Ειδήσεις από τον Ερασιτέχνη μας 23.03 έως 29.03.2016


Tags: -

Γράφει ο MakTheBet
 
Καλησπέρα σε όλους τους σύγγαυρους. Άλλη μια κατακόκκινη εβδομάδα έφτασε στο τέλος της, με την ομάδα μας να συνεχίζει σε σταθερούς ρυθμούς να κατακτάει πανελλήνιους τίτλους και να σημειώνει σημαντικές νίκες στα περισσότερα αθλήματα. Αυτή η εβδομάδα είχε πάντως κάτι το ξεχωριστό, κάτι το ιδιαίτερο, καθώς είχαμε μεγάλες επιτυχίες οι οποίες σημειώθηκαν από τις ακαδημίες ποδοσφαίρου τις οποίες διατηρούμε στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και συγκεκριμένα στις ΗΠΑ! Πάμε όμως να δούμε τα νέα όλων των τμημάτων μας αναλυτικά.
 
Μπάσκετ Γυναικών: Μια μέρα μετά την κατάκτηση του ιστορικού πρώτου Κυπέλλου Ελλάδας στην ιστορία του τμήματος από την επανίδρυσή του και μετά, ακολούθησαν τα επινίκια με την ομάδα να γευματίζει σε γνωστό εστιατόριο του Μικρολίμανου. Το «παρόν» στο γεύμα έδωσε ο Πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Κος Μιχαλης Κουντούρης, ο Επίτιμος Πρόεδρος Κος Λεωνίδας Θεοδωρακάκης, η Γενική Διευθύντρια Κα Χριστίνα Τσιλιγκίρη και φυσικά σύσσωμη η ομάδα μπάσκετ με το τεχνικό επιτελείο καθώς επίσης και οι χορηγοί του συλλόγου μας.

Μετά τον εορτασμό της κατάκτησης του Κυπέλλου, η ομάδα μας επανήλθε σε κανονικούς ρυθμούς προπονήσεων καθώς τη Δευτέρα 28 Μαρτίου κλήθηκε να αντιμετωπίσει τον Κρόνο Αγίου Δημητρίου στα πλαίσια των play-off του ελληνικού πρωταθλήματος. Η συγκεκριμένη φάση κρίνεται στις τρεις νίκες αλλά ο Ολυμπιακός βρισκόταν ήδη στο 2-0 κόντρα στον Κρόνο, καθώς μεταφέρονται τα αποτελέσματα της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.
Στα αγωνιστικά, ο Ολυμπιακός έκανε το καθήκον του και επικράτησε με το επιβλητικό 100-61(!) με αποτέλεσμα να κάνει τρεις τις νίκες του απέναντι στον Κρόνο και να περάσει στα ημιτελικά. Αναλυτικά, τα επιμέρους σκορ των δεκαλέπτων ήταν: 27-12 στο 1ο, 27-17 στο 2ο, 21-13 στο 3ο και 25-19  στο 4ο και τελευταίο δεκάλεπτο.

Πρώτη σκόρερ στο συγκεκριμένο παιχνίδι αναδείχθηκε για ακόμα μια φορά φέτος η Αμερικανίδα Λικέντρα Τζόνσον η οποία πέτυχε 20 πόντους, ενώ από 13 πόντους σημείωσαν οι Χατζηνικολάου, Κοσμά και Κριστόφερσον.  Αναλυτικά οι πόντοι των παικτριών του Ολυμπιακού που αγωνίστηκαν στο εν λόγω ματς: Γκοτζή (3 πόντοι), Σταμάτη (8 πόντοι), Μπόνη (8 πόντοι), Χατζηνικολάου (13 πόντοι), Μπαλτά (4 πόντοι), Νικολαϊδου (4 πόντοι), Χαλιβέρα (2 πόντοι), Τζόνσον (20 πόντοι), Κοσμά (13 πόντοι), Παπαμιχαήλ (12 πόντοι), Κριστόφερσον (13 πόντοι), Καλογήρου (συμμετοχή).

Μετά το τέλος του παιχνιδιού, η προπονήτρια της ομάδας, Ελένη Καπογιάννη δήλωσε στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr) τα εξής:
Ελένη Καπογιάννη: «Ήταν ένα παιχνίδι που δείξαμε καλό πρόσωπο. Έπαιξαν όλες οι αθλήτριές μας. Είμαστε σε καλό αγωνιστικό επίπεδο και τώρα προετοιμαζόμαστε για το επόμενο παιχνίδι με τον Αθηναϊκό».
Σε επίπεδο ακαδημιών, δεν έχουμε πολλά πράγματα να πούμε καθώς και τα τρία πρωταθλήματα υποδομών (ΕΣΚΑΝΑ) στα οποία συμμετείχαμε έχουν ολοκληρωθεί. Μπορούμε όμως να κάνουμε έναν απολογισμό:
Νεανίδες: Το πρωτάθλημα ΕΣΚΑΝΑ Νεανίδων έχει ολοκληρωθεί από τις 24 Φεβρουαρίου, με τον Ολυμπιακό να τερματίζει στην 7η θέση με 20 βαθμούς. Συγκεκριμένα, σε 16 αγώνες η ομάδα μας σημείωσε 4 νίκες και 12 ήττες, ενώ ο συνολικός απολογισμός πόντων ήταν στο -158, με 726 πόντους υπέρ και 884 κατά.
Κορασίδες: Το πρωτάθλημα ΕΣΚΑΝΑ Κορασίδων έχει ολοκληρωθεί από τις 26 Μαρτίου, με τον Ολυμπιακό να τερματίζει στην 10η θέση με 23 βαθμούς. Συγκεκριμένα, σε 20 αγώνες η ομάδα μας σημείωσε 3 νίκες και 17 ήττες, ενώ ο συνολικός απολογισμός πόντων ήταν στο -383, με 772 πόντους υπέρ και 1155 κατά.
Παγκορασίδες: Το πρωτάθλημα ΕΣΚΑΝΑ Παγκορασίδων έχει ολοκληρωθεί από τις 5 Μαρτίου, με τον Ολυμπιακό να τερματίζει στην 5η θέση με 19 βαθμούς. Συγκεκριμένα, σε 14 αγώνες η ομάδα μας σημείωσε 5 νίκες και 9 ήττες, ενώ ο συνολικός απολογισμός πόντων ήταν στο -100, με 504 πόντους υπέρ και 604 κατά.
 
Βόλεϊ Ανδρών: Συνεχίζουμε με το τμήμα βόλεϊ ανδρών, ξεκινώντας χρονικά από το Κύπελλο, καθώς την Παρασκευή 25 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στο ΔΑΚ Γλυφάδας «Μάκης Λιούγκας» η επίσημη συνέντευξη τύπου για το final-4 της διοργάνωσης στο οποίο φυσικά και είχαμε προκριθεί μαζί με τους Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και Κηφισιά.
Την εκδήλωση προλόγισαν ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Αχιλλέας Μαυρομάτης, ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου και ο Υπεύθυνος Αθλητισμού του Δήμου Γλυφάδας Περικλής Δορκοφίκης. Τις ομάδες εκπροσώπησαν οι προπονητές και οι αρχηγοί τους. Ρομπέρτο Πιάτσα και Ντίμα Φιλίποφ για τον Ολυμπιακό, Γιάννης Καλματζίδης και Βασίλης Κουρνέτας για τον ΠΑΟΚ, Κώστας Αρσενιάδης και Νίκος Παπαγγελόπουλος για την Κηφισιά και Δημήτρης Ανδρεόπουλος, Σωτήρης Πανταλέων για τον ΠΑΟ.

Εκ μέρους του Ολυμπιακού, αρχικά πήρε το λόγο ο προπονητής του Ολυμπιακού, Ρομπέρτο Πιάτσα, ο οποίος δήλωσε:
Ρομπέρτο Πιάτσα: «Πρώτα από όλα θα ήθελα να ευχαριστήσω τους διοργανωτές και όλους εσάς γιατί νοιώθω ότι πρώτα από όλα θέλετε να ευχαριστηθείτε το βόλεϊ και να απολαύσετε θέαμα υψηλού επιπέδου και από τις τέσσερις ομάδες. Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί είναι η πρώτη μου φορά στην Ελλάδα σαν προπονητής και οι παίκτες μου, μου έχουν δώσει την ευκαιρία να έχω συμμετάσχει ήδη σε ένα φαιναλ φορ για το Λιγκ καπ και τώρα σε ένα δεύτερο. Είμαι σίγουρος ότι τόσο τα αυριανά όσο και ο τελικός θα είναι καταπληκτικά παιχνίδια και πιστεύω ότι ο κόσμος θα απολαύσει την συναρπαστική εξέλιξη τους».
Σε επιπρόσθετη ερώτηση που τέθηκε στον κ. Πιάτσα αν περιμένει διαφορετικό τον ΠΑΟΚ από ότι την προηγούμενη εβδομάδα, ο Ιταλός τεχνικός απάντησε τα εξής:
Ρομπέρτο Πιάτσα: «Σίγουρα περιμένω ότι θα είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι σχετικά με την προηγούμενη εβδομάδα γιατί το αυριανό είναι σαν ένας τελικός αν και για εμένα κάθε παιχνίδι είναι σαν τελικός. Σχετικά με τα προηγούμενα παιχνίδια των δυο ομάδων, δεν έχει σημασία τι έγινε την προηγούμενη εβδομάδα, ή στην Σύρο, ή στην Θεσσαλονίκη, αύριο πρέπει να παίξουμε πολύ καλύτερα και από τα τρία προηγούμενα παιχνίδια. Ξέρουμε ότι ο ΠΑΟΚ είναι πολύ δυνατή ομάδα και για αυτό το λόγο περιμένουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι».

Από τη μεριά του, ο αρχηγός της ομάδας Ντίμα Φιλίποφ δήλωσε τα εξής:
Ντίμα Φιλίποφ: «Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους, θα ήθελα το γήπεδο να γεμίσει από μικρά παιδάκια, νομίζω ότι αυτό θα ήταν το μεγάλο κέρδος για το Ελληνικό βόλεϊ, αν κάθε μικρό παιδί θα έλεγε μετά στον μπαμπά του και την μαμά του ότι θα ήθελε να ασχοληθεί και να παίξει βόλεϊ. Για όλους εσάς, αυτό το φάιναλ φορ και το κύπελλο αποτελεί μια γιορτή, για εμάς όμως, αποτελεί έναν στόχο τον οποίο πρέπει να πετύχουμε! Θέλουμε πολύ να κατακτήσουμε και αυτό το Κύπελλο και θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να τα καταφέρουμε».

