Ειδήσεις από τον Ερασιτέχνη μας 27.04 έως 03.05.2016


Tags: -

Γράφει ο MakTheBet
 
Καλησπέρα φίλοι μου σύγγαυροι και Χριστός Ανέστη! Τι κι αν οι μέρες που μας πέρασαν ήταν Άγιες? Ο Ολυμπιακός συνέχισε τον ... χαβά του καθώς για ακόμα μία εβδομάδα συνεχίστηκαν οι κατακτήσεις τίτλων ενώ δεν έλειψαν και οι πολύ σημαντικές ατομικές διακρίσεις. Πάμε όμως να δούμε αναλυτικά τα νέα όλων των τμημάτων του Ερασιτέχνη μας.
 
Μπάσκετ Γυναικών: Από τη στιγμή που οι εγχώριες διοργανώσεις ολοκληρώθηκαν με τον Ολυμπιακό να είναι ο απόλυτος κυρίαρχος καθώς κατέκτησε και το Πρωτάθλημα αλλά και το Κύπελλο, η ειδησεογραφία μας πλέον θα περιορίζεται κάθε εβδομάδα σε εξωαγωνιστικές ειδήσεις οι οποίες και θα αφορούν το τμήμα.
Ξεκινάμε χρονολογικά από τη συνέντευξη που έδωσε το Σάββατο 30 Απριλίου η Εβίνα Σταμάτη στην εφημερίδα "ΓΑΥΡΟΣ" την οποία και αξίζει να διαβάσετε. Για λόγους εξοικονόμησης χώρου δε θα την καταγράψουμε εδώ, μπορείτε όμως να τη διαβάσετε στο σάιτ gavros.gr και συγκεκριμένα ΕΔΩ.
Στο ίδιο σάιτ μπορείτε να βρείτε στατιστική ανάλυση αρκετών παικτριών της ομάδας όσον αφορά τη φετινή σεζόν προκειμένου να αποκτήσετε μια πιο σφαιρική εικόνα όσον αφορά την απόδοσή τους βάσει αριθμών. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πατήσετε στην ενότητα "ΜΠΑΣΚΕΤ" και κατόπιν αναζήτησης σε όλες τις πρόσφατες σελίδες θα βρείτε το κείμενο που αντιστοιχεί σε κάθε αθλήτρια.
Περνάμε τώρα σε κάποια μεταγραφικά σενάρια καθώς ακούγεται έντονα τις τελευταίες μέρες πως ο Ολυμπιακός "γλυκοκοιτάζει" την περίπτωση απόκτησης των διεθνών καλαθοσφαιριστριών Μάλτση, Σπανού και Καλτσίδου. Και οι τρεις είναι σπουδαίες αθλήτριες με αξιοπρεπέστατη καριέρα σε Ελλάδα και εξωτερικό που γνωρίζουν από πρωταθλητισμό και διακρίσεις. Μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για αυτές τις αθλήτριες στη Βικιπαίδεια. Συγκεκριμένα, για την Εβίνα Μάλτση ΕΔΩ, για την Άρτεμις Σπανού ΕΔΩ και για την Στέλλα Καλτσίδου ΕΔΩ.
 
Τέλος, όσον αφορά το ενδεχόμενο η ομάδα να αγωνιστεί του χρόνου στην Ευρώπη, την απάντηση την έδωσε η ίδια η προπονήτρια της ομάδας Ελένη Καπογιάννη σε πρόσφατη συνέντευξή της όπου και ανέφερε πως ο Ολυμπιακός θα συμμετάσχει ΣΙΓΟΥΡΑ στην Ευρώπη (πιθανότατα στο Eurocup) και για τον λόγο αυτό κοιτάει από νωρίς την ενίσχυση της ομάδας προκειμένου να εμφανιστεί όσο γίνεται πιο γρήγορα έτοιμη για του χρόνου.
Σε επίπεδο ακαδημιών, δεν έχουμε κάτι νεότερο, απλούστατα διότι έχουν ολοκληρωθεί τα πρωταθλήματα υποδομών ΕΣΚΑΝΑ στα οποία συμμετείχαν τα ακαδημαϊκά μας τμήματα (Νεανίδων, Κορασίδων και Παγκορασίδων). Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τους φετινούς απολογισμούς και των τριών αυτών τμημάτων σε παλαιότερο άρθρο της παρούσης ενότητας και συγκεκριμένα ΕΔΩ.
 
Βόλεϊ Ανδρών: Παρά το γεγονός ότι οι φετινές αγωνιστικές υποχρεώσεις έχουν ολοκληρωθεί, τις προηγούμενες ημέρες είχαμε δύο πολύ σημαντικές εξωαγωνιστικές ειδήσεις που αφορούν το συγκεκριμένο τμήμα. Ξεκινάμε χρονολογικά από την Τρίτη 26 Απριλίου όπου ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός ανακοίνωσε μέσω του σάιτ του (osfp.gr) τη λύση της συνεργασίας του με τον Ιταλό προπονητή Ρομπέρτο Πιάτσα.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
"Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ευχαριστεί τον Ρομπέρτο Πιάτσα για την άψογη συνεργασία, ωστόσο οι υποχρεώσεις που έχει με την Εθνκή Κατάρ καθιστούν αδύνατη την συνέχιση της συνεργασίας με τον σύλλογο μας. Μετά την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ του προέδρου του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ Σ.Φ.Π., Μιχάλη Κουντούρη και του Ιταλού τεχνικού, η οποία διεξήχθη σε εξαιρετικό κλίμα, προέκυψε κοινή διάθεση από τις δυο πλευρές για μελλοντική συνεργασία. Η διοίκηση του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ Σ.Φ.Π. εκφράζει την ικανοποίηση της για τον τρόπο που δούλεψε τη φετινή σεζόν ο Ρομπέρτο Πιάτσα και του εύχεται καλή συνέχεια στην καριέρα του."


Μία μόλις μέρα αργότερα και συγκεκριμένα την Τετάρτη 27 Απριλίου, ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός ανακοίνωσε μέσω του σάιτ του (osfp.gr) την πρόσληψη του Φλάβιο Γκουλινέλι ο οποίος ήρθε για να αποκαταστήσει τον συμπατριώτη του Ρομπέρτο Πιάτσα στον πάγκο της ομάδας.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
"Το Τ.Α.Α. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με τον Ιταλό προπονητή κ. Φλάβιο Γκουλινέλι. Ο έμπειρος Iταλός τεχνικός, επιστρέφει στον πάγκο του Ολυμπιακού μετά την σεζόν 2010-11."


Φλάβιο Γκουλινέλι λοιπόν. Ένας άνθρωπος ο οποίος έρχεται να εργαστεί στην Ελλάδα για τρίτη φορά στην καριέρα του (στο παρελθόν έχει περάσει από τον πάγκο του Ηρακλή Θεσσαλονίκης αλλά και του Ολυμπιακού), γνωρίζει την ελληνική πραγματικότητα και -λογικά- δε θα έχει πρόβλημα να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις και τα "θέλω" της διοίκησης του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού. Ο Γκουλινέλι είναι ένα πολύ μεγάλο όνομα στο χώρο του βόλεϊ με δεκάδες χρόνια παρουσίας στο χώρο και γνωρίζει από πρωταθλητισμό καθώς έχει κατακτήσει αρκετούς τίτλους τόσο σε εγχώριο, όσο και σε διεθνές επίπεδο. Μπορείτε να βρείτε πληροφορίες σχετικά με τον έμπειρο Ιταλό τεχνικό στη Βικιπαίδεια και συγκεκριμένα ΕΔΩ.
 
Ας ελπίσουμε να είναι αυτός ο κατάλληλος άνθρωπος ο οποίος θα μας οδηγήσει στην κατάκτηση του Πρωταθλήματος που τόσο πολύ μας έλειψε.
Περνάμε σε επίπεδο ακαδημιών ξεκινώντας από το τμήμα των Παίδων το οποίο μετά την κατάκτηση του αντίστοιχου πρωταθλήματος ΕΣΠΕΔΑ δίνει τη δική του "μάχη" προκειμένου να κατακτήσει και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα! Οι πρώτοι αγώνες δόθηκαν το τριήμερο 25-27 Απριλίου στο Ηράκλειο της Κρήτης στα πλαίσια της προημιτελικής φάσης της διοργάνωσης όπου ο Ολυμπιακός κλήθηκε να αντιμετωπίσει τους: ΕΑ Πατρών, ΑΕΠ Ολυμπιάς και ΑΟ Αθλοπαιδιών ΚΩ. Ας δούμε αναλυτικά τα αποτελέσματα:
·        Μ. Δευτέρα 25/4/16 - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. – ΕΑ Πατρών - 3-1 (25-15, 25-19, 23-25, 25-15)
·        Μ. Τρίτη 26/4/16 - ΑΕΠ Ολυμπιάς – Ολυμπιακός Σ.Φ.Π - 1-3 (16-25, 21-25, 25-23, 23-25)
·        Μ. Τετάρτη 27/4/16 - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. – ΑΟ Αθλοπαιδιών ΚΩ - 3-0 (Άνευ Αγώνος)
Ο Ολυμπιακός πέρασε ως πρώτος από τον όμιλό του και αγωνίστηκε την επομένη (Πέμπτη 28 Απριλίου) με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό με στόχο μια θέση στο final-4 της διοργάνωσης.


