Ειδήσεις από τον Ερασιτέχνη μας 13.01 έως 19.01.2016


Tags: -

Γράφει ο MakTheBet
 
Καλησπέρα φίλοι μου σύγγαυροι. Άλλη μια εβδομάδα μόλις μας πέρασε, με τα "ερυθρόλευκα" τμήματα του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού να δίνουν το καθένα ξεχωριστά τον δικό του αγώνα, προκειμένου να διατηρηθεί η σημαία του Θρύλου μας ψηλά! Αγωνιστική δράση υπήρχε για τα περισσότερα εκ των τμημάτων μας, ενώ για ακόμα μια εβδομάδα δεν έλειψε η κατάκτηση χρυσών μεταλλίων. Πάμε να δούμε αναλυτικά τα πεπραγμένα, όπως πάντα, μέσω αυτής της ενότητας.
 
Μπάσκετ Γυναικών: Την Κυριακή 17 Ιανουαρίου, το τμήμα μπάσκετ γυναικών του Ολυμπιακού αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Άρη Πετρούπολης, στα πλαίσια της 11ης αγωνιστικής του ελληνικού πρωταθλήματος της Α1 γυναικών. Η ομάδα μας δεν αντιμετώπισε πρόβλημα σε κανένα σημείο του παιχνιδιού, επικρατώντας τελικά του Άρη Πετρούπολης με το επιβλητικό 105-44(!). Τα επιμέρους σκορ των δεκαλέπτων ήταν: 12-27 στο 1ο, 23-58 στο 2ο, 33-81 στο 3ο και 44-105 στο 4ο και τελευταίο δεκάλεπτο.
Μεγάλη εμφάνιση πραγματοποίησαν οι αθλήτριες Γκοτζή και Κριστόφερσον, οι οποίες πέτυχαν από 14 πόντους. Ας δούμε όμως αναλυτικά την επίδοση όλων των παικτριών που αγωνίστηκαν στο εν λόγω ματς: Γκοτζή 14 (1 τριπ.), Σταμάτη 10 (1 τριπ.), Μπόνη 9 (2 τριπ.), Χατζηνικολάου 7 (1 τριπ.), Καλογήρου 3, Μπαλτά 12, Νικολαϊδου 3, Χαλιβέρα  10, Τζόνσον 6, Κοσμά 12, Παπαμιχαήλ 5, Κριστόφερσον 14 (2 τριπ.).
Μετά το τέλος του παιχνιδιού, η προπονήτρια της ομάδας, Ελένη Καπογιάννη, δήλωσε στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr) τα εξής:
Ελένη Καπογιάννη: «Είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι.  Η  ομάδα έπαιξε καλό μπάσκετ, και ήταν σούπερ σε κάποια σημεία του παιχνιδιού. Τώρα προχωράμε για το επόμενο ματς  που είναι το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Βρισκόμαστε σε πολύ καλή κατάσταση και θα είμαστε πανέτοιμοι για να κερδίσουμε. Ευχαριστούμε πολύ τον κόσμο, η παρουσία του ήταν αισθητή στην Πετρούπολη και πάντα μας βοηθάει».
Με αφορμή τα λόγια της προπονήτριας του τμήματος αυτού, θα ήθελα να ευχαριστήσω κι εγώ προσωπικά τον κόσμο που βρέθηκε -για ακόμα μια φορά- στο πλευρό της ομάδας μας σε άλλο ένα εκτός έδρας παιχνίδι, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πολύ θερμή ατμόσφαιρα η οποία "ώθησε" την ομάδα μας σε αυτήν τη μεγάλη νίκη. Μπράβο μάγκες!
Η επόμενη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ γυναικών όσον αφορά τον Ολυμπιακό, είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 24 Ιανουαρίου, όπου θα αντιμετωπίσουμε εντός έδρας τον 2ο της βαθμολογίας Παναθηναϊκό. Με νίκη, ο Ολυμπιακός εξασφαλίζει ουσιαστικά την 1η θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, ωστόσο ακόμα και με ήττα θα παραμείνουμε στην 1η θέση, εφόσον ο Παναθηναϊκός απέχει με 2 βαθμούς διαφορά. Παρ' όλα αυτά, επειδή μιλάμε για "ντέρμπι αιωνίων", το μόνο αποτέλεσμα για το οποίο πρέπει να αγωνιστούμε είναι η νίκη. Η παρουσία του κόσμου κρίνεται φυσικά υπεραπαραίτητη.
Όσο για το Κύπελλο Ελλάδας, αργεί ακόμα η δράση καθώς το Final-4 στο οποίο έχουμε ήδη προκριθεί είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί το πενταήμερο 16-20 Μαρτίου 2016. Θυμίζουμε ότι οι υπόλοιπες ομάδες που συμμετέχουν στα ημιτελικά του συγκεκριμένου θεσμού είναι οι: Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και Αθηναϊκός, ομάδες τις οποίες έχουμε κερδίσει στο ελληνικό πρωτάθλημα.
Πάμε τώρα να δούμε το τί γίνεται και σε επίπεδο ακαδημιών, ξεκινώντας από τις νεανίδες, οι οποίες όμως δεν έδωσαν κάποιο αγώνα την εβδομάδα που μας πέρασε καθώς είχαν ρεπό. Η επόμενη αγωνιστική (14η) του αντίστοιχου πρωταθλήματος ΕΣΚΑΝΑ Νεανίδων όσον αφορά τον Ολυμπιακό είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου, όπου θα αντιμετωπίσουμε εκτός έδρας τον Φάρο Κερατσινίου. Θυμίζουμε πως μετά και το τέλος της 13ης αγωνιστικής, ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην 8η θέση της βαθμολογίας, 3 βαθμούς μακριά από την ουραγό Τερψιθέα Γλυφάδας.
Συνεχίζουμε με το τμήμα των κορασίδων, οι οποίες συμμετέχουν στο αντίστοιχο πρωτάθλημα Κορασίδων Α'ΕΣΚΑΝΑ. Οι αθλήτριες της Γιάννας Καπουσούζη αγωνίστηκαν το Σάββατο 16 Ιανουαρίου εκτός έδρας με αντίπαλο τον ΑΟ Βάρης Αναργυρους, του οποίου και επικράτησε με 44-56 στα πλαίσια της 13ης αγωνιστικής. Η νίκη αυτή μας ανέβασε στην 9η θέση της βαθμολογίας, 2 βαθμούς μακριά από τον προτελευταίο ΑΟΝ Αργυρούπολης και 3 βαθμούς μακριά από τον ουραγό ΑΟ Βάρης Αναργυρους, ξεφεύγοντας έτσι, έστω και προσωρινά, από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού. Η επόμενη αγωνιστική του πρωταθλήματος όσον αφορά τις κορασίδες μας, είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 23 Ιανουαρίου, όπου θα αντιμετωπίσουμε εντός έδρας τον ΑΟΠ Φαλήρου.
 
