Ειδήσεις από τον Ερασιτέχνη μας 13.10 εως 19.10.2015


Tags: -

Καλημέρα σε όλους τους σύγγαυρους.
Η εβδομάδα που μας πέρασε είχε φουλ αγωνιστική δράση για τα περισσότερα από τα ερυθρόλευκα τμήματά μας και εμείς, πιστοί στο ραντεβού μας, βρισκόμαστε σήμερα εδώ, όπως κάθε Δευτέρα, για να καταγράψουμε αναλυτικά όλες τις εξελίξεις και τις σημαντικότερες ειδήσεις του Ερασιτέχνη. Πάμε λοιπόν.
 
Μπάσκετ Γυναικών: Την Κυριακή 18 Οκτωβρίου, η ομάδα μπάσκετ γυναικών του Ολυμπιακού έδωσε το πρώτο επίσημο εντός έδρας παιχνίδι της σύγχρονης ιστορίας του, με αντίπαλο τον νεοφώτιστο στην Α1, Άρη Πετρούπολης. Το παιχνίδι διεξήχθη στο Κλειστό της Γλυφάδας, με το παρόν να δίνουν εκ μέρους του Ολυμπιακού, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Βαγγέλης Μαρινάκης αλλά και ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Μιχάλης Κουντούρης. Στο Κλειστό εμφανίστηκε και ο Γιώργος Λεριώτης, ο οποίος θυμίζουμε μέχρι πρότινος ήταν ο βασικός χρηματοδότης της ομάδας του Ελληνικού, πριν αυτό συγχωνευθεί με τον Ολυμπιακό.

Στα αγωνιστικά, ο Ολυμπιακός ήταν σαφώς ανώτερος ποιοτικά και συνέτριψε την ομάδα της Πετρούπολης με το επιβλητικό 115-36 (!). Φυσικά, η τεράστια διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των δύο ομάδων ήταν ολοφάνερη σε άμυνα και επίθεση καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, με την τελική διαφορά σχεδόν 80 πόντων να αποτελεί φυσικό επακόλουθο. Αναλυτικά, το επιμέρους σκορ στα δεκάλεπτα ήταν: 31-10 στο πρώτο, 60-22 στο δεύτερο, 91-27 στο τρίτο και 115-36 στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο. Πρώτη σκόρερ της ομάδας μας ήταν η Αμερικανίδα σέντερ Χέιλι Κριστόφερσον με 27 πόντους.

Μετά το τέλος του παιχνιδιού, ο Βαγγέλης Μαρινάκης, μαζί με τον Μιχάλη Κουντούρη, κατευθύνθηκε προς τον ερυθρόλευκο πάγκο δίνοντας συγχαρητήρια σε όλους και ευχόμενος καλή επιτυχία στη συνέχεια του πρωταθλήματος, ενώ σε συνέντευξη που έδωσε η προπονήτρια του τμήματος Ελένη Καπογιάννη, στάθηκε στο υψηλό αγωνιστικό επίπεδο που βρίσκεται η ομάδα αλλά και στο ότι η προσοχή και η προετοιμασία της πλέον στρέφεται αποκλειστικά και μόνο στο επόμενο παιχνίδι το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 25 Οκτωβρίου με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό. Το ματς θα γίνει εκτός έδρας και με νίκη ο Ολυμπιακός θα δείξει από πολύ νωρίς ποιος θα είναι το αφεντικό στο φετινό πρωτάθλημα μπάσκετ γυναικών.

Σε επίπεδο ακαδημιών, το πρωτάθλημα κορασίδων Α’ ΕΣΚΑΝΑ, στο οποίο συμμετέχει και ο Ολυμπιακό, έχει ήδη ξεκινήσει, με τον Ολυμπιακό ωστόσο να μην κάνει καλή εκκίνηση καθώς στην 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος ηττήθηκε από τον Πανελευσινιακό με σκορ 55-50. Στη 2η αγωνιστική, ο Ολυμπιακός επικράτησε δύσκολα με σκορ 38-33 του ΑΟ Βάρης Αναργυρους. Το πρωτάθλημα συνεχίζεται με τον Ολυμπιακό να αντιμετωπίζει στην 3η αγωνιστική τον ΑΟΠ Φαλήρου εκτός έδρας, σε ένα ματς που θα πραγματοποιηθεί στις 24 Οκτωβρίου. Το πρωτάθλημα παγκορασίδων Α’ ΕΣΚΑΝΑ, στο οποίο επίσης συμμετέχει ο Ολυμπιακός, δεν έχει ξεκινήσει ακόμα. Κατά τα λοιπά, οι προπονήσεις των κορασίδων και τον παγκορασίδων του Ολυμπιακού συνεχίζονται, υπό το βλέμμα πάντα της αρχιπροπονήτριας των τμημάτων αυτών, Γιάννας Καπουσάζη. Το τμήμα εγγραφών στις ερυθρόλευκες ακαδημίες παραμένει κανονικά ανοικτό.
 
