεινε. Προτείνοντας, να κάνεις!").ΕΡΩΤΗΣΗ.ΔΛΔ αυτος ό καποιος (που ειναι ο Τζίντου Κρισναμούρτ),ο κάποιος με ανώτατη πνευματική(οπως λες) διανόηση,τι το διαφορετικο εκανε απο αυτον τον αγνωστο με το απλο γνωμικο;;;Ππρωτα, διαφωνησε με το εργο του, και εν συνεχεια προτεινε(στον εαυτο) του και εκανε την πραξη.Ετσα κι απλα....ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΣ.. Η ατoμικότητα είναι τo όνoμα(;;) η μoρφή. και η επιφανειακή παιδεία πoυ απoκτά ο καθένας από την παράδoση και τo περιβάλλoν τoυ.
Ομως... Τo περιεχόμενo της συνείδησής τoυ είναι όλη τoυ η ύπαρξη. Αυτό τo περιεχόμενo είναι κoινό(ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΑΙ ΩΣ ΠΟΥ ερωτω ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΟ(μαλλον αποθυμενο του τζιντου που σε επηρεασε νομιζω ), σε όλη την ανθρωπότητα ειπες....ΓΡΑΦΩ ΤΩΡΑ ΕΓΩ .Εαν υπηρχε αυτη η δυνατοτητα να γνωριζουμε το περεχομενο της συνειδησης,τοτε η ζωη μαλλον δεν θα ειχε νοημα αλλα ουτε και βαζελους για την πλακα μας(χα χα χα).ΤΩΡΑ,συνεχιζοντας θα διαπιστωσεις(για αυτον) το δασκαλε που διδασκες και νομο δεν εκρατεις.........Και λεει. Αλλά εκείνοι που πράγματι επιθυμούν να καταλάβουν, που ψάχνουν να βρουν εκείνο που είναι αιώνιο, δίχως αρχή και δίχως ένα τέλος, θα περπατήσουν μαζί με μεγαλύτερη ένταση, θα είναι επίκινδυνοι σε οτιδήποτε είναι επουσιώδες, στους μύθους, στις σκιές. Και θα συγκεντρωθούν,( ,(Ο Ρ Γ Α Ν Ο Θ Ο Υ Ν), μηπως σου θυμιζει κατι απο το παραδειγμα με τον διαβολο;) θα γίνουν η φλόγα, επειδή καταλαβαίνουν. Τέτοιο σ ώ μ α πρέπει να ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ, κι αυτός είναι ο σκοπό μου. Εξαιτίας αυτής της πραγματικής κατανόησης θα υπάρξει αληθινή φιλία.(;) Εξαιτίας αυτής της αληθινής φιλίας – που φαίνεται να μη γνωρίζετε- θα υπάρξει πραγματική συνεργασία(;) από την πλευρά του καθενός (ΟΡΓΑΝΩΘΕΊΤΕ ΠΑΙΔΙΑ ΛΕΕΙ Ο ΒΕΛΖΕΒ ΟΥΛΙΑΣ). Κι αυτό όχι εξαιτίας της εξουσίας,(ΣΩΠΑ ΚΑΗΜΕΝΕ)όχι εξαιτίας της σωτηρίας(ΑΠΟ ΤΑ ΘΕΛΩ ΜΑς;), όχι εξαιτίας της θυσίας(ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ερωτω εγω) για έναν λόγο , αλλά επειδή πράγματι κατανοείτε(γιαυτο να εισαι σιγουρος) , και γι’αυτό το λόγο είστε ικανοί να ζείτε στο αιώνιο. Αυτό είναι μεγαλύτερο πράγμα από κάθε ευχαρίστηση, από κάθε θυσία.... Ρε πως περνα ο "χρονος" και η ωρα και χωρις να το καταλαβω εφτασα στη σταση Κ Α Λ Α Μ Α Κ Ι.Εδα κατεβαινω εγω

Εικόνα γαυρος ο μη tsimpon

και βλεπω στον τοιχο ενα συνθημα,τα λογια απο εναν παλιο τρελο ελληνα,και φωναζοντας τα, προσπαθω να φτασω στον προορισμο μου. ΕΕΙΙΙ ΩΡΕ παιδια(φωναζω) Γηράσκω δ' αεί πολλά διδασκόμενος.και αυτα γελουν με τα λογια ενος τρελου.ΓΕΛΑΩ ΚΑΙ ΓΩ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΑΩ

