Ειδήσεις από τον Ερασιτέχνη μας 21.9 εως 28.9.2015


Tags: -

Καλησπέρα σε όλους τους σύγγαυρους.
 
Η εβδομάδα που μας πέρασε ήταν αρκετά ενδιαφέρουσα όσον αφορά τα τμήματα του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, καθώς είχαμε αγωνιστική δράση –έστω και σε ανεπίσημο επίπεδο- σε αρκετά από αυτά. Οι προπονητές πλέον ανεβάζουν τους ρυθμούς, καθώς μέσα στις επόμενες ημέρες ξεκινούν οι επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις και ο Ολυμπιακός πρέπει να φανεί –ως οφείλει- πανέτοιμος και παντοδύναμος παντού. Πάμε λοιπόν να δούμε πώς εξελίχθηκαν τα πράγματα στα ερασιτεχνικά μας τμήματα την απερχόμενη εβδομάδα.
 
Μπάσκετ Γυναικών: Μετά από τα τέσσερα νικηφόρα φιλικά που είχε ήδη δώσει, η ομάδα μπάσκετ γυναικών του Ολυμπιακού αναχώρησε την Τρίτη 22/9 στην Τουρκία προκειμένου να παίξει φιλικά παιχνίδια με την Γαλατάσαραϊ και την Ινσταμπούλ Γιουνιβέρσιτι. Στην αποστολή συμπεριλήφθηκαν όλες μας οι παίκτριες πλην της σέντερ Πελαγίας Παπαμιχαήλ η οποία ταλαιπωρείται από τραυματισμό. Στα αγωνιστικά, η ομάδα μας ηττήθηκε στο πρώτο ματς (22/9) από την Γαλατάσαραϊ με σκορ 63-54 (οι καλύτερες του Ολυμπιακού ήταν η Τζόνσον και η Κοσμά που σημείωσαν 13 και 12 πόντους αντίστοιχα) ενώ στο δεύτερο φιλικό (23/9) επικρατήσαμε επί της Ινσταμπούλ με σκορ 80-63. Δύο μέρες αργότερα, η ομάδα μας έπαιξε ακόμα ένα φιλικό, αυτήν τη φορά με την ομάδα νεανίδων της Ινσταμπούλ Γιουνιβέρσιτι, το οποίο όμως ήταν καθαρά εκπαιδευτικού χαρακτήρα, καθώς λόγω της διαφοράς δυναμικότητας, δεν κρατήθηκε ούτε καν το τελικό σκορ(!). Μετά τα τρία φιλικά στην Τουρκία, η ομάδα επέστρεψε σε ελληνικό έδαφος και την Κυριακή 27/9 δώσαμε ακόμα ένα φιλικό εκτός έδρας, με αντίπαλο τον Πρωτέα Βούλας, του οποίου επικρατήσαμε εύκολα με 73-58. Η ομάδα επέστρεψε στη βάση της, με τις προπονήσεις στο Κλειστό της Γλυφάδας (θα αποτελέσει την έδρα του Ολυμπιακού φέτος για το τμήμα μπάσκετ γυναικών) να συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς. Σε επίπεδο ακαδημιών, οι προπονήσεις συνεχίζονται κανονικά υπό την επιτήρηση της αρχιπροπονήτριας Γιάννας Καπουσούζη, με το τμήμα εγγραφών να παραμένει ανοικτό.
 
Βόλεϊ Ανδρών: Αγωνιστική δράση είχαμε και όσον αφορά το τμήμα βόλεϊ ανδρών, καθώς η ομάδα έδωσε την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου το δεύτερο τη σειρά φιλικό της παιχνίδι, αυτήν τη φορά με αντίπαλο την τοπική ομάδα της Κηφησιάς. Το ματς διεξήχθη στο κλειστό γυμναστήριο του Ρέντη, με τον Ολυμπιακό να επικρατεί έυκολα και στα 4(!) σετ που παίχτηκαν. Αναλυτικά, στο πρώτο σετ επικρατήσαμε με 25-18, στο δεύτερο επίσης με 25-18, στο τρίτο με 25-19 και στο τέταρτο με 26-24. Ολόκληρο το παιχνίδι διήρκησε συνολικά 90 λεπτά. Σημαντικό στοιχείο που φάνηκε στο παιχνίδι ήταν η ομοιογένεια που έδειξαν σαν σύλογο οι παίκτες του Ολυμπιακού και ενδεικτικό της φιλοσοφίας του προπονητή μας, Ρομπέρτο Πιάτσα, ήταν η ταχύτητα και ο συνεχώς έντονος ρυθμός στον οποίο αγωνίστηκε η ομάδα. Η προετοιμασία στο Κλειστό του Ρέντη συνεχίζεται κανονικά, ενώ θυμίζουμε ότι οι επίσημες υποχρεώσεις του Ολυμπιακού ξεκινούν για το Λιγκ Καπ στις 3 Οκτωβρίου, για το Πρωτάθλημα στις 24 Οκτωβρίου, στις και για το CEV Cup στις 3 Νοεμβρίου (όπου θα αντιμετωπίσομε στη φάση των «32» την Παρνού από την Εσθονία σε διπλό ματς). Δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμα η κλήρωση για το Κύπελλο Ελλάδας. Σε επίπεδο ακαδημιών, το τμήμα εγγραφών παραμένει ανοικτό. Θυμίζουμε ότι ο Ολυμπιακός συντηρεί όσον αφορά την ακαδημία αντρικού βόλει τμήματα εφήβων, παίδων, παμπαίδων και τζούνιορ.
 
