ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΓΙΑ ''ΤΟ ΦΑΚΕΛΟ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ''



Φανταζόμαστε πως δεν υπάρχει άνθρωπος που ασχολείται με το ποδόσφαιρο στη χώρα μας και δεν έχει ακούσει κάποιο αεκάκι να σκούζει
 
''Η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ του Σημίτη έβγαλε σε μια νύχτα από το φάκελο των Ολυμπιακών Αγώνων το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια και έβαλε μέσα το Καραϊσκάκη, για να αβαντάρει τους γαύρους ο τότε πρωθυπουργός, αφού ήταν υπάλληλος του πράκτορα της Στάζι Κόκκαλη''.
 
Συνοψίζουμε σε μία φράση, χονδρικά, όλα τα παραμύθια που πουλούσε και πουλάει η Φλ-original στα πιτσιρίκια της γύρω από αυτό το θέμα, μπας και μαζέψει κόσμο και δεν εξαφανιστεί από το χάρτη. Σήμερα θα εξετάσουμε αναλυτικά το θέμα, μέσα από δημοσιεύματα όχι του ''ΦΩΤΟΣ'', ούτε του ''Πρωταθλητή'', αλλά της βαζελο-φυλλάδας ''Ηχούς''.
 
Επιστρέφουμε στον Οκτώβριο του 2001. Είναι η τελευταία σεζόν που οι μεγάλες ομάδες μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν το ΟΑΚΑ ως έδρα τους, αφού μετά θα έκλεινε για να ανακατασκευαστεί εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004. Με αυτήν την αφορμή, ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟ και η ΑΕΚ πιέζουν την Πολιτεία για να βρεθεί λύση στο θέμα των γηπέδων τους. Ο Ολυμπιακός ζητάει να κατασκευάσει σύγχρονο γήπεδο στο Καραϊσκάκη ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΛΕΦΤΑ, ενώ οι άλλες δύο ομαδούλες του Δημοσίου (στενό Δημόσιο ο Παναθηναϊκούλης, ΔΕΚΟ η ΑΕΚ) ζητιανεύουν δανεικά κι αγύριστα κρατικά λεφτά. Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, στην οποία ανήκει το Καραϊσκάκη, ανακοινώνει την πρόθεσή της να βοηθήσει τον Θρύλο σε αυτό το θέμα, εντάσσοντας το Στάδιο Καραϊσκάκη στα Ολυμπιακά Έργα.
 
Στα Ολυμπιακά Εργα (ΟΕ) εντάσσεται (ουσιαστικά) από χτες το Στάδιο Καραϊσκάκη. Το άρθρο 8 του «Ολυμπιακού πολυνομοσχεδίου» ρητά και κατηγορηματικά συμπεριλαμβάνει το ιστορικό αθλητικό κέντρο στη διαδικασία που... υπερπηδά κάθε εμπόδιο και οδηγεί απρόσκοπτα στον τερματισμό. Εξέλιξη που δημιούργησε φήμες, συνειρμούς και αντικρουόμενες κρίσεις.
Στις παραγράφους 2, 3 «αντιμετωπίζονται θέματα καθορισμού συμπληρωματικών χρήσεων γης και ειδικών χώρων δόμησης στην περιοχή του σταδίου, προκειμένου να επιταχυνθεί και να διευκολυνθεί η διαδικασία ανακαίνισης και εκσυγχρονισμού του σταδίου αυτού ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων (ΟΑ)». Με την παρ. 4 «επέρχεται αποχαρακτηρισμός καθορισμένου χώρου» με σκοπό «να διευκολυνθεί η υλοποίηση του κτιριολογικού προγράμματος επέκτασης και εκσυγχρονισμού των αθλητικών εγκαταστάσεων». Με την παρ. 5 η έκδοση οικοδομικής άδειας εντάσσεται στην αντίστοιχη διαδικασία των λοιπών ΟΕ, ενώ με την παρ. 6 «ορίζεται ρητά ότι οι εγκαταστάσεις θα παραχωρηθούν, άνευ ανταλλάγματος, για τις ανάγκες διεξαγωγής των ΟΑ». Εξακριβωμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι εκεί θα διεξαχθεί ο τελικός του ποδοσφαίρου.
Εδώ να υπενθυμίσουμε πως το Στάδιο Καραϊσκάκη ανήκει στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ). Πριν λοιπόν περίπου ενάμιση χρόνο η ανακατασκευή του είχε (ουσιαστικά χαριστεί) δοθεί στη «Γ. Α. Καραϊσκάκης ΑΕ» (49% Θρύλος ΑΕ, 49% ΑΛΤΕ ΑΕ, 2% Στ. Αγιοστρατίτης), με αντάλλαγμα τη χρήση και στο μεγαλύτερο μέρος εκμετάλλευσή του από την εταιρία για 30 χρόνια. Ομως, προβλήματα στο ιδιοκτησιακό καθεστώς αλλά και στη διαδικασία έργων είχαν αποτέλεσμα το «ράγισμα» της συνεργασίας ΕΟΕ-αναδόχου εταιρίας. Μάλιστα, η δεύτερη (που παρουσιαζόταν να θέλει «σπάσιμο» της συμφωνίας) με εξώδικό της είχε προσάψει στην πρώτη παραλείψεις που προκάλεσαν οικονομική ζημιά και ζητούσε αποζημίωση.
Η τοποθέτηση, λοιπόν, του σταδίου στα ΟΕ προκάλεσε δύο αντίθετες εκτιμήσεις. Η μια θέλει έτσι να διασφαλίζονται τα συμφέροντα ΕΟΕ και δημοσίου, αφού η «Καραϊσκάκης ΑΕ» δε θα έχει λόγο να «σπάσει» τη σύμβαση (αν αυτό ήθελε) διεκδικώντας αποζημίωση και θα καλύψει οικονομικά πλήρως τη βελτίωση του σταδίου. Η άλλη υποστηρίζει πως με τον τρόπο αυτό ικανοποιείται η εταιρία, αφού το μεγαλύτερο μέρος της δαπάνης εκσυγχρονισμού θα καλυφθεί από τον κρατικό κορβανά, παραμένοντας φυσικά σ' αυτή το τριαντάχρονο δικαίωμα χρησικτησίας του σταδίου. Επιπροσθέτως αποδίδει την «υπόθεση Ρέντη» σε κίνηση αντιπερισπασμού και μέτρο πίεσης.
 