Εικόνα tsalouxidis

Δε βρίσκω ομοιότητες ανάμεσα στις απομακρύνσεις Ζαρντίμ και Μίτσελ.Το δεύτερο τον έστειλε αποκλειστικά ο ίδιος απ'ό,τι φαίνεται γιατί δεν ήταν ικανοποιημένος σε διάφορους τομείς και από φόβο μήπως χάσει το πρωτάθλημα και τα λεφτά του Πρωταθλητριών.
Τον πρώτο αναγκάστηκε να τον διώξει χωρίς να το θέλει απ'ό,τι μπορούσα να καταλάβω τότε.Χωρίς να είναι μικρότερη όμως η συμμετοχή του στο αποτέλεσμα μιας το αφόρητο κλίμα κατά του προπονητή που κατέστη παντελώς μη διαχειρίσιμο μετά από 6 μήνες γκρίνιας δημιουργήθηκε απ'το φίλιο τύπο απ'το πρώτο κιόλας παιχνίδι προετοιμασίας για να καλυφθεί η έλλειψη ενίσχυσης εκείνη τη χρονιά που οδήγησε σε ένα ανισόρροπο ρόστερ.
Ο Μαρινάκης είναι εξαιρετικά πιο ορθολογικός απ'τον Κόκκαλη και οι μοναδικές ανορθολογικές αποφάσεις που του καταλογίζω, με κριτήριο καθαρά και μόνο αν κατέληξε σε αυτές με αγωνιστικές προτεραιότητες στο ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟ, είναι οι απομακρύνσεις Λίνεν και Ζαρντίμ.Και οι δύο έφυγαν για επικοινωνιακούς, εξωαγωνιστικούς λόγους ΑΣΧΕΤΩΣ αν απέδωσε αγωνιστικά η απομάκρυνσή τους.

Εικόνα ALEXANDR-ROMAN

Πρωτον...Εγώ δεν έγραψα πουθενά κάτι για ομοιότητες στις απομακρύνσεις Ζαρντιμ και Μιτσελ...
Προφανώς ειναι δικό σου αυθαίρετο συμπέρασμα.
Δεύτερο... Το ζήτημα που έθεσες για τα "λεφτά" το ανέλυσα εδω παραπάνω... Δεν θα το σχολιάσω άλλο.
Η ομάδα μου δεν είναι επιχείρηση για εμένα. Είπαμε...είμαι ρομαντικός.
Τρίτο...Δεν υπάρχει ανορθολογική απόφαση Μαρινάκη μέχρι σήμερα.
Πιθανόν να μην ισχύει αυτό συμφωνα με τη δική σου λογική...
Να ξέρεις όμως οτι κάποιος είπε οτι κανένας δεν κάνει τόσο πολλά λάθη,
όσο εκείνος που ενεργεί με βάση μόνο τη λογική...!!!
Η δράση προκαλεί αντίδραση... Ολοι εμείς δεν γνωρίζουμε όλα τα δεδομένα
τα οποία οδηγούν κάποιον σε μια απόφαση...οπότε καλό είναι να μη του
καταλογίζουμε βιαστικά ευθύνες. Κινδυνεύουμε να χαρακτηριστούμε το λιγότερο αφελείς...!!!
Ευχαριστώ που διάβασες το κείμενό μου...καθώς και για το σχόλιό σου.

Εικόνα tsalouxidis

Κι όμως έγραψες.Αποδίδεις και τις δύο απολύσεις σε ποδοσφαιρική κρίση Μαρινάκη/διοίκησης.Εγώ την απόλυση Ζαρντίμ την απέδιδα σε αφόρητο κλίμα απ'τα ΜΜΕ, τους διάφορους παρά τω Ολυμπιακώ (παλαιούς ποδοσφαιριστές κτλ) και στους πιο εκδηλωτικούς οπαδούς.Νυχθημερόν κράξιμο στο Ζαρντίμ είχαμε.Αναγκάστηκε να τον διώξει ο Μαρινάκης απ'ό,τι καλαβαίνω.
Το επεσήμανα δύο φορές για να μην υπάρχουν παρανοήσεις αλλά δεν το πρόσεξες.Όταν λέω ορθολογικές δε μιλάω απόλυτα.Περιορίζω την περί ορθολογισμού κριτική αποκλειστικά και μόνο στο ποδοσφαιρικό κριτήριο του Μαρινάκη και το κατά πόσο ήταν συνεπής σε αυτό όταν άλλαζε προπονητή.Ο Μίτσελ έφυγε για αγωνιστικούς λόγους κατά τα φαινόμενα.Ο Ζαρντίμ έφυγε για επικοινωνιακούς, όπως και ο Λίνεν που η αποχώρησή του έγινε για να'ρθει ο έχων λαϊκό έρεισμα Βαλβέρδε.
Ειδικά η απόλυση Ζαρντίμ ήταν ανορθολογική γιατί δεν του δόθηκε ο χρόνος και το υλικό να προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα απ'το κατενάτσιο στο πιο ελκυστικό ποδόσφαιρο.Σε 6 μήνες στον Ολυμπιακό μπάλα και αποτέλεσμα δεν τα'χει συνδυάσει κανείς, ούτε ο Μπάεβιτς ακόμα.
Εν γένει και επειδή το ποδοσφαιρικό τμήμα είναι πολλά περισσότερα από έναν προπονητή είπα και στο πρώτο ποστ ότι ο Μαρινάκης είναι μίλια μπροστά από Κόκκαλη σε οργάνωση και πλάνο.