Βόλει Γυναικών: Μετά την επιτυχημένη παρουσία του τμήματος βόλει γυναικών του Ολυμπιακού στο πρόσφατο τουρνουά της Ελασσόνας, το οποίο μάλιστα και κατέκτησε, η ομάδα ταξίδεψε στη Νάξο, προκειμένου να δώσει δύο φιλικά παιχνίδια με αντίπαλο τον τοπικό Πανναξιακό. Στο πρώτο ματς, που διεξήχθη την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου, ο Ολυμπιακός επικράτησε του Πανναξιακού με 3-1 σετ. Αναλυτικά, κερδίσαμε το πρώτο σετ με σκορ 23-35, χάσαμε το δεύτερο με 29-27, ενώ κερδίσαμε το τρίτο και το τέταρτο σετ με σκορ 18-25 και 15-25 αντίστοιχα. Συνολικά, το παιχνίδι διήρκησε 96 λεπτά. Δεν αγωνίστηκε η Ναντέζντα Μολοσάι καθώς έχει υποχρεώσεις με την εθνική της ομάδα, η Κωνσταντίνα Βλαχάκη, η οποία ταλαιπωρείται από τραυματισμό και επιστρέφει σήμερα, ενώ ελαφρά τραυματίστηκε και η Βουλγάρα διαγώνια Γκαμπριέλα Τσβετάνοβα. Την επομένη του ματς, οι δύο ομάδες έδωσαν εκ νέου καινούργιο φιλικό, στο οποίο επικράτησε και πάλι άνετα ο Ολυμπιακός με 3-0 σετ. Αναλυτικά, κερδίσαμε το πρώτο σετ με 14-25, το δεύτερο επίσης με 14-25 και το τρίτο με 12-25. Δεν αγωνίστηκαν οι τραυματίες Βλαχάκη και Τσβετάνοβα, η απούσα λόγω εθνικών υποχρεώσεων Ναντέζντα Μολοσάι, όπως επίσης και η Εμμανουηλίδου η οποία επέστρεψε νωρίτερα στην Αθήνα καθώς παντρεύτηκε η αδερφή της. Στα θετικά της αναμέτρησης προστίθεται η συμμετοχή της νεαρής Όλγας Ζαμπάτη (αποκτήθηκε φέτος με μεταγραφή), η εμφάνιση της οποίας άφησε τρομερές υποσχέσεις για το μέλλον. Θυμίζουμε ότι οι επίσημες υποχρεώσεις του Ολυμπιακού ξεκινούν για το Πρωτάθλημα Ελλάδας στις 17 Οκτωβρίου, για το CEV Cup στις 27 Οκτωβρίου (όπου θα αντιμετωπίσουμε στη φάση των «32» τη Λιναμάρ Μπεκεσάμπαϊ από την Ουγγαρία σε διπλό ματς ) και για το Κύπελλο στις 3 Φεβρουαρίου 2016. Σε επίπεδο ακαδημιών, η ομάδα κορασίδων της ακαδημίας βόλει του Ολυμπιακού συμμετείχε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε σε φιλανθρωπικό τουρνουά, τα έσοδα του οποίου θα δωθούν στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Και Προσαρμογής ΑΜΕΑ "Καλός Σαμαρείτης". Εκτός του Ολυμπιακού, στο εν λόγω τουρνουά συμμετείχαν επίσης η ΑΕΚ, το Μαρκόπουλο και ο ΑΟΝ Αργυρούπολης. Τα αποτελέσματα του τουρνουά δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά.
 