Βόλεϊ Ανδρών: Την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου, ο Ολυμπιακός έδωσε ένα από τα κρισιμότερα παιχνίδια του όσον αφορά τις μέχρι στιγμής υποχρεώσεις του στις εντός συνόρων διοργανώσεις, καθώς αγωνιζόταν εντός έδρας με αντίπαλο τον Φοίνικα Σύρου, στο ντέρμπι κορυφής της 12ης αγωνστικής με την οποία άνοιξε η αυλαία του Β’ Γύρου του ελληνικού πρωταθλήματος. Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση, επικράτησε της ομάδας της Σύρου με 3-0 σετ πιο δύσκολα απ' ότι δείχνει το τελικό σκορ, έπειτα από ένα παιχνίδι-διαφήμιση του αθλήματος. Με τη νίκη αυτή, ο Ολυμπιακός παρέμεινε στην κορυφή έχοντας πλέον απόσταση 3 βαθμών από την ομάδα της Σύρου.
Ας δούμε όμως αναλυτικά πώς φτάσαμε σε αυτό το υπέρ του Ολυμπιακού τελικό αποτέλεσμα. Αρχικά κερδίσαμε το 1ο σετ με 25-15, στη συνέχεια το 2ο με 25-23 και τέλος το 3ο σετ με 25-19. Πρωταγωνιστής της «ερυθρόλευκης» νίκης ήταν ο Μπόζινταρ Τσουκ που αναδείχθηκε και πρώτος σκόρερ με 17 πόντους ενώ άψογη ήταν η λειτουργία του Ολυμπιακού στο σερβίς και στο μπλοκ κυρίως στο πρώτο σετ. Ας δούμε όμως αναλυτικά τις επιδόσεις όλων των παικτών που αγωνίστηκαν στο εν λόγω ματς: Σακόγλου 10 (7/22 επ., 3 μπλοκ), Σουλτανόπουλος 6 (3/4 επ., 3 μπλοκ), Φιλίποφ, Τσουκ 17 (12/16 επ., 1 άσσος, 4 μπλοκ, 50% υπ., Όγκουρτσακ 7 (4/14 επ., 1 άσσος, 2 μπλοκ, 70% υπ.), Σπίνου 7 (7/10 επ.), Ταμπουρατζής  -λ (38% υπ.)/ Έγκλεσκαλνς 3 (2/5 επ., 1 μπλοκ), Στιβαχτής, Κοκκινάκης (συμμετοχή).
Μετά το τέλος του παιχνιδιού, τόσο ο προπονητής της ομάδας Ρομπέρτο Πιάτσα, όσο και ο παίκτης μας Χάρης Σακόγλου, έκαναν δηλώσεις στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr). Ας δούμε τί είπαν:
Ρομπέρτο Πιάτσα: «Ξεκινήσαμε με τον τρόπο που θέλαμε τις υποχρεώσεις μας τη νέα χρονιά. Πραγματοποιήσαμε καλή εμφάνιση σε γενικές γραμμές και είμαι ικανοποιημένος από τους τρεις πόντους. Τώρα αφήνουμε πίσω αυτό το ματς γιατί μας περιμένει δύσκολη συνέχεια, αρχής γενομένης από την αναμέτρηση με την Ορεστιάδα και ενώ μετά ακολουθούν οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις. Πραγματικά ο επόμενος μήνας είναι πολύ δύσκολος για εμάς και θα πρέπει να αγωνιζόμαστε συνεχώς σε υψηλό επίπεδο».
Χάρης Σακόγλου: «Μπήκαμε φρέσκοι σήμερα μετά και την ξεκούραση που είχε προηγηθεί. Γνωρίζαμε ότι η Σύρος δεν παίζει τόσο καλά μακριά από την έδρα της, στην οποία είχαμε χάσει από δικό μας λάθος. Θέλαμε να κερδίσουμε όσο το δυνατόν πιο εύκολα, ζοριστήκαμε λίγο στο δεύτερο σετ, αλλά δεν το βάλαμε κάτω και τα καταφέραμε. Ζούμε για τα δύσκολα παιχνίδια και για αυτό ήρθαμε στον Ολυμπιακό, για να έχουμε δύσκολο πρόγραμμα όπως αυτό που ακολουθεί με τις συνεχείς αναμετρήσεις και ταξίδια».
Τα highlights της αναμέτρησης με τον Φοίνικα Σύρου μπορείτε να τα δείτε εδώ. 
Τέλος, οφείλουμε να αναφέρουμε και μια ατομική διάκριση που σημείωσε ο αρχηγός μας Ντίμα Φιλίποφ, ο οποίος πριν την έναρξη της αναμέτρησης της ομάδας μας με το Φοίνικα Σύρου, παρέλαβε το βραβείο του MVPτης 10ης αγωνιστικής. Την βράβευση έκανε ο εκπρόσωπος του τουριστικού γραφείου GiovantiTravel, Παναγιώτης Μάρκου που αποτελεί και εκ των χορηγών του Ολυμπιακού.
Λίγες μέρες μετά το ντέρμπι με το Φοίνικα Σύρου, ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε το Σάββατο 16 Ιανουαρίου εκτός έδρας την Ορεστιάδα στα πλαίσια της 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Στην αποστολή δεν συμπεριελήφθησαν οι Όγκουρτσακ, Παπαδόπουλος, Γκούζντα που ταλαιπωρούνταν από πυρετό καθώς επίσης και ο Γαλιώτος. Πριν το σημαντικό αυτό παιχνίδι, ο λίμπερο του Ολυμπιακού, Κώστας Ταμπουρατζής δήλωσε στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr) τα εξής:
Κώστας Ταμπουρατζής: «Έχουμε γνώση ότι πρόκειται για ένα δύσκολο παιχνίδι εκτός έδρας. Η Ορεστιάδα είναι από τις ομάδες που έχουν βελτιώσει την εικόνα τους μέσα στο πρωτάθλημα και παρά τις απουσίες στόχος μας είναι οι τρεις βαθμοί. Υπάρχει πολύ όρεξη για να βελτιώνουμε το παιχνίδι μας και όλο αυτό το δύσκολο πρόγραμμα που ακολουθεί το ερχόμενο δεκαήμερο το βλέπουμε σαν πρόκληση για να τα πάμε όσο καλύτερα γίνεται».
Και πάμε τώρα στα αγωνιστικά, όπου ο Ολυμπιακός δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα και επικράτησε της Ορεστιάδας με 0-3 σετ, σε ένα ακόμα συναρπαστικό παιχνίδι όπου η Ορεστιάδα αποδείχθηκε "σκληρό καρύδι". Ας δούμε όμως πώς διαμορφώθηκε αυτό το υπέρ του Ολυμπιακού σκορ: Αρχικά, πήραμε το 1ο σετ με 21-25, στη συνέχεια το 2ο με 19-25 και τέλος το 3ο με 21-25.
Κορυφαίος για ακόμα ένα παιχνίδι ήταν ο Μπόζινταρ Τσουκ που ολοκλήρωσε το ματς με 17 πόντος, 11/18 επιθέσεις, 4 άσσους και 2 μπλοκ ενώ καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν και όλοι οι υπόλοιποι αθλητές μας. Ας δούμε όμως αναλυτικά τα στατιστικά των παικτών που αγωνίστηκαν στο εν λόγω παιχνίδι: Σουλτανόπουλος 6 (4/7 επ., 2 μπλοκ) , Φιλίποφ 3 (2 μπλοκ, 1 άσσος), Έγκλεσκαλνς 15 (13/28 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ), Κοκκινάκης 6 (5/11 επ., 1 μπλοκ, 38% υπ.), Τσουκ 17 (11/18 επ., 4 άσσοι, 2 μπλοκ, 29% υπ.), Σπίνου 10 (7/15 επ., 1 άσσος, 2 μπλοκ), Ταμπουρατζής –λ (65% υπ.)/ Σακόγλου, Στιβαχτής (συμμετοχή).
Μετά το τέλος του παιχνιδιού, ο προπονητής της ομάδας Ρομπέρτο Πιάτσα δήλωσε στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr) τα εξής:
Ρομπέρτο Πιάτσα: «Είχαμε προετοιμαστεί με το σωστό τρόπο για το συγκεκριμένο παιχνίδι και αγωνιστήκαμε με το σωστό τρόπο. Σε γενικές γραμμές είμαι ικανοποιημένος από την εμφάνισή μας σήμερα και από την απόδοση των παικτών μας. Ο Τσουκ ήταν πολύ καλός και ο Έγκλεσκαλνς στην επανεμφάνισή του, ο Ντίμα είναι καλά και οι Σουλτανόπουλος, Σπίνου Κοκκινάκης. Όλη η ομάδα είναι σε καλή κατάσταση. Τώρα κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι στη Ρωσία. Ξέρουμε ότι ο αντίπαλός μας παίζει καλά και είναι δυνατός. Εμείς όμως θα παίξουμε για να πιέσουμε τη Σουγκρούτ και να την φέρουμε σε δύσκολη θέση».
Για να τελειώνουμε με το τις αγωνιστικές μας υποχρεώσεις όσον αφορά το πρωτάθλημα, να αναφέρουμε πως η επόμενη αγωνιστική είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 23 Ιανουαρίου, όπου θα αντιμετωπίσουμε εντός έδρας τον Ηρακλή. Όσον αφορά το Κύπελλο Ελλάδας, την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου έγινε η κλήρωση της Γ' φάσης της διοργάνωσης, όπου έγιναν γνωστά τα ζευγάρια των αγώνων που θα διεξαχθούν τις επόμενες ημέρες. Οι ομάδες της Α1 δε συμμετέχουν στη φάση αυτή αλλά μετά το τέλος αυτής, επομένως έχουμε ακόμα καιρό μέχρι να δούμε ποιος θα βρεθεί στο δρόμο του Ολυμπιακού, όσον αφορά αυτήν τη διοργάνωση.
Και πάμε στην τρίτη και τελευταία εγχώρια διοργάνωση στην οποία συμμετέχει ο Ολυμπιακός. Ο λόγος για το Λιγκ Καπ, καθώς το βράδυ της Πέμπτης 14 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε η κλήρωση των ζευγαριών για το Final Four, με τον Ολυμπιακό να αντιμετωίζει τον νικητή του αγώνα Ηρακλής - Παμβοχαϊκός (ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί στις 20/1). Το άλλο ζευγάρι είναι ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Φοίνικα Σύρου που έχει αναλάβει την διοργάνωση, στην Ερμούπολη της Σύρου.
Τα παιχνίδια των ημιτελικών θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 30 Ιανουαρίου, ενώ ο μεγάλος τελικός θα πραγματοποιηθεί μια μέρα αργότερα. Ευχόμαστε να είμαστε εμείς αυτοί που θα φτάσουμε στον τελικό και θα σηκώσουμε το τρόπαιο.
Τέλος, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ο Ολυμπιακός έχει μπει πλέον για τα καλά στη φάση της προετοιμασίας για το επερχόμενο παιχνίδι με τη Σουργκούτ, το οποίο θα διεξαχθεί στην έδρα της ρωσικής ομάδας την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου, στα πλαίσια των "8" του CEV Cup. Ο Ολυμπιακός φυσικά στην καλύτερη περίπτωση στοχεύει στη νίκη με οποιοδήποτε σκορ, ενώ στη χειρότερη, καλό θα ήταν αν τυχόν χάσουμε, αυτό να γίνει με σκορ 3-2 ή έστω 3-1 σετ, έτσι ώστε να μπορούμε τουλάχιστον να διεκδικήσουμε την πρόκριση στον επαναληπτικό του Ρέντη, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 26 και 28 Ιανουαρίου. Οι μοναδικοί παίκτες που δεν ακολούθησαν την αποστολή του Ολυμπιακού στη Ρωσία ήταν οι Σφενδυλάκης, Δελιπρίμης και Γαλιώτος, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας.
Και πάμε τώρα σε επίπεδο ακαδημιών, καθώς τα τμήματα των Εφήβων και των Παίδων, τα οποία θυμίζουμε πως έχουν προκριθεί στις επόμενες φάσεις των αντίστοιχων πρωταθλημάτων ΕΣΠΕΔΑ στοχεύοντας ξεκαθαρα στην κατάκτηση των δύο αυτών τίτλων, είχαν την εβδομάδα που μας πέρασε αγωνιστικές υποχρεώσεις. Ξεκινάμε από αυτό των Εφήβων, οι οποίοι έδωσαν δύο αγώνες μέσα σε διάστημα μόλις 5 ημερών. Θα ξεκινήσουμε από τον εντός έδρας αγώνα που έδωσαν την Τρίτη 12 Ιανουαρίου απέναντι στον ΑΟΝ Αργυρούπολης, του οποίου και επικράτησαν άνετα με 3-0 σετ. Πέντε μέρες αργότερα και συγκεκριμένα την Κυριακή 17 Ιανουαρίου, ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε και πάλι με αντίπαλο τον ΑΟΝ Αργυρούπολης, αυτήν τη φορά όμως εκτός έδρας, ωστόσο δε δυσκολεύτηκε να επικρατήσει για 2η φορά με 0-3 σετ. Οι παίκτες του Κυριάκου Καμπερίδη που αγωνίστηκαν στο εν λόγω ματς ήταν οι: Μελιγγιώτης, Ζωγραφάκης Δημήτρης, Μπαρμπούνης Σπύρος, Μαγγανάς Πέτρος, Μαζωνάκης Αλέξανδρος, Μπεζάνι Τζούλιο, Θεοδώρου , Μελιάδης Γρηγόρης και Συναδινός Σωτήρης. Οι Έφηβοι του Ολυμπιακού έχουν κάνει το "2 στα 2" σε αυτήν τη φάση του πρωταθλήματος και ελπίζουμε να συνεχίσουν έτσι στο δρόμο προς την κατάκτηση του τίτλου.
Τέλος, σε επίπεδο Παίδων, το αντίστοιχο τμήμα του Ολυμπιακού αγωνίστηκε το Σάββατο 16 Ιανουαρίου εκτός έδρας με αντίπαλο τον ΑΣ Ακάδημο Αργυρούπολης, του οποίου επικράτησε με 1-3 σετ. Οι παίκτες του Κυριάκου Καμπερίδη που αγωνίστηκαν στο εν λόγω ματς ήταν οι: Μελιγγιώτης, Ζωγραφάκης Δημήτρης, Μπαρμπούνης Σπύρος, Μαγγανάς Πέτρος, Μαζωνάκης Αλέξανδρος, Μπεζάνι Τζούλιο, Θεοδώρου , Μελιάδης Γρηγόρης, Συναδινός Σωτήρης και Στράτος Απόστολος. Όπως οι Έφηβοι, έτσι και οι Παίδες έχουν κάνει το "2 στα 2" στην τελική φάση του αντίστοιχου πρωταθλήματός τους και ελπίζουμε να συνεχίσουν μόνο με νίκες έως το τέλος. Η επόμενη αγωνιστική για το πρωτάθλημα ΕΣΠΕΔΑ Παίδων είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 23 Ιανουαρίου όπου θα αντιμετωπίσουμε εντός έδρας τον ΓΣ Πετρούπολης.
 
