Ειδήσεις από τον Ερασιτέχνη μας 18.05 έως 24.05.2016


Tags: -

Γράφει ο MakTheBet
 
Καλησπέρα φίλοι μου σύγγαυροι. Την εβδομάδα που μας πέρασε είχαμε αγωνιστική δράση για μερικά μόνο από τα ερυθρόλευκα τμήματα του Ερασιτέχνη μας, ενώ ταυτόχρονα προέκυψαν πολλές και σημαντικές εξωαγωνιστικές ειδήσεις που αφορούν όλα τα υπόλοιπα τμήματα. Φυσικά δεν έλειψαν για ακόμα μια εβδομάδα οι κατακτήσεις πανελλήνιων –και μη- τίτλων ενώ παράλληλα είχαμε και αρκετές ατομικές διακρίσεις. Πάμε να τα δούμε αναλυτικά.
 
Μπάσκετ Γυναικών: Ξεκινάμε με το τμήμα του μπάσκετ γυναικών, με τον Ολυμπιακό να ανακοινώνει την Παρασκευή 20 Μαϊου την απόκτηση της σπουδαίας διεθνούς φήμης Ελληνίδας αθλήτριας, Εβίνας Μάλτση.
Ας δούμε αναλυτικά την ανακοίνωση:
"Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με την Εβίνα Μάλτση. Η διεθνής αθλήτρια καλαθοσφαίρισης βρέθηκε σήμερα στα γραφεία του συλλόγου μας στην Πλατεία Αλεξάνδρας και υπέγραψε το νέο της συμβόλαιο. Η Εβίνα Μάλτση είναι γεννημένη στις 30 Δεκεμβρίου 1978, έχει ύψος 1,78 μ., βάρος 75 κ. και αγωνίζεται στη θέση γκαρντ. Η Εβίνα Μάλτση, που αποτελεί την πρώτη μεταγραφική κίνηση του τμήματος Μπάσκετ Γυναικών,  τη σεζόν 2007 αγωνίστηκε στο WNBA με τις Connecticut Sun ενώ έχει τεράστια εμπειρία από το Ευρωπαϊκό μπάσκετ με συμμετοχές στα πρωταθλήματα της Γαλλίας της Ισπανίας, της Τσεχίας, της Πολωνίας και της Τουρκίας. Την περσινή σεζόν αγωνιζόταν στο Τουρκικό πρωτάθλημα με την Μπότας".
Μετά την υπογραφή του νέου της συμβολαίου, η Εβίνα Μάλτση δήλωσε στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr) τα εξής:
Εβίνα Μάλτση: «Είμαι πολύ χαρούμενη που ήρθα στον Ολυμπιακό, στην ομάδα που κάνει μεγάλα βήματα για την ανάπτυξη του γυναικείου μπάσκετ και την προώθηση του και στην Ευρώπη. Θέλω να συγχαρώ την ομάδα του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του νταμπλ την περσινή σεζόν. Ο Ολυμπιακός κάνει μια προσπάθεια υψηλών προδιαγραφών έχει θέσει υψηλά στάνταρ και για αυτό ήρθα και εγώ γιατί καλύπτει τις δικές μου προσδοκίες.  Σίγουρα πρέπει να υπερασπιστούμε το νταμπλ αυτό άλλωστε επιβάλει η φανέλα του Ολυμπιακού και στην Ευρώπη μακάρι να καταφέρουμε να πετύχουμε πολύ σημαντικά πράγματα. Περιμένουμε τον κόσμο να είναι δίπλα μας και να μας στηρίξει στους αγώνες της Ελλάδας αλλά κυρίως στους αγώνες της Ευρώπης. Νομίζω ότι οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού είναι ό,τι καλύτερο για να δείξουμε στον Ευρωπαϊκό κόσμο κάτι αντιπροσωπευτικό από αυτό που γίνεται στη χώρα μας όταν έχουμε την υποστήριξη τους».
Εβίνα Μάλτση λοιπόν. Μια εξαιρετική αθλήτρια με σπουδαίο βιογραφικό και τεράστιες δυνατότητες. Παρά το προχωρημένο της ηλικίας της (38 ετών) η Μάλτση μπορεί ακόμα να προσφέρει πάρα πολλά στον Ολυμπιακό και πρόκειται για μια εξαιρετική μεταγραφή, την οποία είχε επιδιώξει τις προηγούμενες ημέρες και ο Παναθηναϊκός. Περισσότερες λεπτομέρειες για το προφίλ της Μάλτση μπορείτε να βρείτε στη Βικιπαίδεια και συγκεκριμένα εδώ.
Όσον αφορά τώρα τις άλλες δύο αθλήτριες για την απόκτηση των οποίων έχει ενδιαφερθεί -σύμφωνα με φήμες- ο Ολυμπιακός (αναφερόμαστε φυσικά στις Άρτεμις Σπανού και Στέλλα Καλτσίδου) τα δεδομένα έχουν ως εξής: Η Άρτεμις Σπανού δεν πρόκειται να αποκτηθεί από τον Ολυμπιακό καθώς σύμφωνα με πληροφορίες από την Ισπανία, η διεθνής φόργουορντ θα συνεχίσει να αγωνίζεται για ακόμα ένα χρόνο στην ισπανική Χιρόνα. Όσον αφορά τον έτερο μεταγραφικό στόχο της ομάδας, την Στέλλα Καλτσίδου δηλαδή, τα δεδομένα είναι τελείως διαφορετικά. Σύμφωνα με πληροφορίες, η διεθνής αθλήτρια έχει ήδη συμφωνήσει με τη διοίκηση του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού και πλέον το μόνο που απομένει είναι να ανακοινωθεί και επίσημα η απόκτησή της, η οποία φυσικά θα δυναμώσει ακόμα περισσότερο το ήδη δυνατό ρόστερ των νταμπλούχων Ελλάδος.
Τέλος, να πούμε πως τη Δευτέρα 23 Μαϊου, ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός ανακοίνωσε μέσω του επίσημου σάιτ του (osfp.gr) την ανανέωση της συνεργασίας του με τις περισσότερες εκ των αθλητριών μας.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
"Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ανακοινώνει την ολοκλήρωση των επαφών με τις αθλήτριες του τμήματος Μπάσκετ Γυναικών και την επέκταση της συνεργασίας με τις: Νατάσα Γκοτζή, Εβίνα Σταμάτη, Μαρία-Ρόζα Μπόνη, Όλγα Χατζηνικολάου, Ανθή Μπαλτά, Νένα Νικολαϊδου, Τάνια Χαλιβέρα, Λικέντρα Τζόνσον, Ρούλα Καλογήρου, Αφροδίτη Κοσμά, Πέλλυ Παπαμιχαήλ. Οι 11 αθλήτριες υπέγραψαν τα νέα τους συμβόλαια και θα παραμείνουν και την επόμενη σεζόν στο ρόστερ της ομάδας".
Όπως πιθανώς να παρατηρήσατε, στη σχετική λίστα δεν συμπεριλαμβάνεται η Αμερικανίδα σέντερ Χέιλι Κριστόφερσον. Δεν είμαστε σε θέση ακόμα να γνωρίζουμε αν αυτό δείχνει πως η συγκεκριμένη παίκτρια θα αποτελέσει παρελθόν από το σύλλογο, μιας και στην αρχική ανακοίνωση της απόκτησής της πέρυσι, δεν υπήρχε αναφορά στη διάρκεια του συμβολαίου το οποίο είχε υπογράψει.
Σε επίπεδο ακαδημιών, δεν είχαμε κάτι νεότερο.
 
Βόλεϊ Ανδρών: Περνάμε στο τμήμα του βόλεϊ ανδρών, όπου και εκεί είχαμε την περασμένη εβδομάδα δύο πολύ σημαντικές ανακοινώσεις εκ μέρους του Ερασιτέχνη.
Ξεκινάμε χρονολογικά από την ανακοίνωση της 19ης Μαϊου, η οποία και αφορούσε την απόκτηση του διεθνούς Κουβανού κεντρικού Οσόρια Ροντρίγκεζ!
Ας δούμε αναλυτικά την ανακοίνωση:
"Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π.-Τ.Α.Α. ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με τον διεθνή Κουβανό κεντρικό Livan Osoria Rodriguez. Ο Livan Osoria Rodriguez, είναι γεννημένος στις 5 Φεβρουαρίου 1994, έχει ύψος 2.01 μ. και ζυγίζει 96 κιλά. Την προηγούμενη σεζόν αγωνιζόταν στην Αργεντινή με την Club Obras Sanitarias (San Juan). Είναι διεθνής από το 2011 και μετράει  περισσότερες από 50 συμμετοχές με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Κούβας".
Μετά την υπογραφή του νέου του συμβολαίου, ο Οσόρια Ροντρίγκεζ δήλωσε στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr) τα εξής:
Οσόρια Ροντρίγκεζ: «Μόλις πληροφορήθηκα το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού και του κ. Γκουλινέλι δέχτηκα αμέσως την πρόταση. Ξέρω ότι ο Ολυμπιακός είναι  από τις καλύτερες ομάδες οργανωτικά και αγωνιστικά  στην Ευρώπη και η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα με αμέτρητους τίτλους. Έρχομαι σε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και εύχομαι μαζί με τους συμπαίκτες μου να κατακτήσουμε όλους  του τίτλους στην Ελλάδα και να πραγματοποιήσουμε μια πολύ καλή πορεία στην Ευρώπη».
Δύο μέρες αργότερα και συγκεκριμένα το Σάββατο 21 Μαϊου, ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την ανανέωση της συνεργασίας του με τον Κώστα Στιβαχτή.
Η λιτή ανακοίνωση είχε ως εξής:
"Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π.- Τ.Α.Α. ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας του με τον Κώστα Στιβαχτή".
Μετά την υπογραφή του νέου του συμβολαίου, ο Έλληνας διεθνής πασαδόρος τόνισε στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr) τα εξής:
Κώστας Στιβαχτής: «Είμαι χαρούμενος που παραμένω στον Ολυμπιακό για να διεκδικήσουμε πάλι τίτλους. Ελπίζω να καταφέρουμε να κατακτήσουμε και το πρωτάθλημα φτάνοντας παράλληλα όσο πιο ψηλά γίνεται στην Ευρώπη».
Σε επίπεδο ακαδημιών, το μοναδικό τμήμα το οποίο έχει ακόμα αγωνιστικές υποχρεώσεις είναι αυτό των Παμπαίδων Β', οι οποίοι μέχρι και το τέλος της σεζόν δίνουν κάποιους τυπικούς αγώνες για τη συγκρότηση της τελικής κατάταξης στις θέσεις 9-16 του αντίστοιχου πρωταθλήματος ΕΣΠΕΔΑ. Την περασμένη εβδομάδα και συγκεκριμένα την Κυριακή 22 Μαϊου, η ομάδα μας αντιμετώπισε εκτός έδρας τον ΑΟΝΣ Μίλων, στα πλαίσια της 6ης αγωνιστικής αυτής της φάσης του πρωταθλήματος. Η ομάδα μας ηττήθηκε με 3-1 σετ. Οι παίκτες του Σπύρου Κυριακάκη οι οποίοι αγωνίστηκαν στο συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν οι: Σαπουτζής, Ρούσας, Κουτρούλης, Μαζωνάκης, Μάρτος, Μπακοδήμος, Μαλατράς και Χατζηκλημάνογλου.
 