Βόλεï Ανδρών: Το Σάββατο 17 Οκτωβρίου, ο Ολυμπιακός έδωσε το τρίτο τη σειρά παιχνίδι στα πλαίσια του Λιγκ Καπ με αντίπαλο και πάλι την Παναχαϊκή, αυτήν τη φορά εντός έδρας, στο οποίο επικρατήσαμε άνετα με 3-0 σετ. Αναλυτικά, κερδίσαμε το 1ο σετ με 25-15, το 2ο με 25-12 και το 3ο με 25-17. Πρώτος σκόρερ της ομάδας μας ήταν ο Λετονός διεθνής Χερμάνς Έγκλσκαλνς με 17 πόντους. Το παιχνίδι διήρκησε συνολικά 73 λεπτά. 

Μετά το τέλος του παιχνιδιού, ο προπονητής της ομάδας μας Ρομπέρτο Πιάτσα δήλωσε ότι οι παίκτες έδειξαν πως βρίσκονται σε καλό αγωνιστικό επίπεδο και πως η ομάδα είναι πανέτοιμη να ξεκινήσει τις επίσημες υποχρεώσεις της και όσον αφορά το ελληνικό πρωτάθλημα. Θυμίζουμε, ότι η 1η αγωνιστική είναι προγραμματισμένη για τις 24 Οκτωβρίου, με τον Ολυμπιακό να αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον Φοίνικα Σύρου. Η κλήρωση για το Κύπελλο Ελλάδας δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμα.
Εκτός των τριών εγχώριων προαναφερθεισών διοργανώσεων (Πρωτάθλημα, Κύπελλο και Λιγκ Καπ), ο Ολυμπιακός μπαίνει σιγά-σιγά και σε ευρωπαϊκό κλίμα, καθώς σε περίπου δύο εβδομάδες ξεκινούν οι επίσημες υποχρεώσεις του για το CEV Cup. Θυμίζουμε ότι στις 3 Νοεμβρίου θα αντιμετωπίσουμε την Παρνού από την Εσθονία (σε διπλό ματς).
Σε επίπεδο ακαδημιών, τα πρωταθλήματα υποδομών στα οποία συμμετέχει ο Ολυμπιακός (Εφήβων, Παίδων, Παμπαίδων) ξεκίνησαν το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, χωρίς ωστόσο να είναι γνωστά τα αποτελέσματα των αγώνων μέχρι τη στιγμή τουλάχιστον που γράφεται το παρόν κείμενο. Τα αποτελέσματα των αγώνων των ερυθρόλευκων τμημάτων θα καταγραφούν στο επόμενο άρθρο της ερχόμενης Δευτέρας, εφόσν φυσικά έχουν γίνει γνωστά. Σε άλλα νέα, οι προπονήσεις συνεχίζονται κανονικά, με το τμήμα εγγραφών να παραμένει ανοικτό. Θυμίζουμε, ότι εκτός των τριών προαναφερθέντων ακαδημαϊκών τμημάτων, ο Ολυμπιακός διατηρεί επίσης τμήματα τζούνιορ και αρχαρίων (μίνι), επομένως όποιος επιθυμεί να δώσει στο παιδί του τη δυνατότητα να μάθει τα μυστικά του αθλήματος πλάι στους καλύτερους, δεν έχει παρά να το εγγράψει στην ερυθρόλευκη ακαδημία βόλει του Ολυμπιακού. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν έχει να χάσει τίποτα, ενώ οι επιτυχίες είναι σχεδόν δεδομένες.
 
Βόλεϊ Γυναικών: Την Κυριακή 18 Οκτωβρίου, η ομάδα βόλεϊ γυναικών του Ολυμπιακού έδωσε το πρώτο επίσημο παιχνίδι της στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής του ελληνικού πρωταθλήματος. Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε εκτός έδρας με αντίπαλο τον Φιλαθλητικό Λαρίσης, ο οποίος ωστόσο δεν κατάφερε σε κανένα σημείο του παιχνιδιού να κοιτάξει στα μάτια και να κοντραριστεί τον Ολυμπιακό, ο οποίος επικράτησε πολύ άνετα με 0-3 σετ. Αναλυτικά, κερδίσαμε το 1ο σετ με 14-25, το 2ο με 9-25(!) και το 3ο και τελευταίο σετ με 11-25. Το παιχνίδι διήρκησε συνολικά 59 λεπτά. Πρώτη σκόρερ της ομάδας μας ήταν η ελληνίδα κεντρική Γεωργία Λαμπρούση, η οποία πέτυχε 13 πόντους.