Βόλεϊ Γυναικών: Μετά την άνετη επικράτηση της προηγούμενης εβδομάδας σε βάρος του Φιλαθλητικού Λαρίσης, η ομάδα βόλεϊ γυναικών του Ολυμπιακού, έδωσε το δεύτερο σερί εντός έδρας παιχνίδι στο πρωτάθλημα. καθώς το Σάββατο 16 Ιανουαρίου αντιμετωπίσαμε στο Κλειστό του Ρέντη τον Αίαντα Ευόσμου στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής του ελληνικού πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών. Ο Ολυμπιακός επικράτησε τελικά άνετα με 3-0 σετ, έκανε το απόλυτο "13 στα 13" στο πρωτάθλημα και συνεχίζει να απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής της βαθμολογίας. Ας δούμε όμως πώς διαμορφώθηκε αυτό το τελικό, υπέρ του Ολυμπιακού αποτέλεσμα. Αρχικά, κερδίσαμε το 1ο σετ με 25-7(!), στη συνέχεια το 2ο με 25-16 και τέλος το 3ο με 25-10.
Κορυφαία για τον Ολυμπιακό αναδείχθηκε η Λαζάρεβιτς με 19 πόντους, ενώ πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν επίσης οι Λαμπρούση (13 πόντοι), Τσβετάνοβα και Μαλασάϊ (από 10 πόντους). Αναλυτικά οι επιδόσεις των αθλητριών που αγωνίστηκαν στο εν λόγω ματς: Γιώτα 6 (4/7 επ., 2 μπλοκ), Λαζάρεβιτς 19 (12/20 επ., 6 άσσοι, 1 μπλοκ, 70% υπ.), Μαλασάϊ 10 (5/11 επ., 3 άσσοι,  2 μπλοκ), Λαμπρούση 13 (4/4 επ., 7 άσσοι, 2 μπλοκ), Χριστοδούλου 1 (1/1 επ.), Τσβετάνοβα 10 (9/20 επ. 1 άσσος), Κονόμι –λ (54% υπ.)/ Κωνσταντίνου 1 (1/3 επ.), Βλαχάκη 2 (2/3 επ.), Κοκκινάκη, Τέζα (συμμετοχή).
Μετά το τέλος του παιχνιδιού, τόσο ο προπονητής της ομάδας Μπράνκο Κοβάτσεβιτς, όσο και η αθλήτρια Άννα Λαζάρεβιτς, έκαναν δηλώσεις στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr). Ας δούμε τί είπαν:
Μπράνκο Κοβάτσεβιτς: «Στο πρώτο σετ παίξαμε πραγματικά πολύ καλά, ειδικά στο σερβίς και στην κόντρα επίθεση. Στο δεύτερο σετ χαλαρώσαμε αδικαιολόγητα κάτι το οποίο δεν είναι καλό για εμάς, αλλά μερικές φορές με αυτή τη διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των ομάδων, ίσως είναι και φυσιολογικό να γίνεται. Πρώτα από όλα είμαι ικανοποιημένος γιατί αυτά που κάνουμε στις προπονήσεις, φαίνονται στον αγωνιστικό χώρο. Ίσως στο συγκεκριμένο ματς δεν είχαμε την ευκαιρία να δείξουμε την ποιότητα που έχουμε ως ομάδα, κάτι που πιστεύω ότι θα κάνουμε την Τετάρτη. Έχουμε σε μια εβδομάδα, τρία δυνατά ματς, πρώτο με το Βουκουρέστι, μετά με τη Σαντορίνη και μετά πάλι με το Βουκουρέστι».
Άννα Λαζάρεβιτς: «Ο σημερινός αγώνας ήταν αρκετά εύκολος για εμάς. Ουσιαστικά προετοιμαζόμαστε από τη διακοπή και μετά για ένα σερί δυνατών αγώνων που ξεκινάνε την επόμενη εβδομάδα και θέλουμε να βρισκόμαστε σε καλή φόρμα για τις ευρωπαϊκές μας υποχρεώσεις.  Η προσοχή μας στρέφεται στην αναμέτρηση με τη Ρουμάνικη ομάδα που ακολουθεί και ελπίζουμε να τα καταφέρουμε».
Η επόμενη αγωνιστική για το ελληνικό πρωτάθλημα είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 23 Ιανουαρίου όπου θα αντιμετωπίσουμε εκτός έδρας τον ΑΟ Θήρας, με τις αθλήτριες του Ολυμπιακού να θέλουν φυσικά να συνεχίσουν το νικηφόρο τους σερί.
Όσον αφορά την άλλη εγχώρια διοργάνωση, το Κύπελλο Ελλάδας, ο Ολυμπιακός δε γνωρίζει ακόμα τον αντίπαλό του, απλούστατα διότι δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η Β'Φάση της διοργάνωσης, στην οποία συμμετέχουν ομάδες από τις χαμηλότερες κατηγορίες. Φαντάζομαι πως όταν με το καλό ολοκληρωθεί και αυτή, θα έχουμε μια καλύτερη και πιο ολοκληρωμένη εικόνα και για αυτήν τη διοργάνωση.
Τέλος, να θυμίσουμε οτι σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου εντός έδρας στη φάση των "16" του Challenge Cup γυναικών την CSM Βουκουρεστίου. Για το γυναικείο τμήμα βόλεϊ ισχύει ό,τι και για το αντρικό, δηλαδη ότι Ο Ολυμπιακός στην καλύτερη περίπτωση στοχεύει στη νίκη με οποιοδήποτε σκορ, ενώ στη χειρότερη, καλό θα ήταν αν τυχόν χάσουμε, αυτό να γίνει με σκορ 3-2 ή έστω 3-1 σετ, έτσι ώστε να μπορούμε τουλάχιστον να διεκδικήσουμε την πρόκριση στον επαναληπτικό αγώνα, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στο Βουκουρέστι στις 27 Ιανουαρίου. Η παρουσία του κόσμου κρίνεται υπεραπραίτητη -και- για αυτο το παιχνίδι, καθώς μιλάμε για ένα πολύ σημαντικό ματς το οποίο θα κρίνει εν μέρει τη συνέχεια στο φετινό ευρωπαϊκό μας ταξίδι.
Πάμε τώρα και σε επίπεδο ακαδημιών, αφού πρώτα υπενθυμίσω για ακόμα μια φορά πως όλα τα τμήματα υποδομών του βόλεϊ γυναικών του Ολυμπιακού προκρίθηκαν στις επόμενες φάσεις των αντίστοιχων πρωταθλημάτων ΕΣΠΕΔΑ, με εξαίρεση το τμήμα των Κορασίδων Γ’. Αυτό το τονίζω ξανά και ξανά προκειμένου να αναδειχθεί το πόσο καλή δουλειά γίνεται στις ακαδημίες βόλεϊ του Ολυμπιακού, καθώς τα 4 από τα 5 τμήματά μας συμμετέχουν στις τελικές φάσεις των αντίστοιχων πρωταθλημάτων υποδομών της ΕΣΠΕΔΑ. Ξεκινάμε λοιπόν από τις νεανίδες, οι οποίες έδωσαν δύο παιχνίδια σε διάστημα μόλις τεσσάρων ημερών. Ξεκινάμε από την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου, όπου αντιμετωπίσαμε εκτός έδρας τον ΑΟ Αιγάλεω, από το οποίο ηττήθηκαν με 3-0 σετ. Τρεις μέρες αργότερα και συγκεκριμένα την Κυριακή 17 Ιανουαρίου, ο Ολυμπιακός φιλοξένησε τον ΑΟΝ Αργυρούπολης, τον οποίο κέρδισε με 3-1 σετ. Τα κορίτσια του Σπύρου Σαραντίτη που αγωνίστηκαν στο εν λόγω ματς ήταν οι: Αδαμοπούλου Χριστίνα, Βασιλοπούλου Δήμητρα, Γιώτα Αφροδίτη, Γκόλφη Άννα, Ζουμίδη Φρειδερίκη, Καίσαρη Πολυξένη, Λιόλιου Γεωργία,Κοχιαδάκη Ανδρονίκη  , Μιλεντίγιεβιτς Έλενα, Πάντου Κατερίνα και Τσαλικούση Μαρία. Η επόμενη αγωνιστική για το πρωτάθλημα νεανίδων είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 24 Ιανουαρίου, όπου θα αντιμετωπισουμε εκτός έδρας τον ΔΑΣ Δραπετσώνας.
Συνεχίζουμε με τις Κορασίδες Α', οι οποίες αντιμετώπισαν το Σάββατο 16 Ιανουαρίου εντός έδρας τον ΑΠΣ Αλίμου, τον οποίο κέρδισαν με 3-0 σετ. Οι αθλήτριες του Σπύρου Σαραντίτη που αγωνίστηκαν στο εν λόγω ματς ήταν οι: Αδαμοπούλου Χριστίνα, Βασιλοπούλου Δήμητρα, Γιώτα Αφροδίτη, Γκόλφη Άννα, Ζαμπάτη Όλγα, Ζουμίδη Φρειδερίκη, Καίσαρη Πολυξένη, Λιόλιου Γεωργία,Κοχιαδάκη Ανδρονίκη  , Μιλεντίγιεβιτς Έλενα και Πάντου Κατερίνα. Η επόμενη αγωνιστική όσον αφορά το τμήμα των κορασίδων Α' είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 23 Ιανουαρίου όπου θα αντιμετωπίσουμε εκτός έδρας τον ΑΟ Αιγάλεω.
Περνάμε στις Κορασίδες Β', οι οποίες αντιμετώπισαν το Σάββατο 16 Ιανουαρίου εντός έδρας τον ΑΓΣ Άρτεμις, νικώντας τον με 3-2 σετ. Οι αθλήτριες του Σπύρου Κυριακάκη που αγωνίστηκαν στο εν λόγω ματς ήταν οι: Αποστολάτου Ελένη, Δήμιζα Πόπη, Ζγούρη Μαρία, Καρακώστα Αλεξάνδρα, Κουτρούλη Ξένια, Κυπραίου Μιχαέλα, Μακαρίδη Κατερίνα, Μπίτα Αλεξία, Τύρου Μαρία και Φιρλιγκού Γιώτα. Η επόμενη αγωνιστική όσον αφορά το τμήμα των κορασίδων Β' είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 23 Ιανουαρίου όπου θα αντιμετωπίσουμε εκτός έδρας τον ΑΓΟΓ Ευρυαλη.
Τέλος, όσον αφορά τις Κορασίδες Δ', αυτές αντιμετώπισαν την Κυριακή 17 Ιανουαρίου εντός έδρας τον ΑΟΝ Αργυρούπολης, από τον οποίο ηττήθηκαν με 2-3 σετ. Οι αθλήτριες του Κυριάκου Καμπερίδη που αγωνιστηκαν στο εν λόγω ματς ήταν οι: Θεοδώρου Σοφία, Κορνέλη Αμαλία, Μυλωνά Άντρια, Ρέκα Αθηνά, Ταμπακίδη Δανάη, Τσαλικούση Θεώνη, Τσιρογιάννη Ιωάννα, Ψαρράκη Αφροδίτη, Στύλιου Νικολίνα, Χριστοπούλου Ζωή. Η επόμενη αγωνιστική όσον αφορά το τμήμα των Κορασίδων Δ' είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 24 Ιανουαρίου, όπου θα αντιμετωπίσουμε εκτός έδρας τον ΑΟΝΣ Μίλων.
 