Πόλο Ανδρών: Η προετοιμασία του τμήματος πόλο ανδρών του Ολυμπιακού έχει ξεκινήσει εδώ και περίπου είκοσι μέρες, με τον προπονητή της ομάδας Θοδωρή Βλάχο να έχει στη διάθεσή του όλους τους παίκτες. Τελευταίος ενσωματώθηκε ο Τζέσε Σμιθ, ο οποίος μάλιστα πριν τέσσερις μέρες πέρασε επιτυχώς από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις. Η ομάδα δεν έχει δώσει ακόμα κάποιο φιλικό παιχνίδι, επομένως η προετοιμασία πραγματοποιείται μέχρι στιγμής μόνο σε επίπεδο προπονήσεων, οι οποίες είναι καθημερινές και μάλιστα διπλές. Θυμίζουμε, ότι το Πρωτάθλημα Ελλάδας θα ξεκινήσει στις 24 Οκτωβρίου, ενώ οι υποχρεώσεις στο Τσάμπιονς Λιγκ ξεκινούν επίσης μετά τα μέσα Οκτωβρίου. Υπενθυμίζουμε πως ο Ολυμπιακός κληρώθηκε στον πρώτο όμιλο με την Μπαρτσελονέτα (Ισπανία), την διοργανώτρια Έγκερ (Ουγγαρία)  η οποία θα προκριθεί στο Final6 ανεξάρτητα της θέσης που θα καταλάβει, τη Σπαντάου (Γερμανία) και τις νικήτριες ομάδες των αγώνων Γιάντραν – Μπρέσια και Ριέκα - Ανόβερο. Στις 17 Οκτωβρίου θα έχουμε πλήρη εικόνα για τον όμιλο του Ολυμπιακού, καθώς τότε θα ολοκληρωθεί ο προκριματικός γύρος. Η κλήρωση για το Κύπελλο Ελλάδας δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμα. Σε επίπεδο ακαδημιών, το τμήμα εγγραφών για τα τμήματα εφήβων, παίδων και μίνι παίδων παραμένει ανοικτό.
 
Πόλο Γυναικών: Η προετοιμασία του τμήματος πόλο γυναικών συνεχίζεται κανονικά και με αμείωτους ρυθμούς, ωστόσο η ομάδα δεν έχει δώσει ακόμα κάποιο φιλικό παιχνίδι, με αποτέλεσμα ο προπονητής της ομάδας Χάρης Παυλίδης να αρκείται προς το παρόν μόνο στις προπονήσεις προκειμένου να παρουσιάσει την ομάδα έτοιμη όταν ξεκινήσουν οι επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις. Το θετικό πάντως είναι πως όλες οι παίκτριές μας είναι υγιείς και δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κανένα κρούσμα τραυματισμού. Θυμίζουμε ότι οι επίσημες υποχρεώσεις ξεκινούν για το Πρωτάθλημα Ελλάδας στις 24 Οκτωβρίου, ενώ ο αγώνας για το Σούπερ Καπ Ευρώπης (με αντίπαλο την Μεντιτερανέα Ιμπέρια) θα πραγματοποιηθεί επίσης κατά τα τέλη Οκτωβρίου, χωρίς να έχει γίνει ακόμα γνωστή η ακριβής ημερομηνία. Διοργάνωση Κυπέλλου Ελλάδας για το πόλο γυναικών δεν υφίσταται. Σε επίπεδο ακαδημιών, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο πανελλήνιο πρωτάθλημα μίνι κορασίδων, το οποίο κατόπιν αναβολής θα πραγματοποιηθεί σε λίγες μέρες και συγκεκριμένα το διήμερο 2-4 Οκτωβρίου, με τον Ολυμπιακό φυσικά να συμμετέχει κανονικά. Οι υπόλοιπες ομάδες που συμμετέχουν στο εν λόγω πρωτάθλημα στον όμιλο του Ολυμπιακού είναι οι: ΝΕ Πατρών, Πανιώνιος ΓΣ και ΑΟ Νηρέας Χαλανδρίου.Το τμήμα εγγραφών στα τμήματα Νέων Γυναικών, Νεανίδων, Κορασίδων και Μίνι Κορασίδων παραμένει ανοικτό.
 
Κολύμβηση: Η προετοιμασία των αθλητών του τμήματος κολύμβησης του Ολυμπιακού συνεχίζεται κανονικά και χωρίς προβλήματα. Οι προπονήσεις έχουν ήδη ξεκινήσει εδώ και κάποιες μέρες, τόσο στο «Π. Καπαγέρωφ» όσο και στο Κολυμβητήριο της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων. Δεν υπάρχει ακόμα αγωνιστική δράση είτε σε επίσημο είτε σε ανεπίσημο επίπεδο. Οι αθλητές που αποτελούν την αγωνιστική και την προαγωνιστική ομάδα προπονούνται υπό το βλέμμα του αρχιπροπονητή Νίκου Γέμελου και των υπολοίπων μελών του προπονητικού τιμ (Δημήτρη Καλλή, Κωνσταντίνα Χυδηριώτη, Στέλιο Φιλόπουλο κλπ) οι οποίοι έχουν τον τρόπο να οδηγήσουν και πάλι το τμήμα στην κορυφή. Μην ξεχνάμε ότι ο Ολυμπιακός είναι ο απόλυτος άρχοντας στο πρωτάθλημα της κολύμβησης καθώς έχει χάσει μόλις 3 πρωταθλήματα τα τελευταία 48 χρόνια (!). Σε επίπεδο ακαδημιών, το τμήμα εγγραφών παραμένει ανοικτό. Θυμίζουμε, ότι ο το πρόγραμμα προπονήσεων του Ολυμπιακού καλύπτει όλα τα είδη αγωνισμάτων της κολύμβησης (Πρόσθιο, Ελεύθερο, Ύπτιο, Σπριντ, Πεταλούδα, Πλάγιο).
 