Εικόνα ALEXANDR-ROMAN

Ο Μίτσελ...με το ίδιο υλικό αλλά με διαφορετική διαχείριση
κέρδισε την Ατλέτικο και Γιουβέντους.
Ο Μαρινάκης δεν επηρεάζεται απο ΜΜΕ, ΑΡΔ και οπαδούς...
Συνήθως οι αποφάσεις του είναι κόντρα στα θέλω τους.
Δες τις ψηφοφορίες στο διαδίκτυο...
Διαμορφώνει δική του άποψη και υπακούει στο ένστικτό του.
Εχει υψηλό δείκτη αισθητικής και θέλει ο ίδιος τα θετικά
αποτελέσματα να συνοδεύονται απο επιθετικό και θεαματικό
ποδόσφαιρο.
Συμφωνώ οτι είναι μίλια μπροστά από Κόκκαλη σε οργάνωση
και πλάνο.

Εικόνα tsalouxidis

Δε βρίσκω καμμία σχέση ανάμεσα στα δύο ρόστερ.Δεν θα επεκταθώ πολύ.Μόνο το Ρομπέρτο να κάνεις τράμπα με το Μέγιερι από Μίτσελ σε Ζαρντίμ και τούμπαλιν καταλαβαίνεις.

Εικόνα tsalouxidis

Και επειδή το ξέχασα.Τα λεφτά δεν αφορούν εμένα ως οπαδό, με αφορούν ως παρατηρητή και κριτή των αποφάσεων του Μαρινάκη δεδομένου ότι παίζουν ρόλο σε αυτές.

Εικόνα Ιασονας

ΣΑΣ ΓΑΜΑΕΙ Ο ΒΑΓΓΕΛΑΣ!! ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ...KAI ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΓΚΡΙΝΙΑΡΗ ΞΕΦΩΝΙΤΖΗ ΑΜΠΑΛΟ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΑ ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΟΥ ΥΠΕΡΩΚΕΑΝΙΟΥ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΓΓΕΛΑ ..ΟΠΟΙΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΛΟΓΟ....ΠΑΝΤΑ!....ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ

Εικόνα ALEXANDR-ROMAN

Εγκρίνω απόλυτα...
Συμφωνώ και επαυξάνω στο σχόλιό σου φίλε μου...
Δώσε πόνο...

Εικόνα Romain

Ας το παραδεχτούμε. Ο Μαρινακης απέτυχε. Αυτός φταίει για όλα.
Για το ότι ο ΠΑΟΚ έχει ταβάνι τη δεύτερη θέση και ο Παναθηναϊκός του Αλαφούζου την τριτο-τεταρη.
Για την αεκουλα που εισέπραξε.εξι και γενικά την χαώδη διαφορά του Ολυμπιακού από τις υπόλοιπες Ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη.
Έτσι σκέφτονται οι αντίπαλοι μας και οι άμπαλοι από τους οπαδούς τους. Οι ΑΡΔ κάνουν την δουλειά που γνωρίζουν πολύ καλά για να τους ικανοποιήσουν και οι υπάλληλοι δημοσιογράφοι των Αλαφούζου Μελισσανίδη Ιβαν ακολουθούν τη γραμμή πλεύσης των αφεντικών τους.
Σενάρια φαντασίας από Κολλλκες και Τζορπατζογλους, γραμμή Νιαου από Σαμπρακους, Χεσετζογλους, και γλύψιμο στον ...μεγάλο επενδυτή Αλαφούζο από τον Τσατσουλη που σε αυτή τη δουλειά έχει πείρα από τον καιρό του πρώτου Βαρδινογιάννης.