Και πάμε τώρα στα αγωνιστικά ξεκινώντας από τον ημιτελικό του Σαββάτου (26/3) με τον ΠΑΟΚ, όπου για ακόμα μια φορά η ομάδα μας απέδειξε πως διαθέτει τεράστια ψυχή και ... καρύδια! Η ομάδα μας βρέθηκε να χάνει με 0-2 σετ και με 21-24 στο 3ο σετ, ωστόσο για ακόμα μια φορά ο Ολυμπιακός απέδειξε πως δε ... μασάει! Με ένα εκπληκτικό σερί κερδισμένων πόντων, η ομάδα μας ανέτρεψε το 21-24 μετατρέποντάς το σε 27-25 με αποτέλεσμα να κερδίσει το 3ο σετ, να μειώσει σε 1-2 και να αποκτήσει τεράστιο αβαντάζ όσον αφορά την ψυχολογία των παικτών! Στη συνέχεια του παιχνιδιού λοιπόν, οι παίκτες μας ανέβασαν στροφές και με τη στήριξη του κόσμου που βρέθηκε εκεί κατάφεραν να «γυρίσουν» το ματς και να επικρατήσουμε με 3-2 σετ κάνοντας έτσι το πρώτο αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση του Κυπέλλου!

Ας δούμε όμως αναλυτικά τη διακύμανση του σκορ: Αρχικά, χάσαμε το 1ο και το 2ο σετ με 21-25 και 23-25 αντίστοιχα, ενώ στη συνέχεια κερδίσαμε το 3ο, το 4ο και το 5ο σετ με 27-25, 25-18 και 15-8 αντίστοιχα, σε ένα παιχνίδι που διήρκησε συνολικά 2 ώρες και 16 λεπτά.

Πρώτος σκόρερ αναδείχθηκε ο Εγκλσκαλνς με 27 πόντους(!) ενώ σε συγκομιδή κερδισμένων πόντων ακολούθησαν οι Όγκουρτσακ (18 πόντοι) και Τσουκ (13 πόντοι)! Ας δούμε όμως αναλυτικά τις επιδόσεις όλων των παικτών που αγωνίστηκαν στο εν λόγω ματς: Σουλτανόπουλος 5 (2/6 επ, 1 άσο, 2 μπλοκ), Φιλίποφ, Έγκλεσκαλνς 27 (23/42 επ., 1 άσο, 3 μπλοκ), Κοκκινάκης 3 (2/10 επ., 1 μπλοκ, 88% υπ – 88% άριστες), Όγκουρτσακ 18 (14/31 επ, 1 άσο, 3 μπλοκ, 29% υπ – 24% άριστες), Σπίνου 6 (4/8 επ, 2 μπλοκ), Ταμπουρατζής -λ (61% υπ – 46% άριστες) / Γκούζντα -λ, Σακόγλου 3 (2/4 επ., 1 άσο), Στιβαχτής, Τσουκ 13 (11/23 επ., 2 μπλοκ, 47% υπ. - 29% άριστες), Παπαδόπουλος, Σφενδυλάκης (συμμετοχή).

Μετά το τέλος του παιχνιδιού, έκαναν δηλώσεις τόσο ο προπονητής της ομάδας Ρομπέρτο Πιάτσα, όσο και οι παίκτες Κοκκινάκης, Σουλτανόπουλος, Στιβαχτής και Γκούζντα. Ας δούμε τί είπαν:
Ρομπέρτο Πιάτσα: «Ήταν παρόμοιο με την Σύρο αλλά όχι με τον ίδιο τρόπο. Στη Σύρο ήμασταν πίσω 2-0 αλλά μέχρι να φτάσουμε στο τάι μπρέικ ήμασταν πολύ μπροστά από τον ΠΑΟΚ. Σήμερα ήμασταν πίσω 3 πόντους στο τρίτο σετ, ενώ σε αντίθεση με την Σύρο που ήμασταν πίσω και στο 5ο σετ, σήμερα ήταν διαφορετικά. Η ομάδα μας ξεκινάει και αλλάζει. Κάθε παίκτης που κλήθηκε να παίξει ήταν έτοιμος και αυτός με ικανοποιεί πάρα πολύ. Παλεύουν για κάθε μπαλιά, κάθε πόντο. Αυτό με γεμίζει με ικανοποίηση και ταυτόχρονα νιώθω τυχερός που έχω τέτοιους παίκτες».
Μενέλαος Κοκκινάκης: «Δεν ξέρω τι να πω. Σίγουρα όταν χάναμε με 2-0 αρχίζαμε να χαμογελάμε γιατί θυμηθήκαμε τον τελικό του League Cup. Βέβαια δεν πιστεύαμε πως θα γίνει 100% το ίδιο πράγμα και εντέλει έγινε. Σίγουρα βοήθησε η τύχη… Πιστεύω ότι το αξίζαμε και κάναμε μια μεγάλη ανατροπή και σήμερα. Παρ’ όλο που η σημερινή νίκη είναι τόσο σημαντική μεγάλη και τεράστια από σήμερα το βράδυ το ξεχνάμε αυτό γιατί μας περιμένει το παιχνίδι με την Κηφισιά. Μην ξεχνάμε πως η Κηφισιά είναι η μόνη ομάδα που έχουμε παίξει μία φορά και μας έχει κερδίσει και κοιτάμε πλέον να συγκεντρωθούμε για τον τελικό».
Δημήτρης Σουλτανόπουλος: «Είναι τρομερό αυτό που έγινε. Είχαμε απογοητευτεί σε ένα σημείο, αλλά ο αθλητισμός αποδεικνύει πως τίποτα δεν τελειώνει αν δεν τελειώσει και ο τελευταίος πόντος. Φέτος δείχνει πως κάτι μας χρωστάει και πως πρέπει να πάρουμε. Ότι η τύχη είναι μαζί μας. Αλλά όπως είπε και ο προπονητής μας σε ένα ταϊμ-άουτ ότι την τύχη δεν την έχεις αν δεν την προκαλέσεις. Εμείς την κυνηγάμε και μας δικαιώνει. Είναι πολύ δύσκολο το παιχνίδι, όχι τόσο της σωματική κούραση, όσο της πνευματικής. Έχουμε λίγο χρόνο να ξεκουραστούμε, αλλά ήμαστε καλά προπονημένοι θα προσπαθήσουμε να συγκεντρωθούμε απέναντι σε μια καλή ομάδα για να μπορέσουμε να πάρουμε το Κύπελλο. Αν πάρουμε την βαθμολογική εικόνα των ομάδων τότε ο Ολυμπιακός ξεκινά από το 51-49 απέναντι στην Κηφισιά».
Κώστας Στιβαχτής: «Νομίζω πως και στην αρχή παίζαμε σχετικά καλά. Απλά δεν μας είχαν βγει κάποιες επιθέσεις και αντίστοιχα στον ΠΑΟΚ βγήκαν κάποιες άμυνες που τις κατάφεραν να τις κάνουν επιθέσεις και πόντους. Νομίζω πως δεν ήμασταν τόσο κακοί στην διάρκεια του παιχνιδιού. Ήμασταν πολύ κοντά στο να αποκλειστούμε αλλά τα καταφέραμε να προκριθούμε και να διεκδικούμε το Κύπελλο. Σίγουρα ο ημιτελικός είναι πιο δύσκολος από τον τελικό γιατί έχεις το μυαλό σου σ’ αυτόν. Όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα. Είναι ένας τελικός και οι δύο ομάδες θα διεκδικήσουν τις πιθανότητές τους να κατακτήσουν το τρόπαιο. Είναι ένα τρόπαιο που το θέλουν όλοι».
Κόντραντ Γκούζντα: «Κάθε παιχνίδι έχει τη δική του ιδιαιτερότητα. Ειδικά τέτοια αγώνες σε Final 4 είτε είναι στο League Cup, είτε στο Κύπελλο. Αυτό φάνηκε σήμερα οπου παλέψαμε μέχρι το τέλος για να πάρουμε τη νίκη. Η ιστορία...επαναλήφθηκε λίγο πολύ. Ήταν κάτι μαγικό. Παλέψαμε όπως κάνουμε από την αρχή της χρονιάς. Διεκδικήσαμε κάθε μπάλα να μην πέσει κάτω και με αυτό τον τρόπο γυρνάμε τα παιχνίδια. Δεν κοιτάμε ποτέ το σκορ και ας είναι 24-21. Η ομάδα δείχνει το μέταλλο της και με τέτοιες εμφανίσεις δείχνουμε πόσο δεμένοι είμαστε. Όχι μόνο σαν μονάδες τώρα πια αλλά σαν σύνολο».
 
Μετά το νικηφόρο παιχνίδι επί του ΠΑΟΚ (το οποίο μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρο στο link) ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στο μεγάλο τελικό της διοργάνωσης στον οποίο κλήθηκε να αντιμετωπίσει την Κηφισιά, η οποία νωρίτερα είχε αποκλείσει τον Παναθηναϊκό!
Και πάμε τώρα στον τελικό της 27ης Μαρτίου με αντίπαλο την Κηφισιά, όπου ο Ολυμπιακός έδειξε την ανωτερότητά του, απέδειξε για ποιο λόγο θεωρείτο το φαβορί στο συγκεκριμένο παιχνίδι και κατέκτησε πανάξια ένα ακόμα Κύπελλο!

Η ομάδα μας μπήκε δυνατά από την αρχή και δεν έδωσε περιθώρια στην Κηφισιά να αντιδράσει με αποτέλεσμα να κατακτήσει το 1ο σετ άνετα με σκορ 25-19. Στο 2ο σετ η Κηφισιά μπήκε πιο αποφασιστικά με σκοπό να πάρει ό,τι περισσότερο μπορεί με αποτέλεσμα να δυσκολέψει αρκετά τον Ολυμπιακό, ο οποίος ωστόσο αποδείχθηκε σοβαρός και σταθερός με αποτέλεσμα να πάρει και αυτό το σετ με 25-23. Ο Ολυμπιακός φυσικά ήξερε τον τρόπο να διαχειριστεί το υπέρ του 2-0 στα σετ με αποτέλεσμα να παίξει στο 3ο σετ δυνατά και ουσιαστικά. Παρά την προσπάθεια της αξιόμαχης αν μη τι άλλο Κηφισιάς, η ομάδα μας κατάφερε να φτάσει στην επικράτηση και του 3ου σετ με 25-22 με αποτέλεσμα να πάρει το παιχνίδι και να κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας για 16η φορά στην ιστορία του!

Για ακόμα ένα παιχνίδι, κορυφαίος σκόρερ αναδείχθηκε ο Εγκλσκαλνς με 22 πόντους(!), ενώ σε «υψηλές πτήσεις» συνέχισε και ο έτερος ξένος Όγκουρτσακ, ο οποίος πέτυχε 11 πόντους εκ των οποίων οι 3 ήταν άσσοι! Πάμε όμως να δούμε αναλυτικά τα στατιστικά όλων των παικτών μας που αγωνίστηκαν στο εν λόγω ματς: Σουλτανόπουλος 6 (5/5 επ., 1 άσσος), Φιλίποφ, Έγκλεσκαλνς 22 (21/38 επ., 1 μπλοκ), Κοκκινάκης 10 (10/24 επ., 58%υπ.-50%αρ.), Όγκουρτσακ 11 (8/17 επ., 3 άσσους, 45%υπ.-41%αρ.), Σπίνου 10 (6/8 επ., 4 μπλοκ), Ταμπουρατζής -λ (75%υπ.71%αρ.), Σακόγλου, Στιβαχτής, Τσουκ 1 (1 μπλοκ),  Γκούζντα -λ, Σφενδυλάκης (συμμετοχή).