Στίβος: Όπως και την προηγούμενη εβδομάδα, έτσι και τώρα δεν έχουμε να πούμε πολλά όσον αφορά το τμήμα στίβου του Ολυμπιακού. Επίσημες υποχρεώσεις δεν υπάρχουν και λογικό είναι λόγω εποχής. Η προετοιμασία της αγωνιστικής ομάδας του τμήματος, η οποία αποτελείται από 25 και πλέον αθλητές και αθλήτριες, θα στηριχθεί αρχικά αποκλειστικά και μόνο στις προπονήσεις που θα επιβλέπει η αρχιπροπονήτρια Στέλλα Νικολαϊδου μαζί με τον βοηθό της Νίκο Ψαρομιχαλάκη. Για ακόμα μια φορά, θα αναφερθώ στην τιμή που μας κάνει με την παρουσία του στο συγκεκριμένο τμήμα ο άνθρωπος-σύμβολο του ερυθρόλευκου τμήματος στίβου του Ολυμπιακού, Τάκης Βεντίκος, ένας άνθρωπος ο οποίος έχει αφιερώσει ολόκληρη την ζωή του στον στίβο αλλά και στον Ολυμπιακό, που για ακόμα μια χρονιά θα αποτελεί  έφορο του τμήματος. Σε επίπεδο ακαδημιών, το τμήμα εγγραφών παραμένει ανοικτό, ενώ θυμίζουμε ότι η ακαδημία στίβου του Ολυμπιακού περιλαμβάνει αυτήν τη στιγμή τμήματα Παίδων, Παμπαίδων, Κορασίδων και Παγκορασίδων.
 
Ιστιοπλοϊα: Εν αντιθέσει με την προηγούμενη εβδομάδα, τις προηγούμενες μέρες δεν είχαμε δράση όσον αφορά το τμήμα ιστιοπλοϊας του Ολυμπιακού. Οι προπονήσεις συνεχίζονται κανονικά, ενώ οι επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις αργούν ακόμη. Ο αρχιπροπονητής του τμήματος, Αιμίλιος Παπαθανασίου, ο οποίος αποτελεί τεράστια μορφή για τον Ολυμπιακό (βρίσκεται στην ομάδα από 10 ετών!) αλλά και για το άθλημα της ιστιοπλοϊας γενικότερα, καθώς μιλάμε για έναν άνθρωπο ο οποίος έχει κατακτήσει τίτλους σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο (χαρακτηριστικό το γεγονός ότι έχει κατακτήσει 13 συνεχόμενα πρωταθλήματα στην κατηγορία Finn και 18 συνεχόμενα στην κατηγορία Star) , έχει όλα τα φόντα να καθοδηγήσει και τους υπόλοιπους αθλητές της αγωνιστικής και προαγωνιστικής ομάδας στο δρόμο προς την κορυφή. Σε επίπεδο ακαδημιών, το τμήμα εγγραφών παραμένει ανοικτό.
 
Κωπηλασία: Αγωνιστική δράση δεν είχαμε την εβδομάδα που μας πέρασε ούτε όσον αφορά το τμήμα κωπηλασίας του Ολυμπιακού. Οι προπονήσεις συνεχίζονται κανονικά στις ιδιόκτητες Ναυταθλητικές Εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού που βρίσκονται στην Πλατεία Αλεξάνδρας στο Πασαλιμάνι, με τον Τάκη Λιβανό να έχει αναλάβει την προπόνηση της αγωνιστικής ομάδας και την Φλωρίτα Ανεξανδροπούλου να έχει αναλάβει την προπόνηση των παιδιών που απαρτίζουν την ερυθρόλευκη ακαδημία. Σε επίπεδο ακαδημιών, το τμήμα εγγραφών παραμένει ανοικτό, με τις ακαδημίες μας να στεγάζουν μέχρι στιγμής περισσότερους από 25 αθλητές και αθλήτριες.
 
Κανόε – Καγιάκ: Όσρον αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα κανόε-καγιάκ, ούτε εδώ είχαμε κάποια σημαντική είδηση, καθώς δεν είχαμε αγωνστική δράση την εβδομάδα που μας πέρασε. Οι προπονήσεις συνεχίζονται κανονικά στις ιδιόκτητες Ναυταθλητικές Εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού που βρίσκονται στην Πλατεία Αλεξάνδρας στο Πασαλιμάνι, υπό το βλέμμα της αρχιπροπονήτριας Κατερίνας Παγίδα και του έφορου του τμήματος Τάσου Βουγίδη. Οι επόμενοι διασυλλογικοί αγώνες στο κανόε-καγιάκ θα πραγματοποιηθούν στις 11 και στις 24 Οκτωβρίου σε Βόλο και Λίμνη Κουρνά αντίστοιχα, χωρίς όμως να είναι ακόμα γνωστό αν θα συμμετάσχουν αθλητές του τμήματος του Ολυμπιακού. Σε επίπεδο ακαδημιών, οι εγγραφές έχουν ήδη ξεκινήσει και συνεχίζονται, ενώ πρέπει να αναφέρουμε πως αυτήν τη στιγμή η ακαδημία κανόε-καγιάκ του Ολυμπιακού έχει περισσότερα από 30 εγεγγραμένα παιδιά.
 