Βόλεϊ Γυναικών: Την περασμένη εβδομάδα και συγκεκριμένα την Τρίτη 17 Μαϊου, η νεοαποκτηθείσα Ζένια Τσίμα έδωσε την πρώτη της συνέντευξη ως αθλήτρια του Ολυμπιακού μιλώντας στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr). Ας δούμε τί ανέφερε:
Ζένια Τσίμα: «Με χαροποιεί πάρα πολύ το γεγονός ότι θα συνεργαστώ με τον Ολυμπιακό. Εύχομαι να είμαστε όλοι γεροί και να έχουμε καλή χρονιά. Θέλω να ευχαριστήσω την διοίκηση για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπο μου. Η απόφαση να έρθω στον Ολυμπιακό ήταν αρκετά εύκολη.  Ήρθα για να κατακτήσω το Πρωτάθλημα το Κύπελλο και για να κάνουμε μια καλή πορεία στην Ευρώπη. Στόχος μου είναι να δουλέψω σκληρά και να δικαιώσω την ομάδα για την επιλογή της να με εντάξει στο δυναμικό της. Ο Ολυμπιακός με τον κορμό που διαθέτει και με τις υπόλοιπες αθλήτριες  έχει αποδείξει ότι είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα. Έχει πετύχει τους στόχους του τα τελευταία χρόνια. Από κει και πέρα τα δικά μου προσωπικά όνειρα, είναι να βοηθήσω την ομάδα, να δουλέψω σκληρά και να πετύχουμε ξανά αυτούς τους στόχους που είναι όπως είπα και προηγουμένως το νταμπλ και η καλή πορεία στην Ευρώπη».
Την Τετάρτη 18 Μαϊου, ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός ανακοίνωσε μέσω του επίσημου σάιτ του (osfp.gr) την απόκτηση της διεθνούς φήμης Γερμανίδας διαγωνίου Σάσκια Χίπε, η οποία αποτελεί μία από τις καλύτερες αθλήτριες που έχουν έρθει να αγωνιστούν στο ελληνικό πρωτάθλημα.
Ας δούμε αναλυτικά την ανακοίνωση:
"Ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με την διεθνή Γερμανίδα διαγώνιο Saskia Hippe. Η Hippe η οποία έχει 122 συμμετοχές με την Εθνική ομάδα βόλεϊ Γυναικών της Γερμανίας, είναι 25 ετών (16/1/1991), έχει ύψος 1,86μ και ζυγίζει 76 κιλά. Την προηγούμενη σεζόν αγωνίστηκε με τα χρώματα της SC Potsdam στην Μπουντεσλίγκα, στην οποία ανακηρύχθηκε πρώτη σκόρερ με 511 πόντους και δεύτερη καλύτερη διαγώνιος της διοργάνωσης. Με την Εθνική ομάδα της Γερμανίας έχει κερδίσει 2 αργυρά μετάλλια στα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα του 2011 και 2013. Το 2010 με την Dresdner SC κατέκτησε το Challenge Cup, βγαίνοντας πολυτιμότερη αθλήτρια της διοργάνωσης, ενώ την ίδια χρονιά στην Γερμανία κατέκτησε το κύπελλο. Την επόμενη σεζόν (2011) τερμάτισε στην τρίτη θέση του Γερμανικού πρωταθλήματος με την Dresdner SC. To 2013 κέρδισε το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο Τσεχίας, αγωνιζόμενη με τα χρώματα της VK AGEL Prostejov".
Οι πρώτες δηλώσεις που έκανε η Χίπε στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr) μετά την υπογραφή του συμβολαίου της ήταν οι εξής:
Σάσκια Χίπε: «Είμαι πολύ χαρούμενη και αισθάνομαι μεγάλη τιμή που θα αγωνιστώ στον Ολυμπιακό την επόμενη σεζόν. Πρόκειται για ένα μεγάλο κλαμπ, πολύ γνωστό στην Ευρώπη. Περιμένω με ανυπομονησία την έναρξη της σεζόν ελπίζοντας ότι θα είναι απόλυτα επιτυχημένη».
Μια μέρα μετά την ανακοίνωση της απόκτησης της Χίπε, ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός "ανέβασε" στο επίσημο κανάλι του στο YouTube ένα βίντεο με την ίδια την αθλήτρια να στέλνει "μήνυμα" στους οπαδούς του Ολυμπιακού. Το βίντεο μπορείτε να το βρείτε εδώ.
Πάμε να δούμε τώρα τί γίνεται και σε επίπεδο ακαδημιών.
Τα τμήματα των Κορασίδων Α' και Β' έχουν ολοκληρώσει εδώ και κάποιο διάστημα τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις, όπως επίσης και τα τμήματα των Παγκορασίδων Α' και Γ'.
Η ομάδα των Παγκορασίδων Β' δεν κατάφερε να προκριθεί στην τελική φάση του αντίστοιχου πρωταθλήματος, ωστόσο θα δώσει μερικούς ακόμα τυπικούς αγώνες στα πλαίσια της διαμόρφωσης της βαθμολογίας από την 9η έως και την 21η θέση. Την περασμένη εβδομάδα και συγκεκριμένα την Κυριακή 22 Μαϊου, η ομάδα μας αντιμετώπισε εντός έδρας τον ΑΟ Θριάμβου στα πλαίσια της 6ης αγωνιστικής της αντίστοιχης φάσης του συγκεκριμένου πρωταθλήματος ΕΣΠΕΔΑ. Μέχρι τη στιγμή που γραφόταν το παρόν άρθρο, η ΕΣΠΕΔΑ δεν είχε "ανεβάσει" στο διαδίκτυο το αποτέλεσμα του συγκεκριμένου αγώνα.
Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις του τμήματος Παγκορασίδων Δ' στην πρώτη φάση του αντίστοιχου πρωταθλήματος ΕΣΠΕΔΑ έχουν ολοκληρωθεί εδώ και αρκετές ημέρες. Μέχρι τη στιγμή που γραφόταν το παρόν άρθρο δεν είχαν γίνει γνωστές οι ακριβείς ημερομηνίες διεξαγωγής των επόμενων αγώνων του συγκεκριμένου πρωταθλήματος.
 