Ο Ολυμπιακός λοιπόν κατέκτησε άλλο ένα Κύπελλο, χάρη μεταξύ άλλων και στη βοήθεια του κόσμου, ο οποίος βρέθηκε στο Κλειστό και βοήθησε με τη φωνή και τα συνθήματα την ομάδα, «σπρώχνοντάς» την στην επικράτηση και την κατάκτηση του τροπαίου! Από πλευράς μας, οφείλουμε να δώσουμε συγχαρητήρια σε όλους και ευχόμαστε όσοι και όσο μπορούν να συνεχίσουν να είναι κοντά στην ομάδα μέσω της παρουσίας τους στα γήπεδα όπου αγωνίζεται ο Ολυμπιακός!

Μετά το τέλος του τελικού, έκαναν δηλώσεις στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr) τόσο ο προπονητής της ομάδας Ρομπέρτο Πιάτσα, όσο και οι Σουλτανόπουλος, Φιλίποφ, Κοκκινάκης και Ταμπουρατζής. Ας δούμε τί είπαν:
Ρομπέρτο Πιάτσα: «Για εμένα η κατάκτηση του Κυπέλλου είχε την ίδια σημασία με την κατάκτηση του Λιγκ Καπ, δεν μπορώ να πω ότι ήταν κάποιο πιο σημαντικό από το άλλο, σίγουρα το Ελληνικό Κύπελλο έχει από μόνο του μεγάλη αξία αλλά στο μυαλό μου τα έχω το ίδιο. Χθες κερδίσαμε τον ΠΑΟΚ όπως στην Σύρο, μετά από ένα καταπληκτικό παιχνίδι και σήμερα στον τελικό είχαμε μια αρκετά καλή απόδοση. Δεν ήταν εύκολο γιατί χθες καταναλώσαμε πολύ ενέργεια, αλλά είμαι χαρούμενος για τα παιδιά. Τώρα χρειάζομαι 2 ημέρες ξεκούρασης γιατί έχω αδειάσει και εγώ από ενέργεια, αλλά μετά θα πρέπει να επιστρέψουμε ακόμα πιο δυνατά για να προετοιμάσουμε την συνέχεια των υποχρεώσεων μας. Σίγουρα μέχρι στιγμής είμαστε επιτυχημένοι αλλά πρώτα από όλα είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ στον Ολυμπιακό και που αποφάσισα το καλοκαίρι να γίνω προπονητής αυτής της ομάδας».
Δημήτρης Σουλτανόπουλος: «Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που καταφέραμε και σηκώσαμε και αυτό το κύπελλο. Ηταν κάτι που το θέλαμε πάρα πολύ και το αποδείξαμε μέσα στο γήπεδο παλεύοντας για κάθε φάση και κάθε πόντο. Αυτό το Κύπελλο μας αξίζει 100%. Σίγουρα είμαι πολύ χαρούμενος και για την προσωπική μου διάκριση αλλά αυτό που με νοιάζει πάνω απο όλα είναι η ομάδα και το ότι βοήθησα να τα καταφέρουμε».
Ντίμα Φιλίποφ: «Δουλεύουμε όλο το χρόνο για αυτό, για τις κούπες και για να επιστρέψουμε στην κορυφή. Είμαστε ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, το αποδείξαμε και χθες και σήμερα, είμαστε εδώ για να επιστρέψουμε όλα τα τρόπαια στον Ολυμπιακό. Τώρα ξεχνάμε το σερί που έχουμε με τον ΠΑΟΚ, αφού μας περιμένει μια νέα σειρά παιχνιδιών, σίγουρα και ο ΠΑΟΚ είναι μια πολύ καλή ομάδα, αλλά αποδείξαμε ότι για να κερδίσεις τον Ολυμπιακό δεν αρκεί να κερδίζεις με 2-0. Τα πράγματα όμως δεν θα είναι εύκολα, πρέπει να δουλέψουμε ακόμα περισσότερο, ωστόσο θεωρώ ότι θα είμαστε έτοιμοι για την συνέχεια».
Μενέλαος Κοκκινάκης: «Αυτός είναι ο Ολυμπιακός, μέσα απο τις ατυχίες και τις δυσκολίες που πέρασε την προηγούμενη χρονιά που δεν κατέκτησε το νταμπλ, βρήκε δύναμη και την κατάλληλη ομάδα, για να μπορέσει να φτάσει άμεσα στην κορυφή. Εμείς δουλεύουμε καθημερινά πάρα πολύ, αυτό όμως είναι κάτι που δεν φαίνεται και δεν μπορεί να το καταλάβει ο κόσμος, το τι δουλειά και πόσες ώρες βρισκόμαστε καθημερινά στο γήπεδο. Κάθε ημέρα έχουμε πάρα πολύ όρεξη, έχουμε φτιάξει ενα συμπαγές σύνολο και αυτό μας βγαίνει στους αγώνες. Πήραμε το Λιγκ Καπ, κατακτήσαμε και το Κύπελλο και με την ίδια συνταγή θα προσπαθήσουμε να κατακτήσουμε και τον μεγάλο μας στόχο που είναι το πρωτάθλημα».
Κώστας Ταμπουρατζής: «Αυτή η ομάδα χτίστηκε για να έχει μια διάρκεια στα επόμενα χρόνια και να μπορεί να κατακτά τους τίτλους. Για την ώρα αυτό το κάνει καλά. Εμείς είμαστε εδώ με πολύ μεγάλα κίνητρα, για να προσφέρουμε σε αυτή την ομάδα και για την ώρα πανηγυρίζουμε και για τους δυο τίτλους. Τώρα στρέφουμε την προσοχή μας στο Πρωτάθλημα και στους ημιτελικούς με τον ΠΑΟΚ».
Ολόκληρο τον τελικό Ολυμπιακός – Κηφισιά, μπορείτε να τον παρακολουθήσετε στο link.

 
Ο Ολυμπιακός λοιπόν έχει ήδη κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας και το Λιγκ Καπ, επομένως απομένει πλέον μόνο το Πρωτάθλημα, στο οποίο ωστόσο υπάρχει πολύ «ψωμί» ακόμα. Θυμίζουμε πως η επόμενη αγωνιστική του πρωταθλήματος είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 2 Απριλίου, όπου θα αντιμετωπίσουμε εκτός έδρας την Κηφισιά, για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες.
 
Πάμε τώρα να δούμε τι γίνεται και σε επίπεδο ακαδημιών, όσον αφορά τα πρωταθλήματα υποδομών ΕΣΠΕΔΑ στα οποία συμμετέχουν τα τμήματά μας.
Μετά και την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος Παίδων, το οποίο και κατακτήσαμε, πλέον τα τμήματα των οποίων οι αγωνιστικές υποχρεώσεις συνεχίζονται είναι αυτά των Παμπαίδων Α' και Β'.
Ξεκινάμε από το τμήμα των Παμπαίδων Α', οι οποίοι κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν την Κυριακή 27 Μαρτίου εντός έδρας την Ηλιούπολη στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής του 2ου γύρου της Α' φάσης του Α' ομίλου του αντίστοιχου πρωταθλήματος. Η ομάδα μας επικράτησε με 3-0 σετ. Οι παίκτες του Κυριάκου Καμπερίδη που αγωνίστηκαν στο εν λόγω ματς ήταν οι: Ζωγραφάκης Δημήτρης, Μπαρμπούνης Σπύρος, Μαγγανάς Πέτρος, Μαζωνάκης Αλέξανδρος, Μπεζάνι Τζούλιο, Συναδινός Σωτήρης. Στράτος Απόστολος και Στάτος Αθανάσιος. Η επόμενη αγωνιστική είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 3 Απριλίου, όπου θα αντιμετωπίσουμε εκτός έδρας τον ΑΟΝ Αργυρούπολης.
Περνάμε και στο τμήμα των Παμπαίδων Β', οι οποίοι κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν την Κυριακή 27 Μαρτίου εκτός έδρας τον ΑΟΝΣ Μίλων στα παίσια της 2ης αγωνιστικής του 2ου γύρου της Α' φάσης του Δ' ομίλου του αντίστοιχου πρωταθλήματος, ωστόσο το παιχνίδι αναβλήθηκε, χωρίς να μας έχει γίνει ακόμα γνωστή η νέα ημερομηνία διεξαγωγής του συγκεκριμένου αγώνα. Η επόμενη αγωνιστική είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 3 Απριλίου, όπου θα αντιμετωπίσουμε εντός έδρας τον ΑΟΝ Αργυρούπολης.
 
Βόλεϊ Γυναικών: Περνάμε τώρα στο τμήμα βόλεϊ γυναικών, καθώς την Τρίτη 22 Μαρτίου η ομάδα μας κλήθηκε να αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον Αρη Θεσσαλονίκης στα πλαίσια της τελευταίας αγωνιστικής του ελληνικού πρωταθλήματος. Οι παίκτριες του Άρη, εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός της απουσίας της Λαζάρεβιτς και της ανέτοιμης Χριστοδούλου και πίεσαν από νωρίς στο ματς, καταφέρνοντας μάλιστα να προηγηθούν ακόμα και με 2-0 σετ!

Στο 3ο σετ η ομάδα έμοιαζε ασταμάτητη! Μπήκε από την αρχή με σκοπό τη νίκη και μόνο τη νίκη και κατάφερε να αλλάξει άρδην την κατάσταση. Οι παίκτριες του Ολυμπιακού ήταν εκπληκτικές σε άμυνα και επίθεση και αφού ισοφάρισαν σε 2-2 σετ, στη συνέχεια πήραν άνετα και το 5ο σετ με σκορ 15-9. Με την ανατροπή αυτή, ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις υποχρεώσεις του όσον αφορά την κανονική διάρκεια του ελληνικού πρωταθλήματος και πλέον περιμένει να βγει το πρόγραμμα των πλέι οφ.

