Ειδήσεις από τον Ερασιτέχνη μας 11.05 έως 17.05.2016


Tags: -

Γράφει ο MakTheBet
 
Καλησπέρα φίλοι μου σύγγαυροι. Άλλη μια ερυθρόλευκη εβδομάδα έφτασε στο τέλος της, με τα ερασιτεχνικά τμήματα του Ολυμπιακού να συνεχίζουν με σταθερούς ρυθμούς να σηκώνουν κούπες και να σημειώνουν διακρίσεις. Εκτός των αγωνιστικών όμως είχαμε και άλλες δύο πολύ σημαντικές ειδήσεις, τις οποίες μπορείτε να διαβάσετε στο τέλος του παρόντος άρθρου. Πάμε λοιπόν να δούμε αναλυτικά τα νέα μας.
 
Μπάσκετ Γυναικών: Την Παρασκευή 13 Μαϊου, ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός ανακοίνωσε μέσω του επίσημου σάιτ του (osfp.gr) την ανανέωση της συνεργασίας του με την προπονήτρια της ομάδας, Ελένη Καπογιάννη καθώς επίσης και ολόκληρου του υπόλοιπου τεχνικού επιτελείου.
Ας δούμε αναλυτικά την ανακοίνωση:
"Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. Σ.Φ.Π., ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας του με την προπονήτρια του τμήματος Μπάσκετ Γυναικών, Ελένη Καπογιάννη. Παράλληλα ανανεώθηκε η συνεργασία και με τα υπόλοιπα μέλη του τεχνικού επιτελείου και συγκεκριμένα με τους Γιώργο Παντελάκη (Προπονητής Β’), Ρούλα Πρασσά (Προπονητής Γ’), Κλαίρη Μαρτινοπούλου (Γυμνάστρια) και Κώστα Λώλη (Sports Therapist)."
Η προπονήτρια του Ολυμπιακού, Ελένη Καπογιάννη μετά την ανανέωση της συνεργασίας  δήλωσε στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr) τα εξής:
Ελένη Καπογιάννη: «Είμαι πολύ χαρούμενη που θα παραμείνω στον Ολυμπιακό. Ενόψει της νέας χρονιάς έχω ακόμα μεγαλύτερο κίνητρο να δουλέψω για να παίξουμε ακόμα καλύτερο μπάσκετ, να  υπερασπιστούμε τους τίτλους μας στην Ελλάδα και να κάνουμε μια καλή πορεία στην Ευρώπη. Εύχομαι να είμαστε όλοι οι υγιείς και να έχουμε τον κόσμο του Ολυμπιακού στο πλευρό μας ακόμα περισσότερο. Φυσικά θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση για τη συνεργασία και για την ανανέωσή της».
Σε άλλα νέα, να πούμε ότι τις προηγούμενες ημέρες, ο Παναθηναϊκός τιμωρήθηκε και επίσημα με τρεις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών (για το επόμενο Πρωτάθλημα) εξαιτίας των όσων είχαν συμβεί στο τελεταίο αγώνα πρωταθλήματος με αντίπαλο τον Ολυμπιακό.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας:
"Ποινή τριών αγωνιστικών επιβλήθηκε στον Παναθηναϊκό από το πρωτοβάθμιο μονομελές δικαιοδοτικό όργανο ΕΟΚ, για τον αγώνα των πλέι οφ με τον Ολυμπιακό στο ΚΓ "Παύλος Γιαννακόπουλος" στις 24/4".
Tέλος, να κλείσουμε αναφερόμενοι και σε μια είδηση που βγήκε το μεσημέρι της Δευτέρας 16 Μαϊου, σύμφωνα με την οποία ο Ολυμπιακός έχει έρθει σε συμφωνία με τις Καλτσίδου και Μάλτση, δύο εξαιρετικές αθλήτριες οι οποίες θα ενισχύσουν σημαντικά το τμήμα μπάσκετ γυναικών μας. Προς το παρόν πάντως, δεν υπάρχει κάτι επίσημο.
Σε επίπεδο ακαδημιών δεν υπάρχει τίποτα νεότερο.
 