Η αποφαςη για την αλλαγή προπονητή δεν είναι κάτι το ξεκάθαρο αλλά πιστεύω ότι η διοίκηση που είναι κοντά και έχει όλα τα δεδομένα μπορεί να πάρει μια απόφαση καλύτερη από εμάς που δεν έχουμε πρόσβαση σε αυτά.
Βέβαια μπορεί να πάρει και λάθος απόφαση, αλλά αυτή είναι που κρίνεται και αυτή είναι που θα υποστεί και τις συνέπειες της απόφασης αυτής.

Μέχρι τώρα δικαιώνεται η αλλαγή. Αν όμως ο Περειρα είναι η κατάλληλη επιλογή, αυτό θα φανεί στο τέλος της σεζόν. Ίσως και πιο πριν.
Ακόμη να πω ότι συμφωνώ με τη στάση του αδελφού Σάββα, όλοι οι γνήσιοι Ολυμπιακοί είναι αδελφοί μου, ότι άσχετα αν κάποιος συμφωνεί η διαφωνεί με την απόφαση ποτέ δεν πρέπει να παρελθοντολογουμε αλλά πάντα να βλέπουμε μπροστά. Γι αυτο είμαστε και Ολυμπιακοί.

Εικόνα ALEXANDR-ROMAN

Εχεις κυνικο χιούμορ...
Συμφωνούμε σε όλα.
Δεν μπορείς να αλλάξεις το παρελθόν, αλλά μπορείς να καταστρέψεις
το παρόν με το να στενοχωριέσαι για το μέλλον.

Εικόνα ΔΙΑΣ

που να δεις τι γινεται οταν διαφωνουμε με τον σαββα για τον Τζιοβανι.η για τη λιβερπουλ, καθοτι υποστηριζει μια μικρη ομαδουλα στην αγγλια. αυτη που παραλιγο να τη στηλει αδιαβαστη ο θρυλος περσι..
ετσι ειναι οι γαυροι. τρωγονται πρωτα με τον ευατο τους, μετα με το διπλανο τους ΑΛΛΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ Ο ΘΡΥΛΟΣ!τι να κανουμε? πρεπει να ζησουμε με τα κουσουρια μας. ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΠΡΩΤΟ!

Εικόνα ALEXANDR-ROMAN

Ειπες: "ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ Ο ΘΡΥΛΟΣ..!!!"
Με μία μόνο φράση...είπες ακριβώς το ίδιο με αυτό που έγραψα εγώ
στο παραπάνω κείμενο... παρότι εγώ το έκανα χρησιμοποιώντας 4.719 λέξεις.
Θα σου έλεγα οτι πιθανόν να είσαι πιο ευφυής από εμένα αλλά...
μόλις πρόσεξα οτι εσύ είσαι θεός (ΔΙΑΣ)...!!!

Εικόνα apostolos gaganis

Πρώτα - πρώτα, ωραία η φωτογραφία. Φαντάζομαι ότι ο τύπος με το καπέλλο, είναι το ΑΝΤΙ-ΑΡΔ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ... Τώρα όσον αφορά το κείμενο...μακρούτσικο λίγο, αλλά το απήλαυσα... Σ΄άλλα συμφωνούσα απόλυτα, σ΄άλλα έλεγα ΄΄μπορεί και να΄ναι έτσι΄΄ και σ΄άλλα έβλεπα τα πράματα διαφορετικά... Λογικό.

Τώρα πια έχουν όλα τελειώσει και όλα ξεκινήσει. ΠΑΜΕΜΠΡΟΣΤΙΑΣΗ, το σύνθημα μας. Πρώτα δείγματα Πορτογάλου, θετικά. Η οριστική κρίση για το έργο του, όπως και για την κίνηση του προέδρου, θάρθουν αργότερα. Με βάση το ποδόσφαιρο που θα παίζει η ομάδα, τους εγχώριους τίτλους και την ευρωπαϊκή μας πορεία.

΄΄Κολλήματα΄΄ δεν έχω με πρόσωπα. Λατρεία για τον Θρύλο έχω, όπως κι εσύ και όλοι βέβαια οι Ρατμίτες εδώ μέσα. Ποιός ξέρει; Μπορεί ο Περέϊρα ν΄αποδειχθεί ανώτερος του Μίτσελ και να μας σκλαβώσει... Ειλικρινά το εύχομαι, γιατί αυτό θα σημαίνει υλοποίηση όχι μόνο των συνήθων στόχων της ομάδας, αλλά ενδεχομένως και...οραμάτων μας ( δεν μ΄αρέσει η λέξη ΄΄ονείρων΄΄, το΄χω εξηγήσει γιατί ).