Πρώτη σκόρερ στο συγκεκριμένο παιχνίδι αναδείχθηκε η εκπληκτική Τσβετάνοβα με 27 πόντους, εκ των οποίων μάλιστα οι 3 ήταν άσσοι. Ας δούμε όμως αναλυτικά τα στατιστικά όλων των παικτριών μας που αγωνίστηκαν στο εν λόγω ματς:  Κωνσταντίνου 13 (9/31 επ., 1 άσσος, 48%υπ.-33%αρ., 3 μπλοκ), Μαλασάι 19 (15/31 επ., 4 άσσους, 57%υπ.-43%αρ.), Λαμπρούση 15 (12/17 επ., 3 άσσους), Τέζα 4 (2/3 επ., 2 μπλοκ), Εμμανουηλίδου 6 (2/9 επ., 1 άσσος, 3 μπλοκ), Τσβετάνοβα 27 (24/48 επ., 2 άσσοι, 1 μπλοκ), Κοκκινάκη (λ)(55%υπ.-45%αρ.), Κονόμι (λ)(56%υπ.-44%αρ.), Γιώτα 2 (1/1 επ., 1 μπλοκ), Χριστοδούλου 4 (1/2 επ., 1 άσσος, 2 μπλοκ).

Και πάμε τώρα να δούμε τί γίνεται και σε επίπεδο ακαδημιών.
Ξεκινάμε από το τμήμα των Κορασίδων Α', οι οποίες έχουν προκριθεί στο final-4 του αντίστοιχου πρωταθλήματος ΕΣΠΕΔΑ που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί το διήμερο 23-24 Απριλίου. Ενημερωτικά να αναφέρουμε πως στη φάση αυτή, ο Ολυμπιακός βρίσκεται μαζί με το Αιγάλεω, την Ηλιούπολη και τον ΑΠΣ Αλίμου.
Συνεχίζουμε με τις Κορασίδες Β', οι οποίες αγωνίστηκαν το Σάββατο 19 Μαρτίου εντός έδρας με αντίπαλο τον ΓΣ Ηλιούπολης στα πλαίσια της 10ης και τελευταίας αγωνιστικής της Β' Φάσης του αντίστοιχου πρωταθλήματος ΕΣΠΕΔΑ. Ο Ολυμπιακός επικράτησε άνετα με 3-0 σετ. Οι παίκτριες του Σπύρου Κυριακάκη που αγωνίστηκαν στο εν λόγω ματς ήταν οι: Δήμιζα Πόπη, Δήλερη Δήμητρα, Γκιόκα Μαριαλλένα, Ζγούρη Μαρία, Καρακώστα Αλεξάνδρα, Κουτρούλη Ξένια, Κυπραίου Μιχαέλα,  Τζάνι Ελένη και Τζιωβαρίδου Νεφέλη. Οι ακριβείς ημερομηνίες των επόμενων αγώνων του συγκεκριμένου πρωταθλήματος δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές.
Οι Παγκορασίδες Α' είχαν ρεπό την περασμένη εβδομάδα. Η επόμενη αγωνιστική είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 3 Απριλίου, όπου θα αντιμετωπίσουμε εντός έδρας τον ΔΑΣ Δραπετσώνας.
Οι Παγκορασίδες Β' είχαν ρεπό την περασμένη εβδομάδα. Μέχρι τη στιγμή που γραφόταν το παρόν άρθρο δεν είχαν γίνει γνωστές οι ημερομηνίες διεξαγωγής των επόμενων αγώνων του συγκεκριμένου πρωταθλήματος.
Περνάμε στο τμήμα των Παγκορασίδων Γ', οι οποίες αγωνίστηκαν την Κυριακή 27 Μαρτίου εντός έδρας με αντίπαλο τον ΑΓΟΓ Ευρυαλη στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής του 1ου γύρου της Α' φάσης του Α' ομίλου του αντίστοιχου πρωταθλήματος ΕΣΠΕΔΑ. Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-1 σετ. Οι παίκτριες του Κυριάκου Καμπερίδη που αγωνίστηκαν στο εν λόγω ματς ήταν οι: Δελή Θωμαϊς, Καλακίδη θεοδώρα, Καλλιγά Κωνσταντίνα, Μαραγκού Καλλιόπη, Μερακλή Μαριέτα, Μυλωνά Αντρια, Παπαδιά Δανάη, Χαρτσιλάβα Μαρία και Χριστοπούλου Ζωή. Μέχρι τη στιγμή που γραφόταν το παρόν άρθρο δεν είχαν γίνει γνωστές οι ημερομηνίες διεξαγωγής των επόμενων αγώνων του συγκεκριμένου πρωταθλήματος.
Τέλος, όσον αφορά το τμήμα των Παγκορασίδων Δ', να πούμε πως αγωνίστηκαν την Κυριακή 27 Μαρτίου εκτός έδρας με αντίπαλο τον ΔΑΣ Δραπετσώνας στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής του 1ου γύρου του αντίστοιχου πρωταθλήματος ΕΣΠΕΔΑ. Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 3-2 σετ. Οι παίκτριες του Μανώλη Ζωγραφάκη που αγωνίστηκαν στο εν λόγω ματς ήταν οι: Απέργη Γεωργία, Απογάκη Φωτεινή, Ζμπεϊλη Παναγιώτα, Ζουλίνου Νικολέτα, Καλοκαιρινού Αλίκη, Μαλατρά Δήμητρα, Παπαμιχαήλ Ζωή, Πολυχρονίδη Μαρία, Στεργίου Περσεφόνη, Ταχμαζίδου Σοφία, Τσιούστα Παναγιώτα, Τσίτουρα Δήμητρα και Φαρμακίδη Ζωή. Η επόμενη αγωνιστική είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 3 Απριλίου όπου θα αντιμετωπίσουμε εκτός έδρας τον ΑΟΦ Πορφύρας.
 
Πόλο Ανδρών: Συνεχίζουμε με το τμήμα πόλο ανδρών, το οποίο αντιμετώπισε την Τετάρτη 23 Μαρτίου εκτός έδρας το Παλαιό Φάληρο στα πλαίσια της 19ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε σοβαρός, δεν αντιμετώπισε πρόβλημα σε κανένα σημείο του παιχνιδιού και επικράτησε άνετα με 2-15.

Αναλυτικά, τα επιμέρους σκορ των οκταλέπτων ήταν: 0-5 στο 1ο, 2-4 στο 2ο, 0-2 στο 3ο και 0-4 στο 4ο και τελευταίο οκτάλεπτο.
Πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού στο εν λόγω ματς ήταν ο Φουντούλης με 4 γκολ, ενώ ακολούθησε ο Βλαχόπουλος με 3 γκολ. Από 1 γκολ πέτυχαν οι Μυλωνάκης, Δερβίσης, Γενηδουνιάς, Σμιθ, Ποντικέας, Μουρίκης, Κολόμβος και Γούνας.

Λίγες μέρες αργότερα και συγκεκριμένα το Σάββατο 26 Μαρτίου, ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε εντός έδρας με αντίπαλο τον Εθνικό στα πλαίσια της 20ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Ο Ολυμπιακός επικράτησε άνετα με 16-4 συνεχίζοντας έτσι το απίστευτο σερί νικών που «τρέχει» εδώ και καιρό στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ας δούμε όμως αναλυτικά τη διακύμανση του σκορ:
· 1ο οκτάλεπτο: 1-0 Μυλωνάκης (κόντρα, 06:17), 2-0 Βλαχόπουλος (περιφέρεια, 04:38), 3-0 Mυλωνάκης (κόντα, 03:42), 3-1 Θαλασσινός (περιφέρεια, 03:14), 4-1 Φουντούλης (πέναλτι, 02:55), 5-1 Βλαχόπουλος (π/π., 00:49)
· 2ο οκτάλεπτο: 6-1 Δελακάς (περιφέρεια, 07:32), 7-1 Γούνας (π/π., 05:41), 8-1 Γεννηδουνιάς (κόντρα, 04:42),  9-1 Ποντικέας (περιφέρεια, 03:14), 9-2 Θαλασσινός (περιφέρεια, 00:30)
· 3ο οκτάλπετο: 10-2 Φουντούλης (κόντρα, 06:55), 11-2 Φουντούλης (κόντρα, 06:15), 11-3 Μπεριστιάνιος (π/π., 04:31), 12-3 Φουντούλης (π/π., 04:02), 13-3 Φουντούλης (περιφέρεια, 01:24)
· 4ο οκτάλεπτο: 13-4 Κόχειλας (π/π, 03:40), 14- 4 Φουντούλης (περιφέρεια, 02:34), 15-4 Δερβίσης (περιφέρεια, 00:39), 16-4 Γούνας (κόντρα, 00:05)

O προπονητής του Ολυμπιακού, Θοδωρής Βλάχος δήλωσε μετά το ματς στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr) τα εξής:
Θοδωρής Βλάχος: «Ελέγξαμε πλήρως το παιχνίδι και δεν αντιμετωπίσαμε κάποιο πρόβλημα. Ο Εθνικός διαθέτει ένα πολύ αξιόμαχο σύνολο αλλά δεν είναι πλέον το ντέρμπι  του παρελθόντος. Τώρα κοιτάμε μπροστά, το επόμενο παιχνίδι που έχουμε στην Ελλάδα και τις υποχρεώσεις στην Ευρώπη».
Η επόμενη αγωνιστική του πρωταθλήματος είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 2 Απριλίου, όπου θα αντιμετωπίσουμε εκτός έδρας τον Υδραϊκό.
Όσο για το Κύπελλο, να θυμίσουμε πως το final-4 στο οποίο έχουμε ήδη προκριθεί είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί το διήμερο 27-28 Μαϊου.
Όσον αφορά τέλος το Champions League, η επόμενη αγωνιστική είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 16 Απριλίου, όπου θα αντιμετωπίσουμε εκτός έδρας τη Ριέκα.
Πάμε τώρα σε επίπεδο ακαδημιών για να δούμε τα νέα των ερυθρόλευκων τμημάτων υποδομής μας.
Νέοι Άνδρες: Οι Νέοι Άνδρες έχουν ήδη προκριθεί στη Β' Φάση του αντίστοιχου πανελληνίου πρωταθλήματος, η οποία και θα διεξαχθεί το τριήμερο 22-24 Απριλίου. Μέχρι τότε, οι νεαροί αθλητές θα συνεχίσουν τις προπονήσεις τους υπό τις οδηγίες του Δημήτρη Πλατανίτη, προκειμένου να εμφανιστούν πανέτοιμοι στη συνέχεια της διοργάνωσης.
Έφηβοι: Οι Έφηβοι έχουν ήδη προκριθεί στη Β' Φάση του αντίστοιχου πανελλήνιου πρωταθλήματος, η οποία και θα διεξαχθεί το τριήμερο 15-17 Απριλίου. Μέχρι τότε, οι νεαροί αθλητές θα συνεχίσουν τις προπονήσεις τους υπό τις οδηγίες του Δημήτρη Πλατανίτη, προκειμένου να εμφανιστούν πανέτοιμοι για την επέναρξη της διοργάνωσης.
Παίδες: Οι Παίδες έχουν ήδη προκριθεί στη Γ' Φάση του αντίστοιχου πανελλήνιου πρωταθλήματος, η οποία είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί το τριήμερο 8-10 Απριλίου. Μέχρι τότε, οι νεαροι αθλητές θα συνεχίσουν τις προπονήσεις τους υπό τις οδηγίες του Νίκου Δεληγιάννη, προκειμένου να εμφανιστούν πανέτοιμοι για την επέναρξη της διοργάνωσης.
Μίνι Παίδες: Οι Μίνι Παίδες θα ξεκινήσουν τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις το τριήμερο 22-24 Απριλίου, όπου θα διεξαχθεί η Α' Φάση του αντίστοιχου πρωταθλήματος. Μέχρι τότε, οι νεαροί αθλητές θα συνεχίσουν τις προπονήσεις τους υπό τις οδηγίες του Ανδρόνικου Γκουζέλη, προκειμένου να εμφανιστούν πανέτοιμοι για την έναρξη της διοργάνωσης.
 