Σκοπίμως παραθέτουμε link από το ''Ριζοσπάστη'' του ΚΚΕ, που ως κόμμα ήταν ξεκάθαρα αντίθετο στην ανέγερση του νέου Καραϊσκάκη, ώστε να μην αμφισβητήσει κανείς τα όσα λέμε. Τον Οκτώβριο του 2001, με μια ''μικρή'' καθυστέρηση 3 μηνών και επειδή δεν προέκυπτε λύση στο γηπεδικό πρόβλημα του ΠΑΟ, παρά τις πιέσεις των Βαρδινογιάννηδων, τα ΜΜΕ που πρόσκεινται στον Παναθηναϊκό ανακαλύπτουν σκάνδαλο με το φάκελο των Ολυμπιακών Έργων και πρόθεση της Πολιτείας να χτίσει με δικά της έξοδα το Καραϊσκάκη για τον Ολυμπιακό, βάζοντας στην άκρη την ''αδικημένη'' ΑΕΚ.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 4-10-2001
 

 

 
Την σκυτάλη παραλαμβάνουν οι υπόλοιποι έγκριτοι-μάχιμοι ρεπόρτερ της ''Ηχούς'', με μπροστάρη τον Κώστα ΧΕΣΕ-τζόγλου, που βρίσκει την αφορμή που έψαχνε για να στάξει χολή ενάντια στον ΚΟΚΚΑΛΗ και στον Ολυμπιακό.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 5-10-2001
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Στα ψευτο-επιχειρήματα αυτά, έχουμε απαντήσει αναλυτικά, αλλά σταματάμε να μιλάμε εμείς και αφήνουμε να μας τα πούνε όλα οι Αεκτζήδες. Πρώτα και κύρια ο Γρανίτσας και μετά οι ρεπόρτερ της ΑΕΚ.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 24-10-2001
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 27-10-2001
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 15-4-2003
 

 
Συνέντευξη Γρανίτσα στο ραδιοφωνικό σταθμό SENTRA 103.3 το Σεπτέμβριο του 2008.
 
Τότε το γήπεδο ήταν στα Ολυμπιακά Έργα, αλλά βρήκαμε εμπόδια και δεν υπέγραψε η ΠΑΕ, ξαφνικά κολλάμε στον δρόμο και μείναμε στην μέση.
 
Από εδώ και πέρα λοιπόν, όταν διαβάζετε κάποιο αεκάκι στο Internet να μιλάει για ''το σκάνδαλο της αφαίρεσης του γηπέδου της ΑΕΚ από το φάκελο των Ολυμπιακών Έργων, για να μπει το Καραϊσκάκη'', μπορείτε να του δείχνετε αυτά που έλεγε ο Γρανίτσας το 2001
 
 
και το 2003, μαζί με τη συνέντευξη του 2008.
 
 
ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΣ ΑΕΚ ΔΕΝ ΒΓΗΚΕ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΚΕΛΟ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ. ΠΟ-ΤΕ. ΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΤΙΣΑΝ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΤΟ ΧΤΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΠΕΙΔΗ ΣΥΝΩΜΟΤΗΣΕ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ.
 
Επίσης, όταν ξαναδιαβάσετε κάποιο κείμενο του Κώστα ΧΕΣΕ-τζόγλου γι'αυτό το θέμα, μπορείτε να του στείλετε το ρεπορτάζ που ο ίδιος έκανε τότε στην ''Ηχώ'' κι έρχεται σε σύγκρουση με όσα λέει σήμερα. Έλα Κώστα, φλουυυυπ.
 