Η ομάδα μας επικράτησε με 3-1 σετ και εξασφάλισε τη συμμετοχή της στην τελική φάση, η κλήρωση της οποίας θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 4 Μαΐου στα γραφεία της ΕΟΠΕ. Οι άλλες τρεις ομάδες που βρίσκονται στο final-4 του πανελλήνιου πρωταθλήματος μαζί με τον Ολυμπιακό είναι οι: Αίας Ευόσμου, Πήγασος Πολίχνης και Καλαμάτα '80.
Περνάμε στο τμήμα των Παμπαίδων Α', το οποίο κατάφερε να προκριθεί στο final-4 του αντίστοιχου πρωταθλήματος ΕΣΠΕΔΑ και το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 7-8 Μαϊου θα διεκδικήσει το τρόπαιο! Οι ομάδες που βρίσκονται σε αυτό το final-4 μαζί με τον Ολυμπιακό είναι οι: ΑΟΝ Αργυρούπολης, ΑΟΝΣ Μίλων και ΑΓΟΓ Ευρύαλη. Τα πρώτα παιχνίδια είναι προγραμματισμένα για το Σάββατο 7 Μαϊου όπου ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τον ΑΟΝ Αργυρούπολης, και ο ΑΟΝΣ Μίλων τον ΑΓΟΓ Ευρυαλη. Οι ηττημένοι και οι νικητές των δύο αυτών αγώνων θα δώσουν μια μέρα αργότερα άλλον έναν αγώνα στα πλαίσια του μικρού και του μεγάλου τελικού αντίστοιχα! Εμείς από την πλευρά μας οφείλουμε να ευχηθούμε στους νεαρούς μας αθλητές καλή επιτυχία και πάνω απ' όλα χωρίς τραυματισμούς!
Τέλος, όσον αφορά το τμήμα των Παμπαίδων Β', οι οποίοι θα δώσουν τις επόμενες μέρες μερικούς τυπικούς αγώνες για τη συγκρότηση της τελικής κατάταξης στις θέσεις 9-16 του αντίστοιχου πρωταθλήματος ΕΣΠΕΔΑ, δεν υπήρχε αγωνιστική δράση την περασμένη εβδομάδα και η επόμενη αγωνιστική είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 7 Μαϊου, όπου θα αντιμετωπίσουμε εντός έδρας τον ΓΣ Ηλιούπολης.
 
Βόλεϊ Γυναικών: Αγωνιστική δράση φυσικά δεν υπήρχε όσον αφορά το τμήμα του βόλεϊ γυναικών αφού οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας έχουν ολοκληρωθεί εδώ και μερικές μέρες. Είχαμε ωστόσο τρεις σημαντικές εξωαγωνιστικές ειδήσεις και συγκεκριμένα τρεις ανανεώσεις συμβολαίων σε προπονητή και ορισμένες παίκτριες.
Ξεκινάμε από το θέμα του προπονητή, καθώς ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός ανακοίνωσε επίσημα μέσω του σάιτ του (osfp.gr) την ανανέωση της συνεργασίας με τον Μπράνκο Κοβάτσεβιτς για άλλα 2 χρόνια!
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
"Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας με τον προπονητή του γυναικείου τμήματος βόλεϊ Μπράνκο Κοβάτσεβιτς. Ο έμπειρος τεχνικός ο οποίος επισημοποίησε σήμερα την συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ως Β’ προπονητής της Εθνικής Σερβίας, θα παραμείνει στην ομάδα μας για τα επόμενα 2 χρόνια."


Μετά την επίτευξη της συμφωνίας, ο Μπράνκο Κοβάτσεβιτς δήλωσε στο osfp.gr τα εξής:
Μπράνκο Κοβάτσεβιτς: «Νομίζω ότι είχαμε μια πολύ καλή και πετυχημένη χρονιά. Πρώτα από όλα θα ήθελα να συγχαρώ όλες τις αθλήτριες και τους ανθρώπους που δουλεύαμε καθημερινά μαζί. Ίσως να φαίνεται ότι όλα ήταν εύκολα για εμάς, αλλά η πραγματική αλήθεια είναι ότι εμείς το κάναμε να φαίνεται έτσι. Εμείς το ξέρουμε πόσο έχουμε δουλέψει για να πετύχουμε τους στόχους μας.  Ήταν πολύ μεγάλη μου ευχαρίστηση να δουλέψω σε αυτό το μεγάλο κλαμπ, κάτω από ιδανικές συνθήκες και φυσικά με αυτές τις αθλήτριες, τόσο τις Ελληνίδες όσο και τις ξένες.  Οι στόχοι μας για τις επόμενες σεζόν όσο αφορά την Ελλάδα είναι οι ίδιοι, να κατακτήσουμε δηλαδή και τους δυο τίτλους, αλλά και να κάνουμε περισσότερα βήματα στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα. Και φέτος δείξαμε ένα καλό πρόσωπο στην Ευρώπη, αλλά χάσαμε από την CSM, η οποία όμως είναι και η ομάδα που κατέκτησε το τρόπαιο, άρα χάσαμε από μια πραγματικά καλή ομάδα. Πιστεύω πως με σκληρή δουλειά και λίγο παραπάνω τύχη ότι θα τα πάμε καλύτερα του χρόνου στην Ευρώπη. Τέλος θα ήθελα για ακόμα μια φορά να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους της ομάδας, τις αθλήτριες, το σταφ αλλά και την διοίκηση και δίνουμε ραντεβού για την επόμενη σεζόν.»
Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της ανανέωσης του συμβολαίου του Κοβάτσεβιτς, ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός ανακοίνωσε και την ανανέωση της συνεργασίας του με την ακραία Άννα Λαζάρεβιτς για ακόμα ένα χρόνο.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
"Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας του με την αθλήτρια του γυναικείου τμήματος βόλεϊ Άννα Λαζάρεβιτς. Η διεθνής ακραία με την Εθνική Σερβίας, θα παραμείνει στην ομάδα μας και για την επόμενη αγωνιστική σεζόν".


Μετά την επίτευξη της συμφωνίας, η Άννα Λαζάρεβιτς δήλωσε στο osfp.gr τα εξής:
Άννα Λαζάρεβιτς: “Αισθάνομαι καταπληκτικά, είναι η πρώτη φορά που κερδίζω ένα νταμπλ και πραγματικά τώρα τα συναισθήματα είναι υπέροχα, μετά από μια δύσκολη χρονιά γεμάτη προβλήματα. Δεν ήταν δύσκολη η απόφαση μου να ανανεώσω από την στιγμή που με ήθελε και η ομάδα. Ελπίζω του χρόνου τέτοια ημέρα να βγάλουμε την ίδια φωτογραφία, με το τρόπαιο του Πρωταθλήματος και του Κυπέλλου μαζί. Αυτό που προέχει είναι να είμαστε όλες υγιής και πιστεύω ότι θα είναι πολύ πιο εύκολο για τις αθλήτριες μιας και ο προπονητής μας έμεινε και αυτός στην ομάδα και θα μπορέσουμε να δουλέψουμε πολύ περισσότερο μαζί του."
Μία μέρα αργότερα και συγκεκριμένα την Τετάρτη 27 Απριλίου, ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός ανακοίνωσε μέσω του επίσημου σάιτ του (osfp.gr) την ανανέωση του συμβολαίου της ακραίας Ναντζέγια Μαλασάι για ακόμα έναν χρόνο. Αναλυτικά η ανακοίνωση:
"Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας του με την αθλήτρια του γυναικείου τμήματος βόλεϊ Ναντζέγια Μαλασάι. Η διεθνής ακραία με την Εθνική ομάδα Λευκορωσίας, θα παραμείνει στην ομάδα μας και για την επόμενη αγωνιστική σεζόν. "