Πόλο Ανδρών: Την περασμένη εβδομάδα δεν έδωσε κάποιον αγώνα το τμήμα πόλο ανδρών του Ολυμπιακού. Οι παίκτες του Ολυμπιακού συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους, ωστόσο οι επίσημες υποχρεώσεις τους σε Ελλάδα και Ευρώπη αργούν ακόμα. Όσον αφορά το ελληνικό πρωτάθλημα, η επόμενη αγωνιστική (10η) είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 30 Ιανουαρίου, όπου ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει εντός έδρας τον Υδραϊκό, θέλοντας φυσικά να συνεχίσει το νικηφόρο σερί του. Όσον αφορά το Κύπελλο Ελλάδας, θυμίζουμε ότι η κλήρωση που έγινε κατά τα μέσα Δεκεμβρίου ανέδειξε για την προημιτελική φάση του θεσμού τα εξής ζευγάρια: ΝΟ Βουλιαγμένης – ΑΝΟ Γλυφάδας, Υδραϊκός – Παναθηναϊκός, Εθνικός – ΠΑΟΚ και ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – Παλαιό Φάληρο. Οι αγώνες θα διεξαχθούν την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016 και οι νικητές θα προκριθούν στο Final 4 της διοργάνωσης η οποία φέτος θα διεξαχθεί στο διάστημα 4-5 Μαρτίου 2016.
Τέλος, όσον αφορά το Champions League, θυμίζουμε πως ο Ολυμπιακός δεν έχει γνωρίσει ακόμα ήττα καθώς έχει τρεις ισοπαλίες σε ισάριθμα εκτός έδρας παιχνίδια και μία νικη στο μοναδικό εντός έδρας ματς που έδωσε μέχρι στιγμής. Ο Ολυμπιακός αυτή τη στιγμή είναι 3ος στη βαθμολογία του ομίλου του, μόλις ένα βαθμό κάτω από τις πρωτοπόρες Πριμόριε Ριέκα και Μπαρτσελονέτα οι οποίες μοιράζονται από κοινού την πρώτη θέση. Η επόμενη αγωνιστική του Champions League είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου, όπου ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει εντός έδρας την τελευταία της βαθμολογίας Γιαντράν.
Σε επίπεδο ακαδημιών, τα αντίστοιχα τμήματα υποδομών (Νέων Ανδρών, Εφήβων, Παίδων και Μίνι Παίδων), μπαίνουν πλέον σε ρυθμούς δυνατών προπονήσεων καθώς σε λίγο καιρο ξεκινούν οι επίσημες υποχρεώσεις τους. Τις ακριβείς ημερομηνίες διεξαγωγής των αγώνων μπορείτε να τις βρείτε σε παλαιότερο άρθρο της παρούσης ενότητας και συγκεκριμένα εδώ.
 
Πόλο Γυναικών: Αγωνιστική δράση δεν είχαμε την περασμένη εβδομάδα ούτε όσον αφορά το τμήμα πόλο γυναικών του Ολυμπιακού. Οι αθλήτριές μας συνεχίζουν τις προπονήσεις τους, αν και η επανέναρξη του ελληνικού πρωταθλήματος αργεί ακόμα. Θυμίζουμε πως ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει το Σάββατο 30 Ιανουαρίου τον Εθνικό στα πλαίσια της 9ης αγωνιστικής του ελληνικού πρωταθλήματος. Επειδή διοργανωση Κυπέλλου Ελλάδας δεν υφίσταται σε επίπεδο γυναικών, ο Ολυμπιακός εκτός του πρωταθλήματος συμμετέχει μόνο στην LEN Euroleague, τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή διοργάνωση για το γυναικείο πόλο. Αυτήν τη στιγμή ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην α' φάση της διοργάνωσης, έχοντας να αντιμετωπίσει στον όμιλό του τις Πάντοβα (Ιταλία), Βουλιαγμένη (Ελλάδα), Όττερ (Μ.Βρετανία) και Πορτουένσε (Πορτογαλία).
Αν σκεφτούμε ότι ο Ολυμπιακός φέτος έχει κερδίσει την Πάντοβα στο Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ και τη Βουλιαγμένη στο ελληνικό πρωτάθλημα σε συνδθασμό με το ότι οι άλλες δύο ομάδες του ομίλου δεν είναι τόσο δυνατές, ο Ολυμπιακός έχει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να περάσει στην επόμενη φάση της διοργάνωσης και να συνεχίσει το ταξίδι του προς την κατάκτηση της Euroleague για δεύτερη συνεχόμενη χρονια. Ολα ωστόσο θα κριθούν στην πισίνα, επομένως υπομονή. Δεν έχει βγει ακόμα το πλήρες πρόγραμμα αγώνων του Ολυμπιακού, ωστόσο σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της LEN, το Final-4 της διοργάνωσης, στο οποίο ελπίζουμε να βρίσκεται και η ομάδα μας, θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 22-23 Απριλίου.