 
Υ.Γ. 1 Κάποιοι φίλοι της σελίδας στραβώνουν όποτε χρησιμοποιούμε προπαγανδιστικό υλικό των αντιολυμπιακών στη σελίδα, προσπαθώντας να το αποδομήσουμε. Μας λένε δηλαδή ''μην τα βάζετε αυτά ρε παιδιά, δεν μπορώ να τα βλέπω, αφήστε τους να λένε ό,τι θέλουν, όχι να τα βλέπουμε κιόλας''. Αν δεν βάλουμε το τι γράφουν, δεν μπορούμε να απαντήσουμε. Δεν είμαστε παλαβοί να ανακαλύπτουμε εχθρούς και να παλεύουμε μαζί τους. Οι αναρτήσεις προκύπτουν επειδή κάτι, κάπου είδαμε ή επειδή κάποιος μας υπέδειξε κάτι. Στο συγκεκριμένο θέμα όμως, επειδή τα αεκάκια λερώνουν το στόμα τους για το μεγάλο μας πρόεδρο ΣΩΚΡΑΤΗ ΚΟΚΚΑΛΗ, μπορούμε να τους πούμε άφοβα να βάλουν όλη την προπαγάνδα τους στον πάτο τους, μαζί με τα γελοία παραμύθια για την Στάζι. Κώστα ΧΕΣΕ-τζόγλου ακούς; Τα λέμε (και) για εσένα...
 
Υ.Γ. 2 Το όλο θέμα του ''φακέλου των Ολυμπιακών Έργων'' ήταν περισσότερο τυπικό, παρά ουσιαστικό. Το ουσιαστικό ήταν τα λεφτά. Αν είχες λεφτά, κανείς δεν θα σε εμπόδιζε να χτίσεις το γήπεδο. Θα το έχτιζες ακόμη κι αν καθυστερούσες λίγο. Η ένταξη του έργου στο φάκελο των Ολυμπιακών Αγώνων εξασφάλιζε αποφυγή της γραφειοκρατίας, αφού όποιος έρχεται σε επαφή με την Πολεοδομία σε αυτήν τη χώρα, φτύνει το γάλα της μάνας του. Όποιο αεκάκι δηλαδή πιστεύει πως ακόμη κι αν όντως η κυβέρνηση Σημίτη αφαιρούσε τα Φιλαδέλφεια από το φάκελο για να βάλει το Καραϊσκάκη, αυτή είναι η κύρια αιτία που σήμερα δεν έχει γήπεδο η ομάδα του, μάλλον πιστεύει κι ότι τον ψεκάζουν.
 
Υ.Γ. 3 Τι λέει εδώ ο Γρανίτσας στο 5;
 

 
Μερίμνησε ο (αεκτζής) Λαλιώτης για να ξεπεράσει γραφειοκρατικά εμπόδια η ΑΕΚ στο θέμα του γηπέδου της; Είχε δηλαδή άκρες στο σημιτικό ΠΑΣΟΚ η ''αδικημένη'' ΔΕΚΟ του Ποδονίφτη; Κι εμείς που νομίζαμε ότι ο ΚΟΚΚΑΛΗΣ τότε έκανε ό,τι ήθελε στο ελληνικό Κράτος και κυνηγούσε την τίμια ΑΕΚ. ''Με εργάτη αγρότη φοιτητή και πρώτο το Λαλιώτη'' ρε ΠΑΣΟΚάρα...

Σχόλια

Εικόνα koropi48

Καλημερα συνασθενεις γαυροι. Τέλεια ανάρτηση όπως παντα. Θελω μονο να σχολιασω τα περι σταζι και κοκκαλη. Ποιος ηταν ο πρωτος που παλεψε με ενταση για ν αποδειξει τη σχεση του προεδρου με τη μυστικη υπηρεσια της ανατολικης γερμανιας; Μα ο μεγαλος αεκτζης και εξυγιαντης Καμμενος των ΑΝΕΛ. Τι δουλεια εκανε απο το 1960 νομιζω η οικογενεια καμμενου στην ελλαδα; Αντιπροσωπευε στη χωρα μας τα αυτοκινητα που κατασκευαζε τοτε η ανατολικη γερμανια! Θυμαστε τη διαφημιση της εποχης "Trabat- Καμμενος"; Αυτοκινητα βάτμπουργκ και τραμπατ λοιπον ο κυριος. Δεν χρειαζεται πολυ μυαλο για να καταλαβει κανεις ποια σχεση επρεπε να εχεις με το στυγνο ανατολικογερμανικο καθεστως για να παρεις αντιπροσωπεια! Αποκαλουσε λοιπον ο γάιδαρος τον πετεινο κεφάλα!

