Ειδήσεις από τον Ερασιτέχνη μας 16.12 έως 22.12.2015


Tags: -

Γράφει ο MakTheBet
 
Καλησπέρα σε όλους τους σύγγαυρους. Άλλη μια «ερυθρόλευκη» εβδομάδα έφτασε στο τέλος της, με τα ερασιτεχνικά τμήματα του Ολυμπιακού να ολοκληρώνουν σιγά-σιγά τις υποχρεώσεις τους για το 2015.  Τις προηγούμενες ημέρες, λοιπόν, είχαμε σημαντικά νικηφόρα αποτελέσματα εντός και εκτός συνόρων, κατάκτηση τροπαίου  και πολλές ακόμα ειδήσεις.  Θα τα δούμε όλα, όπως πάντα, μέσω αυτής της ενότητας.
 
Μπάσκετ Γυναικών: Μιας και το προηγούμενο Σαββατοκύριακο (12-13 Δεκεμβρίου) ολοκληρώθηκε ο Α’ Γύρος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος της Α1 Μπάσκετ Γυναικών, το τέλος του οποίου βρήκε τον Ολυμπιακό στην κορυφή της βαθμολογίας και μάλιστα ως αήττητο αφού έκανε το απίθανο «9 στα 9», η ομάδα έστρεψε στην προσοχή της στο παιχνίδι της Κυριακής 20 Δεκεμβρίου, όπου ήταν προγραμματισμένο να αντιμετωπισουμε εντός έδρας τον Πρωτέα Βούλας στα πλαίσια της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας.
Πριν το σημαντικό αυτό παιχνίδι, η μπασκετμπολίστρια της ομάδας μας, Μαριρόζα Μπόνη, έκανε δηλώσεις στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr). Ας δούμε τί είπε:
Μαριρόζα Μπόνη: «Θα είναι ένα καλό παιχνίδι. Ο Πρωτέας πάντα παλεύει στα παιχνίδια και θα τους αντιμετωπίσουμε με σοβαρότητα όπως κάνουμε με όλους τους αντιπάλους. Στόχος μας είναι και το Κύπελλο και αυτό το παιχνίδι είναι το εισιτήριο μας για το Final 4 οπότε πρέπει να είμαστε όσο το δυνατό πιο έτοιμες για να κερδίσουμε. Ο πρώτος γύρος μας βρήκε αήττητες κάτι που ήταν μέσα στα σχέδια μας και είμαστε πολύ ευχαριστημένες που το πετύχαμε. Η ομάδα έχει να δώσει και άλλα και στο δεύτερο γύρο θα παρουσιαστούμε καλύτερα. Ο Ολυμπιακός θα είναι η πρώτη φορά που θα περάσει σε φάιναλ φορ Κυπέλλου και είναι σημαντικό για εμάς να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο να μας στηρίξει και να βοηθήσει την ομάδα να πετύχει τη νίκη».
Δηλώσεις όμως έκανε πριν το παιχνίδι και η προπονήτρια της ομάδας, Ελένη Καπογιάννη, η οποία τόνισε τα εξής:
Ελένη Καπογιάννη: «Περιμένω ένα δύσκολο και σκληρό παιχνίδι και δεν θα έχει καμιά σχέση με τον αγώνα του πρωταθλήματος. Πρόκειται για μια νοκ άουτ αναμέτρηση σε μια χρονική περίοδο που ο Πρωτέας παίζει καλά. Η ομάδα μου θα πρέπει να είναι πολύ συγκεντρωμένη, ώστε να περάσουμε στο Final 4 που είναι ένας από τους φετινούς μας στόχους».
Ας αφήσουμε όμως τις δηλώσεις και ας πάμε στα καθαρά αγωνιστικά πεπραγμένα. Ο Ολυμπιακός λοιπόν επικράτησε του Πρωτέα Βούλας με το επιβλητικό 89-47, χωρίς να αφήνει περιθώρια στον αντίπαλό του να αντιδράσει σε κανένα σημείο του παιχνιδιού. Άλλωστε η τελική διαφορά των 42 πόντων το αποδεικνύει.
Ας δούμε όμως αναλυτικά τη διακύμανση του σκορ: Από πολύ νωρίς ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 12-4 για να αυξήσει το προβάδισμά του στην 1η περίοδο μέχρι και τους 15 πόντους (23-8)!, η οποία έκλεισε τελικά με επιμέρους σκορ 24-12.  Με διαδοχικούς πόντους της Μπαλτά στη δεύτερη περίοδο, ο Ολυμπιακός διεύρυνε το προβάδισμά του στους 18 πόντους για να κλείσει τελικά το ημίχρονο με σκορ 44-31.
 
Η εικόνα της αναμέτρησης δεν άλλαξε ούτε και στην υπόλοιπη διάρκειά της, με τις «ερυθρόλευκες» να διατηρούν τον έλεγχο και να φτάνουν τη διαφορά μέχρι και στο +26 στο τρίτο δεκάλεπτο, ενώ η απόσταση στο φινάλε έφτασε στους 42 πόντους με το τελικό 89-47 υπέρ του Θρύλου. Όλες οι αθλήτριές μας πραγματοποίησαν πολύ καλή εμφάνιση με τις Κριστόφερσον (16 πόντοι), Σταμάτη – Μπαλτά (από 13 πόντους)  και Χαλιβέρα – Τζόνσον (από 12 πόντους)  να είναι αυτές που ξεχώρισαν.
Μετά το τέλος του παιχνιδιού, τόσο η προπονήτρια της ομάδας, Ελένη Καπογιάννη, όσο και η αρχηγός μας, Ανθή Μπαλτά, έκαναν δηλώσεις στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr). Ας δούμε τί είπαν:
Ελένη Καπογιάννη:  «Είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί πραγματοποιήσαμε πολύ καλό πρώτο γύρο μόνο με νικηφόρα αποτελέσματα και τώρα προκριθήκαμε στο Final 4 του Κυπέλλου που και αυτό αποτελεί στόχο μας. Θεωρώ ότι κλείνει ιδανικά η χρονιά ενώ αντιμετωπίζουμε και τα μικροπροβλήματα που παρουσιάζονται. Τώρα θα ξεκουραστούμε για να παρουσιαστούμε ακόμα καλύτερα στον β' γύρο. Σε κάθε παιχνίδι θέλουμε τη νίκη, έτσι όπως εξελίχθηκε μέχρι στιγμής το πρωτάθλημα με βάση το πρόγραμμα που είχαμε, θεωρώ ότι πράγματι έχουμε κάνει μια ιδανική πορεία».
Ανθή Μπαλτά: «Μια ωραία χρονιά, τελείωσε, το 2015. Είμαστε πρώτες στο πρωτάθλημα και παίζαμε ένα κρίσιμο παιχνίδι για να προκριθούμε στο Final 4. Είναι σημαντικό για τον Ολυμπιακό ότι προκρίθηκε στην τελική φάση του Κυπέλλου το οποίο αποτελεί έναν από τους στόχους μας. Είμαστε χαρούμενοι, τώρα θα ξεκουραστούμε για να συνεχίσουμε δυνατά μετά τις γιορτές».
Με τη νίκη του αυτή, ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στο Final-4 του Κυπέλλου Ελλάδας, το οποίο θα διεξαχθεί το πενταήμερο 16-20 Μαρτίου 2016.  Θυμίζουμε, ότι οι υπόλοιπες ομάδες που συμμετέχουν στα ημιτελικά του Κυπέλλου είναι οι: Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και Αθηναϊκός, ομάδες τις οποίες έχουμε κερδίσει στο ελληνικό πρωτάθλημα.
Η ομάδα τώρα θα ξεκουραστεί εκμεταλλευόμενη τη διακοπή των αγωνιστικών υποχρεώσεων ελέω εορτών, με την επόμενη αγωνιστική του πρωταθλήματος να είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016, όπου θα αντιμετωπίσουμε τη Νίκη Λευκάδας.
Πάμε τώρα και σε επίπεδο ακαδημιών, ξεκινώντας από τις νεανίδες, οι οποίες αντιμετώπισαν την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου εντός έδρας τον Ίκαρο Καλλιθέας στα πλαίσια της 10ης αγωνιστικής του αντίστοιχου πρωταθλήματος νεανίδων ΕΣΚΑΝΑ. Η ομάδα μας, ηττήθηκε με 29-54 παραμένοντας έτσι προτελευταία στη βαθμολογία όντως μόλις 2 βαθμούς πάνω από την τελευταία Τερψιθέα Γλυφάδας. Η επόμενη αγωνιστική για την ομάδα των νεανίδων είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου, όπου ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει την Τερψιθέα Γλυφάδας, μια ομάδα η οποία μπορεί να μας «βοηθήσει» να επανέλθουμε – επιτέλους – στις νίκες. Μετά και το συγκεκριμένο παιχνίδι, ακολουθεί διακοπή ελέω εορτών με τις επίσημες υποχρεώσεις της ομάδας νεανίδων μπάσκετ του Ολυμπιακού να επανέρχονται μετά την αλλαγή του χρόνου.
Τέλος, όσον αφορά τις κορασίδες μας, αυτές δεν αγωνίστηκαν την περασμένη εβδομάδα καθώς είχαν ρεπό. Πλέον, ακολουθεί διακοπή ελέω εορτών και για αυτό το τμήμα, με τις επίσημες υποχρεώσεις της ομάδας κορασίδων να επανέρχονται μετά την αλλαγή του χρόνου.
 
