ΟΠΑΔΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ



Γράφει ο Nissios.
 
Μην ξεγελιέστε απ’ τον δοκιμιακό τίτλο. Οπαδικό site είμαστε, όχι σύλλογος διανοουμένων. Η ορμητική εισαγωγή του διαδικτύου στη ζωή μας και οι επενέργειές της σε όλα τα πεδία της ατομικής και της κοινωνικής μας δραστηριότητας έχουν αναλυθεί και εξακολουθούν να αναλύονται από χίλια στόματα και χίλιες γραφίδες ˙ «Ενημέρωση και διαδίκτυο» ο ένας δοκιμιογράφος, «Ψυχαγωγία και διαδίκτυο» ο άλλος, «Ιχθυοκαλλιέργειες βοοειδών και διαδίκτυο» ο τρίτος... Εδώ, όμως, είμαστε οπαδοί που απλώς ανταλλάζουν προβληματισμούς. Δεν κάνουμε ρητορικούς αγώνες. «Οπαδισμός και διαδίκτυο», λοιπόν, σε γλώσσα λαϊκή, για να μην πω αγοραία - χωρίς φιλολογικά καρυκεύματα.
            Επισκεπτόμενος κάποτε έναν ερυθρόλευκο ιστότοπο, είδα μια φωτογραφία. Εικόνιζε ένα ιστορικό στέλεχος της θύρας 7, που στο στιγμιότυπο ήταν ακόμη τριαντάρης αλλά σήμερα έχει συμπληρώσει πια τον μισό αιώνα ζωής. Και τι ζωής! Μιας ζωής γεμάτης εντάσεις, περιπέτειες και ντράβαλα... Κάτω απ’ τη φωτογραφία κάποιος νοσταλγός του rock and roll είχε γράψει το εξής σχόλιο: «Τιμή μου που άτομα σαν αυτόν με έμαθαν τι σημαίνει Ολυμπιακός και θύρα 7!»  Μάιστα, που λέει κι ο Μήτσαρος.
            Θα έρθει, όμως, ο Διογένης ο κυνικός, απ’ τη Σινώπη του Πόντου, και θα ανιχνεύσει τις αληθείς προθέσεις του σχολιαστή. Τι επιδιώκει, περισσότερο ή λιγότερο ή και καθόλου συνειδητά, ο συντάξας το σχολιάκι; Πρώτον, με τη φράση «τιμή μου» αποδίδει τιμή στον εαυτό του, πιθανότατα γιατί, εάν δεν το κάνει μόνος του, άλλος άνθρωπος δεν θα βρεθεί να τον τιμήσει. Δεύτερον, με τη φράση «με έμαθαν τι σημαίνει...» εκείνο που προσπαθεί να πει είναι ότι, « αφού "με έμαθαν", τώρα ξέρω, είμαι γνώστης, δεν είμαι άντε άντε, να με ακούτε εμένα, η γνώμη μου μετράει...» Τρίτον, με την ίδια φράση φιλοδοξεί να πείσει τους αναγνώστες του σχολίου ότι υπήρξε μαθητής του εικονιζομένου και ως εκ τούτου είχε μαζί του μια προσωπική σχέση, γνωρίζονταν, εκτιμούσαν ο ένας τον άλλο, ήταν φίλοι. Επομένως, όσοι σέβονται τον δάσκαλο ας φυλάξουν κι ένα ψίχουλο σεβασμού για τον μαθητή. Ξαναμάιστα, που λέει κι ο Μήτσαρος.
            Λοιπόν, ακούστε, σούργελα του διαδικτύου. Απευθύνομαι σ’ εσάς που έχετε γεμίσει το facebook και το youtube με ατάκες του τύπου «Α, ρε, πώς ήμασταν τότε, και πώς καταντήσαμε τώρα» ή «Τότε το Καραϊσκάκη ήταν κόλαση και τώρα έγινε εκκλησία» ή «Τότε είχαμε άτομα που τα έτρεμε ο ντουνιάς και τώρα γεμίσαμε υπαλλήλους» και άλλα τέτοια ωραία... Το πρώτο που θέλω να σας πω είναι: «τον κακό σας τον καιρό». Αυτό είναι το πιο βασικό, συγκρατήστε το. Πάμε άλλη μία: «Τον κα-κό σας τον και-ρό!»
            Ενδόμυχα ποθείτε να επαναλάβουν οι σημερινοί πενηντάρηδες της θύρας 7 τα πεπραγμένα της νιότης τους ˙ να ξαναγίνουν έφηβοι, να ξανασπάσουν, να ξαναδείρουν, να ξαναδείξουν σε όλους πώς γαμάει ο Πειραιάς. Τότε θα βγείτε στο διαδίκτυο, αφού μόνο εκεί υπάρχετε, και θα γράψετε στους μισητούς αλλόθρησκους ότι «σας κάναμε», «σας δείξαμε», «σας ξηγήσαμε τ’ όνειρο». Θα βάλετε τα ρήματα σε πρώτο πληθυντικό πρόσωπο, για να περάσει και σ’ εσάς ένα κομμάτι από τις «μαγκιές» των άλλων. Ενίοτε θα χρησιμοποιήσετε και το πρώτο ενικό («σου ήρθα», «σου έδειξα εγώ», «σε έκανα ρόμπα»), για να οικειοποιηθείτε πλήρως ξένες «δόξες». Επειδή από τότε που το έγραψα για τελευταία φορά έχουν μεσολαβήσει αρκετές αράδες, λέω να το φρεσκάρω: «Τον κα-κό σας τον και-ρό».