Ξιφασκία: Όσον αφορά το τμήμα της ξιφασκίας, είχαμε μια σημαντική είδηση η οποία επηρεάζει την αθλήτριά μας Βασιλική Βουγιούκα, καθώς το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε μέσα στο Σεπτέμβριο, αποφάσισε να αναστείλει το πρόγραμμα αγώνων εξωτερικού για το τελευταίο τρίμηνο του 2015, λόγω οικονομικής δυσχέρειας. Συγκεκριμένα, υπάρχει έλειμμα πάνω από 100.000ευρώ, κάτι που εμποδίζει την προετοιμασία κυρίως της Βουγιούκα, η οποία βρίσκεται προ των επερχόμενων Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο, αλλά και των υπολοίπων αθλητών που συμμετέχουν στην ολυμπιακή προετοιμασία. Το πρόγραμμα αγώνων θα επαναξιολογηθεί μόνο στην περίπτωση που καλυφθεί το συγκεκριμένο έλλειμα. Σε άλλα νέα, η Βάσω Βουγιούκα και ο Γιώργος Τσουρούτας αρχίζουν να μπαίνουν σιγά-σιγά σε κλίμα προπονήσεων καθώς έρχεται η ώρα των επίσημων αγωνσιτκών υποχρεώσεων με το Κύπελλο Ελλάδας Σπάθης σε άνδρες και γυναίκες να βρίσκεται προ των πυλών. Πέρυσι, οι αθλητές κατέκτησαν και τα δύο τρόπαια και το ίδιο φυσικά θέλουν να επαναλάβουν και φέτος..
 
Πινγκ – Πονγκ: Στο εν λόγω τμήμα μπορεί να μην είχαμε αγωνιστική δράση, είχαμε όμως την κλήρωση του πρωταθλήματος της Α1 ανδρών. Το πρωτάθλημα ξεκινάει επίπσημα στις 10 Οκτωβρίου, με τον Ολυμπιακό του Κώστα Χριστοφοράκη να αντιμετωπίζει στην πρεμιέρα το Αθλητικό Σωματείο «Ίφιτος Πατρών». Αναλυτικά όλες οι αγωνιστικές:
Α' ΓΥΡΟΣ
1η Αγωνιστική (10/10, 13:00) ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π.-Α. Σ. Ίφιτος Πατρών
2η Αγωνιστική (10/10, 16:00) Γυμν. Συλλ. Φίλια Ορεστιάδας-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π.
3η Αγωνιστική Ρεπό
4η Αγωνιστική (21/11, 13:00) ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π.-Γυμν. Σύλλογος Άρης Βούλας
5η Αγωνιστική (21/11, 16:00) Α.Σ. Πέρα-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π.
6η Αγωνιστική (22/11, 10:00) ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π.-Α.Ο. Ταταύλα
7ηΑγωνιστική (05/12, 13:00) Όμιλος Αντισφαιρίσεως Χανίων-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π.
8η Αγωνιστική (05/12, 16:00) ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π.-Α.Σ. Βουτζάς Ραφήνας
9η Αγωνιστική (06/12, 10:00) Α.Ο. Πεύκης-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π.
 
Β'  ΓΥΡΟΣ
10η Αγωνιστική (23/1, 13:00) Α. Σ. Ίφιτος Πατρών- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π.
11η Αγωνιστική (23/1, 16:00) ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π.-Γ.Σ. Φίλια Ορεστιάδας
12η Αγωνιστική Ρεπό
13η Αγωνιστική (20/2, 13:00) Γυμν. Σύλλογος Άρης Βούλας- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π.
14η Αγωνιστική (20/2, 16:00) ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π.- Α.Σ. Πέρα
15η Αγωνιστική (21/2, 10:00) Α.Ο. Ταταύλα- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π.
16ηΑγωνιστική(26/3, 16:00) ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π.- Όμιλος Αντισφαιρίσεως Χανίων
17η Αγωνιστική (26/3, 19:00) Α.Σ. Βουτζάς Ραφήνας- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π.
18η Αγωνιστική (27/3, 13:00) ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π.- Α.Ο. Πεύκης
Σε άλλα νέα, οι προπονήσεις στο 3ο Λύκειο Πειραιά που αποτελεί το χώρο προετοιμασίας της αγωνιστικής αλλά και της προαγωνιστικής ομάδας συνεχίζονται κανονικά, με το τμήμα εγγραφών στις ακαδημίες του συλλόγου να παραμένει κανονικά ανοικτό.
 