Βόλεϊ Ανδρών: Ο Ολυμπιακός κλήθηκε να αντιμετωπίσει εντός έδρας την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου την Κραϊόβα, στα πλαίσια του επαναληπτικού του νικηφόρου εκτός έδρας αγώνα της ομάδας μας με 2-3 στη Ρουμανία. Πριν το σημαντικό αυτό παιχνίδι, ο προπονητής του τμήματος Ρομπέρτο Πιάτσα, έκανε δηλώσεις στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr). Aς δούμε τί είπε:
Ρομπέρτο Πιάτσα: «Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι γιατί ο αντίπαλός μας δεν έχει να χάσει κάτι. Βρίσκεται σε καλή κατάσταση παίζει καλό βόλεϊ, πιέζει πολύ στο σερβίς όπως είδαμε και στο πρώτο παιχνίδι στη Ρουμανία. Οι παίκτες μου πρέπει να κάνουν αυτό το βήμα για να συνεχίσουμε την πορεία στη διοργάνωση. Όλοι είναι έτοιμοι να παίξουν το καλύτερο παιχνίδι αλλά πρέπει να το αποδείξουμε στο γήπεδο και όχι στα λόγια ότι είμαστε καλύτερη ομάδα. Ελπίζω ότι οι φίλαθλοι θα είναι στο πλευρό μας γιατί ειδικά αύριο χρειαζόμαστε την υποστήριξή τους περισσότερο από κάθε άλλη φορά τη φετινή σεζόν».
Πάμε όμως στα καθαρά αγωνιστικά, όπου ο Ολυμπιακός επιβεβαίωσε το γεγονός ότι θεωρείτο φαβορί καθώς επικράτησε άνετα της Ρουμανικής Κραϊόβα με 3-0 σετ, διπλασίασε τις νίκες του απέναντι στη συγκεκριμένη ομάδα και προκρίθηκε στους «8» του CEV Cup! Στην προημιτελική φάση του θεσμού, ο Θρύλος θα τεθεί αντιμέτωπος με την ισχυρή Σουγκρούτ από την Ρωσία, η οποία προκρίθηκε με δυο νίκες σε βάρος της της φινλανδικής Τίκεριτ Κοκκόλα. Το πρώτο παιχνίδι θα διεξαχθεί στη Ρωσία μεταξύ 19 και 21 Ιανουαρίου και ο επαναληπτικός στο Ρέντη θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 26 και 28 Ιανουαρίου.
Ας δούμε πώς διαμορφώθηκε αυτό το 3-0 υπέρ του Ολυμπιακού. Αρχικά, κερδίσαμε το 1ο σετ με 25-20, στη συνέχεια το 2ο με 25-15 και τέλος το 3ο με 25-18. Οι Ρουμάνοι προέβαλαν αντιστάσεις μόνο στο πρώτο σετ όταν και προηγήθηκαν με 14-11, αλλά η ομάδα αντέδρασε και από τη στιγμή που πήρε το προβάδισμα για πρώτη φορά στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ (16-15) δεν ξανακοίταξε πίσω της. Από εκείνο το σημείο, ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο τον οποίο διατήρησε σε όλα τα σετ με όπλο την καλή υποδοχή και τα σωστά τελειώματα. Στην πρώτη γραμμή των διακριθέντων πέρασαν οι Φιλίποφ, Έγκλεσκαλνς, Σπίνου και Σουλταντόπουλος.  Ας δούμε όμως τα στατιστικά όλων των παικτών που αγωνίστηκαν στο εν λόγω ματς: Σουλτανόπουλος 7π. (4/6 επ., 1 μπλοκ, 2 άσσοι), Φιλίποφ 2 (1/2, 1 μπλοκ), Έγκλεσκαλνς 19 (16/26, 3 μπλοκ), Τσουκ 12 (11/15, 1 μπλοκ, 50% υπ., 38% άριστες), Όγκουρτσακ 6 (4/11, 1 μπλοκ, 1 άσσος, 58% υπ., 35% αρ.), Σπίνου 10 (8/11, 2 μπλοκ) / Ταμπουρατζής (λ. - 56% υπ., 44% άρ.), Κοκκινάκης (67% υπ., 67% άριστες).
Μετά το τέλος του παιχνιδιού, τόσο ο προπονητής της ομάδας Ρομπέρτο Πιάτσα, όσο και ο  Φράντισεκ Όγκουρτσακ έκαναν δηλώσεις στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr). Ας δούμε τί είπαν:
Ρομπέρτο Πιάτσα: «Είμαι χαρούμενος και από την πρόκριση και από την εμφάνιση των παικτών μου. Είχαμε ενέργεια στο παιχνίδι μας και εμπιστοσύνη στον εαυτό μας. Αποδείξαμε ότι μπορούμε να αντιδράσουμε σε ορισμένες καταστάσεις. Είμαι χαρούμενος επίσης γιατί ο Ντίμα Φιλίποφ αγωνίστηκε σε όλο το παιχνίδι και έπαιξε και καλά, όπως και ορισμένοι ακόμα παίκτες που προέρχονταν από τραυματισμούς. Μου άρεσε επίσης η αντίδραση στο πρώτο σετ και ο τρόπος που ξεπεράσαμε τα προβλήματα από τη στιγμή που μείναμε πίσω στο σκορ. Τώρα εστιάζουμε την προσοχή μας στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ».
Φράντισεκ  Όγκουρτσακ: «Είμαστε έτοιμοι για τα δύσκολα παιχνίδια που θα ακολουθήσουν με την Ρωσική ομάδα στα οποία πρέπει να αγωνιστούμε σε υψηλό επίπεδο. Περιμένουμε αυτές τις δυο συναντήσεις. Σήμερα παίξαμε πολύ καλά και ήμασταν συγκεντρωμένοι. Ξέραμε ότι θα μας πιέσει ο αντίπαλος στο σερβίς που είχε καλή εκκίνηση στο παιχνίδι. Ωστόσο αντιδράσαμε και από τη στιγμή που πήραμε τον έλεγχο δεν αντιμετωπίσαμε κάποιο πρόβλημα».
Τα highlights της αναμέτρησης με την Κραϊόβα μπορείτε να τα δείτε εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=aFY1UBmR7LE
Μετά την πρόκριση στους «8» του Cev Cup κόντρα στην Ρουμάνικη Κραϊόβα, το πρόγραμμα για την ομάδα βόλεϊ ανδρών του Ολυμπιακού, περιελάμβανε «στροφή» στο εγχώριο πρωτάθλημα. Η ομάδα μας αντιμετωπισε το Σάββατο τον ΠΑΟΚ στο κλειστό της Πυλαίας στα πλαίσια της 10ης αγωνιστικής του ελληνικού πρωταθλήματος. Πριν το σημαντικό αυτό παιχνίδι, ο προπονητής της ομάδας μας Ρομπέρτο Πιάτσα έκανε δηλώσεις στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού. Ας δούμε τί είπε:
Ρομπέρτο Πιάτσα:  «Η ομάδα είναι σε καλή κατάσταση τόσο σε αγωνιστικό όσο και ψυχολογικό επίπεδο. Τα παιδιά ξέρουν ακριβώς ότι τους περιμένει ένα δύσκολο παιχνίδι. Και ο ΠΑΟΚ είναι σε καλή κατάσταση, είδα τα τρία τελευταία τους παιχνίδια με τον νέο προπονητή και η ομάδα τους έχει αλλάξει πολύ στον τρόπο που αγωνίζεται στο γήπεδο. Προέρχεται από τη νίκη κόντρα στην Νόλικο και περιμένω ότι θα γίνει ένα καλό παιχνίδι.  Περιμένω να παίξουμε στο δικό μας υψηλό επίπεδο και εφόσον συμβεί αυτό θα έρθει και το επιθυμητό για εμάς αποτέλεσμα που δεν είναι άλλο από τη νίκη».
Στα αγωνιστικά, ο Ολυμπιακός επικράτησε πιο δύσκολα απ’όσο δείχνει το τελικό 1-3, καθώς στο κλειστό της Πυλαίας πραγματοποιήθηκε ένα εξαιρετικό παιχνίδι με βόλεϊ υψηλού επιπέδου και από τις δύο ομάδες. Ο Ολυμπιακός αποδείχθηκε πιο σταθερός στην αποδοσή του και επικράτησε τελικά του αξιόμαχου ΠΑΟΚ, ο οποίος μάλιστα είχε προηγηθεί και με 1-0 σετ. «Κλειδί» του αγώνα αποδείχθηκε η παρουσία του Μενέλαου Κοκκινάκη, στην οποία στάθηκε και ο προπονητής Ρομπέρτο Πιάτσα στις δηλώσεις του, αφού ο υπαρχηγός του Θρύλου έδωσε τρομερή ώθηση στην ομάδα με την παρουσία του και συνέβαλε τα μέγιστα στην επίτευξη της νίκης αφού από τη στιγμή που αγωνίστηκε βελτιώθηκε σε μεγάλο βαθμό η υποδοχή μας.
Ας δούμε όμως πώς διαμορφώθηκε αυτό το υπέρ του Ολυμπιακού αποτέλεσμα. Αρχικά, χάσαμε το 1ο σετ με 25-21, ενώ στη συνέχεια κερδίσαμε τα τρία επόμενα, το 2ο με  12-25, το 3ο με 22-25 και το 4ο επίσης με το ίδιο σκορ (22-25).  Εκτός του Κοκκινάκη, τεράστια εμφάνιση πραγματοποίησαν επίσης οι Έγκλσκαλνς (20 πόντοι) και Όγκουρτσακ (16 πόντοι). Ας δούμε όμως αναλυτικά τα στατιστικά όλων των παικτών που αγωνίστηκαν στο εν λόγω παιχνίδι:  Σουλτανόπουλος 5 (2/3 επ. 3 μπλοκ), Φιλίποφ 4 (2/2 επ., 2 μπλοκ), Έγκλεσκαλνς 20 (16/35 επ., 3 άσσοι, 1 μπλοκ) Τσουκ 8 (7/18 επ., 1 μπλοκ, 18% υπ.), Όγκουρτσακ 16 (12/21 επ., 2 άσσοι, 2 μπλοκ, 40% υπ.), Σπίνου 6 (5/7 επ., 1 μπλοκ), Ταμπουρατζής -λ (40% υπ.)/ Κοκκινάκης 4 (3/6 επ., 1 μπλοκ, 100% υπ.), Παπαδόπουλος 9 (6/8 επ., 3 μπλοκ)
Μετά το τέλος του παιχνιδιού, τόσο ο προπονητής της ομάδας Ρομπέρτο Πιάτσα, όσο και ο υπαρχηγός μας Μενέλαος Κοκκινάκης,  έκαναν δηλώσεις στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr) τις οποίες αξίζει να διαβάσουμε. Ας δούμε τί είπαν:
Ρομπέρτο Πιάτσα: «Η ομάδα μπήκε στον αγώνα μετά το 16-6. Δεν αλλάξαμε κάτι μετά το πρώτο σετ απλά ξεκινήσαμε να παίζουμε. Σταματήσαμε να σκεφτόμαστε τον αντίπαλο και κοιτάξαμε το δικό μας παιχνίδι. Δεν με ενδιαφέρει τώρα τι θα γίνει στα επόμενα ματς. Εμένα με νοιάζει να τσεκάρω την ομάδα μου κάθε μέρα και να βελτιωνόμαστε συνέχεια μέσα από κάθε προπόνηση. Σήμερα ήταν πολύ σημαντική η παρουσία του Κοκκινάκη γιατί μπήκε στο γήπεδο την στιγμή που χρειαζόμασταν κάτι ξεχωριστό και αυτό μας το έδωσε. Επίσης είμαι χαρούμενος για τον Φιλίποφ γιατί πραγματοποίησε και αυτός πολύ καλή εμφάνιση παρά το πρόβλημα που τον ταλαιπώρησε το προηγούμενο διάστημα με την μέση του».
Μενέλαος Κοκκινάκης: «Έχω πει και άλλες φορές ότι για αυτό είμαι στον Ολυμπιακό, για να βοηθάω. Σήμερα καταφέραμε να γυρίσουμε το παιχνίδι μετά το πρώτο σετ, δείξαμε μεγάλη δύναμη και ποιοι είμαστε. Πήραμε μια δύσκολη νίκη αλλά κοιτάμε μπροστά και συνεχίζουμε γιατί έχουμε δύσκολους αγώνες. Δεν λέμε μεγάλα λόγια. Θέλαμε να κερδίσουμε, ήμασταν καλύτεροι και τα καταφέραμε. Είναι σημαντική νίκη και ανεβάζει την ψυχολογία μας ενόψει της συνέχειας».
Τα highlights της αναμέτρησης με τον ΠΑΟΚ μπορείτε να τα δείτε εδώ.
 