            Τη δεκαετία του 80, όταν ξεκίνησε αυτό που σήμερα κάπως ευφημιστικά ονομάζουμε «οπαδικό κίνημα», η θύρα 7 ήταν γεμάτη φτωχόπαιδα. Επρόκειτο για νέα παιδιά που έβρισκαν στα σκαλοπάτια και στα τσιμέντα ό,τι δεν μπορούσαν να βρουν αλλού ˙ αναγνώριση, συντροφικότητα, αλληλεγγύη, χαρά... Έβρισκαν πεδίο να εκτονώνουν τον έρωτά τους για την περιπέτεια, έναν έρωτα που είναι κοινός τόπος για όλους τους νέους όλου του κόσμου. Έβρισκαν πάνω απ’ όλα εκείνη την πολύτιμη για τους ανθρώπους αίσθηση του «ανήκειν κάπου». Όλα αυτά τούς τα προσέφερε απλόχερα ο δαφνοστεφανωμένος. Γι’ αυτό τον λάτρεψαν, γι’ αυτό τού αφιέρωσαν τη ζωή τους, γι’ αυτό ήταν πάντα εκεί. Η αδιάλειπτη παρουσία τους στα πεζούλια της 7 τούς έκανε αναγνωρίσιμους. Το βαρύ πυροβολικό καθόταν πάντα χαμηλά, προς τη πλευρά της θύρας 6. Εκεί θα συναντούσατε τον «Έτσι» και τον «Αλλιώς» να βλέπουν τα ματς δίπλα δίπλα. Κάτω απ’ το ρολόι πήγαινε συνήθως ο «Τάδε» με την παρέα του και έδινε τα συνθήματα, ενώ ψηλά, απ’ την άλλη μεριά, κοντά στο κάγκελο που χώριζε την 7 απ’ την 8, θα βρίσκατε τον «Δείνα» να καπνίζει τσιγάρα εμπορίου ή λαθρεμπορίου.
            Κάποιοι δεν κατάφεραν να κρατήσουν τις ισορροπίες εκείνες που χρειάζεται να κρατά κανείς, ώστε να εκτονώνει το πάθος του για κάτι χωρίς να βλάπτει τον εαυτό του. Έμπλεξαν. Γέμισαν τα ποινικά τους μητρώα με κηλίδες ανεξίτηλες. Κάποιοι πέρασαν μεγάλο μέρος απ’ τα νιάτα τους πίσω απ’ τα σίδερα. Κάποιοι άλλοι, αμέτρητοι δυστυχώς, δεν πρόλαβαν καν να ολοκληρώσουν τα νιάτα τους...
            Πιστέψτε με, πουθενάδες του facebook, δεν τη θέλετε τέτοια ζωή. Εσείς μια χαρά είστε. Δεν φοράτε τα ίδια ρούχα χειμώνα καλοκαίρι, όπως έκαναν εκείνοι. Δεν παρατήσατε το σχολείο, για να δουλέψετε, όπως έκαναν εκείνοι. Μάθατε πέντε γράμματα, πήρατε πτυχίο, ακούσατε πολλά «μπράβο» από γονείς και δασκάλους. Ακούστε και το δικό μου, που σας το χαρίζω με απόλυτη ειλικρίνεια και δίχως ίχνος ειρωνείας. Μπράβο σας. Δεν έχετε ανάγκη να πάτε στο γήπεδο, για να σας πει «μπράβο» ο διπλανός, γιατί κάνατε την υπέρτατη μαγκιά να ανάψετε ένα καπνογόνο ή γιατί κάνατε την άλλη υπέρτατη μαγκιά να δείρετε έναν βάζελο. Και από φίλους, το facebook να’ ναι καλά... Με τη σέσουλα σας έρχονται τα «αιτήματα φιλίας».
            Αν όντως θέλετε να τιμήσετε εκείνους που χάραξαν τη ζωή τους στο πλευρό του Ολυμπιακού, όπως λέει και το σύνθημα, δεν χρειάζεται, ρε κουπεπέδες, να γράφετε μπούρδες κάτω απ’ τις φωτογραφίες, ούτε να νοσταλγείτε δήθεν μια εποχή που έτσι κι αλλιώς δεν τη ζήσατε. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι, όταν σας χαλάνε τα σχέδια, να μην τους λέτε «υπαλλήλους». Να είστε πάντα εκεί, όπως είναι αυτοί, να φοράτε ερυθρόλευκα και να ξελαρυγγιάζεστε για τον έφηβο. Κι όταν σας λένε ότι πρωταθλητισμός και χουλιγκανιλίκι δεν πάνε μαζί, να τους ακούτε. Κάτι περισσότερο ξέρουν αυτοί, κι ας μην τελείωσαν το σχολείο. Κι αν θέλετε να φωτογραφηθείτε μαζί τους, για να ανεβάσετε μετά τη φωτογραφία στο προφίλ σας και να κάνετε την ημερομηνία τατουάζ, να τους το ζητήσετε ευγενικά και δεν θα πουν όχι. Αλλά στο πέταλο να πηγαίνετε για τη δόξα του εφήβου, όχι για τη δική σας. Σούργελα. Ε, σούργελα.
 