Εικόνα savvas gridlock

H οικογένεια Καμμένου να μας πει πρώτα και κύρια τι δουλειές έκανε στην Κατοχή.

Εικόνα koropi48

Τί εννοείς σάββα; Υπάρχει κανένα στοιχείο να γελάσουμε;

Εικόνα savvas gridlock

Mόνο ένα και δύο; Κανονικά βιβλίο πρέπει να γραφτεί, αλλά έλα που άμα μπλέξεις με κωλοκόμματα, άκρη δεν βρίσκεις. Ειδικά αν τα κόμματα που έχουν τα στοιχεία, είναι ρούληδες-αριστερούληδες.

Εικόνα REDNYC

ΕΙΣΑΙ Α-Π-Α-Ι-Χ-Τ-Ο-Σ ΣΑΒΒΑ, ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ!!! ΠΟΛΛΑ ΜΠΡΑΒΟ, KEEP UP THE GOOD WORK!

Εικόνα Νίκος Γόδας

Το θέμα είναι σοβαρό. Στην ουσία, ξεκαθαρίζει ότι το όλο θέμα έμεινε πίσω καθαρά λόγω έλλειψης χρημάτων. Τίποτα άλλο.

Εικόνα judassab

Νομίζω ότι εκ των υστέρων είναι αρκετά ξεκάθαρο το τι συνέβη, χωρίς καν να δούμε τα αποκόμματα.

Στην αρχή, "όλοι" ξεκίνησαν με το σκεπτικό δώσε και σε μένα μπάρμπα, θα κάνουμε θα δείξουμε. Στη πορεία, το κράτος για πολιτικούς λόγους δεν ήθελε να φτιάξει γήπεδα στις μεγάλες ομάδες έτσι ώστε να μην αφήσει κάποια παραπονεμένη (μπλέξιμο και απαιτήσεις). Για αυτό όλα τα γήπεδα που έγιναν είναι στην περιφέρεια (άλλη μαλακία και αυτή). Έπρεπε όμως να γίνουν παιχνίδια και σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, για εμπορικούς λόγους. Στη Θεσσαλονίκη βρήκε την "αδιάφορη" γριά και της ανακαίνισε το Καυτατζόγλειο ενώ στην Αθήνα τη λύση έδωσε ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ του χρόνου ο Ολυμπιακός με την επένδυση του. 30 χρόνια και πλέον μας έβαζαν βέτο με γελοίες δικαιολογίες, πλέον δε μπορούσαν να κάνουν κάτι. Αν και η ΑΕΚ είχε κάνει γήπεδο το πιο πιθανό ήταν το τουρνουά να μη πήγαινε σε μία πόλη ή να έσπαγε σε 7 γήπεδα καθώς στην πράξη το Ολυμπιακό Στάδιο χρησιμοποιήθηκε μόνο στον τελικό (οι άλλες χώρες με Ολυμπιακούς σπάνε το τουρνουά σε 6 γήπεδα). Να σημειώσουμε εδώ ότι τα γήπεδα αυτά της περιφέρειας ξεκίνησαν στα μέσα του 2002 όπου όπως είδαμε ήδη η Φιλαδέλφεια είχε κολλήσει.

Η υπόθεση θυμίζει λίγο Βάλνερ και ΚΑΣ. Η ΑΕΚ έρχεται ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ και αλαλλάζει για να καλύψει τις δικές της παραλείψεις. Προσέφυγαν στο ΚΑΣ για να πάρουν το πρωτάθλημα στα χαρτιά τον Ιούλιο μήνα, όπως και με το γήπεδο ουσιαστικά ζητάγαν να τους χαριστεί επειδή ο φάκελος που είχαμε υποβάλλει για τους Ολυμπιακούς είχε καταρτιστεί επί Σαλιαρέλη (ανάθεση Ατλάντα 18 Σεπτεμβρίου 1990). Το είχαν οι φούστηδες στο μυαλό τους έτσι και τώρα τους έχει βαρέσει runtime error επί 25 χρόνια.

Εικόνα judassab

Νομίζω ότι εκ των υστέρων είναι αρκετά ξεκάθαρο το τι συνέβη, χωρίς καν να δούμε τα αποκόμματα.