Πόλο Γυναικών: Δεν έχουμε πολλά πράγματα να πούμε όσον αφορά το «ερυθρόλευκο» τμήμα πόλο γυναικών του Ολυμπιακού καθώς την περασμένη εβδομάδα δεν υπήρχε αγωνιστική δράση. Όσον αφορά τα εγχώρια, υπάρχει διακοπή του Πρωταθλήματος με την επόμενη αγωνιστική να είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 2 Απριλίου, όπου θα αντιμετωπίσουμε εντός έδρας τον ΚΟΠ Ιλισίων στα πλαίσια της 13ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος.
Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ο Ολυμπιακός μετά και τις δύο τελευταίες νίκες που σημείωσε επί της ρωσικής Ουραλότσκα πανηγύρισε την πρόκρισή του στο final-4 της LEN Euroleague (θα διεξαχθεί το διήμερο 23-24 Απριλίου), όπου στον ημιτελικό θα κληθεί να αντιμετωπίσει τελικά την UVSE Βουδαπέστης αντί της Σαμπαντέλ που είχε προγραμματιστεί αρχικά, κατόπιν αλλαγής στην οποία προχώρησε η LEN τις προηγούμενες ημέρες. Το Σάββατο 23 Απριλίου λοιπόν, ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει την ουγγρική ομάδα και εφόσον προκριθεί, θα αγωνιστεί μια μέρα αργότερα στο μεγάλο τελικό της διοργάνωσης με το νικητή του άλλου ζευγαριού του final-4 Σαμπαντέλ-Σουργκουτνεφτέγκας.
Μέχρι να μπει ο Απρίλιος λοιπόν, οι ερυθρόλευκες αθλήτριες του τμήματος πόλο γυναικών του Ολυμπιακού θα συνεχίσουν κανονικά τις προπονήσεις τους προκειμένου να εμφανιστούν πανέτοιμες κατά την επανέναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας μας.

Πάμε τώρα να δούμε τί γίνεται και σε επίπεδο ακαδημιών.
Νέες Γυναίκες: Το ερυθρόλευκο τμήμα των νέων γυναικών έχει ήδη προκριθεί στην Β'Φάση του αντίστοιχου πρωταθλήματος υποδομών και πλέον οι αθλήτριές μας περιμένουν την κλήρωση (θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Απριλίου) που θα δείξει τον επόμενο αντίπαλό τους. Θυμίζουμε πως η τελική φάση της εν λόγω διοργάνωσης έχει προγραμματισθεί για το τριήμερο 6-8 Μαϊου. Μέχρι τότε, οι νεαρές αθλήτριες θα συνεχίσουν τις προπονήσεις τους υπό της οδηγίες του Ιωάννη Μπενόπουλου, προκειμένου να εμφανιστούν πανέτοιμες στην επανέναρξη της διοργανωσης.
Νεανίδες: Οι νεανίδες μας έχουν ήδη προκριθει στη Β' Φάση της διοργάνωσης, η οποία είναι προγραμματισμένη για το τριήμερο 13-15 Μαϊου. Αναλυτικά οι ομάδες που προκρίθηκαν στη Β’ φάση του πρωταθλήματος είναι οι εξής: Ολυμπιακός, Εθνικός Πειραιά, ΝΟ Ρεθύμνου, Ιωνικός, ΑΝΟ Γλυφάδας, ΝΕ Πατρών, Τρίτων Αμαρουσίου, Νηρέας Χαλανδρίου, ΝΟ Βουλιαγμένης, ΝΟ Χίου, ΓΣ Περιστερίου και ΝΟ Λάρισας. Μέχρι τότε, οι νεαρές αθλήτριες θα συνεχίσουν τις προπονήσεις τους προκειμένου να εμφανιστούν πανέτοιμες στην επανέναρξη της διοργανωσης.
Κορασίδες: Η Α' Φάση του πρωταθλήματος Κορασίδων είναι προγραμματισμένη για το τριήμερο 15-17 Απριλίου. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στον Γ' Ομιλο, όπου θα κληθεί να αντιμετωπίσει τους: Νηρέα Χαλανδρίου, ΓΣ Περιστερίου και Εθνικό. Μέχρι τότε, οι κορασίδες μας θα συνεχίσουν τις προπονήσεις τους υπό τις οδηγίες του Κώστα Χατζηδάκη, προκειμένου να εμφανιστούν πανέτοιμες κατά την έναρξη της εν λόγω διοργάνωσης.
Μίνι Κορασίδες: Η Α' Φάση του πρωταθλήματος Μίνι Κορασίδων είναι προγραμματισμένη για το τριήμερο 1-3 Απριλίου. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στον Γ' Ομιλο, όπου θα κληθεί να αντιμετωπίσει τους: ΝΟ Ρεθύμνου, ΑΕ Χαϊδαρίου και ΝΕ Πατρών. Μέχρι τότε, οι νεαρές αθλήτριες θα συνεχίσουν τις προπονήσεις τους υπό τις οδηγίες του υπεύθυνου προπονητή του τμήματος Κώστα Χατζηδάκη, προκειμένου να εμφανιστούν πανέτοιμες κατά την έναρξη της εν λόγω διοργάνωσης.
 
Κολύμβηση: Την περασμένη εβδομάδα δεν είχαμε αγωνιστική δράση σε ομαδικό επίπεδο όσον αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα κολύμβησης του Ολυμπιακού. Οι αθλητές τόσο της αγωνιστικής όσο και της προαγωνιστικής ομάδας συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους υπό το βλέμμα  του αρχιπροπονητή Νίκου Γέμελου και των συνεργατών του. 

Σύμφωνα με την επίσημη σελίδα της Ελληνικής Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, οι μοναδικές κολυμβητικές διοργανώσεις που είναι προγραμματισμένες για την επερχόμενη εβδομάδα είναι η «Πολεθνής συνάντηση Παίδων-Κορασίδων» που θα διεξαχθεί στη Λεμεσό της Κύπρου και η «Πολυεθνής συνάντηση Εφήβων-Νεανίδων» που θα διεξαχθεί στη Σόφια της Βουλγαρίας. Και οι δύο διοργανώσεις είναι προγραμματισμένες για το διήμερο 2-3 Απριλίου. Eίναι άγνωστο ακομα αν θα υπάρξουν αθλητές μας που θα συμμετάσχουν σε κάποια από τις παραπάνω  διοργανώσεις.
 
Στίβος: Λίγα πράγματα έχουμε να πούμε όσον αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα στίβου του Ολυμπιακού, καθώς την εβδομάδα που μας πέρασε δεν υπήρχε αγωνιστική δράση. Οι αθλητές τόσο της αγωνιστικής, όσο και της προαγωνιστικής ομάδας συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους υπό το βλέμμα των αρχιπροπονητών του τμήματος.

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ, υπάρχουν κάποιοι αγώνες, οι οποίοι είναι προγραμματισμένοι να διεξαχθούν μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Συγκεκριμένα:
·        02/04/2016 -  «Διασυλλογικοί Αγώνες ΠΠ/ΠΚ Β’»
·        03/04/2016 -  «Φωτιάδεια 2016»
·        03/04/2016 -  «11ος Μαραθώνιος «Μ. Αλέξανδρος»
 
Eίναι άγνωστο ακομα αν θα υπάρξουν αθλητές μας που θα συμμετάσχουν σε κάποια από τις παραπάνω  διοργανώσεις.
 
Ιστιοπλοϊα: Οι αθλητές της αγωνιστικης αλλά και της προαγωνιστικής ομάδας του «ερυθρόλευκου» τμήματος ιστιοπλοϊας του Ολυμπιακού συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις ιστιοπλοϊας του συλλόγου οι οποίες βρίσκονται στο Μικρολίμανο.

Σύμφωνα με το επίσημο σάιτ της ΕΟΠ (Ελληνικης Ομοσπονδίας Ιστιοπλοϊας), υπάρχουν αρκετοί προγραμματισμένοι εγχώριοι και διεθνείς αγώνες για το συγκεκριμένο άθλημα οι οποίοι θα διεξαχθούν την ερχόμενη εβδομάδα. Καθαρά ενημερωτικά τους αναφέρουμε:
Σε εγχώριο επίπεδο είναι προγραμματισμένες οι παρακάτω διοργανώσεις:
·        02-03/04/2016 – «Διασυλλογικοί Αγώνες»- Κατηγορία Ηansa 2.3
·        02-03/04/2016 - 6ο Κύπελλο «Χαμόγελο του Παιδιού» - Κατηγορίες Optimist, Laser 4.7, Techno 293
·        02-03/04/2016 –  «Αφάντους Ναύτη»  - Κατηγορίες Optimist, Laser 4.7
·        02-03/04/2016 –  «Maritime Cup»
Ενώ σε διεθνές επίπεδο είναι προγραμματισμένοι οι παρακάτω αγώνες:
·        01-03/04/2016 – «Ficker Cup 2016» (ΗΠΑ)
·        02-03/04/2016 - «Armorica Cup» (Γαλλία)
·        02-03/04/2016 –  «Widex Match Cup»  (Δανία)
Eίναι άγνωστο ακομα αν θα υπάρξουν αθλητές μας που θα συμμετάσχουν σε κάποια από τις παραπάνω  διοργανώσεις.
Όσον αφορά τα εγχώρια πανελλήνια πρωταθλήματα όλων των κατηγοριών, να αναφέρουμε πως σύμφωνα με την ΕΙΟ (Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία) αυτά ξεκινούν τον Απρίλιο και συγκεκριμένα τη Δευτέρα 18 Απριλίου.
Τέλος, να αναφέρουμε πως σύμφωνα με το επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr) οι δύο αθλητές ιστιοπλοϊας, Δαμιανός Μπαρουξής και Βιολέτα Αθανασίου, θα διεκδικήσουν την πρόκρισή τους στην Εθνική ομάδα μέσω αγώνων κατηγορίας Laser 4.7, οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν τη δεύτερη εβδομάδα του Πάσχα.
 
Κωπηλασία: Δεν έχουμε πολλά πράγματα να πούμε όσον αφορά το «ερυθρόλευκο» τμήμα κωπηλασίας του Ολυμπιακού. Οι προπονήσεις των αθλητών και των αθλητριών τόσο της αγωνιστικής οσο και της προαγωνιστικής κωπηλατικής ομάδας συνεχίζονται στις ιδιόκτητες Ναυταθλητικές Εγκαταστάσεις του συλλόγου μας που βρίσκονται στην Πλατεία Αλεξάνδρας στο Πασαλιμάνι.