Νissios.

Σχόλια

Εικόνα mrjohnes969

Σωστά τα λες φίλε μου. Οι εποχές έχουν αλλάξει και μαζί άλλαξε και το ποδόσφαιρο (ή και το αντίστροφο).
Αυτό όμως που παραμένει για όσους είναι ειλικρινά Ολυμπιακοί, είναι η αγάπη για την ομάδα.
Όπως είχε πει και ο Άκης σε μια από τις τηλεοπτικές εκπομπές μας, "... γιατί θέλεις να πληρώσεις 100 ή και 200 ευρώ για να πας στο παιχνίδι με την Άρσεναλ;; Πλήρωσε 20 και πήγαινε με τα Γιάννενα. Η ίδια ομάδα είναι, το ίδιο στάδιο είναι....." Όπως πολύ σωστά αναφέρεις, πολλοί μπερδεύουν την αγάπη και την υποστήριξη της ομάδας μας με την προσωπική προβολή.

Εικόνα μαουνιέρης

Νίσσιε, σκίζεις! Τα έχουμε εξ άλλου καταλεπτώς κουβεντιάσει.

Σωστά υπαινίσσεσαι ότι δεν πρέπει να μας φάει η "νοσταλγία". Η νοσταλγία είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεχάσεις. Οι μεν νοσταλγοί δεν ξέρουν τίποτα, οι δε νοσταλγούμενοι (αν δεν υπάρχει η λέξη τη φτιάχνουμε - τί μαθητές του Κρατύλου και του Σωσσύρ είμαστε!...) δεν θέλουν να μάθουν τίποτα για τον εαυτό τους από τους νοσταλγούς που δεν ξέρουν τίποτα. Άρα (κατ' ανάγκην) λήθη. Και μέσα στη λήθη γιγαντώνονται τα αποκυήματα των ψευδών συνειδήσεων, η ζωή γίνεται ιδεολογία, και η πραγματικότητα τίκ-τάκ στο πληκτρολόγιο. Συνελόντι ειπείν "χέσ' τα"!

Να είσαι καλά, γίγαντα σύγγαυρε.

Εικόνα nissios

Όταν ένας γίγαντας με αποκαλεί γίγαντα, τότε γίνομαι λιγότερο νάνος. Φτάνουν τόσα.

Εικόνα μαουνιέρης

Εν τάξει, αφού το θες έτσι:
"Νάνος-νάνος, με κάτι αρχίδια νά!" όπως έλεγε και ο Μπόμπος.

