Ειδήσεις από τον Ερασιτέχνη μας 18.11 έως 24.11.2015



Γράφει ο MakTheBet.

Καλησπέρα σε όλους τους σύγγαυρους. Άλλη μια ερυθρόλευκη εβδομάδα έφτασε στο τέλος της, με πολλές επιτυχίες για τα περισσότερα από τα τμήματα του Ερασιτέχνη μας. Στο μεσοδιάστημα είχαμε νίκες, κατάκτηση διεθνούς τίτλου αλλά και άλλες πολλές σημαντικές επιτυχίες και διακρίσεις. Πάμε λοιπόν να δούμε αναλυτικά τα νέα των ερυθρόλεκων τμημάτων μας.

Μπάσκετ Γυναικών: Την εβδομάδα που μας πέρασε, η ομάδα μπάσκετ γυναικών δεν είχε επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις. Το μοναδικό νέο που είχαμε όσον αφορά το συγκεκριμένο τμήμα ήταν μια ανακοίνωση που εξέδωσε ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός, με την οποία ευχαρίστησε του ιατρούς του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών για την περίθαλψη της αθλήτριάς του, Νένας Νικολαϊδου. Ας δούμε την ανακοίνωση: «O ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ευχαριστεί θερμά την επιστημονική ομάδα των ιατρών του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών για την επιτυχημένη επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε η αθλήτρια του τμήματος μπάσκετ Γυναικών του Ολυμπιακού Νένα Νικολαϊδου (αρθροσκόπηση στο αριστερό γόνατο) και την άριστη φιλοξενία της στο μετεγχειρητικό στάδιο.  Ιδιαίτερες ευχαριστήριες στον Διευθυντή της Κλινικής Ψυχικού του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, κ. Χαμακιώτη, στον Ορθοπεδικό Χειρούργο κ. Μπριλάκη και στον Αναισθησιολόγο κ. Παχουνδάκη». Η ίδια η Νένα Νικολαϊδου ευχαρίστησε και αυτή με τη σειρά της τους ιατρούς του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, μέσω του επίσημου σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, «osfp.gr». Ας δούμε τί δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους γιατρούς του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών της Κλινικής Ψυχικού, για την εξαιρετική επιστημονική και ανθρώπινη συνεισφορά τους στο διάστημα της νοσηλείας μου για την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκα αλλά και την άψογη φιλοξενία στο νοσοκομείο, μετά την ολοκλήρωσή της».
 
Στα αγωνιστικά, η επόμενη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών είναι προγραμματισμένη για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, όπου ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει την Κυριακή 29 Νοεμβρίου τον ΠΑΟΚ, ένα ματς που θα διεξαχθεί εντός έδρας, στο Κλειστό της Γλυφάδας. Όσοι μπορούν ας δώσουν το παρόν για να στηρίξουν τη νεοεπανιδρυθείσα ομάδα μας, η οποία είναι πρώτη στη βαθμολογία του πρωταθλήματος χωρίς μάλιστα να έχει δεχθεί ούτε μία ήττα.  Από κει και πέρα, η ομάδα μπαίνει σιγά-σιγά και σε ρυθμούς Κυπέλλου, καθώς σε λιγότερο από ένα μήνα και συγκεκριμένα στις 20 Δεκεμβρίου 2015, ο Ολυμπιακός θα αγωνιστεί με αντίπαλο τον Πρωτέα Βούλας, στα πλαίσια της προημιτελικής φάσης της διοργάνωσης. Σε επίπεδο ακαδημιών, την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου, οι νεανίδες του Ολυμπιακού γνώρισαν τη συντριβή από την αντίστοιχη ομάδα του Πρωτέα Βούλας (92-30) με αποτέλεσμα να παραμείνουν στην 7η θέση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος.  Η επόμενη αγωνιστική είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου με αντίπαλο τον πρωτοπόρο Κρόνο Αγ. Δημητρίου. Τέλος, οι κορασίδες μας, ηττήθηκαν και αυτές το Σάββατο 21 Νοεμβρίου εκτός έδρας από τον Πρωτέα Βούλας με σκορ 81-40, ένα αποτέλεσμα που μας βρίσκει οριακά πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Η επόμενη αγωνιστική για τις κορασίδες μας είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 28 Νοεμβρίου, όπου θα αντιμετωπίσουμε εντός έδρας την Προοδευτική.