Μετά το τέλος του παιχνιδιού, ο προπονητής της ομάδας Μπράνκο Κοβάτσεβιτς στάθηκε στο γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έπαιξε πολύ καλά για πρώτο επίσημο παιχνίδι και ότι στόχος του είναι να κάνει την ομάδα πρωταγωνίστρια σε όλες τις εγχώριες διοργανώσεις. Από την πλευρά της, η Κατερίνα Γιώτα δήλωσε πως φετινός στόχος της ομάδας είναι η κατάκτηση του νταμπλ αλλά και μια καλή πορεία στην Ευρώπη. Η προσοχή πλέον στρέφεται στο επόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος που θα πραγματοποιηθεί στις 24 Οκτωβρίου, και πάλι εκτός έδρας, με αντίπαλο τον Αίαντα Ευόσμου. Όσον αφορά το Κύπελλο Ελλάδας, η Γ’ φάση (στην οποία συμμετέχει απευθείας ο Ολυμπιακός) θα διεξαχθεί στις 3 Φεβρουαρίου 2016 και τέλος, το Final-4 θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 5-6 Μαρτίου 2016. Σε διεθνές επίπεδο, και η ομάδα γυναικείου βόλεϊ του Θρύλου αρχίζει να μπαίνει για τα καλά σε ευρωπαϊκό κλίμα, καθώς σε λιγότερο από δέκα μέρες (27 Οκτωβρίου) θα αντιμετωπίσουμε στη φάση των «32» του CEV Cup τη Λιναμάρ Μπεκεσάμπαϊ από την Ουγγαρία (σε διπλό ματς). Σε επίπεδο ακαδημιών, τα πρωταθλήματα υποδομών στα οποία συμμετέχει ο Ολυμπιακός (Νεανίδων, Κορασίδων Α’, Κορασίδων Β’, Κορασίδων Γ’ και Κορασίδων Δ’) ξεκίνησαν το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, χωρίς ωστόσο να είναι γνωστά τα αποτελέσματα όλων των αγώνων μέχρι τη στιγμή τουλάχιστον που γράφεται το παρόν κείμενο. Το μόνο που είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε είναι πως στην 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΕΣΠΕΔΑ Νεανίδων, ο Ολυμπιακός ηττήθηκε εντός έδρας με 0-3 από τον ΑΠΣ Αλίμου. Τα αποτελέσματα των αγώνων των ερυθρόλευκων τμημάτων θα καταγραφούν συγκεντρωτικά στο επόμενο άρθρο της ερχόμενης Δευτέρας. Σε άλλα νέα, οι προπονήσεις συνεχίζονται κανονικά, με το τμήμα εγγραφών να παραμένει ανοικτό.
 
Πόλο Ανδρών: Το τμήμα πόλο ανδρών του Ολυμπιακού βρίσκεται εδώ και μια εβδομάδα επί ιταλικού εδάφους προκειμένου να δώσει δυνατά φιλικά προετοιμασίας με αντιπάλους την Εθνική Ιταλίας, την Εθνική Γερμανίας αλλά και την Πρωταθλήτρια Ευρώπης Προ Ρέκο. Το πρώτο φιλικό έγινε τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου με αντίπαλο την Προ Ρέκο (και όχι την Εθνική Γερμανίας όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί, αφού προέκυψε μια διαφοροποίηση στο πρόγραμμα του Τουρνουά που μετέχουν). Οι Ιταλοί που βρίσκονται σε πιο προχωρημένο στάδιο προετοιμασίας επικράτησαν με 13-10 του Ολυμπιακού, ο οποίος κοίταξε στα μάτια την ιταλική υπερδύναμη σε όλο το παιχνίδι. Αναλυτικά, τα επιμέρους σκορ στα οκτάλεπτα ήταν: 5-3 στο 1ο , 0-1 στο 2ο, 5-2 στο 3ο και 3-4 στο 4ο, φτάνοντας έτσι στο τελικό 13-10 υπέρ της Προ Ρέκο.