Μετά την εκτός έδρας επικράτηση με 3-1 σετ σε βάρος του ΠΑΟΚ, οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας βόλεϊ Ανδρών του Ολυμπιακού, συνεχίζονται σήμερα, όπου οι Πειραιώτες υποδέχονται την Κηφισιά στο Κλειστό του Ρέντη στα πλαίσια της 11ης αγωνιστικής του ελληνικού πρωταθλήματος με την οποία ολοκληρώνεται ο α' γύρος. Η ομάδα μας, η οποία οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος, απέχει τρεις βαθμούς από την δεύτερη της κατάταξης Κηφισιά (ισοβαθμεί με τον Φοίνικα Σύρου) και θέλει να κλείσει με τον καλύτερο τρόπο το 2015.
Πριν το σημαντικό αυτό παιχνίδι, ο κεντρικός του Ολυμπιακού Αντρέϊ Σπίνου δήλωσε στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr) τα εξής:
Αντρέϊ Σπίνου: «Μετά τη νίκη στην Πυλαία, θέλουμε ένα ακόμα θετικό αποτέλεσμα σε ένα δύσκολο ματς, για να κλείσουμε τον πρώτο γύρο στην κορυφή της βαθμολογίας. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι γιατί είναι η Κηφισιά είναι δυνατός αντίπαλος όπως φαίνεται από τη βαθμολογική της θέση. Στόχος μας είναι μια ακόμα καλή εμφάνιση για να ξεκουραστούμε απερίσπαστοι και να γεμίσουμε τις μπαταρίες προκειμένου να είμαστε έτοιμοι στην επανέναρξη των υποχρεώσεών μας».
Πάμε τώρα και σε επίπεδο ακαδημιών, ξεκινώντας από τους έφηβους, οι οποίοι την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου αγωνίστηκαν εκτός έδρας απέναντι στον ΓΣ Πετρούπολης στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής του Β’ Γύρου του αντίστοιχου πρωταθλήματος ΕΣΠΕΔΑ. Η ομάδα του Κυριάκου Καμπερίδη επικράτησε άνετα με 0-3 σετ. Οι παίκτες που αγωνίστηκαν στο εν λόγω ματς ήταν οι: Μελιγγιώτης, Ζωγραφάκης Δημήτρης, Μπαρμπούνης Σπύρος, Μαγγανάς Πέτρος, Μαζωνάκης Αλέξανδρος, Μπεζάνι Τζούλιο, Θεοδώρου, Μελιάδης Γρηγόρης και Συναδινός Σωτήρης. Η ομάδα μας προκρίθηκε στην τελική φάση του πρωταθλήματος ΕΣΠΕΔΑ Εφήβων, η οποία θα διεξαχθεί μετά την αλλαγή του χρόνου. Τέλος, περνάμε στους παίδες, οι οποίοι αγωνίστηκαν το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου εκτός έδρας απέναντι στον Ακάδημο Αργυρούπολης στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής του Β’ Γύρου του αντίστοιχου πρωταθλήματος ΕΣΠΕΔΑ. ομάδα του Κυριάκου Καμπερίδη επικράτησε άνετα με 0-3 σετ. Οι παίκτες που αγωνίστηκαν στο εν λόγω ματς ήταν οι: Μελιγγιώτης, Ζωγραφάκης Δημήτρης, Μπαρμπούνης Σπύρος, Μαγγανάς Πέτρος, Μαζωνάκης Αλέξανδρος, Μπεζάνι Τζούλιο, Θεοδώρου, Μελιάδης Γρηγόρης, Συναδινός Σωτήρης και Στράτος Απόστολος. Η ομάδα μας προκρίθηκε στην τελική φάση του πρωταθλήματος ΕΣΠΕΔΑ Παίδων, η οποία θα διεξαχθεί μετά την αλλαγή του χρόνου.
 