Βόλεϊ Ανδρών: Την περασμένη εβδομάδα είχαμε μπαράζ ανακοινώσεων εκ μέρους του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού τις οποίες και θα καταγράψουμε αναλυτικά.Ξεκινάμε χρονολογικά από την Τρίτη 10 Μαϊου, όπου ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε αρχικά την ανανέωση της συνεργασίας του με τον Ντίμα Φιλίποφ.
Ας δούμε αναλυτικά την ανακοίνωση:
"Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π.- Τ.Α.Α. ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας του με τον Ντίμα Φιλίποφ. Ο διεθνής πασαδόρος, βρέθηκε σήμερα στα γραφεία του συλλόγου μας στην Πλατεία Αλεξάνδρας και υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο."
Μετά την υπογραφή του νέου του συμβολαίου, ο αρχηγός δήλωσε στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr) τα εξής:
Ντίμα Φιλίποφ: «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που θα παραμείνω στον Ολυμπιακό. Ο Ολυμπιακός μου έχει προσφέρει πάρα πολλά, το ξέρω και το αναγνωρίζω. Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο Μιχάλη Κουντούρη και τον μάνατζερ της ομάδας Νίκο Μαντούβαλο για την εμπιστοσύνη που δείχνουν στο πρόσωπο μου. Τη νέα χρονιά θέλω να κατακτήσω το Πρωτάθλημα μαζί φυσικά με το Κύπελλο και το Λιγκ Καπ που αποτελούν τους στόχους του Ολυμπιακού αλλά και να πραγματοποιήσουμε μια καλή πορεία στην Ευρώπη».
Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της ανανέωσης του Φιλίποφ, ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός ανακοίνωσε την απόκτηση του διεθνούς λίμπερο Γιώργου Στεφάνου.
Ας δούμε αναλυτικά την ανακοίνωση:
"Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π.- Τ.Α.Α. ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας με τον Γιώργο Στεφάνου. Ο διεθνής λίμπερο, επιστρέφει στον Ολυμπιακό μετά από μια σεζόν".
Μετά την υπογραφή του συμβολαίου του, ο Γιώργος Στεφάνου δήλωσε στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr) τα εξής:
Γιώργος Στεφάνου: «Χαίρομαι πολύ που επέστρεψα μετά από ένα διάλειμμα ενός χρόνου. Μπορώ να πω με σιγουριά ότι επιστρέφω γεμάτος όρεξη για περισσότερους τίτλους. Εύχομαι να έχουμε μια χρονιά με υγεία πάνω από όλα γιατί είναι απαραίτητο στοιχείο για κάθε ομάδα και να προσπαθήσουμε να ευχαριστήσουμε την διοίκηση και τον κόσμο του Ολυμπιακού».
Η 10η Μαϊου περιελάμβανε και τρίτη ανακοίνωση, η οποία αφορούσε την ανανέωση του συμβολαίου του Κόνραντ Γκούζντα.
Ας δούμε αναλυτικά την ανακοίνωση:
"Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π.- Τ.Α.Α. ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας του με τον Κόνραντ Γκούζντα. Ο 25χρονος λίμπερο βρέθηκε σήμερα στα γραφεία του συλλόγου μας στην Πλατεία Αλεξάνδρας και υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο".
Μετά την υπογραφή του συμβολαίου του, ο Κόνραντ Γκούζντα δήλωσε στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr) τα εξής:
Κόνραντ Γκούζντα: «Είμαι πολύ χαρούμενος που θα παραμείνω στον Ολυμπιακό. Οι στόχοι μας συμβαδίζουν με αυτούς της ομάδας, δηλαδή να κερδίσουμε όλους τους τίτλους στην Ελλάδα και να διακριθούμε στην Ευρώπη. Ευχαριστώ την ομάδα και τους ανθρώπους του Ολυμπιακού για την εμπιστοσύνη που μου δείχνουν και τη νέα σεζόν και όλους εκείνους που με αγαπάνε και με στηρίζουν από την πρώτη στιγμή που έγινα κομμάτι αυτού του συλλόγου».
Την Τετάρτη 11 Μαϊου, ο Ολυμπιακός προχώρησε σε νέα ανακοίνωση, η οποία αφορούσε την ανανέωση του συμβολαίου του Μενέλαου Κοκκινάκη.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
"Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. Σ.Φ.Π.-Τ.Α.Α. ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας του με τον Μενέλαο Κοκκινάκη. Ο διεθνής ακραίος που ξεκίνησε την πορεία του από τις Ακαδημίες του Ολυμπιακού σε ηλικία 11 ετών, θα παραμείνει και την επόμενη σεζόν στο σύλλογο μας".
Μετά την υπογραφή του συμβολαίου του, ο Μενέλαος Κοκκινάκης δήλωσε στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr) τα εξής:
Μενέλαος Κοκκινάκης: «Είμαι πολύ χαρούμενος που θα παραμείνω και την επόμενη σεζόν στον Ολυμπιακό. Η εξέλιξη της προηγούμενης χρονιάς μας δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερη διάθεση για να επιστρέψουμε στην κορυφή σε όλα τα επίπεδα, κατακτώντας όλους τους εγχώριους τίτλους και πραγματοποιώντας μια καλύτερη από την περσινή πορεία στην Ευρώπη».
Την Πέμπτη 12 Μαϊου, ο Ερασιτέχνης προχώρησε σε δύο νέες ανακοινώσεις, εκ των οποίων η μία ήταν ιδιαίτερα σημαντική.
Ξεκινάμε χρονολογικά από την πρώτη, η οποία αφορούσε την ανανέωση του συμβολαίου του Δημήτρη Σουλτανόπουλου.
Ας δούμε αναλυτικά η ανακοίνωση:
"Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π.-Τ.Α.Α. ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας του με τον Δημήτρη Σουλτανόπουλο. Ο έμπειρος κεντρικός βρέθηκε την Πέμπτη (12/5) στα γραφεία του συλλόγου μας στην Πλατεία Αλεξάνδρας και υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο".
Μετά την υπογραφή του συμβολαίου του, ο Δημήτρης Σουλτανόπουλος δήλωσε στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr) τα εξής:
Δημήτρης Σουλτανόπουλος: «Είμαι πολύ χαρούμενος που θα συνεχίσω για 2η χρονιά στον Ολυμπιακό. Θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση και τον πρόεδρο για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν. Στόχος της ομάδας αλλά και προσωπικός μου είναι να ολοκληρώσουμε το έργο που ξεκινήσαμε πέρσι, κατακτώντας και το πρωτάθλημα.  Θεωρώ πως με τις κινήσεις που γίνονται και που θα γίνουν από την ομάδα ότι θα κάνουμε και μια πάρα πολύ καλή πορεία στην Ευρώπη».
Συνεχίζουμε με την επόμενη ανακοίνωση που "βγήκε" μέσα στην ημέρα, η οποία ήταν πραγματικά μια ... βόμβα που έσκασε και μας ... ταρακούνησε όλους! Συγκεκριμένα, ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός ανακοίνωσε την απόκτηση του διεθνούς Κολομβιανού διαγώνιου Λίμπερμπαν Αγκάμεζ, ενός από τους μεγαλύτερους παίκτες που έχουν αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα!
Ας δούμε αναλυτικά την ανακοίνωση:
"Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π.-Τ.Α.Α ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με τον διεθνή 31χρονο Κολομβιανό διαγώνιο Liberman Agamez".
Στην πρώτη του δήλωση ως παίκτης του Ολυμπιακού, μετά την ολοκλήρωση της σπουδαίας μεταγραφής ο Αγκάμεζ δήλωσε στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη (osfp.gr) τα εξής:
Λίμπερμαν Αγκάμεζ: «Η Ελλάδα είναι για εμένα η δεύτερη πατρίδα μου. Και από την στιγμή που υπήρξε προσωπική επιθυμία από τον κ. Mαρινάκη και γνωρίζοντας την σχέση του με το βόλεϊ, αποδέχτηκα πριν από λίγο τη πρόταση του. Έρχομαι στην ομάδα για να εκπληρώσω όλους τους στόχους της που δεν είναι άλλοι από την κατάκτηση όλων των εγχώριων τίτλων και τη διεκδίκηση του Cev Cup».
Θα κλείσουμε αναφερόμενοι στην τελευταία -χρονολογικά- ανακοίνωση του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, ο οποίος ανακοίνωσε την απόκτηση του διεθνούς ακραίου, Ανδρέα Φράγκου.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
"Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π.-Τ.Α.Α. ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με τον 26χρονο Έλληνα διεθνή ακραίο, Ανδρέα Φράγκο".
Μετά την υπογραφή του νέου του συμβολαίου ο Ανδρέας Φράγκος δήλωσε στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr) τα εξής:
Ανδρέας Φράγκος: «Ήρθα σε μια  ομάδα που έχει θέσει υψηλά τους στόχους και για την Ελλάδα και για την Ευρώπη και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο επέστρεψα στον Ολυμπιακό.  Φαίνεται ότι οι κινήσεις της νέας χρονιάς όπως προανέφερα, ανεβάζουν τον πήχη των στόχων του Ολυμπιακού. Με την παρουσία του κ. Γκουλινέλι και με την προσθήκη νέων παικτών, η ομάδα μπορεί να κατακτήσει όλους τους εγχώριους τίτλους και να φτάσει πολύ ψηλά στο Cev Cup».
Πάμε τώρα να δούμε τί γίνεται και σε επίπεδο ακαδημιών.
Ξεκινάμε από το τμήμα των Παίδων, οι οποίοι τις προηγούμενες ημέρες διεκδίκησαν τον τίτλο του Πρωταθλητή Ελλάδος, χωρίς δυστυχώς να τα καταφέρουν καθώς κατέκτησαν τελικά τη δεύτερη θέση και το αργυρό μετάλλιο. Ας δούμε όμως πώς έφτασαν έως εκεί.
Η ομάδα μας είχε προκριθεί εδώ και μέρες στην τελική φάση του Πρωταθλήματος (final-4) μαζί με τους: Πήγασο Πολίχνης, Καλαμάτα και ΑΠΣ Αίας. Στον πρώτο αγώνα της τελικής αυτής φάσης, ο οποίος διεξήχθη την Πέμπτη 12 Μαϊου, η ομάδα μας αντιμετώπισε τον ΑΠΣ Αία, του οποίου και επικράτησε με 3-1 σετ. Οι παίκτες του Κυριάκου Καμπερίδη που αγωνίστηκαν στο εν λόγω ματς ήταν οι: Μπαρμπούνης, Μπεζάνι, Μαγγανάς, Μελιγγιώτης, Συναδινός, Ζωγραφάκης, Στράτος, Μελιάδης και Θεοδώρου.
Μια μέρα αργότερα, η ομάδα μας αντιμετώπισε την Καλαμάτα, της οποίας και επικράτησε με 3-0 σετ. Οι παίκτες του Κυριάκου Καμπερίδη που αγωνίστηκαν στο εν λόγω ματς ήταν οι: Μπαρμπούνης, Μπεζάνι, Μαγγανάς, Μελιγγιώτης, Μαζωνάκης, Συναδινός, Ζωγραφάκης, Στράτος, Μελιάδης και Θεοδώρου.
Το Σάββατο 14 Μαϊου, η ομάδα μας αντιμετώπισε τον Πήγασο Πολίχνης, με το νικητή του παιχνιδιού να ανακυρήσσεται πρωταθλητής Ελλάδος. Μολονότι καταφέραμε να ισοφαρίσουμε στα σετ δύο φορές, στο τάιμ μπρέικ η ομάδα μας "λύγισε" και τελικά ηττήθηκε με 2-3 σετ, με αποτέλεσμα να κατακτήσει τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα! Οι παίκτες του Κυριάκου Καμπερίδη που αγωνίστηκαν στο εν λόγω ματς ήταν οι: Μπαρμπούνης, Μπεζάνι, Μαγγανάς, Μελιγγιώτης, Μαζωνάκης, Συναδινός, Ζωγραφάκης, Στράτος, Μελιάδης και Θεοδώρου.
Εμείς από την πλευρά μας οφείλουμε να δώσουμε συγχαρητήρια στα παιδιά για την εξαιρετική τους προσπάθεια και να τους ευχηθούμε ανάλογες πορείες και στο μέλλον.
Περνάμε τέλος και στο τμήμα των Παμπαίδων Β', οι οποίοι μέχρι και το τέλος της σεζόν δίνουν κάποιους τυπικούς αγώνες για τη συγκρότηση της τελικής κατάταξης στις θέσεις 9-16 του αντίστοιχου πρωταθλήματος ΕΣΠΕΔΑ. Την περασμένη εβδομάδα ήταν προγραμματισμένο να αντιμετωπίσουμε αρχικά το Σάββατο 14 Μαϊου εκτός έδρας τον ΑΟΝΣ Μίλων και μια μέρα αργότερα εντός έδρας τον ΓΣ Πετρούπολης. Το παιχνίδι με τον ΑΟΝΣ Μίλων δεν έγινε καθώς αναβλήθηκε με τη νέα ημερομηνία διαξαγωγής του συγκεκριμένου αγώνα να ορίζεται στις 22 Μαϊου. Η ομάδα μας ωστόσο αγωνίστηκε κανονικά την Κυριακή 15 Μαϊου εντός έδρας με αντίπαλο τον ΓΣ Πετρούπολης στα πλαίσια της 7ης αγωνιστικής της β' φάσης του αντίστοιχου πρωταθλήματος ΕΣΠΕΔΑ. Οι παίκτες του Σπύρου Κυριακάκη που αγωνίστηκαν στο εν λόγω ματς ήταν οι: Σαπουτζής Μ.,Ρούσας Ι.Κουτρούλης Τ.,.Μαζωνάκης Κ., Μάρτος Κ.,Μπακοδήμος Σ., Μαλατράς Γ. και Χατζηκλημάνογλου.
 
Βόλεϊ Γυναικών: Tη Δευτέρα 16 Μαϊου, ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός ανακοίνωσε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του (osfp.gr) την απόκτηση της Ζένιας Τσίμα, της -πρώην πλέον- αρχηγού του Παναθηναϊκού!
Ας δούμε αναλυτικά την ανακοίνωση:
"Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με τη Ζένια Τσίμα. Η έμπειρη ακραία βρέθηκε την Δευτέρα (16/5) στα γραφεία του συλλόγου μας στην Πλατεία Αλεξάνδρας και υπέγραψε το νέο της συμβόλαιο".
Μετά την υπογραφή του συμβολαίου της, η Ζένια Τσίμα δήλωσε τα εξής:
Ζένια Τσίμα: «Πρώτα από όλα θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση του Ολυμπιακού για την πρόταση που μου έκανε, την οποία δεν μπορούσα να αρνηθώ. Ήταν μια πρόταση η οποία με τιμά ως αθλήτρια και ως άτομο. Από κει και πέρα έρχομαι για να βοηθήσω την ομάδα στους στόχους της και εύχομαι να έχουμε καλή σεζόν».
Σίγουρα πρόκειται για μια κίνηση ουσίας αλλά και εντυπωσιασμού, με τον Ολυμπιακό να δείχνει ξεκάθαρα, και σε όλους, τη δυναμική του.
Πάμε να δούμε τώρα τί γίνεται και σε επίπεδο ακαδημιών.
Τα τμήματα των Κορασίδων Α' και Β' έχουν ολοκληρώσει εδώ και κάποιο διάστημα τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις.
Περνάμε στο τμήμα των Παγκορασίδων Α', οι οποίες αγωνίστηκαν την Τετάρτη 11 Μαϊου εντός έδρας με αντίπαλο τον ΓΣ Ηλιούπολης στα πλαίσια του επαναληπτικού αγώνα της Γ' φάσης του αντίστοιχου πρωταθλήματος ΕΣΠΕΔΑ (στον πρώτο αγώνα είχαμε χάσει με 3-0 σετ). Η ομάδα μας δεν κατάφερε να πάρει το επιθυμητό αποτέλεσμα και γνώρισε την ήττα με 2-3 σετ, με αποτέλεσμα να μην καταφέρει να προκριθεί στην τελική φάση. Οι παίκτριες του Κυριάκου Καμπερίδη που αγωνίστηκαν στο εν λόγω ματς ήταν οι: Θεοδώρου Σοφία, Κορνέλη Αμαλία, Λιόλιου Γεωργία, Μπακιρτζόγλου Μαριλία, Παπαδιά Δανάη,  Ρέκα Αθηνά, Ταμπακίδη Δανάη, Τσαλικούση Θεώνη, Τσιρογιάννη Ιωάννα και Ψαρράκη Αφροδίτη.
Η ομάδα των Παγκορασίδων Β' δεν κατάφερε να προκριθεί στην τελική φάση του αντίστοιχου πρωταθλήματος, ωστόσο θα δώσει μερικούς ακόμα τυπικούς αγώνες στα πλαίσια της διαμόρφωσης της βαθμολογίας από την 9η έως και την 21η θέση. Την περασμένη εβδομάδα η ομάδα ήταν προγραμματισμένο να δώσει δύο αγώνες, αρχικά το Σάββατο 14 Μαϊου εντός έδρας με αντίπαλο τον ΑΟ Θριάμβου και μια μέρα αργότερα εκτός έδρας με αντίπαλο τη Δραπετσώνα. Το πρώτο παιχνίδι αναβλήθηκε χωρίς να γνωρίζουμε τη νέα ημερομηνία διεξαγωγής του, ωστόσο το δεύτερο παιχνίδι διεξήχθη κανονικά με τον Ολυμπιακό να επικρατεί με 1-3 σετ. Οι παίκτριες του Μανώλη Ζωγραφάκη που αγωνίστηκαν σε αυτό το ματς ήταν οι: Αντωνιάδη Χριστίνα, Αντωνίου Νεφέλη, Δασκαλοθανάση Λυδία, Δήλερη Δήμητρα, Δημητροπούλου Νεφέλη, Μελιάδη Μαρία, Μουγιάκου Ελένη, Παναρέτου Χαριτωμένη, Σαββίδου Ελένη, Σεϊταρίδη Ελευθερία και Στύλιου Νικολίνα.
Το τμήμα των Παγκορασίδων Γ' θυμίζουμε έχει ολοκληρώσει τη φετινή του παρουσία στο αντίστοιχο πρωτάθλημα ΕΣΠΕΔΑ, το οποίο και κατέκτησε.
Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις του τμήματος Παγκορασίδων Δ' στην πρώτη φάση του αντίστοιχου πρωταθλήματος ΕΣΠΕΔΑ έχουν ολοκληρωθεί εδώ και αρκετές ημέρες. Μέχρι τη στιγμή που γραφόταν το παρόν άρθρο δεν είχαν γίνει γνωστές οι ακριβείς ημερομηνίες διεξαγωγής των επόμενων αγώνων του συγκεκριμένου πρωταθλήματος.
 