Μια μέρα αργότερα, ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε την Εθνική Γερμανίας, της οποίας επικράτησε με το επιβλητικό 14-6. Αναλυτικά, τα επιμέρους σκορ στα οκτάλεπτα ήταν: 3-1 στο 1ο, 2-2 στο 2ο, 5-1 στο 3ο και  4-2 στο 4ο, φτάνοντας έτσι στο τελικό 14-6. Σε αυτό το δεύτερο φιλικό προετοιμασίας, δεν αγωνίστηκε ο τερματοφύλακας Πάβιτς, τη θέση του οποίου κάτω από το τέρμα πήρε ο Γαλανόπουλος καθώς επίσης και ο αμυντικός Κυριάκος Ποντικέας, εξαιτίας μιας ενόχλησης στον προσαγωγό. 

Την Τετάρτη 14/10, ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε την Εθνική Ιταλίας, σε ένα ματς που διαιτήτευσαν Ιταλοί διαιτητές (!), με τον Ολυμπιακό να φέρνει ισοπαλία 9-9 τρώγοντας το γκολ της ισοφάρισης κυριολεκτικά στο τελευταίο δευτερόλεπτο. Πρώτος σκόρερ της ομάδας μας αναδείχθηκε ο Ισπανός Μπλάι Μάλιαρακ που σημείωσε τέσσερα γκολ. Τρία γκολ σημείωσε ο Παντελής Βλαχόπουλος, ενώ από μια φορά το δρόμο προς τα δίχτυα βρήκαν ο Κώστας Μουρίκης και ο Γιάννης Φουντούλης. 

Το βράδυ της Παρασκευής 16 Οκτωβρίου, ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε και πάλι την Προ Ρέκο σε ένα φιλικό που…μόνο φιλικό δεν ήταν, από την άποψη πως στο ιταλικό Κλειστό Κολυμβητήριο που διεξήχθησε το παιχνίδι, βρέθηκαν περισσότεροι από 1.200 οπαδοί της Προ Ρέκο δημιουργώντας ατμόσφαιρα…επίσημου ευρωπαϊκού παιχνιδιού! Στα αγωνιστικά, ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε την καλύτερη μέχρι στιγμής φετινή του εμφάνιση, κι ας είναι σε φιλικό, επικρατώντας της Προ Ρέκο με 11-9 στα πέναλτυ (7-7 στην κανονική διάρκεια).

Ο Ολυμπιακός λοιπόν ολοκλήρωσε λοιπόν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις υποχρεώσεις του στα φιλικά προετοιμασίας που έδωσε επί ιταλικού εδάφους με την αποστολή των ερυθρολέυκων να ετοιμάζει βαλίτσες για το ταξίδι της επιστροφής στην Ελλάδα. Η προσοχή πλέον στρέφεται στο Ελληνικό πρωτάθλήμα το οποίο ξεκινάει στις 24 Οκτωβρίου, όπου οι νταμπλούχοι θα αντιμετωπίσουν εντός έδρας τον ΝΟ Χίου. Η κλήρωση για το Κύπελλο Ελλάδας δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμα, ωστόσο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πως το Φάιναλ Φορ της διοργάνωσης προγραμματίζεται για τις 4-5 Μαρτίου 2016.
Πάμε τώρα και στα νέα του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου ο Ολυμπιακός έμαθε και τις δύο τελευταίες ομάδες που θα απαρτίζουν τον όμιλό του. Υπενθυμίζουμε πως ο Ολυμπιακός κληρώθηκε στον πρώτο όμιλο με την Μπαρτσελονέτα (Ισπανία), την διοργανώτρια Έγκερ (Ουγγαρία)  η οποία θα προκριθεί στο Final6 ανεξάρτητα της θέσης που θα καταλάβει, τη Σπαντάου (Γερμανία) και ακόμα την Πριμόριε Ριέκα που επικράτησε του Ανόβερου, αλλά και την Γιαντράν Χερυζεκνόβι που επικράτησε επί της ιταλικής Μπρέσια. Οι ακριβείς ημερομηνίες των αγώνων δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές.
Σε επίπεδο ακαδημιών, τα πρωταθλήματα υποδομών στα οποία συμμετέχει και ο Ολυμπιακός (Νέων Ανδρών, Εφήβων, Παίδων και Μίνι Παίδων) αργούν ακόμα, καθώς ξεκινούν το 2016 (σε παλαιότερο άρθρο αυτής της ενότητας καταγράφονται αναλυτικά οι ημερομηνίες αγώνων όλων των τμημάτων). Κατά τα λοιπά, οι προπονήσεις των τμημάτων υποδομής συνεχίζονται κανονικά υπό το βλέμμα των αντίστοιχων υπεύθυνων προπονητών του εκάστοτε τμήματος (ο Δημήτρης Πλατανίτης είναι υπεύθυνος για τα τμήματα Νέων Ανδρών και Εφήβων, ο Νίκος Δεληγιάννης για αυτό του τμήματος Παίδων, ο Ανδρόνικος Γκουζέλης για αυτό του τμήματος Μίνι Παίδων και ο Φώτης Μπλάνης για αυτό των αρχαρίων), ενώ το τμήμα εγγραφών της ερυθρόλευκης ακαδημίας πόλο παραμένει κανονικά ανοικτό.
 