Μετά την επίτευξη της συμφωνίας, η Ναντζέγια Μαλασάι δήλωσε στο osfp.gr τα εξής:
Ναντζέγια Μαλασάι: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τις συμπαίκτριες μου, τους προπονητές και τους ανθρώπους του συλλόγου που από την πρώτη στιγμή με έκαναν να αισθανθώ μέλος της οικογένειας του Ολυμπιακού. Η ομάδα μου πραγματικά λειτουργούσε σαν μια μεγάλη οικογένεια φέτος οπού ο καθένας βοηθούσε τον άλλο, για να μπορέσουν να επιτευχθούν οι κοινοί στόχοι μας. Αυτό που θα μου μείνει από την φετινή χρονιά είναι τα τόσο πολλά όμορφα και θερμά συναισθήματα που εισέπραξα. Ήταν πολύ μεγάλη μου ευχαρίστηση να είμαι ανάμεσα σε ανθρώπους που τόσο ζεστά με καλωσόρισαν στην «οικογένεια» τους. Για την επόμενη σεζόν οι στόχοι μου συμβαδίζουν με αυτούς της ομάδας. Θέλω να βοηθήσω τον Ολυμπιακό να κατακτήσει το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο στην Ελλάδα, αλλά και να έχουμε όσο το δυνατό καλύτερη πορεία στην Ευρώπη. Θέλω να νιώσω και πάλι την γεύση της επιτυχίας και να ζήσω αυτές τις αξέχαστες εμπειρίες ξανά.»
Ο Ολυμπιακός λοιπόν ξεκίνησε από νωρίς τις ανανεώσεις καθώς θέλει να κρατήσει τα βασικά "κλειδιά" της φετινής επιτυχημένης χρονιάς (κατάκτηση εγχώριου νταμπλ και ευρωπαϊκός αποκλεισμός από την ομάδα που κατέκτησε τελικά το Challenge Cup) ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο γρήγορα γίνεται έτοιμος για του χρόνου! Λογικά θα υπάρξει και συνέχεια.
Πάμε τώρα να δούμε τι γίνεται και σε επίπεδο ακαδημιών.
Ξεκινάμε από το τμήμα των Κορασίδων Α', οι οποίες μετά την κατάκτηση του αντίστοιχου πρωταθλήματος ΕΣΠΕΔΑ, πλέον στοχεύουν και στην κατάκτηση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος! Συγκεκριμένα, το τριήμερο 4-6 Μαϊου θα δώσουν τρεις αγώνες προκειμένου να προκριθούν στο final-4 της διοργάνωσης! Ας δούμε όμως αναλυτικά το πρόγραμμα της ημιτελικής φάσης:
·        Τετάρτη (4/5, 17.00) ΑΟ Μαρκοπούλου - ΑΣΠ Απόλλων
·        Τετάρτη (4/5, 19:00) ΑΟ Ακρωτηρίου – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ
·        Πέμπτη (5/5, 17.00) ΑΟ Ακρωτηρίου - ΑΟ Μαρκοπούλου
·        Πέμπτη (5/5, 19.00) ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ - ΑΣΠ Απόλλων
·        Παρασκευή (6/5, 16.00) ΑΣΠ Απόλλων - ΑΟ Ακρωτηρίου
·        Παρασκευή (6/5, 18.00) ΑΟ Μαρκοπούλου – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ
Θα υπάρξει ενημέρωση για τα αποτελέσματα των αγώνων αυτών στο επόμενο άρθρο της παρούσης ενότητας.
Συνεχίζουμε με τις Κορασίδες Β', οι οποίες δυστυχώς δεν κατάφεραν να περάσουν στην επόμενη φάση του αντίστοιχου πρωταθλήματος ΕΣΠΕΔΑ και ολοκλήρωσαν τις φετινές τους αγωνιστικές υποχρεώσεις.
Περνάμε στο τμήμα των Παγκορασίδων Α', oι οποίες αγωνίστηκαν το βράδυ της 26ης Απριλίου εντός έδρας με αντίπαλο τον ΑΣ Περιστερίου στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής του 2ου γύρου της Β'φάσης του Α' ομίλου του αντίστοιχου πρωταθλήματος ΕΣΠΕΔΑ. Η ομάδα μας ηττήθηκε με 2-3 σετ. Οι παίκτριες του Κυριάκου Καμπερίδη που αγωνίστηκαν στο εν λόγω ματς ήταν οι: Θεοδώρου Σοφία, Κορνέλη Αμαλία, Λιόλιου Γεωργία, Μπακιρτζόγλου Μαριλία, Παπαδιά Δανάη,  Ρέκα Αθηνά, Ταμπακίδη Δανάη, Τσαλικούση Θεώνη, Τσιρογιάννη Ιωάννα, Ψαρράκη Αφρδίτη.
Η επόμενη και τελευταία αγωνιστική αυτής της φάσης είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 8 Μαϊου όπου θα αντιμετωπίσουμε εκτός έδρας τον ΑΟ Ένωσης Ιλίου.
Η ομάδα των Παγκορασίδων Β' δεν κατάφερε να προκριθεί στην τελική φάση του αντίστοιχου πρωταθλήματος, ωστόσο θα δώσει μερικούς ακόμα τυπικούς αγώνες στα πλαίσια της διαμόρφωσης της βαθμολογίας από την 9η έως και την 21η θέση. Την περασμένη εβδομάδα η ομάδα δεν έδωσε κάποιο αγώνα καθώς οι επόμενες αγωνιστικές του πρωταθλήματος είναι προγραμματισμένες για το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Μαϊου, όπου θα αντιμετωπίσουμε αρχικά εντός έδρας τον ΑΠΣ Αλίμου (7/5) κι έπειτα μια μέρα αργότερα εκτός έδρας την ΑΕΓ Αιξωνη (8/5).
Πάμε τώρα και στις Παγκορασίδες Γ' οι οποίες χάρη στα αποτελέσματα που έφεραν στην κανονική διάρκεια του αντίστοιχου πρωταθλήματος ΕΣΠΕΔΑ κατάφεραν να προκριθούν στο final-4 της διοργάνωσης το οποίο είναι προγραμματισμένο για το διήμερο 7-8 Μαϊου! Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει το Σάββατο τον ΓΣ Ηλιούπολης και εφόσον κερδίσει θα αγωνιστεί μια μέρα αργότερα στον μεγάλο τελικό με το νικητή του άλλου ζευγαριού ΑΠΣ Αλίμου ΑΟΝΣ Μίλων.
Τέλος όσον αφορά τις Παγκορασίδες Δ', ούτε αυτές είχαν κάποια αγωνιστική υποχρέωση την εβδομάδα που μας πέρασε. Η επόμενη αγωνιστική του πρωταθλήματος είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 8 Μαϊου, όπου θα αντιμετωπίσουμε εντός έδρας τον ΔΑΣ Δραπετσώνας.
 
Πόλο Ανδρών: Θα ξεκινήσουμε αναφερόμενοι σε ό,τι αφορά τα εγχώρια θυμίζοντας πως ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στην τελική φάση του πρωταθλήματος όπου θα αντιμετωπίσει με πλεονέκτημα έδρας τη Βουλιαγμένη με το πρώτο ματς να διεξάγεται το Σάββατο 7 Μαϊου. Όσο για το Κύπελλο, να θυμίσουμε πως το final-4 στο οποίο έχουμε ήδη προκριθεί είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί το διήμερο 27-28 Μαϊου. Στον πρώτο αγώνα της 27ης Μαϊου θα αντιμετωπίσουμε τον Παναθηναϊκό και μια μέρα αργότερα θα αντιμετωπίσουμε στον τελικό τον νικητή του άλλου ζευγαριού.
Και πάμε τώρα στα της Ευρώπης, καθώς ο Ολυμπιακός κλήθηκε να αντιμετωπίσει το Μ.Σάββατο 30 Απριλίου εντός έδρας τη Σπαντάου.
Πριν το σημαντικό αυτό παιχνίδι, τόσο ο προπονητής της ομάδας Θοδωρής Βλάχος όσο και ο Γιάννης  Φουντούλης δήλωσαν στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr) τα εξής:
Θοδωρής Βλάχος: « Με τα δύο τελευταία παιχνίδια του Ομίλου να τα έχουμε στην έδρα μας, θέλουμε πλέον να κατακτήσουμε την πρώτη και προνόμιουχο  θέση. Νίκη και μόνο νίκη με την Σπαντάου, την ομάδα που μας ανάγκασε στον πρώτο γυρο του ομίλου να κάνουμε  το μεγαλύτερο λάθος των τελευταίων χρόνων. Ο σοβαρός, πειθαρχημενος και φιλόδοξος Ολυμπιακός θα κάνει αυτό που πρέπει το Μεγάλο Σάββατο και θα ευχαριστήσει τους πιστούς του φίλους που θα έρθουν αυτή τη γιορτινη μέρα να πετύχουμε μαζί ακόμη μια μεγάλη Ευρωπαϊκή νίκη».
Γιάννης Φουντούλης: «Είναι ένα ακόμα σημαντικό παιχνίδι. Είμαστε πλέον κοντά στην πρώτη θέση του ομίλου και χρειαζόμαστε τα δυο παιχνίδια στην έδρα μας. Στο παιχνίδι στη Γερμανία δεν είχαμε καλή απόδοση και η Σπαντάου έδειξε ότι είναι μια ομάδα που μπορεί να εκμεταλλευτεί τα λάθη που θα κάνεις και αν την υποτιμήσεις θα έχεις πρόβλημα. Οπότε είμαστε αποφασισμένοι για τη νίκη το Σάββατο ούτως ώστε να βρεθούμε ακόμα πιο κοντά στο στόχο μας».
Στα αγωνιστικά, ο Ολυμπιακός ήταν εξαιρετικός και επικράτησε της Σπαντάου άνετα με το επιβλητικό 12-3(!) με αποτέλεσμα να προκριθεί και μαθηματικά στην τελική φάση της διοργάνωσης (αφού τον ευνόησαν και τα αποτελέσματα των υπολοίπων παιχνιδιών του ομίλου)