Βόλεϊ Γυναικών: Την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου, η ομάδα βόλει γυναικών του Ολυμπιακού αναχώρησε με προορισμό τη Βουδαπέστη προκειμένου να αντιμετωπίσει μια μέρα αργότερα τη Βάσας για τον επαναληπτικό του νικηφόρου 3-0 του Ολυμπιακού στα πλαίσια των «32» του Challenge Cup.
Πριν το σημαντικό αυτό παιχνίδι, ο προπονητής της ομάδας Μπράνκο Κοβάτσεβιτς δήλωσε στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr) τα εξής:
Μπράνκο Κοβάτσεβιτς: «Σίγουρα έχουμε αποκτήσει σημαντικό πλεονέκτημα μετά τη νίκη στο πρώτο ματς η οποία μπορεί να ήρθε εύκολα, αλλά αυτό συνέβη χάρη στην πολύ καλή μας απόδοση. Όπως είχα πει και την προηγούμενη εβδομάδα, η Βάσας δεν είναι κακή ομάδα και πρέπει να παρουσιαστούμε σοβαροί για να εξασφαλίσουμε το εισιτήριο για την επόμενη φάση».
Πάμε τώρα και στα καθαρά αγωνιστικά, όπου ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-1 σετ της Βάσας στην Ουγγαρία και με δυο νίκες σε ισάριθμα ματς εξασφάλισε την πρόκριση στις «16» καλύτερες ομάδες του Challenge Cup.
Στην επόμενη φάση ο Θρύλος θα αντιμετωπίσει την C.S.M. Βουκουρεστίου, με το πρώτο παιχνίδι να διεξάγεται στο Ρέντη μεταξύ 19-20 Ιανουαρίου και o επαναληπτικός μετά από μια εβδομάδα στην Ρουμανία μεταξύ 26-28 Ιανουαρίου.
Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε –ακόμα μια- εξαιρετική εμφάνιση καθώς με εξαίρεση το 1ο σετ, το οποίο και έχασε, έδειξε χαρακτήρα και πήρε τα τρία επόμενα με χαρακτηριστική ευκολία καθώς ο αντίπαλος δεν κατάφερε σε κανένα σετ να ξεπεράσει τους 17 πόντους(!).
Ας δούμε όμως αναλυτικά τον τρόπο με τον οποίο διαμορφώθηκε αυτό το υπέρ του Ολυμπιακού αποτέλεσμα. Αρχικά, χάσαμε το 1ο σετ με 25-22, ενώ στη συνέχεια πήραμε το 2ο σετ με 16-25, το 3ο με 17-25 και το 4ο με 13-25. Το παιχνίδι διήρκησε συνολικά 1 ώρα και 38 λεπτά.
Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν οι Μαλασάϊ (17 πόντοι), Γιώτα (12 πόντοι) και Λαμπρούση (9 πόντοι) ενώ ερχόμενες απο τον πάγκο πολύτιμες λύσεις έδωσαν και οι Κωνσταντίνου (5 πόντοι) - Βλαχάκη (6 πόντοι).
Ας δούμε όμως αναλυτικά τα στατιστικά όλων των αθλητριών που αγωνίστηκαν στο εν λόγω ματς: Γιώτα 12 (6/8 επ., 4 άσσοι, 2μπλοκ), Λαζάρεβιτς 7 (6/18 επ., 1 άσσος, 50% υπ.), Μαλασάϊ 17 (14/28 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ, 36% υπ.) , Λαμπρούση 9 (7/11 επ., 2 μπλοκ), Χριστοδούλου 4 (1 άσος, 3 μπλοκ), Τσβετάνοβα 12 (9/36 επ., 3 άσσοι), Κοκκινάκη -λ (20% υπ.)/  Κονόμι -λ (55% υπ.), Κωνσταντίνου 5 (3/4 επ. 2 μπλοκ), Βλαχάκη 6 (6/8 επ., 25% υπ.),Τέζα 1 (1/ 2 επ.), Εμμανουηλίδου 1 (1/1 επ., 1 άσσος)
Μετά το τέλος του παιχνιδιού, ο προπονητής της ομάδας Μπράνκο Κοβάτσεβιτς δήλωσε στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr) τα εξής:
Μπράνκο Κοβάτσεβιτς: «Περιμέναμε αυτή την πρόκριση, η οποία δεν ήρθε τόσο εύκολα όσο φαίνεται. Στο πρώτο σετ δεν αρχίσαμε ιδανικά αλλά στη συνέχεια ξεκινήσαμε να παίζουμε και να βελτιωνόμαστε. Η Βάσας πραγματοποίησε καλύτερη εμφάνιση στην έδρα της από ότι στο Ρέντη. Το αποτέλεσμα για μας είναι καλό όπως και η πρόκριση στον επόμενο γύρο. Τώρα θα έχουμε το χρόνο να μελετήσουμε τον επόμενο αντίπαλό μας, και να σχηματίσουμε καλύτερη άποψη  για αυτόν αν και έχω μια εικόνα για ορισμένες παίκτριες από το ρόστερ της ομάδας του Βουκουρεστίου. Ελπίζω ότι κόντρα και σε αυτόν τον αντίπαλο, θα παίξουμε καλά παιχνίδια και πιστεύω ότι μπορούμε να προκριθούμε στον επόμενο γύρο».
 Μετά την πρόκριση του Ολυμπιακού στους «16» του Challenge Cup γυναικών, η ομάδα έκανε «στροφή» στις εγχώριες διοργανώσεις, καθώς την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου ήταν προγραμματισμένο να αντιμετωπίσει την ΑΕΚ στο κλειστό της Νέας Φιλαδέλφειας στα πλαίσια της 10ης αγωνιστικής του ελληνικού πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών. Πριν το σημαντικό αυτό παιχνίδι, η ακραία του Ολυμπιακού, Μανωλίνα Κωνσταντίνου με δηλώσεις της στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr) τόνισε τα εξής:
Μανωλίνα Κωνσταντίνου: «Τα ευρωπαϊκά παιχνίδια, μας βοηθάνε προκειμένου να διατηρούμε την φόρμα μας, αφού αντιμετωπίζουμε ομάδες που βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο. Κόντρα στην ΑΕΚ θέλουμε να διευρύνουμε το σερί των νικών για να διατηρήσουμε το βαθμολογικό και ψυχολογικό αβαντάζ ενόψει και της αναμέτρησης με τον Άρη που ακολουθεί. Και εκεί θέλουμε να επικρατήσουμε για να κλείσουμε μόνο με νίκες τη χρονιά. Από τη στιγμή που θα αγωνιστούμε όπως ξέρουμε δεν έχουμε να φοβηθούμε απολύτως τίποτα».
Πάμε όμως τώρα στα καθαρά αγωνιστικά πεπραγμένα, όπου ο Ολυμπιακός επικράτησε της ΑΕΚ εύκολα με 1-3 σετ, διευρύνοντας το απίστευτο σερί των 10 συνεχόμενων νικών στο πρωτάθλημα το οποίο τον διατηρεί φυσικά στην κορυφή της βαθμολογίας ως πρώτο και αήττητο. Ας δούμε πώς διαμορφώθηκε αυτό το υπέρ του Ολυμπιακού αποτέλεσμα. Αρχικά, πήραμε το 1ο σετ με 17-25, στη συνέχεια το 2ο με 9-25(!), έπειτα χάσαμε το 3ο σετ με 25-21, ενώ τέλος κερδίσαμε το 4ο και τελευταίο σετ με 22-25.
Μεγαλη εμφάνιση πραγματοποίησαν οι ξένες Λαζάρεβιτς (19 πόντοι) και Τσβετάνοβα (15 πόντοι) αλλά και η Κωνσταντίνου (14 πόντοι). Ας δούμε όμως αναλυτικά τα στατιστικα όλων των αθλητριών που αγωνίστηκαν στο εν λόγω παιχνίδι: Γιώτα 8 (3/7 επ., 2 άσσοι, 3 μπλοκ), Κωνσταντίνου 14 (10/23 επ., 3 άσσοι, 1 μπλοκ, 52% υπ.-33% αρ.), Λαζάρεβιτς 19 (15/33 επ., 2 άσσοι, 2 μπλοκ, 50% υπ.-33% αρ.), Λαμπρούση 13 (8/14 επ., 5 μπλοκ), Χριστουδούλου 3 (1/7 επ., 1 μπλοκ), Τσβετάνοβα 15 (13/34 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ), Κονόμι -λ (45% υπ.-40% αρ.)/ Τέζα, Εμμανουηλίδου (συμμετοχή).
Μετά το τέλος του παιχνιδιού, ο προπονητής της ομάδας Μπράνκο Κοβάτσεβιτς έκανε δηλώσεις στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr). Ας δούμε τί είπε:
Μπράνκο Κοβάτσεβιτς: «Δεν παίξαμε πολύ καλά σήμερα, ούτε στα δυο πρώτα σετ που πήραμε στην αρχή. Από τη μια το περίμενα αυτό ύστερα από πολλά παιχνίδια και τα συνεχόμενα ταξίδια. Περιμέναμε αυτή την εμφάνιση αλλά είναι σημαντικοί οι τρεις βαθμοί και αυτούς κρατάμε. Θα χρειαστεί να παίξουμε λίγο καλύτερα κόντρα στον Άρη την Τετάρτη».
Η τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος πριν τη διακοπή ελέω εορτών είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου, όπου θα αντιμετωπίσουμε εντός έδρας τον ΆΡΗ Θεσσαλονίκης.
Πάμε τώρα και σε επίπεδο ακαδημιών για να δούμε τα αποτελέσματα των τμημάτων υποδομής μας στα αντιστοιχα πρωταθλήματα ΕΣΠΕΔΑ. Ξεκινάμε με τις Νεανίδες, οι οποίες την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου αντιμετώπισαν εντός έδρας τον ΔΑΣ Δραπετσώνας στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής της τελικής φάσης του αντίστοιχου πρωταθλήματος. Η ομάδα του Σπύρου Καραντίτη επικράτησε με 3-1 σετ. Οι παίκτριες που αγωνίστηκαν ήταν οι: Αδαμοπούλου Χριστίνα, Βασιλοπούλου Δήμητρα, Γιώτα Αφροδίτη, Γκόλφη Άννα, Ζουμίδη Φρειδερίκη, Καίσαρη Πολυξένη, Λιόλιου Γεωργία, Κοχιαδάκη Ανδρονίκη, Μιλεντίγιεβιτς Έλενα, Μπακιρτζόγλου Μαριλία, Πάντου Κατερίνα και Τσαλικούση Μαρία. Το πρόγραμμα των επόμενων αγωνιστικών όσον αφορά την τελική φάση του πρωταθλήματος ΕΣΠΕΔΑ Νεανίδων δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη επισήμως.
Πάμε τώρα στις Κορασίδες Α’, οι οποίες αντιμετώπισαν το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου εντός έδρας τον ΔΑΣ Δραπετσώνας στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής του α’ γύρου της τελικής φάσης του πρωταθλήματος Κορασίδων Α’ ΕΣΠΕΔΑ. Η ομάδα του Σπύρου Σαραντίτη επικράτησε με 3-0 σετ. Οι παίκτριες που αγωνίστηκαν στο εν λόγων παιχνίδι ήταν οι: Αδαμοπούλου Χριστίνα, Βασιλοπούλου Δήμητρα, Γιώτα Αφροδίτη, Γκόλφη Άννα, Γλύκα Αγγελική, Ζουμίδη Φρειδερίκη, Καίσαρη Πολυξένη, Λιόλιου Γεωργία, Κοχιαδάκη Ανδρονίκη, Μιλεντίγιεβιτς Έλενα, Μπακιρτζόγλου Μαριλία και Πάντου Κατερίνα. Πλεόν ακολουθεί διακοπή, με την επομενη αγωνιστική για το πρωτάθλημα Κορασίδων Α’ να είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016 όπου θα αντιμετωπίσουμε εκτός έδρας τον ΓΣ Ηλιούπολης.
Συνεχίζουμε με τις Κορασίδες Β’, οι οποίες  αντιμετώπισαν το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου εντός έδρας τον ΑΠΣ Αμιλλα στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής του β’ του πρωταθλήματος Κορασίδων Β’ ΕΣΠΕΔΑ. Η ομάδα του Σπύρου Κυριακάκη επικράτησε με 3-2 σετ. Οι παίκτριες που αγωνίστηκαν στο εν λογω παιχνίδι ήταν οι: Αποστολάτου Ελένη, Δήμιζα Πόπη, Ζγούρη Μαρία, Καρακώστα Αλεξάνδρα, Κορέλη Φιλίππα, Κουτρούλη Ξένια, Κυπραίου Μιχαέλα, Μακαρίδη Κατερίνα, Τύρου Μαρία,Φιρλιγκού Γιώτα και Χαρμπή Κατερίνα.
Περνάμε στις Κορασίδες Γ’, οι οποίες αντιμετώπισαν την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου εντός έδρας τον ΑΠΣ Αλίμου στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής του β’ γύρου του αντίστοιχου πρωταθλήματος Κορασίδων Γ’ ΕΣΠΕΔΑ. Η ομάδα του Αντώνη Τσακιρόπουλου ηττήθηκε με 1-3 σετ. Οι παίκτριες που αγωνίστηκαν ήταν οι: Γκιόκα Ελένη, Δημητροπούλου Νεφέλη, Δήλερη Δήμητρα, Κεράτσα Πανωρέα, Λιάκου Βασιλική, Μαλατρά Δήμητρα, Μπίτα Αλεξία, Παπαντωνοπούλου Αγγελική, Στύλιου Όλγα και Τζιωβαρίδου Νεφέλη.
Τέλος, πάμε στις Κορασίδες Δ’, οι οποίες αντιμετώπισαν το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου εκτός έδρας τον ΑΓΟΓ Ευρυάλη στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής του β’ γύρου του αντίστοιχου πρωταθλήματος Κορασίδων Δ’ ΕΣΠΕΔΑ. Η ομάδα του Κυριάκου Καμπερίδη επικράτησε με 1-3 σετ. Οι παίκτριες που αγωνίστηκαν στο εν λόγω παιχνίδι ήταν οι: Θεοδώρου Σοφία, Μυλωνά Ανδρομάχη, Στύλιου ΝικολίναΤαμπακίδη Δανάη, Τσαλικούση Θεώνη, Τσιρογιάννη Ιωάννα, Χριστοπούλου Ζωή και Ψαρράκη Αφροδίτη.
 