Πόλο Ανδρών: Η ομάδα μας κλήθηκε να αντιμετωπίσει το Σάββατο 14 Μαϊου τη Βουλιαγμένη εκτός έδρας, με μοναδικό σκοπό τη νίκη η οποία θα τους οδηγούσε στο 2-0 όσον αφορά τη σειρά των τελικών του πρωταθλήματος.
Στα αγωνιστικά, ο Ολυμπιακός επικράτησε με 8-10 και θέλουν μόλις άλλη μια νίκη για να πανηγυρίσουν την κατάκτηση του πρωταθλήματος!
Πάμε να δούμε αναλυτικά τη διακύμανση του σκορ:
· 1ο οκτάλεπτο: 0-1 Ντόσκας (περιφέρεια, 5:35),  0-2 Φουντούλης (π/π/, 2:56)
· 2ο οκτάλεπτο: 0-3 Μάλιαρακ (π/π., 6:46), 1-3 Χρυσοσπάθης (π/π., 6:18), 2-3 Αφρουδάκης (περιφέρεια, 5:12),  3-3 Δελαγραμμάτικας (π/π., 3:49), 3-4 Ντόσκας (π/π. 2:09), 3-5 Φουντούλης (π/π., 1:37), 3-6 Βλαχόπουλος (περιφέρεια, 0:44)
· 3ο οκτάλεπτο: 3-7 Δερβίσης (π/π., 6:23), 3-8 Γούνας (περιφέρεια, 4:13), 4-8 Γούβης (π/π., 3:36), 4-9 Φουντούλης (πέναλτι, 3:16), 5-9 Καπότσης (πέναλτι, 0:37)
· 4ο οκτάλεπτο:  6-9 Eλμισιάν (π/π., 6:41) 7-9 Βουλγαράκης (π/π., 3:37), 7-10 Γούνας (π/π., 2:11), 8-10 Παπαδόγκωνας (0:23)
Μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο προπονητής της ομάδας Θοδωρής Βλάχος και ο Άγγελος Βλαχόπουλος δήλωσαν στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr) τα εξής:
Θοδωρής Βλάχος: «Σίγουρα υπάρχει μια κούραση και μια σιγουριά από το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα.  Η φάση της αποβολής του Αφρουδάκη άλλαξε τη ροή του αγώνα. Από κει και πέρα όλα καλά, είμαστε μια νίκη μακριά από την κατάκτηση του πρωταθλήματος.  Θα παρουσιαστούμε πολύ πιο διαφορετικοί στο επόμενο παιχνίδι για να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα».
Άγγελος Βλαχόπουλος: «Η αλήθεια είναι ότι όντως χαλαρώσαμε. Η Βουλιαγμένη μετά την αποβολή του Χρήστου έπαιξε πιο δυνατά και παθιασμένα. Εμείς δεν ήμασταν καλοί και της δώσαμε την ευκαιρία να πλησιάσει. Τώρα κοιτάμε το 3ο παιχνίδι όπου θέλουμε τη νίκη για να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Κάθε ματς είναι ξεχωριστό. Πρώτα θέλουμε τη νίκη κόντρα στην Έγκερ την ερχόμενη Τετάρτη γιατί μπορεί να την αντιμετωπίσουμε στη Βουδαπέστη. Σε όλα τα ματς όμως θέλουμε να κερδίζουμε. Αυτό θα διεκδικήσουμε κόντρα στην Έγκερ και το επόμενο Σάββατο κόντρα στην Βουλιαγμένη στον 3ο τελικό του πρωταθλήματος».
Ο επόμενος αγώνας με αντίπαλο τη Βουλιαγμένη θα διεξαχθεί εντός έδρας το Σάββατο 21 Μαϊου, όπου με νίκη ο Ολυμπιακός θα πανηγυρίσει την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Πριν από αυτό ωστόσο, η προσοχή όλων στρέφεται στο εντός έδρας ευρωπαϊκό παιχνίδι με την Έγκερ, το οποίο θα διεξαχθεί την Τετάρτη 18 Μαϊου και θα είναι καθαρά τυπικού χαρακτήρα, αφού ο Ολυμπιακός έχει εξασφαλίσει εδώ και μέρες τη συμμετοχή του στο Final-4 του Champions League.
Όσο για το Κύπελλο, να θυμίσουμε πως το final-4 στο οποίο έχουμε ήδη προκριθεί είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί το διήμερο 27-28 Μαϊου. Στον πρώτο αγώνα της 27ης Μαϊου θα αντιμετωπίσουμε τον Παναθηναϊκό και μια μέρα αργότερα θα αντιμετωπίσουμε στον τελικό τον νικητή του άλλου ζευγαριού.
Πάμε τέλος να δούμε τί γίνεται και σε επίπεδο ακαδημιών:
Νέοι Άνδρες: Το τμήμα των Νέων Ανδρών έχει ήδη προκριθεί στην τελική φάση του πρωταθλήματος, η οποία θα διεξαχθεί το τριήμερο 8-10 Ιουλίου 2016. Μέχρι τότε οι νεαροί αθλητές του Σάκη Πλατανίτη θα συνεχίσουν κανονικά τις προπονήσεις τους προκειμένου να εμφανιστούν πανέτοιμοι εν' όψει της επανέναρξης της διοργάνωσης.
Έφηβοι: Το τμήμα των εφήβων έχει ήδη προκριθεί στην τελική φάση του αντίστοιχου πρωταθλήματος το οποίο  έχει προγραμματισθεί για το τριήμερο 15-17 Ιουλίου 2016. Μέχρι τότε, οι νεαροί αθλητές μας θα συνεχίσουν τις προπονήσεις τους υπό τις οδηγίες του Δημήτρη Πλατανίτη, προκειμένου να εμφανιστούν πανέτοιμοι στη συνέχεια της διοργάνωσης.
Παίδες: Το τμήμα των παίδων έχει καταφέρει να προκριθεί στην τελική φάση του αντίστοιχου πρωταθλήματος το οποίο είναι προγραμματισμένο για το τριήμερο 17-19 Ιουνίου. Μέχρι τότε, η ομάδα του Νίκου Δεληγιάννη θα συνεχίσει τις προπονήσεις της προκειμένου να εμφανιστεί πανέτοιμη κατά την επανέναρξη της διοργάνωσης.
Μινι Παίδες: Η ομάδα των Μίνι Παίδων ξεκίνησε τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις στο αντίστοιχο πανελλήνιο πρωτάθλημα καθώς το τριήμερο 13-15 Μαϊου αγωνίστηκε απέναντι στους Μίλων, ΝΟ Χαλκίδας και ΚΟ Ποσειδών. Η ομάδα μας επικράτησε και των τριών ομάδων με 11-3, 28-0(!) και 15-5 αντίστοιχα, με αποτέλεσμα να προκριθεί στη β' φάση της διοργάνωσης, η οποία είναι προγραμματισμένη για το τριήμερο 10-12 Ιουνίου.
 