Ας δούμε όμως αναλυτικά τη διακύμανση του σκορ:
· 1ο οκτάλεπτο: 1-0 Φουντούλης (π/π., 7:27), 1-1 Τσουκ (φουνταριστό, 4:44), 2-1 Μουρίκης (π/π., 3:34), 3-1 Γεννηδουνιάς (περιφέρεια, 00:21)
· 2ο οκτάλεπτο: 3-2 Σαουνταντιέ  (π/π., 6:51), 4-2 Βλαχόπουλος (π/π., 6:23), 5-2 Bλαχόπουλος (π/π., 5:15), 6-2 Μυλωνάκης (π/π., 3:08), 6-3  Γιουένγκλινγκ  (φουνταριστό, 00:31)
· 3ο οκτάλεπτο: 7-3 Φουντούλης (πέναλτι, 7:35), 8-3 Φουντούλης (πέναλτι, 6:53), 9-3 Μουρίκης (φουνταριστό, 2:29), 10-3 Μουρίκης (φουνταριστό, 0:31)
· 4ο οκτάλεπτο: 11-3 Βλαχόπουλος (κόντρα, 4:56), 12-3 Φουντούλης (4:06)


Μετά το τέλος του παιχνιδιού, τόσο ο προπονητής της ομάδας Θοδωρής Βλάχος, όσο και ο Άγγελος Βλαχόπουλος δήλωσαν στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr) τα εξής:
Θοδωρής Βλάχος: «Το παιχνίδι πριν ξεκινήσει ήταν φαινομενικά κερδισμένο για τον Ολυμπιακό, αλλά για να συμβεί αυτό πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος. Εμείς έτσι το αντιμετωπίσαμε, σαν ένα μεγάλο παιχνίδι και ήμασταν συγκεντρωμένοι όλη την εβδομάδα. Έτσι καταφέραμε μετά το πρώτο νευρικό ξεκίνημα που είχαμε να επιβάλουμε το ρυθμό μας, σε ένα κολυμβητήριο που μια τέτοια ημέρα είχε πάρα πολύ κόσμο. Ένας κόσμος που μας παρότρυνε για πιο καλή απόδοση. Τώρα κοιτάμε το παιχνίδι με την Έγκερ όπου μια νίκη θα μας δώσει απευθείας πρόκριση στον ημιτελικό. Άρα επί της ουσίας η αναμέτρηση αυτή είναι… προημιτελικός. Ο κόσμος ευχαριστιέται το παιχνίδι μας και το πάθος με το οποίο παίζουμε. Ο κόσμος του Ολυμπιακού, δίνει πάντα βροντερό παρών στις μεγάλες διοργανώσεις, όχι μόνο στο πόλο αλλά και σε άλλα αθλήματα. Το γεγονός ότι θα βρίσκεται και στη Βουδαπέστη είναι για εμάς πολύ σημαντικό γιατί θα δώσουμε μαζί τη μάχη».
Άγγελος Βλαχόπουλος: «Πραγματοποιήσαμε μια ακόμα πολύ καλή εμφάνιση, μετά τη νίκη με την Ριέκα. Πλέον δείχνουμε τα «δόντια» μας στην άμυνα σε κάθε παιχνίδι, δεν δεχόμαστε εύκολα γκολ και πιστεύω ότι αυτό είναι το κλειδί του φετινού Ολυμπιακού, σε αυτή τη διοργάνωση. Έχουμε ακόμα ένα παιχνίδι κόντρα στην Έγκερ όπου θα κριθεί η πρώτη θέση αν δεν συμβεί κάτι σε αυτό που ακολουθεί σήμερα μεταξύ της Ούγγρικης ομάδας και της Ριέκα. Σίγουρα όμως στο τελευταίο ματς ο στόχος μας είναι η νίκη και έχουμε δείξει ότι με τον κόσμο στο πλευρό μας  πραγματοποιούμε πάρα πολύ καλές εμφανίσεις. Ο κόσμος πιστεύει πραγματικά πάρα πολύ στην ομάδα, το είδαμε και σήμερα, όπου παρά την ημέρα, ήταν αρκετός κόσμος στο πλευρό μας. Να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ που έρχεται και μας υποστηρίζει και θα βάλουμε τα δυνατά μας για να γίνει το όνειρο πραγματικότητα και να καταφέρουμε να πάμε όσο το δυνατό ψηλότερα. Μακάρι να είμαστε στον τελικό και να διεκδικήσουμε την κατάκτηση του τροπαίου».
Όσον αφορά τώρα τα εισητήρια για όσους επιθυμούν να ταξιδέψουν και να βρεθούν στο πλευρό του Ολυμπιακού στην προσπάθεια που θα κάνει να κατακτήσει το Champions League, ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός ανακοίνωσε μέσω του σάιτ του (osfp.gr) τα εξής:
"Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. για το Final 6 του Champions League που θα διεξαχθεί στη Βουδαπέστη, το διάστημα 2-4 Ιουνίου ενημερώνει τους φίλους της ομάδας μας για τα εξής: Ο σύλλογός μας αιτήθηκε και εξασφάλισε από τους διοργανωτές 800 εισιτήρια για τις ανάγκες των οπαδών μας τα οποία θα διατίθενται μέσω προεγγραφών. Η διαδικασία των προεγγραφών θα ξεκινήσει από την Τετάρτη 4 Μαΐου έως και την Πέμπτη 12 Μαΐου. Οι προεγγραφές θα πραγματοποιούνται καθημερινά από το Τμήμα Μελών και Φιλάθλων στο «Γ. Καραϊσκάκης» και από τα γραφεία του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ Σ.Φ.Π. στην Πλατεία Αλεξάνδρας και ώρες 10:00-18:00. Για την ολοκλήρωση της προεγγραφής απαιτείται η επίδειξη Αστυνομικής Ταυτότητας-Διαβατηρίου και το αντίτιμο του εισιτηρίου. Τα εισιτήρια κοστίζουν 33 ευρώ και ισχύουν για τις 3 ημέρες που θα διεξαχθεί το Final 6. Η παραλαβή των εισιτηρίων θα γίνεται με την επίδειξη της προσωρινής απόδειξης σε χρονικό διάστημα που θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες."
Πάμε τέλος να δούμε τί γίνεται και σε επίπεδο ακαδημιών:
Νέοι Άνδρες: Το τμήμα των Νέων Ανδρών έχει ήδη προκριθεί στην τελική φάση του πρωταθλήματος, η οποία θα διεξαχθεί το τριήμερο 8-10 Ιουλίου 2016. Μέχρι τότε οι νεαροί αθλητές του Σάκη Πλατανίτη θα συνεχίσουν κανονικά τις προπονήσεις τους προκειμένου να εμφανιστούν πανέτοιμοι εν' όψει της επανέναρξης της διοργάνωσης.
Έφηβοι: Το τμήμα των εφήβων έχει ήδη προκριθεί στην τελική φάση του αντίστοιχου πρωταθλήματος το οποίο  έχει προγραμματισθεί για το τριήμερο 15-17 Ιουλίου 2016. Μέχρι τότε, οι νεαροί αθλητές μας θα συνεχίσουν τις προπονήσεις τους υπό τις οδηγίες του Δημήτρη Πλατανίτη, προκειμένου να εμφανιστούν πανέτοιμοι στη συνέχεια της διοργάνωσης.
Παίδες: Το τμήμα των παίδων έχει καταφέρει να προκριθεί στην τελική φάση του αντίστοιχου πρωταθλήματος το οποίο είναι προγραμματισμένο για το τριήμερο 17-19 Ιουνίου. Μέχρι τότε, η ομάδα του Νίκου Δεληγιάννη θα συνεχίσει τις προπονήσεις της προκειμένου να εμφανιστεί πανέτοιμη κατά την επανέναρξη της διοργάνωσης.
Μινι Παίδες: Η ομάδα των Μίνι Παίδων θα ξεκνήσει τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις τον Μαϊο καθώς η Α' φάση του αντίστοιχου πανελλήνιου πρωταθλήματος είναι προγραμματισμένη για το τριήμερο 13-15 Μαϊου 2016. Ενημερωτικά να αναφέρουμε πως ο Ολυμπιακός βρίσκεται στον ΣΤ Όμιλο Αττικής μαζί με τους: ΝΟ Χαλκίδας, Μίλων και Ποσειδών Ιλισίων. Στην επόμενη φάση θα προκριθούν οι τρεις πρώτοι της βαθμολογίας.
 
Πόλο Γυναικών: Αγωνιστική δράση δεν υπήρχε όσον αφορά το τμήμα του πόλο γυναικών. Έχοντας ήδη ολοκληρώσει τις φετινές της υποχρεώσεις στην Ευρώπη (όπου κατακτήσαμε την 4η θέση στην Euroleague) η προσοχή πλέον στρέφεται στο πρωτάθλημα όπου θα αντιμετωπίσουμε τις επόμενες ημέρες δύο φορές τον Εθνικό, αρχικά το Σάββατο 9 Μαϊου κι έπειτα τη Δευτέρα 11 Μαϊου.