Βόλεϊ Ανδρών: Την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου, η ομάδα βόλεϊ ανδρών του Ολυμπιακού έδωσε τον δεύτερο τη σειρά Ευρωπαϊκό αγώνα της για το CEV Cup με αντίπαλο την Παρνού, τον οποίο και κέρδισε με σκορ 3-0 σετ. Η νίκη αυτή, σε συνδυασμό με το νικηφόρο 1-3 του πρώτου παιχνιδιού, έδωσε φυσικά και την πρόκριση του Ολυμπιακού στους «16» της εν λόγω διοργάνωσης. Στη φάση αυτή, θα αντιμετωπίσει την ρουμανική Κραϊόβα. To πρώτο παιχνίδι θα διεξαχθεί στη Ρουμανία το διάστημα 1-3 Δεκεμβρίου και ο επαναληπτικός θα πραγματοποιηθεί στις 15 Δεκεμβρίου στο Κλειστό του Ρέντη.
Ας πάμε όμως να δούμε πώς διαμορφώθηκε αυτό το 3-0 σετ υπέρ του Ολυμπιακού. Αρχικά, κερδίσαμε το 1ο σετ με 25-23, στη συνέχεια το 2ο με 25-17 (η υπόθεση – πρόκριση τελείωσε μετά το τέλος του 2ου σετ) ενώ τέλος, κερδίσαμε εύκολα και το 3ο σετ με 25-15, με τους παίκτες της Εσθονικής ομάδας φυσικά να ρίχνουν κατά πολύ την απόδοσή τους, λόγω του διαφαινόμενου αποκλεισμού τους. Το παιχνίδι διήρκησε συνολικά 1 ώρα και 18 λεπτά.
Πρώτος σκόρερ για τον Ολυμπιακό ήταν ο Όγκουρτσακ, ο οποίος ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 11 πόντους, 9/16 επιθέσεις, 2μπλοκ και 45% υποδοχή ενώ καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν σε ένα ακόμα ματς οι Κοκκινάκης και Τσουκ. Ο προπονητής της ομάδας, Ρομπέρτο Πιάτσα, έδωσε χρόνο συμμετοχής και στον προερχόμενο από την «ερυθρόλευκη»  Ακαδημία, Μάρκο Γαλιώτο ενώ δεν αγωνίστηκαν καθόλου οι Φιλίποφ, Σουλτανόπουλος, Δεληπρίμης, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας.
Ας δούμε όμως τα στατιστικά και των υπολοίπων παικτών του Ολυμπιακού στο συγκεκριμένο ματς. Στιβαχτής 1 (1/1 επ.), Εγκλεσκαλνς 8 (8/21), Τσουκ 7 (6/16, 1 μπλοκ, 67% υπ. - 56% άρ.), Ογκουρτσακ 11 (9/16, 2 μπλοκ, 64% υπ. - 45% άρ.), Παπαδόπουλος 7 (3/5, 1 άσος, 3 μπλοκ), Σπίνου 3 (1/1, 2 μπλοκ), Ταμπουρατζής -λ. (58% υπ. - 42% άρ.) / Σακόγλου 4 (2/6, 2 μπλοκ), Κοκκινάκης 4 (4/8), Γκούζντα, Γαλιώτος, Σφενδυλάκης 1 (1/1).
Μετά το τέλος του παιχνιδιού, έκαναν δηλώσεις στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr) τόσο ο προπονητής της ομάδας Ρομπέρτο Πιάτσα, όσο και ο βασικός πασαδόρος της ομάδας, Κώστας Στιβαχτής. Ας δούμε τις δηλώσεις τους:
Ρομπέρτο Πιάτσα: «Ξεκινήσαμε λίγο ανησυχητικά, όπως στο Σύρο και νομίζω ότι το μυαλό μας στο πρώτο σετ βρισκόταν ακόμα εκεί. Στη συνέχεια όμως βελτιωθήκαμε και ήμασταν πολύ καλύτεροι.  Σήμερα είδα το παιχνίδι σαν να ήμουν φίλαθλος, πίστεψέ με. Κάθε φορά δίνω και την ψυχή μου στον αγώνα, αλλά σήμερα το είδα σαν φίλαθλος. Προσπαθούσα να τσεκάρω στα μάτια των παικτών μου τα συναισθήματά του και στην αρχή ήταν ακριβώς όπως στη Σύρο. Στο 3ο σετ ήταν όλοι χαρούμενοι αφού είχαμε εξασφαλίσει την πρόκριση. Εγώ θέλω να είμαστε το ίδιο γιατί ο Ολυμπιακός είναι Ολυμπιακός. Εμείς πρέπει να αποδείξουμε ότι είμαστε έτοιμοι να παίξουμε κάτω από πίεση»
Κώστας Στιβαχτής: «Σίγουρα κρατάμε το γεγονός ότι κερδίσαμε με 3-0 και προκριθήκαμε καθώς επίσης και το γεγονός ότι δεν αφήσαμε το παιχνίδι από το σημείο που προηγηθήκαμε με δυο σετ. Έκανε αλλαγές και ο αντίπαλος αλλά και εμείς με τα παιδιά που μπήκανε δείξαμε ότι δεν είναι κανένας βασικός και αναπληρωματικός. Όλοι πρέπει να βοηθάνε για να πετύχουμε τους στόχους μας. Στην Ευρώπη ο στόχος είναι να πάμε όσο πιο ψηλά μπορούμε.  Μέχρι να έρθει το επόμενο ευρωπαϊκό ματς με την Κραϊόβα η σκέψη μας πρέπει να είναι στο πως θα γινόμαστε καλύτεροι».
Το Σάββατο 21 Νοεμβρίου, ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε εκτός έδρας με αντίπαλο τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής του ελληνικού πρωταθλήματος. Το παιχνίδι εξελίχθηκε σε εύκολη υπόθεση για τον Ολυμπιακό, ο οποίος επικράτησε άνετα με 0-3 σετ. Συγκεκριμένα, πήραμε το 1ο σετ με 18-25, το 2ο σετ με 23-25 και το 3ο με 20-25, σε ένα παιχνίδι που διήρκησε συνολικά 1 ώρα και 14 λεπτά.  Μεγάλη εμφάνιση πραγματοποίησαν οι Τσουκ, Σπίνου και Έγκλσκαλνς, οι οποίοι πέτυχαν από 14 πόντους ο καθένας. 
Ας δούμε όμως τα στατιστικά και των υπολοίπων παικτών που αγωνίστηκαν στο ματς: Σουλτανόπουλος 2 (2/4 επ.), Στιβαχτής 2 (1/1 επ., 1 μπλοκ), Έγκλεσκαλνς 14 (11/27 επ., 3 άσοι),  Κοκκινάκης 8 (7/22 επ., 1 άσος, 67% υπ.), Τσουκ 14 (11/16 επ., 3 μπλοκ, 50% υπ.), Σπίνου 14 (9/12 επ., 3 άσοι, 2 μπλοκ), Ταμπουρατζής -λ (42% υπ.)/ Σακόγλου 1 (1/1επ.), Σφενδυλάκης, Δεληπρίμης, Γαλιώτος (συμμετοχή).
Μετά το τέλος του παιχνιδιού, ο βασικός πασαδόρος της ομάδας μας, Κώστας Στιβαχτής, έκανε κάποιες δηλώσεις στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού osfp.gr. Ας δούμε τί δήλωσε: «Θέλαμε να κερδίσουμε και να παίξουμε καλά γιατί χάσαμε την προηγούμενη αγωνιστική. Θέλαμε να επιστρέψουμε στις νίκες ο Εθνικός έχει δυνατή έδρα και το παιχνίδι δεν ήταν εύκολο. Εμείς θέλαμε να παίξουμε όσο καλύτερα μπορούμε. Κάναμε αυτά που είχαμε πει στην τακτική και το παιχνίδι εξελίχθηκε όπως το σχεδιάζαμε».
Στα υπόλοιπα αγωνιστικά νέα, ο Ολυμπιακός θα δώσει την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου εντός έδρας αγώνα με αντίπαλο την Παναχαϊκή, στα πλαίσια της εμβόλιμης 5ης αγωνιστικής του ελληνικού πρωταθλήματος, ενώ το ερχόμενο Σάββατο 28 Νοεμβρίου  θα αγωνιστούμε εκτός έδρας με αντίπαλο τον Παμβοχαϊκό. Η κλήρωση για το Κύπελλο Ελλάδας δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμα. Πάμε τώρα και σε επίπεδο ακαδημιών, ξεκινώντας από τους Έφηβους, οι οποίοι επικράτησαν την Κυριακή 22 Νοεμβρίου εντός έδρας της Δραπετσώνας με 3-1 σετ, παραμένοντας έτσι πρώτοι και αήττητοι στη βαθμολογία του πρωταθλήματος ΕΣΠΕΔΑ Εφήβων. Την επόμενη εβδομάδα η ομάδα έχει ρεπό. Τέλος, το τμήμα των Παίδων επικράτησε το Σάββατο 21 Νοεμβρίου επί του Αστέρα Νίκαιας με 3-0 σετ, παραμένοντας έτσι πρώτοι και αήττητοι στη βαθμολογία του πρωταθλήματος ΕΣΠΕΔΑ Παίδων, χωρις μάλιστα να έχουν χάσει ούτε ένα σετ. Η επόμενη αγωνιστική για το τμήμα παίδων είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 28 Νοεμβρίου όπου θα αντιμετωπίσουμε εκτός έδρας τον ΑΓΟΓ Ευρυάλη.
 