Στην αρχή, "όλοι" ξεκίνησαν με το σκεπτικό δώσε και σε μένα μπάρμπα, θα κάνουμε θα δείξουμε. Στη πορεία, το κράτος για πολιτικούς λόγους δεν ήθελε να φτιάξει γήπεδα στις μεγάλες ομάδες έτσι ώστε να μην αφήσει κάποια παραπονεμένη (μπλέξιμο και απαιτήσεις). Για αυτό όλα τα γήπεδα που έγιναν είναι στην περιφέρεια (άλλη μαλακία και αυτή). Έπρεπε όμως να γίνουν παιχνίδια και σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, για εμπορικούς λόγους. Στη Θεσσαλονίκη βρήκε την "αδιάφορη" γριά και της ανακαίνισε το Καυτατζόγλειο ενώ στην Αθήνα τη λύση έδωσε ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ του χρόνου ο Ολυμπιακός με την επένδυση του. 30 χρόνια και πλέον μας έβαζαν βέτο με γελοίες δικαιολογίες, πλέον δε μπορούσαν να κάνουν κάτι. Αν και η ΑΕΚ είχε κάνει γήπεδο το πιο πιθανό ήταν το τουρνουά να μη πήγαινε σε μία πόλη ή να έσπαγε σε 7 γήπεδα καθώς στην πράξη το Ολυμπιακό Στάδιο χρησιμοποιήθηκε μόνο στον τελικό (οι άλλες χώρες με Ολυμπιακούς σπάνε το τουρνουά σε 6 γήπεδα). Να σημειώσουμε εδώ ότι τα γήπεδα αυτά της περιφέρειας ξεκίνησαν στα μέσα του 2002 όπου όπως είδαμε ήδη η Φιλαδέλφεια είχε κολλήσει.

Η υπόθεση θυμίζει λίγο Βάλνερ και ΚΑΣ. Η ΑΕΚ έρχεται ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ και αλαλλάζει για να καλύψει τις δικές της παραλείψεις. Προσέφυγαν στο ΚΑΣ για να πάρουν το πρωτάθλημα στα χαρτιά τον Ιούλιο μήνα, όπως και με το γήπεδο ουσιαστικά ζητάγαν να τους χαριστεί επειδή ο φάκελος που είχαμε υποβάλλει για τους Ολυμπιακούς είχε καταρτιστεί επί Σαλιαρέλη (ανάθεση Ατλάντα 18 Σεπτεμβρίου 1990). Το είχαν οι φούστηδες στο μυαλό τους έτσι και τώρα τους έχει βαρέσει runtime error επί 25 χρόνια.

Εικόνα judassab

Τα σέβη μου σε όλα τα παιδιά και ειδικά στον γκουρού Σάββα με το θησαυρό του! Ειλικρινά δε μπορώ να καταλάβω πως γίνεται να υπάρχουν όλα αυτά τα αποκόμματα στην κατοχή σου. Αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.

Στο θέμα μας. Προσωπικά στην έρευνα μου έχω βρει αυτό το link από το 1997 και θα ήθελα να το προσθέσω, καθώς προηγείται της ανάθεσης ακόμα των αγώνων (Σεπτέμβρης του 1997).
--------------------------

Το Στάδιο Καραϊσκάκη, ύστερα από περίπου 30 χρόνια ουσιαστικής εγκατάλειψης, βρίσκεται σε κατάσταση κατάρρευσης και έχει έτσι κι αλλιώς συμπεριληφθεί στα έργα της Ολυμπιάδας. Προβλέπεται ότι, σε περίπτωση όπου η Αθήνα αναλάβει τη διοργάνωση, το ιστορικό στάδιο του Νέου Φαλήρου θα φιλοξενήσει τους αγώνες του χόκεϊ επί χόρτου. Μάλιστα, ο προϋπολογισμός του έργου έχει υπολογισθεί ότι θα ανεβεί στα 3 δισ. δρχ., ποσό που θα βαρύνει τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και την Οργανωτική Επιτροπή των Αγώνων.

http://www.tovima.gr/sports/article/?aid=89927
-----------------
Δε πρέπει να μας διαφεύγει ότι ουσιαστικά ο φάκελος υποβολής του 2004 ήταν παρόμοιος με την Ολυμπιάδα της Ατλάντα του 96. Για αυτό εξάλλου και το Καραισκάκη "δεν υπήρχε" (χόκευ επι χόρτου;;;), καθότι ο φάκελος του 96 καταρτίστηκε τις πιο σκοτεινές μέρες του Ολυμπιακού. Πρέπει να διαχωρίσουμε το φάκελο των Ολυμπιακών Έργων (νόμοι ΥΠΕΧΩΔΕ εκ των υστέρων) με το φάκελο με τον οποίο κερδίσαμε τους Ολυμπιακούς, φάκελο στον οποίο ουσιαστικά υπήρχαν όλα σχεδόν τα μεγάλα γήπεδα και στάδια της περιφέρειας. Προφανώς βέβαια δε θα φιλοξενούσαν όλα αγώνες ποδοσφαίρου.

Εικόνα savvas gridlock

Έτσι όπως τα λες είναι, φίλε. Όσο για το πρώτο που έγραψες

''Ειλικρινά δε μπορώ να καταλάβω πως γίνεται να υπάρχουν όλα αυτά τα αποκόμματα στην κατοχή σου.''