Πάμε τώρα να δούμε τί γίνεται και σε επίπεδο ακαδημιών.
Νέες Γυναίκες: Τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΚΟΕ η κλήρωση των δύο ομίλων της τελικής φάσης του Πρωταθλήματος Νέων γυναικών (1997+), η οποία έχει προγραμματισθεί για το τριήμερο 6-8 Μαϊου 2016.
Στον Α' Όμιλο κλήθηκαν οι: ΝΟ Βουλιαγμένης, Τρίτων Αμαρουσίου, Εθνικός ΟΦΠΦ, ΑΠΣ Οξυγόνο και ΝΟΒΑ, ενώ στον Β' Όμιλο κλήθηκαν οι: ΑΝΟ Γλυφάδας, Ολυμπιακός ΣΦΠ, Νηρέας Χαλανδρίου, Ηρακλής και ΝΟ Ρεθύμνου. Μέχρι τις αρχές Μαϊου λοιπόν, οι νεαρές αθλήτριες θα συνεχίσουν τις προπονήσεις τους υπό της οδηγίες του Ιωάννη Μπενόπουλου, προκειμένου να εμφανιστούν πανέτοιμες στην επανέναρξη της διοργάνωσης.
Νεανίδες: Οι νεανίδες μας έχουν ήδη προκριθεί στη Β' Φάση της διοργάνωσης, η οποία είναι προγραμματισμένη για το τριήμερο 13-15 Μαϊου. Αναλυτικά οι ομάδες που προκρίθηκαν στη Β’ φάση του πρωταθλήματος είναι οι εξής: Ολυμπιακός, Εθνικός Πειραιά, ΝΟ Ρεθύμνου, Ιωνικός, ΑΝΟ Γλυφάδας, ΝΕ Πατρών, Τρίτων Αμαρουσίου, Νηρέας Χαλανδρίου, ΝΟ Βουλιαγμένης, ΝΟ Χίου, ΓΣ Περιστερίου και ΝΟ Λάρισας. Μέχρι τότε, οι νεαρές αθλήτριες θα συνεχίσουν τις προπονήσεις τους προκειμένου να εμφανιστούν πανέτοιμες στην επανέναρξη της διοργάνωσης.
Κορασιδες: Οι κορασίδες μας έχουν ήδη προκριθεί στην τελική φάση της διοργάνωσης, η οποία είναι προγραμματισμένη για το διήμερο 1-3 Ιουλίου. Μέχρι τότε οι νεαρές αθλήτριές μας θα συνεχίσουν κανονικά τις προπονήσεις τους προκειμένου να εμφανιστούν πανέτοιμες κατά την επανέναρξη του πρωταθλήματος.
Μίνι Κορασίδες: Το τμήμα των μίνι κορασίδων μας έχει καταφέρει να προκριθεί στην Τελική Φάση του αντίστοιχου πρωταθλήματος, η οποία είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί το τριήμερο 24-26 Ιουνίου. Μέχρι τότε, η ομάδα του Κώστα Χατζηδάκη θα συνεχίσει κανονικά τις προπονήσεις της, προκειμένου να εμφανιστεί πανέτοιμη κατά την επανέναρξη της διοργάνωσης.
 
Κολύμβηση: Δεν υπάρχει ιδιαίτερη ειδησεογραφία όσον αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα κολύμβησης του Ολυμπιακού, καθώς την εβδομάδα που μας πέρασε δεν υπήρχε αγωνιστική δράση σε ομαδικό επίπεδο. Οι αθλητές τόσο της αγωνιστικής, όσο και της προαγωνιστικής ομάδας συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους.

Σε άλλα νέα, σύμφωνα με το επίσημο σάιτ της Ελληνικής Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, η μοναδική κολυμβητική διοργάνωση που είναι προγραμματισμένη για την ερχόμενη εβδομάδα (6-8 Μαϊου) είναι το "Ακρόπολις" που θα διεξαχθεί στην Αθήνα, χωρίς ωστόσο να γνωρίζουμε αν θα υπάρξουν αθλητές του Ολυμπιακού που θα συμμετάσχουν στην εν λόγω διοργάνωση.
 
Στίβος: Λίγα πράγματα έχουμε να πούμε όσον αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα στίβου του Ολυμπιακού, καθώς την εβδομάδα που μας πέρασε δεν υπήρχε αγωνιστική δράση σε ομαδικό επίπεδο. Οι αθλητές τόσο της αγωνιστικής, όσο και της προαγωνιστικής ομάδας συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους.

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ, υπάρχουν αρκετοί αγώνες στίβου, οι οποίοι και είναι προγραμματισμένοι να διεξαχθούν μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Συγκεκριμένα:
·        07/05/2016 - Διασυλλογικοί Αγώνες Α/Γ
·        07/05/2016 - Παγκόσμιο Κύπελλο βάδην
·        08/05/2016 - 1ος Μαραθώνιος Κρήτης & παράλληλοι αγώνες
·        08/05/2016 - Run Greece
·        10/05/2016 - Athens Street Pole Vault
·        10/05/2016 - Πανελλήνιοι Σχολικοί Αγώνες Λυκείων
Eίναι άγνωστο ακομα αν θα υπάρξουν αθλητές μας που θα συμμετάσχουν σε κάποια από τις παραπάνω  διοργανώσεις.
 
Ιστιοπλοϊα: Το πενταήμερο 18-22 Απριλίου διεξήθησαν αρκετά πανελλήνια πρωταθλήματα διαφόρων κατηγοριών (finn, 49er, 470, Laser Standard, Laser Radial, 2.4mRr, RS:x, Nacra 17 και Hansa) και ηλικιών (Ανδρών, Νέων Ανδρών, Γυναικών, Νέων Γυναικων, Εφήβων, Νεανίδων). Εμείς θα αναφερθούμε μόνο στα αποτελέσματα των επιδόσεων των αθλητών του Ολυμπιακού:
·        Στην κατηγορία FINN, ο Παναγιώτης Δαβουρλής κατέκτησε την 3η θέση.
·        Στην κατηγορία LASER STANDARD, ο Θανάσης Γκιόκας κατέκτησε την 18η θέση.
·        Στην κατηγορία LASER RADIAL, η Νεφέλη Κυριακού κατέκτησε την 17η θέση.


Σε άλλα νέα, σύμφωνα με το επίσημο σάιτ της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, υπάρχουν αρκετοί αγώνες σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο που είναι προγραμματισμένοι να διεξαχθούν την ερχόμενη εβδομάδα, χωρίς ωστόσο να γνωρίζουμε αν υπάρχουν αθλητές του Ολυμπιακού που θα συμμετάσχουν σε κάποια από αυτές τις διοργανώσεις. Καθαρά ενημερωτικά τις αναφέρουμε:
·        07/8-07/8/2016 - Ολυμπιονίκης Χαρίλαος Βασιλάκης (GRE)
·        04/5-08/5/2016 - Regatta Port Bourgas (BUL)
·        04/5-07/5/2016 - Al Bareh International Regatta (BRN)
·        05/5-10/5/2016 - Shark 24 World Championship (AUT)
·        05/5-15/5/2016 - Finn Gold Cup (ITA)
·        06/5-08/5/2016 - Palavska Regatta 2016 (CZE)
·        06/5-09/5/2016 - Hetman Cup 2016 (UKR)
·        06/5-08/5/2016 - South East European Open Optimist Cup (SRB)
·        07/5-08/5/2016 - Trasimeno Cup 2016 (ITA)
·        08/5-12/5/2016 - Prince Moulay Hassan Optimist (MAR)
 
Κωπηλασία: Τα μέλη της αγωνιστικής και της προαγωνιστικής ομάδας του τμήματος κωπηλασίας του Ολυμπιακού συνεχίζουν την προετοιμασία τους εν' όψει του "Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας" το οποίο είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί σε δύο φάσεις. Η πρώτη φάση (η οποία είναι και η πιο κοντινή χρονολογικά) θα διεξαχθεί το τριήμερο 6-8 Μαϊου για τις κατηγορίες Ανδρών, Γυναικών, Εφήβων, Νεανίδων, Νέων Ανδρών και Γυναικών, ενώ η δεύτερη φάση θα διεξαχθεί το διήμερο 23-24 Ιουλίου για τις κατηγορίες Παίδων, Κορασίδων και ΑΜΕΑ.

Από την πλευρά μας να ευχηθούμε καλή επιτυχία σε όσους αθλητές του Ολυμπιακού συμμετάσχουν και πάνω απ'όλα χωρίς τραυματισμούς!
 