Πόλο Ανδρών: Την περασμένη εβδομάδα είχαμε αγωνιστική δράση όσον αφορά το τμήμα του πόλο ανδρών, τόσο σε εγχώριο, όσο και σε διεθνές επίπεδο. Ξεκινάμε χρονολογικά από την Τετάρτη 18 Μαϊου, όπου ο Ολυμπιακός κλήθηκε να αντιμετωπίσει εντός έδρας την Έγκερ στα πλαίσια της 10ης και τελευταίας αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Champions League.
Πριν το παιχνίδι, ο προπονητής της ομάδας Θοδωρής Βλάχος και ο αθλητής μας Μανώλης Μυλωνάκης έκαναν δηλώσεις στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr). Ας δούμε τί είπαν:
Θοδωρής Βλάχος: "Η ομάδα μου έχει πετύχει ήδη την πρόκριση στον ημιτελικό του Final-6, αλλά θέλουμε να συνεχίσουμε τις υποχρεώσεις μας μέχρι εκεί, με νίκες και καλές εμφανίσεις, διατηρώντας το αήττητο, κάτι που θα μας βοηθήσει αρκετά στον ψυχολογικό τομέα ενόψει των αγώνων μας στην Ουγγαρία. Ένα έξτρα κίνητρο για μια καλή εμφάνιση και νίκη είναι ότι το ματς με την Έγκερ είναι το τελευταίο Ευρωπαϊκό ματς στην έδρα μας και σίγουρα θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο του Ολυμπιακού, που μας στήριξε στην μέχρι τώρα πορεία μας".
Μανώλης Μυλωνάκης: "Ο αγώνας απέναντι στην Έγκερ μπορεί να μην έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι στην έδρα μας δεν θέλουμε να σημειώσουμε ακόμα μια νίκη, διατηρώντας το αήττητο σερί που έχουμε μέχρι σήμερα και να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών των φιλάθλων μας. Θέλουμε να συνεχίσουμε με νίκες, άλλωστε κάθε αγώνας από εδώ και πέρα αποτελεί έναν τελικό".
Στα αγωνιστικά, η ομάδα μας πραγματοποίησε μεστή εμφάνιση και κατάφερε να φτάσει στη νίκη με 8-7 (με ανατροπή στα τελευταία λεπτά) με αποτέλεσμα να διατηρήσει το αήττητο σε Ελλάδα και Ευρώπη.
Ας δούμε όμως αναλυτικά τη διακύμανση του σκορ:
· 1ο οκτάλεπτο: 0-1 Zαλάνκι (π/π., 6:19), 1-1 Βλαχόπουλος (περιφέρεια, 5:58), 1-2 Τσουκ (2 μέτρα, 2:27), 2-2 Φουντούλης (περιφέρεια, 0:17)
· 2ο οκτάλεπτο: 3-2 Μουρίκης (φουντ., 5:47), 3-3 Χονσιάνζκι (π/π., 5:04), 4-3 Μάγιαρακ (περιφέρεια, 2:00)
· 3ο οκτάλεπτο: 4-4 Χονσιάνζκι (π/π., 7:31), 4-5 Ζίβος (περιφέρειεα,1:10), 5-5 Ντόσκας (π/π., 0:43), 5-6 Τσούτσκοβιτς (περιφέρεια, 0:19)
· 4ο οκτάλεπτο: 6-6 Κολόμβος (6:46),  6-7 Τσουκ (περιφέρεια, 6:34), 7-7 Βλαχόπουλος (π/π., 4:56),  8-7 Βλαχόπουλος (π/π., 2:13)
Στο φινάλε της αναμέτρησης ο κόσμος του Ολυμπιακού αποθέωσε την ομάδα του Θοδωρή Βλάχου και ζήτησε την κατάκτηση του Champions League, το final-6 του οποίου θα διεξαχθεί στις αρχές Ιουνίου!
Μετά το παιχνίδι, ο προπονητής της ομάδας Θοδωρής Βλάχος και ο αθλητής μας Άγγελος Βλαχόπουλος, δήλωσαν στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr) τα εξής:
Θοδωρής Βλάχος: «Το βασικό μας κίνητρο σήμερα ήταν να διατηρήσουμε το αήττητο, αφού είχαμε ήδη προκριθεί και μάλιστα ως πρώτοι. Θέλαμε πολύ να κερδίσουμε μέσα στην έδρα μας και να μην απογοητεύσουμε τους φιλάθλους μας που έρχονται και μας υποστηρίζουν σε όλα τα παιχνίδια και να πάμε με ψυχολογία νικητή στο Final 6. Έχω ξαναπεί ότι θέλω να πάμε στο Final 6 έχοντας κατακτήσει τους δυο εγχώριους τίτλους. Πρέπει να παρουσιαστούμε σοβαροί στα τρία παιχνίδια που έχουμε μπροστά μας να πετύχουμε τους στόχους μας και να μείνουμε σε εγρήγορση μέχρι τη Βουδαπέστη».
Αγγελος Βλαχόπουλος: "Στο σημερινό ματς είχαμε ένα έξτρα κίνητρο, αφού πέρα από το αήττητο αυτόν τον αντίπαλο μπορεί να τον συναντήσουμε στο Final 6 της Βουδαπέστης. Σίγουρα όταν έρχεται τόσος κόσμος στο κολυμβητήριο, ένας λόγος που παίζεις πέρα από το βαθμολογικό και το γόητρο είναι και για αυτόν. Τώρα όλα αυτά πρέπει να τα αφήσουμε πίσω και το αήττητο και τις πολύ καλές εμφανίσεις. Το Σάββατο θέλουμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα στη συνέχεια το Κύπελλο και μετά να εστιάσουμε την προσοχή μας στον ημιτελικό του Final 6».
Για την ιστορία να αναφέρουμε πως οι μοναδικές ομάδες που έχουν προκριθεί απευθείας στην ημιτελική φάση του Champions League είναι ο Ολυμπιακός και η Προ Ρέκο, οι οποίοι θα αντιμετωπίσουν τους νικητές των ζευγαριών Ζόλνοκ-Μπαρτσελονέτα και Έγκερ-Ντουμπρόβνικ αντίστοιχα.
Αφήνουμε τα της Ευρώπης και περνάμε στα εγχώρια, καθώς ο Ολυμπιακός κλήθηκε να αντιμετωπίσει το Σάββατο 21 Μαϊου τη Βουλιαγμένη εντός έδρας στα πλαίσια του 3ου τελικού των πλέι οφ του ελληνικού πρωταθλήματος, με την ομάδα μας να θέλει νίκη και μόνο νίκη προκειμένου να πανηγυρίσει την κατάκτηση του τροπαίου.
Στα αγωνιστικά, ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε ηγετική εμφάνιση και επικράτησε της Βουλιαγμένης με 10-5, με αποτέλεσμα να κατακτήσει το 30ο Πρωτάθλημα της ιστορίας του (4ο συνεχόμενο και 3ο σερί χωρίς ήττα!)!
Ας δούμε αναλυτικά τη διακύμανση του σκορ:
· 1ο οκταλεπτο: 1-0 Βλαχόπουλος (περιφέρεια, 7:09), 2-0 Μυλωνάκης (περιφέρεια, 3:34), 3-0 Μυλωνάκης (περιφέρεια, 0:10)
· 2ο οκτάλεπτο: 4-0 Κολόμβος (φουνταριστό, 3:36), 5-0 Moυρίκης (π/π., 2:15)
· 3ο οκτάλεπτο: 5-1 Χρυσοσπάθης (πέναλτι, 6:38), 6-1 Bλαχόπουλος (π/π. 4:48). 7-1 Κολόμβος (π/π.4:09), 8-1 Ποντικέας (2 μέτρα, 2:37)
· 4ο οκτάλεπτο: 8-2 Βικάλο (φουνταριστό, 7:15), 8-3 Aφρουδάκης (κόντρα, 6:06), 9-3 Φουντούλης (2 μέτρα, 5:43), 9-4 Βουλγαράκης (2 μέτρα, 3:51), 10-4 Μουρίκης (φουνταριστό, 1:10), 10-5 Παπαδόγκωνας (2 μέτρα, 0:09)
Μετά το τέλος του αγώνα, ο κόσμος που βρέθηκε στο Παπαστράτειο αποθέωσε τους Πρωταθλητές Ελλάδας και τους ζήτησε για ακόμα μια φορά την κατάκτηση του Champions League, με τους παίκτες της ομάδας μας να τους ευχαριστούν και να τους χειροκροτούν για τη συνεχή στήριξή τους.
Λίγη ώρα αργότερα ακολόύθησε η επίσημη απονομή του Πρωταθλήματος, όπου το παρόν φυσικά έδωσε και ο Πρόεδρος του Ερασιτέχνη Μιχάλης Κουντούρης.
Mετά την απονομή του Πρωταθλήματος, ο προπονητής της ομάδας Θοδωρής Βλάχος δήλωσε στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr) τα εξής:
Θοδωρής Βλάχος: «Ο Ολυμπιακός είναι κυρίαρχος τα τελευταία χρόνια και το αποδεικνύει σε κάθε σεζόν. Φέτος σχετικά πιο εύκολα. Η Βουλιαγμένη είναι πάντα ένας υπολογίσιμος αντίπαλος και της αξίζουν συγχαρητήρια. Δουλεύει με έναν άλλο τρόπο σκέψης. Εμείς στον Ολυμπιακό χτίζουμε μια ομάδα εδώ και τρία χρόνια για να κυριαρχήσει στην Ευρώπη. Δουλεύουμε πολύ και τελικά φέτος πετύχαμε αυτό που προσπαθούμε, να βρεθούμε στην ελίτ της Ευρώπης και να διεκδικήσουμε την πρωτιά. Όσον αφορά τους εγχώριους τίτλους, ο Ολυμπιακός είναι πάντα, συλλέκτης τίτλων. Θέλουμε και το Κύπελλο, είναι κάτι που δεν μας αφήνει φυσικά αδιάφορους. Θέλουμε να πάμε με δυο τίτλους στη Βουδαπέστη. Όλα καλά μέχρι στιγμής και προχωράμε. Ο κόσμος του Ολυμπιακού είναι εκπληκτικός. Εγώ τον θυμάμαι από όταν αγωνιζόμουν στην ομάδα. Υπάρχει μια σχέση λατρείας μεταξύ του κόσμου και της ομάδας. Είναι πάντα μαζί μας. Το Ευρωπαϊκό το θέλει ο κόσμος μας το θέλουμε και εμείς, θα το διεκδικήσουμε και οι δυο, ο καθένας με τον τρόπο του. Ο καθένας θα κάνει στη Βουδαπέστη ό,τι μπορεί για να φτάσουμε στην κορυφή».
Δηλώσεις στο σάιτ όμως έκαναν και μερικοί εκ των πρωταγωνιστών της φετινής χρονιάς (Δελακάς, Φουντούλης, Μυλωνάκης, Μουρίκης και Κολόμβος) τις οποίες αξίζει να αναφέρουμε.
Βαγγέλης Δελακάς: «Το πρωτάθλημα είναι πάντα ο στόχος μας, μαζί με το Κύπελλο φυσικά όσον αφορά τις εγχώριες υποχρεώσεις. Μέσα από πολύ δουλειά κλίμα και ομαδικότητα έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο και για εμάς είναι πάρα πολύ σημαντικό να πετυχαίνουμε. Όσον αφορά το ευρωπαϊκό και εκεί πρέπει να δείξουμε το καλό μας πρόσωπο. Στη Βουδαπέστη θα δώσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας. Τίποτα δεν είναι σίγουρο, αφού όλες οι ομάδες είναι πολύ δυνατές. Σίγουρα είναι μεγάλη διάκριση ότι έχουμε περάσει στις 4 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης μετά από χρόνια. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε και να πάρουμε το Ευρωπαϊκό».
Γιάννης Φουντούλης: «Πετύχαμε τον πρώτο στόχο της χρονιάς. Το πρωτάθλημα είναι πάντα σημαντικό και η ποιότητα του Ολυμπιακού εντός των συνόρων είναι αδιαμφισβήτητη. Στοχεύαμε από την αρχή της χρονιάς στο αήττητο στην Ελλάδα και να καταφέρουμε να προκριθούμε στην τελική φάση του Champions League. Μέχρι στιγμής η σεζόν εξελίσσεται πάρα πολύ καλά. Το ότι είμαστε αήττητοι τα λέει όλα και αφού ολοκληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας στην Ελλάδα την ερχόμενη εβδομάδα με το Κύπελλο, θα προχωρήσουμε για το όνειρο της Ευρώπης. Στη Βουδαπέστη θα διεκδικήσουμε τις πιθανότητες να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται στο Champions League. Σίγουρα ψυχολογικά είμαστε πάρα πολύ καλά γιατί έχουμε τεράστια αυτοπεποίθηση και γνωρίζουμε τις δυνατότητες της ομάδας μας. Επιπλέον το γεγονός ότι είδαμε τόσο πολύ κόσμο να ενδιαφέρεται για να βρεθεί στην Βουδαπέστη και να ακούμε ότι θα έχουμε 800 ή 900 φιλάθλους στο πλευρό μας, μας δίνει παραπάνω αυτοπεποίθηση. Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τα πάντα για τον ευχαριστήσουμε και να φτάσουμε τον Ολυμπιακό αν γίνεται και πάλι στην κορυφή της Ευρώπης».
Μανώλης Μυλωνάκης: «Κατακτήσαμε τον πρώτο και βασικό στόχο της χρονιάς. Έχουμε βάλει υψηλούς στόχους και στην Ευρώπη, αλλά προέχει το πρωτάθλημα και τώρα την άλλη εβδομάδα το Κύπελλο. Ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι και μετά πρώτα ο θεός να πάμε όσο γίνεται καλύτερα στο Final 4. Στην αρχή της χρονιάς είχαμε βάλει στόχο να προκριθούμε στο Final 6. Στη διάρκεια της σεζόν άλλαξαν οι στόχοι, είδαμε ότι μπορούμε να κατακτήσουμε και την πρώτη θέση, θέλαμε να την κατακτήσουμε και προκριθήκαμε στον ημιτελικό. Όλες οι ομάδες που μετέχουν στην διοργάνωση, είναι οι κορυφαίες της Ευρώπης και όλες θέλουν να κατακτήσουν το τρόπαιο. Και εμείς με τη σειρά μας θέλουμε το ίδιο ακριβώς».
Κώστας Μουρίκης: «Είναι πάρα πολύ σημαντικό ότι κατακτήσαμε και φέτος αήττητοι το πρωτάθλημα. H διατήρηση των κεκτημένων στην Ελλάδα αποτελεί προτεραιότητα του Ολυμπιακού. Τώρα έχουμε άλλες δυο κούπες μπροστά μας. Το Κύπελλο και το Ευρωπαϊκό. Έχουμε δείξει ότι είμαστε, αν όχι η καλύτερη ομάδα, από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Αν παίξουμε αυτό που μπορούμε στη Βουδαπέστη, έχουμε πιθανότητες να κατακτήσουμε το Ευρωπαϊκό!»
Χριστόδουλος Koλόμβος: «Ο πρώτος στόχος επετεύχθη με καλή εμφάνιση. Ήταν ένας τελικός και έτσι θέλαμε να τον αντιμετωπίσουμε και να πανηγυρίσουμε. Από αύριο όμως τα κεφάλια πάλι μέσα για τους επόμενους στόχους. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι μέλος αυτής της ομάδας».
Ο Ολυμπιακός λοιπόν κατέκτησε το 30ο του Πρωτάθλημα και πλέον θέλει άλλα 9 για να φτάσει και να προσπεράσει τον Εθνικό, ο οποίος έχει "κολλήσει" στα 38 από το 2006, όταν και κατέκτησε τον τελευταίο του τίτλο. Πιστεύω ότι μέσα στην επόμενη δεκαετία, θα γίνει κι αυτό.
Όσο για το Κύπελλο, να θυμίσουμε πως το final-4 στο οποίο έχουμε ήδη προκριθεί είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί το διήμερο 27-28 Μαϊου. Στον πρώτο αγώνα της 27ης Μαϊου θα αντιμετωπίσουμε τον Παναθηναϊκό και μια μέρα αργότερα θα αντιμετωπίσουμε στον τελικό τον νικητή του άλλου ζευγαριού.
Πάμε τέλος να δούμε τί γίνεται και σε επίπεδο ακαδημιών:
Νέοι Άνδρες: Το τμήμα των Νέων Ανδρών έχει ήδη προκριθεί στην τελική φάση του πρωταθλήματος, η οποία θα διεξαχθεί το τριήμερο 8-10 Ιουλίου 2016. Μέχρι τότε οι νεαροί αθλητές του Σάκη Πλατανίτη θα συνεχίσουν κανονικά τις προπονήσεις τους προκειμένου να εμφανιστούν πανέτοιμοι εν' όψει της επανέναρξης της διοργάνωσης.
Έφηβοι: Το τμήμα των εφήβων έχει ήδη προκριθεί στην τελική φάση του αντίστοιχου πρωταθλήματος το οποίο  έχει προγραμματισθεί για το τριήμερο 15-17 Ιουλίου 2016. Μέχρι τότε, οι νεαροί αθλητές μας θα συνεχίσουν τις προπονήσεις τους υπό τις οδηγίες του Δημήτρη Πλατανίτη, προκειμένου να εμφανιστούν πανέτοιμοι στη συνέχεια της διοργάνωσης.
Παίδες: Το τμήμα των παίδων έχει καταφέρει να προκριθεί στην τελική φάση του αντίστοιχου πρωταθλήματος το οποίο είναι προγραμματισμένο για το τριήμερο 17-19 Ιουνίου. Μέχρι τότε, η ομάδα του Νίκου Δεληγιάννη θα συνεχίσει τις προπονήσεις της προκειμένου να εμφανιστεί πανέτοιμη κατά την επανέναρξη της διοργάνωσης.
Μινι Παίδες: Η ομάδα των Μίνι Παίδων έχει ήδη προκριθεί στη β' φάση του αντίστοιχου πρωταθλήματος, η οποία είναι προγραμματισμένη για το τριήμερο 10-12 Ιουνίου. Μέχρι τότε οι νεαροί αθλητές μας θα συνεχίσουν τις προπονήσεις τους, προκειμένου να εμφανιστούν πανέτοιμοι στη συνέχεια της διοργάνωσης.
 