Τέλος, σε επίπεδο ακαδημιών, οι νεαρές αθλήτριες που απαρτίζουν τα τμήματα Νέων Γυναικών, Νεανίδων, Κορασίδων και Μίνι-Κορασίδων μπαίνουν σιγά σιγά σε σταθερό πρόγραμμα προπονήσεων καθώς σε λίγο καιρό θα ξεκινήσουν και οι αντίστοιχες επίσημες υποχρεώσεις για τα εκάστοτε πρωταθλήματα υποδομών. Τις ακριβείς ημερομηνίες διεξαγωγής των αγώνων μπορείτε να τις βρείτε σε παλαιότερο άρθρο της παρούσης ενότητας και συγκεκριμένα εδώ.
Τέλος, να αναφέρουμε και μια εξωαγωνιστική είδηση η οποία αφορά τα τμήματα πόλο ανδρών και γυναικών του Ολυμπιακού, καθώς την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου, το επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr) έκανε γνωστό πως πλέον διατίθεται προς το κοινό το επίσημο ημερολόγιο της ερυθρόλευκης ακαδημίας υδατοσφαίρισης. Αντιγράφουμε από το σάιτ: "Το ημερολόγιο της Ακαδημίας Υδατοσφαίρισης διανέμεται από την γραμματεία της Ακαδημίας καθημερινά 18:30 – 20:00, στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Πειραιά (Βοτσαλάκια). Όποιος επιθυμεί να το προμηθευτεί μπορεί να απευθυνθεί και στους εφόρους των τμημάτων της Ακαδημίας Υδατοσφαίρισης. Στο ημερολόγιο υπάρχουν φωτογραφίες από όλα τα τμήματα της Ακαδημίας καθώς και φωτογραφίες από τις επιτυχίες των τμημάτων στην περσινή περίοδο."

 
Κολύμβηση: Αγωνιστική δράση δεν είχαμε όσον αφορά την αγωνιστική ομάδα του τμήματος κολύμβησης του Ολυμπιακού, είχαμε όμως όσον αφορά την προαγωνιστική. Συγκεκριμένα, ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός ανακοίνωσε τη συμμετοχή του συλλόγου μας με 18 αθλητές και 12 αθλήτριες στο  «7ο Κύπελλο - ΝΙΚΑΙΑ ΠΟΛΗ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΘΥΣΙΑΣ», το οποίο διεξήχθη στο Κλειστό Κολυμβητήριο της Νίκαιας το τριήμερο 15-17 Ιανουαρίου. Επρόκειτο για την πρώτη αγωνιστική υποχρέωση των «ερυθρόλευκων» για το 2016 και τόσο οι ίδιοι οι κολυμβητές του Ολυμπιακού. όσο και το τεχνικό επιτελείο, είχαν την ευκαιρία να τσεκάρουν την κατάσταση στην οποία βρίσκονται.

Εξαιρετική ήταν η παρουσία των αθλητών της κατηγορίας Masters του τμήματος Κολύμβησης στους 7ους Πτολεμαϊκούς Αγώνες. Οι αθλητές του Ολυμπιακού κατέκτησαν συνολικά 5 χρυσά μετάλλια πραγματοποιώντας πολύ καλές εμφανίσεις. Συγκεκριμένα 3 χρυσά μετάλλια κέρδισε ο Ισίδωρος Παγιαύλας στα 100μ.- 200μ. πεταλούδα και στα 200μ. πρόσθιο ενώ η Γεωργία Χατζηγεωργίου κατέκτησε δυο χρυσά στα 50μ. ελεύθερο και στα 50μ. πεταλούδα και αναδείχθηκε παράλληλα καλύτερη κολυμβήτρια των αγώνων.
 
Στίβος: Την προηγούμενη εβδομάδα δεν είχαμε κάποιο νέο όσον αφορά συγκεκριμένα το ερυθρόλεκο τμήμα στίβου του Ολυμπιακού. Σύμφωνα με το επίσημο σάιτ του ΣΕΓΑΣ πάντως, την ερχόμενη εβδομάδα δεν προβλέπεται κάποιος αγώνας στίβου, ωστόσο είναι προγραμματισμένος ένα αγώνας ανώμαλου δρόμου. Ο λόγος για τον «Αγώνα "Κ. Κοτζία"», ο οποίος θα διεξαχθεί την Κυριακή 24 Ιανουαρίου στη Ν.Σμύρνη με διοργανωτή τον Πανιώνιο. Είναι άγνωστο ακόμα αν θα υπάρξουν αθλητές ή αθλήτριες του Ολυμπιακού που ενδέχεται να συμμετάσχουν στην εν λόγω διοργάνωση.
 
Ιστιοπλοϊα: Αγωνιστική δράση δεν είχαμε όσον αφορά το τμήμα της ιστιοπλοϊας. Όλοι οι αθλητές μας συνεχίζουν κανονικά την προετοιμασία τους. Σύμφωνα με το επίσημο σάιτ της Ελληνικης Ομοσπονδίας Ιστιοπλοϊας, υπάρχουν αρκετοί προγραμματισμένοι εγχώριοι και διεθνείς αγώνες για το συγκεκριμένο άθλημα οι οποίοι θα διεξαχθούν την ερχόμενη εβδομάδα. Καθαρά ενημερωτικά τους αναφέρουμε:
Σε εγχώριο επίπεδο είναι προγραμματισμένοι οι παρακάτω αγώνες:
·        23/1-24/1 ΚΥΠΕΛΛΟ Χ.ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ - Κατηγορία OPTIMIST-LASER RDL/4.7-420
·        23/1-24/1 ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2016 - Κατηγορία ΟPTIMIST
·        23/1-24/1 ΑΡΓΩ 2016 - Κατηγορία OPTIMIST
Ενώ σε διεθνές επίπεδο είναι προγραμματισμένοι οι παρακάτω αγώνες:
·        22/1-25/1 New Zealand Laser National Championships (NZL)
·        23/1-30/1 ISAF Sailing World Cup Miami (USA)
·        23/1-24/1 RYA Winter Match Racing Series (GBR)
·        23/1-23/1 MR 101 Grad School B Long Beach (USA)
Eίναι άγνωστο ακομα αν θα υπάρξουν αθλητές μας που θα συμμετάσχουν σε κάποια από τις παραπάνω διοργανώσεις.
 
Κωπηλασία: Την περασμένη εβδομάδα δεν είχαμε αγωνιστική δράση ούτε όσον αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα κωπηλασίας, ωστόσο, οι προπονήσεις των αθλητών μας συνεχίζονται κανονικά. Ειδική αναφορά μπορούμε να κάνουμε για ακόμα μια φορά στον αθλητή μας Διονύση Αγγελόπουλο, ο οποίος είναι ο μοναδικός αθλητής της ομάδας μας που συμμετέχει στο προπονητικό κοινόβιο που διοργάνωσε η ελληνικη κωπηλατική ομοσπονδία και το οποίο θα διαρκέσει μέχρι τις 24 Ιανουαρίου. Πολλά συγχαρητήρια στον Αγγελόπουλο που μας εκπροσωπεί σαν σύλλογο και κρατάει τη σημαία του Ολυμπιακού μας ψηλά.
 
Κανόε Καγιάκ: Την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου, το επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr) ανακοίνωσε τα αποτελέσματα των επιδόσεων των αθλητών της ομάδας μας που συμμετείχαν τις προηγούμενες ημέρες στους πρώτους επίσημους αγώνες στο αγώνισμα SUP. Το ντεμπούτο των αθλητών μας ήταν εξαιρετικό. Ο Νίκος Γεράδρης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην απόσταση 7.700μ ενώ η Έλενα Κυριακοπούλου κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 1.500μ.
 Πρόκειται για εξαιρετικές ατομικές επιδόσεις αν σκεφτούμε ότι μιλάμε για τους πρώτους επίσημους αγώνες της συγκεκριμένης κατηγορίας. Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του, καλλιεργεί εδώ και 5 χρόνια το αγώνισμα του SUP, που αποτελεί από φέτος επίσημο άθλημα και ανήκει στην ομοσπονδία καγιάκ. Το τμήμα ξεκίνησε τη λειτουργία του μετά από συντονισμένες ενέργειες και εξαιρετική προσπάθεια και ενίσχυση του εφόρου των Ναυταθλητικών Τμημάτων, Τάσου Βουγίδη.