Βόλεϊ Γυναικών: Το Σάββατο 21 Νοεμβρίου, κι ενώ η ομάδα βόλεϊ γυναικών προερχόταν από ευρωπαϊκό αποκλεισμό από το CEV Cup,  οι αθλήτριες μας έδειξαν την απαιτούμενη σοβαρότητα και συγκέντρωση, έκαναν το καθήκον τους κερδίζοντας εκτός έδρας τον Πορφύρα με 0-3 σετ και πραγματοποιώντας το «6 στα 6» στο πρωτάθλημα παρέμειναν μόνες πρώτες και αήττητες στη βαθμολογία της Α1 Γυναικών. Ας δούμε πώς διαμορφώθηκε αυτό το τελικό 0-3 υπέρ του Ολυμπιακού. Αρχικά, πήραμε το 1ο σετ με  7-25(!), στη συνέχεια το 2ο με 11-25 και τέλος το 3ο με 9-25. Τα σκορ των σετ αποδεικνύουν φυσικά και την τεράστια διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των δύο ομάδων. Ο Μπράνκο Κοβάτσεβιτς μετά από καιρό είχε στην διάθεση του όλες τις αθλήτριες και η δυναμικότητα του αντιπάλου, του έδωσε την ευκαιρία να ξεκουράσει την Μαλασάι και να δώσει χρόνο συμμετοχής σε όλες τις υπόλοιπες αφού μοίρασε τον χρόνο συμμετοχής τους. Κορυφαία σκόρερ της αναμέτρησης η Σέρβα ακραία του Ολυμπιακού, Άνα Λαζάρεβιτς με 14 πόντους και 6 άσσους! Ακολούθησαν με 12 πόντους η Τσβετάνοβα με 11/18 επιθέσεις και η Τζίνα Λαμπρούση με 7 μπλοκ. Στην θέση της πασαδόρου η Χριστοδούλου μοιράστηκε το παιχνίδι με την Τέζα ενώ το ίδιο έγινε με την Κονόμι και την Κοκκινάκη που αγωνίστηκε ως λίμπερο. Στα θετικά της αναμέτρησης η επανεμφάνιση της Εμμανουηλίδου που έδειξε να έχει ξεπεράσει πλήρως τον πρόσφατο τραυματισμό της. 
Ας δούμε όμως τα στατιστικά και των υπολοίπων παικτριών που αγωνίστηκαν στο εν λόγω ματς: Γιώτα 3 (2/3 επ., 1 μπ.), Κωνσταντίνου 7 (78% υπ., 6/9 επ., 1 μπ.), Λαζάρεβιτς 14 (8/20 επ., 6 ασ., 50% υπ.), Λαμπρούση 12 (4/8 επ., 1 ασ., 7 μπ.), Χριστοδούλου 3 (1/1 επ., 1 ασ., 1 μπ.), Τσβετάνοβα 12 (11/18 επ., 1 ασ.), Κονόμι (λ. 50% υπ.), Κοκκινάκη (λ. 43% υπ.), Βλαχάκη, Τέζα 1 (1/1 επ.), Εμμανουηλίδου 4 (3/5 επ., 1 μπ.) 
Μετά το τέλος του παιχνιδιού, η αρχηγός του Ολυμπιακού Στέλλα Χριστοδούλου δήλωσε στο επίσημο σάιτ του ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr) τα εξής: «Το σημερινό ματς ήταν μια ευκαιρία για να πάρουν χρόνο συμμετοχής τα κορίτσια που προέρχονται από τραυματισμό. Για εμάς ήταν περισσότερο μια προπόνηση που θα μπορούσαμε να δοκιμάσουμε πράγματα που κάνουμε στις προπονήσεις αλλά και διάφορα σχήματα. Ο προπονητής μας είχε την δυνατότητα διαπιστώσει τον βαθμό ετοιμότητας των αθλητριών για τους αγώνες στην συνέχεια του πρωταθλήματος».
Πάμε τώρα να δούμε και τα αποτελέσματα των τμημάτων υποδομής του τμήματος βόλεϊ γυναικών όσον αφορά τους αγώνες που έδωσαν την εβδομάδα που μας πέρασε για τα πρωταθλήματα ΕΣΠΕΔΑ.
Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015: Κορασίδες Α’ – Ολυμπιακός – ΓΣ Πετρούπολης 3-0
Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015: Κορασίδες Γ’ – Πορφύρας – Ολυμπιακός 3-0
Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015: Κορασίδες Δ’ – Ολυμπιακός – Πορφύρας 3-0
Το τμήμα Κορασίδων Β’ του Ολυμπιακού δεν αγωνίστηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο καθώς είχε ρεπό. Το τμήμα παγκορασίδων παραμένει μέχρι σήμερα αδρανοποιημένο.

Πόλο Ανδρών: Το Σάββατο 21 Νοεμβρίου, ο Ολυμπιακός έδωσε τον 6ο τη σειρά αγώνα του για το ελληνικό πρωτάθλημα της Α1 Ανδρών, όπου επικράτησε άνετα φυσικά εντός έδρας του ΑΝΟ Γλυφάδας με 18-5. Ας δούμε αναλυτικά τη διακύμανση του σκορ στο συγκεκριμένο ματς:
1ο οκτάλεπτο: 1-0 Φουντούλης (π/π., 7:25), 2-0 Κολόμβος (κόντρα, 4:02), 3-0 Κολόμβος (κόντρα, 3:17), 4-0 Μάλιαρακ (δυο μέτρα, 2:37), 5-0 Φουντούλης (περιφέρεια, 1:52), 5-1 Πρέκας (περιφέρεια, 0:48), 6-1 Mάλιαρακ (δυο μέτρα, 00:15)
2ο οκτάλεπτο: 6-2 Παπαδόπουλος (φουνταριστός, 7:07), 7-2 Μουρίκης (φουνταριστός, 5:44), 8-2 Φουντούλης (πέναλτι, 4:46), 9-2 Μουρίκης (κόντρα, 3:01), 10-2 Δερβίσης (φουνταριστός, 1:45), 11-2 Κολόμβος (κόντρα, 1:17)
3ο οκτάλεπτο: 12-2 Μάλιαρακ (π/π. 7:13), 13-2 Μουρίκης (φουνταριστός, 5:24) 13-3 Παπαναστασίου (π/π., 3:28), 14-3 Bλαχόπουλος (π/π, 0:35)
4ο οκτάλεπτο: 14-4 Πρέκας (περιφέρεια, 5:04), 15-4 Δελακάς (περιφέρεια, 4:37), 16-4 Κολόμβος (κόντρα, 4:13), 16-5 Παπαναστασίου (κόντρα, 1:37), 17-5 Φουντούλης (περιφέρεια,0:50), 18-5 Βλαχόπουλος (κόντρα,0:09)
Πρώτοι σκόρερ για την ομάδα μας αναδείχθηκαν οι Κολόμβος και Φουντούλης οι οποίοι πέτυχαν από 4 γκολ. Μετά το τέλος του παιχνιδιού, ο Ισπανός διεθνής Μπλάι Μάλιαρακ δήλωσε στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού τα εξής: «Η ομάδα μου είναι έτοιμη να παλέψει στα παιχνίδια που ακολουθούν. Ακολουθεί η αναμέτρηση με τη Βουλιαγμένη αλλά το μυαλό μας είναι στραμμένο στο εντός έδρας παιχνίδι του ερχόμενου Σαββάτου με την Πριμόριε Ριέκα για το Champions League. Περιμένουμε και την στήριξη των φιλάθλων μας αλλά και να κυλήσει αυτή η εβδομάδα χωρίς τραυματισμούς και από κει και πέρα θα παλέψουμε για την νίκη».
Φουλ πρόγραμμα αγωνιστικών υποχρεώσεων λοιπόν για το τμήμα πόλο ανδρών του Ολυμπιακού, οι οποίοι μέσα στις επόμενες ημέρες θα δώσουν δύο πάρα πολύ σημαντικά παιχνίδια που θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό την πορεία τους στις διοργανώσεις. Η ομάδα μας θα αντιμετωπίσει αρχικά την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου τη Βουλιαγμένη εκτός έδρας στο ντέρμπι της 7ης αγωνιστικής με στόχο φυσικά την 7η νίκη σε 7 ματς και την παραμονή μας στην κορυφή της βαθμολογίας ως πρώτοι και αήττητοι. Μετά την αναμέτρηση της Τετάρτης η προσοχή των «ερυθρολευκών» θα στραφεί στο κρίσιμο παιχνίδι που ακολουθεί το ερχόμενο Σάββατο στο κλειστό κολυμβητήριο «Π. Καπαγέρωφ» με την Πριμόριε Ριέκα για την 3η αγωνιστική του Champions League. Στο συγκεκριμένο ματς ο Ολυμπιακός θέλει να σημειώσει την πρώτη του νίκη μετά τις διαδοχικές εκτός έδρας ισοπαλίες με Έγκερ και Σπαντάου για να κάνει το σημαντικότερο βήμα για την κατάκτηση μιας εκ των τριών πρώτων θέσεων που οδηγεί στην πρόκριση.
Αυτά όσον αφορά το Πρωτάθλημα και το Champions League. Το δε Κύπελλο αλλά και τα πρωταθλήματα υποδομών αργούν ακόμα καθώς ξεκινούν μετά το 2016.