Πόλο Γυναικών: Περνάμε στο τμήμα του πόλο γυναικών όπου είχαμε φούλ αγωνιστική δράση σε εγχώριο επίπεδο, καθώς διεξήχθησαν οι τελικοί του πρωταθλήματος με αντίπαλο τη Βουλιαγμένη. Θυμίζουμε πως πρωταθλήτρια ομάδα θα ανακυρησσόταν αυτή η οποία θα έφτανε πρώτη στις 3 νίκες.
Ξεκινάμε χρονολογικά από το πρώτο παιχνίδι της σειράς το οποίο διεξήχθη την Τετάρτη 18 Μαϊου στο Παπαστράτειο, με την ομάδα μας να φτάνει σε μια τεράστιας σημασίας νίκη με 10-9 σε ένα παιχνίδι για γερά νεύρα.
Ας δούμε όμως αναλυτικά τη διακύμανση του σκορ:
· 1ο οκτάλεπτο: 0-1 Β. Διαμαντοπούλου (περιφέρεια, 6:27) , 1-1 Μανωλιουδάκη (περιφέρεια, 6:08),  2-1 Μπιανκόνι (πέναλτι, 4:24 ),  2-2 Ρουμπέση (περιφέρεια, 2:37), 2-3 Τσουκαλά (περιφέρεια, 0:42)
· 2ο οκτάλεπτο: 2-4 Κώτσια (περιφέρεια, 5:58), 3-4 Ασημάκη (π/π., 5:34), 4-4 Ασημάκη (φουντ., 1:11), 4-5 Τσουκαλά (π/π., 0:01)
· 3ο οκτάλεπτο: 5-5 Μανωλιουδάκη (2 μέτρα, 5:55), 5-6 Τσουκαλά (περιφέρεια, 5:19), 6-6 Ελευθεριάδου (π/π., 3:23), 6-7 Διαμαντοπούλου (περιφέρεια, 2:54), 7-7 Έμολο (περιφέρεια, 2:28), 7-8 Χυδηριώτη (περιφέρεια, 2:07), 8-8 Ε. Πλευρίτου (περιφέρεια, 1:48), 8-9 Τσουκαλά (περιφέρεια, 1:28), 9-9 Ε. Πλευρίτου (περιφέρεια, 1:04)
· 4ο οκτάλεπτο: 10-9 Αβραμίδου (π/π., 5:50)
Ο Ολυμπιακός λοιπόν κατάφερε να προηγηθεί στη σειρά με 1-0 με τον προπονητή της ομάδας Χάρη Παυλίδη και την Μαργαρίτα Πλευρίτου να δηλώνουν στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr) τα εξής:
Χάρης Παυλίδης: «Το παιχνίδι κρίθηκε από το τέλος του 3ου και σε όλο το 4ο οκτάλεπτο, όπου η άμυνά μας έμεινε λίγο πιο σοβαρή. Κλείσαμε αρκετά κάποια σουτ, είχαμε λίγο καλύτερα μπλοκ. Η αρχή δεν μας πήγε καλά αφού δεχθήκαμε πάρα πολλά γκολ, από λάθος μπλοκ ουσιαστικά. Θεωρώ ότι η ψυχή των κοριτσιών στο τελευταίο οκτάλεπτο έκρινε την έκβαση του αγώνα».
Μαργαρίτα Πλευρίτου: «Το ξέραμε από την αρχή ότι θα είναι ντέρμπι το παιχνίδι, αφού παίζαμε έναν τελικό και οι δυο ομάδες θέλουν το πρωτάθλημα. Πιστεύω ότι δεν παίξαμε τόσο καλά στην άμυνά μας και αυτό δεν μας έδωσε καλό ρυθμό στην επίθεση. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να διορθώσουμε στον δεύτερο τελικό. Ίσως μπήκαμε λίγο πιο νωθρά στην αρχή παρότι δεν θεωρούσαμε εύκολο το παιχνίδι. Θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για στα επόμενα παιχνίδι».
Περνάμε στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς των τελικών το οποίο διεξήχθη την Παρασκευή 20 Μαϊου στο Κολυμβητήριο του Λαιμού. Η ομάδα μας μπήκε αποφασισμένη από την αρχή του αγώνα και δεν έδωσε τα περιθώρια στη Βουλιαγμένη να αντιδράσει με αποτέλεσμα να φτάσει στη νίκη με 6-11, κάνοντας έτσι το 2-0 στη σειρά των τελικών!
Αναλυτικά η διακύμανση του σκορ:
· 1ο Οκτάλεπτο : 0-1 Μαργαρίτα Πλευρίτου (περιφέρεια, 7:32), 0-2 Ασημάκη (φουνταριστό, 6:44), 1-2 Τσουκαλά (πέναλτι, 6:21’), 1-3 Αβραμίδου (π/π, 2:48’), 2-3 Ξενάκη (π/π, 1:08’), 2-4 Μπιανκόνι (π/π, 0:41’)
· 2ο Οκτάλεπτο : 3-4 Πρωτόπαππα (περιφέρεια, 4:34’), 3-5 Μανωλιουδάκη (περιφέρεια, 2:24’), 3-6 Αβραμίδου (2 μέτρα, 1:21’), 4-6 Ρουμπέση (πέναλτι, 1:09’), 4-7 Ασημάκη (π/π, 0:36’)
· 3ο Οκτάλεπτο : 5-7 Τσουκαλά (π/π, 6:16’), 5-8 Αβραμίδου (κόντρα, 4:27’)
· 4ο Οκτάλεπτο : 5-9 Ασημάκη (φουνταριστό, 6:03’), 5-10 Πλευρίτου Μαρ. (π/π, 4:38’), 5-11 Έμμολο (π/π, 1:54’), 6-11 Ξενάκη (περιφέρεια, 0:03’)
Μετά το τέλος του αγώνα, ο προπονητής του Ολυμπιακού, Χάρης Παυλίδης, δήλωσε στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr) τα εξής:
Χάρης Παυλίδης: «Είχα πει πριν τον αγώνα ότι θα πρέπει να κρατήσουμε την αντίπαλη ομάδα στα 7 γκολ και εμείς τα πήγαμε ακόμα καλύτερα, μιας και Βουλιαγμένη σημείωσε 6. Αυτό είναι το παιχνίδι μας, αυτή είναι η ομάδα μας, στηριζόμαστε στην καλή άμυνα, στηριζόμαστε στην τερματοφύλακα, στηριζόμαστε στα καλά μπλοκ και στον παίκτη λιγότερο. Στην επίθεση έχουμε το ταλέντο και τις παίκτριες που θα βρούμε τις λύσεις να σκοράρουμε τα γκολ που χρειαζόμαστε για να φτάσουμε στην νίκη. Νομίζω ότι όταν ο Ολυμπιακός παίζει τόσο καλά στην άμυνα, δύσκολα μπορεί να βρεθεί ομάδα που μπορεί να τον κερδίσει. Δεν θέλω να φανώ υπερόπτης αλλά τα αποτελέσματα και τα στατιστικά αυτό δείχνουν. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την συμπεριφορά της ομάδας, παίξαμε πολύ καλύτερα από ότι στο πρώτο παιχνίδι, συγχαρητήρια και στην Βουλιαγμένη η οποία είναι μια πολύ αξιόλογη ομάδα, αλλά πιστεύω οτι έτσι όπως μπήκαμε σήμερα στον αγώνα ήταν αδύνατο να χάσουμε».
Την Κυριακή 22 Μαϊου διεξήχθη το 3ο τη σειρά παιχνίδι των τελικών με τον Ολυμπιακό να υποδέχεται για ακόμα μια φορά τη Βουλιαγμένη. Το παιχνίδι ήταν εξαιρετικό και η ομάδα μας έδειξε τεράστια ψυχικά απωθέματα καθώς ενώ βρέθηκε να χάνει με 9-11 περίπου 2μιση λεπτά πριν το τέλος του αγώνα, κατάφερε να γυρίσει "τούμπα" το ματς και να επικρατήσει με 13-11 χάρη στην εξαιρετική της άμυνα και την αποτελεσματικότητά της στην επίθεση. Η νίκη αυτή ισοδυναμούσε με την κατάκτηση του πρωταθλήματος, το οποίο είναι το 7ο στην ιστορία του τμήματος και 3ο σερί!
Ας δούμε όμως αναλυτικά τη διακύμανση του σκορ:
· 1ο οκτάλεπτο: 1-0 Αβραμίδου (6:06) 1-1 Πρωτόπαππα (περιφέρεια, 4:53), 2-1 Αβραμίδου (περιφέρεια, 4:14), 2-2 Ξενάκη (περιφέρεια, 3:43), 3-2 Έμολο (περιφέρεια, 1:41), 4-2 Έμολο (π/π., 0:25), 4-3 Χυδηριώτη (π/π., 0:05)
· 2ο οκτάλεπτο: 4-4 Ξενάκη (φουντ., 3:51), 5-4 Ελευθεριάδου (κόντρα, 3:04), 5-5 Χυδηριώτη (π/π., 2:26), 6-5 Πλευρίτου Μ. (φουντ., 2:11), 7-5 Έμολο (κόντρα, 1:33)
· 3ο οκτάλεπτο: 8-5 Μπιανκόνι (π/π., 6:42), 8-6 Ρουμπέση (περιφέρεια, 6:17) , 8-7 Μαυρωτά (π/π., 5:09) 8-8 Διαμαντοπούλου (π/π., 3:13), 8-9 Ξενάκη (φουντ., 2:11), 8-10 Ιφ. Μαυρωτά (φουνταριστό, 1:13), 9-10 Έμολο (περιφέρεια, 0:23)
· 4ο οκτάλεπτο: 9-11 Τσουκαλά (περιφέρεια, 2:48), 10-11 Ασημάκη (φουντ., 2:30), 11-11 Αβραμίδου (κόντρα, 1:53), 12-11 Μπιανκόνι (πέναλτι, 1:10), 13-11 Ασημάκη (φουντ.,0:20)
Αξίζει να αναφέρουμε ότι το παρόν στο συγκεκριμένο παιχνίδι έδωσε εκτός του προέδρου του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Μιχάλη Κουντούρη και ο Δήμαρχος Πειραιά, Κος Γιάννης Μώραλης.
Μετά το τέλος της αναμέτρησης ακολούθησε η απονομή του πρωταθλήματος κατά τη διάρκεια της οποίας, ο κόσμος που βρέθηκε στο Παπαστράτειο δεν έπαψε να χειροκροτάει τις παίκτριες του Ολυμπιακού για τη συνολική φετινή τους εμφάνιση σε Ελλάδα και Ευρώπη.
Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Χάρης Παυλίδης δήλωσε μετά την αήττητη κατάκτηση του πρωταθλήματος στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr) τα εξής:
Χάρης Παυλίδης: «Η χρονιά μας ήταν καθ’ όλα επιτυχημένη. Όταν ξεκίνησε είχαμε στόχο την κατάκτηση του Σουπερ Καπ, που ήταν ο πρώτος τίτλος χρονικά, στη συνέχεια η παρουσία στο Final 4 και η κατάκτηση του πρωταθλήματος Ελλάδας. Τα καταφέραμε και τα τρία. Το να είσαι κάθε χρόνο στην κορυφή της Ευρώπης δεν είναι αντικειμενικός στόχος. Το βασικό είναι να είσαι στο Final 4. Όσες φορές περισσότερες το πετύχεις τόσο πιο πολλές πιθανότητες έχεις να το κατακτήσεις. Είναι επιτυχημένη η χρονιά. Σήμερα το παιχνίδι ήταν συγκλονιστικό. Ήμασταν μπροστά για τρία γκολ και βρεθήκαμε δυο πίσω. Πάθαμε ένα παρόμοιο περιστατικό όπως στον ημιτελικό με την Ουίπεστ αλλά αυτή τη φορά αντιδράσαμε και καταφέραμε να γυρίσουμε το παιχνίδι. Τα κορίτσια έπαιξαν ένα φανταστικό 4ο οκτάλεπτο, με πολύ τσαμπουκά και έδειξαν ότι ήταν αποφασισμένες για να μην χάσουν το αήττητο και το 3ο σερί πρωτάθλημα».
Δηλώσεις όμως έκαναν και οι περισσότερες εκ των αθλητριών μας, τις οποίες αξίζει να αναφέρουμε.
Φιλιώ Μανωλιουδάκη: «Νομίζω ότι η χρονιά είναι κατά το ήμισυ πετυχημένη. Πήραμε το πρωτάθλημα, όντας αήττητες όλη τη σεζόν. Φανήκαμε στα κρίσιμα καλύτερη ως ομάδα απέναντι στη Βουλιαγμένη που έχει δείξει ότι πάντα παλεύει, αυτό έκανε και σήμερα αφού δεν τα παράτησε σε κανένα σημείο. Νομίζω ότι μπορούμε σιγά σιγά να βάζουμε βάσεις για να διευρύνουμε την κυριαρχία του Ολυμπιακού».
Αλκηστις Αβραμίδου: «Θεωρώ ότι η χρονιά θα ήταν ιδανική αν είχαμε περάσει στον τελικό της Ευρωλίγκας. Ωστόσο σίγουρα είναι σημαντική η παρουσία στο Final 4. To φινάλε ωστόσο της σεζόν μας αφήνει γλυκιά αίσθηση γιατί ήταν σίγουρα ο κύριος στόχος για εμάς, η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Συγχαρητήρια στη Βουλιαγμένη γιατί τα έδωσε όλα σήμερα, ανταπεξήλθε στο παιχνίδι και εκμεταλλεύτηκε όλους τους δρόμους που της δώσαμε. Εμείς είναι η αλήθεια ότι κάποια στιγμή, χαλαρώσαμε μετά το 8-5, όμως επανήλθαμε δυναμικά, παίξαμε με πάθος και δείξαμε πόσο το θέλαμε. Φανερώσαμε εγωισμό και σηκώσαμε το πρωτάθλημα μέσα στην έδρα μας, πράγμα που θέλαμε πάρα πολύ.  Ενόψει της νέας σεζόν, θεωρώ ότι η ομάδα είναι πάρα πολύ καλή και θα πρέπει να είναι σε κάθε ευρωπαϊκό τελικό».
Αλεξάνδρα Ασημάκη: «Τελείωσε μια σεζόν στην οποία είχαμε θέσει τρεις στόχους και πετύχαμε τους δύο. Πάντα ο πρώτος στόχος είναι το πρωτάθλημα και το κατακτήσαμε αήττητες. Είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτό. Στην Ευρώπη είχαμε θέσει πολύ ψηλά τον πήχη, γιατί είχαμε το ρόστερ σαν ομάδα, χάρη στις κινήσεις της διοίκησης να διεκδικήσουμε κάποια πράγματα, και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό.  Σίγουρα ήταν δύσκολη η δεύτερη διαδοχική κατάκτηση του πρωταθλήματος. Αυτό που κρατάω σαν θετικό αυτής της ομάδας είναι ότι πολλές φορές έχουμε ανατρέψει αποτελέσματα σε παιχνίδια που μπορεί να φάνηκαν χαμένα, ή να ήμασταν κακές. Είμαστε χαρούμενες για την κατάκτηση του πρωταθλήματος γιατί κλείνει ευχάριστα η χρονιά».
Χρυσή Διαμαντοπούλου: «Η χρονιά τελειώνει θετικά, όπως ξεκίνησε. Νομίζω ότι χρειαζόμασταν αυτή τη νίκη. Το είχαμε ανάγκη ψυχολογικά μετά τους αγώνες στην Ευρώπη, που μας έριξαν λίγο.  Το θέλαμε πάρα πολύ και το δείξαμε πετυχαίνοντας το 3-0 στη σειρά των τελικών. Από κει και πέρα έπεται συνέχεια και αποκτήσαμε ώθηση για του χρόνου για να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας».
Ρομπέρτα Μπιανκόνι: «Είμαστε πολύ χαρούμενες για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.  Σήμερα δεν παίξαμε το καλύτερο μας παιχνίδι. Γνωρίζαμε ότι θα είναι δύσκολο αφού ο αντίπαλός μας δεν είχε να χάσει κάτι, αντίθετα εμείς είχαμε. Αλλά δείξαμε χαρακτήρα στο τέλος και έτσι καταφέραμε να κερδίσουμε και να πάρουμε το πρωτάθλημα».
Τζούλια Έμολο: «Ήταν ένα πολύ δυνατό παιχνίδι. Είναι σημαντικό ότι κερδίσαμε τρείς φορές στη σειρά των τελικών. Είμαστε χαρούμενες γιατί δείξαμε ότι είμαστε μεγάλη ομάδα και είμαι σίγουρη ότι δεν θα μπορέσω να ξεχάσω τη φετινή σεζόν».
Μαργαρίτα Πλευρίτου: «Ήταν κάτι το οποίο πετυχαίνουμε πρώτη φορά, να κερδίσουμε δηλαδή τρεις φορές τη Βουλιαγμένη στους τελικούς, χωρίς να γνωρίσουμε ούτε μια ήττα. Είναι πολύ σημαντικό να κατακτάς το πρωτάθλημα Ελλάδας».
Εύα Τετζαλίδου: «Τα δώσαμε όλα και πετύχαμε κάτι που δεν έχουμε ξανακάνει, αφού κατακτήσαμε το πρωτάθλημα αήττητες. Σήμερα κάναμε πάρα πολύ λάθη αλλά στο τέλος δείξαμε την ψυχή μας και καταφέραμε να φέρουμε το 3ο σερί πρωτάθλημα στον Πειραιά».
Ελευθερία Πλευρίτου: «Ξεκινήσαμε πολύ δυνατά τη σεζόν, κατακτώντας το Σούπερ Καπ που ήταν ο στόχος μας από πέρσι, όταν είχαμε χάσει από τη Σαμπαντέλ. Το Final 4 φέτος δυστυχώς δεν το πήραμε, αφού δεν παίξαμε τόσο καλά όσο θέλαμε. Τώρα είμαστε πάρα πολύ χαρούμενες αφού αυτό δεν έχει ξαναγίνει να κερδίζουμε με 3-0 στη σειρά των τελικών τη Βουλιαγμένη. Στον αθλητισμό πάντα κοιτάς την επόμενη ημέρα και ποτέ πίσω».
Νικόλ Ελευθεριάδου: «Το γεγονός ότι δεν πήγαμε όσο καλά θέλαμε στο Final 4 μας έκανε να πεισμώσουμε και να θέλουμε να κατακτήσουμε αήττητες το πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός είναι μια τρομερά δυνατή ομάδα και έχει στόχο να πρωταγωνιστεί. Του χρόνου θα επανέλθουμε για το Ευρωπαϊκό και για ό,τι αξίζει σε αυτή την ομάδα».
Μαρία Σώρα:  «Ήταν ο καλύτερος τρόπος για να κλείσει η χρονιά. Αδίκως δεν πετύχαμε και τους υπόλοιπους στόχους που ήταν η κατάκτηση του Ευρωπαϊκού. Το 3ο σερί πρωτάθλημα με 3-0 στις νίκες είναι αυτό που αντιπροσωπεύει την ομάδα και αξίζει στην εικόνα που δείξαμε όλη τη σεζόν».
Η σεζόν 2015-16 ολοκληρώθηκε λοιπόν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο καθώς η ομάδα μας κατάφερε να κατακτήσει το πρωτάθλημα Ελλάδας, κι ενώ νωρίτερα μέσα στη χρονιά είχε προηγηθεί η κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Σούπερ καπ και η παρουσία στο final-4 της LEN Euroleague. Για τον λόγο αυτό, σύσσωμο το τμήμα πραγματοποίησε νυχτερινή έξοδο σε γνωστό μαγαζί της Γλυφάδας στο οποίο γιόρτασε την κατάκτηση του 7ου πρωταθλήματος στην ιστορία του τμήματος.
Πάμε τώρα να δούμε τί γίνεται και σε επίπεδο ακαδημιών.
Νέες Γυναίκες: Οι νέες γυναίκες μας έχουν ολοκληρώσει τις φετινές τους υποχρεώσεις, καθώς κατέλαβαν τη 2η θέση στο αντίστοιχο ηλικιακό πρωτάθλημα.
Νεανίδες: Οι νεανίδες μας έχουν ήδη προκριθεί στην τελική φάση του αντίστοιχου πανελλήνιου πρωταθλήματος, η οποία είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί το τριήμερο 15-17 Ιουλίου. Μέχρι τότε οι νεαρές αθλήτριές μας θα συνεχίσουν κανονικά τις προπονήσεις τους προκειμένου να εμφανιστούν πανέτοιμες κατά την επανέναρξη του πρωταθλήματος.
Κορασίδες: Οι κορασίδες μας έχουν ήδη προκριθεί στην τελική φάση του αντίστοιχου πανελλήνιου πρωταθλήματος, η οποία είναι προγραμματισμένη για το τριήμερο 1-3 Ιουλίου. Μέχρι τότε οι νεαρές αθλήτριές μας θα συνεχίσουν κανονικά τις προπονήσεις τους προκειμένου να εμφανιστούν πανέτοιμες κατά την επανέναρξη του πρωταθλήματος.
Μίνι Κορασίδες: Το τμήμα των μίνι κορασίδων μας έχει καταφέρει να προκριθεί στην τελική φάση του αντίστοιχου πρωταθλήματος, η οποία είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί το τριήμερο 24-26 Ιουνίου. Μέχρι τότε, η ομάδα του Κώστα Χατζηδάκη θα συνεχίσει κανονικά τις προπονήσεις της, προκειμένου να εμφανιστεί πανέτοιμη κατά την επανέναρξη της διοργάνωσης.
 