 
Πινγκ Πονγκ: Αγωνιστικά νέα δεν είχαμε ούτε όσον αφορά το τμήμα του πινγκ πονγκ, καθώς δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα οι επίσημες υποχρεώσεις για το 2016. Οι επόμενοι αγώνες πρωταθλήματος όσον αφορά τους άνδρες, οι οποίοι θυμίζουμε πως αυτην τη στιγμή βρίσκονται στην κορυφή της βαθμολογίας, είναι προγραμματισμένοι για το Σάββατο 23 Ιανουαρίου όπου θα αντιμετωπισουμε εκτός έδρας το Αθλητικό Σωματείο "Ίφιτος Πατρών" και εντός έδρας τη Φιλία Ορεστιάδας. Ο Ολυμπιακός θέλει φυσικά να συνεχίσει το νικηφόρο σερί του σε αυτήν την προσπάθεια που κάνει φέτος να κερδίσει για ακόμα μια χρονιά το πρωτάθλημα.
Οι γυναίκες με τη σειρά τους θα αντιμετωπίσουν την ίδια μέρα εντός έδρας τη ΧΑΝΘ και εκτός έδρας τον Φοίνικα Αγίας Σοφίας. Οι "ερυθρόλευκες" μπορεί να μη βρίσκονται στην κορυφή της βαθμολογίας, ωστόσο αν καταφέρουν να κάνουν μόνο νίκες στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος, τότε μπορούν να στεφθούν πρωταθλήτριες Ελλάδος.
Και πάμε τώρα σε επίπεδο ακαδημιών, όπου ανακοινώθηκε η συμμετοχή κάποιων αθλητών μας στο διεθνές τουρνουά «Hungarian Mini Cadet Open», το οποίο διεξήχθη στη Βουδαπέστη το τριήμερο 15 έως 17 Ιανουαρίου 2016. Την αποστολή του Ολυμπιακού αποτέλεσαν ο παμπαίδας Σωκράτης Βησσαρίων Γιαννούτσος και η παγκορασίδα Μαλαματένια Παπαδημητρίου. Τις ίδες περίπου μέρες (16-17 Ιανουαρίου) διεξήχθη στο Κλειστό Γυµναστήριο «Τάκης Παπαγεωργίου», στον Καρέα – Βύρωνα, το «2ο Αναπτυξιακό Πρωτάθλημα ΑΟ Καρέα 2016», στο οποίο συμμετείχαν 16 αθλητές και αθλήτριες των ερυθρόλευκων ακαδημιών πινγκ πονγκ.
Όσον αφορά τη δεύτερη διοργάνωση,  αυτοί που κατάφεραν να ξεχωρίσουν ήταν ο Γιάννης Σγουρόπουλος και η Ιωάννα Γερασιμάτου. Ο Σγουρόπουλος, στον τελικό των νέων αντιμετώπισε τον Νίκο Αντωνιάδη, έχασε το 1ο σετ, αλλά επιβλήθηκε στα επόμενα (11-13, 11-7, 11-7, 11-3). Ήταν ο 5ος φετινός τίτλος του Σγουρόπουλου σε 6 τελικούς. Παράλληλα την κυριαρχία της επιβεβαίωσε και η Ιωάννα Γερασιμάτου στις κορασίδες. Στον τελικό έκαμψε τη Βασιλική Ηλιοπούλου με 3-0 σετ (11-7, 11-8, 11-9) και κατέκτησε 5η φορά την 1η θέση σε 7 τελικούς. Συνολικά, οι κατατάξεις των αθλητών του Ολυμπιακού σε κάθε κατηγορία στη συγκεκριμένη διοργάνωση ήταν: Νέοι: 1ος  Γιάννης Σγουρόπουλος, 3ος  Γιώργος Σταματούρος. Παίδες: 5ος Άλκης Σταματούρος. Κορασίδες:  1η Ιωάννα Γερασιμάτου, 5η  Μαίρη Κουκουτού. Παμπαίδες: 5ος  Βαγγέλης Μαλλιαρός.

 
Ξιφασκία: Λίγα πράγματα έχουμε να πούμε όσον αφορά τους δύο αθλητές μας που απαρτίζουν το τμήμα ξιφασκίας. Η μεν Βάσω Βουγιούκα βρίσκεται από την προηγούμενη Κυριακή στη Ρώμη όπου θα παραμείνει προκειμένου να προετοιμαστεί κατάλληλα για τη συμμετοχή της στο «Κύπελλο Ακρόπολις 2016» το οποίο θα διεξαχθεί στην Αθήνα στο τέλος του μήνα, ενώ ο Γιώργος Τσουρούτας, όπως ανακοινώθηκε από το επίσημο σάιτ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας, θα συμμετάσχει στο Satellite της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας στο άθλημα της Σπάθης Ανδρών το οποίο θα διεξαχθεί τις επόμενες ημέρες στην Τουρκία και συγκεκριμένα στην Κωνσταντινούπολη.
 
Πυγμαχία: Η Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας ανακοίνωσε τις προηγούμενες ημέρες τη διοργάνωση Κυπελλου Πυγμαχίας Elite Ανδρών. Στο Κύπελλο αυτό μετά από πρόταση των σωματείων μελών της ΕΟΠ θα επιλεγούν και συμμετάσχουν οι καλύτεροι τέσσερεις (4) πυγμάχοι ανά κατηγορία κιλών συμφώνα με την δραστηριότητα τους τα τελευταία τρία (3) έτη, ήτοι στα: 60, 64, 69, 75, 81 και 91 κιλά. Οι δηλώσεις των σωματείων-μελών με τους προτεινόμενους πυγμάχους τους έπρεπε να κατατεθούν έως την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου. Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ακόμα αν υπάρχουν αθλητές-αθλήτριες του Ολυμπιακού που να δηλώθηκαν για το εν λόγω Κύπελλο.
Σε άλλα νέα, η ΕΟΠ έθεσε σε διαθέση προς το αναγνωστικό κοινό τη Γενική Βαθμολογία της κατάταξης των σωματείων για τη δραστηριότητά τους κατά το έτος 2015. Ο Ολυμπιακός βρέθηκε στην 4η θέση πανελληνίως, πίσω την Παναχαϊκή (1η θέση), τον Ηρακλείδων (2η θέση) και τον Παναθηναϊκό (3η θέση).
 
Ταε Κβο Ντο: Ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός, ανακοίνωσε μέσω του επίσημο σάιτ του (osfp.gr) τη συμμετοχή 43 αθλητών του ταε κβο ντο στη διοργάνωση «5ο Fair Play Tournament» που τελεί υπό την αιγίδα της ΕΛΟΤ. Το «5ο Fair Play Tournament» είναι μια διοργάνωση που βασίζεται στο Ολυμπιακό άθλημα του Tae Kwon Do και σκοπός είναι,  όσον αφορά τις μικρές ηλικίες κυρίως η πρώτη επαφή με το αγωνιστικό Tae Kwon Do καθώς και όσον αφορά τα μεγαλύτερα παιδιά, η απόκτηση εμπειρίας για την μελλοντική τους πορεία. Σύμφωνα με το σάιτ, στους αγώνες υπήρξαν επαγγελματίες διαιτητές της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταε Κβο Ντο, ενώ μετά το τέλος των αγώνων, δόθηκαν σε όλα τα παιδιά αναμνηστικά πτυχία και χρυσά μετάλλια. Οι αγώνες έγιναν το Σαββατοκύριακο 16-17 Ιανουαρίου, ωστόσο δεν γνωρίζουμε ακόμα τα ακριβή αποτελέσματα των επιδόσεων των ερυθρόλευκων αθλητών μας.
 
Κικ Μπόξινγκ: Την εβδομάδα που μας πέρασε, η Ελληνική Ομοσπονδία Κικ Μπόξινγκ δημοσίευσε δύο σημαντικές ανακοινώσεις, οι οποίες αφορούν (και) τον Ολυμπιακό. Αρχικά, ανακοίνωσε τη διοργάνωση του τουρνουά "Athens Challenge 2016", το οποίο θα πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο του 2016 και στη συνέχεια ανακοίνωσε την πραγμάτωση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ανδρών/Γυναικών 2016 αναφέροντας πως "φέτος το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κικ-Μπόξινγκ Ανδρών/Γυναικών θα πραγματοποιηθεί στις 4, 5 και 6 Ιουνίου 2016, λόγω της πραγματοποίησης του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (PF, FC, LC, MF) το Νοέμβριο στην Αθήνα. Οι αθλητές που θα μπορέσουν να αγωνιστούν στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Αθήνα θα είναι αυτοί που θα έχουν κατακτήσει με σειρά προτεραιότητας την 1η, 2η και 3η θέση αντίστοιχα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.".
Όπως καταλαβαίνουμε, αυτές οι δύο διοργανώσεις αργούν ακομα και σίγουρα δε μπορούμε να ξερουμε από τώρα το αν και με ποιους αθλητές θα συμμετάσχει ο Ολυμπιακός.
 
Ποδόσφαιρο Γυναικών: Τα ερυθρόλευκα τμήματα του ποδοσφαίρου γυναικών στις ακαδημίες του Ολυμπιακού σε Ρέντη, Ηράκλειο, Βάρη και Καρδίτσα συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους, ενώ τα τμήματα εγγραφών παραμένουν κανονικά ανοικτά.
 
Ποδόσφαιρο Νέων: Αγωνιστική δράση είχαμε και όσον αφορά τα ερυθρόλευκα τμήματα ποδοσφαίρου νέων, τα οποία συμμετέχουν στα αντίστοιχα πρωταθλήματα υποδομών της Superleague. Ξεκινάμε από την ομάδα Κ20, η οποία αντιμετώπισε τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου τον Πλατανιά εκτός έδρας, στα πλαίσια της 18ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 0-2 και παρέμεινε στην 1η θέση της βαθμολογίας, έχοντας μάλιστα και ένα παιχνίδι λιγότερο.