Πόλο Γυναικών: Την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου ολοκληρώθηκε η κλήρωση των ομίλων της Euroleague Γυναικών, στην οποία φυσικά συμμετέχει και ο Ολυμπιακός καθώς φέτος θα κληθεί να υπερασπιστεί τον τίτλο του Πρωταθλητή Ευρώπης που κατέκτησε πέρυσι. Στον όμιλο του Ολυμπιακού κληρώθηκαν οι: Πάντοβα (Ιταλία), Βουλιαγμένη, Όττερ (Αγγλία) και Πορτουένσε (Πορτογαλία). Άξιο αναφοράς είναι ότι για μία ακόμη φορά η κληρωτίδα μας έκανε τη ζωή δύσκολη καθώς κληρωθήκαμε στον μοναδικό από τους τέσσερις ομίλους που περιλαμβάνει 5 αντί για 4 ομάδες. Αυτό είναι φυσικά αρνητικό για τον Ολυμπιακό καθώς θα παλέψει για μία από τις δύο πρώτες θέσεις με μία παραπάνω ομάδα απ’ ότι οι υπόλοιπες ομάδες των άλλων ομίλων. Είναι πραγματικά απίστευτο αυτό που συμβαίνει με τις κληρώσεις των τμημάτων πόλο του Ολυμπιακού σε άνδρες και γυναίκες στην Ευρώπη και δεν ξέρω πραγματικά πότε θα αλλάξει αυτό.
Ας αφήσουμε όμως αυτά και ας πάμε στα αγωνιστικά, όπου ο Ολυμπιακός την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου μας έκανε για ακόμα μια φορά υπερήφανους καθώς αναδείχθηκε Υπερπρωταθλητής Ευρώπης για το 2015 κατακτώντας το Ευρωπαϊκό Σουπερ Καπ έπειτα από την άνετη επικράτηση εναντίον της νταμπλούχου Ιταλίας Πάντοβα με σκορ 10-6. Το «Π. Καπαγέρωφ» ήταν κατάμεστο με χιλιάδες οπαδούς του Ολυμπιακού να «σπρώχνουν» την ομάδα στην επιτυχία αυτή, η οποία έρχεται να πλαισιώσει τις δύο προηγούμενες ευρωεπιτυχίες της ομάδας μας. (Κατάκτηση LEN Trophy και Euroleague). Ας δούμε τη διακύμανση του σκορ ανά δεκάλεπτο:
1ο οκτάλεπτο: (1-0 Μπιανκόνι, 1-1 Μπαρζόν, 2-1 Μπιανκόνι, 2-2 Κουεϊρόλο, 2-3 Κουεϊρόλο), 2ο οκτάλεπτο: (3-3 Αβραμίδου, 4-3 Μανωλιουδάκη, 5-3 Αβραμίδου), 3ο οκτάλεπτο: (6-3 Μπιανκόνι, 7-3 Μπιανκόνι), 4ο οκτάλεπτο: (8-3 Ελ. Πλευρίτου, 9-3 Αβραμίδου, 9-4 Μ. Σαβιόλι, 10-4 Αβραμίδου, 10-5 Ρόκο, 10-6 Μίλο)
Ο αρχιτέκτονας των επιτυχιών, ο προπονητής της ομάδας πόλο γυναικών του Ολυμπιακού, Χάρης Παυλίδης, έκανε πολύ σημαντικές δηλώσεις μετά το ματς στο επίσημο σάιτ του ερασιτέχνη Ολυμπιακού. Ας τις διαβάσουμε:
«Ο σκοπός μας είναι να δουλεύουμε για να διατηρήσουμε τα κεκτημένα. Όταν είσαι σε ένα σωματείο όπως ο Ολυμπιακός, και οι αθλητές και οι προπονητές καταλαβαίνουν ότι είναι υποχρέωση τους να κυνηγάνε τα τρόπαια, τίποτα λιγότερα. Ουσιαστικά ολοκληρώσαμε μια χρονιά ονειρεμένη, δεν μπορεί να γίνεται κάθε χρόνο αυτό, μακάρι να συμβαίνει αλλά είναι σχεδόν αδύνατο. Θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν ώστε να φτάσουμε στο Final 4 και να κατακτήσουμε και το πρωτάθλημα Ελλάδας που είναι οι βασικοί μας στόχοι. Από κει και πέρα στον αθλητισμό γίνονται πολλά εμείς όμως θα προετοιμαστούμε για αυτά.
Αυτή η κούπα είναι το καλύτερο επιστέγασμα, μιας χρονιάς που οι Ακαδημίες σάρωσαν, η γυναικεία ομάδα σάρωσε και αυτό φαίνεται όχι μόνο στα ελληνικά μέσα αλλά και στα ξένα. Οι Ιταλοί θα ασχοληθούν πολύ με τον Ολυμπιακό και λόγο της υπέροχης ατμόσφαιρας που επικράτησε σήμερα. Ήταν μια ονειρεμένη χρονιά όμως δεν σταματάμε εδώ, προσπαθούμε πάντα για το καλύτερο, ειδικά δουλεύοντας με τις Ακαδημίες. Το μεγάλο μας παράπονο είναι ότι δεν έχουμε κολυμβητήριο, αν φτιαχτεί κάποια στιγμή ο Ολυμπιακός θα πάρει 10 ευρωπαϊκά»
Δηλώσεις όμως έκαναν και οι παίκτριες του Ολυμπιακού μετά το παιχνίδι, τις οποιες μπορείτε να διαβάσετε στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη μας: (http://www.osfp.gr/content/polo-gynaikwn/3604-oi-dhlwseis-twn-yperprwtathlhtriwn-eyrwphs)
Επιστρέφουμε όμως σε ελληνικά επίπεδα, καθώς μετά την τεράστια επιτυχία της κατάκτησης του Ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ, ο Ολυμπιακός είχε υποχρεώσεις και οσον αφορά το ελληνικό πρωτάθλημα, καθώς μία μέρα μετά τον ευρωπαϊκό του αγώνα έδωσε εκ νέου ακόμα ένα παιχνίδι με αντίπαλο τον ΚΟΠ Ιλισίων, του οποίου επικράτησε άνετα εκτός έδρας με 2-26. Τα επιμέρους σκορ στα οκτάλεπτα ήταν: 1-9 στο πρώτο, 0-7 στο δεύτερο, 1-6 στο τρίτο και 0-4 στο τέταρτο. Όπως γίνεται αντιληπτό και από το τελικό σκορ, ο αγώνας ήταν περισσότερο ένα ξεμούδιασμα για τις υπερπρωταθλήτριες Ευρώπης με χαρακτηριστικό το γεγονός ότι σκόραραν όλες οι αθλήτριες του Χάρη Παυλίδη εκτός από τις δύο τερματοφύλακες. Κορυφαία σκόρερ του Θρύλου η Αλεξάνδρα Ασημάκη με 6 τέρματα. Εκτός αποστολής έμεινε η ασθενής Άλκηστις Αβραμίδου, η οποία παρουσίασε πυρετό και κρίθηκε σκόπιμο να μην επιβαρυνθεί. Η επόμενη αγωνιστική είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 28 Νοεμβρίου όπου θα αντιμετωπίσουμε εντός έδρας τον ΑΝΟ Γλυφάδας. Τα πρωταθλήματα υποδομών ξεκινούν μετά το 2016.
 