Πόλο Γυναικών: Κοινή προετοιμασία με την ιταλική Κοσέντσα πραγματοποίησε από την Τρίτη 13 Οκτωβρίου και μέχρι την Πέπτη 15 Οκτωβρίου η ομάδα πόλο Γυναικών του Ολυμπιακού. Η αποστολή της Ιταλικής ομάδας έφτασε στη χώρα μας συνοδευόμενη και από τον Ομοσπονδιακό τεχνικό της Εθνικής Ιταλίας Φάμπιο Κόντι. Οι προπονήσεις έλαβαν χώρα στο Κλειστό Κολυμβητήριο «Π. Καπαγέρωφ» και ήταν καθημερινές και διπλές (μία το πρωί και μία το απόγευμα).  Η προσοχή πλέον στρέφεται στο ελληνικό πρωτάθλημα το οποίο ξεκινάει επίσης στις 24 Οκτωβρίου με τον Ολυμπιακό να αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον ΝΟ Ρεθύμνου.

Σε επίπεδο ακαδημιών, τα πρωταθλήματα υποδομών στα οποία συμμετέχει και ο Ολυμπιακός (Νέων Γυναικών, Νεανίδων, Κορασίδων και Μίνι Κορασίδων) αργούν ακόμα, καθώς ξεκινούν το 2016 (σε παλαιότερο άρθρο αυτής της ενότητας καταγράφονται αναλυτικά οι ημερομηνίες αγώνων όλων των τμημάτων). Κατά τα λοιπά, οι προπονήσεις των τμημάτων υποδομής συνεχίζονται κανονικά με το τμήμα εγγραφών να παραμένει ανοικτό.
Κολύμβηση: Μια ακόμα διάκριση που επιβεβαιώνει την πολύ καλή δουλεία και την πρόοδο της ερυθρόλευκης Ακαδημίας Κολύμβησης αποτελεί το γεγονός ότι οκτώ  κολυμβητές μας επελέγησαν ως «Επίλεκτοι». Συγκεκριμένα η Κ.Ο.Ε στα πλαίσια του Αναπτυξιακού Προγράμματος της Κολύμβησης, υλοποιεί το πρόγραμμα Επίλεκτων κολυμβητών-τριών και για την περίοδο 2015-16, ηλικίας 12-13-14 και 15 ετών, γεννηθέντων τα έτη 2001-04, για ολόκληρη τη χώρα. Από την ακαδημία κολύμβησης του Συλλόγου μας επέλεξαν 8 κολυμβητές – τριες με κριτήριο την κατάταξη τους στη λίστα με τις καλύτερες επιδόσεις της ηλικίας τους από 1/1/2015 έως 31/8/2015. Αυτοί είναι οι εξής:

1. Παρλιάρου Φωτεινή (γεν. 2002)
2. Κιμίνου Φραγκίσκα (γεν. 2003)
3. Χαλκίδου Λυδία (γεν. 2003)
4. Μανουσαρίδης Αιμιλιανός (γεν. 2001)
5. Χρήστου Ιωάννης (γεν.  2002)
6. Ευαγγέλου Γιώργος (γεν. 2002)
7. Μπούνταλης Αναστάσης (γεν. 2002)
8. Καψοκόλης Παναγιώτης (γεν. 2004)



Σε άλλα νέα, ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου την ανανέωση της συνεργασίας του με την ελληνίδα αθλήτρια Αφροδίτη Γιαρένη, και παράλληλα την απόκτηση της αδερφής της Θεοδώρας Γιαρένη. Οι αδελφές Γιαρένη θα αποτελούν μέλη της αγωνιστικής ομάδας του Ολυμπιακού και τις ευχόμαστε ολόψυχα κάθε επιτυχία στην καριέρα τους, με υγεία πάνω απ’ όλα.
 
Στίβος: Η ελληνίδα αθλήτριά μας, Ανδριάννα Φέρρα, ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στο διεθνές στρατιωτικό πρωτάθλημα CISM που διεξήχθη στη Νότιο Κορέα και πλέον επέστρεψε στη βάση της προκειμένου να συνεχίσει τις προπονήσεις της σε ελληνικό έδαφος. Κατά τα λοιπά, αγωνιστικές υποχρεώσεις δεν υπάρχουν, κάτι που είναι λογικό λόγω εποχής. Οι προπονήσεις συνεχίζονται κανονικά, με το τμήμα εγγραφών να παραμένει ανοικτό.
 