Πόλο Γυναικών: Την περασμένη εβδομάδα το τμήμα πόλο γυναικών του Ολυμπιακού δεν έδωσε κάποιον αγώνα και δεν προβλέπεται να δώσει ούτε στο άμεσο μέλλον αφού υπάρχει διακοπή λόγω υποχρεώσεων της ελληνικής εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης γυναικών. Η επόμενη αγωνιστική του ελληνικού πρωταθλήματος είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016, όπου θα αντιμετωπίσουμε τον Εθνικό. Θα πούμε για ακόμα μια φορά ότι Κύπελλο Ελλάδας στο άθλημα του πόλο γυναικών δεν υφίσταται, ενώ τέλος, να θυμίσουμε ότι σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ο Ολυμπιακός όσον αφορά τη LEN Euroleague έχει κληρωθεί να είναι στον ίδιο όμιλο με τις: Πάντοβα (Ιταλία), Βουλιαγμένη (Ελλάδα), Όττερ (Αγγλία) και Πορτουένσε (Πορτογαλία).
Σε επίπεδο ακαδημιών, τα πρωταθλήματα υποδομών ξεκινούν μετά την αλλαγή του χρόνου. Τις ημερομηνίες διεξαγωγής των αγώνων μπορείτε να τις βρείτε σε παλαιότερο άρθρο της παρούσης ενότητας του Ερασιτέχνη. Σε άλλα νέα, οι προπονήσεις σε όλα τα προαγωνιστικά τμήματα συνεχίζονται κανονικά με το τμήμα εγγραφών να παραμένει ανοικτό.
Τέλος, θα αναφέρουμε και μια εξωαγωνιστική είδηση η οποία τιμάει ιδιαιτέρως το συγκεκριμένο τμήμα. Συγκεκριμένα, το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου, το σάιτ REDACTION διοργάνωσε μια ειδική εκδήλωση κατά τη διάρκεια της οποίας παρέδωσε μια τιμητική πλακέτα στην Ειδική Γραμματέα του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, Κα Χριστίνα Τσιλιγκίρη η οποία αναφερόταν στην κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ. Το παρόν στη συνγκεκριμένη εκδήλωση έδωσαν ακόμα η manager του τμήματος Κα Αλεξάνδρα Καλογερά, καθώς επίσης και οι πολίστριες, Βάσω Πλευρίτου, Νικόλ Ελευθεριάδου, Σήλια Λογοθέτη και Ιωάννα Σταματοπούλου. Ήταν μια πολύ όμορφη κίνηση εκ μέρους των ανθρώπων του συγκεκριμένου σάιτ και τους συγχαίρουμε γι’ αυτό.
 
Πόλο Ανδρών:  Την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου, το τμήμα πόλο ανδρών του Ολυμπιακού αντιμετώπισε την Μπαρτσελονέτα στην Βαρκελώνη στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής του Champions League. Μετά από ένα παιχνίδι με συγκλονιστικό ρυθμό, ο Ολυμπιακός κατάφερε να αναδειχθεί ισόπαλος με την ισπανική ομάδα με σκορ 7-7 χάρη στο γκολ του Γιώργου Ντόσκα 3 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε και ενώ είχε βρεθεί να χάνει με 7-4 τρια λεπτά πριν τη λήξη(!). Οι «ερυθρόλευκοι» παρέμειναν έτσι αήττητοι τον Α' όμιλο, έχοντας δώσει τέσσερα ματς τα τρια εκ των οποίων εκτός έδρας. Ο Ολυμπιακός μετά τις διαδοχικές εκτός έδρας ισοπαλίες με Έγκερ, Σπαντάου τη σπουδαία νίκη στο Παπαστράτειο κόντρα στην Πριμόριε Ριέκα και την ισοπαλία με τη Μπαρτσελονέτα, μετράει 6 βαθμούς και μείωσε στο ελάχιστο τη διαφορά από την κορυφή.
Ας δούμε όμως αναλυτικά τη διακύμανση του σκορ:
1ο οκτάλεπτο: 0-1 Μουρίκης (π/π, 1:16), 1-1 Ράσοβιτς (π/π, 0:01)
2ο οκτάλεπτο: 2-1 Ράσοβιτς (περιφέρεια, 7:34), 2-2 Μυλωνάκης (περιφέρεια, 1:37), 3-2 Φαμέρα (π/π, 1:02),
3ο οκτάλεπτο: 3-3 Γούνας (πέναλτι, 7:06), 4-3 Σ. Ράσοβιτς (φουνταριστός, 6:04), 5-3 Εσπανιόλ (περιφέρεια, 2:22), 5-4 Μυλωνάκης (π/π, 1:49), 6-4 Β. Ράσοβιτς (0:03)
4ο οκτάλεπτο: 7-4 Μουναρίθ (3:59), 7-5 Γούνας (π/π., 3:22), 7-6 Μάλιαρακ (π/π, 1:38), 7-7 Ντόσκας (περιφέρεια, 0:03)
Μετά το τέλος του παιχνιδιού, τόσο ο προπονητής του Ολυμπιακού Θοδωρής Βλάχος όσο και ο Γιώργος Ντόσκας, ο οποίος πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης τρία δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του ματς, έκαναν δηλώσεις στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr). Ας δούμε τί είπαν:
Θοδωρής Βλάχος: «Δεν χάσαμε σε μια έδρα που τα τελευταία τρία χρόνια έχει κερδίσει μόνο η Προ Ρέκο και εμείς μόνο μια φορά. Θα θέλαμε πάρα πολύ να έχουμε κερδίσει το παιχνίδι αλλά σήμερα δεν το αξίζαμε γιατί δεν ήμασταν καλοί κυρίως επιθετικά. Χωρίς φαντασία και χωρίς πειθαρχία στις επιλογές. Ο εγωισμός όμως που έχουν αυτοί οι παίκτες και αυτή η ομάδα ήταν αρκετός στα τελευταία λεπτά για να κάνουν μια μεγάλη αντεπίθεση ώστε να μην φύγουμε από εδώ με άδεια χέρια. Βλέπουμε ότι ο όμιλος μας είναι αμφίρροπος με αποτελέσματα που δεν μπορείς να προδικάσεις. Ο δρόμος μας είναι να κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια στην έδρα μας και στο τέλος να δούμε που μπορούμε να φτάσουμε. Αν εξετάσουμε τα τέσσερα παιχνίδια που έχουμε παίξει από τα 4 τα 3 εκτός έδρας και αν πούμε ότι στην έδρα μας θα διεκδικήσουμε τις νίκες, είμαστε καλά τώρα και παραμένουμε σε τροχιά πρόκρισης. Κάθε παιχνίδι θέλει τη δική του προσέγγιση. Οι ομάδες είναι ισοδύναμες και παίζει ρόλο σε τι μέρα θα βρεθείς».
 
Γιώργος Ντόσκας: «Το ότι καταφέραμε και γυρίσαμε ένα παιχνίδι μέσα στην Ισπανία απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα είναι κάτι που πρέπει να κρατήσουμε. Προσωπικά θεωρώ ότι δεν ήμασταν καλοί στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα μέχρι να βρεθούμε με την πλάτη στον τοίχο. Άλλαξε η ψυχολογία μας στα τελευταία λεπτά και καταφέραμε και ισοφαρίσαμε στο τέλος το παιχνίδι. Στην τελευταία φάση έκανα ένα σουτ και μπήκε, το σημαντικό είναι ότι δεν χάσαμε και πήραμε την ισοπαλία σε μια έδρα που δεν θα περάσουν άλλες ομάδες. Είναι στο χέρι μας η πρόκριση και μέσα από τον Πειραιά δεν πρέπει να περάσει καμία ομάδα. Είμαστε υποχρεωμένοι να κερδίσουμε. Η ομάδα είναι φτιαγμένη για να πάει στο Final 6.  Δεν πρόκειται να χαριστούμε σε κανέναν μέσα στην έδρα μας».
Η βαθμολογία μετά και την ισοπαλία μας με τη Μπαρτσελονέτα έχει διαμορφωθεί ως εξής:
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Τέρματα
1 Πριμόριε Ριέκα 7 4 32-32 
2 Μπαρτσελονέτα 7 36-30 
3 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 6 33-30 
4 Έγκερ 3 21-21 
5 Σπαντάου 3 36-38 
6 Γιαντράν 1 28-35
         
ΟΛΟΚΛΗΡΟ τον αγώνα του Ολυμπιακού με την Μπαρτσελονέτα, μπορείτε να τον δείτε εδώ.
 