Κολύμβηση: Όσον αφορά το τμήμα της κολύμβησης θα εστιάσουμε στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διεξήχθη στο Λονδίνο, όπου είχαμε τη συμμετοχή αρκετών αθλητών του Ολυμπιακού.
Ξεκινάμε από την Εθνική Ανδρών 4Χ100 (οι δύο εκ των τεσσάρων σπρίντερ είναι αθλητές του Ολυμπιακού - Απόστολος Χρήστου και Χρήστος Κατραντζής) η οποία τερμάτισε 4η στον τελικό και εξασφάλισε το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, καταρρίπτοντας παράλληλα το Πανελλήνιο ρεκόρ.  Η Εθνική ομάδα με χρόνο 3:14.42, «άγγιξε» το μετάλλιο το οποίο έχασε για 0.12 και «σφράγισε» το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες! Ο Χρήστος Κατραντζής έγινε έτσι ο 21ος Έλληνας και 26ος συνολικά ερυθρόλευκος, που εξασφαλίζει την παρουσία του στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός που θα διεξαχθεί στο Ρίο!
Περνάμε σε ατομικό επίπεδο και συγκεκριμένα στον Απόστολο Χρήστου, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα αγωνίστηκε στον τελικό 100μ ύπτιο του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με χρόνο 54.19, ενώ στα 50μ ύπτιο και με επίδοση 25.55, ο Χρήστου εξασφάλισε την πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης! Τη Δευτέρα 23 Μαϊου, ο Χρήστου ολοκλήρωσε ιδανικά την παρουσία του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διεξήχθη στο Λονδίνο. Ο κολυμβητής του Ολυμπιακού έπιασε το τέταρτο όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες με την ομάδα 4Χ100μ. μεικτής στη σκυτάλη. Έτσι μετά τα 100μ. ύπτιο, 200μ. ύπτιο και 4Χ100μ. ελεύθερο ο Απόστολος Χρήστου θα εκπροσωπήσει την χώρα μας σε ένα ακόμα αγώνισμα στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Εξαιρετική παρουσία πάντως είχε στη συγκεκριμενη διοργάνωση και ο έταιρος αθλητής Στέφανος Δημητριάδης.
 
Στίβος: Με απόλυτη επιτυχία συνοδεύτηκε η παρουσία του αθλητή του τμήματος στίβου του Ολυμπιακού, Δημήτρη Τσιάμη στα «6α Χανιά 2016». Ο άλτης του Ολυμπιακού εξασφάλισε για τέταρτη σερί φορά την παρουσία του στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο αγώνισμα του τριπλούν και θα δώσει το παρών το καλοκαίρι στο Άμστερνταμ.  Ο 34χρονος αθλητής του Θρύλου ξεπέρασε δυο φορές το όριο των  16.55μ. καθώς το ένα του άλμα ακυρώθηκε λόγω δυνατού αέρα αλλά ολοκλήρωσε με 16.60μ. και πλέον βρίσκεται στο Νο6 της ευρωπαϊκής κατάταξης, πίσω από Φλόραντ (Ολλανδία, 16.92μ.), Κορεά (Γαλλία, 16.69μ.), Νέστσιαρουκ (Λευκορωσία, 16.65μ.), Ταμγκό (Γαλλία, 16.63μ.) και Καράκα (Τουρκία, 16.63μ.).
O πολύπειρος άλτης, θα επιδιώξει πλέον την επίτευξη του ορίου για το Ρίο (16.85μ.) προκειμένου να δώσει το παρών για δεύτερη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες μετά το Πεκίνο το 2008.
 