Ιστιοπλοϊα: Αγωνιστική δράση δεν είχαμε την εβδομάδα που μας πέρασε ούτε όσον αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα ιστιοπλοϊας. Η προετοιμασία έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετές μέρες, με τις προπονήσεις να συνεχίζονται κανονικά τόσο για την αγωνιστική, όσο και για την προαγωνιστική ομάδα του Ολυμπιακού. Θυμίζουμε, ότι οι προπονήσεις λαμβάνουν χώρα στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις Ιστιοπλοϊας του Ολυμπιακού που βρίσκονται στο Μικρολίμανο. Σε επίπεδο ακαδημιών, το τμήμα εγγραφών παραμένει κανονικά ανοικτό.
 
Κωπηλασία: Πάμε τώρα και στο τμήμα κωπηλασίας του Ολυμπιακού, όπου όμως ούτε εδώ είχαμε αγωνιστική δράση την εβδομάδα που μας πέρασε. Η προετοιμασία συνεχίζεται κανονικά και χωρίς προβλήματα. Θυμίζουμε ότι οι προπονήσεις γίνονται στις ιδιόκτητες Ναυταθλητικές Εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού που βρίσκονται στην Πλατεία Αλεξάνδρας στο Πασαλιμάνι. Ο Τάκης Λιβανός και η Φλωρίτα Αλεξανδροπούλου έχουν αναλάβει και φέτος την προετοιμασία της αγωνιστικής αλλά και της προαγωνιστικής ομάδας του ερυθρόλευκου τμήματος ιστιοπλοϊας. Το τμήμα εγγραφών παραμένει κανονικά ανοικτό.
 
Κανόε Καγιάκ: Όσον αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα κανόε-καγιάκ, ούτε εδώ είχαμε κάποια σημαντική είδηση, καθώς δεν είχαμε αγωνστική δράση την εβδομάδα που μας πέρασε. Οι προπονήσεις συνεχίζονται κανονικά στις ιδιόκτητες Ναυταθλητικές Εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού που βρίσκονται στην Πλατεία Αλεξάνδρας στο Πασαλιμάνι, υπό το βλέμμα της αρχιπροπονήτριας Κατερίνας Παγίδα και του έφορου του τμήματος Τάσου Βουγίδη. Οι επόμενοι διασυλλογικοί αγώνες στο κανόε-καγιάκ είναι προγραμματισμένοι να πραγματοποιηθούν στις 24 Οκτωβρίου στη Λίμνη Κουρνά, χωρίς όμως να είναι ακόμα γνωστό αν θα συμμετάσχουν αθλητές του τμήματος του Ολυμπιακού. Σε επίπεδο ακαδημιών, οι προπονήσεις συνεχίζονται κανονικά με το τμήμα εγγραφών να παραμένει ανοικτό.
 
Ξιφασκία: Όπως αναφέραμε και την προηγούμενη εβδομάδα, η Ε.Ο.Ξ. ανακοίνωσε ότι οι επόμενοι αγώνες που θα γίνουν στο εξωτερικό και αφορούν το άθλημα της Σπάθης Γυναικών, είναι προγραμματισμένοι να γίνουν αρχικά το τριήμερο 02-03/11/2015 στη Βενεζουέλα, έπειτα το διήμερο 20-21/11/2015 στη Γαλλία και τέλος το διήμερο 12-13/12/2015 στις ΗΠΑ. Η Βάσω Βουγιούκα έχει ήδη αναχωρήσει για τη Βενεζουέλα προκειμένου να προετοιμαστεί όσο γίνεται καλύτερα για τους επικείμενους αγώνες, ωστόσο είναι άγνωστο ακόμα αν θα λάβει μέρος και στις υπόλοιπες δύο διεθνείς  διοργανώσεις σε Γαλλία και ΗΠΑ. Ο έταιρος ξιφομάχος του Ολυμπιακού Γιώργος Τσουρούτας, συνεχίζει και αυτός τις προπονήσεις του.
 
Πινγκ Πονγκ: Ο νεαρός αθλητής του τμήματος πινγκ πονγκ του Ολυμπιακού, Γιάννης Σγουρόπουλος, βρέθηκε την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου στη Ρουμανία, προκειμένου να λάβει μέρος στο Ευρωπαϊκό Τοπ10 επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Φυσικά η συμμετοχή του Σγουρόπουλου αποτελεί τεράστια τιμή και για τον ίδιο τον παίκτη αλλά και για τον Ολυμπιακό γενικότερα. Η παρουσία του αθλητή μας ήταν εξαιρετική, καθώς βρέθηκε στην τρίτη θέση της τελικής κατάταξης των αθλητών που έλαβαν μέρος στο εν λόγω τουρνουά, δημιουργώντας έτσι εξαιρετικούς οιωνούς για το μέλλον.