Την επόμενη αγωνιστική του Champions League, ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει εντός έδρας την τελευταία Γιαντράν, με τη νίκη φυσικά να αποτελεί τον πρώτο στόχο. Τέλος, να αναφέρουμε ότι την περασμένη εβδομάδα έγινε –επιτέλους- η κλήρωση για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, με τον Ολυμπιακό να κληρώνεται με το Παλαιό Φάληρο. Τα υπόλοιπα ζευγάρια είναι τα εξής: Βουλιαγμένη – Γλυφάδα, Υδραϊκός – Παναθηναϊκός και Εθνικός – ΠΑΟΚ. Οι αγώνες θα διεξαχθούν την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016 και οι νικητές θα προκριθούν στο Final 4 της διοργάνωσης η οποία φέτος θα διεξαχθεί στο διάστημα 4-5 Μαρτίου 2016.
Τέλος, περνάμε και στα νέα των ακαδημιών μας, καθώς τα τμήματα Εφήβων, Παίδων και Μίνι – Παίδων συμμετείχαν το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε σε σημαντικά τουρνουά. Η ομάδα των Παίδων, υπό τις οδηγίες του προπονητή Νίκου Δεληγιάννη συμμετείχε σε Τουρνουά που διοργανώθηκε στη Χίο και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο πραγματοποιώντας μια σειρά από καλές εμφανίσεις. Η αποστολή των Παίδων αποτελείτο από τους: Κωσταντόπουλος, Κούρκοκ, Αλευρόπουλος, Σοφός, Χαλιβόπουλος, Κίτσος, Μακαντάνης, Π. Λαδάς, Νικολάου, Γούρας (αρχηγός), Παπαζαφειρόπουλος, Λάδάς, Κυρίτσης, Μερτινός, Βούλγαρης, Χριστοφοράτος, Κρητικός. Τα δε τμήματα Εφήβων και Μίνι Παίδων έλαβαν μέρος στην πρώτη ημερίδα του εσωτερικού τουρνουά υδατοσφαίρισης που διοργάνωσαν οι ακαδημίες του Ναυτικού Ομίλου Πατρών, στο Εθνικό Κολυμβητήριο «Ολυμπ. Αντώνης Πεπανός» στην Πάτρα. Οι Έφηβοι τερμάτισαν στην 2η θέση κατακτώντας το αργυρό μετάλλιο και οι Μίνι Παίδες κατέλαβαν την 5η θέση.
 
Κολύμβηση: Την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου, τρεις κολυμβητές του Ολυμπιακού αναχώρησαν με προορισμό την Ιταλία προκειμένου να λάβουν μέρος στο ανοιχτό πρωτάθλημα κολύμβησης που διεξήχθη στην πόλη Ριτσιόνε. Ο λόγος για τους Απόστολο Χρήστου (50μ ύπτιο, 100μ ύπτιο, 200μ ύπτιο, 100μ ελεύθερο), Στέφανο Δημητριάδη (50μ πεταλούδα, 100μ πεταλούδα, 200μ πεταλούδα) και Ρωμανό Αλυφαντή (100μ πρόσθιο, 100μ πεταλούδα, 100μ ελεύθερο, 200 μ. ατομική), οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να συνεχίσουν σε υψηλό ρυθμό την προετοιμασία τους για την αγωνιστική σεζόν 2015-16.
Στο μεταξύ, οι δύο αθλητές του τμήματος κολύμβησης του Ολυμπιακού, ο Ισίδωρος Παγιαύλας και η Γεωργία Χατζηγεωργίου (ανήκουν στην κατηγορία Masters!)  οι οποίοι πραγματοποιούν κοινή προετοιμασία στη Λαμία λίγο πριν τη συμμετοχή τους στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης που θα διεξαχθεί στο Λονδίνο της Μ. Βρετανίας, έκαναν δηλώσεις στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr) τις οποίες αξίζει να καταγράψουμε. Ας δούμε λοιπόν τί είπαν:
Ισίδωρος Παγιαύλας: «Η παρουσία μου στην Λαμία έχει σκοπό να βελτιώσει κυρίως την τεχνική μου αλλά και την στρατηγική που ακολουθώ στις κούρσες. Η δουλειά που κάνουμε με την Γεωργία και τον προπονητή μας, Αλέξανδρο Κόκκινο, γίνεται σε εξαιρετικό κλίμα και μάς βοηθάει πολύ. Υπάρχει αρκετός καιρός ως το Λονδίνο, εύχομαι να είμαι υγιής ώστε να παρουσιαστώ πανέτοιμος. Όταν αγωνίζεσαι με τα χρώματα του Ολυμπιακού, στόχος πάντα είναι να ξεπερνάς τον εαυτό σου, τα όριά σου, και αυτό θα προσπαθήσω να κάνω και στο Πανευρωπαϊκό!».
Γεωργία Χατζηγεωργίου: «Στα πλαίσια της προετοιμασίας μου για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Λονδίνο ο συναθλητής μου Ισίδωρος και εγώ πραγματοποιούμε κοινές προπονήσεις υπό τις οδηγίες του προπονητή μας Αλέξανδρου Κόκκινου. Στόχος μας μέσα στο 2016 είναι να γίνει και ένα προπονητικό καμπ στο εξωτερικό. Έχουμε συνεργαστεί άψογα και στο παρελθόν και συνεχίζουμε ακόμα πιο δυνατά!».
Τέλος, να αναφέρουμε ότι ο Ολυμπιακός συμμετείχε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε στο κολυμβητικό Γκραν Πρι Χριστουγέννων που διεξήχθη στο Καρπενήσι και συγκεκριμένα στο Δημοτικό Κολυμβητήριο «Παύλος Μπακογιάννης» με έξι αθλητές.  Ο λόγος για τους: Χρήστο Κατραντζή, Ντέιαν  Γιοβάνοβιτς και Δήμητρη Αργυρίου στους άνδρες, ενώ στις γυναίκες μας αντιπροσώπευσαν οι: Μαρία Λιώση, Μάρθα Μάτσα και Αναστασία Κυριλή. Τα αποτελέσματα της διοργάνωσης δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά.
 
Στίβος: Κανένα νέο όσον αφορά το τμήμα στίβου του Ολυμπιακού. Οι προπονήσεις των αθλητών αγωνιστικού και του προαγωνιστικού τμήματος συνεχίζονται κανονικά, ενώ το τμήμα εγγραφών συνεχίζει να παραμένει ανοικτό.
 
Ιστιοπλοϊα: Αγωνιστική δράση δεν είχαμε την εβδομάδα που μας πέρασε όσον αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα ιστιοπλοϊας. Σε διεθνές επίπεδο, οι μόνοι αγώνες ιστιοπλοϊας που έπονται μέχρι την αλλαγή του χρόνου είναι οι εξής:
·         28/12-30/12/15            Meeting Internazionale Del Mediterraneo (ITA)
·         28/12-31/12/15            Laser Europa Cup (CRO)
Παραμένει άγνωστο ακόμα αν θα υπάρχουν αθλητές του Ολυμπιακού που θα λάβουν μέρος στις εν λόγω διοργανώσεις. Κατά τα άλλα, οι προπονήσεις συνεχίζονται με τους ίδιους ρυθμούς τόσο για την αγωνιστική, όσο και για την προαγωνιστική ομάδα του Ολυμπιακού. Θυμίζουμε, ότι οι προπονήσεις λαμβάνουν χώρα στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις Ιστιοπλοϊας του Ολυμπιακού που βρίσκονται στο Μικρολίμανο. Σε επίπεδο ακαδημιών, το τμήμα εγγραφών παραμένει κανονικά ανοικτό.
 
Κανόε Καγιάκ: Κανένα νέο δεν έχουμε όσον αφορά και το ερυθρόλευκο ερασιτεχνικό τμήμα του κανόε-καγιάκ. Οι προπονήσεις συνεχίζονται κανονικά στις ιδιόκτητες Ναυταθλητικές Εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού που βρίσκονται στην Πλατεία Αλεξάνδρας στο Πασαλιμάνι, υπό το βλέμμα της αρχιπροπονήτριας Κατερίνας Παγίδα και του έφορου του τμήματος Τάσου Βουγίδη. Σε επίπεδο ακαδημιών, το τμήμα εγγραφών παραμένει ανοικτό.
 
Κωπηλασία: Καμία εξέλιξη σε αγωνιστικό επίπεδο και όσον αφορά το τμήμα κωπηλασίας, καθώς δεν υπήρξαν επίσημες υποχρεώσεις ούτε για το αγωνιστικό αλλά ούτε και για το προαγωνιστικό τμήμα. Οι προπονήσεις συνεχίζονται κανονικά στις ιδιόκτητες Ναυταθλητικές Εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού που βρίσκονται στην Πλατεία Αλεξάνδρας στο Πασαλιμάνι, ενώ παράλληλα το τμήμα εγγραφών συνεχίζει να παραμένει κανονικά ανοικτό.
 
Πινγκ Πονγκ: Όσον αφορά το τμήμα πινγκ πονγκ, δεν έχουμε να πούμε κάτι για τους άνδρες, καθώς έχουν ολοκληρώσει τις επίσημες υποχρεώσεις τους για το 2015 εδώ και μέρες, όντας μόνοι πρώτοι στην βαθμολογία χωρίς να έχουν χάσει παιχνίδι. Είχαμε όμως αγωνιστική δράση όσον αφορά τις γυναίκες, οι οποίες το Σαββατοκύριακο έδωσαν τα τρία τελευταία παιχνίδια για το 2015 στα πλαίσια του ελληνικου πρωταθλήματος στα οποία σημείωσαν δύο νίκες, χάνοντας ωστόσο το ντέρμπι κορυφής με αντίπαλο τον ΔΑΟ Ταύρου. Ας δούμε όμως τα αποτελέσματα:
·         Σάββατο 19 Δεκεμβρίου: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΟΣ Τελαμών 4-1
·         Σάββατο 19 Δεκεμβρίου: ΔΑΟ Ταύρου – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 4-2
·         Κυριακή 20 Δεκεμβρίου: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΟΑ Εδέσσης 4-1
 
Ξιφασκία: Κανένα αγωνιστικό νέο για το τμήμα ξιφασκίας του Ολυμπιακού. Οι δύο αθλητές μας Βάσω Βουγιουκα και Γιώργος Τσουρούτας συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους με συνεχείς ρυθμούς.
 