Εικόνα RED HELL

Μαγκες κατι ασχετο.Σε ενα διαλειμμα σημερα στο φροντιστηριο μου κανει ενας βαζελος καθηγητης οτι δεν χρειαζοταν να διωξουμε το μπαρτζω επειδη το πηραμε στα χαρτια και οτι το νομιμο δεν ειναι ηθικο.Αφου με πληροφορησε οτι εγινε ζελα επειδη το λαπατο αποτελει τον πρεσβευτη του ελληνικου αθλητισμου(μπρρρ)και της ηθικης(μνιεχχ που λεει και ο Σαββας)ειπε το αμιμητο οτι οπου και αν πας και πεις για τον παναθηναικο θα αναγνωρισουν της αξια του.Αφου λοιπον του ειπα για εναν ουγγρο που ελεγε οτι ο φιτος λαδωθηκε για να μην παιξει του ανεφερα τη σφαγη της εβερτον και μιας αλλης ομαδας(δυναμο κατι αν θυμαμαι καλα)που αποκλειστηκε για δωροδοκια ενω αργοτερα αποδειχθηκε οτι ηταν αθωα.Φυσικα μου ειπε οτι δεν θυμοταν τιποτα και συνεχισε λεγοντας οτι οι δικοι μας το 2011 εδειραν παιχτες του βαζελου και οτι ο Μαρινακης κανει μπουκες οπως ο τρακης.Βεβαια οταν τον ρωτησα γιατι εκκενωνεται μονο το Σεφ και οχι το οακα με κατι αεροβολα παλι δεν θυμοταν.Χαρακτηριστικος τυπος βαζελου.Πεταμε χολη και μετα κοκοκο.

Εικόνα Kaine

Βλέπω καινούριες προσθήκες στη συντακτική ομάδα του RATM (Θωμάς, "μαουνιέρης") και πολύ χαίρομαι. Ο Νικόλας βέβαια έχει ξαναγράψει, τις επικές "ιστορίες για αγρίους". Δεν ξέρω αν κατάλαβα καλά, πάντως αν αυτή η ανάρτηση έγινε και στο fb και "σου την είπανε", θα πω μόνο το εξής απλό: ΒΓΑΛΤΕ ΤΟ ΣΚΑΣΜΟ. :)

YΓ. Απεναντίας, μέχρι η ομάδα να κάνει προσθήκες θα έχω γεννήσει. Πέρασαν τρεις μήνες και έρχεται το ματς στην Τούμπα. Κόκκαλα έχει αυτός ο αμυντικός;

Εικόνα savvas gridlock

Τι έγινε ρε Κωνσταντίνε, πού χάθηκες εσύ; Όλα καλά; Έλα κι έχουμε ειδησάρες, ποιος αμυντικός και μαλακίες τώρα να πούμε.

http://www.metalhammer.gr/2014-01-18-10-42-36/news-2/6159-dodheimsgard-a...

Εικόνα Kaine

Μου έδωσα άδεια γιατί το είχα ρίξει πολύ στη γκρίνια! Ετούτοι είναι μυστήριοι, ινταστριαλομπλακμεταλκάτι. Τώρα μου ήρθε ξαφνικά εικόνα από το παρελθόν: μεταλομάγαζο στη Σαλονίκη που σύχναζα κάποτε, γκόθικ/EBM βραδιά, οι γκοθάδες να φοράνε κορσέδες και φωσφοριζέ γυαλιά κολύμβησης και να χορεύουν το "χορό της βροχής". Ωραίες εποχές!

Εικόνα nissios

Γεια σου, φιλαράκι μου, βιρτουόζε!

Εικόνα Raul 7

Καλησπέρα παίδες..πολλα συγχαρητήρια για την δουλειά που γίνεται σε αυτό το σάιτ.εχετε ξεβρακώσει πολύ κόσμο με τις αναρτήσεις, συνεχίστε ετσι.
Μήπως ακούσατε την συνέντευξη του νίκο βούτση(υποψηφίου βουλευτή) στο gazzetta που μιλούσε για σκάνδαλο προηγούμενων ετών η κατασκευή του ΝΑΟΥ;ποια ειναι η γνώμη σας;

Εικόνα savvas gridlock

Η γνώμη μου γι'αυτό το ροζ πουστο-κόμμα των Βορείων και των Νοτίων Προαστίων είναι ότι αποτελείται από μπούληδες ρούληδες ψευτο-αριστερούληδες, που αν τους κάνεις ένα ''μπου'' θα βάλουν τα κλάματα. Όποτε όμως θίγεις την ιερή αγελάδα της ροζ αριστεράς, κάποιο τσαντίζονται, κατάλαβες τι γίνεται;

Εικόνα tsalouxidis

Άσχετο αλλά εχω βάλει στοίχημα με ένα φίλο.Θα στο ρωτήσω κρυπτογραφικά.Εγώ λέω ότι ο Τάκης έχει ζήσει 1/3 της ζωής του ως νέος, 1/4 ως παντρεμένος, 1/5 ως παιδί και μένουνε και 13 χρόνια (τουλάχιστον).Εκείνος υποστηρίζει φανατικά ότι απ'το αποτέλεσμα πρέπει να αφαιρέσουμε 10.