Μεγάλη διάκριση σημείωσε και η νεαρή αθλήτρια του Ολυμπιακού Ιωάννα Γερασημάτου, η οποία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο τουρνουά της Βρνιάκα Μπάνιο που διεξήχθη στη Σερβία (ως παίκτρια της Εθνικής Κορασίδων με συμπαίκτρια την Έλλη Φίσερ). Στον μεγάλο τελικό, Γερασιμάτου και Φίσερ επικράτησαν της Ρουμανίας με 3-1. Για να φτάσουν εκεί είχαν αποκλείσει στον ημιτελικό την Σλοβακία με 3-2. Για την Ιωάννα Γερασιμάτου ήταν η δεύτερη συμμετοχή της σε διεθνές τουρνουά και η διάκριση αυτή είναι πολύ σημαντική για την ίδια αλλά και για τον Ολυμπιακό, καθώς αποδεικνύει την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στις ερυθρόλευκες ακαδημίες πινγκ πονγκ.

 
Εκτός των προαναφερθέντων, υπάρχουν και άλλοι ερυθρόλευκοι αθλητές οι οποίοι κατάφεραν να ξεχωρίσουν και να διακριθούν. Συγκεκριμένα, το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε διεξήχθη στην Καβάλα ανοιχτό αναπτυξιακό πρωτάθλημα, με την αποστολή του Ολυμπιακού να φτάνει τελικά στην κατάκτηση πέντε μεταλλίων, εκ των οποίων τα τέσσερα ήταν χρυσά και το ένα χάλκινο. Συγκεκριμένα, τα χρυσά μετάλλια κέρδισαν ο Γιώργος Σταματούρος στην κατηγορία των Εφήβων, ο Σωκράτης Γιαννούτσος στους Παμπαίδες, η Ιωάννα Γερασιμάτου στις Κορασίδες και η Μαλαματένια Παπαδημητρίου στις Παγκορασίδες. Το χάλκινο μετάλλιο κέρδισε ο Ξάνθος Παναγόπουλος στους Έφηβους.


Σε άλλα νέα, η αγωνιστική ομάδα του Ολυμπιακού συνεχίζει κανονικά την προετοιμασία της, με τις υπόλοιπες επίσημες διοργανώσεις ωστόσο να αργούν ακόμα. Θυμίζουμε, ότι η επόμενη (4η) αγωνιστική για το ελληνικό πρωτάθλημα, είναι προγραμματισμένη για το Σαββάτο 21 Νοεμβρίου, όπου ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει –στους άνδρες- τον Γυμναστικό Σύλλογο «Άρης Βούλας». Σε επίπεδο ακαδημιών, οι προπονήσεις των λιλιπούτειων αθλητών του ερυθρόλευκου τμήματός μας συνεχίζονται κανονικά στο 3ο Λύκειο Πειραιά, με το τμήμα εγγραφών να παραμένει κανονικά ανοικτό.
 
Πυγμαχία: Κανονικά συνεχίζονται οι προπονήσεις και όσον αφορά το τμήμα της πυγμαχίας, με το ενδιαφέρον μας να επικεντρώνεται στην αθλήτριά μας Αντωνία Παπουτσάκη, η οποία φέτος θα προσπαθήσει να κερδίσει τη συμμετοχή της στους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Σε άλλα νέα, οι προπονήσεις των τμημάτων υποδομής –και ειδικά των παίδων- εντείνονται, καθώς σε λίγες μέρες οι αθλητές μας θα συμμετάσχουν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων που θα διεξαχθεί στο κλειστό γυμναστήριο Αγίων Θεοδώρων το τετραήμερο 22-25 Οκτωβρίου.
 
Ταε Κβο Ντο: Η προετοιμασία του τμήματος Ταε Κβο Ντο συνεχίζεται κανονικά στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Σταδίου Γέωργιος Καραϊσκάκης, με τους προπονητές της ομάδας Μιχάλη Μουρούτσο και Νίκο Κυρίτση να συνεχίζουν τις προπονήσεις σε έντονους ρυθμούς. Θυμίζουμε, ότι εκτός της αγωνιστικής ομάδας, το τμήμα Ταε Κβο Ντο του Ολυμπιακού στεγάζει επίσης τμήματα ακαδημιών στις κατηγορίες ενηλίκων, προαγωνιστικού, μίνι και τζούνιορ. Το τμήμα εγγραφών παραμένει κανονικά ανοικτό.
 