Πυγμαχία: Με την Αντωνία Παπουτσάκη και τον Νίκο Φιλιππάκο έλαβε μέρος ο Ολυμπιακός στο Elite Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Ανδρών – Γυναικών , το οποίο διεξήχθη το τετραήμερο 17-20 Δεκεμβρίου  στην Αθήνα. Συνολικά 90 πυγμάχοι έλαβαν μέρος από 35 διαφορετικά σωματεία. Η Αντωνία Παπουτσάκη κλήθηκε να υπερασπιστεί τον τίτλο της πρωταθλήτριας που κατέκτησε πέρσι μέσα στη Λεωφόρο ενώ ο Νίκος Φιλιππάκος προερχόταν από την κατάκτηση της 3ης θέσης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας.
Στην πρώτη μέρα των αγώνων, η Αντωνία Παπουτσάκη νίκησε με νοκ-άουτ στον 1ο γύρο, την Παρασκευή Τσιάνου και προκρίθηκε στα ημιτελικά. Όσον αφορά τον Νίκο Φιλιππάκο στάθηκε πολύ καλά στον αγώνα που έδωσε αλλά γνώρισε την ήττα στα σημεία από τον διεθνή και δυο φορές πρωταθλητή Πολυνείκη Καλαμάρα με αποτέλεσμα να αποκλειστεί πρόωρα.
Τη δεύτερη μέρα των αγώνων, η Αντωνία Παπουτσάκη νίκησε στον ημιτελικό την Τριανταφυλλιά Ζηγουρίτσα και ντούμπλαρε τις νίκες της με αποτέλεσμα να προκριθεί στον μεγάλο τελικό του πρωταθλήματος στην κατηγορία της.
Στον μεγάλο τελικό, η Αντωνία Παπουτσάκη επικράτησε της Κατερίνας Κουτσογεωργοπούλου και κατέκτησε το πρωτάθλημα πυγμαχίας γυναικών στην κατηγορία των 51 κιλών! Πρόκειται για μια τεράστια επιτυχία της αθλήτριάς μας η οποια διατηρεί την σημαία του Θρύλου μας ψηλά για ακόμα μια χρονιά. Πολλά συγχαρητήρια σε όλους όσους συνέλαβαν στη μεγάλη αυτή επιτυχία.
 
Ταε Κβο Ντο: Κανένα νέο δεν είχαμε την προηγούμενη εβδομάδα όσον αφορά το τμήμα ταε κβο ντο του Ολυμπιακού. Οι αθλητές και αθλήτριες που απαρτίζουν την αγωνιστική και την προαγωνιστική ομάδα του τμήματος συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους, ενώ το τμήμα εγγραφών παραμένει ανοικτό.
 
Κικ Μπόξινγκ: Όσον αφορά το τμήμα κικ μπόξινγκ του Ολυμπιακού, τις προηγούμενες ημέρες είχαμε τη συμμετοχή του αθλητή μας Γιώργου Παυλίδη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κick Boxing που διεξήχθη στο Ολυμπιακό Στάδιο Άνω Λιοσίων. Ο αθλητής του Ολυμπιακού που αγωνίστηκε στην Α' κατηγορία -64kg έφτασε μέχρι την προημιτελική φάση της διοργάνωσης, όπου γνώρισε την ήττα στις λεπτομέρειες από τον Σάμιο του Διαγόρα Κορυδαλλού. Ο προπονητής του Θρύλου, Βλαδίμηρος Ναζαρένκο δήλωσε ικανοποιημένος σε γενικές γραμμές από την παρουσία του Παυλίδη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.
 
Ποδόσφαιρο Γυναικών: Τα ερυθρόλευκα τμήματα του ποδοσφαίρου γυναικών στις ακαδημίες του Ολυμπιακού σε Ρέντη, Ηράκλειο, Βάρη και Καρδίτσα συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους, ενώ τα τμήματα εγγραφών παραμένουν κανονικά ανοικτά.
 
Ποδόσφαιρο Νέων: Ξεκινάμε, όπως πάντα, με τα αποτελέσματα των αγώνων που έδωσαν τα τμήματα ποδοσφαίρου νέων του Ολυμπιακού τα οποία συμμετέχουν στα επισημα πρωταθλήματα υποδομών της Superleague.
Η ομάδα Κ20 αγωνίστηκε το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου εκτός έδρας με αντίπαλο την Καλλονή στα πλαίσια της 15ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος. Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 0-5 με αποτέλεσμα να παραμείνει 2ος στη βαθμολογία με 3 βαθμούς διαφορά από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ αλλά και με 2 παιχνίδια λιγότερα.
Η ομάδα Κ17 αγωνίστηκε την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου εκτός έδρας με αντίπαλο την ΑΕΚ στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής του β’ γύρου του πρωταθλήματος. Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 0-2 σκαρφαλώνοντας στην κορυφή έχοντας μάλιστα και 1 παιχνίδι λιγότερο.
Τέλος, η ομάδα Κ15 αγωνίστηκε την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου εντός έδρας με αντίπαλο την ΑΕΚ στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής του β’ γύρου του πρωταθλήματος. Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 2-0 παραμένοντας πρώτος στη σχετική βαθμολογία.
Το τμήμα Κ20 δίνει σήμερα τον εξ’αναβολής αγώνα της 9ης αγωνιστικής με αντίπαλο τη Βέροια, όπου με νίκη θα σκαρφαλώσει (και αυτο) στην κορυφή της βαθμολογίας του αντίστοιχου πρωταθλήματος. Στη συνέχεια υπάρχει η διακοπή ελέω εορτών και για τα τρία τμήματα, με τις ημερομηνίες διεξαγωγής των επόμενων αγώνων να μην έχουν γίνει ακόμα γνωστές.
 
Πάμε τώρα να δούμε και τα αποτελέσματα των αγώνων των υπολοίπων τμημάτων της κεντρικής σχολής του Ολυμπιακού στο Ρέντη.
·         15/12/2015 – Παλαιό Φάληρο Κ11 – Ολυμπιακός Κ11 0-2 (Φιλικό)
·         19/12/2015 – Ολυμπιακός Κ14 – Πανιώνιος Κ14 4-1 (Attica Cup)
·         19/12/2015 – Ολυμπιακός Κ16 – Πανιώνιος Κ16 4-0 (Attica Cup)
·         20/12/2015 – Απόλλων Σμύρνης Κ13 – Ολυμπιακός Κ13 0-3 (Attica Cup)
·         20/12/2015 – Ολυμπιακός Κ11 – Απόλλων Σμύρνης Κ11 3-1 (Attica Cup)
·         20/12/2015 – Σχολή Αλίμου Κ10 – Ολυμπιακός Κ10 1-4 (Θουκυδίδειο)
·         20/12/2015 – Τράχωνες Κ9 – Ολυμπιακός Κ9 2-6 (Θουκυδίδειο)
·         20/12/2015 – Ολυμπιακός Κ12 – Πανιώνιος Κ12 1-0 (Attica Cup)
 
ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΡΟΠΑΙΩΝ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ 2015-16
Μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος πυγμαχίας στην κατηγορία των 51kg των γυναικών, η καταγραφή των τροπαίων μας για τη σεζόν 2015-16 έχει διαμορφωθεί ως εξής:
Μέχρι στιγμής έχουμε κατακτήσει δύο (2) ομαδικούς τίτλους:
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης Μίνι-Κορασίδων (Πόλο γυναικών)
• 1 Ευρωπαϊκό Σουπερ Καπ Υδατοσφαίρισης Γυναικών (Πόλο γυναικών)
 
Επιπροσθέτως, έχουμε κατακτήσει έναν (1) ατομικό τίτλο:
 • 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Γυναικών 51kg (Πυγμαχία)
 
Επίσης, έχουμε κατακτήσει οκτώ (8) τουρνουά :
• 1 Naperville Soccer Association U-14 (Ποδόσφαιρο νέων)
• 1 Southern California Developmental Soccer League (Ποδόσφαιρο Νέων)
• 1 Τουρνουά Ποδοσφαίρου "Αθλούμαι Ενάντια στη Βία" U-13 (Ποδόσφαιρο Νέων)
• 1 Trofe Citta Di Calgliari (Μπάσκετ ανδρών)
• 1 Elassona Volley Tournament (Βόλεϊ γυναικών)
• 1 Maria Mpempetsou – Tzanini Tournament (Βόλεϊ γυναικών)
• 1 Τουρνουά Υδατοσφαίρισης Γυναικών ΣΕΔΥ (Πόλο γυναικών)
• 1 Κυπριακό Τουρνουά Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Απλού Ανδρών (Πινγκ Πονγκ)
 