Ιστιοπλοϊα: Οι αθλητές της αγωνιστικής αλλά και της προαγωνιστικής ομάδας του «ερυθρόλευκου» τμήματος ιστιοπλοϊας του Ολυμπιακού συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις ιστιοπλοϊας του συλλόγου οι οποίες βρίσκονται στο Μικρολίμανο.
Σύμφωνα δε με το επίσημο σάιτ της ΕΟΙ (Ελληνικης Ομοσπονδίας Ιστιοπλοϊας), υπάρχουν αρκετοί προγραμματισμένοι εγχώριοι και διεθνείς αγώνες για το συγκεκριμένο άθλημα οι οποίοι θα διεξαχθούν την ερχόμενη εβδομάδα. Καθαρά ενημερωτικά τους αναφέρουμε:
Σε εγχώριο επίπεδο είναι προγραμματισμένες οι παρακάτω διοργανώσεις:
·        27-29/05/2016 - Hellenic Match Racing Tour 2016 - Platu 25
·        28-29/05/2016 - My First Race - Optimist Αρχαρίων
Ενώ σε διεθνές επίπεδο είναι προγραμματισμένοι οι παρακάτω αγώνες:
·        24-28/05/2016 - Delta Lloyd Regatta (NED)
·        26-29/05/2016 - 2016 Nantes University Sailing Cup (FRA)
·        27-29/05/2016 - 2K Rome  (ITA)
·        28-29/05/2016 - Shelving Systems (AUS)
Eίναι άγνωστο ακομα αν θα υπάρξουν αθλητές μας που θα συμμετάσχουν σε κάποια από τις παραπάνω  διοργανώσεις.
 
Κωπηλασία: Δεν έχουμε πολλά πράγματα να πούμε όσον αφορά το «ερυθρόλευκο» τμήμα κωπηλασίας του Ολυμπιακού καθώς την περασμένη εβδομάδα δεν υπήρχε αγωνιστική δράση σε ομαδικό επίπεδο. Οι προπονήσεις των αθλητών και των αθλητριών τόσο της αγωνιστικής όσο και της προαγωνιστικής κωπηλατικής ομάδας συνεχίζονται στις ιδιόκτητες Ναυταθλητικές Εγκαταστάσεις του συλλόγου μας που βρίσκονται στην Πλατεία Αλεξάνδρας στο Πασαλιμάνι.
Για τους λάτρεις του αθλήματος, αξίζει να αναφέρουμε πως σε επίπεδο εθνικής Ελλάδος, απευθείας τελικό και μάλιστα με τον καλύτερο χρόνο από όλα τα πληρώματα πέρασε η τετράκωπος άνευ ελ βαρών των ανδρών στη προολυμπιακη ρεγκάτα της Λουκέρνης. Οι Στέφανος Ντούσκος-Σπύρος Γιάνναρος-Γιάννης Πέτρου και Θωμάς Καραμήτρος τερμάτισαν σε 6:01.70 και θέλουν μια ακόμη καλή κούρσα (στο σημερινό τελικό) για να πάρουν το εισητήριο για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο.
 
Κανόε Καγιάκ: Κανένα νέο δεν έχουμε όσον αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα του κανόε-καγιάκ, τουλάχιστον σε ομαδικό επίπεδο. Οι προπονήσεις τόσο της αγωνιστικής, όσο και της προαγωνιστικής ομάδας του Ολυμπιακού συνεχίζονται κανονικά στις ιδιόκτητες Ναυταθλητικές Εγκαταστάσεις της ομάδας που βρίσκονται στην Πλατεία Αλεξάνδρας στο Πασαλιμάνι, υπό το βλέμμα της αρχιπροπονήτριας Κατερίνας Παγίδα και του έφορου του τμήματος Τάσου Βουγίδη.
Σε εγχώριο επίπεδο, δεν υπάρχει καμία προγραμματισμένη διοργάνωση για την ερχόμενη εβδομάδα.
 
Πινγκ Πονγκ: Θυμίζουμε πως την περασμένη εβδομάδα προκρίθηκαν στην τελική φάση του "Πανελληνίου Πρωταθλήματος Παμπαίδων-Παγκορασίδων" αρκετοί εκ των αθλητών της ερυθρόλευκης ακαδημίας μας, οι οποίοι και θα διεκδικήσουν κάποιο τίτλο το τριήμερο 18-20 Ιουνίου, όταν δηλαδή και θα διεξαχθεί στην Πάτρα η τελική φάση της διοργάνωσης αυτής.
Μέχρι τότε, οι νεαροί αθλητές και αθλήτριές μας (Σωκράτης Γιαννούτσος, Μαλλιαρός Βαγγέλης, Ζήσης Κωνσταντίνος, Μαλαματένια Παπαδημητρίου, Φωτιάδου Χρυσή, Χάλαρη Βασιλεία, Μαραμβελιωτάκη Ευαγγελία και Κουκουτού Ελένη) θα συνεχίσουν κανονικά την προετοιμασία τους προκειμένου να εμφανιστούν πανέτοιμοι κατά την επανέναρξη της σεζόν.
 
Ξιφασκία: Η αθλήτρια του τμήματος Βάσω Βουγιούκα συνεχίζει κανονικά τους αγώνες προετοιμασίας της προκειμένου να εμφανιστεί όσο γίνεται πιο έτοιμη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Η Βουγιούκα συμμετέχει από την Τετάρτη σε καμπ προετοιμασίας  στη Μόσχα. Στη Ρωσία βρίσκεται επίσης κι ο Ρουμάνος προπονητής της Γκαμπριέλ Ντούτσια. Το καμπ ολοκληρώνεται την Πέμπτη και η Ελληνίδα πρωταθλήτρια θα συμμετάσχει στο "Γκραν Πρι Σπάθης Γυναικών" που θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 28-29 Μαΐου.
Ο έταιρος αθλητής του τμήματος, Γιώργος Τσουρούτας, συνεχίζει και αυτός κανονικά τις προπονήσεις του.
 
Πυγμαχία: Η παρουσία της Αντωνίας Παπουτσάκη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα πυγμαχίας που πραγματοποιείται στην Αστάνα του Καζακστάν ολοκληρώθηκε με την αθλήτρια του Ολυμπιακού να «αγγίζει» το όνειρο της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η αθλήτρια του τμήματος Πυγμαχίας του Ολυμπιακού πραγματοποίησε μια σειρά από πολύ καλές εμφανίσεις που κατέστησαν εξαιρετική τη συμμετοχή της στους αγώνες παρά το γεγονός ότι δεν εξασφαλίστηκε η πρόκριση στο Ρίο. Αρχικά κέρδισε με ΤΚΟ την Ριμ Αλ Μριχίλ από την Ιορδανία και στη συνέχεια προκρίθηκε στους 16 μετά την σπουδαία νίκη σε βάρος Τουρκάλας Ελίφ Νουρ Κουσκούν. Στο παιχνίδι που  εξασφάλιζε είσοδο στην οχτάδα και πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, η Αντωνία Παπουτσάκη ητττήθηκε στα σημεία και αφού ήταν ιδαίτερα ανταγωνιστική από την αντίπαλο της που προερχόταν από την Κινεζική Ταϊπέι.
 
Ταε Κβο Ντο: Δυναμική ήταν η παρουσία του Ολυμπιακού στο τουρνουά «Athens Challenge 2016», το οποίο διεξήχθη στις 21 και 22 Μαϊου στο Ολυμπιακό κέντρο Πυγμαχίας Περιστερίου «Γιώργος Στεφανόπουλος». Το τμήμα TaeKwonDo του Θρύλου συμμετείχε με 34 αθλητές, οι οποίοι ήταν από τις κατηγορίες Junior (4 έως 7 ετών) Μini (7 έως 10 ετών) και Προαγωνιστικό (10 ετών).
 
Κικ Μπόξινγκ: Αγωνιστική δράση δεν είχαμε την εβδομάδα που μας πέρασε σε ομαδικό επίπεδο όσον αφορά το «ερυθρόλευκο» τμήμα κικ μπόξινγκ του Ολυμπιακού.  Τόσο οι αθλητές της αγωνιστικής, όσο και της προαγωνιστικής ομάδας συνεχίζουν κανονικά την προετοιμασία τους εν' όψει της συνέχειας, με τους Βλαδίμηρο Ναζαρένκο και Ισίδωρο Μπινίκο να επιβλέπουν τις προπονήσεις αμφοτέρων.
Σε πανελλήνιο επίπεδο, τα πρωταθλήματα τόσο σε αγωνιστικό όσο και σε επίπεδο υποδομών αργούν ακόμα. Τα πανελλήνια πρωταθλήματα ανδρών και γυναικών σε όλες τις κατηγορίες έχουν προγραμματιστεί για το τριήμερο 3-5 Ιουνίου, ενώ τα πανελλήνια πρωταθλήματα ανηλίκων (Νέων Ανδρών, Νέων Γυναικών, Εφήβων, Νεανίδων, Παίδων, Κορασίδων, Παμπαίδων και Παγκορασίδων) επίσης σε όλες τις κατηγορίες, έχουν προγραμματιστεί για το τριήμερο 4-6 Νοεμβρίου. Μέχρι τότε, οι αθλητές του τμήματος θα αρκεστούν σε συμμετοχή διαφόρων αναπτυξιακών πρωταθλημάτων και τουρνουά, προκειμένου να βρίσκονται σε αγωνιστικό ρυθμό και να εμφανιστούν πανέτοιμοι για την έναρξη των επίσημων διοργανώσεων.
 
Ποδόσφαιρο Γυναικών: Τα ερυθρόλευκα τμήματα του ποδοσφαίρου γυναικών στις ακαδημίες του Ολυμπιακού σε Ρέντη, Ηράκλειο, Βάρη και Καρδίτσα συνεχίζουν τις προπονήσεις τους, ενώ τα τμήματα εγγραφών παραμένουν κανονικά ανοικτά.
 
Ποδόσφαιρο Νέων: Από τη στιγμή που ολοκληρώθηκαν τα επίσημα πανελλήνια πρωταθλήματα υποδομών της Superleague, η ειδησεογραφία μας θα αφορά πλέον τα υπόλοιπα σημαντικότερα νέα των τμημάτων της κεντρικής σχολής μας στο Ρέντη, καθώς επίσης και των άλλων σχολών μας στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.
1) Θα ξεκινήσουμε αναφερόμενοι στη Σχολή Θεσσαλονίκης, το τμήμα Κ13 της οποίας κατέκτησε χωρίς ήττα το αντίστοιχο Πρωτάθλημα ΕΠΣ Μακεδονίας! Η ομάδα των Προ Παίδων έφτασε αήττητη (21 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια) έως τον τελικό και εκεί απέναντι στην Αναγέννηση Νέου Ρυσίου κατέκτησε στα πέναλτι με σκορ 4-2 (1-1 κανονική διάρκεια) την κούπα.
2) Την Τετάρτη 18 Μαϊου, ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας Σχολής Ποδοσφαίρου στο Κρανίδι με επικεφαλής τον Κο Μανώλη Ψωμά. Η συγκεκριμένη ακαδημία ήρθε να προστεθεί στις δεκάδες άλλες που συντηρεί ο Ολυμπιακός στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
3) Την Πέμπτη 19 Μαϊου, ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τη διεξαγωγή ενός ακόμα Summer Camp (θα διεξαχθεί το τετραήμερο 27/6-1/7/2016), στο οποίο μπορούν να συμμετάσχουν και να δοκιμαστούν αγόρια και κορίτσια ηλικίας 5-16 ετών.
4) Την Κυριακή 22 Μαϊου, η ομάδα Παίδων του Ολυμπιακού κατέκτησε το αντίστοιχο ηλικιακό "Θουκυδίδειο Πρωτάθλημα Παίδων", νικώντας στον τελικό στα πέναλτυ τον Πανιώνιο.
5) Επίσης, την Κυριακή 22 Μαϊου, και η ομάδα Παμπαίδων του Ολυμπιακού κατέκτησε το αντίστοιχο ηλικιακό "Θουκυδίδειο Πρωτάθλημα Παμπαίδων", νικώντας στον τελικό την Σχολή Αλίμου.
6) Τη Δευτέρα 23 Μαϊου, η ομάδα Κ16 της Σχολής του Ολυμπιακού στην Καλιφόρνια κατέκτησε το σπουδαίο τουρνουά "Legends FC Classic Cup" προσθέτοντας άλλη μια κούπα στην ήδη πλούσια τροπαιοθήκη τους.
7) Σε δύο φιλικά παιχνίδια που διεξήχθησαν επίσης το περασμένο Σαββατοκύριακο, η ομάδα Κ11 επικράτησε της αντίστοιχης ομάδας του Εθνικού με 6-1, ενώ η ομάδα Κ9 επικράτησε της αντίστοιχης ομάδας της Ιάλυσου Ρόδου με 3-1.
 
ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΡΟΠΑΙΩΝ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ 2015-16
Μετά και την κατάκτηση των τελευταίων -χρονικά- τίτλων μας, η καταγραφή των τροπαίων μας για φέτος έχει διαμορφωθεί μέχρι στιγμής ως εξής:
Έχουμε κατακτήσει δεκατρείς (13) πανελλήνιους ομαδικούς τίτλους:
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου
• 1 Λιγκ Καπ Βόλεϊ Ανδρών
• 1 Κύπελλο Ελλάδας Βόλεϊ Ανδρών
• 1 Πρωτάθλημα Ελλάδας Πόλο Ανδρών
• 1 Πρωτάθλημα Ελλάδας Πόλο Γυναικών
• 1 Ευρωπαϊκό Σουπερ Καπ Πόλο Γυναικών
• 1 Πρωτάθλημα Ελλάδας Βόλεϊ Γυναικών
• 1 Κύπελλο Ελλάδας Βόλεϊ Γυναικών
• 1 Πρωτάθλημα Ελλάδας Μπάσκετ Γυναικών
• 1 Κύπελλο Ελλάδας Μπάσκετ Γυναικών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου Ανδρών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πινγκ Πονγκ Ανδρών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Γυναικών

Εκτός αυτών, έχουμε κατακτήσει εννιά (9) τίτλους σε επίπεδο υποδομών:
1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Κ20
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Κ15
• 1 Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου ΕΠΣ Μακεδονίας Προ Παίδων Κ13
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πινγκ Πονγκ Εφήβων
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πόλο Μίνι-Κορασίδων
• 1 Πρωτάθλημα Βόλεϊ ΕΣΠΕΔΑ Παίδων
• 1 Πρωτάθλημα Βόλεϊ ΕΣΠΕΔΑ Κορασίδων
• 1 Πρωτάθλημα Βόλεϊ ΕΣΠΕΔΑ Παμπαίδων
• 1 Πρωτάθλημα Βόλεϊ ΕΣΠΕΔΑ Παγκορασίδων Γ'

Επιπροσθέτως, έχουμε κατακτήσει τριάντα τρεις (33)  ατομικούς τίτλους:
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Γυναικών 51kg
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Ανδρών Νοτίου Ομίλου 91kg
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Νέων 51kg
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοϊας Ανδρών Star
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας Ανδρών Σκιφ
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ξιφασκίας Σπάθης Ανδρών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου 200μ Γυναικών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου 200μ Ανδρών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου Σφαιροβολία Ανδρών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου Άλμα εις μήκος Ανδρών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου Τριπλούν Ανδρών
• 1 Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου 100μ Ανδρών
• 1 Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου Τριπλούν Ανδρών
• 1 Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου 100μ Γυναικών
• 1 Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου Σφαιροβολία Ανδρών
• 1 Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου Σκυτάλη Ανδρών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πινγκ Πονγκ Απλού Ατομικού Ανδρών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πινγκ Πονγκ Απλού Ατομικού Γυναικών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πινγκ Πονγκ Διπλού Ομαδικού Γυναικών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πινγκ Πονγκ Ατομικό Εφήβων
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πινγκ Πονγκ Διπλού Ομαδικού Εφήβων
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πινγκ Πονγκ Ατομικό Νέων Ανδρών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πινγκ Πονγκ Διπλού Ομαδικού Νέων Ανδρών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 50μ Ελεύθερο Γυναικών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 100μ Ελεύθερο Γυναικών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 200μ Ελεύθερο Γυναικών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 200μ Μικτή-Ατομική Γυναικών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 100μ Πρόσθιο Ανδρών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 200μ Πρόσθιο Ανδρών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 200μ Πεταλούδα Ανδρών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 200μ Μικτή-Ατομική Ανδρών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 200μ Ελεύθερο Ανδρών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 400μ Ελεύθερο Ανδρών

Παράλληλα, έχουμε κατακτήσει επτά (7) τίτλους σε τοπικό επίπεδο (Πειραιάς):
• 1 Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου Α/Γ Συλλόγων Πειραιά (Συνολικής Ανδρών)
• 1 Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου Α/Γ Συλλόγων Πειραιά (Γενικής Α/Γ)
• 1 Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου Α/Γ Συλλόγων Πειραιά (100μ Ανδρών)
• 1 Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου Α/Γ Συλλόγων Πειραιά (200μ Ανδρών)
• 1 Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου Α/Γ Συλλόγων Πειραιά (Ακόντιο Ανδρών)
• 1 Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου Α/Γ Συλλόγων Πειραιά (Σφαίρα Γυναικών)
• 1 Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου Α/Γ Συλλόγων Πειραιά (Μήκος Ανδρών)

Επίσης, έχουμε κατακτήσει τριάντα πέντε (35) τουρνουά:
1 Nike Classic Cup Champions U-14
• 1 Naperville Soccer Association U-14
• 1 Chicago Indoor Soccer League Champions U17
• 1 Chicago Indoor Soccer League Champions U15
• 1 Chicago Indoor Soccer League Champions U14
• 1 Phoenix Cup College Showcase U14
• 1 Legends FC Classic Cup U16
• 1 Westmont Yard Indoor Soccer League U9
• 1 Southern California Developmental Soccer League
• 1 Τουρνουά Ποδοσφαίρου "Αθλούμαι Ενάντια στη Βία" U-13
• 1 Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά Ποδοσφαίρου ΕΠΣ Αθηνών Κ11
• 1 Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά Ποδοσφαίρου - "90 Χρόνια Ολυμπιακός" Κ14
• 1 Θουκυδίδειο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Παίδων
• 1 Θουκυδίδειο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Παμπαίδων
• 1 Chicago Holiday Cup Football Tournament U15
• 1 Τουρνουά Ποδοσφαίρου Κ10 "Alma Link"
• 1 Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά Ποδοσφαίρου ΕΠΣ Αθηνών Κ10
• 1 Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά Ποδοσφαίρου Ρεθύμνου Κ12
• 1 Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά Ποδοσφαίρου Ρεθύμνου Κ10
• 1 Αναπτυξιακό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Κ12
• 1 Τουρνουά Ποδοσφαίρου "Fair Play - Kyriakos Karataidis U8"
• 1 Τουρνουά Ποδοσφαίρου "PAS Galatsi Cup U10"
• 1 Τουρνουά Ποδοσφαίρου "PAS Galatsi Cup U9"
• 1 Τουρνουά Ποδοσφαίρου "Acropolis Junior 2016"
• 1 Τουρνουά Ποδοσφαίρου "Kampianiakos Cup U11"
• 1 Τουρνουά Ποδοσφαίρου "Kampianiakos Cup U9"
• 1 USA College Football Tournament
• 1 Saint Louis Scott Gallagher Spring Classic Tournament
• 1 PUMA Champions Cup 2016
• 1 Trofe Citta Di Calgliari (Μπάσκετ ανδρών)
• 1 Elassona Volley Tournament (Βόλεϊ γυναικών)
• 1 Maria Mpempetsou – Tzanini Tournament (Βόλεϊ γυναικών)
• 1 Τουρνουά Υδατοσφαίρισης Γυναικών ΣΕΔΥ
• 1 Κυπριακό Τουρνουά Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Απλού Ανδρών (Πινγκ Πονγκ)