Πυγμαχία: Όσον αφορά το τμήμα της Πυγμαχίας, οι προπονήσεις της αγωνιστικής και της προαγωνιστικής ομάδας συνεχίζονται κανονικά στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Σταδίου Γέωργιος Καραϊσκάκης, με τον αρχιπροπονητή Βαγγέλη Παπουτσάκη και τη βοηθό του Αντωνία Παπουτσάκη (είναι προπονητές και παράλληλα αθλητές του Ολυμπιακού) να ανεβάζουν σιγά-σιγά ρυθμούς. Την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου είχαμε μια ευχάριστη έκπληξη, καθώς ο Έλληνας υπερπρωταθλητής των καταδύσεων, Στέφανος Τζιβόπουλος (έχει ανακυρηχθεί Παγκόσμιος Πρωταθλητής και παράλληλα Πρωταθλητής Ευρώπης την περασμένη τριετία!) επισκέφτηκε το τμήμα πυγμαχίας του Ολυμπιακού και μάλιστα προπονήθηκε κιόλας, υπό την επίβλεψη των δύο αρχιπροπονητών της ομάδας. Σε επίπεδο ακαδημιών, οι προπονήσεις συνεχίζονται κανονικά με το τμήμα εγγραφών σε παίδες, νέους και νεανίδες να παραμένει κανονικά ανοικτό.
 
Ταε Κβο Ντο: Η προετοιμασία του τμήματος Ταε Κβο Ντο συνεχίζεται κανονικά στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Σταδίου Γέωργιος Καραϊσκάκης, με τους προπονητές της ομάδας Μιχάλη Μουρούτσο (είναι παράλληλα και αθλητής) και Νίκο Κυρίτση να συνεχίζουν τις προπονήσεις σε έντονους ρυθμούς. Θυμίζουμε, ότι εκτός της αγωνιστικής ομάδας, το τμήμα Ταε Κβο Ντο του Ολυμπιακού στεγάζει επίσης τμήματα ακαδημιών στις κατηγορίες ενηλίκων, προαγωνιστικού, μίνι και τζούνιορ. Το τμήμα εγγραφών παραμένει κανονικά ανοικτό.
 
Κικ – Μπόξινγκ: Με κανονικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι προπονήσεις και των αθλητών του τμήματος Κικ Μπόξινγκ του Ολυμπιακού, επίσης στο Στάδιο Καραϊσκάκης (υπάρχουν ειδικά διαμορφωμένοι χώροι προπόνησης με αγωνιστικά ρινγκ, αποδυτήρια και γυμναστήρια αποκλειστικά και μόνο για τα τμήματα πολεμικών τεχνών του Ολυμπιακού), ενώ ο εκ των προπονητών του τμήματος Ισίδωρος Μπινίκος, που για όσους δεν γνωρίζουν είχε εμπλακεί σε τροχαίο, όσο περνάει ο καιρός αναρρώνει και επανέρχεται σιγά σιγά στην καλύτερη δυνατή φυσική και ψυχική κατάσταση. Εδώ θα σημειώσουμε ένα γεγονός που έλαβε χώρα την προηγούμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου, όπου ο Ολυμπιακός διοργάνωσε κατόπιν συνεννόησης με τον Δήμο Πειραιά την 1η δράση του προγράμματος "Be Active". Επρόκειτο για μια πρωτοβουλία του Ολυμπιακού για ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τις πολεμικές τέχνες και τα πλεονεκτήματα που μπορεί να αποκομίσει κανείς από αυτά. Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου του Πειραιά με την προσέλευση να είναι αρκετά μεγάλη. Φυσικά, η ενημέρωση περιελάμβανε και τα τέσσερα αθλήματα που στεγάζει το τμήμα πολεμικών τεχνών του Ολυμπιακού (Κικ Μπόξινγκ, Ταε Κβο Ντο, Πυγμαχία και Καποέϊρα). Από πλευράς διοίκησης, τον σύλλογο εκπροσώπησε η Γενική Διευθύντρια του Ερασιτέχνη, κ. Χριστίνα Τσιλιγκίρη.
 
Ποδόσφαιρο Γυναικών: Τα ερυθρόλευκα τμήματα του ποδοσφαίρου γυναικών στις ακαδημίες του Ολυμπιακού σε Ρέντη, Ηράκλειο, Βάρη και Καρδίτσα συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους, ενώ τα τμήματα εγγραφών παραμένουν κανονικά ανοικτά. Στόχος του Ολυμπιακού ειναι τα επόμενα χρόνια, κάποια από τα κορίτσια που βρίσκονται τώρα στις ακαδημίες, όταν ενηλικιωθούν κι εφόσον το επιθυμούν, να δημιουργήσουν μια δυνατή ομάδα προκειμένου να συμμετάσχει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Γυναικών. Επομένως, με τα υπάρχοντα δεδομένα, κάτι τέτοιο μπορεί να υλοποιηθεί μόνο σε βάθος χρόνου.
 