Κικ Μπόξινγκ: Αγωνιστική δράση δεν είχαμε όσον αφορά το τμήμα κικ μπόξινγκ του Ολυμπιακού. Οι προπονήσεις συνεχίζονται, ενώ το τμήμα εγγραφών παραμένει κανονικά ανοικτό.
 
Ποδόσφαιρο Νέων: Την εβδομάδα που μας πέρασε είχαμε φουλ αγωνιστική δράση για τα τμήματα υποδομών του Ολυμπιακού τα οποία συμμετέχουν στα αντίστοιχα πρωταθλήματα Superleague U20, U17 και U15.
 
Πάμε αρχικά στην U20, όπου το Σάββατο 17 Οκτωβρίου, ο Ολυμπιακός επικράτησε στα πλαίσια της 7ης αγωνιστικής της ΑΕΚ με 4-1 σε ένα ματς που διεξήχθη στο προπονητικό κέντρο του Ρέντη. Η ΑΕΚ έκανε το λάθος να προηγηθεί 0-1 με γκολ του Βλαχομήτρου, ωστόσο ο Ολυμπιακός αντέδρασε κατάλληλα και με δύο γκολ του Λάτσι και από ένα των Μεγαρίτη και Ανδρούτσου έφτασε στο άνετο –όπως εξελίχθηκε το ματς- 4-1. Ο Ολυμπιακός φιγουράρει στη βαθμολογία του πρωταθλήματος ως πρώτος και αήττητος. Δεν έχει καθοριστεί ακόμα από την Superleague η ακριβής ημερομηνία του επόμενου παιχνιδιού της ομάδας.
 
Η ομάδα U17 αναδείχθηκε την Κυριακή 18 Οκτωβρίου ισόπαλη 0-0 εκτός έδρας, επίσης με την ΑΕΚ, στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής του αντίστοιχου πρωταθλήματος U17. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην 6η θέση αλλά με ένα ματς λιγότερο. Δεν έχει καθοριστεί ακόμα από την Superleague η ακριβής ημερομηνία του επόμενου παιχνιδιού της ομάδας.
 
Το πρωτάθλημα U15 ξεκίνησε το περασμένο Σαββατοκύριακο, με τον Ολυμπιακό να αναδεικνύεται στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής ισόπαλος 0-0 με αντίπαλο την αντίστοιχη ομάδα του Αστέρα Τρίπολης, σε ένα ματς που διεξήχθη στο προπονητικό κέντρο του Ρέντη. Δεν έχει καθοριστεί ακόμα από την Superleague η ακριβής ημερομηνία του επόμενου παιχνιδιού της ομάδας.
 
Την εβδομάδα που μας πέρασε, δε δόθηκαν φιλικά παιχνίδια από τα υπόλοιπα τμήματα της κεντρικής ερυθρόλευκης σχολής του Ολυμπιακού στο Ρέντη. Οι προπονήσεις συνεχίζονται κανονικά και με αμείωτους ρυθμούς.
 
Ποδόσφαιρο Γυναικών: Τα ερυθρόλευκα τμήματα του ποδοσφαίρου γυναικών στις ακαδημίες του Ολυμπιακού σε Ρέντη, Ηράκλειο, Βάρη και Καρδίτσα συνεχίζουν τις προπονήσεις τους με αμείωτους ρυθμούς, ενώ τα τμήματα εγγραφών παραμένουν κανονικά ανοικτά.
 
*ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΡΟΠΑΙΩΝ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ 2015-16
 
Μέχρι στιγμής έχουμε κατακτήσει πέντε τουρνουά:
 
1) 1 U-14 Naperville Soccer Association (Ποδόσφαιρο νέων)
2) 1 Elassona Volley Tournament (Βόλεϊ γυναικών)
3) 1 Maria Mpempetsou – Tzanini Tournament (Βόλεϊ γυναικών)
4) 1 Trofe Citta Di Calgliari (Μπάσκετ ανδρών)
5) 1 Τουρνουά Υδατοσφαίρισης Γυναικών ΣΕΔΥ (Πόλο γυναικών)
 
Αυτά μέχρι σήμερα μάγκες. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη Δευτέρα. Εύχομαι να έχετε μια κατακόκκινη εβδομάδα, με υγεία πάνω απ’ όλα.
 
MakTheBet
 

Σχόλια

Εικόνα Νίκος Γόδας

Ευχαριστούμε για την ενημέρωση, Μακ.

Εικόνα MakTheBet

Καλημερα αδερφε μου... Να σαι καλα...