Εικόνα savvas gridlock

Δηλαδή με ρωτάς ας πούμε αν είναι 50συν ή 60πλην;

Εικόνα tsalouxidis

Αν είναι 60 πλην το'χασα το στοίχημα.

Εικόνα savvas gridlock

To έχασες τότε.

Εικόνα koropi48

Σύντροφοι άσχετο το θέμα που θα θίξω, αλλά ακουμπάει λίγο τον άρρωστο οπαδισμό και τα λεγόμενα "οπαδικά κινήματα". Χθες ερχόμουν από τη Μαραθώνος προς Αθήνα. Μετά το Γέρακα και πριν τη γέφυρα του σταυρού, διάβασα σ ένα τοιχίο το άρρωστο σύνθημα "τιμή και δόξα στο θυρωρό της θύρας 7". Ευνόητο είναι ότι έφερε την υπογραφή των οπαδών της πράσινης χολέρας, της μούχλας και της γλίτσας του ελληνικού αθλητισμού. Επειδή είμαι κάποιας ηλικίας, παρακαλώ τα παιδιά από τους συνδέσμους της περιοχής να σβήσουν τον οχετό αυτό των υπανθρώπων.

Εικόνα Ψηλός

Ότι είναι σερβιέττες χρησιμοποιημένες και δε σέβονται ούτε νεκρούς ούτε τίποτα, το ξέρουμε. Εξ αποστάσεως είναι όλοι μάγκες.
Εν τω μεταξυ, το wallpainting, που λεν και στο χωριό μου, είναι η αγαπημένη τους ασχολία.Έτσι κάνουν οι αντίχριστοι, γεμίζουνε όλους τους δρόμους με σπραίυ στους τοίχους και με αυτοκόλλητα και καλά ότι έχουνε συνδέσμους σε περιοχές που όχι απλά δεν υπάρχουνε, αλλά δεν ξέρουνε και κατά πού πέφτουνε. Η απόλυτη προπαγάνδα και διαστρέβλωση της πραγματικότητας, εφάμιλλες σε γελοιότητα με τον ψευτοπαδισμό του ίντερνετ που λέει ο Νίσσιος.
Το κόλπο τους έχει ως εξής: Πάνε σε μια περιοχή, ιδίως της επαρχίας, όπου είναι ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ, στέλνουνε 2-3 άτομα και παίρνουνε σβάρνα όλους τους κεντρικούς δρόμους (νύχτα, για να μην τους δει κανείς) και γράφουνε ΠΑΟ 13 και καμιά φορά και το όνομα της περιοχής. Πάντα με το ίδιο μέγεθος, σχήμα και... "γραφικό χαρακτήρα", οπότε το καταλαβαίνεις εύκολα ότι όλο αυτό το παπατζηλίκι το κάνουνε συγκεκριμένα άτομα σε διατεταγμένη υπηρεσία. Και μετά το βλέπουν οι οπαδοί των άλλων ομάδων και οι "ουδέτεροι" ή όσοι έρχονται από άλλα μέρη και σου λένε: "Ωωω, έχει πολλούς παναθηναϊκούς εδώ...". Καλά τους λένε χούλιγκανς στο σπραίυ.
Τα τελευταία χρόνια η συκεκριμένη προπαγανδίστικη τακτική χρησιμοποιείται κατά κόρον. Έχεις δίκιο, φίλε Κορωπιώτη, πρέπει οι δικοί μας σύνδεσμοι σ' όλη την Ελλάδα και την Κύπρο να ενεργοποιηθούν για να σταματήσει αυτή η φάρσα. Δεν αξίζει όμως και να χαλιόμαστε, είναι βρωμεροί προπαγανδιστές που βαυκαλίζονται ότι έχουν κόσμο και μάλιστα φανατικό, ενώ στην πραγματικότητα είναι πλειοψηφία μόνο σε κάτι... "σικ" συνοικίες και προάστια. Με λεφτά προέδρων για να ανοίξουμε συνδέσμους - τρύπες που δε λειτουργούν ούτε για αγιασμό, να αγοράσουμε σπραίυ και να τυπώσουμε αυτοκόλλητα, ακόμα κι οι Ζουλού του Ιωνικού μπορούνε να πουλήσουνε παραμύθι οπαδικότητας.
Ίσως, θά 'πρεπε τα παιδιά του σάιτ να αναδείξουνε με κάποιο τρόπο αυτό το θέμα, γιατί έχει παραγίνει το κακό με την προπαγάνδα τους.