Ενώ τέλος, σε ατομικό επίπεδο έχουμε κατακτήσει σαράντα (40) χρυσά μετάλλια:
• 1 Χρυσό μετάλλιο σε διασυλλογικό αγώνα ιστιοπλοϊας (Δίκαιος Κερκούλας στα «Παστρικάκεια»)
• 1 Χρυσό μετάλλιο στα 5χλμ σε αγώνα κωπηλασίας (Βασίλης Αγγελόπουλος σε Πειραϊκούς Αγώνες)
• 2 Χρυσά μετάλλια σε διασυλλογικό αγώνα κωπηλασίας (Βασίλης Αγγελόπουλος και Παναγιώτης Παράκοιλας στα «Σαλαμίνεια»)
• 2 Χρυσά μετάλλια σε διασυλλογικούς αγώνες κανόε-καγιάκ (Στο Τουρνουά Ευβοίας)
• 4 Χρυσά μετάλλια σε διασυλλογικούς αγώνες πινγκ πονγκ (Γιάννης Σγουρόπουλος στους Νέους, Σωκράτης Γιαννούτσος στους Παμπαίδες, Ειρήνη Παπαδημητρίου στις Παγκορασίδες και Ιωάννα Γερασιμάτου στις Παγκορασίδες. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν σε τουρνουά μικρών ηλικιών που διοργάνωσε ο ΑΣ Πέρα)
• 2 Χρυσά μετάλλια ανοιχτού πρωταθλήματος πινγκ πονγκ (Γιάννης Σγουρόπουλος στους Εφήβους και Ειρήνη Παπαδημητρίου στις Παγκορασίδες. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στο ανοιχτό πρωτάθλημα που οργάνωσε το Μέτσοβο)
• 4 Χρυσά μετάλλια ανοιχτού πρωταθλήματος πινγκ πονγκ (Γιώργος Σταματούρος στους Εφήβους, Σωκράτης Γιαννούτσος στους Παμπαίδες, Ιωάννα Γερασιμάτου στις Κορασίδες και Ειρήνη Παπαδημητρίου στις Παγκορασίδες. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στο ανοιχτό πρωτάθλημα που οργανώθηκε στην Καβάλα)
• 2 Χρυσά μετάλλια αναπτυξιακού πρωταθλήματος πινγκ πονγκ (Γιώργος Σταματούρος στους Νέους και Σωκράτης Γιαννούτσος στους Παμπαίδες. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στο αναπτυξιακό τουρνουά που διεξήχθη στη Βέροια)
• 4 Χρυσά μετάλλια αναπτυξιακού πρωταθλήματος πινγκ πονγκ (Γιώργος Σταματούρος στους Εφήβους, Αλκιβιάδης Σταματούρος στους Παίδες, Σωκράτης Γιαννούτσος στους Παμπαίδες και Μαλαματένια Παπαδημητρίου στις Παγκορασίδες. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στο αναπτυξιακό τουρνουά που διεξήχθη στην Πάτρα)
• 4 Χρυσά μετάλλια αναπτυξιακού πρωταθλήματος πινγκ πονγκ (Γιάννης Σγουρόπουλος στους εφήβους, Ιωάννα Γερασιμάτου στις κορασίδες, Σωκράτης-Βησσαρίων Γιαννούτσος στους παμπαίδες και  Μαλαματένια-Ειρήνη Παπαδημητρίου στις παγκορασίδες. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στο αναπτυξιακό τουρνουά που διεξήχθη στα Χανιά)
• 11 Χρυσά μετάλλια Κολύμβησης (Τα μετάλλια κατακτήθηκαν από άνδρες και γυναίκες στα πλαίσια του διεθνούς τουρνουά κολύμβησης International Swim Meet που διεξήχθη στην Κύπρο)
• 1 Διεθνές Κύπελλο OPEN επιτραπέζιας αντισφαίρισης (Μαλαματένια Παπαδημητρίου στις Κ12 σε διεθνές τουρνουά της Στοκχόλμης)

• 2 Κύπελλα Πυγμαχίας (Νίκος Βεντούρης στα 70kg και Δημήτρης Νικολακόπουλος στα 60kg. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στα πλαίσια της διοργάνωσης «ΑΜΑΡΥΣΙΑ»)
 
ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΟ ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ ΕΡΧΟΜΕΝΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ (22/12 – 29/12)
·         22/12/2015 – Βόλεϊ Ανδρών – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – Κηφισιά
·         22/12/2015 – Ποδόσφαιρο Νέων – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ20 – Βέροια Κ20
·         23/12/2015 – Βόλεϊ Γυναικών – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – Αρης Θεσσαλονίκης
·         23/12/2015 – Μπάσκετ Νεανίδων – Τερψιθέα Γλυφάδας – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
 
ΥΓ1: Είμαστε η μοναδικη ελληνική ομάδα που έχει αυτήν τη στιγμή τέσσερα ομαδικά ερασιτεχνικά τμήματα τα οποία συμμετέχουν με αξιώσεις σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις (Βόλει Ανδρών, Βόλει Γυναικών, Πόλο Ανδρών, Πόλο Γυναικών). Γι’αυτό λέμε και ξαναλέμε ότι ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ είναι ένας ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ σύλλογος.
ΥΓ2: Όσο μπαίνουμε σε κλίμα εορτών, καταλαβαίνετε ότι η ειδησεογραφία θα είναι ολόενα και λιγότερη όσον αφορά τα ερασιτεχνικά μας τμήματα. Η δράση θα επανέλθει μετά την αλλαγή του χρόνου όπου θα έχουμε και πάλι αγωνιστικές υποχρεώσεις και πραγματικά ανυπομονώ γι’αυτό.
ΥΓ3: Βρίσκομαι στη διαδικασία της προετοιμασίας του σπέσιαλ αφιερώματος το οποίο θα σας παρουσιάσω τις επόμενες ημέρες και πραγματικά όσο το δουλεύω τόσο πορώνομαι. Δεσμεύομαι πως θα το χαρούν δεόντως όλοι οι ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ.
ΥΓ4: Καλή και ερυθρόλευκη εβδομάδα σε όλους σας, με υγεία πάνω απ’όλα.
 
MakTheBet

 
 
 
 
 
 

Σχόλια

Εικόνα RED HELL

Το βολει στη χαβουζα ηταν καβλα αλλα σημερα μας την εσπασε ρε γαμωτο.Πολλα αβιαστα και ανεξηγητα λαθη.Τελος παντων συνεχιζουμε.

Εικόνα MakTheBet

Αφού παραμείναμε πρώτοι δεν πειράζει αδερφέ... Τα σημαντικά ματς είναι στην Ευρώπη..Στην Ελλάδα, ο σοβαρός φετινός Ολυμπιακός δεν έχει αντίπαλο...

Εικόνα thita

Κάθε εβδομάδα θα σου το λέμε: πολλά μπράβο για τη δουλειά σου ρε αδερφέ.

Για το Υ.Γ. 3, ναι, περιμένουμε, αλλά για το Υ.Γ. 1 δεν νομίζω ότι υπάρχει άλλος σύλλογος στην ευρώπη ολόκλήρη (και κατ' επέκταση στον κόσμο) που διατηρεί τόσα τμήματα, που ΟΛΑ κάνουν πρωταθλητισμό, και συμμετέχουν σε διεθνείς υποχρεώσεις (αν υπάρχει, μπορεί να είναι μόνο η μπαρτσελόνα, ίσως και κανένας σύλλογος της πρώην ανατολικής ευρώπης, αλλά και πάλι δεν είμαι σίγουρος), ΠΟΣΟ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΝΙΩΘΩ.....

Απόλαυσα πολύ, αυτή την εβδομάδα, το διπλό του βόλλεϋ στη Θεσσσαλονίκη, αλλά λύσε μου σε παρακαλώ μια απορία: Ο κόλλλλλκας ήταν στην κερκίδα?

Τέλος, στα διεθνή παιχνίδια μας με ενδιαφέρει να διαβάζω και δηλώσεις/απόψεις αντιπάλων μας, ξέρω ότι πολλές φορές τις έχεις, απλά το λέω διότι δεν είδα πουθενά (σε άλλα, αθλητικά sites εννοώ) τι είπαν οι ισπανοί για το παιχνίδι μας με την μπαρτσελονέττα.

keep going, tnank you

Εικόνα MakTheBet

Υπάρχουν πολλά σωματεία στην Ευρώπη αλλά και στον κόσμο γενικότερα που να διατηρούν πολλά τμήματα (στην Ευρώπη έχουμε κυρίως τα κλασσικά Βόλει, Πόλο κλπ ενώ κατά Αμερική μεριά έχουν άλλα αθλήματα πχ Κρίκετ, Μπέιζμπολ, Χόκει και τέτοια) αλλά πραγματικά άλλο το να συντηρείς απλά ένα τμήμα κι άλλο το να πηγαίνεις κάθε χρόνο για τίτλους εντός κι εκτός συνόρων. Δεν ξέρω αλλά δε νομίζω κιόλας να υπάρχουν σε ολόκληρο τον κόσμο πάνω από 10 σωματεία που να κάνουν αυτό που κάνει ο Ολυμπιακός.

Τεράστιο το διπλό στο Βόλει, δώσαμε την καλύτερη απάντηση σε μερικούς πουθενάδες Παοκτσήδες που έβγαλαν γλώσσα πέρυσι (τότε ανακάλυψαν το άθλημα αυτοί μάλλον). Τώρα για τον Κόλκα δεν ξέρω αν ήταν μέσα αδερφέ, ελπίζω να ήταν πάντως... ;)

Όσο για αυτό που είπες περί δηλώσεων των αντιπάλων προπονητών, η αλήθεια είναι πως σε πολλές περιπτώσεις έχω στα χέρια μου δηλώσεις των αντιπάλων μας -προπονητών και παικτών- αλλά μέχρι στιγμής δεν τις παρέθετα γιατί εστίαζα αποκλειστικά στα του οικου μας.. Από το 2016 που επανερχεται η αγωνιστική δράση, ίσως ξεκινήσω να συμπεριλαμβάνω στην ειδησεογραφία ενός παιχνιδιού και τις δηλώσεις των αντιπάλων μας.

Καλή συνέχεια αδερφέ, και καλές γιορτές.

Εικόνα ze ηλιας

Για πολλοστή φορά συγχαρητήρια φίλε
Περιμένουμε με αγωνία το ΥΓ3

Εικόνα MakTheBet

Ευχαριστώ αδερφέ..Όσο για το αφιέρωμα, θα είναι το πρωτοχρονιάτικο δώρο μου για το 2016..