αν και πιέζομαι από αρκετούς, δεν μπορώ να αποκαλύψω ακόμη την καταγωγή μου. Ακόμη τουλάχιστον. Αν θες να μυηθείς,

http://www.e-e-e.gr/

Εικόνα judassab

Από χανούμικο φόρουμ:

--------------------------------

Γήπεδο AEK, μεγάλη προδοσία!
7/4/2006

K. Δημάτε, Kαζαντζόγλου και Kατσαρέ, στο 11σέλιδο πόνημά σας του φακέλου για το γήπεδο της AEK στις 18-03-06 γίνεται βάναυση κακοποίηση της αλήθειας, μεθοδευμένη παραπληροφόρηση, παραχάραξη, απόκρυψη και αποσιώπηση, η οποία συνεχίζεται μεθοδευμένα και συστηματικά από το 1999 με την αμαρτωλή ιστορία της εγκληματικής διαχείρισης των αθλητικών εγκαταστάσεων της AEK! Yπάρχει έλλειμμα ενημέρωσης και βαθύ σκοτάδι, σκόπιμο και μεθοδευμένο...

Eίναι μεγάλο και ασυγχώρητο ψέμα να γράφεται ότι «ο Γρανίτσας προσπάθησε να εντάξει το γήπεδο της AEK στο φάκελο των Oλυμπιακών Aγώνων, μια διαδικασία που διαρκεί δύο ολόκληρα χρόνια μέχρι να ψηφισθεί ο πρώτος νόμος 3044/25-7-2002 από βουλευτές του θερινού τμήματος της Bουλής που δίδει στην AEK το ελεύθερο να προχωρήσει»...

H αλήθεια είναι ότι το γήπεδο της AEK όπως και το στάδιο Kαραϊσκάκη και μόνον αυτά και κανένα άλλο, είχαν επιλεγεί, προκριθεί και συμπεριληφθεί από το 1996 στο φάκελο διεκδίκησης της Oλυμπιάδας της Aθήνας του 2004, ως τα βασικά ολυμπιακά στάδια για τους προκριματικούς και ημιτελικούς αγώνες ποδοσφαίρου της Oλυμπιάδας.

Eιδικότερα για το γήπεδο της AEK, προβλεπόταν η δημιουργία Oλυμπιακού Σταδίου πέντε αστέρων, 50.000 +1 (πενήντα χιλιάδων συν μία) τουλάχιστον θέσεων για την τέλεση του τελικού του ποδοσφαίρου της Oλυμπιάδας και τη διαμόρφωση οδικών προσβάσεων και περιβαλλόντων χώρων (απαραίτητος τέλεσης όρος)!

Mε την ανάληψη της Oλυμπιάδας κατέστη ανειλημμένη συμβατική υποχρέωση της πολιτείας απέναντι στη ΔOE η υλοποίηση του περιεχομένου του φακέλου διεκδίκησης με όσα είχε υποσχεθεί και αναλάβει...

Στις 25-6-1999 δημοσιεύεται ο πρώτος ολυμπιακός νόμος (N. 2730/25-6-1999) όπου ρητά εντάσσει το γήπεδο της AEK στα ολυμπιακά στάδια στο φάκελο των Oλυμπιακών Aγώνων και στο φάκελο των ολυμπιακών κατασκευαστικών έργων της πολιτείας (άρθρο 2, παράγραφος 2 α) όπως και το Kαραϊσκάκη, το Πανθεσσαλικό, το Παγκρήτιο, το Παμπελοποννησιακό και το Kαυταντζόγλειο...

Tο γήπεδο της AEK, δηλαδή, ήταν δημόσιο ολυμπιακό έργο και ήταν διασφαλισμένη και κατοχυρωμένη η κατασκευή του και χρυσή ιστορικά ευκαιρία να αποκτήσει ο σύλλογος ένα υπερσύγχρονο Oλυμπιακό Στάδιο 50.000 θέσεων εντελώς δωρεάν, χωρίς να δαπανήσει ούτε μία δραχμή και χωρίς καμία εμπλοκή...

Eίχε όλα τα πλεονεκτήματα και κανένα μειονέκτημα και ήταν η πλέον συμφέρουσα οικονομική και αποτελεσματική λύση και δεν υπήρχε κανένα εμπόδιο, διότι ως νομικοί γνωρίζετε ο ολυμπιακός νόμος 2730/25-6-1999 ήταν αυστηρού δημόσιου αναγκαστικού δικαίου ήσσονος συνταγματικής ισχύος και υπερίσχυε παντός άλλου νόμου και δεν μπορούσε να δημιουργηθεί νομικό κώλυμα, ήταν νόμος άμεσης αναγκαστικής εφαρμογής!

Aπό τις 10-9-1999 όμως, αμέσως μετά τον σεισμό, παρά τη διαφωνία με την ΠAE, μόνιμη επωδός του Γρανίτσα ήταν ότι «το γήπεδο είναι της Eρασιτεχνικής και την ανακατασκευή του γηπέδου θα την αναλάβει η Eρασιτεχνική με αυτοχρηματοδότηση και δανεισμό. Δεν ζητάμε τίποτε από την πολιτεία, η οποία δεν θα πληρώσει δραχμή. Eίναι απαράδεκτο τις αθλητικές εγκαταστάσεις των συλλόγων να τις πληρώνει ο φορολογούμενος. Eίναι έργο πιλοτικό πρωτοποριακό και παρόμοιο δεν θα υπάρχει στην Eυρώπη»...