Κολύμβηση: Με μια σημαντική προσθήκη ενισχύθηκε το τμήμα Μasters Κολύμβησης του Ολυμπιακού τις προηγούμενες ημερες. Στο «ερυθρόλευκο» δυναμικό προστέθηκε η παγκόσμια πρωταθλήτρια Γεωργία Χατζηγεωργίου η οποία έχει καταγράψει πολλές και σημαντικές επιτυχίες στο παλμαρέ της με κορυφαία την 1η θέση που κατέκτησε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Καζάν την περσινή σεζόν στα 200μ. Μικτή Ατομική. Σε δηλώσεις της στο επίσημο σάιτ του ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr) η Γεωργία Χατζηγεωργίου τόνισε τα εξής: «Είναι μεγάλη μου τιμή που ο Ολυμπιακός με επέλεξε να είμαι αθλήτριά του. Είναι η τρίτη φορά που ουσιαστικά ο Ολυμπιακός με ζητάει και επιτέλους ολοκληρώθηκε αυτή η μετακίνηση.  Θέλω να ευχαριστώ και τον προπονητή μου Αλέξανδρο Κόκκινο αλλά και τον Νίκο Γέμελο και τον Σπύρο Μπιτσάκη που βοήθησαν να εκπληρώσω το όνειρό μου και να γίνω αθλήτρια του Ολυμπιακού και να τιμήσω τα χρώματά του στην πισίνα».
Η συγκεκριμένη μεταγραφή πρόκειται πραγματικά για μια τεράστια επιτυχία του ερασιτέχνη Ολυμπιακού ο οποίος προσθέτει στο «οπλοστάσιό» του μια εξαιρετική αθλήτρια η οποία μόνο τα τελευταία 2 χρόνια έχει σημειώσει περισσότερες απο 20 επιτυχίες σε εγχώριες και διεθνείς διοργανώσεις και έχει κατακτήσει πάρα πολλά μετάλλια σε ατομικό επίπεδο.  Το πλήρες βιογραφικό της Χατζηγεωργίου μπορείτε να το βρείτε και στο σάιτ του ερασιτέχνη μας. Κατά τα λοιπά, την εβδομάδα που μας πέρασε το τμήμα κολύμβησης του Ολυμπιακού δεν είχε αγωνιστικές υποχρεώσεις ενώ σε επίπεδο ακαδημιών, το τμήμα εγγραφών παραμένει κανονικά ανοικτό.

Στίβος: Κανένα νέο όσον αφορά το τμήμα στίβου του Ολυμπιακού. Οι προπονήσεις των αθλητών αγωνιστικού και του προαγωνιστικού τμήματος συνεχίζονται κανονικά, ενώ το τμήμα εγγραφών συνεχίζει να παραμένει ανοικτό.

Ιστιοπλοϊα: Αγωνιστική δράση δεν είχαμε την εβδομάδα που μας πέρασε όσον αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα ιστιοπλοϊας. Η προετοιμασία έχει ξεκινήσει εδώ και περίπου δύο μήνες, με τις προπονήσεις να συνεχίζονται με τους ίδιους ρυθμούς τόσο για την αγωνιστική, όσο και για την προαγωνιστική ομάδα του Ολυμπιακού. Θυμίζουμε, ότι οι προπονήσεις λαμβάνουν χώρα στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις Ιστιοπλοϊας του Ολυμπιακού που βρίσκονται στο Μικρολίμανο. Σε επίπεδο ακαδημιών, το τμήμα εγγραφών παραμένει κανονικά ανοικτό.

Κανόε Καγιάκ: Κανένα νέο δεν έχουμε όσον αφορά και το ερυθρόλευκο ερασιτεχνικό τμήμα του κανόε-καγιάκ. Οι προπονήσεις συνεχίζονται κανονικά στις ιδιόκτητες Ναυταθλητικές Εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού που βρίσκονται στην Πλατεία Αλεξάνδρας στο Πασαλιμάνι, υπό το βλέμμα της αρχιπροπονήτριας Κατερίνας Παγίδα και του έφορου του τμήματος Τάσου Βουγίδη. Σε επίπεδο ακαδημιών, το τμήμα εγγραφών παραμένει ανοικτό.

Κωπηλασία: Καμία εξέλιξη σε αγωνιστικό επίπεδο και όσον αφορά το τμήμα κωπηλασίας, καθώς δεν υπήρξαν επίσημες υποχρεώσεις ούτε για το αγωνιστικό αλλά ούτε και για το προαγωνιστικό τμήμα. Οι προπονήσεις συνεχίζονται κανονικά στις ιδιόκτητες Ναυταθλητικές Εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού που βρίσκονται στην Πλατεία Αλεξάνδρας στο Πασαλιμάνι, ενώ παράλληλα το τμήμα εγγραφών συνεχίζει να παραμένει κανονικά ανοικτό.

Πινγκ Πονγκ: Eξαιρετικό Σαββατοκύριακο διύνησε το τμήμα πινγκ-πονγκ του Ολυμπιακού, καθώς τόσο οι άνδρες, όσο και οι γυναίκες, συνέχισαν νικηφόρα τις υποχρεώσεις τους στα αντίστοιχα πρωταθλήματα Ελλάδος.
Ξεκινάμε με τους άνδρες, οι οποίοι το Σάββατο 21 Νοεμβρίου επικράτησαν με 4-1 αρχικά του Αρη Βούλας (χρησιμοποιήθηκαν οι Σγουρόπουλος και Σταματούρος) και στη συνέχεια επικράτησαν και του ΑΣ Πέρα με 4-2 (χρησιμοποιήθηκαν οι Παπαγεωργίου και Μέντες). Μία μέρα αργότερα, ο Ολυμπιακός επικράτησε με το ίδιο σκορ (4-2) και του ΑΟ Ταταύλα (χρησιμοποιήθηκαν οι Παπαγεωργίου και Μέντες) κάνοντας έτσι το «5 στα 5» με αποτέλεσμα να παραμένουν πρώτοι στη βαθμολογία ως αήττητοι και με σημαντικό πλέον προβάδισμα στην μάχη για τον τίτλο.
Εξαιρετικός ήταν ο απολογισμός του Σαββατοκύριακου και για τις γυναίκες του τμήματος πινγκ-πονγκ του Ολυμπιακού, οι οποίες επικράτησαν αρχικά με 4-0 του Φοίνικα Αγίας Σοφίας κι έπειτα με 4-1 του ΑΣ Πέρα. Με τις νίκες αυτές, οι γυναίκες μας έκαναν και αυτές το «5 στα 5» με αποτέλεσμα να παραμένουν πρώτες στη βαθμολογία ως αήττητες. Τόσο το τμήμα των ανδρών, όσο και αυτό των γυναικών, έχουν κάνει ιδανικό ξεκίνημα στις εγχώριες διοργανώσεις τους κερδίζοντας μέχρι στιγμής όλα τα ντέρμπι, με αποτέλεσμα να θεωρούνται από πολύ νωρίς ξεκάθαρα φαβορί για την κατάκτηση των τίτλων. Ευχή όλων μας είναι οι παίκτες και οι παίκτριες του αρχιπροπονητή του συγκεκριμένου τμήματος, Γιωργου Χριστοφοράκη να συνεχίσουν και στο μέλλον με τους ίδιους ρυθμούς για να βάψουν ακόμα μια χρονιά κατακόκκινη.