Εικόνα savvas gridlock

Κάτι τέτοια γράφουν και μετά γίνονται πράγματα που δεν υιοθετούμε, με αποτέλεσμα να κλαίγονται για τους γαύρους υπανθρώπους.

Εικόνα judassab

Σωστά μιλάς.

Εικόνα nissios

Να 'σαι καλά, φίλε. Αν κρίνω απ' το nickname σου, έχουμε τα ίδια μουσικά γούστα.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Νίκο, το πρώτο σου άρθρο, έτσι; Καλή αρχή! Αν και ήδη έκανες δυναμικό μπάσιμο. Πολύ ωραίο άρθρο, συγχαρητήρια!!! Τώρα, θέλω μόνο συνέπεια στο χρόνο...

Εικόνα nissios

Σ' ευχαριστώ, Θωμά μου. Στην πραγματικότητα δεν είναι το πρώτο. Είναι το ενδέκατο. Απλώς είναι το πρώτο που φέρει την ηλεκτρονική μου υπογραφή.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Α, έτσι ε; Οκ, τότε!

Εικόνα ze ηλιας

Εξαιρετικό άρθρο
προτείνω σε όσους από τους "παλιούς"έχουν βήμα να μας αραδιάσουν μερικές πικάντικες ιστορίες από τη ΘΥΡΑ 7 της δεκαετίας 80 και δώθε ,τότε που ο οργανωμένος οπαδισμός-χουλιγκανισμός ήταν στα γενοφάσκια του.
κάτι σαν τις "ιστορίες γι αγρίους" που έχουν ήδη δημοσιευθεί

ΆΝΤΕ,ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ,ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΕΓΩ

αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Εικόνα Ο ΣΑΚΑΦΛΙΑΣ ΗΤΑΝ ΓΑΥΡΟΣ ΚΑΙ ΓΑΜΙΑΣ

Σκεψου τωρα σκηνικο...
Φαληρο,εν ετει 2015 και ο ΘΡΥΛΟΣ εχει ντερμπι..
Δεν εχει φτιαχτει ποτε το νεο Καραισκακη...ειμαστε στα σκαλοπατια και τα τσιμεντα.
Και ξαφνικα γαμιεται ο πουστοκαιρος και ριχνει καρεκλες.
Σε ρωταω τωρα,ποσα σουργελα θα ειχαν φυγει απο το πεταλο πριν το ημιχρονο με το φοβο οτι θα γινει σκατα ο ζελες στο μαλλι ή οτι θα βραχει το iphone και η τρεντι μπλουζιτσα;

Δε χρειαζεται να απαντησεις...
Υ.Γ1)Δε θα μπορουσα με τιποτα να λειψω απο την αναρτηση σου.Και ας μου πεταει ο Σαββας τον κορκοδειλα μπροστα στη μαπα και μου γαμαει τα αισθηματα!
Υ.Γ2)Λαικη απαιτηση:ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΣΥΧΝΟΤΕΡΑ.

Ο ΣΑΚΑΦΛΙΑΣ ΗΤΑΝ ΓΑΥΡΟΣ ΚΑΙ ΓΑΜΙΑΣ

Εικόνα nissios

Γεια σου, φιλαράκι τρισμέγιστο. Στην καρδιά μου μέσα σ' έχω.

Εικόνα KCS

Nissios ,τα σέβη μου για ότι έγραψες.Κοντεύω τα 45, με λίγες λέξεις σκιαγράφησες εποχές ολόκληρες για τον οπαδισμό.

Εικόνα nissios

Κι εσύ με ακόμη λιγότερες λέξεις με τίμησες πάρα πολύ. Σ' ευχαριστώ, φίλε.

Εικόνα ΑΒΡΑΑΜ-ΑΝΑΤΟΛ7

ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΔΕΡΦΕ.ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΝ "ΓΚΛΑΜΟΥΡΙΑ" ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΦΙΓΟΥΡΑ ΠΟΥ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΕ ΠΛΑΤΕΣ ΑΛΛΩΝ. ΥΓ. ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΗΡΘΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΣΑΣ. ΚΑΝΕΤΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ

Εικόνα nissios

Καλώς όρισες, φίλε. Σ' ευχαριστώ για τα καλά λόγια.

Εικόνα Romain

Πολύ καλά τους τα λες τους νέο γαύρους.