Φαίνεται ότι ανέθεσε σε ιδιωτικά γραφεία μελετών (ANAΠΛAΣH & EΞEΛIΞH των M. Στρατηγέα και Ξάνθιππου Kαλαντζή) τη σύνταξη μελετών και σχεδίων σύμφωνα με τις επιδιώξεις του, χωρίς να γνωρίζει απολύτως κανένας το παραμικρό παρά μόνον ο ίδιος...

Στις 1-8-2000 στο Xίλτον διοργάνωσε προπαγανδιστική πανηγυρική φιέστα παρουσίασης των μακετών και επίσημης αναγγελίας κατεδάφισης του σταδίου και έναρξης των έργων στις 15-9-2000 με χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης και ορισμού εγκαινίων στις 2-11-2002...

Eπανέλαβε την ίδια επωδό ότι το έργο είναι αυτοχρηματοδοτούμενο, δεν ζητάμε τίποτα από την πολιτεία, η οποία δεν θα πληρώσει δραχμή κ.λπ. και ζήτησε να προχωρήσει γρήγορα η διαδικασία...

H 1-8-2000 είναι η αποφράδα ημέρα για το γήπεδο της AEK, διότι ζήτησε και επίσημα πλέον ο πολυθεσίτης πρόεδρος να βγει το γήπεδο της AEK από το φάκελο των ολυμπιακών έργων του N. 2730/25-6-1999 όπως παραπάνω ανέλυσα και να γίνει ιδιωτικό αυτοχρηματοδοτούμενο έργο της δήθεν Eρασιτεχνικής αλλά ουσιαστικά του διδύμου Γρανίτσα - Φιλίππου της «Δικέφαλος A.E.» ως εμπορικό κέντρο αθλητισμού, αναψυχής και πολιτισμού!

Hταν προπαγανδιστική φιέστα παραπλάνησης και εξαπάτησης των προσκεκλημένων για να εκμαιεύσει εμμέσως την έγκρισή τους χωρίς να τους έχει ενημερώσει...

Tα δε πολυδιαφημισμένα ως «μεγαλόπνοα σχέδια Γρανίτσα» όχι μόνο δεν εξυπηρετούσαν τα συμφέροντα του συλλόγου, δεν ήταν χρήσιμα και ωφέλιμα, αλλά ήταν ασύμφορα, επιβλαβή, επιζήμια, επικίνδυνα και καταστροφικά, ανέφικτα, ανεφάρμοστα και μη βιώσιμα, AΦANIΣTIKA!

Στις 28-6-2002 ο αρμόδιος υπουργός B. Bενιζέλος υπό την ασφυκτική πίεση του Zακ Pογκ, προέδρου της ΔOE, που επανειλημμένα πίεζε την κυβέρνηση για τα τρία καθυστερούμενα ολυμπιακά έργα (στάδιο τελικού ποδοσφαίρου, στέγαστρο Kαλατράβα και Λεωφόρο Mαραθώνος), δήλωσε ότι «μπορεί ο τελικός του ποδοσφαίρου της Oλυμπιάδας να διεξαχθεί στο στάδιο της AEK στη Nέα Φιλαδέλφεια με τις ανάλογες παρεμβάσεις και προσαρμογές»!

Aμεση υπήρξε η αντίδραση-άρνηση Γρανίτσα: «Aυτά που μας είπε ο υπουργός τα έχουμε ξανακούσει. Eμείς θέλουμε νέο νόμο για το γήπεδο της AEK»...

Στις 25-7-2002 ψηφίζεται ο νόμος 3044/02 που βγάζει και νομοθετικά το γήπεδο έξω από το φάκελο των Oλυμπιακών Aγώνων!

ΑΠΟ ''ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΤΕΞΕΙ'' ΣΤΟ ΓΚΟΛ..

--------------------------------------\\

Είναι πάντως σοκαριστικό ότι στην εποχή του ίντερνετ αντί να διαδίδονται αλήθειες, διαδίδονται ψεύδη. Σε όλο το φάσμα της ζωής μας ισχύει αυτό, πόσο μάλλον στα αθλητικά. Πρόβλημα μεγάλο.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Απορία ενός ηλιθίου: έδρα της διαγαλαξιακής αυτοκρατορίας είναι η Γροιλανδία; Το λέω επειδή είναι ασπρισμένη στην υδρόγειο...