Ενώ τέλος, σε ατομικό επίπεδο έχουμε κατακτήσει ενενήντα τέσσερα (94) χρυσά μετάλλια:
1 Χρυσό μετάλλιο σε διασυλλογικό αγώνα ιστιοπλοϊας (Δίκαιος Κερκούλας στα «Παστρικάκεια»)
• 1 Χρυσό μετάλλιο κικ μπόξινγκ (Σοφία Βουγιαξή στο «Elite Open Kick Boxing Championship»)
• 1 Χρυσό μετάλλιο στα 5χλμ σε αγώνα κωπηλασίας (Βασίλης Αγγελόπουλος σε Πειραϊκούς Αγώνες)
• 2 Χρυσά μετάλλια σε διασυλλογικό αγώνα κωπηλασίας (Βασίλης Αγγελόπουλος και Παναγιώτης Παράκοιλας στα «Σαλαμίνεια»)
• 2 Χρυσά μετάλλια σε διασυλλογικούς αγώνες κανόε-καγιάκ (Στο Τουρνουά Ευβοίας)
• 1 Χρυσό μετάλλιο κανόε καγιάκ (Το μετάλλιο κατέκτησε η Φραγκίσκη Μοσχάκη στο "6ο Hellenic SUP Cup Indoor" που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ)
• 2 Χρυσά μετάλλια σε διασυλλογικούς αγώνες κωπηλασίας (Στο Τουρνουά "Παύλος Δαμαλάς")
• 4 Χρυσά μετάλλια σε διασυλλογικούς αγώνες πινγκ πονγκ (Γιάννης Σγουρόπουλος στους Νέους, Σωκράτης Γιαννούτσος στους Παμπαίδες, Ειρήνη Παπαδημητρίου στις Παγκορασίδες και Ιωάννα Γερασιμάτου στις Παγκορασίδες. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν σε τουρνουά μικρών ηλικιών που διοργάνωσε ο ΑΣ Πέρα)
• 2 Χρυσά μετάλλια ανοιχτού πρωταθλήματος πινγκ πονγκ (Γιάννης Σγουρόπουλος στους Εφήβους και Ειρήνη Παπαδημητρίου στις Παγκορασίδες. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στο ανοιχτό πρωτάθλημα που οργάνωσε το Μέτσοβο)
• 4 Χρυσά μετάλλια ανοιχτού πρωταθλήματος πινγκ πονγκ (Γιώργος Σταματούρος στους Εφήβους, Σωκράτης Γιαννούτσος στους Παμπαίδες, Ιωάννα Γερασιμάτου στις Κορασίδες και Ειρήνη Παπαδημητρίου στις Παγκορασίδες. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στο ανοιχτό πρωτάθλημα που οργανώθηκε στην Καβάλα)
• 2 Χρυσά μετάλλια αναπτυξιακού πρωταθλήματος πινγκ πονγκ (Γιώργος Σταματούρος στους Νέους και Σωκράτης Γιαννούτσος στους Παμπαίδες. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στο αναπτυξιακό τουρνουά που διεξήχθη στη Βέροια)
• 4 Χρυσά μετάλλια αναπτυξιακού πρωταθλήματος πινγκ πονγκ (Γιώργος Σταματούρος στους Εφήβους, Αλκιβιάδης Σταματούρος στους Παίδες, Σωκράτης Γιαννούτσος στους Παμπαίδες και Μαλαματένια Παπαδημητρίου στις Παγκορασίδες. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στο αναπτυξιακό τουρνουά που διεξήχθη στην Πάτρα)
• 4 Χρυσά μετάλλια αναπτυξιακού πρωταθλήματος πινγκ πονγκ (Γιάννης Σγουρόπουλος στους εφήβους, Ιωάννα Γερασιμάτου στις Κορασίδες, Σωκράτης-Βησσαρίων Γιαννούτσος στους παμπαίδες και  Μαλαματένια-Ειρήνη Παπαδημητρίου στις παγκορασίδες. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στο αναπτυξιακό τουρνουά που διεξήχθη στα Χανιά)
• 2 Χρυσά μετάλλια αναπτυξιακού πρωταθλήματος πινγκ πονγκ (Γιάννης Σγουρόπουλος στους νέους και Σωκράτης Γιαννούτσος στους Παμπαίδες. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στα πλάισια του αναπτυξιακού πρωταθλήματος "Τερζάκεια 2016")
• 3 Χρυσά μετάλλια αναπτυξιακού πρωταθλήματος πινγκ πονγκ (Γιάννης Σγουρόπουλος στπθς εφήβους, Σωκράτης Γιαννούτσος στους Παμπαίδες και Μάλαμα Παπαδημητρίου στις Παγκορασίδες. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στα πλαίσια του αναπτυξιακού πρωταθλήματος της Κοζάνης)
• 2 Χρυσά μετάλλια ανοιχτού πρωταθλήματος πινγκ πονγκ (Τα μετάλλια κατακτήθηκαν από τον Γιώργο Σταματούρο στους Εφήβους και την Μάλαμα Παπαδημητρίου στις Παγκορασίδες  στο 2ο Ανοιχτό Πρωτάθλημα Αθηνάς Μαγκουφάνας)
• 11 Χρυσά μετάλλια Κολύμβησης (Τα μετάλλια κατακτήθηκαν από άνδρες και γυναίκες στα πλαίσια του διεθνούς τουρνουά κολύμβησης International Swim Meet που διεξήχθη στην Κύπρο)
• 7 Χρυσά μετάλλια Κολύμβησης (Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στα πλαίσια του Γκραν Πρι Χριστουγέννων 2015 που διεξήχθη στην Καρπενήσι)
• 3 Χρυσά μετάλλια Κολύμβησης (Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στα πλαίσια των Χειμερινών Αγώνων Παμπαίδων - Παγκορασίδων Α&Β 2016)
• 6 Χρυσά μετάλλια Κολύμβησης (Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στα πλαίσια των Χειμερινών Αγώνων Εφήβων-Νεανίδων και Παίδων-Κορασίδων 2016)
• 5 Χρυσά μετάλλια κολύμβησης στους "7ους Πτολεμαϊκούς Αγώνες" (3 χρυσά μετάλλια κέρδισε ο Ισίδωρος Παγιαύλας στα 100μ.- 200μ. πεταλούδα και στα 200μ. πρόσθιο ενώ η Γεωργία Χατζηγεωργίου κατέκτησε δυο χρυσά στα 50μ. ελεύθερο και στα 50μ. πεταλούδα)
• 1 Χρυσό μετάλλιο κανόε καγιάκ στους "Αγώνες SUP" (Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Νίκος Γεράδρης στην απόσταση 7.700μ)
• 2 Χρυσά μετάλλια επιτραπέζιας αντισφαίρισης (Τα χρυσά μετάλλια κατέκτησαν ο Γιάννης Σγουρόπουλος στους νέους και η Ιωάννα Γερασιμάτου στις Κορασίδες στα πλαισια του "2ου Αναπτυξιακού Πρωταθλήματος Καρέα 2016")
• 1 Διεθνές Κύπελλο OPEN επιτραπέζιας αντισφαίρισης (Μαλαματένια Παπαδημητρίου στις Κ12 σε διεθνές τουρνουά της Στοκχόλμης)
• 2 Κύπελλα Πυγμαχίας (Νίκος Βεντούρης στα 70kg και Δημήτρης Νικολακόπουλος στα 60kg. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στα πλαίσια της διοργάνωσης «ΑΜΑΡΥΣΙΑ»)
• 2 Χρυσά μετάλλια Κολύμβησης (Τα μετάλλια κατέκτησε ο Ισίδωρος Παγιαύλας στο Irish Open Masters στην κατηγορία των 200μ μικτή και 200μ πεταλούδα)
• 1 Χρυσό μετάλλιο Κικ Μπόξινγκ (Το κατέκτησε ο Ανδρέας Καυκάς κατηγορία -71 kg στο στυλ του Low kick, στο διεθνές τουρνουά «Athens Challenge»)
• 15 Χρυσά μετάλλια Κολύμβησης (Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στα πλαίσια των Πανελλήνιων Χειμερινών Αγώνων για το 2016 που διεξήχθησαν στο Κλειστό Κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ)
• 1 Χρυσό μετάλλιο Κωπηλασίας (Το μετάλλιο κατακτήθηκε από τον Διονύση Αγγελόπουλο στο διεθνές κωπηλατικό μίτινγκ της Ιταλίας)
 
Τέλος, να κλείσουμε αναφερόμενοι στη δεύτερη εκπομπή του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, η οποία ακούστηκε στους 90.4fm από το Κανάλι 1 του Πειραιά το μεσημέρι της Πέμπτης. Μπορείτε να ακούσετε την εκπομπή σε μαγνητοσκόπηση εδώ.
 
ΥΓ1: 62 κατακτημένοι τίτλοι σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο, 35 κατακτημένα τουρνουά και 94 χρυσά μετάλλια από αθλητές του Ολυμπιακού. Σύνολο: 191(!!!) πρωτιές για φέτος. Το διανοείστε το νούμερο?
ΥΓ2: Είπαμε, κάποιοι είναι πολύ καλοί στο να στοχεύουν. Ας μείνουν εκεί.
ΥΓ3: Μάλτση, Τσίμα, Αγκάμεζ. Λέτε να υπάρξει και ... συνέχεια? Λέω εγώ τώρα…
ΥΓ4: Προλαβαίνουμε να αυξήσουμε τη χωρητικότητα του νέου μουσείου που ετοιμάζεται? Βλέπω να έχουμε θέματα χώρου πάλι. Όπως είχαμε το 1962 (για τους ψαγμένους)...
ΥΓ5: Τικ τακ... Τικ τακ... Τικ τακ...
ΥΓ6: Δεν τελειώσαμε.. Εχουμε ΠΟΛΛΟΥΣ ακόμα τίτλους να κατακτήσουμε μέχρι το τέλος της σεζόν...
ΥΓ7: Καλή και ερυθρόλευκη εβδομάδα σε όλους, με υγεία πάνω απ' όλα...
 
MakTheBet

Σχόλια

Εικόνα total7

υπαρχουν στο beach volley πρωταθλημα και κυπελλο ;

Εικόνα MakTheBet

Υπάρχει πανελλήνιο πρωτάθλημα σε ατομικό επίπεδο το οποίο διεξάγεται κανονικά από το 1994, αλλά οι παίκτες εκπροσωπούν ουσιαστικά τους εαυτούς τους και μπορεί να είναι και από δύο διαφορετικά σωματεία... Φαντάσου πως το πρώτο πανελλήνιο σε ομαδικό επίπεδο έγινε μόλις πριν 2 χρόνια και συγκεκριμένα το 2014 με νικητή τη Νέα Κυδωνία Χανίων... Δεν ξέρω αν θα γίνει πανελλήνιο πρωτάθλημα ομάδων του χρόνου... Διοργάνωση Κυπέλλου δεν υφίσταται...

Εικόνα MakTheBet

Εγώ προσωπικά φίλε μου θα γουστάρω απίστευτα την επανίδρυση ενός τμήματος χάντμπολ (οι φήμες γίνονται όλο και εντονότερες τι τελευταίες μέρες) με αξιόλογη ομάδα όχι μόνο για τα εγχώρια, αλλά και για την Ευρώπη... Εδώ έχει σηκώσει Ευρωπαϊκό ο Διομήδης Άργους...

Εικόνα total7

Πιστευείς οτι θα επαναιδρυθει το χαντμπολ απο του χρόνου

Εικόνα MakTheBet

Η όλη συζήτηση ξεκίνησε το περασμένο καλοκαίρι όταν δημοσίευμα από το εξωτερικό ανέφερε πως ο Ολυμπιακός ετοιμάζει γερό μπάσιμο στο χώρο του ελληνικού χάντμπολ (λέγοντας μάλιστα πως η ομάδα που θα απορροφήσει ο Ολυμπιακός θα είναι ο ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΔΙΚΕΑΣ -φέτος κατέλαβε την 4η θέση στο Πρωτάθλημα- που έχει έδρα το κλειστό της Νέας Ιωνίας) ωστόσο λίγες ώρες αργότερα το συγκεκριμένο δημοσίευμα διαψεύστηκε από τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό, ο οποίος τόνισε πως πρώτος και κύριος στόχος είναι η εδραίωση των υπαρχόντων τμημάτων στην κορυφή των αντίστοιχων πρωταθλημάτων τους... Χθες ωστόσο υπήρξε νέο δημοσίευμα που ανέφερε πως κάποιος αξιόπιστος εφοπλιστής-χρηματοδότης ομάδας της Α1 (χωρίς να βγει το όνομα του συλλόγου προς τα έξω) πρότεινε στη διοίκηση του Ερασιτέχνη μας την απορρόφηση του σωματείου του και τη μετονομασία του σε "Ολυμπιακός". Βέβαια, όπως αναφέρει και το δημοσίευμα, υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες (πχ. γήπεδο για προπονήσεις και αγώνες και κάποια άλλα εσωτερικά θέματα του σωματείου), οι οποίες δεν έχουν οδηγήσει τις δύο πλευρές ακόμα σε συμφωνία. Δεν ξέρω κατά πόσο μπορούν να ξεπεραστούν αυτές οι δυσκολίες και αν προλαβαίνουν -σε περίπτωση συμφωνίας- να κινηθούν οι διαδικασίες για να συμμετάσχει η ομάδα μας στο επόμενο Πρωτάθλημα, επομένως το θεωρώ αρκετά δύσκολο...

Εικόνα MakTheBet

Φυσικά, όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός μας, "όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά", επομένως μακάρι να διαψευστώ... Και κλείνοντας για να μην παρεξηγηθώ, όλα αυτά που αναφέρω τα στηρίζω σε δημοσιεύματα που ανεβαίνουν στο διαδίκτυο.. Δεν έχω καμία παραπάνω πληροφόρηση, ούτε θέλω να παραπλανήσω τον κόσμο...

Εικόνα holland74

Ευχαριστούμε ξανά, η καταγραφή τροπαίων, μόνο για τη φετινή χρονιά, προκαλεί ίλιγγο..
Το ΥΓ5 να υποθέσω δεν είναι η απόκτηση του Σέρβου παικταρά στο βόλλευ, μιας και αυτό καλύπτεται από το ΥΓ3 :)
Θα θέλαμε μία διευκρίνηση επίσης για το ΥΓ2...

Εικόνα MakTheBet

Καλησπέρα φίλε μου... Ας κάνουμε κάποιες διευκρινίσεις...
Το ΥΓ5 αφορούσε την απόκτηση του Τσούπκοβιτς. Ο Σέρβος ήρθε να προστεθεί στην ήδη εξαιρετική ομάδα που έχουμε.
Το ΥΓ3 δεν αφορούσε τον Τσούπκοβιτς, αλλά την πιθανή απόκτηση ενός ακόμα πρώην παίκτη (ίσως και παίκτριας?) από τμήμα του Παναθηναϊκού, όπως συνέβη με τις Μάλτση-Τσίμα και τον Αγκάμεζ.
Όσον αφορά τέλος το ΥΓ2, αρκεί να δεις σε ποια τμήματα ... σαρώνει τους τίτλους ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός.

Εικόνα MakTheBet

Εν τω μεταξύ από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα "βγαίνει" προς τα έξω ότι ετοιμάζεται μια πολύ δυνατή έκπληξη... Μπορεί και να το κρατήσουν για πιο μετά, σαν ... κερασάκι στην τούρτα! Οψόμεθα!!!

Εικόνα holland74

Ευχαριστώ για τις επεξηγήσεις, έχεις δίκιο, αν διάβαζα πιο προσεχτικά δεν θα είχα μπερδευτεί...
Τα κερασάκια στην τούρτα είναι πολλά φέτος....