Εικόνα Chief Bromden

Μπράβο ρε Nissie, γράφεις σωστές κουβέντες για πράγματα που έχεις ζήσει από κοντά , το τελευταίο έχει μεγάλη σημασία...
Μεγάλο το χάσμα του τότε με το σήμερα, άλλες εποχές, άλλες καταστάσεις...
Ακόμα και αν κάτσουμε να συγκρίνουμε την δεκαετία του 90 , πόσο μάλλον του 80...
Τότε ο οπαδός είχε μόνο τον Ολυμπιακό στην ζωή του, μερικές φορές όχι από επιλογή, λίγες διεξόδους είχαν τότε οι πιτσιρικάδες...
Ο σημερινός πιτσιρικάς μαζί με τον Ολυμπιακό έχει και άλλα 1000 ερεθίσματα μέσα στο κεφάλι του και εύκολα πραγματοποιήσιμα οποιαδήποτε στιγμή...

Εικόνα nissios

Τι καλείται "αλήθεια"; Αλήθεια είναι αυτό που λέει ο Τσίφης. Τέλος.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Σε παράφραση του γνωστού ρητού του Γκάρι Λίνεκερ, μπορούμε να πούμε το εξής: το RATM είναι ένας οπαδικός χώρος, όπου πολλοί μαλάκες σχολιάζουν κι έρχεται ο τσίφης και τα γαμάει όλα.

Εικόνα Chief Bromden

Όχι και έτσι ρε Θωμά...
Εγώ θα το παραλληλίσω με ένα πολεμικό ρητό.
Η αεροπορία (Σάββας) κάνει την χοντρή δουλειά, το πεζικό (εσείς οι υπόλοιποι) καθαρίζει ότι έχει απομείνει , και εν συνεχεία καταφθάνει το ναυτικό (εγώ) και κάνει μια δεξίωση...
Ανοιχτό δρόμο βρίσκω...

Εικόνα horatatzis

Απ οτι βλεπω συμφωνουμε ολοι με ολα αλλα δεν βλεπω να αναφερεις τους υπολοιπους πενηνταρηδες της τοτε εποχης που την ειδανε αλλιως κ ξεχασανε οι ιδιοι το παρελθον τους για να εχουν ενα <<καλυτερο>> μελλον.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Ε ρε πούστη, τα ίδια και τα ίδια συνέχεια. Πες με ονόματα. Όχι να πετάς τη μαλακία και μετά λαγός.

Εικόνα nissios

Κατέθεσες κι εσύ τη συμβολή σου στην κουβέντα. Ακούστηκες. Σ' ευχαριστούμε.

Εικόνα savvas gridlock

Tι ακριβώς κάνανε δηλαδή οι πενηντάρηδες που λες και ποιο είναι το καλύτερο μέλλον που εξασφάλισαν;

Εικόνα nikos michalopoylos

Μπραβο φιλε! Ολοσωστος! Αν και δε θα παρουν χαμπαρι αυτοι που πρεπει! ΟΛΟΣΩΣΤΟΣ!

Εικόνα nissios

Μέσα είσαι, φίλε. Χαίρομαι πολύ που το κείμενο στο fb δεν άρεσε σε αυτούς που δεν ήθελα να αρέσει. Και χαίρομαι διπλά και τρίδιπλα που άρεσε σε αυτούς που ήθελα να αρέσει.

Εικόνα REDHERAKLIO

Μπράβο ρε μάγκα.Ολοι αυτοί οι φιρφιρίκοι,με έκαναν να προτιμάω τα εκτός έδρας παιχνίδια,για να δω τον θρύλο.Γλυτώνω από την κατάντια των βαζελόγαυρων και απολαμβάνω το μίσος και την απόγνωση των αλλόθρησκων.Αύριο υποδεχόμαστε τον θρύλο΄στο αεροδρόμιο , το ΣΆΒΒΑΤΟ 2 ΤΟ ΜΕΣΗΜΈΡΙ παρακολουθώ τους νέους και στις 7.30 μμ την α΄ ομάδα στο Γεντί Κουλέ.Μπράβο και πάλι γιά το κείμενο,με καλύπτει πλήρως

Εικόνα nissios

Ευχαριστώ, φίλε.

Εικόνα Αλέξανδρος

Είναι κρίμα που αυτό το κείμενο δεν θα διαβαστεί από πολλούς εκεί έξω μπας και πάρουν μπρος τα κεφάλια τους...
Το ίντερνετ είναι μεγάλο σκατόπραμα όπως και να το κάνουμε. Δυστυχώς όλοι καίγονται στα Facebook και στις άλλες μαλακίες που έχουν πλασάρει στον κόσμο. Επίσης πίσω από τον υπολογιστή όλοι γίνονται μάγκες με τις βρισιές τους. Τέλος πάντων για να μην επεκτείνουμε το θέμα από το αθλητικό και στο κοινωνικό θέμα (γιατί και εκεί έχει χώσει την μύτη του το ίντερνετ με παραδείγματα ανάλογα όπως του κειμένου) θα πω μόνο ότι την φράση που είπες σε άλλο σχόλιο (ότι πας γήπεδο για να κάνεις μάγκα τον έφηβο και όχι ο έφηβος εσένα μάγκα) λέει ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ...