Ξιφασκία: Κανένα αγωνιστικό νέο για τους αθλητές του τμήματος αυτού, Βάσω Βουγιούκα και Γιώργο Τσουρούτα. Και οι δύο συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους.

Ταε Κβο Ντο: Η προετοιμασία του τμήματος Ταε Κβο Ντο συνεχίζεται κανονικά στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Σταδίου Γέωργιος Καραϊσκάκης, με τους προπονητές της ομάδας Μιχάλη Μουρούτσο και Νίκο Κυρίτση να συνεχίζουν τις προπονήσεις σε έντονους ρυθμούς. Το τμήμα εγγραφών παραμένει κανονικά ανοικτό.

Πυγμαχία: Κανονικά συνεχίζονται οι προπονήσεις και όσον αφορά το τμήμα της πυγμαχίας, με το ενδιαφέρον μας να στρέφεται στην αθλήτριά μας Αντωνία Παπουτσάκη, η οποία φέτος θα προσπαθήσει να κερδίσει τη συμμετοχή της στους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Σε επίπεδο ακαδημιών, το τμήμα εγγραφών παραμένει ανοικτό.

Κικ Μπόξινγκ: Αγωνιστική δράση δεν είχαμε όσον αφορά το τμήμα κικ μπόξινγκ του Ολυμπιακού. Οι προπονήσεις συνεχίζονται, ενώ το τμήμα εγγραφών παραμένει κανονικά ανοικτό.

Ποδόσφαιρο Γυναικών: Τα ερυθρόλευκα τμήματα του ποδοσφαίρου γυναικών στις ακαδημίες του Ολυμπιακού σε Ρέντη, Ηράκλειο, Βάρη και Καρδίτσα συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους, ενώ τα τμήματα εγγραφών παραμένουν κανονικά ανοικτά.

Ποδόσφαιρο Νέων: Θα ξεκινήσουμε από το UEFA Youth League, όπου οι νέοι του Ολυμπιακού επικράτησαν την Τρίτη 24 Νοεμβρίου της αντίστοιχης ομάδας της Μπάγερν Μονάχου με σκορ 0-1 χάρη σε γκολ του Μανθάτη. Η νίκη αυτή μπορεί να αποδειχθεί χρυσάφι για τον Ολυμπιακό, καθώς με νίκη με καθαρό σκορ απέναντι στην Αρσεναλ στις 9 Δεκεμβρίου, η ομάδα μπορεί να εξασφαλίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργανωσης. Όσον αφορά τα επίσημα πρωταθλήματα Superleague υποδομών, ο Ολυμπιακός Κ20 αγωνίστηκε το Σάββατο 21 Νοεμβρίου εκτός έδρας με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό, τον οποίο και διέσυρε με 0-4. Η νίκη αυτή ήταν η 8η συνεχόμενη για την ομάδα του Ολυμπιακού ο οποίος βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας πρώτος και αήττητος και μάλιστα με δύο παιχνίδια λιγότερα από τον δεύτερο ΠΑΟΚ (!). Η επόμενη αγωνιστική για την ομάδα Κ20 είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 29 Νοεμβρίου όπου θα αντιμετωπίσει εντός έδρας τον Αστέρα Τρίπολης. Ο Ολυμπιακός Κ17 δεν αγωνίστηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο καθώς είχε ρεπό. Αυτήν την στιγμή ο Ολυμπιακός Κ17 είναι τρίτος στη βαθμολογία με 6 βαθμούς διαφορά από την κορυφή αλλά και με δύο ματς λιγότερα. Η επόμενη αγωνιστική για την ομάδα Κ17 είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 28 Νοεμβρίου όπου θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον Παναθηναϊκό. Πάμε τέλος και στον Ολυμπιακό Κ15, ο οποίος αγωνίστηκε την Κυριακή 22 Νοεμβρίου εκτός έδρας με αντίπαλο τον Αστέρα Τρίπολης, από τον οποίο ηττήθηκε με 1-0. Η ήττα αυτή τον έριξε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, 3 βαθμούς από την κορυφή. . Η επόμενη αγωνιστική για την ομάδα Κ15 είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 28 Νοεμβρίου όπου θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον Παναθηναϊκό.
Πάμε τώρα να δούμε και τα αποτελέσματα των υπολοίπων τμημάτων της ερυθρόλευκης ακαδημίας ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού στους αγώνες που έδωσαν μεσοβδόμαδα.
·         22/11/2015 – Ολυμπιακός Κ9 – Ακαδημία Λάκη Κ9 10-2 (Φιλικό)
·         22/11/2015 – Ολυμπιακός Κ16 – Απόλλων Σμύρνης Κ16 8-0 (Attica Cup)
·         22/11/2015 – Ολυμπιακός Κ14 – Απόλλων Σμύρνης Κ14 5-0 (Attica Cup)
·         23/11/2015 – Πανιώνιος Κ11 – Ολυμπιακός Κ11 2-4 (Attica Cup)
 
·         ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΡΟΠΑΙΩΝ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ 2015-16
Η κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ στο πόλο γυναικών, έρχεται να πλαισιώσει και να συμπληρώσει τις υπάρχουσες κούπες που έχει κατακτήσει μέχρι στιγμής ο Ολυμπιακός. Ας τις θυμηθούμε:
Μέχρι στιγμής έχουμε κατακτήσει δύο ομαδικούς τίτλους:
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης Μίνι-Κορασίδων (Πόλο γυναικών)
• 1 Ευρωπαϊκό Σουπερ Καπ Υδατοσφαίρισης Γυναικών (Πόλο γυναικών)
 
Επίσης έχουμε κατακτήσει επτά τουρνουά:
• 1 Naperville Soccer Association U-14 (Ποδόσφαιρο νέων)
• 1 Τουρνουά Ποδοσφαίρου "Αθλούμαι Ενάντια στη Βία" U-13 (Ποδόσφαιρο Νέων)
• 1 Trofe Citta Di Calgliari (Μπάσκετ ανδρών)
• 1 Elassona Volley Tournament (Βόλεϊ γυναικών)
• 1 Maria Mpempetsou – Tzanini Tournament (Βόλεϊ γυναικών)
• 1 Τουρνουά Υδατοσφαίρισης Γυναικών ΣΕΔΥ (Πόλο γυναικών)
• 1 Κυπριακό Τουρνουά Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Απλού Ανδρών (Πινγκ Πονγκ)
 