Πόλο Γυναικών: Η ομάδα μας αντιμετώπισε τον Εθνικό εκτός έδρας στα πλαίσια του δεύτερου αγώνα της ημιτελικής φάσης του πρωταθλήματος. Η ομάδα μας χρειαζόταν τη νίκη προκειμένου να περάσει και τυπικά στα τελικά.
Στα αγωνιστικά, η ομάδα μας δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα και επικράτησε με 3-16 με αποτέλεσμα να προκριθεί στους τελικούς όπου θα αντιμετωπίσει τη Βουλιαγμένη.
Ας δούμε όμως αναλυτικά τη διακύμανση του σκορ στο ματς με τον Εθνικό:
· 1ο οκτάλεπτο: 0-1 Ασημάκη (φουντ., 6:12), 0-2 Πλευρίτου Ε. (π/π., 5:35), 0-3 Πλευρίτου Ε. (κόντρα, 4:50), 0-4 Μπιανκόνι (π/π., 3:05), 1-4 Φραγκιουδάκη (φουντ., 2:50)
· 2ο οκτάλεπτο: 2-4 Φραγκιουδάκη (φουντ. 7:19), 2-5 Έμολο (περιφέρεια, 6:56), 2-6 Ελευθεριάδου (π/π., 4:28), 2-7 Ασημάκη (κόντρα, 3:46), 2-8 Πλευρίτου Ε. (κόντρα, 2:14)
· 3ο οκτάλεπτο: 2-9 Μπιανκόνι (π/π., 6:29), 2-10 Ασημάκη (π/π., 5:15), 2-11 Aσημάκη (κόντρα, 2:30), 2-12 Μπιανκόνι (π/π., 1:59)
· 4ο οκτάλεπτο: 2-13 Πλευρίτου Ε. (περιφέρεια, 6:31), 2-14 Νιαρχάκου (φουντ., 2:17), 3-14 Χατζηκυριακάκη (περιφέρεια, 1:42), 3-15 Λογοθέτη (π/π., 1:10), 3-16 Νιαρχάκου (φουντ., 00:15)
Μετά το τέλος του αγώνα, ο προπονητής της ομάδας Χάρης Παυλίδης και οι παίκτριές μας Αλεξάνδρα Ασημάκη και Νικόλ Ελευθεριάδου δήλωσαν στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr) τα εξής:
Χάρης Παυλίδης: «Το ζευγάρι που προκύπτει στους τελικούς θα είναι Ολυμπιακός και Βουλιαγμένη, όπως κάθε χρόνο. Σαφώς και έχουμε τον πρώτο λόγο. Έχουμε παίξει τρία παιχνίδια φέτος, δύο στο πρωτάθλημα και ένα στην Ευρώπη και έχουμε κερδίσει. Η ψυχολογία της ομάδας έχει αλλάξει μετά το Final 4 της Ευρωλίγκας, σιγά σιγά επανερχόμαστε. Όσον αφορά τη φυσική κατάσταση είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο. Θεωρώ ότι θα παίξει ρόλο η έδρα και ευελπιστώ ότι θα φανούμε όπως πρέπει. Αν ο Ολυμπιακός είναι όπως πρέπει δεν νομίζω ότι θα έχει πρόβλημα από καμία ομάδα».
Αλεξάνδρα Ασημάκη: «Αυτό που έδειξε η ομάδα μας στους ημιτελικούς είναι ότι δουλεύουμε σωστά και αντιμετωπίζουμε όπως πρέπει όλα τα παιχνίδια και όλους τους αντιπάλους. Τώρα στις επόμενες ημέρες που μας μένουν μέχρι την Τετάρτη θα δουλέψουμε πιο ήρεμα κάποια πράγματα για τους τελικούς. Πάντως έχει πολύ δρόμο ακόμα το πρωτάθλημα. Ελπίζω η ομάδα μου να δείξει το καλό της πρόσωπο και να παίξει καλά σε όλους τους τελικούς».
Νικόλ Ελευθεριάδου: «Περάσαμε εύκολα τον Εθνικό και τώρα έχουμε μπροστά μας τους τελικούς. Η Βουλιαγμένη είναι μια ομάδα που γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά, έχουμε παίξει τρεις φορές μαζί της φέτος και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Πιστεύω ότι θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να φτάσουμε στις τρεις νίκες που χρειαζόμαστε για να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα».
Πλέον η προσοχή των πρωταθλητριών στρέφεται στους τελικούς με την Βουλιαγμένη.
Οι ημερομηνίες και οι ώρες της Β’ Φάσης των πλέι οφ έχουν ως εξής:
·        1ος Τελικός: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ- Βουλιαγμένη, 18/5, 20:00 (Παπαστράτειο)
·        2ο Τελικός: Βουλιαγμένη-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, 20/5, 18:00 (Κολυμβητήριο Λαιμού)
·        3ο  Τελικός: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-Βουλιαγμένη, 22/5, 18:00 (Παπαστράτειο)
·        4ο  Τελικός (αν χρειαστεί): Βουλιαγμένη-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 24/5, 18:00 (Κολυμβητήριο Λαιμού)
·        5ο Τελικός (αν χρειαστεί): ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-Βουλιαγμένη 25/5, 18:00 (Παπαστράτειο)
Πάμε τώρα να δούμε τί γίνεται και σε επίπεδο ακαδημιών.
Νέες Γυναίκες: Οι Νέες Γυναίκες μας έχουν ολοκληρώσει τις φετινές τους υποχρεώσεις, καθώς κατέλαβαν τη 2η θέση στο πρωτάθλημα.
Νεανίδες: Την πρόκριση στην τελική φάση του πρωταθλήματος εξασφάλισαν οι Νεανίδες του Ολυμπιακού μετά την ολοκλήρωση της Β’ Φάσης που διεξήχθη στο Κολυμβητήριο της Γλυφάδας. Ο απολογισμός των «ερυθρόλευκων» ήταν δυο νίκες, δυο ήττες και η 2η θέση του β' ομίλου,  Αρχικά το Σάββατο η ομάδα των Γιάννη Μπενόπουλου και Κώστα Χατζηδάκη κέρδισε με 7-14 τον ΝΟ Ρεθύμνου και στη συνέχεια ηττήθηκε με 10-6 από τον ΑΝΟ Γλυφάδας. Την Κυριακή το πρωί οι «ερυθρόλευκες» γνώρισαν την ήττα με 14-4 από την Βουλιαγμένη και στο 4ο παιχνίδι επικράτησαν με 15-3 του Τρίτωνα Αμαρουσίου και εξασφάλισαν το εισιτήριο για την τελική φάση.
Κορασιδες: Οι κορασίδες μας έχουν ήδη προκριθεί στην τελική φάση της διοργάνωσης, η οποία είναι προγραμματισμένη για το διήμερο 1-3 Ιουλίου. Μέχρι τότε οι νεαρές αθλήτριές μας θα συνεχίσουν κανονικά τις προπονήσεις τους προκειμένου να εμφανιστούν πανέτοιμες κατά την επανέναρξη του πρωταθλήματος.
Μίνι Κορασίδες: Το τμήμα των μίνι κορασίδων μας έχει καταφέρει να προκριθεί στην τελική φάση του αντίστοιχου πρωταθλήματος, η οποία είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί το τριήμερο 24-26 Ιουνίου. Μέχρι τότε, η ομάδα του Κώστα Χατζηδάκη θα συνεχίσει κανονικά τις προπονήσεις της, προκειμένου να εμφανιστεί πανέτοιμη κατά την επανέναρξη της διοργάνωσης.
 
Κολύμβηση: Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διεξάγεται στο Λονδίνο ο Απόστολος Χρήστου. Ο κολυμβητής του Ολυμπιακού σημείωσε φοβερό ατομικό ρεκόρ στα 100μ. ύπτιο και εξασφάλισε την πρόκριση στα ημιτελικά. Συγκεκριμένα τερμάτισε με χρόνο 53.77 ξεπερνώντας το 54.03 που κατείχε ως ατομικό ρεκόρ και η επίδοση αυτή αποτελεί την καλύτερη που έχει πραγματοποιήσει Έλληνας κολυμβητής με μη συνθετικό μαγιό. Η επίδοση αυτή ήταν η δεύτερη καλύτερη στην κούρσα των 100μ. ύπτιο μετά του Ρουμάνου Ρόμπερτ Γκλίντα που τερμάτισε με χρόνο 53.43.
Η εντυπωσιακή παρουσία του Απόστολου Χρήστου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διεξάγεται στο Λονδίνο συνεχίστηκε στον ημιτελικό των 100μ. ύπτιο. Ο κολυμβητής του Ολυμπιακού, έσπασε για δεύτερη φορά σε μια ημέρα το ατομικό του ρεκόρ και προκρίθηκε με τον πρώτο χρόνο στους αυριανούς τελικούς σημειώνοντας το φοβερό 53.36, επίδοση που είναι δεύτερη καλύτερη όλων των εποχών στην Ελλάδα, μετά από το 53.03 του Άρη Γρηγοριάδη. Με την επίδοση αυτή ο Απόστολος Χρήστου αποτελεί το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στον τελικό!
 
Στίβος: Την Πέμπτη 12 Μαϊου, ο αθλητής του τμήματος στίβου Παναγιώτης Τριβυζάς παρέδωσε συνέντευξη στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr) αναφερόμενος στις επερχόμενες αγωνιστικές του υποχρεώσεις μέσω των οποίων θα διεκδικήσει το εισητήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.
Συγκεκριμένα, ο αθλητής των 100μ – 200μ και μέλος της Εθνικής Ομάδας Στίβου θα διεκδικήσει την πρόκριση μέσω των τριών μίτινγκ (21 Μαΐου, «Χανιά 2016», 28 Μαΐου «Παπαφλέσσεια» στην Καλαμάτα, 4 Ιουνίου «Βενιζέλεια» στα Χανιά) που θα διεξαχθούν το επόμενο διάστημα καθώς και μέσω του Πανελληνίου Πρωταθλήματος που θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα στις 18 και 19 Ιουνίου. Επίσης στις 25-26 Ιουνίου θα λάβει μέρος στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στη Ρουμανία ενώ μεγάλο του στόχο αποτελεί η παρουσία στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που είναι προγραμματισμένο για τις 6-10 Ιουλίου  στο Άμστερνταμ.
Για λόγους εξοικονόμησης χώρου δε θα παραθέσουμε τη συνέντευξη εδώ, μπορείτε όμως να τη διαβάσετε αναλυτικά στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr) και συγκεκριμένα εδώ.
 
Ιστιοπλοϊα:  Οι αθλητές της αγωνιστικής αλλά και της προαγωνιστικής ομάδας του «ερυθρόλευκου» τμήματος ιστιοπλοϊας του Ολυμπιακού συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις ιστιοπλοϊας του συλλόγου οι οποίες βρίσκονται στο Μικρολίμανο.
Σύμφωνα δε με το επίσημο σάιτ της ΕΟΙ (Ελληνικης Ομοσπονδίας Ιστιοπλοϊας), υπάρχουν αρκετοί προγραμματισμένοι εγχώριοι και διεθνείς αγώνες για το συγκεκριμένο άθλημα οι οποίοι θα διεξαχθούν την ερχόμενη εβδομάδα. Καθαρά ενημερωτικά τους αναφέρουμε:
Σε εγχώριο επίπεδο είναι προγραμματισμένες οι παρακάτω διοργανώσεις:
·        21-22/5/2016 - "ΦΛΕΒΕΣ" - LIGHTNING
·        21-22/5/2016 - "ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΛΛΑΔΟΣ-1ΟΣ ΓΥΡΟΣ" - DRAGON
·        21-22/5/2016 - "ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ ΑΓΩΝ" - HANSA 2,3
Ενώ σε διεθνές επίπεδο είναι προγραμματισμένοι οι παρακάτω αγώνες:
·        19-21/5/2016 - Komatek Cup 2016 (RUS)
·        20-29/5/2016 - Moth World Championship        (JPN)
·        21-21/5/2016 - KDY Match Cup (DEN)
·        22-28/5/2016 - Para World Sailing Championships (NED)
·        24-28/5/2016 - Delta Lloyd Regatta (NED)
Eίναι άγνωστο ακομα αν θα υπάρξουν αθλητές μας που θα συμμετάσχουν σε κάποια από τις παραπάνω  διοργανώσεις.
 