Συνεχίζουμε με την ομάδα Κ17, η οποία αντιμετώπισε το Σάββατο 16 Ιανουαρίου εκτός έδρας την Καλλονή στα πλαίσια της 6ης αγωνιστικής του β' γύρου του πρωταθλήματος. Ο Ολυμπιακός επικράτησε άνετα με 0-6 και βρίσκεται στην 3η θέση της βαθμολογίας με διαφορά ενός μόλις βαθμού από την πρωτοπόρο ΑΕΚ αλλά και με δύο παιχνίδι λιγότερα!
Τέλος, η ομάδα Κ15 αντιμετώπισε το Σάββατο 16 Ιανουαρίου εντός έδρας τον Αστέρα Τρίπολης στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής του γ'γύρου του πρωταθλήματος. Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 1-0 και παρέμεινε στην 1η θέση της βαθμολογίας.
Οι ακριβείς ημερομηνίες διεξαγωγής των αγώνων των επόμενων αγωνιστικών και για τα τρία πρωταθλήματα υποδομής της Superleague δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές.
Συνεχίζουμε με τα αποτελέσματα των αγώνων που έδωσαν τα υπόλοιπα ακαδημαϊκά τμήματα της κεντρικής σχολής του Ολυμπιακού στο Ρέντη την εβδομάδα που μας πέρασε:
·        Κυριακή 17 Ιανουαρίου - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ14 - Πανιώνιος Κ14 2-0 (Attica Cup)
·        Κυριακή 17 Ιανουαρίου - Παναθηναϊκός Κ11 - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ11 0-0 (Attica Cup)
·        Δευτέρα 18 Ιανουαρίου - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ9 - ΑΕΚ Futsal Κ9 8-3 (Θουκυδίδειο)
 
ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΡΟΠΑΙΩΝ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ 2015-16
Μετά τη νέα κατάκτηση των χρυσών μεταλλίων που σημείωσαν οι αθλητές του Ολυμπιακού σε κολύμβηση, κανόε καγιάκ και πινγκ πονγκ, η καταγραφή των τροπαίων μας για τη σεζόν 2015-16 έχει διαμορφωθεί ως εξής:
Μέχρι στιγμής έχουμε κατακτήσει δύο (2) ομαδικούς τίτλους:
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης Μίνι-Κορασίδων (Πόλο γυναικών)
• 1 Ευρωπαϊκό Σουπερ Καπ Υδατοσφαίρισης Γυναικών (Πόλο γυναικών)
Επιπροσθέτως, έχουμε κατακτήσει δύο (2) ατομικούς τίτλους:
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Γυναικών 51kg (Πυγμαχία)
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοϊας Ανδρών Star (Ιστιοπλοϊα)
Επίσης, έχουμε κατακτήσει δεκαεπτά (17) τουρνουά :
• 1 Naperville Soccer Association U-14 (Ποδόσφαιρο νέων)
• 1 Southern California Developmental Soccer League (Ποδόσφαιρο Νέων)
• 1 Τουρνουά Ποδοσφαίρου "Αθλούμαι Ενάντια στη Βία" U-13 (Ποδόσφαιρο Νέων)
• 1 Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά ΕΠΣ Αθηνών Κ11 (Ποδόσφαιρο Νέων)
• 1 Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά - "90 Χρόνια Ολυμπιακός" Κ14 (Ποδόσφαιρο Νέων)
• 1 Chicago Holiday Cup Tournament U15 (Ποδόσφαιρο Νέων)
• 1 Τουρνουά Ποδοσφαίρου Κ10 "Alma Link" (Ποδόσφαιρο Νέων)
• 1 Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά ΕΠΣ Αθηνών Κ10 (Ποδόσφαιρο Νέων)
• 1 Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά Ρεθύμνου Κ12 (Ποδόσφαιρο Νέων)
• 1 Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά Ρεθύμνου Κ10 (Ποδόσφαιρο Νέων)
• 1 Αναπτυξιακό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Κ12 (Ποδόσφαιρο Νέων)
• 1 USA College Football Tournament (Ποδόσφαιρο Νέων)
• 1 Trofe Citta Di Calgliari (Μπάσκετ ανδρών)
• 1 Elassona Volley Tournament (Βόλεϊ γυναικών)
• 1 Maria Mpempetsou – Tzanini Tournament (Βόλεϊ γυναικών)
• 1 Τουρνουά Υδατοσφαίρισης Γυναικών ΣΕΔΥ (Πόλο γυναικών)
• 1 Κυπριακό Τουρνουά Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Απλού Ανδρών (Πινγκ Πονγκ)
Ενώ τέλος, σε ατομικό επίπεδο έχουμε κατακτήσει πενήντα πέντε (55) χρυσά μετάλλια:
• 1 Χρυσό μετάλλιο σε διασυλλογικό αγώνα ιστιοπλοϊας (Δίκαιος Κερκούλας στα «Παστρικάκεια»)
• 1 Χρυσό μετάλλιο στα 5χλμ σε αγώνα κωπηλασίας (Βασίλης Αγγελόπουλος σε Πειραϊκούς Αγώνες)
• 2 Χρυσά μετάλλια σε διασυλλογικό αγώνα κωπηλασίας (Βασίλης Αγγελόπουλος και Παναγιώτης Παράκοιλας στα «Σαλαμίνεια»)
• 2 Χρυσά μετάλλια σε διασυλλογικούς αγώνες κανόε-καγιάκ (Στο Τουρνουά Ευβοίας)
• 4 Χρυσά μετάλλια σε διασυλλογικούς αγώνες πινγκ πονγκ (Γιάννης Σγουρόπουλος στους Νέους, Σωκράτης Γιαννούτσος στους Παμπαίδες, Ειρήνη Παπαδημητρίου στις Παγκορασίδες και Ιωάννα Γερασιμάτου στις Παγκορασίδες. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν σε τουρνουά μικρών ηλικιών που διοργάνωσε ο ΑΣ Πέρα)
• 2 Χρυσά μετάλλια ανοιχτού πρωταθλήματος πινγκ πονγκ (Γιάννης Σγουρόπουλος στους Εφήβους και Ειρήνη Παπαδημητρίου στις Παγκορασίδες. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στο ανοιχτό πρωτάθλημα που οργάνωσε το Μέτσοβο)
• 4 Χρυσά μετάλλια ανοιχτού πρωταθλήματος πινγκ πονγκ (Γιώργος Σταματούρος στους Εφήβους, Σωκράτης Γιαννούτσος στους Παμπαίδες, Ιωάννα Γερασιμάτου στις Κορασίδες και Ειρήνη Παπαδημητρίου στις Παγκορασίδες. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στο ανοιχτό πρωτάθλημα που οργανώθηκε στην Καβάλα)
• 2 Χρυσά μετάλλια αναπτυξιακού πρωταθλήματος πινγκ πονγκ (Γιώργος Σταματούρος στους Νέους και Σωκράτης Γιαννούτσος στους Παμπαίδες. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στο αναπτυξιακό τουρνουά που διεξήχθη στη Βέροια)
• 4 Χρυσά μετάλλια αναπτυξιακού πρωταθλήματος πινγκ πονγκ (Γιώργος Σταματούρος στους Εφήβους, Αλκιβιάδης Σταματούρος στους Παίδες, Σωκράτης Γιαννούτσος στους Παμπαίδες και Μαλαματένια Παπαδημητρίου στις Παγκορασίδες. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στο αναπτυξιακό τουρνουά που διεξήχθη στην Πάτρα)
• 4 Χρυσά μετάλλια αναπτυξιακού πρωταθλήματος πινγκ πονγκ (Γιάννης Σγουρόπουλος στους εφήβους, Ιωάννα Γερασιμάτου στις κορασίδες, Σωκράτης-Βησσαρίων Γιαννούτσος στους παμπαίδες και  Μαλαματένια-Ειρήνη Παπαδημητρίου στις παγκορασίδες. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στο αναπτυξιακό τουρνουά που διεξήχθη στα Χανιά)
• 11 Χρυσά μετάλλια Κολύμβησης (Τα μετάλλια κατακτήθηκαν από άνδρες και γυναίκες στα πλαίσια του διεθνούς τουρνουά κολύμβησης International Swim Meet που διεξήχθη στην Κύπρο)
• 7 Χρυσά μετάλλια Κολύμβησης (Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στα πλαίσια του Γκραν Πρι Χριστουγέννων 2015 που διεξήχθη στην Καρπενήσι)
• 5 Χρυσά μετάλλια κολύμβησης στους "7ους Πτολεμαϊκούς Αγώνες" (3 χρυσά μετάλλια κέρδισε ο Ισίδωρος Παγιαύλας στα 100μ.- 200μ. πεταλούδα και στα 200μ. πρόσθιο ενώ η Γεωργία Χατζηγεωργίου κατέκτησε δυο χρυσά στα 50μ. ελεύθερο και στα 50μ. πεταλούδα)
• 1 Χρυσό μετάλλιο κανόε καγιάκ στους "Αγώνες SUP" (Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Νίκος Γεράδρης στην απόσταση 7.700μ)
• 2 Χρυσά μετάλλια επιτραπέζιας αντισφαίρισης (Τα χρυσά μετάλλια κατέκτησαν ο Γιάννης Σγουρόπουλος στους νέους και η Ιωάννα Γερασιμάτου στις Κορασίδες στα πλαισια του "2ου Αναπτυξιακού Πρωταθλήματος Καρέα 2016")
• 1 Διεθνές Κύπελλο OPEN επιτραπέζιας αντισφαίρισης (Μαλαματένια Παπαδημητρίου στις Κ12 σε διεθνές τουρνουά της Στοκχόλμης)
• 2 Κύπελλα Πυγμαχίας (Νίκος Βεντούρης στα 70kg και Δημήτρης Νικολακόπουλος στα 60kg. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στα πλαίσια της διοργάνωσης «ΑΜΑΡΥΣΙΑ»)
 
ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΟ ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ ΕΡΧΟΜΕΝΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ 20/01-26/01/2016
·        20/01/2016 - Βόλεϊ Ανδρών - Σουγκρούτ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
·        20/01/2016 - Βόλεϊ Γυναικών - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - CSM Βουκουρεστίου
·        21/01/2016 - Mπάσκετ Νεανίδων - Φάρος Κερατσινίου - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
·        23/01/2016 - Βόλεϊ Παίδων - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΓΣ Πετρούπολης
·        23/01/2016 - Μπάσκετ Κορασίδων - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΟΠ Φαλήρου
·        23/01/2016 - Βόλεϊ Ανδρών - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Ηρακλής
·        23/01/2016 - Βόλεϊ Γυναικών - ΑΟ Θήρας - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
·        23/01/2016 - Βόλεϊ Κορασίδων Α' - ΑΟ Αιγάλεω - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
·        23/01/2016 - Βόλεϊ Κορασίδων Β' - ΑΓΟΓ Ευρυαλη - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
·        23/01/2016 - Πινγκ Πονγκ Ανδρών - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΣ Ιφιτος Πατρών
·        23/01/2016 - Πινγκ Πονγκ Ανδρών - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Φιλία Ορεστιάδας
·        23/01/2016 - Πινγκ Πονγκ Γυναικών - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΧΑΝΘ
·        23/01/2016 - Πινγκ Πονγκ Γυναικών - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Φοίνικας Αγίας Σοφίας
·        24/01/2016 - Βόλεϊ Κορασίδων Δ' - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΟΝΣ Μιλων
·        24/01/2016 - Μπάσκετ Γυναικών - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Παναθηναϊκός
·        24/01/2016 - Βόλεϊ Νεανίδων - ΔΑΣ Δραπετσώνας - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
 
ΥΓ1: Αμέτρητες οι πρωτιές μας φέτος σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο. Και ακόμα δεν έχει βγει ο Ιανουάριος! Μέγας είσαι ΘΡΥΛΕ!
ΥΓ2: Όσο περνάει ο καιρός, τόσο πλησιάζουμε στους μήνες....κατάκτησης τίτλων. Ανυπομονώ να μπει η Άνοιξη ρε μάγκες!
ΥΓ3: Μαθαίνω πως οι εργασίες για το καινούριο Μουσείο του Ολυμπιακού συνεχίζονται με σταθερούς ρυθμούς. Ελπίζω να το κάνουν...τριπλάσιο από αυτό που ήδη έχουμε γιατί αλλιώς, έτσι όπως έχει πάρει φόρα ο Θρύλος μας βλέπω σε λίγα χρόνια να φτιάχνουμε πάλι καινούριο!
ΥΓ4: Καλή και ερυθρόλευκη εβδομάδα σε όλους, με υγεία πάνω απ'όλα.
 
MakTheBet

Σχόλια

Εικόνα Η ΡΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΚΚΙΝΗ ΘΡΥΛΕ ΟΛΕ ΟΛΕ

Μακη καλησπερα. Θα γραψω μερικα πραγματακια-παρατηρησεις.
1) στο βολει δεν εχει ουσια η ηττα εστω με 3-1. Το 3-1 και το 3-0 ειναι το ιδιο σκορ.
2) στο μπασκετ γυναικων η νικη εχει μεγαλη σημασια γιατι ουσιαστικα μιλαμε για ματς πλει οφ. Η νικη-ηττα θα μεταφερθει στα πλει οφ. Αν νικησουμε θα κανουμε το 2-0 με βαζελο και σε ενδεχομενη συναντηση στους τελικους θα χρειαζομαστε μονο μια νικη για να παρουμε το πρωταθλημα. Αν χασουμε θα ειμαστε 1-1 και απλα θα εχουμε το πλεονεκτημα εδρας.
3) στο πινγκ πονγκ γυναικων θελουμε κατι παραπανω απο το "μονο νικες" για να παρουμε το πρωταθλημα. Πρεπει να νικησουμε με 4-0 η 4-1 τον ΔΑΟ Ταυρου για να παρουμε το πρωταθλημα (αν δεν στραβοπητησει ο ΔΑΟ Ταυρου).
4) δε γινεται Μακη οι παικτες του Ολυμπιακου στο πολο να συνεχιζουν τις προπονησεις τους γιατι συμμετεχουν στο ευρωπαικο πρωταθλημα.

Αυτα. Συγγνωμη για τις παρατηρησεις απλα προσπαθω να συμβαλλω στην αποφυγη μελλοντικων λαθων.

Εικόνα MakTheBet

Καταρχήν καλησπέρα...
1) Εχουμε αναλυσει τα περί σκορ σε παλαιότερο άρθρο. Δεν το λέω έτσι όπως -προφανώς- το κατάλαβες. Η αιτία που αναφέρω τα συγκεκριμένα σκορ (τα οποία αν παρατήρησες είχαν τουλάχιστον ένα κερδισμένο σετ από μέρους μας) ήταν για καθαρά "ψυχολογικούς" λόγους όσον αφορά την ομάδα. Είναι διαφορετικό να έχεις χάσει με 3-0 σετ και διαφορετικό με 3-2 ή έστω με 3-1. Στην πρώτη περίπτωση λες "Πολύ δύσκολα θα το γυρίσω, εδώ στο προηγούμενο ματς ούτε σετ δεν τους πήρα", ενώ στην άλλη περίπτωση λες "Τους πήρα και ένα-ή δυο- σετ στην έδρα τους, δεν είναι δα και τίποτα άτρωτοι. Στο Ρέντη τους έχουμε!". Η αναφορά λοιπόν στα συγκεκριμένα σκορ είχε να κάνει για καθαρά ψυχολογικούς λόγους.
2) Αυτό που λες για το μπάσκετ δεν έρχεται σε αντίθεση με αυτά που λέω εγώ. Εγώ είπα ότι λόγω της διαφοράς των δύο βαθμών, ακόμα κι αν χάσουμε θα παραμείνουμε πρώτοι. Υπάρχει εδώ κάποιο λάθος? Το τί θα γίνει μετά με τα πλεονεκτήματα έδρας είναι άλλη ιστορία. Μην ξεχνάς ότι μιλάμε για νεοεπανιδρυθέν τμήμα και η κατάκτηση και μόνο της 1ης θέσης έστω και στην κανονική διάρκεια είναι άθλος.
3) Το "μόνο νικες" που έγραψα εγώ δεν είναι λάθος. Συμπληρωματικά, καλά έκανες και έγραψες ότι χρειαζόμαστε νίκη με 4-0 ή 4-1 επί του ΔΑΟΤ. Άλλο όμως το ένα κι άλλο το άλλο.
4) Όταν έλεγα ότι οι πολίστες του Ολυμπιακού "συνεχιζουν κανονικά τις προπονήσεις τους" είχα στο μυαλό μου τόσο αυτούς που συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, άρα κάνουν προπονήσεις με την εθνική Ελλάδος, όσο και αυτούς που δεν συμπεριελήφθησαν στην αποστολή και έμειναν πίσω. Το ότι ο Ολυμπιακος δεν έχει αγωνιστικές υποχρεώσεις ακόμα δε σημαίνει ότι οι παίκτες του έχουν σταματήσει τις προπονήσεις τους. Για εξοικονόμηση χρόνου χρησιμοποίησα την παραπάνω έκφραση, καλύπτοντάς τους όλους..

Αυτά...

Εικόνα Η ΡΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΚΚΙΝΗ ΘΡΥΛΕ ΟΛΕ ΟΛΕ

1) Γραφεις χαρακτηριστικα "ετσι ωστε να διεκδικησουμε την προκριση στον επαναληπτικο" για αυτο εκανα την επισημανση. Καποιος που το διαβαζει αυτο μπορει ευκολα να συμπερανει οτι με 3-0 δεν μπορουμε να διεκδικησουμε προκριση. Ευχαριστω για την εξηγηση αν και νομιζω οτι σε αυτο το επιπεδο αυτο δεν στεκει (για πολλους λογους. πχ σε αυτο το επιπεδο οι αθλητες θα τα δωσουν ολα στον επαναληπτικο, ειδικα αν ξερουν οτι το 3-0 και το 3-1 ειναι το ιδιο σκορ, η ψυχολογια ειναι καθαρα θεμα προπονητη ανεξαρτητως αποτελεσματος και αλλα πολλα).
2) Δεν εγραψα οτι εκανες λαθος. Εγραψα για μερικες παρατηρησεις. Αυτο που αναφερω ειναι μια σοβαρη παραλειψη.
3) Το ιδιο ισχυει και εδω.
4) Στα υπολοιπα αθληματα κανεις αναφορα για διαφορα τουρνουα που θα γινουν τις επομενες ημερες στην Ευρωπη. Για το ευρωπαικο πρωταθλημα πολο δεν ανεφερες κατι στο αρθρο. Ο κοσμος που διαβαζει μπορει να νομιζει οτι οι παικτες του Ολυμπιακου συνεχιζουν τις προπονησεις τους γιατι το πρωταθλημα δεν ξεκινησε μετα τις γιορτες. Επισης, η λεξη "κανονικα" συνεπαγεται οτι τιποτα δεν αλλαξε. Αυτοι που εμειναν πισω που κανουν προπονηση και ποιος τους προπονει (εφοσον ο Βλαχος και ο Κραβαριτης λειπουν)? Δεν εννοω να κανουν προπονηση στο γυμναστηριο μονοι τους...

Εικόνα MakTheBet

Ο καθένας εκλαμβάνει το κάθε τι που γράφεται οπως θέλει... Γι'αυτο εχουμε τα σχόλια από κάτω, για να εκφράζει ο καθένας τις απορίες και τις παρατηρήσεις του...

Εικόνα nik7os

Προσκυνώ άρχοντα μου....

Εικόνα MakTheBet

Ευχαριστώ για την ανάγνωση και τα καλά σου λόγια αδερφέ...