Η μοναδική είδηση που προέκυψε από το επίσημο σάιτ της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας ήταν το γεγονός ότι για ακόμα μία χρονιά, το ίδρυμα Α.Γ.Λεβέντη προσέφερε υποτροφίες σε έξι αθλητές και αθλήτριες της κωπηλασίας, αποδεικνύοντας για 17η συνεχόμενη χρονιά την έμπρακτη στήριξη του Ιδρύματος στους νέους και στον ελληνικό αθλητισμό γενικότερα. Εμείς από την πλευρά μας οφείλουμε να επαινέσουμε τη συγκεκριμένη κίνηση και να ευχηθούμε να γίνουν παρόμοιες κινήσεις και στο μέλλον.
 
Κανόε Καγιάκ: Κανένα νέο δεν έχουμε όσον αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα του κανόε-καγιάκ. Οι προπονήσεις τόσο της αγωνιστικής, όσο και της προαγωνιστικής ομάδας του Ολυμπιακού συνεχίζονται κανονικά στις ιδιόκτητες Ναυταθλητικές Εγκαταστάσεις της ομάδας που βρίσκονται στην Πλατεία Αλεξάνδρας στο Πασαλιμάνι, υπό το βλέμμα της αρχιπροπονήτριας Κατερίνας Παγίδα και του έφορου του τμήματος Τάσου Βουγίδη.

Να θυμίσουμε πως σύμφωνα με το αγωνιστικό καλεντάρι εσωτερικών διοργανώσεων για το 2016, το οποίο έθεσε διαθέσιμο προς το κοινό η Ελληνική Ομοσπονδία Κανόε Καγιάκ κατά τα μέσα Φεβρουαρίου μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της, η πρώτη διοργάνωση που είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί τις επόμενες ημέρες, είναι το «18ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στο Σλάλομ», το οποίο έχει κανονιστεί να διεξαχθεί το διήμερο 16-17 Απριλίου.
 
Πινγκ Πονγκ: Ο Ολυμπιακός είχε εξασφαλίσει ουσιαστικά την κατάκτηση του πρωταθλήματος στους Άνδρες από τις 20 Φεβρουαρίου, όταν και επικράτησε του ΑΣ Πέρα με 4-0. Από την Κυριακή 27 Μαρτίου όμως είναι και επίσημα πρωταθλητής καθώς έκανε το απόλυτο «18 στα 18» και κατετάγη πρώτος και αήττητος! Για αυτό το λόγο αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον προπονητή της ομάδας μας Γιώργο Χριστοφοράκη και στους αθλητές μας Τάσο Ρηνιώτη, Κώστα Παπαγεωργίου, Ένιο Μέντες, Γιάννη Σγουρόπουλο, Γιώργο Σταματούρο και Σωκράτη Γιαννούτσο που χάρη στις προσπάθειες που κατέβαλλαν αυτή τη σεζόν, ήρθε στον Πειραιά μια ακόμα  κούπα. Το φετινό είναι το 12ο πρωτάθλημα ανδρών στην ιστορία του τμήματος!

Όσον αφορά τις γυναίκες δεν κατάφεραν να σημειώσουν την ανατροπή αφού γνώρισαν την ήττα με 4-0 από τον Δ.Α.Ο. Ταύρου, ο οποίος κατέκτησε το πρωτάθλημα. Οι «ερυθρόλευκες» που αγωνίστηκαν χωρίς την Αγγελίνα Παπαδάκη, έχασαν για ένα πόντο το πρώτο σετ και δεν μπόρεσαν να επανέλθουν στην διεκδίκηση της νίκης.
Πάμε να δούμε αναλυτικά τα αποτελέσματα των αγώνων που έδωσαν άνδρες και γυναίκες το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε:
•26/03/2016 - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΟΑ Χανίων 4-1 (Άνδρες)
•26/03/2016 - Πρόοδος - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-4 (Άνδρες)
•26/03/2016 - ΑΟΣ Τελαμών - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-4 (Γυναίκες)
•26/03/2016 - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΑΟ Ταύρου 0-4 (Γυναίκες)
•27/03/2016 - ΑΟ Πεύκης - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-4 (Άνδρες)
Μετά το τέλος των πρωταθλημάτων, τόσο ο προπονητής του Ολυμπιακού Γιώργος Χριστοφοράκης, όσο και ο αρχηγός μας Τάσος Ρηνιώτης, δήλωσαν στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr) τα εξής:
Γιώργος Χριστοφοράκης: «Αποδείξαμε ότι έχουμε την καλύτερη ομάδα και την πιο πλήρη και θα την έχουμε για πολλά χρόνια. Το δείξαμε όλη τη χρονιά με τα αποτελέσματα. Ευχόμαστε ότι θα έχουμε την ίδια ομάδα και του χρόνου. Αφιερώνουμε τον τίτλο του πρωταθλητή στον πρόεδρο και σε όλο τον κόσμο του Ολυμπιακού».
Τάσος Ρηνιώτης: «Φανήκαμε πολύ δυνατοί. Πέρσι ήμασταν επίσης δυνατοί αλλά από συγκυρίες δεν πήραμε το πρωτάθλημα. Φέτος ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι. Είχαμε πει με τα παιδιά ότι θα μπούμε για να κερδίσουμε όλα τα ματς. Στον Ολυμπιακό αξίζει η κορυφή σε όλα τα αθλήματα έτσι και στο Πινγκ Πονγκ. Πιστεύω ότι θα είμαστε για πολλά χρόνια».
 
Ξιφασκία: Πάμε τώρα στο τμήμα ξιφασκίας, ξεκινώντας καταρχήν από την αθλήτριά μας Βάσω Βουγιούκα, η οποία συμμετείχε το διήμερο 25-26 Μαρτίου στο «Παγκόσμιο Κύπελλο Σπάθης Γυναικών» που διεξήχθη στο Σεούλ. Η ελληνίδα πρωταθλήτρια πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις και κατάφερε να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο! Ας δούμε όμως αναλυτικά την πορεία της:
Η Βάσω ξεκίνησε νικηφόρα για τους «64» του Γκραν Πρι, κερδίζοντας την Κινέζα, Ζανγκ Ξιν με 15-9. Στην συνέχεια για τους «32» επιβλήθηκε της Κορεάτισας Λι με 15-12 και στον προημιτελικό πέτυχε την μεγαλύτερη νίκη της στην διοργάνωση επί της Αμερικάνας Ζαγκούνις με 15-12. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η πρώτη νίκη της Ελληνίδας πρωταθλήτριας μετά από δυο συνεχόμενες ήττες από την Αμερικανίδα αθλήτρια. Στον ημιτελικό η Βάσω Βουγιούκα αντιμετώπισε την Νοτιοκορεάτισα Σέο από την οποία ηττήθηκε με 15-13 αν και βρέθηκε να προηγείται με 13-9. Η πρωταθλήτρια του Ολυμπιακού δεν κατάφερε να πάρει τα δυο σημεία που θα της έδιναν την πρόκριση για τον τελικό, αλλά με την γενικότερη εικόνα της έδειξε ότι βρίσκεται σε ανοδική πορεία εν όψει της συμμετοχής της στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο!

Ο έταιρος αθλητής του τμήματος, Γιώργος Τσουρούτας, συνεχίζει κανονικά τις προπονήσεις του καθώς σε περίπου δύο εβδομάδες και συγκεκριμένα το διήμερο 15-16 Απριλίου θα κληθεί να συμμετάσχει στο «Προολυμπιακό Τουρνουά 2016» που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί στην Πράγα.
Όσον αφορά τα εγχώρια, τα πανελλήνια πρωταθλήματα στο αγώνισμα της σπάθης, στα οποία θα συμμετάσχουν οι δύο αθλητές μας είναι προγραμματισμένα για το διήμερο 23-24 Απριλίου.
 
Πυγμαχία: Την περασμένη εβδομάδα δεν είχαμε αγωνιστική δράση όσον αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα πυγμαχίας του Ολυμπιακού. Οι αθλητές και οι αθλήτριες τόσο της αγωνιστικής, όσο και της προαγωνιστικής μας ομάδας συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους, προκειμένου να είναι έτοιμοι εν'όψει των αγωνιστικών υποχρεώσεων που έπονται τις επόμενες ημέρες.

Σε ατομικό επίπεδο, η προσοχή μας στρέφεται στην Αντωνία Παπουτσάκη, η οποία συνεχίζει τη σκληρή προετοιμασία της για τις επόμενες δύο σπουδαίες διεθνείς διοργανώσεις στις οποίες θα συμμετάσχει προκειμένου να εξασφαλίσει την πρόκρισή τους στους ερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο της Βραζιλίας. Ο λόγος για το «Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πυγμαχίας 2016» το οποίο θα διεξαχθεί στην Τουρκία τον Απρίλιο, αλλά και για το «Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας 2016» το οποίο θα λάβει χώρα στο Καζακστάν τον Μάϊο.
 
Ταε Κβο Ντο: Την περασμένη εβδομάδα διεξήχθη στο «Δ' Αθλητικό Κέντρο Γέρακα» το «4ο Juniors Τae Kwon Do Stars Cup 2016», στο οποίο συμμετείχε και η Ακαδημία του Ολυμπιακού. Η ομάδα μας έλαβε μέρος με 13 αθλητές της κατηγορίας 2004-12. Άπαντες πραγματοποίησαν πολύ καλές εμφανίσεις και έδειξαν σημάδια βελτίωσης που πιστοποίησαν την σωστή δουλειά που γίνεται στα τμήματα πολεμικών τεχνών του Ολυμπιακού.

Σε άλλα νέα, την περασμένη εβδομάδα, στο χώρο προπονήσεων Ταε Κβο Ντο του Καραϊσκάκη βρέθηκαν οι νεαροί ποδοσφαιριστές της ακαδημίας του Ολυμπιακού στον Ταύρο, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να κάνουν μια προπόνηση λίγο ... διαφορετική από τη συνηθισμένη!
Ο προπονητής του τμήματος Ταε Κβο Ντο και και συνεργάτης του Ολυμπιονίκη Μιχάλη Μουρούτσου, Νίκος Κυρίτσης, ανέλαβε να τα ξεναγήσει τα παιδιά στο χώρο και να τα προπονήσει, διδάσκοντάς τους παράλληλα αξίες οπως ο σεβασμός και το ήθος! Το σίγουρο είναι πως τα παιδιά ευχαριστήθηκαν πάρα πολύ αυτό το μάθημα, ενώ δεν αποκλείεται να επαναληφθεί παρόμοια κίνηση και στο μέλλον.