Κωπηλασία: Δεν έχουμε πολλά πράγματα να πούμε όσον αφορά το «ερυθρόλευκο» τμήμα κωπηλασίας του Ολυμπιακού καθώς την περασμένη εβδομάδα δεν υπήρχε αγωνιστική δράση σε ομαδικό επίπεδο. Οι προπονήσεις των αθλητών και των αθλητριών τόσο της αγωνιστικής όσο και της προαγωνιστικής κωπηλατικής ομάδας συνεχίζονται στις ιδιόκτητες Ναυταθλητικές Εγκαταστάσεις του συλλόγου μας που βρίσκονται στην Πλατεία Αλεξάνδρας στο Πασαλιμάνι.
Σε εθνικό επίπεδο, η Ελληνική Ομοσπονδία Κωπηλασίας ανακοίνωσε πως τρία ελληνικά πληρώματα θα διεκδικήσουν τα τελευταία εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο από την προολυμπιακή ρεγκάτα που θα διεξαχθεί το τριήμερο 22-24 Μαΐου στη Λουκέρνη της Ελβετίας. Πρόκειται για το διπλό σκιφ ελ βαρών των ανδρών με τα αδέλφια Λευτέρη και Γιώργο Κόνσολα, το αντίστοιχο πλήρωμα των γυναικών με την Γεωργία Δημάκου και την Αναστασία Βόντζου καθώς και την τετράκωπο άνευ ελαφρών βαρών ανδρών με τους Στέφανο Ντούσκο, Γιάννη Πέτρου, Σπύρο Γιάνναρο και Θωμά Καραμήτρο.
 
Κανόε Καγιάκ: Κανένα νέο δεν έχουμε όσον αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα του κανόε-καγιάκ, τουλάχιστον σε ομαδικό επίπεδο. Οι προπονήσεις τόσο της αγωνιστικής, όσο και της προαγωνιστικής ομάδας του Ολυμπιακού συνεχίζονται κανονικά στις ιδιόκτητες Ναυταθλητικές Εγκαταστάσεις της ομάδας που βρίσκονται στην Πλατεία Αλεξάνδρας στο Πασαλιμάνι, υπό το βλέμμα της αρχιπροπονήτριας Κατερίνας Παγίδα και του έφορου του τμήματος Τάσου Βουγίδη.
Σε άλλα νέα, σύμφωνα με το επίσημο σάιτ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κανόε Καγιάκ, την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα την Κυριακή 22 Μαϊου είναι προγραμματισμένο να διεξαχθούν δύο πρωταθλήματα και συγκεκριμένα το "3ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ωκεανικού" και το "1ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μεγάλων Αποστάσεων SUP". Μέχρι τη στιγμή που γραφόταν το παρόν άρθρο δεν μας είχε γίνει γνωστό αν θα υπάρξει κάποιος αθλητής του Ολυμπιακού που ενδεχομένως να συμμετάσχει σε κάποια από αυτές τις διοργανώσεις.
 
Πινγκ Πονγκ: Το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Μαΐου, διεξήχθη στο ΣΕΦ η προκριματική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Παμπαίδων και Παγκορασίδων, όπου οι μικροί αθλητές και αθλήτριες της ακαδημίας μας, εξασφάλισαν τις προκρίσεις στην τελική φάση.  Η Ακαδημία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης συμμετείχε με  τέσσερις αθλητές στην κατηγορία των Παμπαίδων και τέσσερις αθλήτριες στην κατηγορία των Παγκορασίδων.  Την απευθείας πρόκριση στη τελική φάση των αγώνων που θα διεξαχθεί στην Πάτρα στις 18-20 στην Πάτρα έχουν εξασφαλίσει οι Γιαννούτσος Σωκράτης, Μαλλιαρός Βαγγέλης και Παπαδημητρίου Μαλαματένια καθώς κατέχουν την 2η, 6η και 1η θέση στις κατηγορίες τους.
Αναλυτικά προκρίθηκαν:
Παμπαίδες
·        Σωκράτης Γιαννούτσος
·        Μαλλιαρός Βαγγέλης
·        Ζήσης Κωνσταντίνος
Παγκορασίδες
·        Μαλαματένια Παπαδημητρίου
·        Φωτιάδου Χρυσή
·        Χάλαρη Βασιλεία
·        Μαραμβελιωτάκη Ευαγγελία
·        Κουκουτού Ελένη
Από πλευράς μας οφείλουμε να δώσουμε συγχαρητήρια αρχικά στους νεαρούς αθλητές μας για τις εμφανίσεις τους και φυσικά στον προπονητή Γιώργο Χριστοφοράκη ο οποίος για ακόμα μια χρονιά κάνει εξαιρετική δουλειά.
 
Ξιφασκία: Η αθλήτρια του τμήματος, Βάσω Βουγιούκα, έλαβε μέρος το περασμένο τριήμερο 13-15 Μαϊου στο "Παγκόσμιο Κύπελλο Σπάθης Γυναικών" που διεξήχθη στο Φοζάν της Κίνας. Η πρωταθλήτριά μας κατέλαβε την 17η θέση με κέρδος 4 βαθμών, όσον αφορά τη θέση της στην παγκόσμια κατάταξη.
Οι επόμενες αγωνιστικές υποχρεώσεις της είναι προγραμματισμένες για το διήμερο 27-28 Μαϊου, όπου θα συμμετάσχει στο "Παγκόσμιο Γκραν Πρι Ξιφασκίας" το οποίο θα διεξαχθεί στη Μόσχα. Θυμίζουμε πως η Βουγιούκα έχει εξασφαλίσει εδώ και καιρό την παρουσία της στους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο της Βραζιλίας.
Ο έταιρος αθλητής του τμήματος, Γιώργος Τσουρούτας, συνεχίζει και αυτός κανονικά τις προπονήσεις του.
 
Πυγμαχία: Με στόχο την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και προορισμό το Καζακστάν, αναχώρησε τη Δευτέρα το μεσημέρι η Αντωνία Παπουτσάκη. Η αθλήτρια του τμήματος Πυγμαχίας του Ολυμπιακού, θα λάβει μέρος στο «Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γυναικών», το οποίο ξεκινάει την ερχόμενη Πέμπτη (19/5) και ολοκληρώνεται στις 25 Μαΐου.
 
Ταε Κβο Ντο: Ελπιδοφόρος και θετικός ήταν ο απολογισμός της παρουσίας του τμήματος Ταε Κβο Ντο του Ολυμπιακού στο "Kim e Liu" που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες στο Ολυμπιακό Στάδιο Πάλης στα Άνω Λιόσια.
Οι 8 αθλητές του τμήματος άφησαν πολλές υποσχέσεις για το μέλλον με τον απολογισμό στην μεγάλη προαγωνιστική ομάδα να είναι 3 μετάλλια (χρυσό, αργυρό, χάλκινο) και δυο πέμπτες θέσεις.
Αναλυτικά:
Η Αλίκη Καραμαργιού κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο για 3η σερί χρονιά αφού επικράτησε και στους 3 αγώνες που έδωσε ( 13-0 ο πρώτος, 5-0 ο ημιτελικός και 6-0 ο τελικός)
Ο Στέφανος Μπαλαγιάννης πραγματοποίησε πολύ καλές εμφανίσεις και κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο. Μετά από 4 αγώνες σε πάρα πολύ δύσκολη κατηγορία με μεγάλη συμμετοχή αθλητών ο απολογισμός του αθλητή του Ολυμπιακού ήταν εξαιρετικός . (9-2,  31-1, 13-2 και στον τελικό έχασε στον χρυσό πόντο με 11-10).
Η Σέμελη Σούμπαση κατέλαβε την 3η θέση παίζοντας 2 αγώνες. Αρχικά κέρδισε με 12-0 και στον ημιτελικό ηττήθηκε στις λεπτομέρειες με 9-7 ενώ βρισκόταν μπροστά στο σκορ σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης μέχρι το σημείο της ανατροπής. Η αθλήτρια του Ολυμπιακού έδειξε τεράστια σημάδια βελτίωσης σε σχέση με τον προηγούμενό της αγώνα.
Ο Γιώργος Ξαμωνάκης κατέλαβε την 5η θέση σε μια κατηγορία με τεράστιο ανταγωνισμό. Ο αθλητής του Ολυμπιακού έφτασε μέχρι τον προημιτελικό μετά τις δυο νίκες που σημείωσε και «άγγιξε» το μετάλλιο στο ντεμπούτο του σε επίσημη διοργάνωση.
Ανάλογη ήταν και η πορεία της Ελπίδας Σεγρεδάκη που στην πρώτη της εμφάνιση σε επίσημη διοργάνωση φανέρωσε αρκετά θετικά στοιχεία.
Στην μικρή προαγωνιστική ομάδα άπαντες έδειξαν εξαιρετικό πρόσωπο και ήταν ανταγωνιστικοί.  Συγκεκριμένα η Νίκη Μαμνίογλου ηττήθηκε με 5-3 στον πρώτο της αγώνα. Ο Δημήτρης Μαστροδήμος γνώρισε την ήττα με 1-0 στα τελευταία 10 δευτερόλεπτα. Ο Μηνάς Πυρσός κέρδισε στον πρώτο αγώνα με 2-0 και στη συνέχεια έχασε με 1-0.
 
Κικ Μπόξινγκ: Αγωνιστική δράση δεν είχαμε την εβδομάδα που μας πέρασε σε ομαδικό επίπεδο όσον αφορά το «ερυθρόλευκο» τμήμα κικ μπόξινγκ του Ολυμπιακού.  Τόσο οι αθλητές της αγωνιστικής, όσο και της προαγωνιστικής ομάδας συνεχίζουν κανονικά την προετοιμασία τους εν' όψει της συνέχειας, με τους Βλαδίμηρο Ναζαρένκο και Ισίδωρο Μπινίκο να επιβλέπουν τις προπονήσεις αμφοτέρων.
Σε πανελλήνιο επίπεδο, τα πρωταθλήματα τόσο σε αγωνιστικό όσο και σε επίπεδο υποδομών αργούν ακόμα. Τα πανελλήνια πρωταθλήματα ανδρών και γυναικών σε όλες τις κατηγορίες έχουν προγραμματιστεί για το τριήμερο 3-5 Ιουνίου, ενώ τα πανελλήνια πρωταθλήματα ανηλίκων (Νέων Ανδρών, Νέων Γυναικών, Εφήβων, Νεανίδων, Παίδων, Κορασίδων, Παμπαίδων και Παγκορασίδων) επίσης σε όλες τις κατηγορίες, έχουν προγραμματιστεί για το τριήμερο 4-6 Νοεμβρίου. Μέχρι τότε, οι αθλητές του τμήματος θα αρκεστούν σε συμμετοχή διαφόρων αναπτυξιακών πρωταθλημάτων και τουρνουά, προκειμένου να βρίσκονται σε αγωνιστικό ρυθμό και να εμφανιστούν πανέτοιμοι για την έναρξη των επίσημων διοργανώσεων.
 