Τέλος, σε ατομικό επίπεδο, έχουμε κατακτήσει ήδη 21 χρυσά μετάλλια:
• 1 Χρυσό μετάλλιο σε διασυλλογικό αγώνα ιστιοπλοϊας (Δίκαιος Κερκούλας στα «Παστρικάκεια»)
• 1 Χρυσό μετάλλιο στα 5χλμ σε αγώνα κωπηλασίας (Βασίλης Αγγελόπουλος σε Πειραϊκούς Αγώνες)
• 2 Χρυσά μετάλλια σε διασυλλογικό αγώνα κωπηλασίας (Βασίλης Αγγελόπουλος και Παναγιώτης Παράκοιλας στα «Σαλαμίνεια»)
• 2 Χρυσά μετάλλια σε διασυλλογικούς αγώνες κανόε-καγιάκ (Στο Τουρνουά Ευβοίας)
• 4 Χρυσά μετάλλια σε διασυλλογικούς αγώνες πινγκ πονγκ (Γιάννης Σγουρόπουλος στους Νέους, Σωκράτης Γιαννούτσος στους Παμπαίδες, Ειρήνη Παπαδημητρίου στις Παγκορασίδες και Ιωάννα Γερασιμάτου στις Παγκορασίδες. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν σε τουρνουά μικρών ηλικιών που διοργάνωσε ο ΑΣ Πέρα)
• 2 Χρυσά μετάλλια ανοιχτού πρωταθλήματος πινγκ πονγκ (Γιάννης Σγουρόπουλος στους Εφήβους και Ειρήνη Παπαδημητρίου στις Παγκορασίδες. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στο ανοιχτό πρωτάθλημα που οργάνωσε το Μέτσοβο)
• 4 Χρυσά μετάλλια ανοιχτού πρωταθλήματος πινγκ πονγκ (Γιώργος Σταματούρος στους Εφήβους, Σωκράτης Γιαννούτσος στους Παμπαίδες, Ιωάννα Γερασιμάτου στις Κορασίδες και Ειρήνη Παπαδημητρίου στις Παγκορασίδες. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στο ανοιχτό πρωτάθλημα που οργανώθηκε στην Καβάλα)
• 2 Χρυσά μετάλλια αναπτυξιακού πρωταθλήματος πινγκ πονγκ (Γιώργος Σταματούρος στους Νέους και Σωκράτης Γιαννούτσος στους Παμπαίδες. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στο αναπτυξιακό τουρνουά που διεξήχθη στη Βέροια)
• 1 Διεθνές Κύπελλο OPEN επιτραπέζιας αντισφαίρισης (Μαλαματένια Παπαδημητρίου στις Κ12 σε διεθνές τουρνουά της Στοκχόλμης)
• 2 Κύπελλα Πυγμαχίας (Νίκος Βεντούρης στα 70kg και Δημήτρης Νικολακόπουλος στα 60kg. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στα πλαίσια της διοργάνωσης «ΑΜΑΡΥΣΙΑ»)
 
ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΟ ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ ΤΗΣ ΕΡΧΟΜΕΝΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
·         25/11/15 Βόλεϊ Ανδρών - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ- Παναχαϊκή
·         25/11/15 Βόλεϊ Γυναικών - Παμβοχαϊκός - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
·         25/11/15 Μπάσκετ Νεανίδων - Κρόνος Αγ. Δημητρίου - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
·         28/11/15 Βόλεϊ Γυναικών - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Ρέθυμνο
·         28/11/15 Μπάσκετ Κορασίδων - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Προοδευτική Νεολαία
·         28/11/15 Βόλεϊ Ανδρών - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Παναθηναϊκός
·         28/11/15 Βόλεϊ Παίδων - ΑΓΟΓ Ευρυαλη - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
·         28/11/15 Πόλο Ανδρών – ΝΟ Βουλιαγμένης - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
·         28/11/15 Βόλεϊ Κορασίδων Β' - Αιγάλεω - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
·         28/11/15 Πόλο Γυναικών – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΝΟ Γλυφάδας
·         29/11/15 Βόλεϊ Νεανίδων - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΑΣ Δραπετσώνας
·         29/11/15 Μπάσκετ Γυναικών -  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Παοκ
·         29/11/15 Βόλεϊ Κορασίδων Γ' - ΑΟΝ Αργυρούπολης - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
·         29/11/15 Βόλεϊ Κορασίδων Δ' - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – Πανιώνιος
 
ΥΓ1: Ζητώ συγγνώμη που το παρόν άρθρο δεν ανέβηκε την Τρίτη 24 Νοεμβρίου, όπως ήταν προγραμματισμένο αρχικά να γίνει, ωστόσο λόγω σοβαρού τεχνικού προβλήματος του υπολογιστή μου, αναγκάστηκα να ξαναγράψω το άρθρο από την αρχή σε άλλο υπολογιστή με αποτέλεσμα αυτήν την μονοήμερη καθυστέρηση.
 
ΥΓ2: Για εξοικονόμηση χώρου, αλλα και χρόνου, από το επόμενο άρθρο και μετά, οι τίτλοι του Ολυμπιακού δε θα αναφέρονται σε κάθε άρθρο, παρά μόνο σε αυτό που θα έχει ακολουθήσει κάποια νέα κατάκτηση τροπαίου εκ μέρους της ομάδας μας. Όποιος θέλει να βρει τις μέχρι τώρα κατακτήσεις του συλλόγου μας μπορεί να παραπεμφθεί σε παλαιότερο άρθρο αυτής της ενότητας.
 
ΥΓ3: Όποιος θέλει, μπορεί μέσω των σχολίων να με βοηθήσει να βελτιώσω ακόμα περισσότερο την ενότητα του Ερασιτέχνη, δίνοντάς μου ιδέες για το πώς θα μπορούσα να την εμπλουτίσω ακόμα περισσότερο. Κάθε πρόταση δεκτή.
 
ΥΓ4: Καλή και ερυθρόλευκη εβδομάδα σε όλους, με υγεία πάνω απ’ όλα.
 
MakTheBet

Σχόλια

Εικόνα vagio

Ενα μπραβο κι ενα ευχαριστω κι απο μενα φιλε.
Τι τρεχει με τον Φιλιποφ?

Εικόνα MakTheBet

Εξ' όσων γνωρίζω, αντιμετώπιζε ένα πρόβλημα τραυματισμού το οποίο επιβάρυνε η συμμετοχή του στον 1ο εκτός έδρας αγώνα του Ολυμπιακού στο CEV Cup με αντίπαλο την Παρνού, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός για αρκετό χρονικό διάστημα από τότε. Δεν έχω πληροφόρηση για το πότε θα μπορεί να μπει σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς.

Εικόνα Romain

Αδελφέ σε ευχαριστώ για την εξαιρετική πληροφόρηση.