Κανόε Καγιάκ: Κανένα νέο δεν έχουμε όσον αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα του κανόε-καγιάκ. Οι προπονήσεις τόσο της αγωνιστικής, όσο και της προαγωνιστικής ομάδας του Ολυμπιακού συνεχίζονται κανονικά στις ιδιόκτητες Ναυταθλητικές Εγκαταστάσεις της ομάδας που βρίσκονται στην Πλατεία Αλεξάνδρας στο Πασαλιμάνι, υπό το βλέμμα της αρχιπροπονήτριας Κατερίνας Παγίδα και του έφορου του τμήματος Τάσου Βουγίδη.

Σε άλλα νέα, σύμφωνα με το επίσημο σάιτ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κανόε Καγιάκ, την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα το διήμερο 7-8 Μαϊου είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί στα Μέθανα "Διασυλλογικός Αγώνας Σπριντ", χωρίς ωστόσο να γνωρίζουμε αν υπάρχει αθλητής του Ολυμπιακού που θα συμμετάσχει στην εν λόγω διοργάνωση.
 
Πινγκ Πονγκ: Η εξαιρετική δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες του Ολυμπιακού έφερε νέες μεγάλες επιτυχίες. Ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε Πρωταθλητής στο ομαδικό Εφήβων στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που διεξήχθη στην αίθουσα του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας από τις 23 έως τις 25 Απριλίου. Το πρωτάθλημα έπιασε Λιμάνι ξανα μετά το 1982, περίοδο που αγωνιζόταν ως παίκτης ο νυν προπονητής του τμήματος Γιώργος Χριστοφοράκης. Απόλυτος πρωταγωνιστής στα ατομικά αλλά και στα ομαδικά αγωνίσματα ήταν ο Γιάννης Σγουρόπουλος. Ο αθλητής του Ολυμπιακού αναδείχτηκε πανελληνιονίκης για τη σεζόν 2015-2016 στο απλό και το διπλό νέων κατακτώντας τρία χρυσά μετάλλια. Άξιος συμπαραστάτης του και ο έτερος αθλητής του Θρύλου, Γιώργος Σταματούρος που κατέκτησε δυο χρυσά και ένα αργυρό μετάλλιο.

Σε άλλα νέα, ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τη συμμετοχή πέντε αθλητών και αθλητριών της ακαδημίας του στο "Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων και Κορασίδων" που θα διεξαχθεί στη Φλώρινα το τριήμερο 6-8 Μαΐου. Στην τελική φάση της διοργάνωσης που ξεκινάει την ερχόμενη Παρασκευή, ο στόχος της «ερυθρόλευκης» Ακαδημίας είναι να δοθεί συνέχεια στις διακρίσεις της φετινής σεζόν.
Την αποστολή του Ολυμπιακού αποτελούν οι Παίδες Αλκιβιάδης Σταματούρος και Σταύρος Γεωργιόπουλος, ο Παμπαίδας Σωκράτης Γιαννούτσος, η Κορασίδα Μαίρη Κουκουτού και η Παγκορασίδα Μαλαματένα Παπαδημητρίου.
 
Ξιφασκία: Οι δύο αθλητές του τμήματος ξιφασκίας του Ολυμπιακού, Βάσω Βουγιούκα και Γιώργος Τσουρούτας συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους εν' όψει των αγωνιστικών υποχρεώσεων που έπονται.

Η Βουγιούκα πλέον βρίσκεται στην τελική ευθεία της προετοιμασίας της καθώς τις επόμενες ημέρες του Μαϊου θα λάβει μέρος σε δύο διεθνείς διοργανώσεις με σκοπό να βελτιώσει την ατομική της βαθμολογία. Συγκεκριμένα, θα λάβει μέρος αρχικά στο "Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ξιφασκίας" που θα διεξαχθεί στο Φοζάν της Κίνας το διήμερο 13-15 Μαΐου κι έπειτα στο "Παγκόσμιο Γκραν Πρι Ξιφασκίας" που θα διεξαχθεί στη Μόσχα το διήμερο 27-28 Μαϊου.
 
Πυγμαχία: Η αθλήτρια του τμήματος πυγμαχίας του Ολυμπιακού Αντωνία Παπουτσάκη έλαβε μέρος τις προηγούμενες ημέρες στο "54ο Κύπελλο Νικητών" που διεξήχθη στο Βελιγράδι στο οποίο συμμετείχαν συνολικά αθλήτριες από 12 χώρες και έδειξε ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση ενόψει της διεκδίκησης της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες καθώς κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο. Το εισητήριο για το Ρίο θα το διεκδικήσει στο "Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας" που θα διεξαχθεί στο Καζακστάν στις 19 με 27 Μαϊου.
 
Τάε Κβο Ντο: Την εβδομάδα που μας πέρασε δεν είχαμε αγωνιστική δράση σε ομαδικό επίπεδο. Οι αθλητές της αγωνιστικής και της προαγωνιστικής ομάδας του Ολυμπιακού συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους.

Την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα το διήμερο 7-8 Μαϊου θα διεξαχθεί το "Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών - Νέων Γυναικών U21". Οι αγώνες του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος θα διεξαχθούν στην Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο "Αθλητικό Κέντρο Βασιλικών". Λογικά θα υπάρχει εκπροσώπηση του Ολυμπιακού καθώς υπάρχουν αρκετοί αθλητές που καλύπτουν τα κριτήρια συμμετοχής. Εφόσον υπάρξει λοιπόν ... Ολυμπιακό ενδιαφέρον και μας είναι γνωστά τα αποτελέσματα, θα τα καταγράψουμε στο άρθρο της επόμενης εβδομάδας.
 
Κικ Μπόξινγκ: Αγωνιστική δράση δεν είχαμε την εβδομάδα που μας πέρασε όσον αφορά το «ερυθρόλευκο» τμήμα κικ μπόξινγκ του Ολυμπιακού.  Τόσο οι αθλητές της αγωνιστικής, όσο και της προαγωνιστικής ομάδας συνεχίζουν κανονικά την προετοιμασία τους εν' όψει της συνέχειας, με τους Βλαδίμηρο Ναζαρένκο και Ισίδωρο Μπινίκο να επιβλέπουν τις προπονήσεις αμφοτέρων.

Σε πανελλήνιο επίπεδο, τα πρωταθλήματα τόσο σε αγωνιστικό όσο και σε επίπεδο υποδομών αργούν ακόμα. Τα πανελλήνια πρωταθλήματα ανδρών και γυναικών σε όλες τις κατηγορίες έχουν προγραμματιστεί για το τριήμερο 3-5 Ιουνίου, ενώ τα πανελλήνια πρωταθλήματα ανηλίκων (Νέων Ανδρών, Νέων Γυναικών, Εφήβων, Νεανίδων, Παίδων, Κορασίδων, Παμπαίδων και Παγκορασίδων) επίσης σε όλες τις κατηγορίες, έχουν προγραμματιστεί για το τριήμερο 4-6 Νοεμβρίου. Μέχρι τότε, οι αθλητές του τμήματος θα αρκεστούν σε συμμετοχή διαφόρων αναπτυξιακών πρωταθλημάτων και τουρνουά, προκειμένου να βρίσκονται σε αγωνιστικό ρυθμό και να εμφανιστούν πανέτοιμοι για την έναρξη των επίσημων διοργανώσεων.
 
Ποδόσφαιρο Γυναικών: Τα ερυθρόλευκα τμήματα του ποδοσφαίρου γυναικών στις ακαδημίες του Ολυμπιακού σε Ρέντη, Ηράκλειο, Βάρη και Καρδίτσα συνεχίζουν τις προπονήσεις τους, ενώ τα τμήματα εγγραφών παραμένουν κανονικά ανοικτά.
 
Ποδόσφαιρο Νέων: Ξεκινάμε από την -και μαθηματικά πρωταθλήτρια- ομάδα Κ20, η οποία ωστόσο δεν έδωσε κάποιον αγώνα την εβδομάδα που μας πέρασε καθώς είχε ρεπό. Το επόμενο παιχνίδι θα το δώσει την Πέμπτη 5 Μαϊου στα πλαίσια του εξ'αναβολής εκτός έδρας αγώνα με την Ξάνθη.
Συνεχίζουμε με την ομάδα Κ17, η οποία έχει ολοκληρώσει εδώ και μέρες τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις όσον αφορά τουλάχιστον την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, όπου και κατέκτησε την 1η θέση του ομίλου της. Χάρη σε αυτήν την πρώτη θέση, η ομάδα μας προκρίθηκε στην τελική φάση του Πρωταθλήματος (θα διεξαχθεί στο Περιστέρι το τριήμερο 12-14 Μαϊου) όπου θα αντιμετωπίσει αρχικά την Σκόντα Ξάνθη στον ημιτελικό με έπαθλο μια θέση στον τελικό.
Και πάμε τώρα στην ομάδα Κ15, η οποία την Μ.Τρίτη 26 Απριλίου κατάφερε να νικήσει στον μεγάλο τελικό του Πρωταθλήματος την αντίστοιχη ομάδα του ΠΑΟΚ με 2-0 (Γεωργαντής-51' και Μπουλάρι-79') και να κατακτήσει το Πρωτάθλημα για 2η φορά στην ιστορία του!


Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και φυσικά σε όλους εκείνους που εργάζονται καθημερινά για να διατηρήσουν τον Ολυμπιακό μας ψηλά!
Σε άλλα νέα, οι ομάδες Κ10 και Κ9 του Ολυμπιακού κατάφεραν να κατακτήσουν στις κατηγορίες τους τα Πασχαλινά Τουρνουά "ΠΑΣ Γαλάτσι" τα οποία διεξήχθησαν το τετραήμερο 25-28 Απριλίου, ενώ άλλη μια κούπα είχαμε και από τη σχολή στο Σικάγο καθώς το τμήμα Κ14 κατέκτησε την 1η θέση στο "Nike Classic Cup Champions" που διεξήχθη στο Ιλινόις.

 
ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΡΟΠΑΙΩΝ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ 2015-16
Μετά και την κατάκτηση των τελευταίων -χρονικά- τίτλων μας σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο, η καταγραφή των τροπαίων μας για φέτος έχει διαμορφωθεί μέχρι στιγμής ως εξής:
Έχουμε κατακτήσει έντεκα (11) πανελλήνιους ομαδικούς τίτλους:
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου
• 1 Λιγκ Καπ Βόλεϊ Ανδρών
• 1 Κύπελλο Ελλάδας Βόλεϊ Ανδρών
• 1 Ευρωπαϊκό Σουπερ Καπ Πόλο Γυναικών
• 1 Πρωτάθλημα Ελλάδας Βόλεϊ Γυναικών
• 1 Κύπελλο Ελλάδας Βόλεϊ Γυναικών
• 1 Πρωτάθλημα Ελλάδας Μπάσκετ Γυναικών
• 1 Κύπελλο Ελλάδας Μπάσκετ Γυναικών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου Ανδρών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πινγκ Πονγκ Ανδρών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Γυναικών

Εκτός αυτών, έχουμε κατακτήσει έξι (6) τίτλους σε επίπεδο υποδομών:
1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Κ20
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Κ15
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πινγκ Πονγκ Εφήβων
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πόλο Μίνι-Κορασίδων
• 1 Πρωτάθλημα Βόλεϊ ΕΣΠΕΔΑ Παίδων
• 1 Πρωτάθλημα Βόλεϊ ΕΣΠΕΔΑ Κορασίδων

Επιπροσθέτως, έχουμε κατακτήσει τριάντα δύο (32)  ατομικούς τίτλους:
1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Γυναικών 51kg
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Ανδρών Νοτίου Ομίλου 91kg
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Νέων 51kg
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοϊας Ανδρών Star
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ξιφασκίας Σπάθης Ανδρών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου 200μ Γυναικών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου 200μ Ανδρών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου Σφαιροβολία Ανδρών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου Άλμα εις μήκος Ανδρών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου Τριπλούν Ανδρών
• 1 Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου 100μ Ανδρών
• 1 Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου Τριπλούν Ανδρών
• 1 Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου 100μ Γυναικών
• 1 Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου Σφαιροβολία Ανδρών
• 1 Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου Σκυτάλη Ανδρών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πινγκ Πονγκ Απλού Ατομικού Ανδρών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πινγκ Πονγκ Απλού Ατομικού Γυναικών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πινγκ Πονγκ Διπλού Ομαδικού Γυναικών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πινγκ Πονγκ Ατομικό Εφήβων
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πινγκ Πονγκ Διπλού Ομαδικού Εφήβων
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πινγκ Πονγκ Ατομικό Νέων Ανδρών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πινγκ Πονγκ Διπλού Ομαδικού Νέων Ανδρών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 50μ Ελεύθερο Γυναικών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 100μ Ελεύθερο Γυναικών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 200μ Ελεύθερο Γυναικών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 200μ Μικτή-Ατομική Γυναικών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 100μ Πρόσθιο Ανδρών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 200μ Πρόσθιο Ανδρών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 200μ Πεταλούδα Ανδρών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 200μ Μικτή-Ατομική Ανδρών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 200μ Ελεύθερο Ανδρών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 400μ Ελεύθερο Ανδρών

Επίσης, έχουμε κατακτήσει είκοσι οκτώ (28) τουρνουά:
1 Nike Classic Cup Champions U-14
• 1 Naperville Soccer Association U-14
• 1 Chicago Indoor Soccer League Champions U17
• 1 Chicago Indoor Soccer League Champions U15
• 1 Chicago Indoor Soccer League Champions U14
• 1 Phoenix Cup College Showcase U14
• 1 Westmont Yard Indoor Soccer League U9
• 1 Southern California Developmental Soccer League
• 1 Τουρνουά Ποδοσφαίρου "Αθλούμαι Ενάντια στη Βία" U-13
• 1 Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά Ποδοσφαίρου ΕΠΣ Αθηνών Κ11
• 1 Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά Ποδοσφαίρου - "90 Χρόνια Ολυμπιακός" Κ14
• 1 Chicago Holiday Cup Football Tournament U15
• 1 Τουρνουά Ποδοσφαίρου Κ10 "Alma Link"
• 1 Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά Ποδοσφαίρου ΕΠΣ Αθηνών Κ10
• 1 Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά Ποδοσφαίρου Ρεθύμνου Κ12
• 1 Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά Ποδοσφαίρου Ρεθύμνου Κ10
• 1 Αναπτυξιακό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Κ12
• 1 Τουρνουά Ποδοσφαίρου "Fair Play - Kyriakos Karataidis U8"
• 1 Τουρνουά Ποδοσφαίρου "PAS Galatsi Cup U10"
• 1 Τουρνουά Ποδοσφαίρου "PAS Galatsi Cup U9"
• 1 USA College Football Tournament
• 1 Saint Louis Scott Gallagher Spring Classic Tournament
• 1 PUMA Champions Cup 2016
• 1 Trofe Citta Di Calgliari (Μπάσκετ ανδρών)
• 1 Elassona Volley Tournament (Βόλεϊ γυναικών)
• 1 Maria Mpempetsou – Tzanini Tournament (Βόλεϊ γυναικών)
• 1 Τουρνουά Υδατοσφαίρισης Γυναικών ΣΕΔΥ
• 1 Κυπριακό Τουρνουά Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Απλού Ανδρών (Πινγκ Πονγκ)