Εικόνα savvas gridlock

Έδρα μας οι Δελφοί. Δεν θα μπορούσε να είναι έδρα μας περιοχή εκτός του ΕΛ-λαδικού χώρου. Πρόσεξε την στάση σου στις επόμενες εκλογές, γιατί δεν βλέπω να εμφορείσαι από τας γνησίας αρχάς του ΕΛ-ληνισμού και αι συνέπειαι θα είναι καταστροφικές για όλους τους προδότας.

http://ellhnkaichaos.blogspot.gr/2015/01/25-2015-4-25-4.html

Εικόνα Νίκος Γόδας

Μα και η Γροιλανδία είναι μπλε κατά βάθος. Όλη η γη είναι μπλε και ελληνική.

Άσε, εγώ μ' αυτό που ψηφίζω είμαι ήδη σημαδεμένος αντιπατριώτης...

Εικόνα Spiros Legend

Σαββα,τον κ.Αλεξη Τσιπρα,και οποιον αλλον ΑΛΗΤΑΡΑ,απο οποιοδηποτε κομμα(γιατι οταν προκειται για να παρουν ψηφους απο καθυστερημενους αντιολυμμπιακους ολοι το ιδιο παραμυθι λενε)θα τον αφησει η Διοικηση να συνεχιζει να λεει για σκανδαλο που εγινε το 2004 με το Καραισκακη?Γιατι αυτα ειπε στους παλαιμαχους υπαλληλους του Ψωρόγατου,οτι δεν μπορει τωρα να ανατρεψει το σκανδαλο που εγινε τοτε και οτι επειδη εγινε τοτε σκανδαλο(βασικο επιχειρημα και του <<γαύρου>> δημαρχου Βασιλοπουλου!)δεν σημαινει οτι πρεπει να ξαναγινει τωρα...Θα απαντησουμε ποτε ως ομαδα σε αυτα τα ψεμματα ή θα μεγαλωσουν και τα παιδια και τα εγγονια μας με αυτα τα παραμυθια?Και τα ιδια λενε απο ολους τους πολιτικους χωρους,ετσι?Απλα,επειδη τα ειπε και ο αυριανος Πρωθυπουργος Αλεξης,ο συνδεσμιτης βαζελος και μεγας αντιολυμπιακος,αναφερω τις πιο προσφατες δηλωσεις...Ξερεις καλα,οτι οταν δεν απαντας στη λασπη,σε αυτην την μπουρδελλοχωρα,θεωρειται ενοχη σιωπη...Και αντε πεισε και τους νεογαυρους μετα για το αντιθετο,αφου πλεον παπαγαλιζουν τις ιδιες μαλακιες με τους αντιολυμπιακους...Ας

Εικόνα savvas gridlock

Αν πας και πιάσεις την Αλεξάρα μας αυτές τις μέρες που ετοιμάζεται να σκίσει τα μνημόνια και να κατατροπώσει τους τροϊκανοί (πρρρρρτ) και της πεις ''τι είπες για το Καραϊσκάκη ρε, ποιο είναι το σκάνδαλο;'', θα σου πει ''δεν τα είπα, παρεξήγηση''. Μιλάμε για μπούληδες της ροζ αριστεράς Βορείων και Νοτίων προαστίων. Ο πάτος τους από τις κωλοτούμπες έχει γίνει μοβ. Κι ακριβώς επειδή είναι ένα γελοίο κόμμα, θα κυβερνήσει αυτήν την υπέροχη χώρα, με τους πανέξυπνους πολίτες, που ποτέ δεν πιάνονται κορόιδα και πάνω από όλα έχουν φιλότιμο. Α ρε Σπύρο, υπάρχει ρε καλύτερο μέρος στον πλανήτη από την ΕΛ-λαδάρα μας;

Εικόνα Spiros Legend

συνεχεια...Ας μιλησει καποιος επισημα,ειτε ο Κοκκαλης ειτε ο Μαρινακης και ας βουλωσουν το στομα του καθε πουστη και της καθε ξεφτιλισμενης που ψαρευει ψηφους εις βαρος του Ολυμπιακου και της αληθειας.Αντε,παρατραβηξε το αστειο,δεν γινεται να ακουνε μονιμως αυτα που θελουν οι αντιολυμπιακοι απο παντου και να μας σπανε τα δικα μας νευρα...Ας απαντησουμε επισημα και οπως πρεπει και θα σου πω εγω αν τολμησει το καθε τσογλανι να μας πιασει στο στομα του.

Εικόνα Ερυθροφύλακας

Άντε να τελειώνουμε με τους προπαγανδιστές, πρεπει κάποια στιγμή
να μιλήσει και η διοίκηση επισήμως!

Εικόνα savvas gridlock

Λόγω εκλογών, όλα πάνε πίσω. Και καθαρά επικοινωνιακά να το πάρεις, θα δώσουν πολύ λιγότεροι άνθρωποι σημασία σε μία ποδοσφαιρική συνέντευξη Τύπου 1 εβδομάδα πριν τις εκλογές, σε σχέση με αυτούς που θα ασχολούνταν με αυτήν αν γινόταν κάνα 15θήμερο μετά.