Εικόνα nissios

Ευχαριστώ, Αλέξανδρε, για τα καλά σου λόγια. Το internet είναι για άλλους ανεκτίμητο εργαλείο και για άλλους μια επικίνδυνη χαβούζα. Διαλέγει κανείς τη χρήση που θα του κάνει. Στα οπαδικά πάντως, ας καταλάβουν ορισμένοι ότι οι ίδιοι άνθρωποι τους οποίους αποκαλούν απ' τα πληκτρολόγια "υπαλλήλους", αυτοί οι ίδιοι είναι η παλιά θύρα 7, την οποία τόσο θαυμάζουν και νοσταλγούν. Ή τους σέβονται και τους ακούνε σε όλα, ή τους παρακάμπτουν εντελώς και κόβουν τις νοσταλγίες και την παρελθοντολαγνεία.

Εικόνα Αλέξανδρος

Απλά πέφτουν στην παγίδα της προπαγάνδας. Οι αντί-Ολυμπιακοί έτσι λειτουργούν. Πες πες, κάτι μένει και το κοινό τα παίρνει όπως θέλει εκείνο...

Εικόνα apostolos gaganis

To φχαριστήθηκα το κείμενο. Είσαι ΕΣΥ. Όλοι οι καλοί χωράνε, που λέει κι ο λαός. Κι εσύ, είσαι ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ. Συνέχισε λοιπόν.

Νιώθω ικανοποίηση...

Εικόνα nissios

Να είσαι πάντα καλά, Απόστολε. Χαιρετίσματα στους οικείους.

Εικόνα ΔΙΑΣ

παντως για να τα λεμε και ολα, αλλη μια φορα που πηγε να γινει ξεσπασμα σας συγκρατησα (σαν μεγαλυτερος) με μεγαλη δυσκολια...χαχαχαχαχαχα
για να σοβαρευτουμε τωρα... λιγο πιο πανω σε απαντηση περιεγραψες τον μπουσουλα που πρεπει να εχουν οι σημερινοι νεαροι γαυροι.

"Το "πάντα εκεί", το "πάντα δίπλα" είναι που πρέπει να αντιγράψουν οι νεότεροι, φίλε. Να λένε "θα πάω γήπεδο για να κάνω μάγκα τον έφηβο, όχι για να με κάνει ο έφηβος μάγκα". Κι αν το κάνουν αυτό τα νέα παιδιά, θα γράψουν τη δική τους ιστορία που θα είναι εξ ίσου σεβαστή με την ιστορία των παλιών".

τελεια και παυλα εδω. Οποιος το ενστερνιστει θα εχει κατι να παρει μαζι του.

Αναγνωριζω όμως ενα ελαφρυντικο. Μεσα σε όλες τις ΠΟΥΣΤΙΕΣ των απεναντι η μεγαλυτερη ήταν ότι ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΝ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ. κακα τα ψέμματα έτσι τρέφεται ο οπαδος. αυτα θαυμαζει ο πιτσιρικας. οι πιτσιρικδες της δεκαετιας του 80 και του 90 εβλεπαν ΤΗΝ 7 ΠΑΝΤΟΥ! Σε όλα τα αθληματα, σε όλα τα γήπεδα, ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. τωρα διαβαζει οτι 200 "μαγκες με πρασινα" πηγαν νταηλικι στη τριπολη. Που να ξερει ότι πηγαν με τα ΚΤΕΛ του υπουργειου δημόσια ταξης....

Εικόνα nissios

Σ' ευχαριστώ και για τότε. Και πιο πολύ σ' ευχαριστεί το παρ' ολίγον θύμα. Για τις μετακινήσεις έχω μια άποψη κάπως αιρετική. Αν με ακούσει κάποιος, θα έχω ντράβαλα... Αλλά εγώ νομίζω ότι με την τροπή που έχει πάρει η εποχή μας, ισχύει το "κάλλιο γαϊδουρόδενε, παρά γαϊδουρογύρευε". Κι ας ξενερώνει ο πολύς ο κόσμος. Αλλά να ισχύουν οι απαγορεύσεις παντού και για όλους.