Ενώ τέλος, σε ατομικό επίπεδο έχουμε κατακτήσει ενενήντα τέσσερα (94) χρυσά μετάλλια:
1 Χρυσό μετάλλιο σε διασυλλογικό αγώνα ιστιοπλοϊας (Δίκαιος Κερκούλας στα «Παστρικάκεια»)
• 1 Χρυσό μετάλλιο κικ μπόξινγκ (Σοφία Βουγιαξή στο «Elite Open Kick Boxing Championship»)
• 1 Χρυσό μετάλλιο στα 5χλμ σε αγώνα κωπηλασίας (Βασίλης Αγγελόπουλος σε Πειραϊκούς Αγώνες)
• 2 Χρυσά μετάλλια σε διασυλλογικό αγώνα κωπηλασίας (Βασίλης Αγγελόπουλος και Παναγιώτης Παράκοιλας στα «Σαλαμίνεια»)
• 2 Χρυσά μετάλλια σε διασυλλογικούς αγώνες κανόε-καγιάκ (Στο Τουρνουά Ευβοίας)
• 1 Χρυσό μετάλλιο κανόε καγιάκ (Το μετάλλιο κατέκτησε η Φραγκίσκη Μοσχάκη στο "6ο Hellenic SUP Cup Indoor" που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ)
• 2 Χρυσά μετάλλια σε διασυλλογικούς αγώνες κωπηλασίας (Στο Τουρνουά "Παύλος Δαμαλάς")
• 4 Χρυσά μετάλλια σε διασυλλογικούς αγώνες πινγκ πονγκ (Γιάννης Σγουρόπουλος στους Νέους, Σωκράτης Γιαννούτσος στους Παμπαίδες, Ειρήνη Παπαδημητρίου στις Παγκορασίδες και Ιωάννα Γερασιμάτου στις Παγκορασίδες. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν σε τουρνουά μικρών ηλικιών που διοργάνωσε ο ΑΣ Πέρα)
• 2 Χρυσά μετάλλια ανοιχτού πρωταθλήματος πινγκ πονγκ (Γιάννης Σγουρόπουλος στους Εφήβους και Ειρήνη Παπαδημητρίου στις Παγκορασίδες. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στο ανοιχτό πρωτάθλημα που οργάνωσε το Μέτσοβο)
• 4 Χρυσά μετάλλια ανοιχτού πρωταθλήματος πινγκ πονγκ (Γιώργος Σταματούρος στους Εφήβους, Σωκράτης Γιαννούτσος στους Παμπαίδες, Ιωάννα Γερασιμάτου στις Κορασίδες και Ειρήνη Παπαδημητρίου στις Παγκορασίδες. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στο ανοιχτό πρωτάθλημα που οργανώθηκε στην Καβάλα)
• 2 Χρυσά μετάλλια αναπτυξιακού πρωταθλήματος πινγκ πονγκ (Γιώργος Σταματούρος στους Νέους και Σωκράτης Γιαννούτσος στους Παμπαίδες. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στο αναπτυξιακό τουρνουά που διεξήχθη στη Βέροια)
• 4 Χρυσά μετάλλια αναπτυξιακού πρωταθλήματος πινγκ πονγκ (Γιώργος Σταματούρος στους Εφήβους, Αλκιβιάδης Σταματούρος στους Παίδες, Σωκράτης Γιαννούτσος στους Παμπαίδες και Μαλαματένια Παπαδημητρίου στις Παγκορασίδες. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στο αναπτυξιακό τουρνουά που διεξήχθη στην Πάτρα)
• 4 Χρυσά μετάλλια αναπτυξιακού πρωταθλήματος πινγκ πονγκ (Γιάννης Σγουρόπουλος στους εφήβους, Ιωάννα Γερασιμάτου στις Κορασίδες, Σωκράτης-Βησσαρίων Γιαννούτσος στους παμπαίδες και  Μαλαματένια-Ειρήνη Παπαδημητρίου στις παγκορασίδες. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στο αναπτυξιακό τουρνουά που διεξήχθη στα Χανιά)
• 2 Χρυσά μετάλλια αναπτυξιακού πρωταθλήματος πινγκ πονγκ (Γιάννης Σγουρόπουλος στους νέους και Σωκράτης Γιαννούτσος στους Παμπαίδες. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στα πλάισια του αναπτυξιακού πρωταθλήματος "Τερζάκεια 2016")
• 3 Χρυσά μετάλλια αναπτυξιακού πρωταθλήματος πινγκ πονγκ (Γιάννης Σγουρόπουλος στπθς εφήβους, Σωκράτης Γιαννούτσος στους Παμπαίδες και Μάλαμα Παπαδημητρίου στις Παγκορασίδες. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στα πλαίσια του αναπτυξιακού πρωταθλήματος της Κοζάνης)
• 2 Χρυσά μετάλλια ανοιχτού πρωταθλήματος πινγκ πονγκ (Τα μετάλλια κατακτήθηκαν από τον Γιώργο Σταματούρο στους Εφήβους και την Μάλαμα Παπαδημητρίου στις Παγκορασίδες  στο 2ο Ανοιχτό Πρωτάθλημα Αθηνάς Μαγκουφάνας)
• 11 Χρυσά μετάλλια Κολύμβησης (Τα μετάλλια κατακτήθηκαν από άνδρες και γυναίκες στα πλαίσια του διεθνούς τουρνουά κολύμβησης International Swim Meet που διεξήχθη στην Κύπρο)
• 7 Χρυσά μετάλλια Κολύμβησης (Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στα πλαίσια του Γκραν Πρι Χριστουγέννων 2015 που διεξήχθη στην Καρπενήσι)
• 3 Χρυσά μετάλλια Κολύμβησης (Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στα πλαίσια των Χειμερινών Αγώνων Παμπαίδων - Παγκορασίδων Α&Β 2016)
• 6 Χρυσά μετάλλια Κολύμβησης (Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στα πλαίσια των Χειμερινών Αγώνων Εφήβων-Νεανίδων και Παίδων-Κορασίδων 2016)
• 5 Χρυσά μετάλλια κολύμβησης στους "7ους Πτολεμαϊκούς Αγώνες" (3 χρυσά μετάλλια κέρδισε ο Ισίδωρος Παγιαύλας στα 100μ.- 200μ. πεταλούδα και στα 200μ. πρόσθιο ενώ η Γεωργία Χατζηγεωργίου κατέκτησε δυο χρυσά στα 50μ. ελεύθερο και στα 50μ. πεταλούδα)
• 1 Χρυσό μετάλλιο κανόε καγιάκ στους "Αγώνες SUP" (Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Νίκος Γεράδρης στην απόσταση 7.700μ)
• 2 Χρυσά μετάλλια επιτραπέζιας αντισφαίρισης (Τα χρυσά μετάλλια κατέκτησαν ο Γιάννης Σγουρόπουλος στους νέους και η Ιωάννα Γερασιμάτου στις Κορασίδες στα πλαισια του "2ου Αναπτυξιακού Πρωταθλήματος Καρέα 2016")
• 1 Διεθνές Κύπελλο OPEN επιτραπέζιας αντισφαίρισης (Μαλαματένια Παπαδημητρίου στις Κ12 σε διεθνές τουρνουά της Στοκχόλμης)
• 2 Κύπελλα Πυγμαχίας (Νίκος Βεντούρης στα 70kg και Δημήτρης Νικολακόπουλος στα 60kg. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στα πλαίσια της διοργάνωσης «ΑΜΑΡΥΣΙΑ»)
• 2 Χρυσά μετάλλια Κολύμβησης (Τα μετάλλια κατέκτησε ο Ισίδωρος Παγιαύλας στο Irish Open Masters στην κατηγορία των 200μ μικτή και 200μ πεταλούδα)
• 1 Χρυσό μετάλλιο Κικ Μπόξινγκ (Το κατέκτησε ο Ανδρέας Καυκάς κατηγορία -71 kg στο στυλ του Low kick, στο διεθνές τουρνουά «Athens Challenge»)
• 15 Χρυσά μετάλλια Κολύμβησης (Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στα πλαίσια των Πανελλήνιων Χειμερινών Αγώνων για το 2016 που διεξήχθησαν στο Κλειστό Κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ)
• 1 Χρυσό μετάλλιο Κωπηλασίας (Το μετάλλιο κατακτήθηκε από τον Διονύση Αγγελόπουλο στο διεθνές κωπηλατικό μίτινγκ της Ιταλίας)
 
ΥΓ1: Εκατοντάδες διακρίσεις για ακόμα μια χρονιά... Και έπονται πολλές ακόμα...
ΥΓ2: Έρχονται εκπλήξεις... Σε πολλά επίπεδα...
ΥΓ3: Χάντμπολ, Ράγκμπι, Μπιτς Βόλεϊ, Φούτσαλ... Το ένα θεωρείται "κλεισμένη υπόθεση" και κατά 99,9% θα ενεργοποιηθεί του χρόνου... Τα άλλα έπονται...
ΥΓ4: Καλή και ερυθρόλευκη εβδομάδα σε όλους, με υγεία πάνω απ'όλα!
 
MakTheBet

Σχόλια

Εικόνα MakTheBet

Μεσοβδομαδα ειχαμε δεκαδες ακομα διακρισεις!! Ερχονται και τιτλοι!!!!

Εικόνα DevilMayCry7

Χρόνια πολλά Χριστός Ανέστη! Μπράβο γίγαντες του RATM φοβερή δουλειά κάνετε και πολύ ωραία ενημέρωση;Ξέρουμε αν αυτό ισχύει; www.volleynews.gr/index.php/component/k2/item/36140-περιμένει-στη-γωνία-για-σεπέδα-ο-ολυμπιακός?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook

Εικόνα MakTheBet

Αληθως ανεστη φιλε μου και χρονια πολλα... Δε νομιζω να ισχυει το δημοσιευμα για Σεπεδα, γιατι διαβασα καπου πως ο συγκεκριμενος μαζι με καποιους αλλους βολειμπολιστες θα πανε να δοκιμαστουν στην Κορεα(?) προκειμενου να εξασφαλισουν ετησιο συμβολαιο με τοπικη ομαδα υψους 400.000 € κατοπιν εξετασης απο ειδικη επιτροπη... Τετοια λεφτα δεν παιζει να βρει στην Ελλαδα αρα θα το κυνηγησει οσο γινεται... Αν τυχον δεν του κατσει εκει και παλι θεωρω πολυ δυσκολο να κανει κινηση ο Ολυμπιακος λογω των φετινων

Εικόνα RED HELL

Πολυ καλο το οτι φτιαχνουμε κορμο στο γυναικειο βολει και φυσικα απιστευτη δουλεια γινεται στο πολο ανδρων.Απο κει και περα στο βολει ανδρων αν δεν παρουμε εναν διαγωνιο-φοβο και τρομο και βασιστουμε παλι σε ταλεντα δεν θα παρουμε πρωταθλημα νομιζω.Φετος η δουλεια που εγινε ηταν σιγουρα ικανοποιητικη και πιστευω πως αν αντι για τον Εγκλεσκαλνς που ολη τη χρονια ηταν πολυ καλος αλλα στους ημιτελικους "τρακαρισμενος"ειχαμε καποιον μπαρουτοκαπνισμενο θα ειχαμε παρει τον τιτλο.Βεβαια με τα αν δεν παιρνεις πρωταθλημα.

Εικόνα MakTheBet

Εχω απολυτη εμπιστοσυνη σε αυτην τη διοικηση που μεσα σε λιγα χρονια εχει οδηγησει το συλλογο σε δεκαδες κατακτησεις εγχωριων και διεθνων τιτλων, τοσο σε ομαδικο οσο και σε ατομικο επιπεδο... Να σαι σιγουρος πως θα γινει ο,τι χρειαζεται...