Ποδόσφαιρο Γυναικών: Τα ερυθρόλευκα τμήματα του ποδοσφαίρου γυναικών στις ακαδημίες του Ολυμπιακού σε Ρέντη, Ηράκλειο, Βάρη και Καρδίτσα συνεχίζουν τις προπονήσεις τους, ενώ τα τμήματα εγγραφών παραμένουν κανονικά ανοικτά.
 
Ποδόσφαιρο Νέων: Στον εξ' αναβολής αγώνα της 25ης ημέρας του Πρωταθλήματος Super League K-20 που διεξήχθη το μεσημέρι της Τετάρτης 11 Μαϊου στη Θεσσαλονίκη, ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 2-0 από τον Ηρακλή (1η ήττα στη σεζόν!). Η ομάδα μας κλήθηκε να αντιμετωπίσει την ίδια ομάδα στο Ρέντη λίγες μέρες αργότερα και συγκεκριμένα την Κυριακή 15 Μαϊου. Ο αγώνας έληξε με 5-0 υπέρ του Ολυμπιακού, ο οποίος στέφθηκε -και τυπικά πλέον- πρωταθλητής Ελλάδος Κ20 για ακόμα μια χρονιά!
Από πλευράς μας οφείλουμε να δώσουμε συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και το τεχνικό επιτελείο που δούλεψαν τόσο πολύ μέσα στη χρονιά προκειμένου να έχουμε αυτά τα αποτελέσματα.
Περνάμε στο τμήμα Κ17, το οποίο γνώρισε την ήττα με σκορ 1-0 από την Skoda Ξάνθη στον 1ο ημιτελικό του Πρωταθλήματος Super League K-17 που διεξήχθη το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης στο Περιστέρι, με αποτέλεσμα να μην καταφέρει να περάσει στον τελικό. Η ομάδα μας ήταν καλύτερη σε όλο τον αγώνα, είχε 3(!) δοκάρια, ενώ χαρακτηριστικό είναι πως η Ξάνθη σκόραρε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης στο δεύτερο ημίχρονο στην πρώτη της τελική προσπάθεια!
Μετά το τέλος του αγώνα, ο προπονητής της ομάδας, Δημήτρης Μαυρογενίδης δήλωσε στο επίσημο σάιτ της ΠΑΕ Ολυμπιακός (olympiacos.org) τα εξής:
Δημήτρης Μαυρογενίδης: "Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων υπερείχε σ' όλο το παιχνίδι αλλά δεν ήταν αποτελεσματικός. Η Ξάνθη έπαιξε καλά πίσω από την μπάλα και σε μια φάση μπόρεσε να πετύχει το γκολ που έκρινε το ματς. Όταν δεν μπορείς να σκοράρεις δεν κερδίζεις. Θέλω να συγχαρώ τα παιδιά της ομάδας μας για την προσπάθεια τους σ' όλη τη χρονιά. Κέρδισαν πολλά και ακόμη και μέσα από τα ατυχή αποτελέσματα μπορούμε να πάρουμε πράγματα. Στον αθλητισμό υπάρχει η νίκη αλλά υπάρχει και η ήττα".
Τέλος, η πρωταθλήτρια ομάδα Κ15 έδωσε το πρωί της περασμένης Κυριακής φιλικό αγώνα με αντίπαλο τους παίδες του Ηρακλή Θεσσαλονίκης, των οποίων και επικράτησαν με 4-1.
Μετά το τέλος του αγώνα, ο υπεύθυνος της ακαδημίας του Ηρακλή και παλαίμαχος του Γηραιού αλλά και του Ολυμπιακού, Σάββας Κωφίδης, δήλωσε στο επίσημο σάιτ της ΠΑΕ Ολυμπιακός (olympiacos.org) τα εξής:
Σάββας Κωφίδης: "Ήταν μια καλή εμπειρία για τα παιδιά αυτό το φιλικό παιχνίδι και η επίσκεψη στην Αθήνα και στο Ρέντη. Βγάλαμε χρήσιμα συμπεράσματα και είδαμε πως δουλεύει ο Ολυμπιακός. Έχω πολλά χρόνια να έρθω στο Ρέντη και έχω μείνει εντυπωσιασμένος από τις εγκαταστάσεις". 
Τα αποτελέσματα των αγώνων που έδωσαν τα υπόλοιπα τμήματα της κεντρικής σχολής του Ολυμπιακού στο Ρέντη έχουν ως εξής:
·        10/05/2016 - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ16 - Καλλιθέα Κ16 - 9-0 (Attica Cup)
·        13/05/2016 - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ13 - Απόλλων Χαλανδρίου Κ13 - 9-2 (Attica Cup)
·        14/05/2016 - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ14 - Στουρμ Γκρατς - 2-0 (Leonhofen Cup)
·        14/05/2016 - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ14 - Όμπερντοφ - 8-0 (Leonhofen Cup)
·        14/05/2016 - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ14 - Λεονχόφεν - 1-0 (Leonhofen Cup)
·        14/05/2016 - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ14 - Αούστρια Βιέννης - 1-0 (Leonhofen Cup)
·        15/05/2016 - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ14 - Σεντ Πάουλι - 0-0 (Leonhofen Cup)
·        15/05/2016 - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ14 - US Team - 0-0 (Leonhofen Cup)
·        15/05/2016 - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ14 - Αουγκσμπουργκ 1-0 (Leonhofen Cup)
·        15/05/2016 - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ14 - Αούστρια Βιέννης 0-0 (Leonhofen Cup)
 
Κλείνουμε με την κατάκτηση ενός τουρνουά από την Σχολή Ρέντη η οποία κατέκτησε το "2ο Academies Golden Cup" που διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη.
Και πάμε τώρα στις δύο σημαντικές εξωαγωνιστικές ειδήσεις για τις οποίες κάναμε λόγω στην αρχή του άρθρου, κάνοντας την αρχή από την πρώτη εκπομπή του Ερασιτέχνη η οποία "ανέβηκε" στον αέρα των fm από τη συχνότητα του Καναλιού Ένα του Πειραιά (90.4) την περασμένη Πέμπτη 12 Μαϊου. Στην παραγωγή της εκπομπής ήταν η Γενική Αρχηγός του Ολυμπιακού, Χριστίνα Τσιλιγκίρη και ο δημοσιογράφος Λουκάς Θεοφανόπουλος. Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη την εκπομπή εδώ. Η εκπομπή θα παίζει κάθε Πέμπτη από τις 15:00 έως τις 16:00 και μπορείτε να την ακούτε και διαδικτυακά.
Η δεύτερη είδηση αφορά τη δημιουργία ενός νέου τμήματος το οποίο ίδρυσε και επίσημα ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός (και για το οποίο σας είχαμε ενημερώσει και από αυτήν την ενότητα). Ο λόγος φυσικά για το Μπιτς βόλεϊ, το οποίο από του χρόνου θα μπει στην καθημερινότητά μας και ελπίζουμε να έχουμε επιτυχίες και εκεί.
Ας δούμε όμως αναλυτικά την ανακοίνωση του Ερασιτέχνη, όπως δημοσιεύτηκε στο osfp.gr.
"O ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ανακοινώνει τη δημιουργία του τμήματος Beach Volley. Υπεύθυνος του νεοσύστατου τμήματος αναλαμβάνει ο Κώστας Ταμπουρατζής ο οποίος παραμένει στην οικογένεια του Ολυμπιακού και θα προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του από ένα καινούργιο πόστο. Άμεση συνεργάτης του θα είναι η Αρετή Τέζα και σκοπός του νέου εγχειρήματος είναι η δημιουργία τμημάτων Ακαδημιών και ενηλίκων στην ολοκαίνουργια εγκατάσταση που ήδη διαμορφώνεται στα Βοτσαλάκια δίπλα από τα γραφεία του συλλόγου μας στην Πλατεία Αλεξάνδρας. Το προσεχές διάστημα θα υπάρξει νέα ανακοίνωση. Πληροφορίες για το νέο τμήμα  στην γραμματεία του συλλόγου στο τηλέφωνο: 210-4190902-3 και ώρες 10:00-17:00".
 
ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΡΟΠΑΙΩΝ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ 2015-16
Μετά και την κατάκτηση των τελευταίων -χρονικά- τίτλων μας σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο, η καταγραφή των τροπαίων μας για φέτος έχει διαμορφωθεί μέχρι στιγμής ως εξής:
Έχουμε κατακτήσει έντεκα (11) πανελλήνιους ομαδικούς τίτλους:
1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου
• 1 Λιγκ Καπ Βόλεϊ Ανδρών
• 1 Κύπελλο Ελλάδας Βόλεϊ Ανδρών
• 1 Ευρωπαϊκό Σουπερ Καπ Πόλο Γυναικών
• 1 Πρωτάθλημα Ελλάδας Βόλεϊ Γυναικών
• 1 Κύπελλο Ελλάδας Βόλεϊ Γυναικών
• 1 Πρωτάθλημα Ελλάδας Μπάσκετ Γυναικών
• 1 Κύπελλο Ελλάδας Μπάσκετ Γυναικών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου Ανδρών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πινγκ Πονγκ Ανδρών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Γυναικών

Εκτός αυτών, έχουμε κατακτήσει οκτώ (8) τίτλους σε επίπεδο υποδομών:
1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Κ20
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Κ15
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πινγκ Πονγκ Εφήβων
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πόλο Μίνι-Κορασίδων
• 1 Πρωτάθλημα Βόλεϊ ΕΣΠΕΔΑ Παίδων
• 1 Πρωτάθλημα Βόλεϊ ΕΣΠΕΔΑ Κορασίδων
• 1 Πρωτάθλημα Βόλεϊ ΕΣΠΕΔΑ Παμπαίδων
• 1 Πρωτάθλημα Βόλεϊ ΕΣΠΕΔΑ Παγκορασίδων Γ'