Ποδόσφαιρο Νέων: Όσον αφορά τα τμήματα ποδοσφαίρου νέων, θα ξεκινήσουμε πρώτα από τις επίσημες υποχρεώσεις της ομάδας νέων. Το Σάββατο 26/9 η ομάδα Κ20 του Ολυμπιακού φιλοδώρησε με 5 γκολ την αντίστοιχη ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα στα πλαίσια ττης 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Superleague Κ20 και φιγουράρει μόνος πρώτος στη βαθμολογία, ενώ την Τρίτη θα αγωνιστεί στο Λονδίνο με την Άρσεναλ στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής του Youth League. Οι υποχρεώσεις των ομάδων Κ17 και Κ15 του Ολυμπιακού για τα αντίστοιχα πρωταθλήματα της Superleague δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα. Πάμε τώρα να δούμε τα υπόλοιπα αποτελέσματα από τα φιλικά παιχνίδια που έδωσαν τα τμήματα της κεντρικής σχολής του Ρέντη την εβδομάδα που μας πέρασε.
Τετάρτη 23/9: Ολυμπιακός Κ15 - Ηρακλής Περιστερίου Κ17. Τελικό σκορ 5-0
Σάββατο 26/9: Καλλιθέα Κ19 - Ολυμπιακός Κ17. Τελικό σκορ 2-1
Σάββατο 26/9: Ολυμπιακός Κ16 - Αιγάλεω Κ16. Τελικό σκορ 5-0
Σάββατο 26/9: Πανιώνιος Κ14 - Ολυμπιακός Κ14. Τελικό σκορ 1-4
Σάββατο 26/9: Ολυμπιακός Κ13 - Αχαρναϊκός Κ13. Τελικό σκορ 6-0
 
ΥΓ1:  Όσον αφορά το ποδόσφαιρο νέων, θέλω να ξεκαθαρίσω το εξής. Όπως είχα αναφέρει και στο αμέσως προηγούμενο άρθρο μου, ο Ολυμπιακός συντηρεί αυτήν τη στιγμή ένα δίκτυο με περισσότερες από 60 ακαδημίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Επομένως, η καταγραφή όλων των αποτελεσμάτων όλων των αγώνων όλων των ακαδημιών, θα ήταν μια διαδικασία τρομερά επίπονη και χρονοβόρα. Για τον λόγο αυτό θα αρκεστώ στην καταγραφή των αποτελεσμάτων που θα σημειώνουν τα τμήματα της κεντρικής ακαδημίας του Ρέντη και μόνο, χωρίς ωστόσο να παραλείπω την αναφορά σε τυχόν κατάκτηση τίτλων που θα σημειώνουν οι υπόλοιπες σχολές του Ολυμπιακού στην υπόλοιπη Ελλάδα και το εξωτερικό.
ΥΓ2: Καθώς έγραφα το παρόν άρθρο, μου πέρασε από το μυαλό μου μια ιδέα και θα ήθελα τη γνώμη σας, ως αναγνώστες. Σκέφτηκα, από την επόμενη εβδομάδα και μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2015-16, στο τέλος κάθε άρθρου μου, να παραθέτω μια σχετική λίστα με όλες τις πρωτιές που θα έχουν σημειώσει προηγουμένως τα τμήματα του Ολυμπιακού κατά τη διάρκεια αυτής της χρονιάς (Πρωταθλήματα, Κύπελλα, Τουρνουά κλπ). Πέρυσι ας πούμε ο Ολυμπιακός είχε σημειώσει 87 (!!) πρωτιές σε ομαδικά και ατομικά αθλήματα. Μιλάμε για ασύλληπτο νούμερο. Νομίζω πως καλό θα ήταν όλοι οι οπαδοί του Ολυμπιακού να έρθουν σε επαφή με τις επιτυχίες και των υπολοίπων τμημάτων της ομάδας μας και όχι μόνο των μεγάλων (Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ, Βόλει, Πόλο). Τί λέτε κι εσείς?
 
Τέλος πάντων. Αυτά μέχρι σήμερα. Ανανεώνουμε και πάλι το ραντεβού μας για την επόμενη Δευτέρα. Καλή εβδομάδα να έχουμε.
 
MakTheBet

 

Σχόλια

Εικόνα Νίκος Γόδας

Αν υλοποιηθεί η ιδέα σου στο δεύτερο υστερόγραφο, θα μείνει στην ιστορία το κείμενο. Όλες οι πρωτιές ατομικά και ομαδικά δεν αποτυπώνονται σε κανένα δημοσιογραφικό site. Εφ' όσον, λοιπόν, γίνει κάτι τέτοιο εδώ μέσα, θα είναι αντικείμενο έρευνας ακόμα και από ιστορικούς στο μέλλον. Κουράγιο να 'χεις, φίλε, να μας ενημερώνεις.