Ο επικεφαλής της Σχολής Ταύρου Κος Κεραμιδάς δήλωσε μετά το τέλος της προπόνησης στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr) τα εξής:
Φώτης Κεραμυδάς: «Ήταν κάτι σπουδαίο για τα παιδιά και για εμάς που το είδαμε απ' έξω. Έμαθαν πολλά πράγματα σήμερα και ευχαριστούμε τον Ολυμπιακό που μας έδωσε αυτή την δυνατότητα" ενώ ο κ. Κυρίτσης έδωσε την εξής συμβουλή στα παιδιά: "Πάντα να είστε απαιτητικοί από τον εαυτό σας"».
 
Κικ Μπόξινγκ: Οι διακρίσεις για τους αθλητές των Πολεμικών Τεχνών του Ολυμπιακού συνεχίστηκαν για ακόμα μια εβδομάδα. Συγκεκριμένα, η αθλήτριά μας Σοφία Φουγιαξή κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο «Open Championship» που διεξήχθη τις προηγούμενες ημέρες στο γήπεδο «Γιώργος Στεφανόπουλος» στο Περιστέρι πραγματοποιώντας μια σειρά από πολύ καλές εμφανίσεις που έδειξαν το εξαιρετικό επίπεδο στο οποίο βρίσκεται. Η αθλήτρια του τμήματος αγωνίστηκε στην κατηγορία -67kg καταλαμβάνοντας την 3η θέση και επιβεβαίωσε την πολύ καλή δουλειά που γίνεται και στο τμήμα του Κick Boxing των Πολεμικών Τεχνών του Ολυμπιακού, από το προπονητικό επιτελείο των Βλαδίμηρου Ναζαρένκο, Δημήτρη Δημητριάδη και Ανδρέα Καυκά.
 
Ποδόσφαιρο Γυναικών: Τα ερυθρόλευκα τμήματα του ποδοσφαίρου γυναικών στις ακαδημίες του Ολυμπιακού σε Ρέντη, Ηράκλειο, Βάρη και Καρδίτσα συνεχίζουν τις προπονήσεις τους, ενώ τα τμήματα εγγραφών παραμένουν κανονικά ανοικτά.
 
Ποδόσφαιρο Νέων: Αγωνιστική δράση είχαμε την περασμένη εβδομάδα για ένα μόλις τμήμα της κεντρικής ποδοσφαιρικής ακαδημίας μας, καθώς στα υπόλοιπα πρωταθλήματα υποδομών της Superleague υπήρχε πολυήμερη διακοπή.
Συγκεκριμένα, τα τμήματα Κ20 και Κ17 δεν έδωσαν κάποιον αγώνα για τα αντίστοιχα πρωταθλήματά τους, λόγω της διακοπής αυτής.
Όσον αφορά το τμήμα Κ20, για την επόμενη αγωνιστική του πρωταθλήματος, ο Ολυμπιακός θα κληθεί να αντιμετωπίσει εντός έδρας τον τελευταίο της βαθμολογίας Πανθρακικό.
Όπως η ομάδα Κ20, έτσι και η Κ17 δεν αγωνίστηκε την περασμένη εβδομάδα λόγω της διακοπής. Για την επόμενη αγωνιστική του πρωταθλήματος, ο Ολυμπιακός θα κληθεί να αντιμετωπίσει εντός έδρας την τελευταία της βαθμολογίας Καλλονή.
Και πάμε τώρα στο τμήμα Κ15, το οποίο αγωνίστηκε το Σάββατο 26 Μαρτίου εντός έδρας με αντίπαλο την ΑΕΚ στα πλαίσια της 20ης και τελευταίας αγωνιστικής του αντίστοιχου πρωταθλήματος, όπου ήθελε νίκη και μόνο νίκη προκειμένου να προκριθεί στον μεγάλο τελικό του πρωταθλήματος όπου θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ. Στα αγωνιστικά, η ομάδα μας επικράτησε με 2-1 χάρη στα γκολ των Γεωργαντή (2') και Κωνσταντινίδη (10') και προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό, ο οποίος θα διεξαχθεί τον Απρίλιο σε ημερομηνία και πόλη που θα αποφασίσει την επόμενη εβδομάδα η Super League. Από την πλευρά μας να πούμε πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά και να τους ευχηθούμε καλή επιτυχία στον τελικό!

Οι ακριβείς ημερομηνίες των επόμενων αγώνων και των τριών πρωταθλημάτων υποδομής της Superleague δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές.
Ακνολουθούν τα αποτελέσματα των αγώνων που έδωσαν την περασμένη εβδομάδα τα υπόλοιπα τμήματα της κεντρικής σχολή του Ολυμπιακού (Ρέντη):
•22/03/2016 - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ20 - Σχολή Ξυλόκαστρου Κ20 - 2-0 (Φιλικό)
•25/03/2016 - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ17 - Άντερλεχτ Κ17 - 0-2 (Future Cup)
•26/03/2016 - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ14 - Πανιώνιος Κ15 – 3-2 (Θουκυδίδειο)
•26/03/2016 - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ17 - Μπενφίκα Κ17 - 0-1 (Future Cup)
•27/03/2016 - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ17 - Μπαρτσελόνα Κ17 - 0-2 (Future Cup)
•27/03/2016 - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ17 - Σάλτσμπουργκ Κ17 - 1-2 (Future Cup)
Και πάμε τώρα να δούμε τα αποτελέσματα των αγώνων που έδωσαν κάποια εκ των τμημάτων της ποδοσφαιρικής ακαδημίας του Ολυμπιακού στο Σικάγο(!). Συγκεκριμένα, τα τμήματα Κ17, Κ15, Κ14 και Κ19 συμμετείχαν σε σπουδαία τουρνουά ποδοσφαίρου με τα αποτελέσματα να είναι εξαιρετικά!
·        Η ομάδα Κ17 συμμετείχε στο Chicago Indoor Soccer League Champions U17, το οποίο και κατέκτησε!
·        Η ομάδα Κ15 συμμετείχε στο Chicago Indoor Soccer League Champions U15, το οποίο και κατέκτησε!!
·        Η ομάδα Κ14 συμμετείχε στο Chicago Indoor Soccer League Champions U14, το οποίο και κατέκτησε!!!
·        Η ομάδα Κ9 συμμετείχε στο Westmont Yard Indoor Soccer League U9, το οποίο και κατέκτησε!!!!
Βλέπουμε λοιπόν πως η σχολή μας έκανε το απίστευτο «4 στα 4» στις κατακτήσεις τροπαίων, δείχνοντας για ακόμα μια φορά τη σπουδαία δουλειά που γίνεται στη σχολή Σικάγο και κάνοντάς μας και πάλι περήφανους.
Νομίζετε πως τελειώσαμε εδώ? ΛΑΘΟΣ! Κούπα κατέκτησε και το τμήμα Κ14 της σχολής μας στην Καλιφόρνια(!) καθώς κατετάγη πρώτη στο τουρνουά ποδοσφαίρου Phoenix Cup College Showcase! Αξίζουν φυσικά συγχαρητήρια σε όλους τους ποδοσφαιριστές και στους προπονητές που δοξάζουν το όνομα του Ολυμπιακού στις ΗΠΑ. 
 
ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΡΟΠΑΙΩΝ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ 2015-16
Μετά και την κατάκτηση των τελευταίων –χρονικά- τίτλων, η καταγραφή των τροπαίων μας για φέτος έχει διαμορφωθεί μέχρι στιγμής ως εξής:
Μέχρι στιγμής έχουμε κατακτήσει εννιά (9) πανελλήνιους ομαδικούς τίτλους:
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου
• 1 Λιγκ Καπ Βόλεϊ Ανδρών
• 1 Κύπελλο Ελλάδας Βόλεϊ Ανδρών
• 1 Ευρωπαϊκό Σουπερ Καπ Πόλο Γυναικών
• 1 Κύπελλο Ελλάδας Βόλεϊ Γυναικών
• 1 Κύπελλο Ελλάδας Μπάσκετ Γυναικών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου Ανδρών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πινγκ Πονγκ Ανδρών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Γυναικών

Εκτός αυτών, έχουμε κατακτήσει δύο (2) τίτλους σε επίπεδο υποδομών:
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πόλο Μίνι-Κορασίδων
• 1 Πρωτάθλημα Βόλεϊ ΕΣΠΕΔΑ Παίδων

Επιπροσθέτως, έχουμε κατακτήσει δώδεκα (12)  πανελλήνιους ατομικούς τίτλους:
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Γυναικών 51kg
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Ανδρών Νοτίου Ομίλου 91kg
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Νέων 51kg
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοϊας Ανδρών Star
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου 200μ Γυναικών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου 200μ Ανδρών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου Σφαιροβολία Ανδρών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου Άλμα εις μήκος Ανδρών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου Τριπλούν Ανδρών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πινγκ Πονγκ Απλού Ατομικού Ανδρών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πινγκ Πονγκ Απλού Ατομικού Γυναικών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πινγκ Πονγκ Διπλού Ομαδικού Γυναικών

Επίσης, έχουμε κατακτήσει είκοσι δύο (22) τουρνουά:
• 1 Naperville Soccer Association U-14
• 1 Chicago Indoor Soccer League Champions U17
• 1 Chicago Indoor Soccer League Champions U15
• 1 Chicago Indoor Soccer League Champions U14
• 1 Phoenix Cup College Showcase U14
• 1 Westmont Yard Indoor Soccer League U9
• 1 Southern California Developmental Soccer League
• 1 Τουρνουά Ποδοσφαίρου "Αθλούμαι Ενάντια στη Βία" U-13
• 1 Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά Ποδοσφαίρου ΕΠΣ Αθηνών Κ11
• 1 Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά Ποδοσφαίρου - "90 Χρόνια Ολυμπιακός" Κ14
• 1 Chicago Holiday Cup Football Tournament U15
• 1 Τουρνουά Ποδοσφαίρου Κ10 "Alma Link"
• 1 Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά Ποδοσφαίρου ΕΠΣ Αθηνών Κ10
• 1 Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά Ποδοσφαίρου Ρεθύμνου Κ12
• 1 Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά Ποδοσφαίρου Ρεθύμνου Κ10
• 1 Αναπτυξιακό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Κ12
• 1 USA College Football Tournament
• 1 Trofe Citta Di Calgliari (Μπάσκετ ανδρών)
• 1 Elassona Volley Tournament (Βόλεϊ γυναικών)
• 1 Maria Mpempetsou – Tzanini Tournament (Βόλεϊ γυναικών)
• 1 Τουρνουά Υδατοσφαίρισης Γυναικών ΣΕΔΥ
• 1 Κυπριακό Τουρνουά Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Απλού Ανδρών (Πινγκ Πονγκ)