Επιπροσθέτως, έχουμε κατακτήσει είκοσι οκτώ (28)  ατομικούς τίτλους:
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Γυναικών 51kg
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Ανδρών Νοτίου Ομίλου 91kg
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Νέων 51kg
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοϊας Ανδρών Star
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας Ανδρών Σκιφ
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ξιφασκίας Σπάθης Ανδρών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου 200μ Γυναικών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου 200μ Ανδρών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου Σφαιροβολία Ανδρών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου Άλμα εις μήκος Ανδρών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου Τριπλούν Ανδρών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πινγκ Πονγκ Απλού Ατομικού Ανδρών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πινγκ Πονγκ Απλού Ατομικού Γυναικών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πινγκ Πονγκ Διπλού Ομαδικού Γυναικών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πινγκ Πονγκ Ατομικό Εφήβων
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πινγκ Πονγκ Διπλού Ομαδικού Εφήβων
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πινγκ Πονγκ Ατομικό Νέων Ανδρών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πινγκ Πονγκ Διπλού Ομαδικού Νέων Ανδρών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 50μ Ελεύθερο Γυναικών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 100μ Ελεύθερο Γυναικών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 200μ Ελεύθερο Γυναικών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 200μ Μικτή-Ατομική Γυναικών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 100μ Πρόσθιο Ανδρών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 200μ Πρόσθιο Ανδρών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 200μ Πεταλούδα Ανδρών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 200μ Μικτή-Ατομική Ανδρών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 200μ Ελεύθερο Ανδρών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 400μ Ελεύθερο Ανδρών

Παράλληλα, έχουμε κατακτήσει δώδεκα (12) τίτλους σε τοπικό επίπεδο (Πειραιάς):
• 1 Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου Α/Γ Συλλόγων Πειραιά (Συνολικής Ανδρών)
• 1 Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου Α/Γ Συλλόγων Πειραιά (Γενικής Α/Γ)
• 1 Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου Α/Γ Συλλόγων Πειραιά (100μ Ανδρών)
• 1 Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου Α/Γ Συλλόγων Πειραιά (200μ Ανδρών)
• 1 Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου Α/Γ Συλλόγων Πειραιά (Ακόντιο Ανδρών)
• 1 Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου Α/Γ Συλλόγων Πειραιά (Σφαίρα Γυναικών)
• 1 Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου Α/Γ Συλλόγων Πειραιά (Μήκος Ανδρών)
• 1 Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου Α/Γ Συλλόγων Πειραιά (400μ Ανδρών)
• 1 Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου Α/Γ Συλλόγων Πειραιά (Τριπλούν Ανδρών)
• 1 Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου Α/Γ Συλλόγων Πειραιά (100μ Γυναικών)
• 1 Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου Α/Γ Συλλόγων Πειραιά (Σφαιροβολία Ανδρών)
• 1 Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου Α/Γ Συλλόγων Πειραιά (Σκυτάλη Ανδρών)

Επίσης, έχουμε κατακτήσει τριάντα δύο (32) τουρνουά:
• 1 Nike Classic Cup Champions U-14
• 1 Naperville Soccer Association U-14
• 1 Chicago Indoor Soccer League Champions U17
• 1 Chicago Indoor Soccer League Champions U15
• 1 Chicago Indoor Soccer League Champions U14
• 1 Phoenix Cup College Showcase U14
• 1 Westmont Yard Indoor Soccer League U9
• 1 Southern California Developmental Soccer League
• 1 Τουρνουά Ποδοσφαίρου "Αθλούμαι Ενάντια στη Βία" U-13
• 1 Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά Ποδοσφαίρου ΕΠΣ Αθηνών Κ11
• 1 Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά Ποδοσφαίρου - "90 Χρόνια Ολυμπιακός" Κ14
• 1 Chicago Holiday Cup Football Tournament U15
• 1 Τουρνουά Ποδοσφαίρου Κ10 "Alma Link"
• 1 Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά Ποδοσφαίρου ΕΠΣ Αθηνών Κ10
• 1 Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά Ποδοσφαίρου Ρεθύμνου Κ12
• 1 Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά Ποδοσφαίρου Ρεθύμνου Κ10
• 1 Αναπτυξιακό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Κ12
• 1 Football Academies Golden Cup
• 1 Τουρνουά Ποδοσφαίρου "Fair Play - Kyriakos Karataidis U8"
• 1 Τουρνουά Ποδοσφαίρου "PAS Galatsi Cup U10"
• 1 Τουρνουά Ποδοσφαίρου "PAS Galatsi Cup U9"
• 1 Τουρνουά Ποδοσφαίρου "Acropolis Junior 2016"
• 1 Τουρνουά Ποδοσφαίρου "Kampianiakos Cup U11"
• 1 Τουρνουά Ποδοσφαίρου "Kampianiakos Cup U9"
• 1 USA College Football Tournament
• 1 Saint Louis Scott Gallagher Spring Classic Tournament
• 1 PUMA Champions Cup 2016
• 1 Trofe Citta Di Calgliari (Μπάσκετ ανδρών)
• 1 Elassona Volley Tournament (Βόλεϊ γυναικών)
• 1 Maria Mpempetsou – Tzanini Tournament (Βόλεϊ γυναικών)
• 1 Τουρνουά Υδατοσφαίρισης Γυναικών ΣΕΔΥ
• 1 Κυπριακό Τουρνουά Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Απλού Ανδρών (Πινγκ Πονγκ)

Ενώ τέλος, σε ατομικό επίπεδο έχουμε κατακτήσει ενενήντα πέντε (95) χρυσά μετάλλια:
1 Χρυσό μετάλλιο σε διασυλλογικό αγώνα ιστιοπλοϊας (Δίκαιος Κερκούλας στα «Παστρικάκεια»)
• 1 Χρυσό μετάλλιο κικ μπόξινγκ (Σοφία Βουγιαξή στο «Elite Open Kick Boxing Championship»)
• 1 Χρυσό μετάλλιο στα 5χλμ σε αγώνα κωπηλασίας (Βασίλης Αγγελόπουλος σε Πειραϊκούς Αγώνες)
• 2 Χρυσά μετάλλια σε διασυλλογικό αγώνα κωπηλασίας (Βασίλης Αγγελόπουλος και Παναγιώτης Παράκοιλας στα «Σαλαμίνεια»)
• 2 Χρυσά μετάλλια σε διασυλλογικούς αγώνες κανόε-καγιάκ (Στο Τουρνουά Ευβοίας)
• 1 Χρυσό μετάλλιο κανόε καγιάκ (Το μετάλλιο κατέκτησε η Φραγκίσκη Μοσχάκη στο "6ο Hellenic SUP Cup Indoor" που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ)
• 2 Χρυσά μετάλλια σε διασυλλογικούς αγώνες κωπηλασίας (Στο Τουρνουά "Παύλος Δαμαλάς")
• 4 Χρυσά μετάλλια σε διασυλλογικούς αγώνες πινγκ πονγκ (Γιάννης Σγουρόπουλος στους Νέους, Σωκράτης Γιαννούτσος στους Παμπαίδες, Ειρήνη Παπαδημητρίου στις Παγκορασίδες και Ιωάννα Γερασιμάτου στις Παγκορασίδες. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν σε τουρνουά μικρών ηλικιών που διοργάνωσε ο ΑΣ Πέρα)
• 2 Χρυσά μετάλλια ανοιχτού πρωταθλήματος πινγκ πονγκ (Γιάννης Σγουρόπουλος στους Εφήβους και Ειρήνη Παπαδημητρίου στις Παγκορασίδες. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στο ανοιχτό πρωτάθλημα που οργάνωσε το Μέτσοβο)
• 4 Χρυσά μετάλλια ανοιχτού πρωταθλήματος πινγκ πονγκ (Γιώργος Σταματούρος στους Εφήβους, Σωκράτης Γιαννούτσος στους Παμπαίδες, Ιωάννα Γερασιμάτου στις Κορασίδες και Ειρήνη Παπαδημητρίου στις Παγκορασίδες. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στο ανοιχτό πρωτάθλημα που οργανώθηκε στην Καβάλα)
• 2 Χρυσά μετάλλια αναπτυξιακού πρωταθλήματος πινγκ πονγκ (Γιώργος Σταματούρος στους Νέους και Σωκράτης Γιαννούτσος στους Παμπαίδες. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στο αναπτυξιακό τουρνουά που διεξήχθη στη Βέροια)
• 4 Χρυσά μετάλλια αναπτυξιακού πρωταθλήματος πινγκ πονγκ (Γιώργος Σταματούρος στους Εφήβους, Αλκιβιάδης Σταματούρος στους Παίδες, Σωκράτης Γιαννούτσος στους Παμπαίδες και Μαλαματένια Παπαδημητρίου στις Παγκορασίδες. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στο αναπτυξιακό τουρνουά που διεξήχθη στην Πάτρα)
• 4 Χρυσά μετάλλια αναπτυξιακού πρωταθλήματος πινγκ πονγκ (Γιάννης Σγουρόπουλος στους εφήβους, Ιωάννα Γερασιμάτου στις Κορασίδες, Σωκράτης-Βησσαρίων Γιαννούτσος στους παμπαίδες και  Μαλαματένια-Ειρήνη Παπαδημητρίου στις παγκορασίδες. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στο αναπτυξιακό τουρνουά που διεξήχθη στα Χανιά)
• 2 Χρυσά μετάλλια αναπτυξιακού πρωταθλήματος πινγκ πονγκ (Γιάννης Σγουρόπουλος στους νέους και Σωκράτης Γιαννούτσος στους Παμπαίδες. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στα πλάισια του αναπτυξιακού πρωταθλήματος "Τερζάκεια 2016")
• 3 Χρυσά μετάλλια αναπτυξιακού πρωταθλήματος πινγκ πονγκ (Γιάννης Σγουρόπουλος στπθς εφήβους, Σωκράτης Γιαννούτσος στους Παμπαίδες και Μάλαμα Παπαδημητρίου στις Παγκορασίδες. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στα πλαίσια του αναπτυξιακού πρωταθλήματος της Κοζάνης)
• 2 Χρυσά μετάλλια ανοιχτού πρωταθλήματος πινγκ πονγκ (Τα μετάλλια κατακτήθηκαν από τον Γιώργο Σταματούρο στους Εφήβους και την Μάλαμα Παπαδημητρίου στις Παγκορασίδες  στο 2ο Ανοιχτό Πρωτάθλημα Αθηνάς Μαγκουφάνας)
• 11 Χρυσά μετάλλια Κολύμβησης (Τα μετάλλια κατακτήθηκαν από άνδρες και γυναίκες στα πλαίσια του διεθνούς τουρνουά κολύμβησης International Swim Meet που διεξήχθη στην Κύπρο)
• 7 Χρυσά μετάλλια Κολύμβησης (Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στα πλαίσια του Γκραν Πρι Χριστουγέννων 2015 που διεξήχθη στην Καρπενήσι)
• 3 Χρυσά μετάλλια Κολύμβησης (Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στα πλαίσια των Χειμερινών Αγώνων Παμπαίδων - Παγκορασίδων Α&Β 2016)
• 6 Χρυσά μετάλλια Κολύμβησης (Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στα πλαίσια των Χειμερινών Αγώνων Εφήβων-Νεανίδων και Παίδων-Κορασίδων 2016)
• 5 Χρυσά μετάλλια κολύμβησης στους "7ους Πτολεμαϊκούς Αγώνες" (3 χρυσά μετάλλια κέρδισε ο Ισίδωρος Παγιαύλας στα 100μ.- 200μ. πεταλούδα και στα 200μ. πρόσθιο ενώ η Γεωργία Χατζηγεωργίου κατέκτησε δυο χρυσά στα 50μ. ελεύθερο και στα 50μ. πεταλούδα)
• 1 Χρυσό μετάλλιο κανόε καγιάκ στους "Αγώνες SUP" (Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Νίκος Γεράδρης στην απόσταση 7.700μ)
• 2 Χρυσά μετάλλια επιτραπέζιας αντισφαίρισης (Τα χρυσά μετάλλια κατέκτησαν ο Γιάννης Σγουρόπουλος στους νέους και η Ιωάννα Γερασιμάτου στις Κορασίδες στα πλαισια του "2ου Αναπτυξιακού Πρωταθλήματος Καρέα 2016")
• 1 Διεθνές Κύπελλο OPEN επιτραπέζιας αντισφαίρισης (Μαλαματένια Παπαδημητρίου στις Κ12 σε διεθνές τουρνουά της Στοκχόλμης)
• 2 Κύπελλα Πυγμαχίας (Νίκος Βεντούρης στα 70kg και Δημήτρης Νικολακόπουλος στα 60kg. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στα πλαίσια της διοργάνωσης «ΑΜΑΡΥΣΙΑ»)
• 2 Χρυσά μετάλλια Κολύμβησης (Τα μετάλλια κατέκτησε ο Ισίδωρος Παγιαύλας στο Irish Open Masters στην κατηγορία των 200μ μικτή και 200μ πεταλούδα)
• 1 Χρυσό μετάλλιο Κικ Μπόξινγκ (Το κατέκτησε ο Ανδρέας Καυκάς κατηγορία -71 kg στο στυλ του Low kick, στο διεθνές τουρνουά «Athens Challenge»)
• 1 Χρυσό μετάλλιο Ταε Κβο Ντο (Το κατέκτησε η Αλίκη Καλαμαργιού στο τουρνουά «Kim e Liu»)
• 15 Χρυσά μετάλλια Κολύμβησης (Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στα πλαίσια των Πανελλήνιων Χειμερινών Αγώνων για το 2016 που διεξήχθησαν στο Κλειστό Κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ)
• 1 Χρυσό μετάλλιο Κωπηλασίας (Το μετάλλιο κατακτήθηκε από τον Διονύση Αγγελόπουλο στο διεθνές κωπηλατικό μίτινγκ της Ιταλίας)
 
ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΟ ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ ΕΡΧΟΜΕΝΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ (18/05-24/05/2016)
·        18/05/2016 - Πόλο Γυναικών - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Βουλιαγμένη
·        18/05/2016 - Πόλο Ανδρών - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Έγκερ
·        20/05/2016 - Πόλο Γυναικών - Βουλιαγμένη - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
·        21/05/2016 - Πόλο Ανδρών - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Βουλιαγμένη
·        22/05/2016 - Πόλο Γυναικών - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Βουλιαγμένη
·        22/05/2016 - Βόλεϊ Παμπαίδων Β' - ΑΟΝΣ Μίλων – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
 
YΓ1: Ο Ολυμπιακός, αν βγάλουμε εκτός καταμέτρησης τα τουρνουά και τα χρυσά μετάλλια, έχει ήδη κατακτήσει φέτος 59(!) τίτλους, σε όλα τα επίπεδα! 59!! Και ΕΠΟΝΤΑΙ ΚΙ ΑΛΛΟΙ!
ΥΓ2: Και επίσημα Μπιτς Βόλεϊ λοιπόν. Από του χρόνου θα έχουμε ωραία πράγματα κι εκεί…
ΥΓ3: Σε περίπτωση που πάρουμε τις Μάλτση και Καλτσίδου, το μόνο σίγουρο είναι πως θα είμαστε φαβορί για τη διατήρηση των σκήπτρων στην Ελλάδα, αλλά και για μια αξιοπρεπή πορεία στην Ευρώπη!
ΥΓ4: Μα να σου παίρνουν τον αρχηγό της ομάδας?
ΥΓ5: Έρχεται νέα βόμβα… Υπομονή!
ΥΓ6: Κατά τον Ιούνιο θα καταγράψω αναλυτικά σε ξεχωριστό άρθρο τις νίκες μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού φέτος σε όλα τα ομαδικά… Δε φαντάζεστε για τι νούμερα μιλάμε…
ΥΓ7: Καλή και ερυθρόλευκη εβδομάδα σε όλους, με υγεία πάνω απ’όλα!
 
MakTheBet

Σχόλια

Εικόνα total7

Καλησπερα φιλε.Μηπως γνωρίζεις αν θα δημιουργηθει απο τη νεα χρονιά τμήμα στο φουτσαλ.

Εικόνα MakTheBet

Πέρα από τις φήμες, δεν υπάρχει τίποτα νεότερο -και κυρίως, τίποτα επίσημο-... Φαντάζομαι θα υπάρξουν νεότερα τις επόμενες ημέρες...

Εικόνα Spiros Legend

Μεγάλες νίκες σήμερα με Έγκερ και Βουλιαγμένη, με Ολυμπιακή ψυχή! Γενικά, γίνονται πολύ σοβαρές κινήσεις στον Ερασιτέχνη, που θα μας κάνουν παντοδύναμους στην Ελλάδα και πολύ ισχυρούς και στην Ευρώπη. Μία μικρή ένσταση έχω, και αυτή σε θεωρητικό επίπεδο βέβαια, αν ήταν αναγκαία η απόκτηση της Τσίμα, όχι γιατί δεν είναι καλή παίχτρια, αλλά αν θα κολλήσει με την ομάδα και την φανέλα του Ολυμπιακού και φυσικά τις συμπαίχτριές της. Είχε ταυτιστεί, ως αρχηγός και σύζυγος του προπονητή, με τον Πάο, στα μεταξύ μας παιχνίδια ήταν κάπως προκλητική, ειδικά στον υπόνομο της Κυψέλης και μου έκανε εντύπωση που ήρθε στον Ολυμπιακό. Απλά, να ξέρει ό,τι σε εμάς, δεν θα είναι η ντίβα του βρωμοσωματείου, αλλά μία απλή παίχτρια, τα υφάκια και αυτά που ήξερε να τα ξεχάσει. Ομολογώ ό,τι δεν την συμπαθούσα καθόλου μέχρι τώρα, στο χέρι της είναι να πάνε όλα καλά και να βοηθήσει, γιατί αγωνιστικά είναι αρκετά καλή και στην μέρα της μπορεί να βοηθήσει πολύ. Πάντως, στην φωτογραφία που έβγαλε με τα Ερυθρόλευκα, σαν να γλύκανε αμέσως, μάλλον θα σκέφτηκε ό,τι τέρμα η μιζέρια του Μιχαλαριά και οι συνεχείς ΦΑΠΕΣ και άνοιξε η ψυχή της! Την Γερμανίδα που πήραμε σήμερα, προφανώς δεν την γνωρίζω, αλλά από εμφάνιση σκίζει! Θα έχουμε ομορφιές (και) φέτος στην ομάδα βόλλευ...

Εικόνα MakTheBet

- Σίγουρα οι νίκες επί της Έγκερ και επί της Βουλιαγμένης (και για τα δύο τμήματα) δείχνουν ότι πλέον τα τμήματα πόλο είναι σε πάρα πολύ καλό δρόμο και με πολύ μέλλον, εφόσον διατηρηθεί ο υπάρχον κορμός και -γιατί όχι- ενισχυθεί κιόλας...
- Η απόκτηση της Τσίμα, εκτός από το γεγονός ότι μπορεί να βοηθήσει παικτικά, προσωπική μου άποψη είναι ότι αποκτήθηκε και για επίδειξη δύναμης απέναντι στον Ερασιτέχνη ΠΑΟ... Όσο για τη συμπεριφορά της στα μεταξύ μας παιχνίδια, είμαι σίγουρος ότι αποτελούν παρελθόν και δεν πρόκειται να υπάρξει θέμα...
- Η Χίπε είναι μια από τις μεγαλύτερες παίκτριες που έχουν έρθει στην Ελλάδα και θα αποδειχθεί. Όσο για το γεγονός ότι είναι εμφανισιακά εντυπωσιακή, ε εντάξει, ο Κουντούρης μας έχει καλομάθει κάθε χρόνο ΚΑΙ σε αυτόν τον τομέα (Νέσοβιτς, Βέσοβιτς, Γιώτα, Κοσμά κλπ)

Εικόνα thita

Για την δουλειά σου και τον κόπο σου μπράβο και πάλι.

Περιμένουμε με αγωνία,κακομαθημένοι γαρ από τους προέδρους,την νέα βόμβα.

Επειδή πολλοί από εμάς δεν είμαστε εξοικειωμένοι ούτε με τα σπορ του ερασιτέχνη γενικά,ούτε πολύ περισσότερο με τους αθλητές που έρχονται,αν έχεις διάθεση,γράφε και δυο λόγια για τα προσόντα και αθλητικό στυλ των νέων αθλητών μας,π.χ. Φραγκος,ακραίος με ύψος και π.χ. Καλή τεχνική κλπ.

Εικόνα MakTheBet

Καλημέρα... Θα γίνει αναλυτική παρουσίαση του ρόστερ των τμημάτων όλων των ομαδικών αθλημάτων στις αρχές της σεζόν 2016-17 (κατά τον Αύγουστο) όπως έγινε και φέτος... Τώρα που δεν υπάρχουν αγώνες είναι δώρον άδωρον αφού θα τα γράψουμε τότε...

Εικόνα MakTheBet

Η νέα βόμβα έσκασε και ακούει στο όνομα Σάσκια Χίπε...

Εικόνα thita

Σε σκέφτηκα μόλις το διάβασα. Είναι αληθεια τόσο καλή αυτή?

Εικόνα MakTheBet

Το πλούσιο βιογραφικό της και κάποια βίντεο που υπάρχουν στο διαδίκτυο αποδεικνύουν την -αναμφισβήτητα- μεγάλη ποιότητα που έχει ως παίκτρια...

Εικόνα MakTheBet

Ξέχασα να αναφέρω ότι πέρυσι αναδείχθηκε πρώτη σκόρερ του Γερμανικού Πρωταθλήματος με 511(!) πόντους!