Ο Ολυμπιακός γίνεται ακόμη μεγαλύτερος, γιατί είναι όπως λέει και ο ύμνος του... Πειναθηνάικος:

"Πρωταθλητή σε όλα τα σπορ παντοτινε "

Το feedback για το Υ. Γ 3:

Επειδή εμείς οι Έλληνες είμαστε "οκνηροί" (όχι εσύ. Εγώ σίγουρα) θα έλεγα αντί για ένα άρθρο με πολλά σπορ να κάνεις ένα μικρό θεματακι για ένα σπορ.

Βέβαια είναι καλά να υπάρχει και μια γενική πληροφόρηση για όλα τα σπορ του Ερασιτέχνη.

Ξανά ευχαριστώ.

ΖΗΤΏ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΌΣ

Εικόνα MakTheBet

Καλημέρα Romain. Καλά τι να λέμε τώρα για τον Παναθηναϊκό. Πρωταθλητές σε όλα τα σπορ μόνο στον ύμνο και στον ύπνο τους είναι οι άνθρωποι. Απέχουν ΕΤΗ ΦΩΤΟΣ από τον Ολυμπιακό και δε λένε (ή δεν θέλουν) να το καταλάβουν. Τέλος πάντων, ας μην ασχολούμαστε με αυτούς. Όσον αφορά αυτό που λες για τη δημιουργία ενός μόνο θέματος για ένα σπορ, κάτι τέτοιο δε μπορεί να υλοποιηθεί γιατί αυτή η ενότητα αφορά τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό, ο οποίος αυτήν τη στιγμή απαρτίζεται από 17 διαφορετικά τμήματα. Επομένως, αν ασχοληθούμε με ένα μόνο από αυτά, εκτός από άδικο για τα υπόλοιπα τμήματα, είναι και άδικο για την ιστορία του Ολυμπιακού, καθώς ο Ερασιτέχνης τόσα χρόνια μας κάνει περήφανους κατακτώντας κάθε χρόνο δεκάδες τίτλους, ομαδικούς ή ατομικούς, σε εγχώριο ή διεθνές επίπεδο. Είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ μας να αναφερόμαστε σε όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη μας από σεβασμό και μόνο όχι μόνο στον ίδιο τον Ολυμπιακό, αλλά και στους διοικούντες του εκάστοτε τμήματος αλλά και φυσικά στους ίδιους τους αθλητές που κρατάνε τη σημαία του Ολυμπιακού ψηλά. Αν θέλεις να διαβάσεις αναλύσεις για τα 5 μεγαλύτερα τμήματα του ερασιτέχνη (Μπάσκετ Γυναικών, Βόλεϊ Ανδρών, Βόλεϊ Γυναικών, Πόλο Ανδρών και Πόλο Γυναικών), σε παραπέμπω σε παλαιότερα άρθρα αυτής της ενότητας, όπου αναλύεται το κάθε τμήμα ξεχωριστά. Πάντως, να ξέρεις και εσύ αλλά και οι υπόλοιποι αναγνώστες του σάιτ, ότι στο τέλος της χρονιάς θα ανεβούν άρθρα για κάθε τμήμα του Ερασιτέχνη ξεχωριστά, για να γίνει έτσι ένας απολογισμός του τι πέτυχε το κάθε ένα από αυτά κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου 2015-16.

Εικόνα Chief Bromden

Καταρχήν μπράβο φίλε για την δουλειά που κάνεις!

15-3 ο Θρύλος την Βουλιαγμένη μέσα στον Λαιμό χθες!
Φέτος τα μπρατσάκια δεν φτάνουν για όλους, μεγάλη ζήτηση...
Μετά τον Λοράντο χάσαμε την ευκαιρία να δούμε και τον Λούδη να Κλαίγεται για την διαιτησία...
Ακόμα και με παίχτη λιγότερο είναι πάρα πολύ δύσκολο να δεχτούμε
γκολ στην Ελλάδα.
Η φουρνιά αυτή αξίζει και μπορεί την μεγάλη διάκριση στην Ευρώπη,
φέτος δυσκόλεψαν τα πράγματα αλλά έχει μέλλον!

Εικόνα MakTheBet

Καλημέρα Chief. Πραγματικά ούτε εγώ περίμενα τόσο άνετη επικράτηση απέναντι στη Βουλιαγμένη. Να φανταστείς σε κάποια φάση το σκορ ήταν 0-11 (!). Εντάξει εν Ελλάδι ο Θρύλος δεν παίζεται, αλλά πρέπει κάποια στιγμή να επανέλθουμε στην κορυφή και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Οι κληρώσεις των τελευταίων ετών βέβαια μας κάνουν να δυσανασχετούμε για το πόσο άτυχοι είμαστε κάθε φορά με αυτό το άθλιο σύστημα της Len, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι επιτρέπονται και δώρα τύπου Σπαντάου που ένα δικό μας ματς το μετατρέψαμε σε ισοπαλία. Τέλος πάντων, η ομάδα έχει δώσει σε ευρωπαϊκό επίπεδο μόλις δύο παιχνίδια, κι αυτά εκτός έδρας. Μακάρι να κάνουμε τις απαραίτητες νίκες που θα μας δώσουν την πρόκριση.

Εικόνα Spiros Legend

Χαμογέλασα με το ΥΓ3 σου,αδερφέ MakTheBet,πραγματικά είσαι άπαιχτος,χίλια μπράβο!Το μόνο που σκέφτηκα είναι κάνα βιντεάκι με στιγμιότυπα,αν υπάρχει,όπως του τελικού με Πάντοβα,διότι,σίγουρα,δεν έχουν όλοι εικόνα και κλίμα του αγώνα,αν δεν τον έχουν δει http://www.novasports.gr/web-tv/on-demand-player/video/28181/olubiakos-p... Απλά,δεν είμαι σίγουρος ότι ανοίγει με όλους τους players από όλες τις συσκευές,υπολογιστές,smartphones,tablets,smart TVs,επειδή τα δικαιώματα του Ερασιτέχνη τα έχει συνήθως η Nova.Με Internet explorer απο Υπολογιστή ή τύπου Explorer που κατεβάζεις στο smartphone από το goole play store,παίζει συνήθως,με τον Firefox στον υπολογιστή ή αυτούς τους players που έχουν τα κινητά κ.λ.π. όχι πάντα.Αυτό από την προσωπική μου εμπειρία βέβαια,ως σημείωση,δεν γνωρίζω περισσότερα,με τόσο διαφορετικές συσκευές που μπορεί να έχει ο καθένας.Χαμός γίνεται.Αυτό μόνο,αν βρίσκεις κάνα link με στιγμιότυπα από αυτά που περιγράφεις στα ομαδικά αθλήματα,αν και συνήθως ό,τι υπάρχει,βρίσκεται στο web tv της Nova,οπότε πάει εκεί πας ενδιαφερόμενος.

Εικόνα MakTheBet

Καλημέρα Σπύρο. Πολύ ενδιαφέρουσα η ιδέα σου. Θα κοιτάω στο μέλλον να ψάχνω αν υπάρχουν βιντεάκια με highlights από αγώνες των τμημάτων του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού και θα παραθέτω τα link μέσω των άρθρων. Ευχαριστώ για την πρόταση αδερφέ.

Εικόνα savvas gridlock

Ένα ευχαριστώ από όλους πιστεύω είναι λίγο, για την πληρέστατη ενημέρωση. Μπράβο φίλε.

Εικόνα MakTheBet

Σ' ευχαριστώ ιδιαιτέρως Σάββα μου. Να' σαι καλά αδερφέ.