Ενώ τέλος, σε ατομικό επίπεδο έχουμε κατακτήσει ογδόντα τέσσερα (84) χρυσά μετάλλια:
• 1 Χρυσό μετάλλιο σε διασυλλογικό αγώνα ιστιοπλοϊας (Δίκαιος Κερκούλας στα «Παστρικάκεια»)
• 1 Χρυσό μετάλλιο στα 5χλμ σε αγώνα κωπηλασίας (Βασίλης Αγγελόπουλος σε Πειραϊκούς Αγώνες)
• 2 Χρυσά μετάλλια σε διασυλλογικό αγώνα κωπηλασίας (Βασίλης Αγγελόπουλος και Παναγιώτης Παράκοιλας στα «Σαλαμίνεια»)
• 2 Χρυσά μετάλλια σε διασυλλογικούς αγώνες κανόε-καγιάκ (Στο Τουρνουά Ευβοίας)
• 4 Χρυσά μετάλλια σε διασυλλογικούς αγώνες πινγκ πονγκ (Γιάννης Σγουρόπουλος στους Νέους, Σωκράτης Γιαννούτσος στους Παμπαίδες, Ειρήνη Παπαδημητρίου στις Παγκορασίδες και Ιωάννα Γερασιμάτου στις Παγκορασίδες. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν σε τουρνουά μικρών ηλικιών που διοργάνωσε ο ΑΣ Πέρα)
• 2 Χρυσά μετάλλια ανοιχτού πρωταθλήματος πινγκ πονγκ (Γιάννης Σγουρόπουλος στους Εφήβους και Ειρήνη Παπαδημητρίου στις Παγκορασίδες. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στο ανοιχτό πρωτάθλημα που οργάνωσε το Μέτσοβο)
• 4 Χρυσά μετάλλια ανοιχτού πρωταθλήματος πινγκ πονγκ (Γιώργος Σταματούρος στους Εφήβους, Σωκράτης Γιαννούτσος στους Παμπαίδες, Ιωάννα Γερασιμάτου στις Κορασίδες και Ειρήνη Παπαδημητρίου στις Παγκορασίδες. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στο ανοιχτό πρωτάθλημα που οργανώθηκε στην Καβάλα)
• 2 Χρυσά μετάλλια αναπτυξιακού πρωταθλήματος πινγκ πονγκ (Γιώργος Σταματούρος στους Νέους και Σωκράτης Γιαννούτσος στους Παμπαίδες. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στο αναπτυξιακό τουρνουά που διεξήχθη στη Βέροια)
• 4 Χρυσά μετάλλια αναπτυξιακού πρωταθλήματος πινγκ πονγκ (Γιώργος Σταματούρος στους Εφήβους, Αλκιβιάδης Σταματούρος στους Παίδες, Σωκράτης Γιαννούτσος στους Παμπαίδες και Μαλαματένια Παπαδημητρίου στις Παγκορασίδες. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στο αναπτυξιακό τουρνουά που διεξήχθη στην Πάτρα)
• 4 Χρυσά μετάλλια αναπτυξιακού πρωταθλήματος πινγκ πονγκ (Γιάννης Σγουρόπουλος στους εφήβους, Ιωάννα Γερασιμάτου στις κορασίδες, Σωκράτης-Βησσαρίων Γιαννούτσος στους παμπαίδες και  Μαλαματένια-Ειρήνη Παπαδημητρίου στις παγκορασίδες. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στο αναπτυξιακό τουρνουά που διεξήχθη στα Χανιά)
• 2 Χρυσά μετάλλια ανοιχτού πρωταθλήματος πινγκ πονγκ (Τα μετάλλια κατακτήθηκαν από τον Γιώργο Σταματούρο στους Εφήβους και την Μάλαμα Παπαδημητρίου στις Παγκορασίδες  στο 2ο Ανοιχτό Πρωτάθλημα Αθηνάς Μαγκουφάνας)
• 11 Χρυσά μετάλλια Κολύμβησης (Τα μετάλλια κατακτήθηκαν από άνδρες και γυναίκες στα πλαίσια του διεθνούς τουρνουά κολύμβησης International Swim Meet που διεξήχθη στην Κύπρο)
• 7 Χρυσά μετάλλια Κολύμβησης (Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στα πλαίσια του Γκραν Πρι Χριστουγέννων 2015 που διεξήχθη στην Καρπενήσι)
• 3 Χρυσά μετάλλια Κολύμβησης (Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στα πλαίσια των Χειμερινών Αγώνων Παμπαίδων - Παγκορασίδων Α&Β 2016)
• 6 Χρυσά μετάλλια Κολύμβησης (Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στα πλαίσια των Χειμερινών Αγώνων Εφήβων-Νεανίδων και Παίδων-Κορασίδων 2016)
• 5 Χρυσά μετάλλια κολύμβησης στους "7ους Πτολεμαϊκούς Αγώνες" (3 χρυσά μετάλλια κέρδισε ο Ισίδωρος Παγιαύλας στα 100μ.- 200μ. πεταλούδα και στα 200μ. πρόσθιο ενώ η Γεωργία Χατζηγεωργίου κατέκτησε δυο χρυσά στα 50μ. ελεύθερο και στα 50μ. πεταλούδα)
• 1 Χρυσό μετάλλιο κανόε καγιάκ στους "Αγώνες SUP" (Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Νίκος Γεράδρης στην απόσταση 7.700μ)
• 2 Χρυσά μετάλλια επιτραπέζιας αντισφαίρισης (Τα χρυσά μετάλλια κατέκτησαν ο Γιάννης Σγουρόπουλος στους νέους και η Ιωάννα Γερασιμάτου στις Κορασίδες στα πλαισια του "2ου Αναπτυξιακού Πρωταθλήματος Καρέα 2016")
• 1 Διεθνές Κύπελλο OPEN επιτραπέζιας αντισφαίρισης (Μαλαματένια Παπαδημητρίου στις Κ12 σε διεθνές τουρνουά της Στοκχόλμης)
• 2 Κύπελλα Πυγμαχίας (Νίκος Βεντούρης στα 70kg και Δημήτρης Νικολακόπουλος στα 60kg. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στα πλαίσια της διοργάνωσης «ΑΜΑΡΥΣΙΑ»)
• 2 Χρυσά μετάλλια Κολύμβησης (Τα μετάλλια κατέκτησε ο Ισίδωρος Παγιαύλας στο Irish Open Masters στην κατηγορία των 200μ μικτή και 200μ πεταλούδα)
• 1 Χρυσό μετάλλιο Κικ Μπόξινγκ (Το κατέκτησε ο Ανδρέας Καυκάς κατηγορία -71 kg στο στυλ του Low kick, στο διεθνές τουρνουά «Athens Challenge»)
• 15 Χρυσά μετάλλια Κολύμβησης (Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στα πλαίσια των Πανελλήνιων Χειμερινών Αγώνων για το 2016 που διεξήχθησαν στο Κλειστό Κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ)
 
ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΟ ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ ΕΡΧΟΜΕΝΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ (30/03-05/04/2016)
•02/04/2016 - Βόλεϊ Ανδρών - Κηφισιά - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
•02/04/2016 - Πόλο Ανδρών - Υδραϊκός - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
•02/04/2016 - Πόλο Γυναικών - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΚΟΠ Ιλισίων
•03/04/2016 - Βόλεϊ Παμπαίδων Α' - ΑΟΝ Αργυρούπολης - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
•03/04/2016 - Βόλεϊ Παμπαίδων Β' - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΟΝ Αργυρούπολης
•03/04/2016 - Βόλεϊ Παγκορασίδων Α' - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΑΣ Δραπετσώνας

•03/04/2016 - Βόλεϊ Παγκορασίδων Δ' - ΑΟΦ Πορφύρας – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
 
ΥΓ1: Ο Ολυμπιακός συνεχίζει με σταθερό ρυθμό να σηκώνει κούπες και να εμπλουτίζει την ήδη πλούσια τροπαιοθήκη του... Και πού να μπει για τα καλά η Άνοιξη...
ΥΓ2: «Πρωταθλητή σ'όλα τα σπορ παντοτινέ»...
ΥΓ3: Καλή και ερυθρόλευκη εβδομάδα σε όλους, με υγεία πάνω απ'όλα...
 
ΜakTheBet

Σχόλια

Εικόνα Νίκος Γόδας

Τα δάκρυα της Τσιλιγκίρη, μετά την κατάκτηση του κυπέλλου στο μπάσκετ γυναικών, δεν ξεχνιούνται εύκολα. Έχω την αίσθηση ότι είναι καταλυτικός παράγοντας στις επιτυχίες όλων των ερασιτεχνικών αθλημάτων. Ένας άνθρωπος του αθλητισμού στην υπηρεσία του Ολυμπιακού.

Εικόνα MakTheBet

Είμαστε πολύ τυχεροί που έχουμε τέτοιους ανθρώπους να εργάζονται στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό... Είναι άξιοι συγχαρητηρίων όλοι τους...

Εικόνα MakTheBet

Η ΕΟΚ γνωστοποίησε το πρόγραμμα των ημιτελικών, όσον αφορά το μπάσκετ γυναικών!!
Αναλυτικά το πρόγραμμα:

1η Αγωνιστική
Σάββατο 9/4
Π. Γιαννακόπουλου 16.00 Παναθηναϊκός ΑΟ – ΑΣ ΠΑΟΚ Ν

Κυριακή 10/4
ΔΑΚ Γλυφάδας 14.30 Ολυμπιακός ΣΦΠ – Αθηναϊκός ΑΣ

2η Αγωνιστική
Τετάρτη 13/4
Εργάνης 20.30 Αθηναϊκός ΑΣ – Ολυμπιακός ΣΦΠ (εάν χρειαστεί)
ΠΑΟΚ 16.00 ΑΣ ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός ΑΟ

3η Αγωνιστική
Σάββατο 16/4
Π. Γιαννακόπουλος 16.00 Παναθηναϊκός ΑΟ – ΑΣ ΠΑΟΚ (εάν χρειαστεί)

Κυριακή 17/4
ΔΑΚ Γλυφάδας 14.30 Ολυμπιακός ΣΦΠ – Αθηναϊκός ΑΣ (εάν χρειαστεί)

Εικόνα MakTheBet

Σ' ευχαριστώ για την ανάγνωση και τα καλά σου λόγια αδερφέ... Όσο για το τέλος της χρονιάς, είμαι σίγουρος πως τα συγκεκντρωτικά αποτελέσματα θα ειναι εντυπωσιακά!! Κατά πάσα πιθανότητα καλύτερα από πέρυσι!!

Εικόνα thita

Φύλακα της Ολυμπιακής ερασιτεχνικής ιστορίας μπράβο για την δουλειά σου,κάθε φορά πρέπει να το λέμε,με έχεις κάνει να ανυπομονώ να τελειώσει η αγωνιστική χρόνια για συγκεντρωτικά αποτελέσματα.

Ελπίζω να έχει και ευρωπαϊικη κούπα το τελευταίο άρθρο της χρονιάς.....

Αλλά.....

Κι αν δεν γίνει αυτό,στ'αρχιδια μας τα δυο,πάντα άρρωστοι με τον Ολυμπιακό.....