ΝΑ΄ΣΑΙ ΚΑΛΑ!

Εικόνα ALEXANDR-ROMAN

Ευχαριστώ για το σχόλιο και τις ευχές Αποστολε...
Συμφωνω απόλυτα με το "Λατρεία για το Θρύλο...!!!"
που είπες.

Εικόνα savvas gridlock

Είναι προφανές πως διαφωνούμε στο συγκεκριμένο θέμα, αλλά ο αντίλογος με επιχειρήματα στα του Ολυμπιακού όχι απλώς είναι ευπρόσδεκτος, μα και τον αναδεικνύουμε ψηλά στο site. Ούτε τα ξέρουμε όλα, ούτε είμαστε φωστήρες, ''ακούτε εμένα, εγώ ξέρω''. Το ίδιο ισχύει και για κάθε άλλο θέμα με το οποίο έχουμε καταπιαστεί και υπάρχουν διαφωνίες. Επιχειρήματα, στρωτός λόγος και δημοσιεύουμε τα πάντα εδώ πέρα. Στα του Μίτσελ, μακάρι ο Περέιρα να μας κάνει να ξεχάσουμε γρήγορα τον Ισπανό. Νοσταλγία και παρελθοντολαγνεία δεν υπάρχει από εδώ, αυτό το ξεκαθαρίσαμε. Και όσο κι αν διαφωνούμε με την απόλυση Μίτσελ, ποτέ δεν θα πούμε ''αν τον είχαμε τώρα'' σε μία ενδεχόμενη αποτυχία μέχρι το τέλος της χρονιάς. Αυτό κάναμε και μετά την απόλυση Ζαρντίμ, με την οποία επίσης διαφωνούσαμε.

Εικόνα ALEXANDR-ROMAN

Το επίπεδο του σάιτ είναι ιδιαίτερα υψηλό...
Αυτός είναι και ο λόγος της παρουσίας μου εδω...
Η αντίθετη αποψη απο τη δική μου...εφόσον είναι τεκμηριωμένη
δεν παραβιάζει την αισθητική μου ούτε μου προκαλεί εκνευρισμό.
Δεν είναι κακό να υπάρχουν και διαφωνίες ανάμεσά μας.
Μάλιστα θα έλεγα οτι ειναι κάτι φυσιολογικό.
Κάποιος είπε οτι... "Αν υπάρχει κάποιος που απεχθάνομαι περισσότερο απ’ όλους,
είναι αυτός που δεν έχει την ίδια ακριβώς άποψη με μένα για όλα τα θέματα..."
Με χιούμορ το προηγούμενο απόφθεγμα.
Το οτι απουσιάζει η λογοκρισία εδω...είναι ηλίου φαεινότερον...!!!
Εδω θα είμαστε...θα τα λέμε συχνά.
Ευχαριστώ για τη φιλοξενία σας.

Εικόνα REDNYC

ΣΑΒΒΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΑΝΙΚΟ ΝΑ ΑΠΟΛΥΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΜΕΣΟΥΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ - ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΟΤΙ Η ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΗΤΑΝ ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΑΙΧΤΕΣ ΕΙΧΑΝ ΓΙΝΕΙ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΜΙΤΣΕΛ - ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΟΜΑΔΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ, ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ. ΝΟΜΙΖΩ Η ΟΜΑΔΑ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΣΟΚ...

ΤΕΛΟΣΠΑΝΤΩΝ, ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΒΓΕΙ ΣΕ ΚΑΛΟ - ΓΕΡΑ ΜΕ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ! ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΠΑΝΩ ΤΗΣ Η ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΣΤΟΜΑΤΑ ΣΕ ΜΠΟΥΓΑΤΣΟΚΙΜΑΔΕΣ ΒΑΖΕΛΟΛΑΓΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΡΔΑΚΙΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΥΣ.

ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΝΕ ΤΑ ΜΟΥΝΑΚΙΑ ΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ, ΕΠΕΙΔΗ ΜΑΣ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝΕ - Ο ΒΑΓΓΕΛΑΡΟΣ ΣΑΣ ΓΑΜΑΕΙ! ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ, ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΠΛΑΚΑ ΡΕ!

Εικόνα ALEXANDR-ROMAN

"Ο ΒΑΓΓΕΛΑΡΟΣ ΣΑΣ ΓΑΜΑΕΙ! ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ, ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΠΛΑΚΑ ΡΕ...!!!"
No comment φίλε μου...τα είπες όλα.