Εικόνα MakTheBet

Την αρχή την έκανα πέρυσι, καταγράφοντας όλες τις πρωτιές μας σε όλα τα τμήματα κατά τη διάρκεια της περιόδου 2014-15. Ο συνολικός αριθμός έφτασε τις....86(!) πρωτιές, τις οποίες και είχα ανεβάσει ως σχόλιο σε παλαιότερο άρθρο εδώ στο RATM. Και πραγματικά ισχύει αυτό που λες, ότι δηλαδή δεν υπήρχαν ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ καταγεγραμμένες όλες μαζί οι επιτυχίες των τμημάτων του Ερασιτέχνη. Γι' αυτό αποφάσισα κάθε χρόνο από εδώ και πέρα να κάνω ακριβώς το ίδιο. Για να μαθαίνουν όλοι οι Ολυμπιακοί το ΜΕΓΑΛΕΙΟ του ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ συλλόγου μας που πρωταγωνιστεί ΠΑΝΤΟΥ.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Ναι μπράβο, το θυμάμαι. Φίλε, μνημείο αναφοράς θα γίνει το εν λόγω άρθρο. Και είναι και ένα εύκολο μέσο για εμάς να μαθαίνουμε άμεσα τις επιτυχίες μας ανά χρονιά.

Εικόνα Spiros Legend

Πραγματικά πληρέστατη ενημέρωση για όλα...τα γούστα,τα τμήματα και τα αθλήματα!Συγχαρητήρια και πάλι φίλε
MakTheBet!Μακρυά από τραυματισμούς να μείνουν οι αθλητές μας,γιατί έχουμε ένα θέμα σε όλα τα τμήματα από ποδόσφαιρο μέχρι...υποβρύχιο τάβλι.Ούτε να μας είχαν ματιάσει,από την καλοσύνη των αντιπάλων μας θα είναι,που μας βλέπουν με κυάλια να παθαίνουμε υπερκούπωση κάθε χρόνο.

Εικόνα Ερυθροφύλακας

Πολύ όμορφη πρωτοβουλία της συγκέντρωσης των νεότερων του Ερασιτέχνη μας, ο οποίος πρέπει να είναι, ταπεινή μου άποψη, το καμάρι και το μεγαλείο κάθε Ολυμπιακού.

Εικόνα thita

ΩΡΑΙΟΣ! μπράβο για τον κόπο σου, επιτέλους, θα βρίσκουμε εύκολα τα νέα του ερασιτέχνη, συνέχισε τα ρεπορτάζ με πινελιές όπως π.χ. ταχύτητα και ένταση η τακτική του πιάτσα στο βόλλεϋ αντρών, να μην είναι "αποστειρωμένα" (=βαρετά) τα νέα

και πρόταση: άλλαξε το MakΤheBet σε MakΤheBest (στην ενημέρωση)

διάβασα ο πρωτέας βούλας πήρε την κωστάκη στο γυναικείο μπάσκετ. αλλάζει πιστεύεις αυτό καθόλου τις ισορροπίες? τι λένε στην ομάδα? από όσο γνωρίζω, εμείς και ο ποα έχουμε τις πιο δυνατές ομάδες (θεωρητικά)

και τέλος, τι παίζει τελικά με την Μάλτση? θα την έχουμε στην ομάδα την άνοιξη στα play offs???

Εικόνα xristoforas

Ο ΑΙΜΙΛΙΟΣ 18 ΣΕΡΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΥΝΟΛΙΚΑ,13 ΣΤΑ ΦΙΝΝ ΚΑΙ 5 ΣΤΑ ΣΤΑΡ
ΟΙ ΠΡΩΤΙΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΗΤΑΝ 87 ΑΛΛΑ ΩΣ ΟΣΦΠ ΣΤΑ ΑΤΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΟΜΑΔΙΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΠΕΡΥΣΙ ΣΗΚΩΣΑΜΕ 14 ΤΡΟΠΑΙΑ (ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΣΟΥΠΕΡΚΑΠ ΕΥΡΩΠΗΣ ΠΟΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΙΣΟΦΑΡΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΡΕΚΟΡ ΤΩΝ 15 ΤΡΟΠΑΙΩΝ ΣΕ ΜΙΑ ΣΕΖΟΝ,ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΡΕΚΟΡ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ 2012-13)

Εικόνα apostolos gaganis

ΤΕΤΟΙΟ άρθρο, δεν το βρίσκεις ΠΟΥΘΕΝΑ. Σ΄ευχαριστούμε πολύ ΜΤΒ. Σκέφτομαι όταν θ΄αρχίσει κι η αγωνιστική δράση...

Εικόνα ΔΙΑΣ

Για ακομα μια φορα ΠΛΗΡΗΣ η καταγραφη σου Mak. Πολυ καλή η ιδεα να καταγραφεις τυχόν επιτυχίες μας των τμηματων μας.

Εικόνα MakTheBet

Τα καλά σας λόγια μου δίνουν δύναμη για να συνεχίσω με μεγαλύτερο πάθος την προσπάθειά μας για διαρκή ενημέρωση περί των τμημάτων του Ερασιτέχνη. Φέτος προμηνύεται ακόμα μια επιτυχημένη χρονιά και πραγματικά ανυπομονώ -όπως και όλοι σας φαντάζομαι- να αρχίσει η αγωνιστική δράση.